-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
k1csi
senior tag
A sok marketing blabla közepén találtam egy igazán érdekes mondatot amihez tényleg kell némi proci:
The CA correction can correct for both lateral and axial aberrations, and does so for both JPEG and raw image types.
A fényerős obiknál ugye az axiális (longitudinális) CA az ami zavaró és elég nehéz valamit kezdeni vele (a laterális az egyszerű). Ha ezt már raw-ban ki tudják szedni (és nem elírás) az rengeted utómunkát spórolhat meg. Kicsit nehéz is elhinnem, hogy ezt meg tudják csinálni.
Nem mintha erre váltanék, viszont ugye előbb-utóbb ilyesmi várható a lenti kategóriákban is...
-
zgospel
őstag
Ez az új gép szerintem már ki is elégít orálisan
Nagyon durván hangzanak az adatok.
Egyébként a Canon oldalán az 5+ a Digic 5-höz van hasonlítva. -
k1csi
senior tag
Kicsit részletesebben EOS 1D X
http://www.imaging-resource.com/PRODS/canon-1dx/canon-1dxA.HTM
$6800
03/2012 -
k1csi
senior tag
Canon EOS 1D X
http://www.dpreview.com/articles/5149972341/canon-eos-1d-x-overviewVége az értelmetlen megapixel növelésnek.
-
*Ropi*
félisten
válasz
G Bedtime St #7491 üzenetére
10 perc egymás után 30x? Rendesen felfűti a szenzort. Van "házi" módszer, de ahoz nagyon de nagyon jól kell tudnod barkácsolni. A Google sok mindenre tudja a válasz.
-
G Bedtime St
tag
eddig 1-2-3 peces expokat készitettem. a hütést azért nem értem mert többen is használnak eos szériát asztrofotora probléma nélkül persze több forumon is emlitik a hütés jelentöségét. terveim 10perces expok egymás után 20-30szor iso400 on F5-ös tubussal. nincs valami házi modszer a hütésre?
Gondwana: kiprobálom..
-
*Ropi*
félisten
-
Gondwana
addikt
válasz
G Bedtime St #7476 üzenetére
Nekem dereng valami olyasmi, hogy amikor menüből indítom a szenzortisztítást, utána a következő bekapcsolásnál a gép elvileg csinál egy új hotpixelmappinget. Nomármost ennek a jelentőssége szerintem ott van, hogy ugyanaz a szenzor (azonos megapixelszámnál) kerülhet két-három-négyszámjegyű vázba is, a gyártáskori hibás pixelek számától függően. természetesen, négyjegyűekben van induláskor a legtöbb döglött pixel. Láttam már ilyen problémát (utólag megdöglő pixelt) 1000D-nél is és 500D-nél is, az 500D-nél pont a szenzortisztítás aktiválása után tűnt el, az 1000D-nek nem tudom, mi lett a sorsa. Persze, az 500D vörös pixele már alacsony ISO-n is látszott.
-
Sza_Sa
senior tag
Canon adok-kapok?
Egyébként tényleg lehetetlen a zajosodásra konkrét tippet adni, nagyon sok függ a körülményektől, a váztól és az egyéni tűréshatártól is.
-
.DLL
veterán
válasz
zgospel #7482 üzenetére
A pixinfo-n megnézheted az összes részletesen tesztelt gép hosszú záridős képeit. Ahol lehetett ott 10 perces expozícióval végezték, ISO 200-on, szobahőmérsékleten (nyáron vajon légkondis helyiségben tesztelik?). Tíz perc azért szokott okozni bőven hotpixeleket szűrés nélkül, amit ugyan darkframe módszerrel el lehet távolítani, de az újabb 10 percet jelent, így pl. egy csillagjárásnak annyi.
Szerintem járható megoldás az, hogy 10 percenként készíteni a képeket folyamatosan ameddig kell, darkframe nélkül, majd a végén készíteni egy képet vázsapkával és letakart keresővel és azt a képet kivonni számítógépen az összes fotóból. Bár gyanítom, hogy szenzor a végére ugyan úgy felmelegedne és az utolsó képen jóval erősebb hotpixelesedés lenne, mint az elsőn... :/
-
*Ropi*
félisten
válasz
G Bedtime St #7478 üzenetére
Hiba lesz, ugyanis Asztrofotózáshoz hűteni kell a szenzort alapjáraton is, máskülönben atomzajos lesz a hosszú záridős képeknél! Egy korrekt hűtés ára vetekszik egy jobb gépvázéval...
-
*Ropi*
félisten
válasz
G Bedtime St #7476 üzenetére
Képzaj, télre jó eséllyel magától is eltűnik, egyébként zajszűrni kell a képeket ISO 400 felett.
-
G Bedtime St
tag
Sziasztok!
Ha fekete képet készitek eos 1100d-mel iso 800 felett akkor 1 néha 2 piros pont jelenik meg a képen! Ez hiba? Esetleg garanciális vagy be kell nyelnem? Csak fekete kép esetén jön elö fix helyen. -
pcMANiac
aktív tag
válasz
ClintEastwoo #7467 üzenetére
132e-be volt újonnan kínából.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ClintEastwoo #7467 üzenetére
Van most egy 150-ért az irányjelzősön a Canon EOS adok-veszek topicban, ha érdekel.
-
*Ropi*
félisten
Én amikor HK-ból vettem a rádiós kioldókat (több adót és vevőt) e-Bay-en keresztül,akkor első körben nem érkezett meg a csomag. Cirka 1 hónap után írtunk az eladónak (HK Supplies, a Phottix és a Yongnuo legnagyobb viszonteladója), hogy még mindig nem jött meg. Az ügyfélszolgálaton ellenőrizték a címet, hogy biztosan jóra küldték-e és nem amiatt ment-e félre, aztán elküldték újra. Érdekes módon ekkor megérkezett másfél hét alatt a csomag...
-
pcMANiac
aktív tag
válasz
pcMANiac #7463 üzenetére
Pár hónapja Tokina 11-16 f2.8-at vettem kínából és DHL-lel 4 nap alatt itt volt sértetlenül. Előre le kell beszélni, hogy ne sima postai levélként adják fel a csomagot, hanem minimum ajánlott levélként. Azt nem tudja olyan könnyen ellopni a postás, ha meg mégis, a paypal az utolsó fillérig visszaadja a lét.
-
máyköl
veterán
válasz
pcMANiac #7463 üzenetére
Hong-Kong -ból szívtam már meg, mert nem jött meg a cucc, de csak pár szár Ft. -os tétel volt, pedig 100% -os értékelése volt az eladónak. Objektívet már nem rendelnék ebay -ről, már csak a törékenysége miatt is. Dolgoztam csomagszállító cégnél, lehet, hogy jól ki van tömve a doboz, de dobálják, mint állat.
-
pcMANiac
aktív tag
Semmi gond nincs az eBay vásárlással. Meg kell nézni az eladó minősítését, esetleg azonos eladott termék utáni véleményeket. Kínából is lehet venni, csak számítani kell a 25% vámra és a 6% áfára, ha elkapják a vámosok. Saját tapasztalatom, hogy 90-10 arányban kapják el és a 90 a simán bejövő verzió. EU országokból ilyen gond nincs, ezért szeretem az angolokat. 3 nap alatt itt a cucc, csak nehezebb jó áron kifogni, viszont semmi para.
-
fattyu
veterán
válasz
zolka78 #7460 üzenetére
Nyilván elkér igazolványszám panasztétel visszaélés ilyenekkel el lehet intézni. Csak mint írod IDŐ meg járkálás. Ehhez meg nekem már nincs erőm főleg amikor valami uj játékszerre kell várni
A lényeg ha valamit nem lehet euban kapni vagy még vámmal fával is jelentős a különbség én már csak akkor rendelek kintről. Kinek mit vesz be a gyomra. Az enyém egyre kevesebbet. És már nem is élvezem a gutaütésig heccelni a zsírdisznót a üveg mögött...
-
zolka78
senior tag
"A vámossal te meg vitázhatsz ha ő úgy dönt hogy márpedig ez nem ajándék nem adja ki."
Ilyenek abban az esetben fordulnak elő ha benne van a csomagban a számla. De, egyébként feltűnt melyik országban élek. Sőt az is feltűnt, hogy minden hülyeséget csak azzal tudnak megcsinálni aki bambán néz, hogy de most mééér? Nem vitathatja az ajándék kérdését mivel az ellenkezőjére amit állít azt neki kell igazolni és ezt nem tudja, ez pedig már egy jogi kérdés. Persze ilyenkor több időbe telik vissza szerezni a saját tulajdonod és több a macera. Ma már nem ez a főbb probléma a távol keletről érkező dolgokkal, hanem a posta csomagkézbesítési hozzá állása. Eddig akit ismertem mindnek elfogatták az emailben küldött paypal visszaigazolást, és utánvétellel kapta csak meg a csomagot a postán mivel a vám díjakat ki kellett fizetnie. Ha a vámon fenn akad valami akkor csak a plusz idővel és az ügy intézésével meg a felmerülő plusz költségekkel van a gond. Ismerek olyat akinek vissza fogtak a cuccát és követelték a számlát, de panaszlevéllel élt mivel állítása szerint nem vett semmit. És tényleg nem vásárolt hanem rokon küldött neki valamit. Sajnos 1,5 hónapjába telt és +1 személyes panasztételbe mire megkaphatta a csomagját. Meg persze okoskodott neki a vám tiszt, hogy itt még nem ért véget mert vizsgálják az ügyet és még megütheti sokkal jobban a bokáját ha kiderül az igazság. Egy szó mint száz, vicces országban élünk.
-
fattyu
veterán
válasz
zolka78 #7458 üzenetére
A vámossal te meg vitázhatsz ha ő úgy dönt hogy márpedig ez nem ajándék nem adja ki.
Csak mondom.
Igen jogilag annak kéne lennie amit mondtál, csak nemtom feltűnt-e de ebben a tetü országban nem feltétlenül mennek úgy a dolgok ahogy kéne.
Én ezeket megéltem az orczy téren csak mondom.
Mitöbb a paypalon is vitáztak egyszer amikor az pont vámmentesség határ alatt volt és azt találták ki két részletben fizettem hogy megússzam. Mondtam nem. Mondta bizonyítsam. Emlegettem édesanyja hogylétét eztán de nem adta ki amíg a webshopban meg nem mutattam neki az árát. Mondom az ott egy patkánylyuk amit el kéne gázosítani.
-
zolka78
senior tag
A vámosok elfogadják a Paypal visszaigazolását a fizetés értékének az igazolásáról, és ezt veszik alapul, nem is igazán tehetnek mást, nem vesznek mást alapul. Ezt elfogadják faxon és emailen keresztül is. Ha ajándékként adják fel és az eladó lesz olyan kedves és nem tesz számlát a csomagba, akkor nincs mit igazolni a vám felé. Azt, hogy az nem ajándék hanem árú kereskedelem, az már egy vád a hatósági szerv részéről és mint ilyen azt neki kell igazolni, természetesen ezt nem tudja így vámot se nagyon tud kiszabni. Sokkal nagyobb félni való egy ilyen tételnél a magyar királyi postánk, ha nem biztosítva adja fel akkor nagyobb az esélye, hogy lenyúlja valamelyik jól megfizetett alkalmazott. És itt már tényleg nem éri meg az a pár ezer forint különbség.
-
fattyu
veterán
válasz
jancsi90 #7456 üzenetére
meg fog állni vámon. Meghúznak vámra fára nem fogják elhinni annyiba került és hogy ingyen van a posta.Összegészében kijösz majd egy ezressel olcsóbbra de lesz MINIMUM egy köröd az orczy térre a nemzetközi postakicserélőbe ( amit úgy ahogy van kéne felszántani lesózni az ott dolgozókat meg gulágra ) és alsóhangon 10-12 napot vársz. Ha nem pesti vagy akkor a vám fa fizetés postai mivolta miatt inkább 3-4 hét lesz az.
Ekkore tételnél mocskosul nem éri meg a bürokratice szivás és reckír, valamint a tengernyi elhalt agysejt amit a vámosokkal vitatkozás eredményez.
-
jancsi90
tag
Vett már valaki 50mm-es f/1.8 II-as obit ebay-ről? Fontos lenne a vélemény! Köszi!
-
Dr V
őstag
válasz
Gondwana #7449 üzenetére
Polírozás...
Régebben hallottam, h karcos mobiltelefon kijelzőt vmi folyadékkal bekenik, polírozzák és szép lesz megint. Vagy ha szerencséd van találsz használtan egy ilyen obit, ami rossz és "potom pénzért" hozzájutsz...Most nézem az eosinfoval, h a 40dmel 32k képet lőttem :] Nem keveset használatm, mert hátul a set gombon már alig látszik a felirat, pedig dombornyomott.
-
Gondwana
addikt
Minél egyszerűbb egy váz, annál jobban rá van kényszerítve a fotós, hogy használja az eszét a képek elkészülténél. Azt sajnálom, hogy nem gyártanak olyan vázakat, amiken nincsen zöld kocka meg "P", stb. mód...
Ezért vettem nemrég egy MC Rokkor 135 f/2.8-at a Minolta X-300-amra - örömfotózni. (Mondjuk, az EOS 1v-n is a legzöldkovkább mód a P mód, és még tárcsa sincs a tekergetéséhez - jól!)
Én nem féltem az önjelölt autopilot fotósokat, amíg alapvetően komponálni se tudnak - a legtipikusab, hogy féltik a derekukat: portré állásban egészalakos kép, akkor tessék lehajolni, hogy a gép mellmagasságban vagy picit alatta legyen - ezt a nálunk előhivató lagzifotósok egy részébe nem tudom beleverni, mégis vannak felkéréseik.Van-e valami házibarkács ötlet frontlencse karcmentesítésre? Van itt egy EF 15mm f/2.8 halszem, tönkretett antireflex réteggel a frontlencsén - f/4 fölött már kezd bezavarni, erre keresek valami megoldást.
-
pcMANiac
aktív tag
Nem tudja valaki, hogy a 7D-ből ki lehet-e olvasni az expó számot házilag? EOSinfo progi nem kezeli. 40D-t, 50D-t kiolvassa, de a 7D-t nem. Meg lehet úszni a kamera kft-t?
-
*Ropi*
félisten
Én is 40D-vel "fénymásolok", akárcsak Te. Mindig is azt vallottam, hogy a váz az agy (a tudás), az objektív pedig a lélek egy fénykép kivitelezésében. A fotós pedig a kollektív tudat, amely mindezt összehangolja...Minél egyszerűbb egy váz, annál jobban rá van kényszerítve a fotós, hogy használja az eszét a képek elkészülténél. Azt sajnálom, hogy nem gyártanak olyan vázakat, amiken nincsen zöld kocka meg "P", stb. mód, mert akkor rögtön nem lenne annyi önjelölt "profi", mint ami mostanában a szakmát higítja...
-
*Ropi*
félisten
Van azért az új vázakon sRAW is, nem csak csillió MP...Viszont utóbbi akkor jön jól, amikor nem látsz rá a témára, csak vaktában ellősz pár képet (újságírók-riporterek pl.), majd utána kivágod a kellő részt. Azért más 21 MP-ből vágni úgy, hogy még maradt 10, meg nagyon más 10-ből, hogy maradt 2,1...Vágod?
-
gzola
tag
ha ki mernek hozni xcsilliómillió megapixeles szart... 40d után 1dmkIIN-re akartam váltani a kisebb MP miatt, kinek van akkora tárkapacitása, hogy csilliómillió megás raw-okat tartogassa?
mondjuk én már 40d-ről nikonra fogok váltani, ami később lesz még, de addig jól elvagyok ezzel, bár sok helyzetben sajnos nem szolgált ki megfelelően.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ziggi_zug #7432 üzenetére
Hobbi szinten persze nem. De aki dolgozik vele és pénzt kér a munkájáért, attól elvárják, hogy ne másod-, ill. harmadvonalbeli technikával menjen. Azaz egy esetben: ha hibátlanul meg tudja oldani vele a megrendelő igényei szerint a feladatot. De a mai fotózási stílusok figyelembevételével ez elég korlátozott számú esetet jelent...
-
-
filózoli
senior tag
Én nem tudom, de itt a link: [link]
Részletkiemelés:
"5D Mark III24MP
Pro grade AF (not 7D like)
2 stops better ISO than 5D mk II
Digic V
6 fps
New video codec, not Raw. MPEG 4:2:2, new video functions such as tracking focus in video mode
Compact body with improved weather sealed
Same introduction price as the predecessor1Ds Mark IV
54MP (no low pass filter)
Decent 6400 ISO performance
Same AF as 1D Mark IV
14 stops DR
16 bit Raw file (mode to be confirmed)
Digic V
Limited new HD video function in comparison with the 5D IIINew GPS and wireless device accessories will be introduced around the same time."
-
*Ropi*
félisten
válasz
filózoli #7424 üzenetére
Most őszintén: a technológia jelenlegi állása szerint el tudsz képzelni egy FF méretű 54 MP szenzort kezelhető mértékű jel-zaj viszonnyal? Mert én nem. Az a középformátum szenzormérete már, amire ennyit rá lehet zsúfolni a megfelelő fényhasznosítással. Nem véletlen, hogy 32 MP felett nem nagyon találni FF vázat (talán a Sigma próbálkozott nemrég valamivel, de eltűnt a süllyesztőben a kompatibilitási problémái miatt).
-
*Ropi*
félisten
válasz
filózoli #7419 üzenetére
Az 5DII AF-je sehol sincs a 7D AF-jéhez...Ezek a tények, jelenleg. A többi csak találgatás, majd ha kézbefogtuk és teszteltük, akkor elhiszem.
Talán majd az 5D3 megkapja a 7D AF-jét...Bár akkor meg az 1-es szériának lenne házon belüli konkurrenciája, szóval nem hiszem.
-
Dictator^
veterán
Googlézek, de mi volt egy a September 22 canon pro event..?
-
theboobaq
aktív tag
Hello
Valaki tudna valami linket ahol Canon 5D mark II, 550D vagy ilyen gép sample videokat lehet leszedni?
FullHD-ben és a "nyers formátum" lenne a jó.
Arra gondolok mintha a fényképezőről menteném ki a videot a gépemre.Az oka az lenne ,hogy szeretnék videovágással és kép szerkesztéssel foglalkozni és kiváncsi vagyok mit bír a gépem. Rawokat már találtam viszont FULLHD videokkal bajban vagyok. Youtubeon találtam azok viszont nem az eredeti fájlok.
Előre is köszi.
-
.DLL
veterán
Baromságot írtam, kiszerk.
Szerk. 2: Köszönöm mindenkinek, az zavart meg, hogy alul volt a sötét sáv, csak épp elfelejtettem, hogy az optika fejjel lefelé vetíti a képet, tehát valójában a nem az 1. hanem a 2. redőny árnyékolt be, így pedig már mindent értek.
Persze, utána lejjebb vettem a záridőt és úgy fotóztam tovább, csak mint jelenséget dobtam be, gondolkodás nélkül.
Új hozzászólás Aktív témák
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Nők, nőügyek (18+)
- Ukrajnai háború
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen autót vegyek?
- Linksys WRT54G/GL/GS router
- Androidos tablet topic
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S23 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Apple Retina Macbook Pro 16 - 2019 - Használt, megkímélt
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- LG 77G4 - 77" OLED evo - 4K 144Hz 0.1ms - MLA - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest