- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- PR-Telecom
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Betiltja a közösségi médiát a 16 év alattiaknak Ausztrália
- OpenWRT topic
- YouTube
- DIGI kábel TV
- Facebook és Messenger
-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
pcMANiac
aktív tag
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani nekem valami szervízt, ahol 24-105 f4 L IS USM obimat kitisztítanák? A kamera kft határidejeiről és árairól hallottam már, ezért ha lehet kihagynám.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
pcMANiac
aktív tag
Szóval akkor Budapesten egy azaz egy hely van, ahol kitakarítanak egy obit és mindezt 1 hónapos határidővel, jó drágán? Következő vállalkozásom akkor egy objektív szerviz lesz, mert úgy látom monopól helyzetben van a kamera kft.
Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
pcMANiac
aktív tag
"A stabikkal nekem csak az a bajom, hogy a témát nem stabilizálják a képen. Jó ha van, de ami a 18-55 kitobiban van, engem nem ejtett ámulatba."
Szerintem ne a legszutykabb IS obi stabilizálási képességei alapján ítélj. IS és IS között is fényévnyi különbségek vannak.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz adamka16 #6366 üzenetére
Pont ezt mondtam én is. A 18-55-ben én is kételkedem, hogy van-e benne valami IS vagy csak dobtak rá egy kapcsolót a kingkongok. Persze lehet van belőle ilyen is, olyan is. Ami nálam volt egyszer, abban szerintem csak kapcsoló volt.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz kiskornel #6374 üzenetére
Sajnos ezt már nem tudom megtenni. Azt a kis műanyagdarabot már rég eladtam. Jelenleg 24-105 f4 L IS USM obival nyomulok, de annál nem kérdés, hogy működik-e az IS.
-
pcMANiac
aktív tag
-
pcMANiac
aktív tag
100%-os védelem nincs, főleg villám ellen. Viszont a több, földrajzilag is különálló helyen szinkronizált tárolás nagyon jó megoldás.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz adamka16 #6520 üzenetére
Gyógyszertárban lehet kapni 97%-os alkoholt. Az megfelel erre a célra. Mikroszálas törlőkendő vagy kifejezetten erre a célra készült tisztító pálca is kelleni fog. Videók a youtube-on.
-
pcMANiac
aktív tag
Én csak jót tudok neked mondani az Ebay-ről. 200 üzlettel a hátam mögött, még nem csalódtam benne. Kellő óvatosság és körültekintés szükséges, de nem vatera szintű kész átverés show. Vettem már ott vázat, objektívet, szűrőket és mindenféle számtech. cuccot. Javaslom, hogy EU tagállamból vásárolj, mert ha nem, könnyen levámolhatják a cuccot és egyből plusz 25% áfa és 6% vám lehet a jutalmad.
-
pcMANiac
aktív tag
Angliából nyugodtan rendelhetsz. 3-4 nap alatt itt a cucc és nem lesz sem áfa sem vám. Ajánlom figyelmedbe az "uniós tagországok" keresőszavak google-ba pötyögését. Szabad a termékáramlás, nincs vám és áfa sehonnan.
-
pcMANiac
aktív tag
Jah!?
99.8% pozitív minősítés 38860 üzlet után, azt hiszem elég kell hogy legyen a bizalomhoz. Az angol vámrendszerből gyenge vagyok, fogalmam nincs milyen vámtételek vannak. A 60D viszont biztos jó lenne szerintem.Az agy egy csodálatos szerv. Elkezd dolgozni amikor felkelünk, és meg sem áll addig, míg be nem érünk a munkahelyünkre.
-
pcMANiac
aktív tag
Ennyire már nem hülyék a vámosok. Régen még elment a "gift" bejelölés, de mostanában senki nem hiszi el, hogy egy vadidegen ajándékba ad neked egy zsír új 40D-t.
-
pcMANiac
aktív tag
Inkább obira áldozz többet szerintem és legyen olcsóbb a váz. A drága vázak olyan dolgokat tudnak, amit nem biztos, hogy egy kezdő kihasználna. Bármilyen jó a váz, ha teszel rá egy fos obit. Viszont egy gagyi 300D is baromi jó képeket tud csinálni egy jó objektívvel. Több mint 5 éve amatőrködöm és jó pár objektívvel a hátam mögött mondom mindezt.
[ Szerkesztve ]
-
-
pcMANiac
aktív tag
Van itt a fórumon és az indexen is egy BIG nickű ember. Új 550D-t 120-ért szokott dobni, igaz gari asszem nincs. Azt, meg egy Sigma 17-70 f2.8-4.5 -t kezdésnek tudnék javasolni. Ez 170e-ből meg lenne.
[ Szerkesztve ]
-
pcMANiac
aktív tag
Na itt a megoldás: 70-200 és álcaruha. Predator féle álcázással 10-22 is jó madár fotózáshoz.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz kiskornel #6734 üzenetére
Néha azért előfordul, hogy egy olcsóbb obival jobb képeket lehet lőni, mint egy újabb és drágábbal. Lásd canon 50mm f/1.8 20e-ért milyen jó kis obi. Persze ha valakinek épp portrézni kell és megfelel az 50mm gyújtótáv. Ilyen jól sikerült és viszonylag olcsóbb obik vannak azért, csak fel kell őket ismerni. Van sok baromi drába obi is, ami egy nagy rakás...
Persze azért nagy általánosságban igaz, hogy a minőségnek ára van.
-
pcMANiac
aktív tag
válasz kiskornel #6742 üzenetére
Igazad van, de aki nem profi használatra vesz dolgokat (én sem) annak az igényei is mások. Lehúztad az 50 1.8-at, de attól még az egy szeretett kis obi a profik között is. Persze megvan a maga baja, de 20e-ért nagy csoda nem várható. Az már érdekesebb, hogy vannak 50-60e-s obik, amik szintén fos kategóriába tartoznak, lásd: canon 17-85 is usm.
-
pcMANiac
aktív tag
A polár nem a vízről és fémes felületekről visszaverődő fényt szűri meg, és az erős fényben javítja a színeket, például az eget? Beltéren mi értelme van?
-
pcMANiac
aktív tag
Szemérmesen hallgat Ropi arról, hogy a 40D-vel vigyázni kell, mert a zárra a gyár 100000 expót mond, de simán tönkremegy 15000 után is. Ez kb 55-60e ft-os költség lesz, ha cserélik gari időn túl. Talán ezért ajánlotta a zárcserés 40D-ket, mert az új módosított zár, már tényleg bírja.
-
pcMANiac
aktív tag
Azért a kamera kft-nek van pofája. Most nézem az ebay-en, és 60dollárba van egy zsír új zárszerkezet 40D-hez, beleértve a postázást ide. Ezért kérnek 60e ft-ot cserével?
150 dollárért pedig ki is cserélik az ottani kamerás cégek.
[ Szerkesztve ]
-
pcMANiac
aktív tag
válasz panizzi #6833 üzenetére
Nem, ők nem az ebay-ről szerzik be. Ők egy uniós tagországból, nagyker áron, vám és áfa mentesen, nagyobb tételben. Szóval még olcsóbban, mint 50 dollár. Én azért nem sajnálom őket annyira...
-
pcMANiac
aktív tag
Nagy kockázatot nem vállalnál egy ilyen olcsó obival. Én is a használt, de jó állapotút javasolnék. Tele van vele az összes hirdetős oldal. Spórolhatnál jó pár darab ezrest.
-
pcMANiac
aktív tag
Bár nekem nem volt, de szerintem a sigma jobb lehet. A canon 18-55 a legszutykabb objektíve a canonnak, míg a sigma egy EX, azaz a legjobb sigma sorozat tagja. (remélem jönnek a canon 18-55-öt magasztaló posztok )
-
pcMANiac
aktív tag
"Az ilyen obiknak viszont kétszer lehet örülni, mikor megveszi az ember, meg amikor eladja..."
Mekkora igazság! Ez tényleg így van! Mikor eladom, tök jól jön a sok pénz, amennyit egyszer én költöttem rá, mivel nem nagyon csökken az áruk.
-
pcMANiac
aktív tag
40D tulajok véleményére lennék kíváncsi. Van ugye az a tény, hogy a 40D-k zárszerkezete elég beteges és közel sem teljesíti az elvárt 100e expót. Lehetséges lenne, hogy a 2010-ben eladott 40D-kbe már a javított zár került és azok jobban fogják bírni? Lenne egy 2010-es évjáratú kevés expós darab, amit nem tudom megvegyek-e.
-
pcMANiac
aktív tag
Szerintetek érdemes m42 objektívekkel fotózni EOS vázakkal? Átalakító kb 5000 és elég olcsó manuális m42-es obikat árulnak. Még egyet sem próbáltam.
-
pcMANiac
aktív tag
Na köszönöm mindenkinek a tanácsokat! Szóval akkor kinek a pap, kinek a paplan esete. Szerintem egyelőre nem foglalkozom a témával. Esetleg makróra ha látok valamit, tán benevezek.
-
pcMANiac
aktív tag
Nekem egy 88-as évjáratú volt, de már eladtam.
-
pcMANiac
aktív tag
-
pcMANiac
aktív tag
válasz radi8tor #6979 üzenetére
Magas ISO és hosszabb záridő hozza elő. Bármelyiket csökkented, csökkenni fog a warm pixel száma és láthatósága. 40D-n és a jobbakon már van erre kompenzáció, valóban. Lehet a korábbiakon is volt, de azokat nem ismerem.
-
pcMANiac
aktív tag
-
pcMANiac
aktív tag
Tudna valaki tanácsot adni, hogy mitől van az, hogy teszt képeket nézegetve olyan sötét kék az égbolt a tájképeken, amilyen nincs is a valóságban, viszont jól néz ki. Az én képeimen sokkal világosabb mindig, életszerűbb, viszont nem néz ki olyan jól. Ezt is csak HDR-rel lehet megcsinálni, vagy PS és rétegek, maszkok, stb...?
-
pcMANiac
aktív tag
Kössz a válaszokat.
-
pcMANiac
aktív tag
Ez hogy jön ki? "200 mm-es végén minimum 1/320 sec záridő kell, vagy képstabival 1/30 is jó lehet"
Nem 3 fé értéket kompenzál a stabi? És eleve a 200-nak ,miért 320 a reciproka? És 3 fé javítás hogy eredményez 1/30-adot a 1/320-ad helyett? Biztos én vagyok a láma, de nem értem.
-
-
pcMANiac
aktív tag
Hát szerintem nem nagyítva látom, hanem körbe van vágva, mint egy keret, mivel kisebb szenzorra vetíti az obi ugyanazt a méretű képet. És mivel az optikai stabi az objektív lencséiben van, már eleve egy stabilabb kép vetül az érzékelőre. Szóval ebben nem tudom elképzelni, hogy különbség lenne. Az oké, hogy a FF vázon 200mm-en 1/200-ad a leghosszabb kézzel megtartható záridő, ami apsc-n 1/320-ad. Csak az nem világos, hogyan javít ezen 1/30-adra a stabi. 320/2/2/2=1/40 Ennek nincs köze a FF vagy crop-hoz szerintem.
-
pcMANiac
aktív tag
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest