-
IT café
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_seth_
veterán
A kártyapark összeállt: Extreme Pro 64GB a CF és az SD is. Ha csak a CF van benne akkor minden szuper, gyakorlatilag az első 15-16 kép után lassul csak egy kicsit de azt a lassabb sorozatot tartja is. SD-vel már komolyabban belassul, mindenesetre így is gyorsabb, de csak kicsivel mint az előző Sandisk Ultra CF 50mb/s + Sandisk Ultra SD 80mb/s kártyákkal volt, ami még jobb, így nem kell kártyát cserélni, viszont az igazán nagy sebesség valóban csak akkor érhető el, hogy ha az SD-re nem full méretű rawot mentek vagy jpg-t, esetelegesen semmit...
Viszont meglepő, hogy a két 32-es régi cf-et 2 mp alatt sikerült eladni, volt egy 16-os az pár percig kereste gazdáját, egy toshiba flashair is csak estig volt meg és még 2 samsungra is van érdeklődő, megy ez gyorsan
-
törölt tag
ismim vett anno egy piszok draga filmes gepet jo sok evvel ezelott sztem ugy 10-12 eve. mo-i markaker, rendelesre eloleg fizetes szamla stb. honapokat vart ra, vegul megerkezett a csoda. otthon bontogatja erre egy szemmel latharoan elfotozott teki film volt benne. nem volt szivbajos elohivatta. a cegtulajdonos es csaladjanak kulfoldi nyaralasarol keszult fotok voltak rajta... szoval nincs uj a nap alatt, es az egy zsir uj folias gep volt hivatalosan.
-
-
_seth_
veterán
válasz
*Ropi* #35495 üzenetére
Természetesen nem, használt kártya, másképp rá sem kerülhetnének a fotók
Jó tudom, hogy shift delete lesz a vége de azért érdekes. Bár hozzáteszem, hogy a 220volttól vettem számlásan és az előző tulaj akinek persze az exifből tudom is a nevét, egész ismert fotós oda adta le a teljes felszerelésével együtt. Mondjuk elég durva, hogy egy ilyen fotós formázás nélkül adja el a kártyáját, de az is, hogy ezt a 220volt sem tette meg...
Ami egyébként a lényeg volt: piszok gyors a kártya valóban, mindjárt megyek és veszek még bele egy extreme pro sd-t is, többet nem tudok tenni az ügyért
-
_seth_
veterán
Végül Extreme Pro lesz benne az SD és a CF is.
Más kérdés: Ki mit kezdene egy 2017-es hollywoodi (már ha lehet ilyet mondani magyarországon forgatott amerikai sorozatra) sorozat képanyagával, ha csak éppenséggel ott találná egy memóriakártyán amit frissen vásárolt?
Még a színészek is egész ismertek... amolyan hogyan készült képsorozat
-
*Ropi*
félisten
válasz
Donki Hóte #35492 üzenetére
Így van.
-
válasz
*Ropi* #35491 üzenetére
Teljesen igazad van, az 5D3 gép (kártyára írási) sebességét úgy lehet felturbózni, hogy egyáltalán nem tesznek bele SD kártyát
A CF kártyára sokkal gyorsabban ír, ha csak egyszem CF kártya van benne, viszont ha tesznek bele egy SD kártyát is, akkor mindjárt lassabban ír
Szóval akinek a képek kiírási sebessége a legfontosabb, annak le kell mondania az SD foglalat használatáról.
Az általam lentebb beidézett írási sebességekből is látszik, hogy a CF kártya észrevehetően gyorsabb még az 5D4 esetében is. Tehát ha csak SD kártyát használnak egy 5D4 gépben, akkor 70 - 75 MB/s az írási sebesség, illetve ha csak CF kártyát használnak, akkor 100 - 110 MB/s az írási sebesség. Ha mindkét kártyát párhuzamosan használják, akkor csak 70 MB/s az elérhető sebesség.
Az 5D3 esetében ez kb. 30-35 MB/s sebességre csökken
-
*Ropi*
félisten
válasz
Donki Hóte #35489 üzenetére
Az 5D3 SD foglalata nem UHS I kompatibilis, így max. 40 MB/s tud írni - és ennyire lassítja a CF kártya írását is, ha párhuzamosan vannak használva. Viszont ettől függetlenül érdemes gyorsabb CF (És SD! ) kártyát venni, mert a gyorsabb kártyáknak nem csak a szekvenciális, de a 4KQD sebessége is nagyobb, így nem csak a videókat, de a kisebb fájlokat is gyorsabban írják ki, így általánosan nő a sebesség.
-
_seth_
veterán
Párszor már korábban is felmerült bennem, hogy lehetne gyorsabb... de még egy csokordobás is belefért a pufferbe, viszont voltam szalagtűzőn ahol várt rám 3 komplett osztály, el tudtam volna viselni, hogy ha gyorsabban menti a képeket
Köszi az infókat
-
válasz
_seth_ #35487 üzenetére
Nem láttam tesztet a konkrét 5D3 típussal, de van teszt az 5D4, valamint az 5Ds típusokkal.
Az 5D3-at valahová ezek szintjére teszem, tehát kb. 100-110 MB/s sebességgel tud CF és kb. 70-75 MB/s sebességgel tud SD kártyára írni. Szóval CF kártyából érdemes a lehető leggyorsabbat venni bele.
Javasolják a Lexar Professional 1066x CF kártyát, de természetesen igen jó eredményt adnak a gépek a könnyebben beszerezhető Sandisk Extreme Pro 160 MB/s kártyával is.
-
_seth_
veterán
5D3 vázban jelenleg Sandisk CF és SD kártya van, előbbi 50 mb/s, utóbbi 80 mb/s. A váz valahol 70-80 mb között tud kártyára írni. Érdemes extreme pro kártyára cserélni a CF-et a gyorsabb mentés miatt vagy elég a sima extreme is? (extreme 120 mb/s, extreme pro 160mb/s).
-
*Ropi*
félisten
válasz
anaqer #35482 üzenetére
Pedig még a topik összefoglalójában is leírtam, hogy az EF váz nem keverendő az EF bajonett rendszerrel.
Az FD üvegek csak a gyári Canon FD--->EF adapterrel használhatóak értékelhetően, egyébként (meg amúgy is) lágytojás a képük bármilyen szenzoron. Viszont az az átalakító egyrészt fehér holló kategóriás, másrészt ha véletlenül bele is futsz, akkor is 90.000 Ft körül mozog az ára használtan.
-
válasz
Donki Hóte #35479 üzenetére
Neked mi a problémád...? Simán bevallom, hogy Canon kompatibilitási vonalon viszonylag buta vagyok, de segítséget kérni jöttem ide, nem kioktatásért meg lenézésért.
De lépjünk túl rajta, tehát: EZT az obit fel lehet-e dobni egy APS-C Canon DSLR vázra a linkelt adapterrel? Igen, nem, egyéb...?
-
-
válasz
Donki Hóte #35477 üzenetére
Ez az EF váza van. Bocs, ha félreérthető voltam.
-
-
válasz
Donki Hóte #35475 üzenetére
FD-EF. A kolléga egyelőre 18-135 kitobival dolgozik, de már van egy EF filmes váza a megjelölt obival - gondoltam, eleinte lehetne spórolni a filmmel, ha a digitálison gyakorolna.
-
válasz
anaqer #35474 üzenetére
A kérdésed az M42 -> EF adaptere, vagy az FD -> EF adapterre vonatkozik?
Nagyon más a helyzet az M42, vagy az FD objektívek használata esetén.
FD objektívet csak korrekciós lencsével ellátott adapterrel tudsz EOS géphez csatlakoztatni (különben nem lehet távoli dolgokra élesre állítani az obit), a jó lencsével ellátott adapter pedig se nem olcsó, se nem túl gyakori.
Az M42 menetes objektívek sokkal kevesebb cécóval rakhatók egy adapterrel fel az EOS gépekre.
-
• M42 adapterek:
Nagy előnye a Canon EOS rendszernek a bázistávolsága miatt, hogy plusz lencsetag nélkül is megmarad a végtelen élesre állításának a lehetősége az adapterekkel, valamint az úgynevezett „chipes” adapterek használatával a legtöbb manuális objektív fókuszvisszajelzést is ad az élességállításhoz.
Gyors kérdés - jól értem, hogy egy FD-to-EF adapterrel akár EF-S vázakon is használhatók a régi mechanikus lencsék? (Haver nemrégen váltott bridge-ről egy Rebelre, van éppen egy 50/1.4-e - akkor azt tudja ezen használni egy 30 dodós adapterrel?)
-
vlevi
nagyúr
válasz
ariel96 #35471 üzenetére
Ha nem utómunkázol, akkor nem kell RAW.
A JPEG ui. már egy, a gép által utómunkázott RAW.
Akkor kell (akkor jön hól), ha a fényképezéskori beállításokat meg akarod változtatni, minőségromlás nélkül.
Fehéregyensúly, kontraszt, satöbbi. És, mivel a RAW nem 8 bites, mint a JPEG, hanem 14-15 bit, ezért sokkal tovább lehet változtatni a színbeállításokat, észrevehető minőségromlás nélkül, pl. +/- 2fényértéknyi expó korrekcióra is van esély, ami JPG esetén szinte lehetetlen. -
*Ropi*
félisten
válasz
Donki Hóte #35467 üzenetére
Üveget lehet tárolni a frontlencsés végével is lefelé (én is úgy szoktam), nem árt neki az sem.
-
válasz
Holnap megyek egy fotós boltba, majd ott körülnézek. 2 napos a gép, le se szedtem még az obit róla, mióta kibontottam és ráraktam. Jelenleg állványon van.
-
Pelican
őstag
válasz
Elég bután nézne ki a 300-as ha a bajonettjén állna...
-
válasz
Oposzumtoszó #35458 üzenetére
Külön kell tárolni a gépet (az aljával lefelé) és külön az obit (a bajonettes végével lefelé). Vannak erre alkalmas táskák, hátizsákok.
Amúgy meg szerintem, ha nem az előírás szerint tárolod, az alig gyorsítja fel egy hetente rendszeresen használt fényképezőgép elhasználódását (ha hetekig-hónapokig tárolod mozdulatlanul, akkor viszont érdemes ezeket az okosságokat betartani).
-
-
voriae
tag
válasz
Oposzumtoszó #35460 üzenetére
Vagy jól húzd be a táskát és azt állítsd fel!
-
ariel96
aktív tag
válasz
*Ropi* #35459 üzenetére
Szia!
"• Hogyan tároljam az objektíveket (polcon, táskában)?
Állítva (tetszés szerint frontlencsével lefelé vagy felfelé), mert oldalra fektetve a teflonzsír (ami a tubus és a mozgó tagok kenését biztosítja) idővel lefolyna, és ott összegyűlne, így beragadnának a lencsetagok."
Rendszeresen vegyem le az objektívet a vázról? Nem tárolhatom a vázat és az obit együtt úgy, hogy az mindkettőnek jó legyen? (Canon EOS 750D + 18-55mm IS STM)
-
AttyVin
aktív tag
Nem is gondoltam volna, hogy akkoriban vállalkozik valamilyen nagyobb gyártó, hogy belevág Praktica-bajonettes objektívet gyártani.
Menetes sokféle volt, de ez eléggé kuriózumnak tűnik, mivel maga a Praktica sem nagyon élte túl az NDK-t....Amúgy a képeken nagyon porosnak látszik vagy csak a fotó ilyen?
-
-
*Ropi*
félisten
válasz
Oposzumtoszó #35458 üzenetére
Szia!
De, az XXXXD sorozatban is rugós mozgatású a tükör, így ajánlott a talpán tárolni.
-
Sziasztok!
Beléptem én is a klubba egy 1300D modellel. A kérdésem az lenne, hogy az összefoglalóban leírtak szerint a talpán kell tárolni, vagy ebben már nem rugós az alkatrész? Elnézest, ha láma a kérdesem.
-
Spy89
aktív tag
Sziasztok!
Egy 80D-vel rendelkezem és most tervezem, hogy beszerzek mellé egy YN60ex-rt vakut. Olvastam pár fórumbejegyzést, miszerint vannak problémák e kettő együttműködésével? Valakinek tapasztalata, véleménye erről a témáról?
-
válasz
Pelican #35451 üzenetére
ma is használok egy 28-80/2.8-4.0-et, ami szintén filmes gépekhez lett fejlesztve és ma is teszi a dolgát (azon kívül, hogy fullframe-en vignettál)
Igen, mai fejjel visszanézve meg is lehet lepődni rajta, hogy a régi idők legendás objektívjei (hiszen a 28-80/2.8-4 L USM obi volt azon kor megbecsült, piros csíkos L-es obija
) meglehetősen szerény optikai teljesítményt nyújtottak.
Itt az obi fényvesztéséről egy mérés:
Ezt ma valóban csak crop-os vázon ajánlott használni
-
Pelican
őstag
válasz
*Ropi* #35447 üzenetére
Volt 24-85-öm, egy barátom használja még mindig a 7D-jével és nagyon meg van vele elégedve (családját fotózza vele). És lehet vele díjnyertes képet is lőni...
Én meg ma is használok egy 28-80/2.8-4.0-et, ami szintén filmes gépekhez lett fejlesztve és ma is teszi a dolgát (azon kívül, hogy fullframe-en vignettál). -
*Ropi*
félisten
válasz
ariel96 #35446 üzenetére
Az, hogy az újabb vázak már fel vannak készítve az STM motoros objektívek kezelésére, így adott esetben gyorsabban és pontosabban (nem mellesleg halkabban) fókuszálnak, mint egy mikromotoros USM motorral.
Alapvetően nem, hogy ne rontsa a képminőséget - csak akkor, ha fizikai sérüléstől kell védeni a frontlencsét, egyébként indokolt esetben polárt és ND-t. Az UV a legtöbbször felesleges: a polár egyben UV is.
-
*Ropi*
félisten
Szia!
A 24-85 még a filmes korszak kitobija: a filmnek mindegy volt, hogy milyen szögben érkezik rá a fény (a hátsó lencse szélén kilépő fénysugarak elég meredeken érik el a film / szenzor síkját, míg középen merőlegesen érkeznek rá), a digitális szenzorok viszont csak a merőlegesen érkező fénysugarakat szeretik (a szenzorok, vagyis a rajtuk lévő képpontok fényhasznosításának akkor a legjobb a hatásfoka, ha minél merőlegesebben érkezik rájuk a fény), ezért a digitális vázakra optimalizált objektívek sokkal kisebb fénytörési és fényszóródási mutatóval rendelkező lencsetagokból állnak, hogy a diffrakciót, kontrasztvesztést, stb. elkerüljék. Másrészt minél nagyobb MP mennyiség van egy szenzorra zsúfolva, annál jobban kiadja az optika hibáit. Tehát lehet velük foglalkozni, de nincs sok értelme.
-
ariel96
aktív tag
Ha tiéd az obi és a váz is, akkor ki tudod próbálni, mit tudnak együtt.
Ha most akarsz obit venni, akkor azt vedd, amit a Canon oldalán ajánlanak - szerintem.
Nekem is STM obikat ajánlanak a Canon EOS 750D-hez. Nem tudom, mi ebből az üzlet, és mi az amit tanácsos betartani.
Ti használtok szűrőket, napellenzőt?
Nemrég vettem egy védő szűrőt, mert féltem az obit. Többször előfordult, hogy rám ugrott egy kutya, miközben fotóztam. Gondoltam, jobb megelőzni a bajt, és a kosztól is védi a frontlencsét.
-
t.imi
addikt
Urak, régi obikkal érdemes foglalkozni 24Mp vázon? Pl 24-85 3.5-5.6 USM, 28–80 3.5–5.6 USM.
-
*Ropi*
félisten
válasz
ariel96 #35436 üzenetére
Ne vesszünk el a számok bűvöletében!
Annak kifejezetten örülök, hogy nem ilyen "csillió" MP-es szörnyeket csinál a Canon (arra ott a középformátum): éppen elég az 5Ds [R]. Mert azt az adatmennyiséget fel is kell dolgozni: nem mindegy, hogy egy átlag PC-vel is használható sebesség mellett tudsz utómunkázni, vagy pedig egy erőmű + fájlszerver is kevés hozzá, az éves energiafogyasztásod pedig egy fejlődő országéval vetekszik.
A dinamika és a kiegészítő szolgáltatások (pl. AF rendszer) viszont még bőven fejlődhetnek: ezt az új szenzorok / vázak elhozzák remélem (bár az 5D4 szenzora már elég jó irányt vett).
-
ariel96
aktív tag
válasz
*Ropi* #35435 üzenetére
Ez még nagyon új. Biztos jó lesz. A Canon is csinál majd ehhez hasonlót?
-
*Ropi*
félisten
Van reményünk meglátni a fényt az alagút végén: ideje volt.
-
Ezen a weboldalon láthatod az elterjedtebb bajonettek fényképét, innen tudod beazonosítani.
-
toza
senior tag
-
ariel96
aktív tag
Sziasztok!
Canon EOS 750D géphez szeretnék memóriakártyát venni. Elkezdtem nézegetni, de végül föladtam, hogy egyedül válasszak. Szoktam videót is készíteni.
Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ezen a részen látok egy határozott vállat, tehát ez bajonettesnek tűnik.
Ez a roszabbik verzió, mert ha menetes lenne, akkor elég lenne egy tolómérővel megmérni az átmérőt és már tudnánk is, hogy mi ez. Így viszont, hogy bajonettes, kevés az átmérő ismerete, mert kellene még hozzá pár infó, hogy meg tudjuk mondani a típusát.
(Amiatt a kiálló fém fül miatt Practica B bajonettnek tippelem, de nem vennék rá mérget.)
Vidd be a Wesselényi utca 10 szám alatt (a Zsinagógánál) található Soós Fotó üzletbe, ott kézbevéve ránézésre megmondják, hogy milyen bajonett.
-
toza
senior tag
válasz
Donki Hóte #35425 üzenetére
-
-
*Ropi*
félisten
Az ERR99 bármi lehet: az a joker a Canonnál, így az ára is végtelen számú lehetőséget rejt.
Camera Kft., vagy Ruzsa János, ahova érdemes menned.
(#35419) toza: Így oldalnézetből nem tudom mi ez, talán M42.
-
toza
senior tag
válasz
Donki Hóte #35412 üzenetére
erre is tudsz vmit?? koszonom
-
toza
senior tag
udvozlet!canon 1d mark II N err99 .
mennyibe kerul javittatas?!hol eri meg?
koszonom.
-
Sinu
senior tag
válasz
Szuper, köszönöm!!
-
fntastic
aktív tag
Sziasztok! Gepvasarlas elott allok viszont nem tudok donteni, ar/ertekben a 700D vagy a 750D eri meg jobban egy kezdonek?
-
AttyVin
aktív tag
válasz
Csak a második. Az első a bajonettes Praktica-khoz való.
Persze lehet, hogy olyan is van a "kínálatban"...OFF
A hőskorban nekem is volt ilyen NDK-s masinám... -
-
Sinu
senior tag
-
Sinu
senior tag
Sziasztok!
Objektív topicban nem kaptam választ, remélem Ti tudtok segíteniAdott egy 350D váz, és találtam egy csomó ezer éves objektívet. Nagyon érdekesnek tűnnek, szeretném őket kipróbálni. Gondolom itt már tudjátok mi a kérdés. Valamilyen adapterre lesz szükségem? Ha igen, melyik lenne az? Olvasgattam itt a hozzászólásokat, de mivel egy laikusnál is laikusabb vagyok, így inkább segítséget kérek, mielőtt teljesen felesleges dolgot vásárolok.
Tényleg semennyire nem értek hozzá, a gépet is csak azért vettem, hogy kipróbáljam a kattintgatást, hátha megtetszik
Köszönöm, ha tud valaki segíteni -
*Ropi*
félisten
Amennyire én tudom, alash alapú tárolóknál a low level format másképpen működik, mint a HDD-knél: itt nem egyenként van teleírva 0-ákkal, hanem blokkonként egyszerre tehető nullázottá a vezérlő által (hogy ne növeljék feleslegesen a wear level-t), tehát gyorsabbá vált a folyamat.
-
vlevi
nagyúr
válasz
Donki Hóte #35404 üzenetére
Töredezettségmentesítés flash memórián?
A töredezettségmentesítés (defrag) azt jelenti, hogy a winchesteren a sok, egymástól messze lévő szektorokban lévő file darabokat egy helyre mozgatjuk. Így biztosítható az, hogy egy file-t minél kevesebb lemezfordulattal, fejmozgással érjünk el, mert a HDD-n a szekvenciális olvasás a leggyorsabb.
És természetesen a töredezettségmentesítés éppen ezért nem töröl adatot, hanem egy helyre mozgat.
Flashmemóriánál ez a folyamat teljesen értelmezhetetlen, mert az egyes blokkok elérési ideje ugyanannyi akkor is, ha egymás után vannak, és akkor is, ha szerteszét szórva.
Flashmemóriánál inkább a TRIM lenne érdekes. Nekem van olyan Pendrive-om (Sandisk Extreme 64GB), ami újkorában 200-al volt írható, de mostanra más betelt, és trimmelni kellene, de pendriveon nincs TRIM. Vagyis, emiatt írás közben, mielőtt teleírja a blokkot adattal, előtte ki kell ürítenie, mert már nem tiszta, nem teljesen üres. Ez lenne a TRIM.
Próbáltam Low level formatot, de sajnos azzal sem lett jobb. Mondjuk a win10 alatti low level format gyanúsan gyorsan végigment (néhány percig csinálta, tehát tovább, mint a sima format), de ennyi idő alatt nem lehet teljesen kiüríteni 64gigányi adatot. -
válasz
copass #35403 üzenetére
pláne nem töredezettségmentesít.
Furcsa, te vagy a második ember, aki leírja nekem, hogy a fényképezőgépek nem töredezettségmentesítenek
Hol írtam én korábban olyat, hogy töredezettségmentesítés történik? Azt írtam, hogy a low level format megszünteti a töredezettséget, ami teljesen más, mint a töredezettségmentesítés. Amit nem állítottam, azt felesleges cáfolni.
A töredezettségmentesítés egyébként egy elég hosszadalmas folyamat, a low level formatnál is lényegesen tovább tart, ráadásul teljesen értelmetlen is lenne egy fényképezőgép esetében, amelynél nem kell azzal számolni, hogy az adathordozón huzamosabb ideig fent maradnak az állományok.
-
copass
veterán
válasz
Donki Hóte #35402 üzenetére
nem használja az összes canon váz a low level format-ot...de amelyik használja is az így használja:
"Perform low-level formatting if the card’s recording or reading speed seems slow or if you want to totally erase all data in the card.
Since low-level formatting will format all recordable sectors in the card, the formatting will take slightly longer than normal formatting."
a váz nem ellenőriz semmit, pláne nem töredezettségmentesít. teleírja nullával és kész. ezért lesz lassú a folyamat.
mivel a sima format egy logika parancs, azt jelzi vissza a rendszernek hogy: hellóideírhatsz.
ezért lehet format után gyakorlatilag mindent visszaállítani ha nem nyúltak hozzá. low-level után meg semmit nem tudsz visszaállítani. -
-
Pelican
őstag
válasz
Donki Hóte #35400 üzenetére
Teljesen el vagy tévedve.
A sima formázás után, mikor elkezdi az új képeket kiírni a gép a kártyára, akkor teljesen mindegy, hogy a kártya adott szektorában mi volt valaha (vagy volt egyáltalán), hogy az egykori adat töredezett volt-e vagy sem.
Mivel a 'tartalomjegyzék' törlődött az új 'tartalomjegyzékbe' szépen sorba fognak bekerülni az új bejegyzések.
Új hozzászólás Aktív témák
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- Huawei Nova Y70 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP ProBook 430 G3 - i5-6GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 13,3" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!)
- BESZÁMÍTÁS! MSI B350 R5 5600X 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Seasonic 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest