- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Ha notebook-ot keresel, kattint ide, ha netbook-ot, akkor mielőtt kérdésedet felteszed, kérlek fusd át a következő pár sort, konkrét típussal kapcsolatban használd a jobb oldalon található keresőt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Omni
aktív tag
Eddig ahány windet láttam kiállítva (MM, saturn), mindnek nagyon laza volt a zsanérja. Lehet ez így a normális az Msi-nél, de nekem kizáró ok lenne. A Hp nx6310-esemnek is kicsit laza már a zsanérja. Baromira zavar, hogy ha véletlenül kicsit meglököm az asztalt a kijelző jojózik egyet.
Az Asusok zsanérja viszont valóban elég szilárd, kijelzőrepedés ha jól tudom csak a 10 colos változatokat érinti. A billenytűzetről: az eee90x-en a kisebb billentyűzet ellenére nagyobb nyilak vannak mint az a winden. Netezés közben ezeket a gombokat használom a legtöbbet (fel-le gomb).
Hogy rosszat is mondjak: sajnos az én asus 900-am nagyon halkan de sípol (elektromos zajt hallatt). Bekapcsolva és töltés közben kikapcsolva is. Jelentkezett másnál is ez a probléma?
-
Omni
aktív tag
Vettünk egy Asus eee 900-ast. Elégedett vagyok a kis géppel. A hozzá adott tokkal is kisebb mint az Acer-MSI netbook, nekem ez fontos.
A windowsXp, hála a 900-asokba szerelt gyors SSD-nek és egy kis registery turkálásomnak, 1.3 csík alatt betölt. A youtube alapján ez a leggyorsabb boot idő, amit ma egy netbooktól elvárhatok.
A WinXp újratelepítése egy szenvedés volt. A gyári recovery dvd-t próbáltam egy bootolható pendrivera tenni, sikertelenül...6 órát szórakoztam vele. Végül elmentünk egy notebook boltba, ahol tök rendesek voltak, térítésmentesen biztosítottak egy külső dvd olvasót, így 2 kattintás és 40 perc alatt új windowsunk lett (haszáltan vettük a gépet).
-
Omni
aktív tag
-
Omni
aktív tag
válasz Zola007 #1141 üzenetére
Igazatok van. A gyártók elsősorban a mezei userek igényét elégítik ki, hiszen mezei userből több van mint magamfajtából a hülye igényeimmel
Remélem előbb utóbb rám is gondolnak és egyre több netbook lesz (gyors) SSD-vel szerelt. Szereték egy netbookot relatíve kis tároló kapacitással de winyóhoz képest veszettül gyors boot idővel, hosszabb üzemidővel.
[ Szerkesztve ]
-
-
Omni
aktív tag
Nézőpont kérdése. Én egy netbookot kizárólag internetezésre és tanulásra (pdf) használnék. Nekem ez már teljes értékű használatot jelentene. Tárhely szempontjából ehhez nem kell más, mint egy op. rendszer webböngészővel (ez néhány gigabyte méretű ha linux vagy windows). A maradék tárhelyen meg bőven elférnek a szükséges doksik, pdfek. Most azt mondom hogy -egy mobil eszköznél- nincs szükségem 20 gigánál többre.
Persze tudom evés közben jön meg az étvágy Jó lenne a nagyobb tároló kapacitás, de csend és a hosszabb akkus üzemidő oltárán kész vagyok feláldozni. Ezért választanám az SSD-t.
A legjobb kombináció szerintem: egy SSD-s netbook + egy hordozható külső winyó.
-
Omni
aktív tag
Tetszik a gép, egy dolgot kivéve: a winchester. Miért nem tesznek inkább bele SSD-t? Szerintem a netbookokba jobb lenne egy kisebb kapacitású de gyors SSD mint a winyó. Nem melegszik annyira, nem is fogyaszt annyit, csendes, az op. rendszernek + pár programnak meg elég az SSD kapacitása is... komoly dolgokat úgyse érdemes netbookon futtatni.
-
Omni
aktív tag
csökkennek az árak: medion akoya (msi wind) 80ezer, 3év jótálással [link]
-
Omni
aktív tag
Köszi! Nézegetem a netbookokat, jelenleg a 900/900A tetszik. Amit eddig kiszűrtem:
eee900
előnye: 4 GB integrált SSD, 1.3 megapixel webkamera.
hátránya: az akku probléma és a jobban melegedő belbecs(Celeron).eee900A
előnye: akku OK, nem melegszik(Atom).
hátránya: nincs integrált 4G SSD, 0.3mp webkamera, fényes a burkolata.Van még valami különbség köztük?
-
Omni
aktív tag
Az eee900-ban van ventillátor?
Új hozzászólás Aktív témák
- HP ZBook Fury 15 G8 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-11850H 32/512 FHD IPS NVIDIA RTX A2000 4GB
- Új HP ZBook Firefly 16 G10 Profi Tervező Vágó Laptop -50% i7-1355U 16/1TB FHD+ RTX A500 4GB
- ASUS ROG Zephyrus G14 -14" WUXGA IPS 144Hz -Ryzen 7 6800HS - 16GB - 512GB - RX 6700S 8GB - 1 év gari
- HP Elitebook x360 G6 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- HP Elitebook x360 G7 2in1 Prémium laptop 14" FULL HD IPS Érintőkijelző / Intel I7 / 16GB RAM
- Dell Precision M6800/15.6"FHD IPS/i7-4810MQ/32GB/256GB SSD+500GB HDD!
- Hp mini laptop
- Laptop Töltö adapter BAZÁR, HP DELL LENOVO használt eredeti töltö
- HP D9Y32AA Laptop dokkoló, választható adapterrel.Illetve adapterek, DVI kábel.
- HP Odyssey 15.6-16.4 új noti ill. túra hátizsák (fekete piros, bélelt háttámlás)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest