Hirdetés
-
IT café
Ez a topik a DAP (Digital Audio Player), vagy közismertebb néven MP3 lejátszókkal foglalkozik. A témához kapcsolódnak a FÜLhallgató topic és FEJhallgató topik is, amennyiben valamelyikre szükséged van ott kérhetsz segítséget a választásban. Ha egyéb finomságok is érdekelnek, itt a mélyvíz haladóknak, nézz be nyugodtan.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ereshkigal
őstag
Olvasgattam kicsit a topicot, ajánlott lejátszók... x3, dx50... meg a jéghegy csúcsa. Elhiszek én mindent, de az üzemidejüktől nem estem hanyatt.
Kíváncsi vagyok egyébként, hogy utcán/tömegközlekedésben, nem százezres fejhallgatóval milyen minőségbeli különbséget tudnak ezek produkálni.
Szóval tervezek venni én is valamit, és egyelőre a clip zip felé húz a szívem, na meg a józan ész (a fuze+ szimpibb lenne, de hányadék az irányítása így ránézésre, illetve tesztek alapján is).
Esetleg jobb alternatíva ebben a kategóriában?Előszedtem a 2005-ös, első generációs, 2 gigás ipod nano-mat ("szegényke" a mai napig kifogástalanul működik; vagy két éve cseréltem benne akksit, mert már ráfért), feldobtam rá a rockboxot... valami csoda, mennyivel használhatóbb lett: informatívabb ui, millió beállítás, lossless, normális cue kezelés... a clip zipre is nyomban feltenném.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz wolfman #20900 üzenetére
Kicsit gugliztam neked:
" ...the Sansa Clip Zip MP3 player boasts a bigger screen now 1.1” with color, expandable memory card slot, added stopwatch, recordable FM radio, a built-in rechargeable battery which can last up to 15 hours* during typical use..."
"Some other additions with the Zip: time-of-day indication; "sports mode" with timer and lap time; fast alphabet scrolling in lists; menu customizability; an enhanced contemporary feel; an improved microSD card fit; and an improved EQ."
Strapabíróbb összeszerelést írnak még.
Mivel rockboxot tesz rájuk "mindenki", szerintem a külsőségeken túl nincs igazán különbség.Mi volt a gond a refurbished cuccal?
-
Ereshkigal
őstag
válasz wolfman #20903 üzenetére
Rosszul hangzik... mindenesetre én egy refurbished clip zipre tervezek beruházni.
Fuze+-ra nincs jelenleg stabil rockbox, de dolgoznak rajta (Development Builds), viszont a clip sorozattal elvileg minden rendben.
Nem ismerem a használt árakat, de ha sikerül eladni, lehet sokat csuklasz majd.
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
válasz Narakh #21139 üzenetére
Ha jól gondolod, akkor egy normális műszerésznek meg kell tudnia csinálni, de nem akarlak rábeszélni semmire. Ha félsz a dologtól, akkor 7000 forintért szerintem még mindig megéri megcsináltatnod; gondolom használod majd, amíg lehet. Nem vinyós 80 GB-ot legolcsóbban 16 gb (új lejátszó)+64gb sd-vel lehetne összehozni, de az 40k fölött fog kijönni.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Visszaolvastam, vagyis átnyálaztam 600+ rockbox-os kommentet. Lejött, hogy te inkább az ellentáborhoz tartozol, persze megértem, ha szigorúan a stabilitás az első szempont, és ebből nem vagy hajlandó engedni.
Visszakanyarodva a hozzászólásokhoz, a fő gond az, hogy sokan nem tudják mi a rockbox, de felteszik, mert 10-ből 9-en itt azt mondják, tedd fel, mert az nagyon jó lesz neked. Aztán felteszik (utánaolvasás nélkül), mert azt hiszik, ezután kávét is fog a lejátszójuk főzni, majd szembesülnek azzal, hogy kaptak egy bonyolultabb menürendszerű valamit (amiben persze plusz lehetőségek is vannak). Ahogy olvastam akadt bőven user error.
Én először próbaként egy 2005-ös nano-ra tettem fel, ami így már lossless-t is tud játszani (kérdés, van-e értelme egy majd' tíz éves, két gigás lejátszón lossless-t hallgatni, hordozni).
Múlt héten jött meg a clip zipem, rögtön ment arra is a rockbox, mert előre láttam, ez a kis kijelző a gyári szoftverrel számomra nem lesz elég informatív. Azóta már saját témát is szültem rá, és boldog vagyok vele.
Egyetlen problémát tapasztaltam, amit te is említettél: az USB-n történő csatlakozás. Valamivel lassabban találja meg a gép az eszközöket, illetve ritkán kidob a lejátszón egy hibaüzenetet; ezt egyébként a power/lock gomb lenyomásával el lehet tüntetni, és utána rögtön csatlakozik is. Nekem ennyi nyűg belefér.
A 64 gigás micro sd-vel nem volt gondom: a google azt mondta, célszerű nem winnel formázni, használjak külön formázó programot. Leszedtem, öt másodperc után meg is volt. Telemásoltam, viszi a lejátszó.
Hogy valami "bölcsesség" is legyen a végén: akinek a gyári szoftverrel nincs különösebb baja, annak tényleg fölösleges feltennie, aki meg gondolkodik rajta, olvasson utána, mi annak menete, mire számíthat, esetleg hogy tudja leszedni.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Narakh #21172 üzenetére
Én a fájlrendszerben való mozgást szeretem. Ha előadónként külön könyvtáraid vannak, azokon belül pedig a hozzájuk tartozó albumok: lejátszás közben három gyors "vissza" gombnyomással a rootban vagy, onnan meg szerintem elég gyorsan oda tudsz navigálni a kívánt előadó adott albumához (clip zip, gyári fw). Nem tudom, hogy ez neked sok-e. Ha igen, akkor még vannak opciók, amik szerintem minden lejátszóban benne vannak:
- rendezés valami szerint (pl. stílus; persze ehhez id3 tagek is kellenek),
- ömlesztve minden, ABC sorrendben,
- lejátszási listákat hozol létre, abban aztán úgy kutyulod a számokat, ahogy akarod, aztán nem kell nyomkodnod.
Mondjuk ezek triviális dolgok, nem tudom, milyen egyszerűbb megoldásokra gondoltál. -
Ereshkigal
őstag
válasz PerczelZita #21273 üzenetére
A tényleges ok valószínűleg az előállítási költségek minimalizálása, illetve ha kinövöd, akkor majd vedd meg az újabb, valamivel nagyobb kapacitású, újabb terméküket, nehogy egy lejátszót használj már sok évig, amiben cserélgetheted a kártyákat.
Mindenesetre én már nem vennék olyan lejátszót, ami nem képes fogadni micro sd-t. Szerencsére vannak bővíthető termékek megfelelő minőség mellett megfizethető áron.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Ijk: Sansa clip+, clip zip, clip sport.
AxBattler: talán jók lehetnek neked ezek is, elég aprók, persze ezek zenelejátszók (is).[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz Slownz #21372 üzenetére
Néha emlegetjük, hogy esetleg ilyet is érdemes venni.
Nekem a napokban jött meg. A design tetszik, az akksiidő a másik pozitívuma a Ziphez képest (pontosan még nem mértem), de a gyári UI ezen is szörnyű.
Mint kiderült, totál más a belseje, mint a korábbi lejátszóiknak, így Rockbox belátható időn belül nem fog készülni hozzá.[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
-
Ereshkigal
őstag
válasz Zoli133 #21518 üzenetére
A nagyobb kijelzőn valamivel nagyobbak a fontok, élesebb, és kicsit több a fényerő is (ezt gondolom tudod, hogy állítható), így napsütésben olvashatóbb a zipnél.
Mértem egy akksiidőt: 36 óra. Nem tudom, hogy csinálja, mert a gyártó is csak 25 órát ír, egy 128 kbps-os loopolt mp3-mal, én meg a szokásos módon, 320 kbps-os zenéket játszottam le sd-ről (460 db-ig jutott), persze közel 0 kijelzőhasználat mellett. Kellemes fejlődés.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
válasz foosballfun #21837 üzenetére
(Refurbished) Sansa Clip+, Clip Zip.
-
Ereshkigal
őstag
válasz Gyuri16 #22180 üzenetére
Ami még furcsa (és zavaró lehet), hogy ha pl. sd kártyáról játszol le valamit, közben kimész a menübe, és rányomsz az internalra, akkor megszakad a lejátszás (gondolom visszafelé is ugyanez lehet). Mondjuk én csak sd-t használok, de ez azért...
Én bízom benne, hogy ezeket a bakikat javítják majd frissítéssel, akár lock funkciót is tehetnek még bele.
[ Szerkesztve ]
-
Ereshkigal
őstag
Életemben nem volt AAC zeném, de ilyeneket olvasni, hogy
"support for DRM-free AAC audio files (such as those purchased from the iTunes Store) "
"Regular aac files downloaded from the iTunes store are the only ones tested to work. If you're encoding them yourself, you may have issues with the Zip playing them."
Valószínűleg kényes a Zip, nem mindegy, melyik encoderrel, hogyan tömörítettél AAC-be.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Kuponkunyeráló
- The Game Awards 2024 - Íme a nyertesek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- AliExpress tapasztalatok
- Futás, futópályák
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
- Intel N100 Mini PC
- XMG/Clevo 15,6" 300Hz FHD,i7-11800H,RTX 3080 16GB,32Gb,új Samsung 980 1TB nvme SSD,új pad,új töltő.
- Lenovo Thinkstation D30 Dual-Xeon E5-2650 64GB RAM 1TB SSD GTX 750
- BOMBA ÁR! új Hp Envy x360 garanciával! /2in1/Ryzen5-5500U/8GB/512 SSD/FHD/TOUCH/GARI
- 0 perces RYZEN 3 laptop eredeti Win10-zel! FullHD IPS / 12GB DDR4 / Samsung SSD!!! Garancia+számla!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest