Aktív témák
-
Sil
senior tag
Azon belül meg egy {44d0a1b4-9c90-4f86-ac92-8680b5d6549e} nevű mappa, ez a Gmail Notifier GUID-je. De ennek a törlése nem elég, egy csomó fájlt is át kell szerkesztgetni a manuális eltávolításhoz. (Az 1.5-ben ez pl jóval egyszerűbb lesz, elég lesz a mappát törölni.)
Tulképp ha nincs túl sok kiterjesztés, egyszerűbb új profilt csinálni és átmásolni bele a fontosabb fájljokat (pl könyvjelzők), meg újratelepíteni a kiterjesztéseket... -
fradi81
veterán
Eltüntek a könyvjelzőim, királyság
moto g72, Ninebot d28e
-
Sil
senior tag
válasz fradi81 #2552 üzenetére
Előtte nem csináltatott véletlenül új profilt (''a profil már használatban van, stb...'' szöveg)? Egyébként meg miért nem használjátok a Bookmark Backup kiterjesztést? Az direkt erre van kitalálva: a böngésző bezárásakor csinál automatikusan biztonsági másolatot pl a könyvjelzőkről egy általad megadott helyre.
-
MoneyM
senior tag
Sziasztok!
Csak annyit szeretnék megtudni, hogy a Firefox-omhoz,
honnan tudok letölteni témákat?Чернобыльская атомная электростанция имени Владимира Ильича Ленина
-
Sil
senior tag
Nálam ki vannak kapcsolva az AdBlock fülei, tök idegesítő volt a flashes menüknél. Az ilyen reklámokat a blokkolható elemek listájából való kiválasztással szoktam blokkolni vagy - nagyon ritkán - a Ctrl+Shift+F kombinációval. De mivel eleve a Filterset G szűrőit használom (sajátokkal kiegészítve), elég ritkán találkozok új blokkolandó reklámmal.
-
Pet_i
senior tag
Kissé lassan, de előbb-utóbb csak lesz majd 1.5...
Bővebben: link -
emitter
őstag
azon lehet segíteni, hogy a popupok ne csak az oldal teljes betöltődése után legyenek elérhetők? Mert nálam mikor egy popup-linkre kattintok, nem csinál semmit, csak ha már kész az oldal.
(Ez csak azért idegesít, mert most megosztottuk a netet, és még az a kevés 512 is feleződött, vagy legalábbis csökkent , így elég lassan töltődnek az oldalak)
[Szerkesztve] -
kisho
senior tag
Azt hogy lehet beállítani, hogy sikeres letöltés esetén a filet automatikusan vegye ki a downloads ablak listájából?
-
CarrGomm
aktív tag
a firefox ugye tud olyat, mint pl. az opera, h egy ablakban külön füleken jelenít meg oldalakat??? mert nekem mindig új ablakokat nyit meg, ha rákattintok egy hivatkozásra egy lapon és nem új fület...(ha értitek miről beszélek?)
Szóval hogy lehet azt beállítani, h ne külön ablakokat nyitogasson, hanem egyen belül jelenjenek meg a dolgok? -
WN31RD
addikt
válasz CarrGomm #2567 üzenetére
Pl. a Tabbrowser Extensions (Bővebben: link) segítségével megoldható, hogy soha, semmilyen körülmények között ne nyisson új ablakot, kivéve, ha kézzel rákattintasz a File menüben arra, hogy ''New Window''.
Fel nem foghatom, ez miért nem alap szolgáltatás...''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
CarrGomm
aktív tag
köszi, végre így már mindjárt más...
lenne még vmi: péel ha ezt a kiterjesztést csak letöltöm és nem közvetlenül a weblapról telepítem, akkor egy xpi fájlt kapok. Na ezt hogyan tudom később telepíteni??
Ugyanez van a felszínekkel is, csak ott *.jar a fájl... -
Sil
senior tag
Ezt a kiterjesztést ne nagyon ajánlgasd, ez talán a legbugosabb mind közül. Nem véletlenül nincs fent a hivatalos kiterjesztéses oldalon. A kiváltására a Tab Mix-et szokás ajánlani, vagy ha nincs szükség ennyi sok plusz funkcióra, akkor a Tabbrowser Preferences-t.
Egyébként maga a single window mode alapszolgáltatás az 1.0 óta, csak épp egy rejtett beállítással lehet elérni (az about:config-ban a browser.tabs.showSingleWindowModePrefs értékét kell átállítani, és akkor látszani fog a Beállítások közt ez is). Ekkor viszont még a javascriptes popupok helyett is új tabot nyit, szóval előnyösebb erre valamelyik kiterjesztést használni. Mellesleg mindenféle állítgatás nélkül is lehet új tabokat nyitni, pl ha a középső egérgombbal kattintasz az adott linkre (vagy pl Ctrl+click). -
Sil
senior tag
válasz fradi81 #2571 üzenetére
A .jar-nál meg asszem nem a Firefox ablakára kell ráhúzni, hanem a Témák ablakra (Eszközök / Témák). Vagy pl ott a Local Install kiterjesztés, azzal egy Alt+X (a kiterjesztésekhez) vagy Alt+M (a témákhoz), és már keresheted is a telepítendő fájlt a gépedről. Meg is tudja jegyezni a legutóbb használt mappát (külön-külön), ez különösen akkor jó, ha egy helyre szoktad gyűjtögetni őket.
-
WN31RD
addikt
''A kiváltására a Tab Mix-et szokás ajánlani, vagy ha nincs szükség ennyi sok plusz funkcióra, akkor a Tabbrowser Preferences-t.''
Tudnak ezek (vagy pl. a Tab Mix Plus) olyat, hogy a füleket nem az ablak tetejére, hanem oldalra rakja, vízszintes feliratokkal, hogy görgetve nagyon sok (> 50) fül kényelmesen kezelhető legyen?
''browser.tabs.showSingleWindowModePrefs''
Kösz a tippet.
''Ekkor viszont még a javascriptes popupok helyett is új tabot nyit''
Igen, pont ezt akarom, tehát, hogy ''soha, semmilyen körülmények között ne nyisson új ablakot''. Soha, semmilyen körülmények között.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
Még valami: Az megoldható ezekkel, hogy ha egy új fül nyílik, bármilyen okból (kivéve, ha kézzel a ''New Tab''-re kattintok), akkor az mindig a háttérben nyíljon meg?
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
WN31RD
addikt
No, rászántam magam, és kipróbáltam ezeket. Úgy tűnik, a fülek oldalra pakolásán kívül megoldható minden egyéb pluginokkal is... Arra esetleg valami tipp?
''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Sil
senior tag
''Tudnak ezek (vagy pl. a Tab Mix Plus) olyat, hogy a füleket nem az ablak tetejére, hanem oldalra rakja, vízszintes feliratokkal, hogy görgetve nagyon sok (> 50) fül kényelmesen kezelhető legyen?''
Nem, arra nem hiszem. Az oldalra pakolászásra nem ismerek más kiterjesztést. Viszont lehet több sorba rendezni őket vagy görgetéssel navigálni köztük.
''Igen, pont ezt akarom, tehát, hogy ''soha, semmilyen körülmények között ne nyisson új ablakot''. Soha, semmilyen körülmények között.''
OK. Csak a legtöbben nem teljesen ezt szokták akarni, hanem hogy a kis javascriptes popup-okat (pl fórumokon belépésnél) azért kis ablakban nyissa meg továbbra is. -
twollah
nagyúr
Lehet, hogy mar volt rola szo, de hogyan tudnam ravenni a Firefox Google keresojet, hogy a magyar oldalakon is keressen azonnal ne csak a kulfoldi oldalakon?
Vmi otlet? -
-
WN31RD
addikt
Hogyan oldható meg, hogy a Firefox megjegyezze, hogy a weboldalakon a normálisnál eggyel kisebb méretben rajzolja ki a betűket (View/Text Size/Decrease)?
A DPI illetve fontméret beállítás nem segített, és saját CSS-ben sem akarok minden betűt fixen kicsire venni, mert az lenne a cél, hogy minden arányosan egy (valamennyi) fokozattal legyen csak kisebb.''... we as consumers want our content free (as in Freedom) and if we don't get it, we'll take our content free (as in beer).''
-
Sil
senior tag
Mondjuk a Textzoom kiterjesztéssel? Bővebben: link
-
KovacsUr
addikt
válasz twollah #2578 üzenetére
Csinálhatnál saját search plug-int, de már valaki meg is csinálta előtted, ebben a listában megtalálod: Bővebben: link (Google HU-ra keress az oldalon, még szép ikon is van hozzá).
[Szerkesztve]So it goes… We stand alone by standing stones and turn them into circles.
-
nofreenick
aktív tag
megjelent végre az 1.5 beta 1... le lehet tölteni pl innét: Bővebben: link
még nem tudtam kipróbálni, majd otthonról... -
Elrood
őstag
Itt egy mozillás cím
Bővebben: link''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
emitter
őstag
Thunderbirdhez is meg fog jelenni új verzió?
Már le is szedtem az 1.5ös firefoxot, most tesztelem aktív PH!-böngészéssel -
Elrood
őstag
válasz emitter #2590 üzenetére
Mivel nagyjából ugyanaz a kettő, ezért igen, miután kész a firefox, tb-t is frissítik.
Ja, hogy miket raknak bele tb-ben plusszba, azt nem tudom.''The spice exists on only one planet in the entire universe. A desolate, dry planet with vast deserts. The planet is Arrakis, also known as DUNE.''
-
Pet_i
senior tag
Hm, ez a fast back & forward dolog nekem nagyon tetszik a Beta 1-ben. Úgy érzem, határozottan javult a teljesítménye.
-
emitter
őstag
Hy!
Lehet, h rég megválaszolt kérdés, de mitől lehet az, hogy az iexplorer és a firefox bizonyos oldalakat eltérően jelenít meg? Tudom, tapasztalat, én is csináltam már honlapot, és pl. a css-pozicionálásnál másképp értelmezi az explorer a kódot, de miért? Nincs egységes szabály, rendszer, a kódértelmezésre, megjelenítésre vonatkozóan? Elég zavaró, h egy lap tervezője ellenőrzi explorerben, hogyan is fog kinézni a lapja, de firefoxban, esetleg más böngészőben már nem csinálja meg ezt. Igénytelenség...
Bővebben: link
Ez a jövőben meg fog változni? Van vmi egységes törekvés erre vonatkozóan?
[Szerkesztve] -
emitter
őstag
Ok, megnyugodtam, h nem a firefox a hibás
De azért mit képzelnek már?! Egy microsoft, ekkora bazinagy cég, mindenki az ő szoftverüket használja és még csak nem is felelnek meg a szabványnak
A fene a dolgukat!
Más téma:
Firefoxom (1.5b) karakterkódolása mindig visszaáll a western-re mikor central-europe-iso-t állítottam be neki anézet menüben is, meg a beállítások/tartalom/betűkészletekben is.
mitől lehet ez? átmeneti hiba?
Elvileg ugye ez a central-europe-iso tratalmazza az összes magyar karaktert is, nem? Akkor mitől van az, h pl. az ibm magyar lapján ő, ű betűk helyett ? van? -
DeX
tag
válasz emitter #2594 üzenetére
A w3c fogalmaz meg ajánlásokat és specifikációkat. A különböző böngészők különböző mértékben támogatják ezt. Lehet találni oldalakat, hogy a specifikációkban leírtakat az egyes böngészők mennyire támogatják. Minden böngészőnek vannak hiányosságai.
Pl. alapvető eltérés, hogy ha egy elemnek adsz meg fix szélességet és margót, akkor már az eredmény más lesz. Az egyik úgy értelmezi, hogy a szélességhez hozzájön a margó, a másikban meg a szélességből lejön (természetesen az IE tér el az ajánlástól).
Így ha készítesz egy oldalt, akkor vagy azt mondod, hogy támogatod az egyik böngészőt, de akkor a többiben széteshet, vagy pedig megpróbálod úgy megvalósítani, hogy minden kb. ugyanúgy nézzen ki, de ez nagyonsok plusz munkát jelenthet.
Természetesen a firefox próbálja minél inkább megvalósítani az ajánlásokat. Az MS annyira nem erőlteti, bírálják emiatt rendesen. Úgy tűnik az IE7 sem fog nagy lépést tenni ebbe az irányba.
De megjelenítésbeni különbséget az is okozhat, hogy egy oldal felépítése nem felel meg a megadott specifikációnak (vagy egyáltalán egyiknek sem). A böngészők természetesen ilyenkor is próbálják értelmezi a kódot, de máshogy, mert nincs sehol ajánlás az adott esetre.
Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest