- Mikrotik routerek
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Crypto Trade
- Zyxel NAS326
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Jajjj, de örülök neki, hogy az utolsó 1-2 firefox verzióval a kedvencek megjelenítésének betűtípusával gányoltak valamit.
Lehet, hogy régóta ilyen, de most kezdett feltűnni, hogy a régi, megszokott cleartype helyett itt is directwrite-al írja ki
Emiatt életlen, ragyás.
pl. a Hírek szóban az í betűt nem képes normálisan megjeleníteni -
Rimuru
veterán
válasz
5leteseN #69522 üzenetére
Igen, az a beepitett: Firefox Translation.
Azon kivul hogy a beallitasokban toltsd le a nyelvi fajlokat nem tudok tobb "ravezetest" mondani, nekem mukodik OOB. -
5leteseN
senior tag
válasz
Rimuru #69521 üzenetére
Ha a címsor bal oldalánál a távol-keleti "krisz-krasz-szal lehet meghívni a Firefox beépített fordítóját(amihez a beállításoknál lehet letölteni a nyelvi vmiket), akkor sajnos nem offline.
Ugyan van Firefoxnak most Lingvanex bővítménye, de nem hiszem, hogy lecserélte volna az eredetit.
Ha valamelyik dolgot nem jól tudom, akkor most pikk-pakk utána nézek, kis "rávezetéssel"!
-
ekkold
őstag
Jelenleg azt csinálja a firefox, hogy ha megnyitok egy .PLS fájlt (playlist) azt hozzárendelem egy médialejátszóhoz (pl. MPC-BE player). Ez jó, mert egyből indul is a lejátszás. De ezt úgy jegyzi meg (vagy tárolja el) a firefox mint text document. Csakhogy ha ezután egy sima txt-t nyitok meg, akkor azt is médialejátszóhoz akarja hozzárendelni.
Firefoxban a letöltött fájlok automatikus megnyitása esetén, megoldható-e, hogy ne elemezze a fájlt, hanem csak simán a kiterjesztése alapján nyissa meg? -
5leteseN
senior tag
Elfelejtettem visszaírni "időben", de jobb későn, ... :
A Firefox ugyan letölt valamit a nyelvekhez a "Beállításoknál" a nyelvekhez, de valamelyik netes , online fordító van "beledrótozva", mert amikor kikapcsoltam a Wi-Fi-t, nem tudott fordítani egyik nyelvnél sem. Vissza kapcsolva mentek az oldal-fordítások.Továbbra is az lenne a kérdésem, hogy van-e olyan fordítási megoldás, ami off-line(net kapcsolat nélkül is) fordít, PL: off-line(lementett oldalakat) is tudok vele fordítani.
"Bármi érdekel" jeligére!"Előleg"
:
-
svgyula
addikt
Inkább akkor maradok a TV saját lejátszó/böngészőjénél. Ott érdekes módon pl a smartube reklám nélkül tudja szépen megszólaltatni a zenéket. A német "browser" pedig beépített tiltást használ. Csak ugye ott nem működik az ami a PC-n, hogy zenehallgatás és közben az információk olvasása mint pl ez az oldal.... A telefonos egérmozi meg nekem soha nem volt opció
Azért a firefox is tesz róla, hogy az emberek elkezdjék utálni.....[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
-
svgyula
addikt
Üdv Urak! Egy kérdés ill. ha van esetleg megoldás azt is kérnék! Pár napja ~az utolsó frissítés óta használhatatlan a firefox zene lejátszásra! A felállás az lenne a zene ami eddig működött és szépen szólt! Firefox->Nahimic ezt csinálta a sourrund szétosztást->Dolby acess ez kell a HDMI szétosztáshoz. Innen ment a kép/hang a TV-be majd az erősítőbe ami szépen jelzi is a sokcsatornás hangot.
Ez most olyan szinten széteső hangzást ad, hogy sértő a fülnek! Mindez egy másik böngészővel tökéletes! Jelen esetben a Duk Duk go. De mivel a reklám blokkolás nagyon nincs a toppon egyik böngészőnél sem. Maradnák a firefoxnál. -
5leteseN
senior tag
Bár nem vagyok ezerrel benne a a Firefox-ban, de mikor a beállításainál kiválasztom a fordatandó nyelveket akkor letölt valamiket minden nyelvhez.
Ebből gondoltam, hogy a (Portable) Firefox(is) offline.
Mindjárt otthon vagyok és nézem egy lementett oldallal, kikapcsolt nettel. -
5leteseN
senior tag
Érdeklődnék, hogy a Firefox-nak sikerült már a magyar fordítást felvennie a listájára?
...csak mert a dán, svéd, finn baltiak, fent vannak és hasinló méretű vagy kisebb népességgel, és a magyarhoz hasonlóan nehezítő, elég egyedi vonásokkal(annak ellenére, hogy némelyik nagy(szláv, germán) nyelvcsaládba tartozik.
Vagy: van esetleg vmi offline fordítást is lehetővé tévő plug-in, kiegészítő, ...
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Régóta FF-et használok, és eddig nem volt gond, de pár hete van és nem jövök rá mitől. Röviden több oldalon is előfordul hogy van feltéve videó, de vagy meg se jelenik, vagy nem indul el. Ugyanígy hirdetést nézek az Agroinform oldalán és a képek nem jelennek meg ha ki akarom nagyítani. Ebben az Agroinform-os cikkeben is van egy videó amit példának hozok, de FF alatt nem jelenik meg, de Edge böngészőben meg igen. Nem egy gépen hanem 3 gépen is ez a felállás, sőt Messenger-ből is eltűnt a videóhívás lehetősége is az is Edge böngészőben megy.
Ötlet mi lehet a gond? a 135-ös verzió van fent, de előtte lévő verzióval is ez volt.
-
-
Csupingo
veterán
válasz
pinnacle #69499 üzenetére
Lehet, hogy az oldalról törölték már a letölthető fájlokat, mert nekem se jelenik meg semmi más böngészővel se.
Itt nincs ami neked kell?[ Szerkesztve ]
-
pinnacle
nagyúr
Sziasztok!
Erről a Szoftverfrissítés: Eizo ScreenManager Pro az LCD -hez (USB Connection) 3.3.3 (Windows) a linkről, hogy tudnám letölteni a programot? Állandóan HTTPS riasztást kapok.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Egyébként az alábbi beállításokat csak ideiglenesen maradnak bekapcsolva. Tehát ha az app ki lesz lőve a memóriából, akkor újra kell engedélyezni ezeket, ha ismét szükséges.
De az egyéb about:config módosítás az szerencsére megmarad.
Pl. extensions.update.enabled - false.
Ha régi verziós kiegészítő kerül így telepítésre, akkor az nem fog frissülni magától.[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
Javítás azóta sem került ki, de megoldottam uBlock Origin-nel, az is képes CSS módosításokat végezni, csak kissé kényelmetlenebb oda megírni a szűrők közé.
Viszont közérdekű információk:
Címsorba:
chrome://geckoview/content/config.xhtml
ez gyakorlatilag az about:config, de hogy ne kelljen ezt megjegyezni, ezt kapcsoljátok át: general.aboutConfig.enable -> true
Így már megszokott módon elérhető.+ Trükk:
Beállítások -> A Firefox névjegye -> a logóra 5x kell kattintani ezzel engedélyezhető egy hibakeresési mód, amivel elérhető lesz fájlból kiegészítők telepítése.
Így stabil Firefox esetén is lehet régebbi kiegészítőt .xpi fájlból telepíteni.[ Szerkesztve ]
-
Jó lenne ESR-re is kiterjesztenének a PDF szerkesztőt, mert tegnap muszáj volt áttérni Adobe Reader-ről Mozilla Firefox PDF olvasóra a PDF nézés alól, volt hogy Adobe frissítéskor a C:\ meghajtó 3 GB szabad hely volt, sikerült rendben lezajlott az Adobe Reader teljes szoftver eltávolítás Win7-en, most már végre megkönnyebbülten 16 GB szabad hely dukál a régi WD Veloci Raptor winyón.
-
draco31
veterán
Hali!
Azt lehet tudni miért jobb most így a gyorskereső cucc lekicsinyítése? 3 sort használok, pont jó volt, most meg a képernyő közepén van összezsúfolódva ugyan az. Méretezési opciót meg nem látok, csak sorok számát változtatni. -
jeni
félisten
Bocsi nem olvastam vissza.
A Firefox-ból a webfordító magyar opciót kivették?
A nyelvezetben nem találom vagy 3 hete tűnt fel ez nekem. -
DS39
nagyúr
A Stylus kiegészítő fejlesztőinek sikerült tönkre vágni Androidon az addont, konkrétan nem működik, downgradelni pedig nem tudsz. Zseniális.
-
svgyula
addikt
Üdv Urak! Egy kérdés milyen billentyű paranccsal lehet elővarázsolni a firefox video lejátszó beállításait? Nyilván a saját lejátszóra gondoltam. Valahogy egyszer előjött. Aztán adtam rá egy kevés + fényerőt. Na ez hiba volt! a bezárás után hááát elég hiányos lett a kép. nyilván vissza szeretném állítani. Csak sehogy nem tudom reprodukálni a megjelenítést
-
movax
őstag
válasz
Jack Oneill #69486 üzenetére
Én most láttam, mert kitették lakosságiba. 🙂
-
Narxis
nagyúr
Na milyen lett a 135-ös verzió? Szép hosszú a kiadási megjegyzés. Bekerültek a hírek az új lap részhez(Mint Chrome-nál vagy Edge-nél), sajnos Magyarország nem támogatott.
-
-
Cs1csó
titán
válasz
SoundBox #69481 üzenetére
Szia, naprakész, friss a jutub? Sokszor a kiegészítők zavarnak be: tiltsd le őket majd frissítsd a böngészőt, és teszteld. A névjegyek részélnél van a frissítésének lehetősége. Esetleg töltsd le a legfrissebb Firefox-ot és kvázi telepítsd rá a mostanira, vagy töröld és tiszta telepítéssel rakd fel.
A userChrome.CSS módosításaid vannak?
A lényeg, hogy a böngészővel van valami gond.
[ Szerkesztve ]
-
SoundBox
aktív tag
Sziasztok pár napja notebookon nem játsza le a videókat a youtube, szaggat zöldes kép fogad és kifagy, de ez csak a Firefox-on Chrome használata közben semmi hiba mi okozhatja?
-
Cs1csó
titán
válasz
fogselyem #69479 üzenetére
nekem nem tűnt fel, amit (szokás szerint) kipróbálhatnál)
Letiltott kiegészítőkkel futtasd az oldalt. A címsorban bal oldalt felül ne legyen "szigorú követés tiltás" hátha az zavar.
Tedd fel pl. az F.B. Purity kiegészítőt -
fogselyem
senior tag
Mi lehet a gond a FFszal, hogy mostanában a facebook nagyon be van lassulva rajta?
Edge, Chrome, Opera alatt hasít. -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #69230 üzenetére
Súgó / több hibakeresési információ (vagy about:support) oldalon a Firefox felfrissítése megoldotta a problémát. Kiegészítőket újra le kellett tölteni / beállítani, de végre jó.
-
wwhy
veterán
Segítsetek, pls:
-- talán mióta megjelent használom a FF-t, nagyjából minden felmerülő problémával megbirkóztam, de ez most kifogott rajtam: amint a monitor kikapcsol (a gép nem megy/mehet alvó módba), a FF max-on kezdi hajtani a CPU-t, visít a venti, remeg az asztal
Próbáltam, hogy leállítok egyes oldalakat, de mindegy, akár egy megnyitott weblappal is ezt csinálja.
Amint lelövöm, visszaáll í világ rendje, csend és békesség.
Hol a gubanc -
Atomgeszi
nagyúr
Ha vannak ilyen írható cellák, ahova az ember mondjuk egyszer beírta az email címét. Akkor onnan hogyan lehet törölni csak bizonyos email címeket? Régen az egér rajta del gomb, ha jól emlékszem segített. De most nem.
-
Krisz86
csendes tag
Sziasztok!
Létezik,tudnátok mondani használható kiegészítőt a Firefoxhoz,hogy Instagramon lévő képeket,videókat illetve történetbeli megosztásokat le lehessen tölteni? Illetve az X platformon lévő videókat.
Köszönöm ha tudtok segíteni. -
válasz
beeeeerka #69464 üzenetére
Szia!
Melóhelyen van Win7-es gépem, azon Firefox ESR-t használok, ami jelenleg a 115-ös főverziónál tart, és azt hiszem még ez év áprilisig marad is ezen, akkor fog 128-ra váltani, az már szerintem nem megy Win7-en.
szerk.:
Közben rákerestem, és igen, a 115-ös verzió az utolsó ami támogatja a Windows 7-et.[ Szerkesztve ]
-
beeeeerka
tag
Sziasztok, BÚÉK !
Elkezdtem olvasni az összefoglalót, de nagyon türelmetlen vagyok és képtelen vagyok végigolvasni :-)
Van egy öreg notim HP 6510b. Levelezésre, néha szövegszerkesztésre és
kisebb böngészésekre használtam eddig.
Win7 van rajta, újabb OS-t nem akartam ráerőltetni. Nekem tök megfelel.
Kicsit lassú, de műx, így nem akarok új notit venni, amíg ez használható.
A Firefox sipákol mostanában, h frissítsek, de a régi oprendszer miatt már nem merek, mert amit ma letöltenék, az már W10-11-hez való, W7-re már nem.
Kérem segítségét annak, aki meg tudja mondani, h W7-hez melyik verzió az utolsó,
ami még használható ?Előre is köszönöm: B.
-
akaido
addikt
válasz
Jack Oneill #69452 üzenetére
Brave lesz szintén, amennyiben "nem lesz" Firefox. Remélem marad a Fox!
-
válasz
Cs1csó #69460 üzenetére
Hát már legalább 10 hónapja csak a leginstabilabb verzióban lehet
és ott sem felhasználóbarát módon. (van még a Beta szint is, de abban nem jelenik meg a menüpont)
Amúgy a mindennapokban nem tűnik instabilnak, néha vannak észrevehető bugok, de működik.
Viszont az előbbi linkemen keresztül találtam módot a stabil Edge-re tenni ublockot, csak kínai nyelvre kell tenni a telefont és bedobja a listába... -
Cs1csó
titán
Ezt majd kipróbálom, de az egy instabil fejlesztői változat. Nem tudom ér e ennyit az egész.
DE kérdés: ha ez a fejlesztői változat "megesz" minden bővítményt akkor a "rendes" Edge miért nem?
Vagy ez az Edge ami még "Canary" később fog kijönni stabilban? Tehát még nemrégóta fejlesztik ezt, hogy minden kiegészítőt "megegyen"Remélem érthető voltam.
-
válasz
Sweet Lou 6 #69457 üzenetére
Edge Canary verzió megeszik bármilyen kiegészítőt
-
Cs1csó
titán
válasz
Sweet Lou 6 #69457 üzenetére
bízom benne, hogy kitart, szerintem ameddig a weboldalakat nem farigcsálják olyan irányba, hogy Chromium alapúakon kívül más böngésző ne tudja megnyitni őket addig lesz Firefox is.
(újra megemlítem: Windows asztali PC-n és Android-os okostelón is próbáltam más böngészőt (nyílván Chromium alapút) de nem ájultam el tőle, nem éreztem jobbnak.
Sőt a betűk renderelése szebb volt, pár éve volt is erről szó, hogy a Firefox élesebben tudja megjeleníteni a szöveges tartalmakat a Chromiumnál valami kiegészítő kell, hogy ezt úgy ahogy megközelítse)[ Szerkesztve ]
-
DS39
nagyúr
az bug lehet, hogy azt írja a 133.0.3-ra hogy naprakész?
holott frissülnie kellene a 134-re. -
Nyíl
tag
válasz
EmptyParadox #69453 üzenetére
Köszönöm, hogy válaszoltál/linkelted a cikket. Ez egy jó hír, nem tudom, hogy ezt eddig miért nem oldották még meg...
-
Cs1csó
titán
válasz
Jack Oneill #69452 üzenetére
Próbáltam már Windows 10 PC-n más böngészőt és Android telómon is (legfrisseb droid talán 14-esen alapuló MIUI) de egyiktől sem voltam hanyatt esve. Mindig arra lyukadtam ki, hogy "jóvanazúgy" és maradtam ennél, az nagyon hasznos, hogy ha könyvjelzőzök valamit az megjelenik a másikban, nem kell erre valami külön programot fenntartani.
-
EmptyParadox
senior tag
-
Nyíl
tag
Sziasztok!
Az eszköztárról szeretném eltávolítani a "Kiegészítők"
ikont. Rákeresve az "extensions.unifiedExtensions.enabled -> false" módszert találtam, de ez már nem működik. Van egyéb más módja annak, hogy levegyem az ikont az eszköztárról, vagy ez már nem lehetséges?
-
oreg0503
tag
válasz
Intruder2k5 #69445 üzenetére
De, tényleg az volt telepítve. Most az alapértelmezettel már jó. Köszönöm szépen!
-
-
oreg0503
tag
válasz
Intruder2k5 #69441 üzenetére
Köszi, így sem tökéletes, de jobb lett.
-
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
Hogyan tudnám a böngészőt alapértelmezett beállításokra vissza állítani? Hiába állítom valamilyen beállításra, állandóan vissza áll ezekre az idióta fekete lapokra. Erre a világosra gondolnák, de ezek a sötétek jönnek helyette.[ Szerkesztve ]
-
Grg
tag
Sziasztok!
Remélem jó topicba írom, mivel úgy tűnik a Firefox-al van a problémám. Semmilyen ügyfélkapus oldalra nem tudok bejelentkezni Ff+DÁP kombinációval. A qr-kód fotózás utána beragad az "Átirányítás.." oldalon és a végtelenségig úgy marad. Ügyfélkapu+-al vagy sima Ügyfélkapuval gond nélkül megy miden -ahogy kb 10 éve-.
Próbáltam kiegészítők nélkül, friss telepítéssel, más gépen, de mindig ugyanaz. Chrome, Brave, Pale Moon-al viszont működik. Nálam lehet valami, vagy ezt tudja az ID-soft?
[ Szerkesztve ]
-
Penty
aktív tag
válasz
ledgeri #69432 üzenetére
Úgy néz ki, erre rosszul emlékeztem.
Az ünnepek utolsó pár napjában csináltam kb. 11-12 év után egy új profilt és valamiért az maradt meg bennem, hogy az új profil privátban indul, de most így visszaemlékezve szerintem csak kísérletezgettem a beállításokkal, amelyek közül az egyik az volt, hogy bepipáltam ezt az Always use private browsing mode-ot.
Bocsesz a téves infóért. -
Penty
aktív tag
Új profilnál alapértelmezett a privát mód. Legalábbis nálam ez az alap. Ha pl. átnevezem a jelenlegi .mozilla mappámat és indítok egy rókát, ami létrehoz egy új .mozilla mappát, akkor ott ez az alapértelmezett. Azt nem tudom, hogy ez disztró függő-e vagy forefox verzió függő-e.
[ Szerkesztve ]
-
Rimuru
veterán
Ez csak akkor van ha direktbe nyitja meg de ha bekapcsolta hogy mindig privat modban futton akkor nem jelzi semmi, Can I set Firefox to always use Private Browsing? (ertelemszeruen az ellenkezoje kell a kikapcsolashoz).
-
oreg0503
tag
Szia.
Kicsit megkésve de köszönöm.
A tényállásra véletlen jöttem rá. Valószínű hogy a rókában valahogy be állítottam a "Privát ablakban böngészést, és ezért nem engedte a kiegészítőket futni. Most beállítotam hogy ott is futhassanak és igen! Ott vannak a kiegészítők ahová kértem őket. Hogy hogyan csináltam a privát ablakot nem tudom. Lényeg hogy most jól működik. -
oreg0503
tag
válasz
ledgeri #69417 üzenetére
Köszi, de semmi változás. Továbbra sem tudom kirakni őket. Még arra gondolok hogy telepítem a firefox Flathubos verzióját, nem szinkronizálok hanem a Chrome böngészőből kérem az adatok, könyvjelzők stb. importálását. Akkor hátha kiteszi őket. Majd ha minden jó akkor jöhet a belépés a firefox fiókomba. Működhet?
-
ledgeri
nagyúr
válasz
oreg0503 #69414 üzenetére
Rápróbáltam, de nálam is alapból ki van rakva az összes használt, felrakva egy frisset viszont előjön a menü, csak azt az egyet tartalmazva >>> lehet, hogy azok amik nálad nincsenek kint nem akarnak kint lenni (az opció sincs hogy kirakd őket)?
(Ja és a lastpass legyen felejtős!!!!)
Másnál a nála láthatóak (össz listában benne, de kint nincs) vannak kint?
[ Szerkesztve ]
-
-
oreg0503
tag
Sziasztok.
LM 22 Cinnamon a rendszerem. Lehet hogy ez a kérdésem előzménye. Nem tudom. Telepítettem a Vivaldi böngészőt, de az istennek nem tudta a Firefoxx könyvjelzőit, beállításait inportálni. Állandóan azt mondta zárjam be a rókát. De hát meg sem volt nyitva. Abba hagytam az egészet ment a vivaldi a kukába. De ma vettem észre hogy a rókának a kitűzött bővítmények eltűntek. Hogy tudom vissza állítani őket?
Ezekre gondolok, és ide tudtam őket kirakni.Kicsit zavaros, de úgy szeretném kirakni ahogy a felső képen van.[ Szerkesztve ]
-
bango
tag
helló, sync-el vittem át könyvjelzőket új gépre de mindegyik szürke színnel van a színes ikonokat nem vitte át így nagyon nehéz köztük eligazodni, ez miért lehet?
Rengeteg aktív bejelentkezés is volt ezt se vitte át a sync, ez megoldható, hogy ne kelljen mindenhol újra jelszavakat begépelni? -
PitLee
őstag
válasz
ekkold #69394 üzenetére
Anno még Win 7 alatt találtam rá a "4K Video Download" progira szerettem, mert egyszerű volt, a sors iróniája, hogy '25 februárjában leáll a fejlesztése, de helyette lesz a "4K Video Download Plus" ezt még nem ismerem.
Az oldalalján még ott van a "sima" is, a nyílra kattintva a variációknál van portable is.
Az ingyenes verzió ma már csak 10 letöltést enged naponta.
https://www.4kdownload.com/downloads/34# -
-
-
Sziasztok!
VAn-e opció arra, hogy a Firefoxban böngészési időkorlátot adjak meg, tehát mondjuk napi fél óra után jelezzen, hogy ennyi volt...
Mobilon megoldható apponként, de itt nem tudom van, vagy a Win-nél kell beállítani. -
ekkold
őstag
válasz
Jack Oneill #69397 üzenetére
Köszönöm, működik - de 480p-nál nagyobb felbontáshoz regisztrálni kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Mikrotik routerek
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- PlayStation 1 / 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Politika
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- SSD kibeszélő
- Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...