Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
- TP-LINK WDR3600 router
- Milyen routert?
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Maad
tag
Hello! Szerintetek melyik jobb, a firefox vagy az iexplorer. Nekem ie van fent, kezdettől fogva, de egyre inkább kezd elleszenves lenni. Vagyis inkább a működésével, sokszor vacakol, meg nem megy elég gyorsan. Pedig hát koliból netezem, ahol elég frankó a sávszélesség. Érdemes étváltani firefoxra?
-
Csapi007
veterán
válasz Tele von Zsinór #479 üzenetére
Hello
Nem igazán találtam úgyhogy leírom méhgegyszer hátha vki tudja a megoldást
Mért van az hogy az összes többi oldalon berakja a felhasználónevet, jelszót de itt a ph-n be kell írnom egy betűt hogy rátaláljon?"Csak úgy mondom"
-
veterán
sziasztok. miota feldobtam itthonra a firefox 2-t fura hibát kapok mindig. idegesítő eléggé.
[link]
mitől lehet ez? hogy ha neten vagyok akkor is kidobja meg ha offline vagyok akkor is.
netem isdn van osztva anyám gépén anyám gépe bele egy switchbe és így van net 3 gépen. találkozott már valaki ilyennel?ॐ "Goa is not a place, its a state of mind." - Goa Gil ॐ ° Honda - The Power of Dreams ° Eat, Sleep, JDM °
-
SLi
tag
most mozzilát raktam fel és az origo-s címemet most sem tudom megnézni de mostmár erős a gyanúm hogy nem az én gépemben van a hiba mivel a rendszer ujrarakása és a formázás után (ami amúgy is elkellet már) most sem tudok belépni szval szerintem az origósok babráltak valamit de köszi a hasznos infókat
-
lorcsi
veterán
FF 2.0 használok már egy ideje mióta újrapőekoltam a remndszer van egy csomó lap ami nem jön be -viszont operával igen
ondolom ez valami ff beállítási dolog lehet, én már mindent néztem hogy mit lehetne állítani de nem lett jó (pl. a honfoglaló)
valakinek van ötlete mit lehetne?eladó: vadi új soundcore motion+
-
SLi
tag
válasz Winner_hun #485 üzenetére
nem sajnos és már kezd elegem lenni az operából
-
SLi
tag
helló mindenkinek gondolom már kismilószor leirtátok hogy hogyan:
Felraktam a firefox 2.0 -t de a ph-ra nem tudok vele belépni mit csináljak?? -
efi99
őstag
Hi! Van valami mód arra, hogy még egy keresőboxot tegyek ki ? (nem kéne a motorját váltogatni)
Annyit dolgozom, hogy lassan már az ivás rovására megy.
-
akasp
senior tag
hello. itt mintha régebben olvastam volna, egy jó kis torrent searchtoolbart emlegettetek itt. Aszt írta vki, hogy a legjobb 25 torrentoldal közül válogat, stb. melyik toolbar volt ez?
firefox plugin -
törölt tag
Nekem olyan gondom volt a Firefoxxal, hogy néha,kb minden harmadik oldal megjelenítése közben idegesítő módon ugrált fel-le a tartalom... Aztán kiderült, a baj ott volt, hogy nem az eredeti windows xp téma volt használatban, hanem egy style xp-s . Gondoltam leirom, hátha segítség valakinek
-
Csapi007
veterán
Hello
Mért van az hogy az összes többi oldalon berakja a felhasználónevet, jelszót de itt a ph-n be kell írnom egy betűt hogy rátaláljon?"Csak úgy mondom"
-
Sil
senior tag
Hol használjon milyet? A böngésző felületén (pl menük), vagy a weboldalakon? Ha a weboldalakon használt betűtípusokra gondolsz, amit a Beállítások / Tartalom lapon lehet állítgatni, azokat a beállításokat fájl formájában a prefs.js és/vagy a user.js fájlban találod meg, de csak ha nem az alapbeállításon állnak. Olyasmit keress, hogy font.name.serif.x-central-euro, meg hasonlók. (Bár sokkal egyszerűbb lenne a beállításokban megnézni, vagy az about:config-ban.)
-
D4rkm4n
őstag
Hmm... Most vettem csak észre, hogy az általad adott linkről letölthető skin-ek nem telepíthetők a 2.0-hoz
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
ngabor2
nagyúr
melyik file-ban van tárolva, hogy a ff milyen betűtípust használjon? a jelenlegi nem tetszik, viszont egy másik gépen levő jó lenne. az egyik baj az, hogy azt a gépet jelenleg csak ssh-val érem el, kb. 2-3kB/s sebességgel, ezért a grafikus felületű megnézés kiesik...
-
Grandi
aktív tag
-
D4rkm4n
őstag
Hali! Honnan tudnék letölteni firefox-hoz témákat?
"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."
-
Winner_hun
titán
Ez régen fent is volt, csak valamiért leszedtem. Az megoldható, hogy amit beállítok az a main context menüben legyen benne és ne a bbcode-on belül meg még ott is az egyedi elemeken belül? Mert így sebességben ugyan ott tartok mint eddig tartottam. Ha a main context menüt ilyen mappa szinten lehetne kezelni az jó lenne, épp tegnap találtam egy kiterjesztést amivel ez a menü megnyírbálható, a sok vacak végre eltűnt.
Ennek a bbcode-nak még az a hátránya, hogy nem szereti az ékezetet► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #456 üzenetére
Nem, nem mindet. De túlbonyolítod szerintem, van hasonló kiterjesztés, ami ennél többet tud, és bővíthető saját kódokkal: a BBCode [link]. Saját kódok hozzáadásánál a beállításaiban használhatod a _value_ vagy a _clipboard_ kifejezéseket, az első a kijelölt szöveget helyettesíti, a másik a vágólapon levőt. Tehát pl a linkeléshez [L]_clipboard_[/L]-t kell beírni a beállításokba.
[Szerkesztve] -
Winner_hun
titán
Ehh, megcsináltam, kicsit több fájl van mint amire számítottam.
Van ez a kiterjesztésem: [link]
Namost ezt jó lenne átbuherálni, hozzátenni egy két tagot, amit itt a ph-n használnék Linkelés, vastagítás, kép beillesztése etc
Az összes fájlt meg kéne manipulálni hozzá?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Lala6
őstag
Sziasztok!
Egy kérdésem lenne. A firefox-ot rálehet venni valahogy torrent letöltésre? Mint ahogy az opera is tudja. -
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #453 üzenetére
Pl szövegszerkesztő programokkal, ha értesz valamennyire a XUL nyelvhez (ami XML alapú, kb olyan, mint a Microsoft-féle XAML). Meg persze a javascripthez, CSS-hez, stb. Valójában a .xpi fájlok sima zip-ek, csak át vannak nevezve. Ha kicsomagolod, akkor van bennük egy chrome nevű mappában egy .jar fájl, amit szintén ki lehet csomagolni. Ennyiből állnak. Magyar nyelvű útmutatóról nem tudok hozzájuk, de ha érdekel, adhatok pár angol nyelvű linket.
-
Winner_hun
titán
Hogyan mivel lehet kiterjetsztést írni, vagy már meglévőm módosítani?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #449 üzenetére
Hmm, nekem megy pedig...
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #447 üzenetére
Raktál elé #-et?
-
Winner_hun
titán
válasz Winner_hun #446 üzenetére
Hmmm érdekes, mert nem minden színt fogad el. Feketét tudtam csinálni, pirosat tudtam csinálni de cdc5af-et nem fogadja el, marad a fehér. Miért?
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sil
senior tag
Mármint a Címsorban? Az about:config-ban csinálj egy új, logikai (boolean) típusú preferenciát (ha nincs ilyened), a neve legyen browser.urlbar.autoFill, az értéke pedig true. Ehhez kapcsolódik még a browser.urlbar.matchOnlyTyped is, ennek az értéke, ha true, akkor csak azokkal egészíti ki ilyenkor, amiket te írtál be a Címsorba, ha false (mint alapból), akkor meg az Előzményekkel.
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #442 üzenetére
És ha a ChromEdit kiterjesztéssel csinálod, elmented és újraindítod? És odafigyelsz, hogy a userContent.css-ről van szó, nem a userChrome.css-ről?
[Szerkesztve] -
M@LC0LM
csendes tag
hi
firefox-ban hogy lehet az automatikus kiegészitést bekapcsolni ? -
krokk
senior tag
na úgy néz ki sikerült megoldani. kikapcsoltam az autscrollt. és azóta nem ugrál fel le.
csak tudnám hogy hogyan kapcsolódott be. vagy hogy egyáltalán miért csinál ilyet...
mod: mégse néhány oldal még ugrál... egy ideig nem ugráltak most megint...
na még egy újratelepítés aztán használok ideiglenesen explorert. ezért most nincs kedvem a full gépet újrarakni...
[Szerkesztve]the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
nah a bookmarkokat visszaszereztem mivel vista elmentette naponta (vagy ha van egy ilyen szolgáltatása a firefoxnak akkor az )
hiába szedem le és rakom újra a megjelenítő rész még mindig remeg sőt a history ablak isthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
tiszta ideg vagyok... ma reggel kapcsolom be a gépem firefox és ugrál fel le bármilyen oldal amit megnyitok... a toolbar alatti rész ergó a megjelenítő felületet tologatja fel le fél cmes távolságra. és minden oldal így ugrál. plussz eltűnt az összes bookmarkom... nem nincs meg fileban se a profileomnál
mi okozhatta ezt? találkozott már valaki ilyennel?the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
sparx
tag
Hali !
Ma ügyesen frissítette magát a firefoxom (to 2.0.0.1), és sikeresen kitörölte a könyvjelzőimet
ráadásul ha fel akarok venni új könyvjelzőt, nem akarja elmenteni, csak ha új könyvtárat választok neki ki.
+ még mindig van olyan gondom, h a letöltések ablak nem jön elő ha megkezdek egy töltést, és ha ''manuálisan'' nyitom meg akkor is üresnek mutatja..
Valami help ?
[Szerkesztve] -
Winner_hun
titán
A mappa neve megmaradt, először azt írta ki, hogy ezen a néven már van (vagy valami nagyon hasonlót, a lényege ez volt) szóval amit előtte csináltam átnevezést azt megint át kellett nevezni.
Na ez nem működik, evvan.
Viszont itt sem láttam semmi változást [link]
bekopiztam, ami ott van de változás az semmi► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #431 üzenetére
Hmm, akkor a következőt próbáld meg: az átnevezni kívánt mappáról csinálj egy másolatot, és azt nevezd át simán a Profilkezelő nélkül. Utána a Profilkeresőben kattints arra, hogy Profil létrehozása, adj neki egy nevet és alul kattints arra, hogy Mappa választása, itt add meg az átnevezett mappát (így meg fogja találni, míg ha csak simán átnevezed a gépen, akkor nem találja meg). Utána győződj meg róla, hogy rendben működik az új profilod, és ha igen, a régit törölheted a Profilkezelő segítségével.
-
Sil
senior tag
Ja, egyébként volt már róla szó korábban, de lehet keresni a címsorból is, nincs szükség a beépített keresőmezőre. Berakom még egyszer, hátha lesz benne új valakinek.
1. Alapból, ha nem webcímet írsz be, egy Google I'm Feelin' Lucky (Jó napom van) keresést fog csinálni, azaz a Google találatai közül a legelsőt megnyitja. Ha ehelyett pl sima Google-keresést akarsz, akkor ahhoz az about:config-ban a keyword.URL értékét kell megváltoztatni mondjuk erre: http://www.google.com/search?btnG=Google+Search&q=
2. Ún. kulcsszavak segítségével, gyakorlatilag tetszőleges keresővel:
a) Az egyszerűbbik módszer: megnyitod a kereső oldalát, és beállítgatod a kívánt paramétereket (pl hogy milyen nyelven keressen, vagy pl hogy a Google-n képeket keressen, stb). Ha ezzel megvagy, akkor az oldalon a keresőmezőbe belekattintasz a jobb egérgombbal, és ''kulcsszó hozzáadása a kereséshez''. Ezzel felveszed az adott keresőt könyvjelzőnek: adsz neki egy nevet, és egy kulcsszót (valamilyen 1-2 betűs rövidítést). Ha ezzel megvagy, utána csak be kell írnod a kulcsszót (rövidítést) és utána a keresendő kifejezéseket a címsorba, és ha megnyomod az entert, végrehajtja a keresést.
b) A bonyolultabb módszer ugyanerre: mint az előző pontban, szintén beállítgatod a kívánt keresőt, de a jobb egérgombos cucc helyett konkrétan rá is keresel valamilyen kifejezésre vele, és az eredményként kapott találati oldalat veszed fel könyvjelzőnek. Utána átszerkeszted (a könyvjelzőn jobb egérgomb, Tulajdonságok) a könyvjelzőt úgy, hogy a Hely sorban látható linkben kicseréled azt a szót, amire eredetileg rákerestél, egy %s -re, és szintén adsz neki egy rövidítést (kulcsszót). Az eredmény ugyanaz: a címsorból kereshetsz a kulcsszó segítségével a kívánt keresőn. -
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #429 üzenetére
Ne úgy, hanem a Profilkezelővel. Csukd be a Firefoxot és írd be a Start menü / Futtatásba, hogy firefox.exe -p
-
Winner_hun
titán
Hmm van itt két profil, mind a kettőnek a végén ott van, hogy .default Valószínűleg win reinstallnál maradt ott, ill jött létre az új, mert nem formáztam a winyót. A .defaultosat (amit használok) át lehet nevezni? Nem lesz gondja a ff-nak? Amit nem használok azt meg gondolom lehet törölni shift+del-lel
mod: átnevezés nem az igazi, a profiles.ini-ben is átneveztem a fő profilt, de nem jártam sikerrel
[Szerkesztve]► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #427 üzenetére
Alapból nem létezik, neked kell létrehoznod. A profilodon (XP esetén C:\Documents and Settings\felhasználóneved\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\profilodneve\, az Application Data rejtett mappa) belül van egy chrome nevű mappa, abban van a helye (van is ott hozzá mintafájl userContent-example.css néven). Sima szöveges fájl, tetszőleges szövegszerkesztővel létrehozható és szerkeszthető, a lényeg a neve és hogy a megfelelő helyen legyen. Vannak kiterjesztések is, amik segítenek a felhasználói fájlok szerkesztésében, pl ilyen a ChromEdit vagy a Mr Tech Local Install is.
[Szerkesztve] -
PB
tag
válasz Winner_hun #423 üzenetére
köszi azzal nem működött, mert böngésző ill. könyvjelző eszköztárat hozott fel csak ami előtt (értelemszerűen) voltak pipák... mintha nem is lenne ott googlebar, de a szintén jobb gomra felugró testreszabásnál kiszedtem a keresőrészt.
köszönöm a gyors reakciót -
-
PB
tag
üdv!
hogy tudom eltüntetni a googlebar-t a firefoxból?
bizonyos témák esetén egy csomó helyet vesz el, amit inkább a címsorhoz adnék hozzá...
valami ötlet? -
Sil
senior tag
válasz Csapi007 #417 üzenetére
Persze. A profilodon belül a chrome mappában a userContent.css fájlba (ha nincs ilyen fájlod még, csinálj, ez egy sima szöveges fájl) kell beírni a következő sorokat:
@-moz-document url-prefix('http://prohardver.hu')
{ textarea#uzi { background-color: #EEEEEE !important; } }
Persze #EEEEEE helyett tetszőleges színt berakhatsz. -
Winner_hun
titán
válasz krisztian7 #416 üzenetére
Ha újraindítottad Eszközök / kiterjesztések, ott (is) beállíthatod, hogy mit hol hogyan, de sok kiterjesztés a ff újraindítása után egy felugró ablakban megjeleníti a beállításait.
Ja igen, amit feltettél kiterjesztést az az adott verziójú ff-al kompatibilis?
[Szerkesztve]► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
krisztian7
tag
én is mozilla-t kezdtem el használni, és akárhány kiterjesztést telepítek, mindig azt írja ki, hogy indítsa újr a mozillát ,. hogy használni tudjam, de nem akar semmiképp se müködni .mit csináljak??
-
Csapi007
veterán
Hello
Hogy lehet azt hogy megnyitom a kedvenceket a felső keresősávba beírok egy-két betűt és csak azokat dobja ki ami azzal a betűvel kezdődoik?"Csak úgy mondom"
-
Mackósajt
senior tag
Egy kis problémám támadt a Firefoxal, ami a jelek szerint verziófüggetlen. Még az ősszel valamiért megmakacsolta magát, és nem hajlandó megnyitni a pdf file-okat. Pedig semmiféle beállítást nem változtattam meg a böngészőben. Tény, hogy amikor ez elkezdődött, épp használta valaki más a laptopot egy napig. A Firefox beállításokon azonban nem változtatott.
(De lehet, hogy telepített egy régebbi Adobe Readert, miközben az újabb verzió fenn maradt. Aztán én a régi verziót leszedtem.)
A pontos jelenség: ha pdf file-t próbálok megnyitni, csinálja, mint régen, de egy üres lap nyílik meg, amire kiírja, hogy kész. Az Adobe Readert, ami be van neki állítva a megnyitásra, nem indítja el. Ha a Reader eleve meg van nyitva, akkor is üres lap jön.
A gépen (céges laptop) lévő Explorer 6.0 zokszó nélkül nyitja a pdf-t. Az otthoni gépemen a Firefox szintén boldogul. A Firefox 2.0 telepítése nem változtatott semmin, akármi tolódott el, átvette a régitől.
Oprendszer: windows XP Home edition + SP2, + Adobe Reader 7.0.8.
Mit lehet itt tenni? -
akasp
senior tag
válasz Tele von Zsinór #398 üzenetére
bocsi de nincs kedvem lapozgati lusta vok valaki betudná linkelni a megoldást??? Köszi előre is
-
Sil
senior tag
Hát ez elég gyér infó valóban. Nem használ a procid véletlenül hyperthreading-et? Csökkentett módban indítva is ennyit eszik (Start menü / Futtatás: firefox.exe -safe-mode)? Nem vettél észre valami szabályszerűséget, hogy mikor csinálja ezt (pl animált képeknél, PDF dokumentomok megnyitásánál vagy valami hasonló)? Pluginekből a legfrissebbek vannak fent? Stb, stb...
-
DieHard
senior tag
sziasztok. egy kis help kellene . miért eszik a firefoxom 50 százalék procit? 4600os x2m van dfi lappal. ha hüle a kérdés, vagy kevés sorry. ha kell még info megadom. köszi. ui: ha ujrainditom akkor megy egy ideig megint normálisan
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Játékkulcsok a legjobb áron: Steam
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Fifa 20 PC játék (lemezes)
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Windows Server 2016, 2019, 2022 Standard, Datacenter, Essentials termékkulcsok - MEGA akció!
- Rainbow Six Siege - Deluxe Edition (+16 operátor)
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest