Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Microsoft Excel topic
- DIGI internet
- Mikrotik routerek
-
IT café
Mozilla Firefox
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winner_hun
titán
Ürítsetek kukit
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
wwhy
veterán
válasz -=shitty=- #596 üzenetére
Nekem is uez a probléma beírok mindent, aztán kiírja h ''sikeres ... rögtön továbbítunk'' és aztán visszajön az eredeti beléptető oldal Próbáltam már F5 meg ilyesmi de semmi. Kilép, IE7, é ott minden OK. Nahááát.
ELADÓ <<Dell 7440 laptop>><<Újszerű, garis>><<i5-1345U, 16GB RAM, 256GB vagy 1TB SSD>>
-
-=shitty=-
aktív tag
Sziasztok! a kérdésem a következő lenne! miért van az hogy az explorer megnyitja a Prohardvert (betok jelentkezni) a Firefox meg nem engedni megnyitni (nem tok bejelentkezni) ugyanezt csinálja a Freemail-nél is! mit kell beállitanom? kérlek segitsetek!!
elöre is köszi: shitty -
Sil
senior tag
Ha nyomsz egy Ctrl+F5-öt, teljesen újratölti az aktuális oldalat (úgy, hogy nem veszi figyelembe a Gyorsítótárban levő részeket). Ez a legegyszerűbb és leggyorsabb módszer, és IE-ben is működik (Operában passz). Vagy Ctrl+Shift+Del és Gyorsítótár ürítése, és utána megnyitni a lapot. Egyébként ha már csinálsz egy oldalt, akkor figyelmedbe ajánlom a Web Developer kiterjesztést, elég hasznos dolgok vannak benne weblapkészítéshez.
-
Tottu
senior tag
Hi!
Nekem olyan gondom lenne, hogy: csinálok egy oldalt, azonban ha frissítek egy file-t az FTP-n, akkor a Firefox nem tölti le nekem ujra a file-t, hanem még a régit használja, holott már az új van fent, mert az IE-ben már normálissan megjelenik. Ugyan az ez volt a gondom az Operával de ott megtaláltam azt az opciót ahol belehet állítani, hogy milyen gyakran ellenőrizze a fileokat.
Hol lehet ezt beállítani, vagy mit kell csinálnom hogy mindig letöltse a ''friss'' fileokat? Most a Firefox 2.0.0.1 verzio-t használom."A legnagyobb hiba, amit az életben elkövethetsz, az a folyamatos rettegés attól, hogy hibázni fogsz.“ - Elbert Hubbard
-
Zso-zsó
csendes tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni nekem, mert bizonyos képeket nem tudok megnézni a böngészömmel.
Egészen pontosan a GIF kiterjesztésűeket, vagy a Jpeg, jpg.
Csak egy üres oldal jelenik meg, alul azt írja kész.
Ezt nem értem.
Help me
Előre is köszönömZso-zsó
-
Sil
senior tag
Ez függ a géped tulajdonságaitól és a böngészési szokásaidtól is (pl ha gyakran használod a navigációhoz az Előre és Vissza nyilakat, akkor nem érdemes túlságosan levenni).
Az alapbeállítás Firefox 2-ben (ezen lehet még csökkenteni, de ezek már alacsonyabbak az 1.5 alapértékeinél): 32MB-nál 2048, 64MB-nál 4096, 128MB-nál 6144, 256MB-nál 10240, 512MB-nál 14336, 1GB-nál 18432, 2GB-nál 24576 és 4GB esetén 30720 (az első érték a gép memóriája, a második mindig hogy alapból mekkora memory cache-t rendel hozzá a Firefox mindenféle állítgatás nélkül). Hogy éppen konkrétan mennyit használ, azt az about:cache?device=memory címen lehet megnézni.
Egyébként nem muszáj a user.js-be írni azt a sort, lehet az about:config-ban is szerkeszteni: a browser.cache.memory.capacity értékének lehet megadni valami szimpatikus számot KB-ban. Ez egy egész (integer) típusú kulcs, ha nem létezik, létre kell hozni. -
Calibos
addikt
válasz Tele von Zsinór #586 üzenetére
Bocs, nálam is ennyire van állítva: 65536.
Csak melyik az ideális érték? -
Calibos
addikt
Régebben írtam ide ez ügyben konkrét segítséget nem kaptam.
3 weboldal van megnyitva és a feladatkezelő 94000K memória használatot, tűntet fel a FF-re!
Egyik blogban FF rejtett beállításairól olvastam:
Ha túl sok memóriát eszik a Firefox működés közben:
// Memória cache beállítása:
// -1 = dinamikus beállítás (eredeti beállítás), 0 = kikapcsolva, n = méret kilobyte-ban
user_pref(''browser.cache.memory.capacity'', 4096);
1.) Nem sok ez a memórihasználat?
2.) ''browser.cache.memory.capacity'', 4096); A 4096-ot milyen értékre állítsam
Köszönet! -
Finwe
őstag
Úgy néz ki pont a firefoxról nem csináltam biztonsági másolatot reinstall előtt továbbra sem sikerült visszanyernem a kedvenceket.
Továbbá telepítenem kellett ezt a 2.0-ás változatot és egyre több bajom van vele, gondoltam visszarakom a 1.5-öset de azt meg nem találom sehol Ráadásul nem lehet már témát telepíteni rá.
Valahol fel lehet lelni az előző firefoxokat (magyarul esetleg) és témákat is hozzá?
Finwe
[Szerkesztve]-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Sil
senior tag
Mit értesz hangos izé alatt? Mondjuk ezen az oldalon érdemes lehet tiltani a következőket: adstream, hitbox, banner.js... De ha megnézed a letilthatókat, a reklámok linkjében általában van valami, ami utal rá, hogy az hirdetés (pl banner, ad, hitbox, stb), és sokszor külső szerverről származnak.
[Szerkesztve] -
Sil
senior tag
Már egy egyszerű adverticum hozzáadása csodákat tud művelni. Meg persze az Indexnél a sher.index.hu, a különböző fórumokon elterjedt aláhúzogatósdi ellen a keymedia... De ha rákattintasz a jobb alsó sarokban, az Állapotsorban az AdBlock feliratra (vagy ikonra, ez verzió- és beállításfüggő), akkor láthatod az adott oldal összes blokkolható elemét. Ha azon belül rámész egy sorra, mutatja is, hogy az adott elem az oldalon belül hol található.
Vannak egyébként kész szűrőlisták is, én pl a Filterset.G-t használom pár saját szűrővel kiegészítve, de pl Ajnásznak is van egy speciálisan magyar oldalakra készített listája. -
Sil
senior tag
válasz Tele von Zsinór #565 üzenetére
Másrmint csak a kiterjesztésre érted, vagy az összes gombnál csak az ikonok látszanak?
-
nfsu17
veterán
Sziasztok!
Én azt szeretném elérni (lehet nem is lehetséges), hogy mikor megnyitok valamilyen oldalt, és van rajta egy reklám, vagy akármi, és az a reklám zenél (hangot ad ki), vagy vannak beszélő smájlik, az meg kiabál mint tök, na szóval a hangot hol/hogy tudom kikapcsolni? Az előbb is rámegyek vhova, és madonna hung up üvölt ezerrel, mint...
[Szerkesztve] -
DeadMeat
nagyúr
Sziasztok
Hol,hogyan kell beallitani azt,h mekkora meretben induljon a firefox?Teljesben szeretnem inditani,de csk kis ablakban indul,es nem talalom hol kell beallitani.Probaltam mar,h teljes meretben zarom be,akkor is ua.Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!
-
Mountain
tag
FF 2.0.0.1-em van. Titkosított (https://) oldalakat nem nyitja meg, pedig eddig semmi gondja nem volt. Ötlet?
who cares?
-
Tele von Zsinór
őstag
FF2001, nemrég frissítette magát a WebDeveloper extension 1.1-re, és azóta akárhogy állítom, fixen csak az ikonok jelennek meg az eszköztáron. Jó lenne, ha ott lenne mellette a szöveg is, valaki tud megoldást?
-
Sil
senior tag
Ha eltűntek a könyvjelzők (és más nem), anélkül, hogy új profilt hoztál volna létre, akkor töröld a profilodban (...\Profiles\profilodneve\ mappa, nem feltétlenül ***.default) a localstore.rdf fájlt, és indítsd újra a böngészőt. Az említett bookmarkbackups mappa csak biztonsági másolatokat tartalmaz a könyvjelzőkről, az igazi könyvjelzőfájl a bookmarks.html egy mappával feljebb. Újratelepítés előtt érdemes az egész profilt lementeni.
-
Ripley
tag
C:\Documents and Settings\SAJÁT NEVED\Application Data\Mozilla\Firefox\Profiles\********.default\bookmarkbackups\
Itt megtalálod, a profile alkönyvtár sok egyéb más dolgot, pl a kiegészítőket is tárolja, nem kell újratelepíteni mindig ha reinstall van.
Ui.:A könyvjelzők kezelésénél az importálás fileból is megoldható.
[Szerkesztve]... akkor evezzünk más vágányokra beszélgetésünk fonalával és öntsünk tiszta vizet a nyílt kártyák közé ...
-
Finwe
őstag
Hali!
A firefox hol tárolja a ''kedvenceket''? 1x mikor elindítottam eltűnt az összes beállított oldalam, nem lenne jó ha elvesznének :S + win.reinstall kellene.
Finwe-{PoH}- Patriots of Hungary
-
Teaway
veterán
válasz Tele von Zsinór #555 üzenetére
''Én feltettem, nálam egyáltalán nem gond, úgyis csak akkor lépek be, ha hsz-t akarok írni, azon a lapon pedig kitölti.''
Nálam is kitölti.Nincs itthon csokid??
-
Winner_hun
titán
válasz Tele von Zsinór #555 üzenetére
Ha ph-n vagyok mindig be vagyok jelentkezve, ezen nem is akarok változtatni, a kedvencek meg jók ott jobb oldalt, nem akarok könyvjelzőzni. Van anélkül is elég.
-
cor
őstag
hi
az mitöl van/lett hogyha vmi letölthetö állományra kattintok,akkor ugye elöjön a kisablak s megkérdezi h megnyit,tölt..ott van az bepipálhato h hasonlo kiterj fájloknál ugyanigy,Csakhogy náltam ez a sor inaktiv. .....gyenge kezdés után erős visszaesés... - Sokkal több repülőgép van az óceánban, mint ahány tengeralattjáró az égen.
-
Tele von Zsinór
őstag
válasz Winner_hun #553 üzenetére
Én feltettem, nálam egyáltalán nem gond, úgyis csak akkor lépek be, ha hsz-t akarok írni, azon a lapon pedig kitölti. Pár hszvel ezelőtt írtam le a taktikám, próbáld ki, szerintem kényelmesebb, mint a ph! kedvenceit használni.
-
PazsitZ
addikt
válasz Winner_hun #553 üzenetére
Komoly indokaid vannak! De nyugi én se raktam még fel a 2est. Bár nálam döntöen szerintem a lustaság, megszokás játszik szerepet
- http://pazsitz.hu -
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #550 üzenetére
Van egy keyconfig nevű kiterjesztés, amivel lehet csinálni új gyorsbillentyűket és a régieket megváltoztatni, de alapból nem kompatibilis 2.0-val és a kombinációk megváltoztatásakor van, hogy a régi kombináció is megmarad. Mivel nálad a tapasztalatok alapján semmi nem úgy működik, ahogy annak kellene, nem sok esélyt látok arra, hogy ez használható legyen.
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #547 üzenetére
Meg. Ne nyomogasd.
-
Sil
senior tag
válasz Winner_hun #546 üzenetére
Organize Status Bar kiterjesztés.
-
Winner_hun
titán
Azt meg lehet oldani, hogy ha megnyomom a ctrl+b-t akkor ne ugorjon be bal oldalt a könyvjelzős dolog?
-
Winner_hun
titán
Kevertem-kavartam, kerestem-telepítettem, végeredményben meg valami átállította valamit, amiről nem tudom, hogy mi csinláta, de nem tudom visszacsinálni.
Szóval az a gondom, hogy jó volt egy ideig alul a töltésjelző helyzete, ennek a helyzete:
Ott alul (nem tudom mi a neve a sávnak) a foxytunes van, ami eddig is volt, ez a töltésjelző meg a foxytunestől balra helyezkedett el. Namost feltettem egy rss olvasót meg egy rakás más kiterjesztést és azt vettem észre, hogy ez a töltésjelző a foxytunestől jobbra helyezkedik el, így amikor tölt egy oldalt akkor a foxyka ugrál nekem itten balra. Namost leszedtem az rss ovlasót, a fokszitunest, majd feltettem csak a fokszit, de ugyan úgy jobbra jelentkezik ez a sáv. Hogy lehet visszaküldeni balra?► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
electrician
tag
válasz Winner_hun #539 üzenetére
Szerintem is.... Nagyon az.
-
Sil
senior tag
Tab Mix Plus-t használsz? Mert akkor annak a beállításai közt keresgélj, kell lennie olyannak, hogy a új lapokon vagy a meglevőeken nyissa-e meg.
Kiterjesztés nélkül pedig egy új, egész típusú kulcsot kell csinálni az about:config-ban browser.tabs.loadFolderAndReplace néven, és az értéke legyen 0 (ha 1, lecseréli).
[Szerkesztve] -
sekli
addikt
válasz Tele von Zsinór #537 üzenetére
ha igy csinálom, akkor nekem a meglévő fülekre nyitja a mappa tartalmát hiába nyomom a görgőt...
-
PazsitZ
addikt
válasz Winner_hun #535 üzenetére
electrician (#526):
Úgy tünik nem nagyon van rá megoldás:[link]- http://pazsitz.hu -
-
Woodslave
félisten
amikor elindítom a firefoxot, megnyilik egy internet-exploreres hirdetési ablak. Mitől lehet ez?
"akkor ne rezisztencia edzést csinálj hanem rendes odabaxósat :) "Bá
-
Winner_hun
titán
válasz electrician #526 üzenetére
up a kérdésnek, engem is érdekelne
-
Csapi007
veterán
Én azt találtam ki erre a jelszavas izére hogy:
Belakattintasz a jelszómezőbe, ok-ot nyomsz, vissza és akkor már ki lesz töltve."Csak úgy mondom"
-
Teaway
veterán
Mindössze 2 napja van fent FF2.0, de már megbarátkoztam vele
Nincs itthon csokid??
-
electrician
tag
Már régebben rákérdeztem a dologra, de értékelhető választ nem kaptam, így most megint kérdek, hogy hátha.
Nem lehet valahogy megoldani a firefoxban, hogy a címmezőben a régebben használt url-ek lejjebb csússzanak és ne a beírás sorrendjében szerepeljenek?
Tehát ha valamelyiket használom akkor az jöjjön fel elsőnek mint a mozillában. -
Grandi
aktív tag
-
Csapi007
veterán
Hello
Mért van az hogy az összes többi oldalon berakja a felhasználónevet, jelszót de itt a ph-n be kell írnom egy betűt hogy rátaláljon?"Csak úgy mondom"
-
jrpryv
tag
Hát ezt most nem vágom. Feltettem újra a Setpointot, hogy megcsináljam amit az oldal ír, erre magától meggyógyult. Na mindegy a lényeg, hogy most már tudok viszsamenni.
Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...
-
jrpryv
tag
Nekem egy olyan problémám lenne, hogy Logitech egérnél, ha feltelepítem a setpoint-ot akkor nem működik az egéren se a back se a forward. Ugyanez volt az mx1000-nél is és most az mx600-nál is. Csak Firefox-nál áll fen ez a probléma. Valakinek van valami tippje? (ha letörlöm a programot akkor már megy)
Előre is köszi.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve]Ha lelövünk valakit azzal némikép tisztázzuk a vele kapcsolatos álláspontunkat...
-
Trianrta
aktív tag
Ki lehet venni / eltüntetni a felső menüből az ''előzmények'' menüt?
-
Sil
senior tag
De nézd csak meg, a popup-ablakban kilóg az Állapotsor, ez elég jellegzetes tünet. És 1-2 éve találkoztam én is ezzel a problémával (ha jól emlékszem, akkor az Extended Statusbar kiterjesztés okozta).Próbáld meg, amit mondtam, nem segít? Vagy esetleg átrendezni a sorrendjüket az Organize Status Barral, hátha... (Ha régen nem húzta szét, az lehetett pl azért is, mert mondjuk változtattak valamit az egyik kiterjesztésen közben, és elronthatták a megjelenítését. Az Állapotsor kezelése több gondot szokott okozni a kiterjesztések készítőinek, mint más eszköztárak.)
-
Sil
senior tag
válasz Fehérsólyom #507 üzenetére
Egyébként van hozzá preferencia, az about:config-ban a browser.sessionstore.resume_from_crash értékét kell false-ra állítani. (És a browser.sessionstore.enabled-nek true-nak kell lennie persze, ha ez false, akkor az egész sessionvisszaállítást kikapcsolod, nemcsak a crash utánit.) Ha nem látsz ilyen kulcsot az about:config-ban, kattints bármelyik soron a jobb egérgombbal, és hozz létre egy újat (logikai avagy boolean típusú).
-
Sil
senior tag
válasz Fehérsólyom #507 üzenetére
Ezt elvileg csak crash esetén csinálja. Rendesen volt leállítva a Firefox? Pl nem kapcsoltad ki véletlenül a gépet úgy, hogy még futott a program?
-
Fehérsólyom
aktív tag
Sziasztok!
Addottak a következők: XP SP2. Firefox 2. 1db Adminisztrátor és 1db Korlátozott felhasználó. Korlátozott felhasználóként használom a gépet. Egyszer összeomlott a FF. Kis idő elteltével újraindítottam. Ekkor megkérdezte, hogy: Új munkamenetet szerenték indítani, vagy a Régit folytatni. Mondtam új. Ez volt kb 1 hónapja. Azóta egyszer sem fagyott ki FF, de néha még mindig előjön ez az ablak. Ezt nem lehet valahol kikapcsolni az about:config-ban, vagy bárhol máshol? -
Ildika
tag
Kérdésem az lenne hol tudom azt beállítani, hogy ha több lapot megnyitok és azt bezárom újra nyitáskor az utoljára megnyitott lapjaim ott legyenek? A régi gépemen így volt de nem tom hol kell beállítani
''Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.''
-
PazsitZ
addikt
A problémám az lenne, hogy mióta újraraktam a gépem a ''felugró'' ablakok kisebb méretben nyílnak meg ami nem méretezhető ablak esetén pláne zavaró. Valaki tud rá megoldást?
(lásd pl:PH user info[link], feliratok.hu ablakai szintén,...)
[Szerkesztve]- http://pazsitz.hu -
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
● Mozilla blog az ITcafé-n.
- Blogbejegyzés Hidegben sem fagy az új Firefox
- Blogbejegyzés Biztonságban ünnepel a Firefox
- Blogbejegyzés A Firefox követés elleni védelme és egyéb biztonsági szolgáltatásai
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest