Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
29-es körzet: internet, TV, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
puma72
tag
Srácok addig még valaki nem szerkezt a Monori Upc-nek egy nagy durranást addig ne is várjunk csodát!
Ez a rohadt korrupt banda nem enged be ide senkit!
Még a Digi sem mer velük szórakozni!
Itt akkor lesz változás ha valaki ezeknek jól odab...Számom +36205747193
-
Dictator^
veterán
Maglód szerencsére jó:
És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
seimon
tag
4700 Ft-ért még 20 Megának is örülnék optikán
Főleg ha az még néha 80 is...
Jó a Digi. Jobb mint a Telekom, ahol 4700-ért kapsz 20 megát, és sohase lesz több, mint itt a Diginél.
-
banhammer
veterán
válasz razorka777 #5289 üzenetére
Nálam se jobb.
Kb. egy órája írt egy ember a facsén, hogy ilyen a netje.
[ Szerkesztve ]
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
seimon
tag
ADSL[ Szerkesztve ]
-
bigdady
nagyúr
Upc nél stabil minden (de még így is lassabb )
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5281 üzenetére
Most dugtam rá közvetlenül a kábelmodemre a gépet és ezt dobta ki a sebességmérés!
De már volt 130-140-es pingem is.
[ Szerkesztve ]
-
Dictator^
veterán
válasz kabelmania27 #5253 üzenetére
Mindig mindig a telekomos hittérítés megy?
Lejárt a két év hűség, a karbantartásokon és hálózati hibákon kívül, talán 2x kellett kihívnom a digiseket, abból 1x fail volt az egész, ugyanis hálózati hiba volt náluk, mint útólag kiderült.
(Illetve talán 1x volt, hogy több napon keresztűl külfőldre lévő pingelések szarok voltak, de a letöltés "ok").És különben is... ...megfogadtam, hogy többé nem fogadok!
-
seimon
tag
válasz razorka777 #5279 üzenetére
Hidd el, épeszű ember is úgy gondolkodik mint te!
Aki a 29-es körzetben lakik (mint én is) az nem csak azért mert szar az ADSL, hanem elvből is, vált, ha tud.
Én még nem tudok, de akarokSzerintem aki optikáról, vagy kábelről esetleg mégis visszavált ADSL-re, ott valami gyógyszer gurulhatott el. Még a Digi is jobb, mégha csak 20 mbit jön 80-ban, mint egy ADSL.
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5277 üzenetére
Kb. négy hónap után most szakadt el nálam a cérna.
Az első időkben arra gondoltam, hogy a router miatt "beragad" az IP-cím és amiatt szokott vacakolni a sebesség.
Hétközben nem sűrűn van használva a net (port.hu, Viber, esetleg Google Play frissírés).
Nem nagyon foglalkoztatott a dolog, mert egy, két reconnect és minden ment tovább a megszokott mederben.
Újabb hétvége, megint nincs meg a sávszél GO TO első pont, sávszél megvan.
Csakhogy a mostani héten a tizedik, tizenötödik GO TO első pont után nálam elszakadt a cérna.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
seimon
tag
válasz razorka777 #5267 üzenetére
Se a UPC se a Digi nem jó ilyen szempontból, mert bőven szabályos amit cisnálnak, mivel a garantált sávszéled megvan.
Olyan szolgáltató, ahol töredéke a garantált sávszél az eredetinek, nem előnyös, ha normális netet akarsz.
Így nagyívben kerüld el a digit és a UPC-t is.
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5275 üzenetére
Betettem és kiraktam a facsé oldalukra is.
Akárhányszor csatlakozom újra egyszerűen nincs meg a sebesség.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5273 üzenetére
22 Mbitet...
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5271 üzenetére
Igen az összeset.
-
banhammer
veterán
válasz razorka777 #5269 üzenetére
Ja igen te a "falu" tulsó végén laksz.
-
banhammer
veterán
válasz razorka777 #5267 üzenetére
Az a dühítő az egészben, hogy már most sincs meg a 80 Mbit, egy órája még hibahatáron belül megvolt.
-
banhammer
veterán
-
logarithm
őstag
válasz banhammer #5264 üzenetére
Nem az eszközök hibája, elég lett volna ha nyomsz egy újra csatlakozást a routeren
Nálam már kezd normalizálódni, a ping magas még. Egyébként jelezni kéne nekik, hogy a környéken kapják össze magukat, vagy facebookon vagy egyéb elérhetőségeken.
szerk: leszedtem egy linux disztrot torrenten, 9,5 Megával jön, normál esetben 10.2MB-vel szokott tehát alakul.
(#5266) banhammer
Én csak egyszer, felesleges többször[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
Volt már minden (modem reszet, routet reszet fel, le kapcsolódás már vagy a tizedik).
Mi akarnak még?
Áldozzam fel a fél vak öreg macskát és locsoljam a vérét a modemre?\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
kabelmania27
félisten
válasz razorka777 #5262 üzenetére
Mindenkinek más az igénye, van akinek fontos a feltöltés van akinek nem van akinek az ár az első, ha több szolgáltató van mindenki annál tud előfizetni amelyiket a legszimpatikusabbnak találja. UPC ADSL/telefon a többihez képest drága (viszont stabiltással nincs gond), igaz minden UPC-s vezetékes számot ingyen lehet hívni, tévé szolgáltatással nincs gond videótár hiánya médicardal nem számít annyira, Telekomnak sem rossz akinek van tmobilos előfizetése és az áram/gáz szolgáltatásokat is átviszi.
[ Szerkesztve ]
-
razorka777
veterán
Véleményem szerint itt nálunk(Vecsés) még mindig a digi a legjobb opció.
Vagyis úgy fogalmaznék, hogy a három rossz közül a kevésbé rossz.
Persze gondok itt is vannak, most is a netnek talán a negyede ha jön, de még mindig jobb, mint amit a másik kettő művel(t) velünk.Samsung Galaxy A52s 5G&A72
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5260 üzenetére
Ha sok gond van a Digivel válts Telekomra lehet kicsit drágább (ha van tmobil előfizetés és/vagy rendelsz egy telefon előfizetést olcsóbb) de legalább nem fogsz annyit mérgelődni sajnos nehéz dvb-c tvelőfizetés kötni iptvt engednek, max tévét visszaviszed UPC-hez médicardal.
[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5259 üzenetére
Jah...
Van időm bőven ritkítani a hajam.
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5257 üzenetére
2014 nyarán, ősszén...
Meg kéne néznem...
-
banhammer
veterán
Ezzel kinn vagyok a vízből...
Az a vicc az egészben, hogy:
- pont a drága UPC ADSLről váltottam Digi-re.
- ha ezt tudom, hogy nem képesek hozni a 80 Mbitet akkor kevésbé lettem volna mohó és csak a 40 Mbitre írok alá két év hüséget.
- péntek este 10-11 fele hibahatáron belül megvolt a 80 Mbit.
- anyámnak (Pest XV. kerület) is Digije van 40 Mbit és mindig (télen, nyáron, hóban, fagyban, rohasztó melegben) hozza a 40 Mbitet.[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
Nem mindenhol érhető el a Telekom, előfordult már a topicban hogy valaki Digiről visszaváltott UPC-re. ADSL-nél csak az alacsony feltöltési sebességgel és a DSLAM-tól való távolsággal van gond.
Egyértelmű hogy Digis net után visszalépés az ADSL, ezért írtam hogy váltson Telekomra ha elérhető.[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
Azt hiszem ezt rossz témába írtad
Ne viccelj már.29-es körzet. Ha van váltási lehetőség "fejlett" technológiára, akkor az csak 1!!!
Vagy Telekom, vagy Digi.
Vagy inkább váltsunk vissza ADSL-re?
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
válasz banhammer #5252 üzenetére
Akkor válts Telekomra, sajnos az elfogadható feltöltési sebesség csak a 30-as netmánia L csomaghoz tartozik, néha előfordul hogy hiéna árakat ír ki a t-home oldal.
logarithm: Néha el lehet viselni de ha többször előfordul probléma érdemes megfontolni a szolgáltatóváltást.[ Szerkesztve ]
-
banhammer
veterán
válasz kabelmania27 #5250 üzenetére
Pont a UPC ADSL-ről váltottam.
-
logarithm
őstag
válasz kabelmania27 #5250 üzenetére
Ez igaz, egyébként nem szokott sűrűn ilyen lenni.
-
banhammer
veterán
Komolyan mondom megőrülök.
80 Mbites Digis net és alig van meg a 20 Mbit.
Valaki akinek ilyen sebességű netje van mérjen már rá Vecsésen vagy akárhol.
Már a kábelmodemtől kezdve minden ki, be kapcsoltam.\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
bigdady
nagyúr
Ha ramernek a vonalamra mennyit bir akkor azon tudnak javitani adott esetben ha kicserelnek valamiket az eloszto kozpontnal vagy hol? Azt mondta az ugyfelszolgalat van ra esely mert csak 11 megát lát de reszletesebb merest is tudnak csinalni de az egy ket hét
[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
Biztos hogy hiba van a Telekom csomagösszeállítójában mert több várost is kiprobáltam:
Dabas, Örkény stb.És mindenhol írja hogy elérhető már az optika, most írtam az ügyfélszolgálatnak.
-
kabelmania27
félisten
IPTV esetén ha gond van a nettel tévézni sem tudsz (optikán kevesebb gond van az iptvvel mint adsllel és kábelnettel) kötelező a boxhasználat nincs médiacard lehetőség, a hgw-t utp kábellel kell összekötni a boxokkal, egy előfizetéshez max 3box kérhető, ettől független jobban jársz ha a tévét meghagyod a UPC-nél.
[ Szerkesztve ]
-
Laci.M
senior tag
válasz sirdond #5238 üzenetére
Én inkább az IPTV-től félek. Eddig nagyon stabil volt a UPC, az áron kívül soha nem panaszkodtam. Soha nem használtam még ilyet.
20Mbit-es nettel szemezek, az mellé külön dedikált sávszélen jön a tv adás? (3 tv lenne, ebből kettő régi crt) TV-be mehet a CI, vagy külön box lesz? Bocs, de eddig mivel nem volt elérhető nem néztem utána pontosabban.Aláírás
-
Laci.M
senior tag
válasz sirdond #5236 üzenetére
Valami nem stimmel ezzel a T-vel amúgy, mivel egy másik linken azt írják, hogy nem elérhető. [link] Gondolom nem frissítettek még minden adatbázist.
Viszont tuti, hogy megy, mivel mint a facebookos linken látszik már van aki használja. Annyiba kerül a 120Mbit mint eddig volt a 8Mbit UPC-nél. Bárhogy számolom 15*-ös sebesség azonos áron...
Aláírás
-
asdf_
veterán
Hmmm, ezek nagyon lepacsizhattak a HFC-vel, mert sajat cimemre is kerhetek t-s iptv-t, meg netet, meg telefont a t-tol (nem nagykata)
-
asdf_
veterán
Ezt tapasztalatbol cafolom. Amikor megdoglott a szurke zhone elotti modemem, akkor volt egy masik annexes vizozon elotti kukazott thomsonom valahonnan, addig azzal voltam, mig kicsereltek. Valami VPI vagy VCI vagy mittudomen milyen erteket viszont bele kellett gyogyitani es ment (ha megvan a neve, ra kell guglizni, ebbe a forumba beirtam a helyes ertekeket).
-
Goatman
aktív tag
Ezek szerint beköthetnék akár egy szimpla D-Link modemet is router minden nélkül közvetlenül gépbe az se menne, csak az általuk telepített/küldött cuccok működnek? Kár, valami hasonlót sejtettem én is, csak gondoltam hátha létezik valami egyéb megoldás.
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
Goatman
aktív tag
Hello!
Alapfelállás: Tápiószecső, UPC ADSL, Pirelli DRG A225G B-401-200-2-2 egybemodem + router (Telekom brandjelzés nincs)
Valamiért nem működik az istennek se a Pirelli, pedig Telekom és Invitel környezetben is rendesen hasít. Mi lehet a gond? Tud Annex A és B-t is elvileg.. Előre is köszönöm a tippeket!
[ Szerkesztve ]
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
banhammer
veterán
Másnak is vacakol a net Vecsésen a lakótelep környékén?
-
Taktoj
aktív tag
erdekessegkepp - sorry lustasagomert, ekezetmentesen.
tegnapelott latom a tv ben hogy akar ingyen net - xprime.
hm xprime s btel. nalunk jelenleg upc, na meg akik az o halozatat berlik s tovabbszamlazzak. na nezem a weboldalukat 8mbit es net 4190 pez, olvasom itt hogy mki szidja az ugyfelszolgqlatukat.
gondoltam egy probat meger ha probalkozom. felhivtam a 1221 t s mondom hogy lattam a tv ben ezt meg azt, nem nevesitettem de ott sem hulyek ulnek azert. nem celoztam semmire de a srac egy perc turelmet kert.
ja s mi a vege?
nem kell nekem ingyennet, meg ket ev huseget is leokeztam. kevesebb mint felar, szerintem az mar nem annyira veszes, ezt a probat boven megerte ha mar nincs digi a hfc is csak epitget, a tobbit meg ugysem hozzak errefele... semAz élet olyan, mint egy doboz bonbon. Sosem tudhatod, mit veszel ki belőle.
-
kabelmania27
félisten
Igen az, akkor légkábeles Föld és légkábel egyaránt négy eret tartalmaz, ami jól jön (betárcsázós időben volt ennek jelentősége vagy ha valaki külön fax/internetes vonalat kért) ha még egy vonalat szeretnél. Házon belül használatos telefonkábel (nálunk szürke színűt használtak 90-es években) is négyeres.
[ Szerkesztve ]
-
M^xx
aktív tag
válasz kabelmania27 #5219 üzenetére
Oszlopról jön gondolom akkor "légkábeles"
Free ts3 szerver IP:battlezone.hu
-
M^xx
aktív tag
-
choco01
addikt
Na Nagykátán elvileg biztos hogy Telekom lesz a szolgáltató, a HFC csak kiépített.
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
bigdady
nagyúr
Elobb felhivott a upc hogy garantaljak a mostani eppen lejaro elofizeteses telefon es tv havi dijakat ha leszerzodok veluk ujabb 2 évre
Normalisak ezek 2 évre? Kerdeztem mi van ha nem kerem azt mondta semmi (max az aremeleseket tudom kivedeni) koszi nem[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
válasz DuplaZso #5210 üzenetére
Az igaz, de ha egy szolgáltató előnyökkel indul a többivel szemben, neki jobban megéri terjeszkedni, és ezt most megkapta a Telekom, csupán vállalnia kell a szerződésben foglaltakat.
Eleve van oly pénz, amit nem lehet másra költeni, azt meg ide kell befektetni. (Nem úgy mint múltkor volt valaki aki 2 céget benevezvén próbált lenyúlni 10 milliárdot, aminek ide kellett volna érkezni...)
Nem széles sávról volt szó, hanem oly technológia amely hosszútávon versenyképes, de mivel a Telekom már múltkor kijelentette hogy csak optikát építenek manapság, így ez ez lesz.
Bár egyébként én őszintén úgy vélem, hogy előbb utóbb már a Telekomnak is lépnie kéne a UPC lépését követve, és emelni kéne a sávszélt, ugyanilyen áron. (legalább a másfélszeresére.)
4290 Ft/ 10 Mbit / sec úgy hogy csomagban drága szerintem.
Örülök ha lesz alternatíva, de én leginkább a Digit várnám errefelé. UPC se lenne rossz, ha hírtelen megoldanák a fejlesztést, de velük az a bajom, hogy ők játszanak a sávszéllel. Úgy vélem szándékosan babrálják, hogy néha kevés néha sok.
-
DuplaZso
aktív tag
Van pénz a nagy szolgáltatóknál (is) fejleszteni. Mindössze akarat kell, és nem rövid távú gondolkodás. Nem nagyon kell hozzá sem uniós, sem állami támogatás. Ha van, az persze kész haszon, hisz úgy bőven jut yachtra, iksznyócasra a kapzsi slepnek is.
A szélessáv ugyanúgy, mint minden más, viszonylagos. Annak idején, mikor a 384/64-es ADSL megjelent felénk, bőven annak számított. Az, hogy a hangjukat hallató és/vagy döntéshozó fejesek ezt a statisztikáikban hová számítják, kizárólag attól függ, mit akarnak belőle kimutatni. Manapság 10 mega/sec körül húzhatnánk meg ezt a határt, de igazából lényegtelen is. Én sokkal fontosabbnak tartom a műszaki paraméterek változatlanságát a szerződésben szereplő időszakban, amelyet az azt kötő felek aláírtak.
A közvéleményt pedig nem mi hangoztatjuk, hanem azok, akiknek a zsebeit tömjük. És hogy a törpe kiáll-e a választási kampány parasztvakításilag egyre intenzívebb szakaszában bármiféle olyan dumával, ami alátámasztja a jobban teljesítet, lényegtelen. 30-40 éve is ugyanez volt a maszlag, azóta is, nyilván előtte is, és ez sosem fog változni a pozícióban lévőknél. Kampány van. És most épp a narancs-árnyalat az uralkodó.
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5207 üzenetére
A VDSL szerintem felejtős.
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5205 üzenetére
Nem fogják átépíteni a kábelt optikára (egyelőre).. csak az a cél, hogy ahol terjeszkednek, ott optikát építsenek.
Kicsit félreírtam: Optikát építenek, kábelt tartják...
ADSL-t és a semmit cserélik optikára.
A kábel tudja tartani jelenleg az optika sebességét, szóval jelenleg értelmet is lenne...
[ Szerkesztve ]
-
kabelmania27
félisten
Ahol a Telekomnak van ktv hálózata pl Gyál,Ecser, Gyömrő, Üllő, Vecsés ott felesleges optikát kiépíteni mert a hálózat képes a nagy sebességű átvitelre jelenleg 120/10 a max és ez a sebesség fejlesztésekkel későbbiekben többszörösére emelhető az új docis3.1-el.
[ Szerkesztve ]
-
seimon
tag
Maga a szerződés nem publikus, de volt egy tájokoztató, ahol Orbán is beszélt, meg a magyar Képviselő a Telekomnak, és ők is mondták ezt, mi több, az előbbi manó előadást tartott egy kisvárosban is (valami 1500 fős), és ott is mondta ezt.
Egyébként nem tudom miért tartod lehetetlennek, 2020-ig vagy lesz mindenhol optika, vagy kapjuk az újabb kötelezettségi eljárást. Az hogy ezt a dátumot két évvel előbbre hozták megint mért baj?
Egyébként meg a másik hogy a Telekomnak most hogy kb a felét vagy jórészét mi fizetjük, miért lenne nehéz terjeszkedni?
Itt több 10 milliárdos tételről van szó. Ennek a szerződésnek lényegében az volt a célja, hogy az elsők legyünk Európába.
És igazából minden megvan ehhez... most lehet magyarázni, de pénz megvan mind magunk részéről, mind a DT részéről, és az alvállalkozók is megvannak.
Egyébként kis utána járás után a 29-es körzetben nem csak Dabason, de még 2 másik helyen is felmerült a Telekom neve az elmúlt 2 hétben!, azaz én még azon se csodálokznék, ha még idén a 29-es nagyrésze le lenne fedve...
-
seimon
tag
válasz kabelmania27 #5200 üzenetére
És oly nagy településeken is, ami 29-es körzet
Egyébként nem csak a DH hanem mi is pumpálunk bele pénzt. => államkassza, és nem is keveset.
Bár ez valószínű Uniós pénz...
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Politika
- Fotók, videók mobillal
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Windows 7
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest