Monoron és környékén 500 megás hálózatot épít a UPC

2016 októberétől a több milliárd forintból megvalósuló beruházás keretében 500 Mbit/s átviteli sebességre képes optikai hálózatot építenek ki.

Hirdetés

A szolgáltató ma jelentette be, hogy eddigi legnagyobb hálózatfejlesztési beruházását indítja el a UPC 2016 októberében a monori régióban. Az elavult ADSL technológia helyébe lépő, korszerű optikai kábelhálózat 500 Mbit/másodperces adatátviteli sebességre is alkalmas, így a jelenleginél akár ötvenszer gyorsabb adatforgalmat tud biztosítani a szolgáltató a városban és a környező településeken. A hosszú távú, több milliárd forint értékű beruházás megvalósítása 2017-ben folytatódik.

A körzetben először Monoron kezdődnek meg a fejlesztési munkálatok, ahol a UPC az év végéig közel tízezer háztartásban teszi elérhetővé az új hálózatot. A korszerűsítésnek köszönhetően a településeken is rendelkezésre áll majd a UPC országos digitális kínálata, így nemcsak a szupergyors internetet, de a teljes HD minőségű televíziós csatornaválasztékot és a digitális tv szolgáltatásokat is elérhetik az előfizetők. Elérhetők lesznek a vállalat olyan szolgáltatásai is, mint a közelmúltban bevezetett Műsorvisszanéző funkció, a televíziós tartalmak mobil elérését biztosító Horizon Go vagy a MyPrime interaktív videotéka. Az itt élők ugyancsak csatlakozhatnak majd az ingyenes UPC Wi-Free közösségi Wi-Fi hálózathoz.

„Büszkén jelenthetem be, hogy ősszel megkezdjük Monor és térségének hálózatfejlesztését” – nyilatkozta Robert Redeleanu, a UPC Magyarország vezérigazgatója. „Régóta tervezzük a körzet távközlési infrastruktúrájának korszerűsítését, s most gondos előkészítés után végre útjára indíthatjuk a beruházást. Boldog vagyok, hogy hamarosan a monoriak számára is teljes körű UPC-élményt biztosíthatunk, legyen szó szupergyors internetről vagy a digitális tévézés legújabb lehetőségeiről – biztos vagyok benne, hogy a térségből egyre több előfizető csatlakozik majd hozzánk.”

Azóta történt

Előzmények