Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 10
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen routert?
- Jelszókezelők
- Mozilla Firefox
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
Új hozzászólás Aktív témák
-
hakos1987
őstag
-
törölt tag
válasz hakos1987 #4997 üzenetére
Igen. Kell egy 12V-os relé, ami kapcsolja a 220-at. Fontos, hogy a relé tudjon 220V-ot kapcsolni.Ez az adatlapján rajta van.
Simán csak az egyik 12V-os táp ágra rákötöd a relét, a kapcsoló kontaktokra pedig a szivattyút.
A relétekercsre kell egy védődióda, hogy ne károsítsa a tápot, és egyéb alkatrészeket az alaplapon, a kontaktok közé pedig egy szikraoltó kondi. Az is fontos, hogy egyszerre szakítsa a fázist, és a nullát a relé, életvédelmi szempontok miatt. És az egész vezérlést biztonságosan be kell burkolni, pl. egy dobozba beleépíteni, a reléhez gyári foglalatot használni. Egyrészt, könnyebb vele dolgozni, másrészt biztonságosabb a foglalatos megoldás.[ Szerkesztve ]
-
hakos1987
őstag
Hali!
lenne egy kérdésem: ha veszek vízhűtéshez olyan szivttyút, ami 220V-ról megy, át lehet vhogy alakítani, hogyha bekapcsolom/le a gépem akkor be/ki kapcsoljon? vagy vhogy 12V-ra??
előre is köszi!!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
draff
aktív tag
Ha egy teljesítménykimenetre két hang-adó eszközt akar rátenni - és azt még váltogatva is akarja majd használni, arra bizony meg kell csináljon egy kis átkapcsoló szerkentyűt, aminek egy be és két kimenete van.
A hangszórókra általában komolyabb (legalább 1 W vagy még több) jut, miközben egy fülhallgató jól el van a maga 3-400 mW-os teljesítmény-igényével.
Egy hangszóróra kimehet csaknem az erősítő teljes tápfeszültsége a megfelelő áramerősséggel (azon az impedancián) amekkorára a hangszóró készült. Ez az impedancia a szabvány szerint általában 4, 8 vagy 15 ohm. (de én láttam már 35 ohmosat is). Az átlag fülhallgatók impedanciája többnyire 35 ohmnál kezdődik.
Ha egy kb. 2 W-os erősítőre 4 ohmon 4 ohmos hangszórót teszünk, akkor azon kijöhet 1,5-2 wattos teljesítmény. A fülhallgató 35 ohmján persze ez a teljesítmény rendesen lecsökken, azaz a kijövő teljesítmény csupán kb. 0,25 W lesz, és már csak az marad a kérdés, hogy egy ilyen fülhallgató mekkora teljesítmény kiadására képes önmaga komolyabb károsodás nélkül (de akkor magáról a fülről most nem beszélve)
Meg kell tehát nézni egy-két régebbi magnetofon, lemezjátszó vagy rádió teljesítmény kimenetét, ott hogyan oldották meg az ilyesfajta kétféle terhelést.
Általában ezek egy időben úgy készültek, hogy használható legyen ezzel is meg azzal is, de valami lekapcsolós módon, (tehát egyszerre csak az egyik szóljon).
Mindezért valami ellenállásokkal variálták el a kijövő teljesítményt, hogy a fülhallgató
- egyrészt ne menjen tönkre
- másrészt a hallgató ne mindjárt süketüljön meg.
Utána kell nézni és aztán összehozni egy ilyen feszültség-ejtő módszert abban az elosztóban. Ha a javasolt és készen megvehető jack-dugós elosztóba beleférnek az alkatrészek, hát akkor abban. 4 darab 0,1 wattos ellenállás kell csak hozzá. Értékeket én nem tudok, tehát utána kell nézni vagy ki kell számolni. -
draff
aktív tag
válasz #96302336 #4992 üzenetére
Ez is egy jó tipp, bár én csak EGYETLEN stabil fordulatszámra szántam az ötletet, azért a 9 voltos kocka. A szabályozást ugyanis ebben a régióban(fórumban) elég sokan számomra elképesztő módokon oldanák meg, hatalmas huzalpotméterekkel és mindenféle sorbakapcsolt ki-be-kapcsolókkal, és miegyébbel.
Én igyekeztem nekik javaslatként a legegyszerűbbet adni.Ha már annyira szabályozható lesz a fordulatszám, azt majd "túl lehet lihegni" a teljes totális automatizálással, de annak mi értelme?
Én csináltam egy régebbi tápomban egy NE555-tel és hozzá mindenféle diódás-termisztoros hőérzékelőkkel, ami nagyon jól működött és működik ma is.
Azonban itt a fórumon résztvevő sok "szakhapsi" nem kimondottan az elektronikai tudományok doktora, nekik inkább a legegyszerűbbet gondoltam. (Nem mintha lenéznék ezzel bárkit), de a lényeg megvan egyszerűen is, nem kell agyonbonyolítgatni.
Tehát - Egyszerűen és nagyszerűen! -
draff
aktív tag
Nem kell ilyeneket komolyan hinni, a legtöbb stabkockát egyáltalán nem a magyarok gyártják.
Gyárt ilyet például a Texas Inc, a Farchild, a JRC, a GS, a Motorola, a Tesla, az ST, a Mitsubishi Korea, az SGS Ates és a MEV Mikroelektronikai Vállalat.Így aztán a javaslatom még csak kimondottan reklámnak sem minősülhet, csakis egy jóindulatú szakmai tanácsnak.
-
v.tom
őstag
Szerintem kicsit félreértelmezted amire a srác gondolt. Ő nme akar egy mikrofont kötni a kimenetre úgy gondolom, hanem csak két kimenetet akar, amiket a gépről tud ki be kapcsolgatni, attól függően, hogy most épp fülessel vagy erősítővel akarja tolni. Legegyszerűbb megvalósításként jött az az ötlet, hogy el kéne osztania a jelet egy ilyen kis vacakkal.
-
törölt tag
Felesleges a 7809. Egyszerűen elérhető a 7 volt, azon az összes venti elindul. A pirosra a venti negatív ága, a sárgára a pozitív ág megy. A forgásérzékelőt ebben az esetben tilos bekötni az alaplapra.
De, ha mindenképp stabilizátor, akkor az LM317T a legjobb, mert 1.2-37 volt között szabályozható kimeneti feszültséget tud. Természetesen, ha 12 volt a maximum feszültség, akkor 1.5-12V közötti a szabályozás. LM317 datasheet[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
válasz Zalaymate #4967 üzenetére
Ez talán eléggé nagy hülyeség ám alapötletnek.
Te egy jack-es elosztóra tennéd a kis kimenőfeszültségű mikrofont és a "nagy" teljesítményű fülhallgató-kimenetet? Ott a mikrofon az első szóra elfüstölne!
Arról nem szólva hogy a kimeneten gyakorlatilag wattok jönnek ki, és azt egy mikrofon sem bírja el, vagyis az azonnal tropára menő mikrofonnal rögtön rövidrezárod az erősítőd kimenetét?
Azzal meg szépen elszáll a hangkarid vagy maga az erősítő.
Ilyen elosztót betenni eszedbe se jusson! -
draff
aktív tag
válasz Zalaymate #4964 üzenetére
Abban a 4 pines csatiban a két belső (fekete szinű) huzal az egy és ugyanaz a szál, vagyis mindkettő a negatív pólus. Ezzel tehát máris háromra redukáltad le a huzalok számát.
Tehát a fennmaradó kettőből az egyik huzal a piros (5 volt) amin a legtöbb venti még el sem indul vagy elég betegen megy, a másik huzal a sárga (12 volt) amin viszont pörög mint állat. De ha egy 7809-es stabkockával leredukálod 9 voltra, akkor egy csendesebb megoldás lesz az nyereményed. -
v.tom
őstag
válasz Zalaymate #4986 üzenetére
Igen igy működni fog a dolog. Én nemrég csináltam egy kábelt az alaplapomhoz,ugyanis mivel crossfire-es, van rajt egy kiegészítő tápcsati a második karinak. Eddig nem kellett, de most meglesz a 2. kari, ezért gondoltam megcsinálom. Az volt a gond, hogy floppycsatlakozó van az alaplapon, ráadásul nem nagyon akartam elcsúfítani az összképet azzal hogy áthúzom az egész kábelt az alaplap felett. Volt egy régi floppymeghajtóm, kiforrasztottam belőle az apacsatlakozót, egy régi tápról pedig levágtam az anyát, a kábelét meghosszabítottam , és egy kék kábelhasrisnyával még viszonylag látványossá is tettem. Így nem kellett szétvágnom a tápom kábelét. Mindenre van megoldás, csak idő kell hozzá.
-
v.tom
őstag
válasz Zalaymate #4977 üzenetére
Nekem is volt ilyen elosztóm, és mp3 playerhez használtam. Nagyon nem szimpatizáltam vele, valahogy nem jött be. Rossz a hangminősége nagyon.
A molex csati négy ága közül kettő ugyanaz. A két szélső 5 és 12V. Amelyiket használja a szabályozó. (Valószínűleg a 12V), azt vágd el, és rakj bele egy kapcsolót.
[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
válasz #96302336 #4975 üzenetére
Összekeverted a kettőt!
A kapcsoló az csak egy sima molex lenne mindkét végén, amit a táp molex csatija és a ventivezérlő közé kötök.
Tehát azon (4pin-es molex) melyik drótot kell szétvágjam, hogy közé kössem be a kapcsolót?
A másik pedig, egy sima molex átalakító lenne 4 pin -ről 3pin-re, ahol a 3pin-es csatlakozó az előbbi linkem szerinti!
(= Zala =)
-
v.tom
őstag
válasz Vénchopper #4976 üzenetére
Én is ezzel szórakoztam, de feladtam. Nálam lehet konfigurálni a csatlakozókat az integrált hangkari driveréből. Beállítottam hogy az oldalsó hangszórók kimenete, amit nem használok legyen normál front kimenet. Sikerült ugyanazt a jelet kapnom amit a másik(eredeti) kimeneten is kapok, de szarabb hangminőséggel. Pontosabban basszus nélkül szinte. Nem tudtam jobban megoldani. Ha valakinek van valami jobb ötlete engem is érdekel!
-
törölt tag
Ha az alaplap támogatja, akkor lehet. Pl. az IP35 lap tudja ezt. A HD audio managerben ott van külön a front mic, és front out (green) pár katt, és kikapcs a 7.1, és csak a front kimenet él.
Ha pedg a füles kábele rövid, hosszabbítókábel kapható. kettőt véve a mic kábelhez is jó.
Ha a kivezetés, és az alaplap közötti kábel rövid, akkor csak simán a megfelelő vezetékeket kell toldani. Egy régi gépből bontott vezeték is tökéletes erre a célra. A lényeg, hogy a megfelelő tüskére a megfelelő vezeték kerüljön.[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
Nem. Legalábbis nem úgy, amivel én mondtam.
Az így néz ki: [link]
(= Zala =)
-
törölt tag
[link]
Így kell csinálni a venti bekötést molex-re, a harmadik szál nem kell, mert az a jeladó a fordulat méréshez. Létezik háromtűs csatlihoz lengő ellendarab, az pont az "apa"De van gyári megoldás is. sok venti mellé csomagolják a 4 tűs molex/3 tűs fan adaptert.
A világtás kapcsolásához egy egyszerű kicsi kapcsoló elég, de szigorúan a 12V-ot kell kpcsolni, az inverterből kijövő vezetéket semmiképp, azon nagyfeszültség van. Egyszerűen a sárga vezekékbe belekötsz egy kis kapcsolót.
[ Szerkesztve ]
-
Zalaymate
senior tag
THX! A segítségért!
Még annyi, hogy a kapcsolót a molex csatik között melyik szálra kösszem? (melyik drótra? (fekete, sárga, piros) ???
Sorry, de csak most láttam a linedet!
Szóval ezt már én is láttam, de nekem olyan kell, aminek az egyik fele a nagy 4 tűs molex, a másik pedig az a fajta 3 tűs, amibe bele mennek a tűk!
Ilyen: [link]
[ Szerkesztve ]
(= Zala =)
-
v.tom
őstag
Helo!
1: Nos, az átalakítós részre a megoldás itt van:Zalman Multi Connector. Ennek a cuucnak a különlegessége, hogy a négy ágból kettő 5, 2 pedig 12 V-os. Viszont ilyet csak Zalman OP1 ventilátorhoz adnak ha jól tudom, külön nem. 1500 ft körül van.
2: Szerintem bármilyen egyszerű 2 állású kapcsoló megfelel a célra, ezeket könnyű bekötni. Ilyeneket lehet kapni egész látványosakat is, de egy elektronikai boltban lehet vanni alaptípusokat, mindefélét fillérekért.
Azt hiszem elsőre ennyi, de ha kell valami még segíthetek.
-
Zalaymate
senior tag
válasz Vénchopper #4968 üzenetére
Nem. Ez csak fizikálisan szétosztja két jack dugóvá az 1-et!
mindkettőn ugyanaz fog szólni és nem lehet kikapcsolni külön egyiket sem!
Viszont ha a mélyládát hallgatod, akkor úgysem hallod, hogy mellette szól a fülesben is ugyanaz!
(= Zala =)
-
Pubszon
veterán
válasz Vénchopper #4966 üzenetére
Veszel bármilyen vékony kábelt(pl hangszórókábel) és feldarabolod olyan részekre amilyen hosszu kell hogy meg tudd toldani a vezetékeket.
Aztán elvágod a front kimenet kábelét, leblankolod megtoldod a kábeleddel aztán leszigeteled. És ennyi. Szigetelni a zsugorcsövet ajánlom.ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Vénchopper
csendes tag
válasz Zalaymate #4967 üzenetére
Ez jó 5 letnek tűnik THX!
Egyszerre nem hallgatnám, mert ha a füles van rajtam, akkor jáccok, akkor meg megy a ventrilo, de zenét a mélyládán nyomatnám, amin nem jöt jól a beszéd, ezér kell váltogani!
Szal ha veszek egy ilyen elosztót bedugom mindkettőt, windózból ki tudom némítani az egyiket hogy ne szóljon mindkettő? -
Zalaymate
senior tag
válasz Vénchopper #4966 üzenetére
Vegyél egy jack elosztót! műszaki boltban kb 100ft és annyi, hogy azt dugod a gép hátán a jack kimenetbe és abba meg beae az erősítőt és mellé a fülest! Így akár egyszerre is hallgathatod!
(= Zala =)
-
Vénchopper
csendes tag
sziasztok !
lenne egy hülye kérdésem:
tehát a front usb-s panelen van mikrofon és egy kimeneti audio csatlakozó, de rövid a kábel, nem ér el az alaplaphoz, így állandóan dugdosni kell a fejhallgató meg az erőlködőt, ha jáccok. mivel lehetne ezt a kábelt meghosszabítani? már próbáltam keresni de semmi...
ha tudtok valamit, vagy csa egy 5let, írjtátok meg plííííz!
köszke
csáó -
DeadMen
tag
Hali! Egy extrém kérdés... Szerintetek az 500as Zalman zm500-amra még a konfigom mellé rátehetek minden további nélkül kisebb krafton egy autóerősítőt? Mondjuk az egyik molex ágra?
-
Zalaymate
senior tag
Hi!
Én azt találtam ki, hogy a gépem öszesen 3 üzemmódra kellene.
1. Game, Game, Game + egy kis teszt (Ez ugye komoly hűtést igényel. )
2. Net, film, egyéb (Erre elég, ha a ventiszabályzómmal letekerem a ventiket. (Revoltec)
3. Töltés (Ez arra kéne ugye, ha netán valamit töltök le/fel és élyszaka is menne a gép akkor tudjak mellette aludni. (1m-re van a fejemtől! Mert pici a szobám.)Na most ezt valahogy úgy kéne megoldani, hogy lesz egy neon, aminek ugye van invertere, szóval azt nem gond lekapcsolni.
Viszont úgy fog kinézni, hogy a házam egy AeroEngine II-es és a ventiszabályzóra van kötve a két oldalsó venti és az első (ez csak lesz, mert kell fabrikáljak egy olyan csatit, ami 4pin-es molex ről alakít 3pin-es anyára! Vagy van ilyen? Mert sehol nem találtam! ) és a háts venti van rákötve. Szóval olyan kapcsoló kéne, amit sorba tudok kötni egy molex 4pin -es csatival a táp és a ventiszabályzó közé, így egyszerre tudnám lekapcsolni ezeket a ventiket. (2 oldalt, 1 elöl, 1 hátul) Így maradna a táp ventije, ami kifelé viszi a levegőt és maradna a ház aljában 2 venti. (Ezeket pont a VGa alá tervezem mert egy 8800GT-m van és arra jön rá egy S1 amin egy Noctua Super Silent lesz 120mm-es, és ez alá a ház aljába vágnék egymás mellé (a ház hsszában egymás mellé!) 2 60-80mm-es lyukat amibe talán 2 ilyen fog belesűlyedni: [link]. Ezek is meg a noctua is csak 5db hangot ad ki, szóval ezek nem fognak zavarni.
Tehát az a konkrét kérdés, hogy:
1. Van olyan csatlakozó/kábel ami 4pin-es molex táp kábelről átalakít 3pin-es anya kábelre?
2. Milyen kapcsolót tudnék sorosan kötni a tápkábel (4pin-es molex) és a Revoltec ventiszabályzóm közé? Van ilyen kapcsolós kábel, vagy nekem kell megszerkeztenem??
Ha nekem kell, akkor hogyan tudom? Szerzek egy régi tápot (asszem van) és abból levágom az egyik molex-es csatit, azt középen ketté és bekötök egy kétállású kapcsolót.
De milyen kapcsoló kéne oda? Illetve melyik kábeleket kell a kapcsolónak vezérelnie???Sorry, a hosszú írásért, csak szerettem volna, hogy érthető legyen.
Valakinek valami ötlete? Véleménye?
(= Zala =)
-
BekeVon
tag
Csa all. srry denemolvastam végigaz előzőnéhány száz oldalt, tehát havolt máriylnekéréd akkkor nem kell a földig oltani.a kérdés az lenne vennék 1[előlapipanelt], és az érdkelne hogy a ventiszabályzóhoz, miylen ventillátort kell szerezni (jó a simia is vagy állítható kell)???
esetleg ha tudtok egy jobb panelet akkor linket adhatok.[ Szerkesztve ]
-
draff
aktív tag
Én a gépemet rátettem 2 db. hagyományos gumiszivacs-alapú egéralátétre. Ha ki akarom húzni az asztalból kihúzom a lapokkal együtt. Ha meg alatta van, némi rezgést és zajt elnyel.
Gondolom azért kellene neked a gumiláb. Gumilábat inkább a hangfalak alá szoktak tenni, de arra nagyon jó a sima gumi ütközésgátló amit egyes zár-vasalás-egyéb szerelvényboltokban elég olcsón lehet kapni. Van fekete és piros de láttam már fehéret is.
(Pl. 1000 aprócikk üzlet, Károly krt-Deák tér sarok. Az Anker u. után) -
kutyatm
tag
hi!
az a kérdésem lenne hogy honnan lehetne beszerezni olcson alu lapokat(kb 1-2mm vastagság), esetlegkülömbözö profilokat(derékszög, háromszög),˝számitogép nagyobbításhoz kellene˝...
elöre is THX a válaszokat!sz.:jah meg plexi lap is kellne de honnan?
[ Szerkesztve ]
-
smog86
senior tag
Gumitalpat géphez hol lehet venni?
De nem ragasztható kellene mert az hamar lejön hanem amit a régi helyére fellehet csavarozni. -
volvoguy
addikt
válasz Gorneck #4947 üzenetére
áhh kár. még a revoltec-es is elég ormótlan....
egy kérdés. én 60centiset vettem, IDE körkábelt. vagy 4 helyen megvolt hajlitva, hogy uyge beférjen a dobozába....na msot oylan szinten meghajlitották, hogy egyszerűen képtelen vagyok a ház belsejében elbujtatni...
teszem azt ha a legrövidebb, 48centiset venném, akkor az is 4 helyen össze lenen hajtva a dobozában?? mert mintha neten a képek szerint azt csak egy helyen hajtják meg..mivel rövidebb....
vett már vki 48as IDE körkábelt?
az irjon
thxAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
volvoguy
addikt
üdv. lehet valahol az országban oylan IDE körkábelt rendelni, vagy egyáltalán létezik oylan, aminek csak 2 csatlakozója van. egy alaplapi, és egy másodlagos (vinyó/CDROM)
köszi
üdvAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
hakos1987
őstag
Tudna valaki segíteni? fontos lenne!
köszi!Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
donpel0
aktív tag
válasz Gorneck #4941 üzenetére
érdekes a helyzet.
az egyik (amelyik csak 1 piros egy 1 fekete vékony vezetéket tartalmaz) bele lett eszkábálva egy hdd power cabel-be, amiből az egyik szál kijött. most visszaszakértettem, és lám működik.gratula, okos vagy, itt volt a hiba
"Föléd kerekedhetnek, de fölém biztosan nem, mert én leszarom őket" - Jokerface
-
Gorneck
legenda
-
donpel0
aktív tag
válasz Gorneck #4939 üzenetére
a nap segítője cím a tiéd!
sajnos ilyen téren eléggé amatőr vagyok. a két ventinek egy vastagabb fekete gumiharisnyában van összefogva a két vezetéke, melynek végén egy egy darab 3 pines csati van, ami a power fan sloton van az alaplapon.
(a ház és az alaplap össze volt szerelve, amikor elhoztam)
[ Szerkesztve ]
-
donpel0
aktív tag
válasz volvoguy #4937 üzenetére
sziasztok!
sajnos nem találtam megfelelőbb topicot a kérdésemnek, ígyhát itt teszem fel
van egy gigabyte poseidon házam [link] és a következő a problémám: nem megy az házban az első venti. nem tudom, hogy miért. az alaplapra egy csatlakozó megy rá, de a két venti vezetéke egyben van gyárilag.
hol lehet a hiba?köszönöm!
-
volvoguy
addikt
üdv. létezik oylan IDE kábel, ami hasonlit a körkábelre, vagyis oylan, csak jobban alakitható?
mert vettem egy revoltec IDE körkábelt, 60centis...de még ez is oylan nehezen bujtatható el a többi vezeték mellett....köszi
üdvAsus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Pubszon
veterán
válasz Winner_hun #4934 üzenetére
Ok, csak 1-es szám 2. személybe mondtad.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz Winner_hun #4932 üzenetére
"rétegelt lemezből csinálnák"
-
Pubszon
veterán
Én ha csinálnák, rétegelt lemezből csinálnák, bőrrel lekárpitoznám és vízhűtésre tervezném.
Azért raknák bele pát 120-as ventit.
Elméletben már meg is terveztem.
Csak a kiveitelezéshez sok pénz kellene.[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
válasz Winner_hun #4929 üzenetére
ááá hülye vagyok...
Házra gondoltam
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
Winner_hun
titán
Szerintem vegyél egyet, max a ventilátort kell kicserélni benne (ha nem passzívat veszel, ahogy a pénztárcád engedi)
Bár attól függ hogy van-e szükséged új tápra, ha jó a mostani akkor is csak a veticsere van Bár nem sok tápot buheráltam, de ami teszteket láttam ott nem volt agyonzsúfolva a táb belseje[ Szerkesztve ]
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Psych0
őstag
válasz Winner_hun #4927 üzenetére
kb mekkora macera egy halk jól szellőző tápot csinálni, vagy inkább vegyek?
"As an online discussion grows longer, the probability of a comparison involving Nazis or Hitler approaches 1."
-
@lbert
tag
Hali skacok!
Tud valaki egy klassz sztereó sávszélesség, vagy ahogy a szakik monják, bázis távolság növelőt?
-
hakos1987
őstag
Hali!
Van egy olyan gondom, hogy van egy Gatewatch 2 venti szabályzóm és a hőm. érzékelő része tönkrement.... lehet valahol ilyet kapni? vagy hogy tudnám megcsinálni? mert ha összeforrasztom, azt mutatja, hogy ,,hi" vagyis magas a hőm... nem tudtam sehogy se beállítani, hogy működjön!
elpőre is angyon köszönöm a válaszokat!
ÜDv!
Bolygónk 3 alapeleme: föld, víz levegő... vízzel és levegővel a hülye is tud hűtést építeni, de próbáltátok már földdel?! :)
-
Psych0
őstag
Valaki épített már házat a nulláról?
-
volvoguy
addikt
üdv. a kérdéseim nem teljesen ide tartoznak, ezért sorry, de nem találtam nekik jobb topikot
szóval az alaplaphoz kapott sata és IDE kábelem össze volt hajtva, és ezt a hülye összehajtott alakzatot vették vel. na msot az a baj ,hogy nem nagyon tudom őket a gép belsejében mozgatni, helyezgetni. mennyire ártana nekik, ha mondjuk kiegyenesiteném őket? vagy szimplán rátekerném őket egy hengerre....hogy kiegyenesedjenek??
az az igazság, hogy már igy is 3-4-5 helyen összevoltak hajtva gyárilag....csak igy folyton összeugranak mint a tangóharmónika, meg nagyon feszülnek
Asus P8H67, Core i3 2120 (3,3Ghz), RAM 2x4GB 1333Mhz, Sapphire HD6850 1GB, 500GB Seagate Sata3, Sharkoon Vaya + BenQ G2020HD 20" - Nexus S 4.0.3
-
Psych0
őstag
válasz Blackhole13 #4908 üzenetére
ha alalpapról mennek a ventik, akkor a speedfan megoldja.
-
petakpa1
őstag
Egy gépben lévő ventit szeretnék szabályozni egy kapcsolóval az alábbiak szerint:
A kapcsoló egyik állásában 12V-ot ad a ventinek, a másikban 5V-ot. Egyéb állás nics, tehát 5V-on mindig megy -> nem fog túlmelegedni a rendszer, már teszteltem. 12V-ra meg akkor kapcsolok át, ha terhelve van a rendszer.Egy sima kétállásos kapcsoló jó nekem?
Az áram egy molexról jönne. Úgy, hogy a molexen lévő két középső fekete vezetéket egybe csavarnám, ez lenne a föld, és a kapcsoló meg vagy a sárgával, vagy a pirossal zárne egybe az összecsavart feketéket.
Kérdés, hogy ez jó-e így a feketéket egye csavarhatom-e?
Vagy olyan kapcsoló kell, ami aaz egyik állásban a pirost csak a közvetlenül mellette lévő feketével, a másikban a sárgát szintén csak a mellette lévő feketével zárja, így a két fekete értelemszerűen nem lesz egybekötve. Ez is megoldható, cs amunkásabb.
Az első verzió mehet? Mindkét fekete egyaránt föld, a tápban ugyanoda futnak be?
"... Feltalálom a hidegfúziót oszt reszeltek az amcsiknak...":)))
-
Blackhole13
senior tag
Üdv,
Egy olyan problémám lenne, hogy nálunk elég sokat van bekapcsolva a gép, így nem szeretném egésznap járatni a rendszerhűtőket (Noctua NF-S12), van erre valami szabályzási mód, hogy ha például 50fok alá megy a hőmérséklet a gépben, akkor lekapcsoljanak vagy nagyon alacsony fordulaton müködjenek?
Ha igen, nagyjából mennyiből jönne ki? -
SN2O
aktív tag
Valaki megmondaná, hogy mekkora ellenállás kell, hogy a 12V-ra ráköthessem a 3V-os LEDet?
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Hát asszem a legegyszerűbb megoldást csináltam:
Van egy VF700am, amihez ugye járt egy 5V/12V molexes átalakító.
A VF700am az 5Vos ágon csücsül, a 12es csatinak meg lepattintottam a szélét, hogy rá tudjam dugni a PWMes csatit. Csak a GND és a 12V kapcsolódik így. A senset bennehagyhattam a csatiban, csak a Controlt kellett kiszednem ugye. Azt meg a másik venti Control vezetékének kis megblankolt szakaszára ráforrasztottam. Így csak 1-1 vezetéket kellett szétberhelnem. Holnap főpróba
Köszi az ötletet, ha nem hozod fel, mindkét ventit a lapra kötöttem volna.. -
@lbert
tag
nos mindenképpen galvanikusan leválasztott, mert a hálózatról üzemelne, és az necces ha valami zár amineknem kéne. kész is a füstgép. dc/dc konverter rajzokat találtam már én is miliomat.
amit építeni akarok az sajnos túl mutat rajtam egyenlőre!
kimenő fesz max 50-60V-ig természetesen +/-. áramra meg jó lenne ha 5A-ig terhelhető lehetne, még ha csak csúcsáramként és nem állandó terhelésnek.nem egyszerű a dolog!
de akkor amit tudok:
az elv hogy hogyan műkögik, és nyitó v záró üzeműek lehetnek. stab v nem stab, dc/dc konv.
tudom nagyjábol hogy hogyan épül fel, miből áll egy kapcs.táp. evidens hogy ugye miért kapcs üz. mik a fő jellemzői nagyjábol, amit épp nem kavarok össze ...stb -
Psych0
őstag
ha a lapod kibírja az 1.2A-t rákötheted. a senset azért nem kéne összekötni mert a lap megszámolná mindkét venti jelét, ami nem kell. a többi mehet közösítve a lapra.
-
Speed®
HARDVERAPRÓD
Azt mondja nekem a PWMes doksi, hogy adott vezélőnek 1.5 a max.
Namost ezekszerint elbír a 2x0.6al, ami 1.2A.
Tehát te azt mondod, hogy a Sense drótot nem kéne összekötnöm.
Mondjuk ja, az tényleg nem lenne jó, különböző értékeket tolnának.
A Control madzagot pedig közösítem, ahogy a 12Vket és a GNDket is.Vagy pedig ha azt akarom amit te mondasz, egyszerűen kikötöm a 12V/GND szálakat, közösítve rátolom őket molexre, aztán a megmaradt 2 Controlt közösítve egy Senseel rádugom a lapra.
Így leírva működőképesnek hangzik Holnap kipróbálom, ma már nem berhelem ki az alaplapot. Ja, amúgy ő a kis drága: "Silent"Tower
2x3900rpmen netuddmeg milyen hangja van De a légszállítás se kutya[ Szerkesztve ]
-
Psych0
őstag
elvileg, ha mindent összekötnél a fordulatszámjelzőt kivéve, akkor működne, ha bírja a lap vezérlője. ha nem akkor a tápot add molexről, a pwm jelet a lapról.
Új hozzászólás Aktív témák
- Be Quiet Pure Base 500DX (Garancia)
- Garanciális ÚJSZERŰ Deepcool PX1200G 1200W 80 PLUS Gold
- BESZÁMÍTÁS! 850W ThermaltakeToughpower PF1 tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 1000W Corsair HX1000 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest