Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
j0s3ph
tag
válasz !Overdose! #3396 üzenetére
Akkor nem szoltam csak gondoltam elmondom ha nem tudnád de így, bocs Jolvan írhatsz az én fórumomba is had nőljön az is
>>>Asus A6U-5050>>>CPU:AMD Turion 64 1600 MHz>>>VGA:SiS M760GX (128 MB)>>>RAM:896 MB (PC2700 DDR)>>>HDD:FUJITSU(60 GB, 4200 RPM<<<
-
gordonfreemN
addikt
válasz !Overdose! #3398 üzenetére
Igen az, ENH0746GB, csak azért kérdeztem, mert tudom, bizonyos %-ig kitérhetnek ezek a feszültségek, gondolom van rá valami szabvány, de nem tudom mennyit, ezért kérdeztem.
¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
!Overdose!
őstag
válasz gordonfreemN #3395 üzenetére
Szerintem ez még igen jó!
Ez a Chieftec táp, ami a konfigodnál van?Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
KisBundi
őstag
válasz gordonfreemN #3395 üzenetére
Azt hiszem ekkora feszültségcsökkenés még nem jelent különösebb problémát.
-
gordonfreemN
addikt
Hálohá! Benyomtam a speedfant, mondom megnézem mi a helyzet a 12 voltal, mindig érdekelt, mióta megvan a táp. Na nyomtam egy kicsit zene mellett a carbonnal, proci 100%on, gondolom a v.kártya is, és a 12V 11.8 és 12.05 között ingadozik. Ami szemetszurt, hogy terhelésnél, a jel, 11.9 volthoz sürüsödik (11.95 és 11.8-85 között ingadozik), ritkább és apróbb 11.8 és 12.0 kitérésekkel. Mikor nincs terhelés, 12.0 volt-ra sürüsödik a jel, majdnem folyamatos, +0.05 volt-ot és -0.1 volt-ott tér ki.
Ez rossz? Vagy vészmadár lennék?¯\_(ツ)_/¯ ▁ ▂ ▃ ▅ ▆ ▇ Üdv, Andris.
-
lazydog
addikt
-
j0s3ph
tag
válasz !Overdose! #3389 üzenetére
Nemtudom mennyire vagy benne az elektronikában, de a helyedben tőből cserélném az egészet... tápbol kiforraszt, új kábel bele, csati rá! És nincs probléma!
>>>Asus A6U-5050>>>CPU:AMD Turion 64 1600 MHz>>>VGA:SiS M760GX (128 MB)>>>RAM:896 MB (PC2700 DDR)>>>HDD:FUJITSU(60 GB, 4200 RPM<<<
-
!Overdose!
őstag
Én is erre gondoltam, hogy veszek olyan szétszedhetőt, de ha levágom az eredetit, akkor ugye a legelső SATA csatinál is kell, amelyik közelebb van a táphoz és akkor nekem az túl rövid lesz és nem fog elérni a vinyómhoz!
Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
j0s3ph
tag
válasz !Overdose! #3387 üzenetére
Na megnéztem. Van itt nekem egy odakozmált codegen tápom és jolsejtettem, valami hasonló dugó van rajta mint a tieden, de ezt nem lehet szétszedni mert gyárilag van összesütve. Viszont képröl elnézve a tidet szétlehet szedni szerintem. Vannak ott a kábelek végénél ien kis pöckök valahogy csakszétlehet szedni... Ha nem akkor a következő a teendő. Rendelsz vagy veszel bontóba sata csatit, de ha maximalista vagy és szeretnél profi munkát végezni akkor rendelj computermode-bol csatit, ha megvan vágd el a kábeled és beleteszed az újba. Nem kell tőle félned mer nem kell forrasztani meg érintkezőket tenni rá, még csak blankolni sem kell. Van benne két egymással szemben levő ''éles'' fém amibe ha beleteszed a kábelt az megvágja amennyire szükséges, és neked csak annyi a dolgod h a végén feltedd a zárókupakot. És szerintem ez a célszerüb megoldás, az helyett amit te mondtál.
-
j0s3ph
tag
válasz !Overdose! #3385 üzenetére
Chieftec? én 30é vettem full ventivel kb 2 éve. Néztem a sata dugódat és biztos vagyok benne h szétlehet szedni, asszem nekem is van ilyen dugom és este megnézem hogy lehet szétszedni, és írok. A lényeg hogy biztos szétlehet szedni!
-
!Overdose!
őstag
Tudom mire gondolsz, láttam már olyat, de az enyém nem olyan!
[link]
Sajna nem igazán látszik a képen, de olyasmi, mint a molex, csak ugye itt a másik végén nem lehet hozzá férni!
Azért érdekel a dolog, mert éppen harisnyázgatom a tápomat és ezzel a szállal, amin a két SATA van nem tudok it kezdeni!
Viszont az alaplapomhoz adtak átalakítót, amin 2 olyan SATA van, mint amit te mondasz, úgyhogy lehet azt fogom harisnyázni, a gyárit, meg felrakom a táp fölé. hogy ne látszódjon!
Egyébként ugyanolyan házunk van, te mennyiért vetted?Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
j0s3ph
tag
válasz !Overdose! #3383 üzenetére
A SATA csati az ugy jön szét hogy a tetején van egy téglalap alakú kupak és azt lekell pattintani és alatta van a kábel amit kézzel simán kilehet húzni belőle, nem láttam és nem hiszem h létezne olyan amit nelehetne szétszedni szerszám se kell hozzá!
[Szerkesztve]>>>Asus A6U-5050>>>CPU:AMD Turion 64 1600 MHz>>>VGA:SiS M760GX (128 MB)>>>RAM:896 MB (PC2700 DDR)>>>HDD:FUJITSU(60 GB, 4200 RPM<<<
-
!Overdose!
őstag
Létezik, hogy az én tápomon a SATA csatlakozót nem lehet szétszedni?
Látott már ilyet valaki?
Lehet hogy le kell vágnom?Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
j0s3ph
tag
Nem ajánlom a kittet... molex kinyomó jó, ami az ATXhez van meg a többi az szar eltörik mert gyenge, én 2db vékony varrótűvel és egy csavarhúzóval szedtem szét az ATXet sokkal gyorsabban könnyebben szétjön, kár lenne ienre kiadni a pénzt ha otthoni segédeszközökkel is meglehet oldani!
-
Amoroso
aktív tag
Sziasztok RGB ledekkel szeretném modingolni a a házam.
Tudjátok pontosan hogy is működnek, azt tudom hogy 4 lábuk van es 3 szint tudnak.
Hogyan valtja a szineket? Lehet hozza valami vezerlést készíteni házilag ''Shuffnituning''?
Köszi -
Andrej1
aktív tag
Sziaztok !
Szeretném 1 kicsit hangulatossá tenni a gépem a kábeleket harisnyázni molex csatik cseréje
stb... a kérdésem az lenne ha a molex csatikat cserélem mind1ikhez külön szerszám kell? vagy van valami globális házi megoldás pl sata, táp, atx, fdd csati stb.. csréjére?
mod dobhatnátok moddingos üzlet linkeket
köszi
[Szerkesztve]Az tényleg igaz, hogy mi-újság van veled ? :D
-
addikt
Hű, olyan autópályám nekem is volt, emlékszem arra a szabályozóra. Sirály cucc!
Fogd meg a ''dobozt'' és menj el a Lomex nevű boltba. Angyalföldön vannak, és rengeteg féle nyomógomb, kapcsoló van náluk. Mindjárt bele is próbálhatnád a ''dobozodba'', még vásárlás előtt...
Utolsó mondat akkor tárgytalan. Ha üresen méred a kapcsoló kikapcsolt állapotát, akkor végtelen nagy ellenállást kell, hogy láss. Ugyanazt mintha bekapcsolod a multimétered ellenállás mérésére, de nem mérsz semmit, csak a levegőben vannak a végei.
A linket melóból nem látom sajna...nofene
-
rlazol
veterán
az utolsó mondatod nem teljesen értem. A lényeg, h a fényképezőmhöz csinálok távkioldót: [link]
csak a kapcsolójával kínlódom. Nem találok sehol ilyen 3-as kapcsolót és fogalmam sincs miből, hogy kéne, plussz a doboz, amit választottam is bekorlátoz, de az annyira jól néz ki, h nem akarok mást - a régi autóspálya sebességszabályzója, úgy néz ki, mint a régi doom-ban a távirányítós bomba aktiválója.
szóval itt nincs mögötte áramkor vagy ilyesmi, mert amikor ellenőrzöm, nincs bedugva a gépbe.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
addikt
Akkor ne is adj rá delejt, és maradj az ellenállás mérésnél. Sztem kapcsold a műszert 200ohmos állásba. Ha rövidzár van azon a kapcsolón (vagyis éppen be van kapcsolva), akkor lehet mérni nagyon kicsi értéket (max. 1-2 ohm). Ha éppen nem összezárt (kikapcsolt) lábaira mérsz, akkor meg végtelen értéket mérhetsz. Ez pl. az én műszeremen egy 1-es, de az baloldalra elcsúsztatva...
De ha azokon a nem összezárt lábakon van madzag mögötte meg egy áramkör, akkor meg azt fogod mérni (akármi lehet).nofene
-
Csapi007
veterán
Hello
Van egy házam abban két zöld neon, a ventillátorok nem világítanak.
Szóval ebbe zöld(''sárga'') vagy kék spirált vegyek?
A kék nem venné el a tér nagyságát?"Csak úgy mondom"
-
rlazol
veterán
köszönöm a segítséged.
Nem, nem volt áram alatt. Akkor érthető. Milyen beállítással kell 0 közelit mérni? Egy sima, kisfeszültségű kapcsolóról van szó, pár V fog csak átmenni rajta (7.2V, 1500mA). Itt viszont van 200tól 2000k ig.... és mindegyikkel mást mér.Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
100kg
tag
Hello!
Olyan bajom lenne hogy vettem 2db Terratech ide kábelt olyat ami kéken világít ha rádugom a tápcsatit! De az 1ik sipol mint állat magas hangon! Ott ahol a fesz transzformáló vagy mi van abból a kis dobozból jön ki a hang mit csináljak vele? Elég drága is volt és még nem is hagyom menni mert idegesít a sipolása!
Üdv... 100kg! -
Hack3er
őstag
Hány voltot kell azoknak a ledeknek amik általába az Asus lapokon szokott lenni
-
addikt
Bekapcsoltad/áram alá helyezted azt amit mérni szeretnél? Mert ha nem, akkor ott nem fogsz feszültséget mérni, ugyanúgy, ahogy a műszer két végén sem lehet. Ilyenkor csak az ellenállás mérés marad, ami szerintem jó a forrasztások vizsgálatára. Ekkor, ha valami rendesen össze van kötve, akkor közel nulla ohmot lehet mérni (1-2 ohm kijöhet a kábelhosszból is).
nofene
-
rlazol
veterán
sziasztok,
csináltam néhány forrasztást, de nem megy amit akartam, szeretném kimérni, h a forrasztások és a drótok rendben vannak-e. Erre a célra van egy DT-830B digitális multiumeter [link]. Csak nem tudom használni . A fekete kábelt bedugtam alulra, a pirosat a középső lukba. DCV-n szeretnék mérni, mert egyenáramot fogok használni. De akármit csinálok, 0-t mutat, ha a két mérővéget illesztem össze, akkor is. Az ellenállásmérés működik legalábbis ott mutat értékeket a gép. Hogy csináljam, hogy jó legyen?Az orvosom szerint elmebajban szenvedek. Ez butaság. Minden percét élvezem!
-
sz0k3e_
aktív tag
válasz (Bundás) #3362 üzenetére
jaja tenksz, nem arra gondoltam h azt még halkítva mennyi motorhangja van, bár az a 17-19dB-ból inkább a 19et hiszem el, és akkor még egy kicsit levenni, 16dBA vagy alá lenne az ideális, de ez már csak nagyon részletkérdés
a kérdés inkább arra irányult h alapból (12V) van-e motorhangja"What next in the parade of constant obstacles?"
-
!Overdose!
őstag
válasz (Bundás) #3358 üzenetére
12 centisről nem tudok!
Sajna nem tudom hol lehet kapni ugyanis nekünk tele van ilyenekkel a garázs!
Ezért is ajánlom inkább a dekopírt, mert ahhoz olcsó még a minőségi fűrészlap is!
De rossz lappal is lehet vágni, ha eltörik az inkább az avatatlan kéz hibája, mint a lapé!Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
(Bundás)
addikt
Hm, elég gagyi fűrészlapot vehettél bele. @500 Forint környékén kaptam Bosch lapot, tökéletes állapotban van, igaz csak két 12-es kört fúrtam eddig vele.
!Overdose!: hol lehet kapni olcsón ''körfűrészt''? Én Obiba maximum 8-ast találtam, azt is több ezer Forintos áron adták fémhez! 12-es van egyátalán?
sz0k3e_: Valóban hülye kérdés, nem lehet. Vegyél NorthQ Silent Tornado-t, van belőle nagyon szép ledes példány és halk is!
[Szerkesztve] -
sz0k3e_
aktív tag
-
deter
aktív tag
válasz !Overdose! #3350 üzenetére
SZVSZ, a dekopír fűrész nem a legjobb. Nálam két penge is megadta magát, röpke 4cm vágás alatt. Másfelöl, ha sikerül ily módon kivágni utánna csiszolóval még egy darabig szenvedni kell vele.
A legjobb megoldás, ha nincsenek otthon szerszámaid és nincs kedved vele szenvedni: Legtöbb városban lehet, olyan helyet találni ahol kivágathatod lézerrel. Olyan mintára amilyet csak akarsz.
üdv_
deter -
sz0k3e_
aktív tag
válasz (Bundás) #3353 üzenetére
És azt nem tudod, vagy esetleg más, hogy mi az ami kattog benne? Nem lehet kicserélni olyanra, mint más ventikben, hogy ne kattogjon, vagy legalábbis ne ilyen hangosan?
Amúgy én a ház oldalát dekopírfűrésszel vágtam ki, nem lett a legszebb, de nem is olyan vészes. egy kis igazítással meg utánafestéssel egész normális lenne"What next in the parade of constant obstacles?"
-
(Bundás)
addikt
Ki szeretném vágni a ház oldalát, mivel csináljam meg?
mod : sz0k3e_: azzal nem sokat tudsz kezdeni, talán a potméterrel picit többet hajta nem morogna annyira, de ez talán...
[Szerkesztve] -
sz0k3e_
aktív tag
Hy all!
Azt meg tudja nekem mondani, hogy arra van-e valami megoldás, hogy az erősebb motorú ventiknek a morgását eltüntessük? Mert van egy 12cm-es TT ventim, ami elég hangos (gyári adatok szerint 21dBA, sztem 300m-ről mérhették , vagy nemtom, de baromi hangos), ezt most 5V-ról hajtom, így szép halk lett, meg minden, de a motorja, hogyismondjam kattog. Amikor fesz nélkül kézzel megtekerem, akkor semmi hangja, de ha fesz alatt megfogom és lassan engedem csak forogni, bizonyos pontokon kattan 1et. Gondolom ilyenkor váltja a motor a tekercsek áramának irányát, hogy forogjon, de ennek idegesítő hangja van. Van valami mód ennek kiküszöbölésére?
Köszi"What next in the parade of constant obstacles?"
-
!Overdose!
őstag
Ne haragudjatok, de nem bírom tovább, hogy minden 5. hozzászólás az, hogy hogyan kell kivágni a ház oldalát! Ezért leírom!
1. eset:Fúróba vagy csavarbehajtóba lehet kapni körfűrészt nagyon olcsón. Ha ilyet használsz, akkor csak a középpontot kell kifúrni, beleilleszteni a körfűrészt és nyomni neki. Fél perc az egész.
2. eset:A ház oldalára berajzolod a kört, amit ki szeretnél vágni, a kör egy pontjába belefúrsz, hogy beférjen a dekopír fűrészlapja és dekopírral szép lassan körbevágod!
Mindkét eset után lrdemes lesorjázni tűreszelővel vagy bármi mással amit alkalmasnak vélsz a feladatra!
Nem hiszem el, hogy bármelyik rokonodnak, barátodnak, szomszédodnak nincs valamelyik eszköze!
Jótanács:Érdemes a vágás előtt megvenni a ventit és a rácsot, amit be szeretnél teni a házba és úgy tervezni a kivágott kör átmérőjét, hogy a ventillátor-rács legkülső köre takarja a vágást! Így ha nem dolgoztál valami szépen, akkor sem fogod látni!
Festés:Szinte teljesen mindegy, hogy milyen festéket használsz a ház festésére! Ami a lényeg, hogy minden esetben csiszold le az eredeti festéket vízpapírral! Először használj durvábbat, majd 2-3 lépésben egyre finomabbat! Ha ezzel kész vagy zsírtalanítsd a felületeket, mondjuk konyhai mosogatószerrel! Ezután úgy fesd a házat, hogy minden eleme úgí álljon, ahogy használni fogod! Tehát például ne borítsd az oldalára, mert úgy jobban hozzáfész! Lépésekben fesd a házat, 2-3-4 rétegben és egyszerre csak keveset fújj, mert a még meg nem száradt festékre úgysem tapad rá az újabb réteg, csak megfolyik. Fontos momentumhoz érkeztünk: A festés végeztével mindenféleképpen lakkozzuk a házat! A lakk nem drága és csak jót tesz, mert fényesebb lesz a festék és először a lakk karcolódik, csak utána a festék! A festést a lehető legpormentesebb helyen csináljátok! Ha ezt mind végigcsináltátok lesz egy szép házatok, de túl tartós eredményt ne várjatok tőle, mert egy fontos lépést nem tudtok megcsinálni, méghozzá nem tudjátok szárítókamrába tenni a cuccot, mint egy festő!
Remélem tudtam segíteni, ha valakinek kérdése van az írjon nyugodtan, szívesen segítek!Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
kircipeti
senior tag
válasz .:Kristian:. #3342 üzenetére
Nem feltetlen kell hozza flex. En furoval korbefurtam, ugy hogy jo kozel voltak egymashoz a lyukak, majd lemezolloval atvagtam oket, vegul nekiestem reszelovel
Ilyen lett [link] -
ádyz
addikt
válasz .:Kristian:. #3344 üzenetére
igaz inkább faterrr
-
ádyz
addikt
válasz .:Kristian:. #3342 üzenetére
köszike.holnap viszem is a gyakszi órára és kivágom én
-
fero02
nagyúr
Hy!
Egy kis segítségre lenne szükségem!
Kaptam a minap egy pen drive-ot, ami nem jó. Rádugtam a gépre és valóban nem ismeri fel, mint új hardvert.
Ettől rosszabb már ugysem lehet, hát szétszedem.
A szétszedés után vettem észre, h a nyákon befele jövő 4 szállal sorosan van kötve 4 smd dióda és azok mind szénné égtek.
Ezzel lehetne valamit kezdeni? Mármint pl cserére gondoltam.
A segítséget előre is köszönöm!
Üdv! -
törölt tag
A notebook áramellátása egész jó szokott lenni. a ledek jóval kevesebbet esznek, mint pl. a vinyó, vagy az optikai meghajtó. Nem hinném, hogy gondot okozna egy laptopnak pártucat led.
A noti beépítésénél inkább a helyszűke a behatároló tény, mint az áramfelvétel. Bár a noteszek is egyre kisebb alaplapokat kapnak, így a hely is egyre több... -
ádyz
addikt
Üdv!
Megint én vagyok
Ezúttal a kérdésem az lenne hogy a házak fém oldallapját mivel/kivel érdemes kivágni/vágatni?
Ja és milyíen festéket ajánlotok?
köszike
[Szerkesztve] -
ádyz
addikt
válasz .:Kristian:. #3337 üzenetére
kössz szépn
a neon nagyon faxa köszííííííí -
ádyz
addikt
Üdv!
Én is szeretnék belépni a lelkes moddingolók közé
Ma vettem Kristian barátomtól Revoltec, kék neon-okat
A kérdésem:a házban zöld és piros led van ugye (power led - hdd led)
ezeket kékre szeretném cserélni.elég ha csak átforrasztom vagy kell hozzá más cucc is?
Válaszokat előre is köszönöm!! -
kircipeti
senior tag
Uff!
Ilyen gumis winyorogzitot [link] lehet kapni mashol is a tts-en kivul? -
j0s3ph
tag
válasz #96302336 #3332 üzenetére
és mi a személyes vélemyéned afelöl h notiba akarom belerakni? halott ötlet vagy van remény? meg h mennyit köthetek bele az is érdekelne!
-
törölt tag
-
j0s3ph
tag
sziasztok! valaki tudna válaszolni a harmadjára feltett kérdésemre???????[link]
hol találok ledekröl leírás melyik mennyit fogyaszt stbstb? köszi a helpet!>>>Asus A6U-5050>>>CPU:AMD Turion 64 1600 MHz>>>VGA:SiS M760GX (128 MB)>>>RAM:896 MB (PC2700 DDR)>>>HDD:FUJITSU(60 GB, 4200 RPM<<<
-
Narancs
őstag
válasz #96302336 #3329 üzenetére
Köszi a segítséget, szétszedtük a konektort, védőföld persze sehol. Az egész házban összesen három valóban földelt konektort találtunk, most az egyikből elvezettük a géphez az áramot, és a probléma megoldódott. Fáziscerka még a vinyó tetején is világított elötte, de most már sehol sem ég a gépnél. Mégegyszer thx!
[Szerkesztve]Beauty is pain
-
törölt tag
válasz Narancs #3328 üzenetére
A probléma összetett.
Mivel faházad van, az alaplapod, és a ráépített cuccok földelése hiányzik, ezt a táp fémháza látná el.(ugye a normál gépház fém, így a galvanikus kapcsolat megoldva)
Először is. Kössed össze pl. a VGA fém fülét a táp fémházával. Ha az alalplap fém tálcán van, akkor azzal inkább.
Másodszor. A gép sajnos nem földelt konnektorban van. Ez veszélyes is, mert a PC táp földelt csatlakozót kíván érintésvédelmi okok miatt. (érezted is) minenképpen földelt konnektorba dugd a gépet, mert ezek a kúszóáramok tönkre is tehetik a PC-t. (egy süllyesztett dugalj még nem garancia arra, hogy földelt is, ha nem vagy biztos benne, kérj meg egy olyan embert, aki ki tudja mérni)
Szükségmegoldásnak jó, ha a táp fémházát, az alaplap fémtálcájával, összekötöd, és ezt kötöd a radiátorra, de a késöbbiekben mindenképpen a konnektor földelése a helyes út.
[Szerkesztve] -
Narancs
őstag
Hella!
Lenne egy elég nagy problémám, amiben segítségeteket kérném. Előrebocsátom, alig értek az elektonikához, ezért is jöttem ide.
Szóval ma konstatáltam, hogy az alaplapom ráz. Illetve minden ami rá van kötve kicsit bizserget. Táp is. Régebben is volt ilyen, kicsit bizsergetett a ház, csak csuklóval lehetett érezni (Chieftec 360W, Codegen 400W tápokkal ugyanúgy).
Lecseréltem a házat egy fa házra, most már az alkatrászek ráznak. Gondoltam vezessük el a feszkót, földeljük le a cuccot. Fogtam egy rézdrótot, és hozzá kötöttem a vga első fém részéhez (ez volt az egyetlen nagyobb kiálló fém rész a gépen), másik felét meg a fűtőtest felstetlen fém talpához. Meg is szűnt a bizsergetés, gondoltam probléma megoldva. Pár óra múlva véletlenül megfogtam a tápot, erre úgy megrázott, hogy most is sajog belé a karom. Szóval most a kis alaplapot bizsergető feszkó felgyűlik a tápban, ha jól értelmezem a történteket. Mit tegyek?
Ha közvetlenük a tápot kötöm a fémtesthez, az segítene, vagy még nagyobb gáz lenne?
Egyébként ha megrántgatom a rézvetetéket, a fűtőtest felőli résznél szikrázik 1000l. Lehet nem jó helyre kötöttem? Fűtőtest nem pálya?
Előre is kösz a helpet!Beauty is pain
-
j0s3ph
tag
-
törölt tag
válasz afterburner_ #3324 üzenetére
Jó lett. Viszont van az alaplapon még két db. kondi, ami a végét járja. azt is érdemes cserélni, mert elöbb-utóbb bezavar a működésbe.
-
Zozzant
addikt
válasz afterburner_ #3324 üzenetére
van ott még ami púpos, vagy rosszul látom? felül
https://logout.hu/bejegyzes/guga/az_utolso_kivansag.html
-
-
törölt tag
válasz afterburner_ #3322 üzenetére
Meg lehet próbálni, de valószínü, hogy a kondi lábai az alaplapon marad, és kicsúszik a házából. De az is történhet, hogy feltéped a fóliát, amivel tutira károsodik az alaplap.
Amúgy szinte 100%, hogy a két kondi lábtávolsága ugyanaz lesz.
Én úgy szoktam kiforrasztani a kondit, hogy először az egyik lábát melegítem, és finoman döntöm közben a kondit, hogy emelkedjen a melegített láb. ha megmozdult, akkor a másiat kezdem, és azzal is ezt csinálom, így ki lehet szedni a kondit viszonylag könnyen. De ha tudod melegíteni egyszerre a két lábat, akkor csak egyszerűen kihúzod.
[Szerkesztve] -
afterburner_
őstag
válasz #96302336 #3321 üzenetére
arra gondoltam letöröm a régit, és a maisk lapon levő lila kondikat amik sztem tuti jok rakotom kicsi kabellalaztan valamihez odaragasztom 3 kondi iylen , amrmint msot nem altszik de szepen ffeher volt a tetejuk emg sarga, ahogy kifolyt beloluk a foyladek.
>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
törölt tag
válasz afterburner_ #3320 üzenetére
Nyugodtan kicserélheted, a méret nem lényeg, csak a kapacitás, és a feszültség értékek a fontosak.
Bár érdemes lehet újat venni, párszáz pénzből megvehető a kiszáradtak helyett az újak.
Ja, a kép alapján simán tönkremet a kondi.
nyugodtan cseréld ki. arra vigyázz, hogy az alaplapok 4-6 rétegből állnak, így ovatosan a kondi kivételével, ne hevítsd túl, mert felszakadhat a fólia, és azután nehéz jól visszaforrasztani. -
afterburner_
őstag
Sziasztok srácok, irtam egy ph-s arcnak, de meg nem erkezett valasz
nah szóval, adott egy p3-as lap és egyszer indul, masszor nem....nezegettem,es a kondik tetejen meg van szaradva sarga anyag, gondolom kiszaradtak a kondik, van egy kg7-es lapom amin vannak kondik,
a p3-asban ez van : 4700uF 6,3V 3 db gázos!
kg7 abit lapon ami szar ezek a kondik vannak : 4700 uF 6.3V
csak méretileg kulonboznek (lila 1.5szer akkor amint a p3-osban levo ) adok kepeket roluk, ezeket ki lehet cserelni akkor a kg7-ben levo lilakra?
polaritasukat kozben megtalaltam amrmint hogy hogyan kell bekotni, csak érdekelne hogy nem gond e a méretkulonbség, ha az adatok megegyeznek?
kg7
[link]
p3-as lap
[link]>>>>>>>> www.tintarendszer.hu <<<<<<<<
-
And
veterán
Szobai környezetben teljesen normális. Miért lenne baja? Ahhoz tűzforrónak kéne lennie. Az ellenállásoknak van maximális disszipációjuk (az a teljesítmény, amit még el tudnak fűteni), ez az adott típusra - méretre - jellemző. Hagyomágyos ellenállásoknál általában 1/4W-nál nincs is kisebb terhelhetőségű.
(Az aktuális disszipáció számítása: P= U^2 /R,
ahol P: a teljesítmény [W], U: az ellenálláson mérhető feszültség [V] és R: az ellenállás [Ohm].) -
Soja
aktív tag
Egy ledes áramkörbe épített ellenállásnak mennyi lehet a maximális hőmérséklete?
Most kb. 40-45 fok körül mozog, ez normális.
Meddig bírják ezek és nem-e lesz bajuk? -
deter
aktív tag
Köszönöm syn7h37ic és !Overdose!
-
deter
aktív tag
Helló!
Elöször is vágattam a házam oldalában egy téglalapot. Nem plexit tettem be hanem fekete rácsot. Ilyet:
Erre rászeretném festetni az alábbi képet: [link]
Eddig nincs is probléma. De a felirat és jel körvonalát szeretném belülről naracssárga ledekkel megvilágítani. Gondoltam a legegyszerűbb az lenne, ha egy áramkörön lennének a ledek. Csak én magam szabályosan ezen formákat nem tudom kimarni. Van erre valami lehetőség?
üdv_
deter
[Szerkesztve] -
j0s3ph
tag
Lenne egy kérdésem! Notimat fogom moddolni, és elektronikába nem vagyok jártas, ezért hozzátok fordulok. EQ kijelzőt szeretnék készíteni ami természetesen egy jelre lép működésbe amit jack csatlakozóról nyernék ki. Kb 10-16ledböl álló szerkentyűre gondoltam. A kérdésem az lenne, hogy mien ledeket ajánlotok, színben tudom h volt külömbség van, special kékre gondoltam és a végén 1-2 pirosra, vagy ha jobbat tudtok akkor nekem az is jó. Meg hogy érdemes bekötni stb... Mint tudjuk a noti nincs megáldva nagy energia teljesítménnyel, ezért is fordulok hozzátok. Ha tudtok spec rajzokat linkeket, vagy bármien ötlettel tudtok szolgálni azt nagyon megköszönném!
JoSePh>>>Asus A6U-5050>>>CPU:AMD Turion 64 1600 MHz>>>VGA:SiS M760GX (128 MB)>>>RAM:896 MB (PC2700 DDR)>>>HDD:FUJITSU(60 GB, 4200 RPM<<<
-
.::cHeKkk::.
tag
Hova fejlődött az én kis topicom
A teve egy olyan ló amit a Microsoft tervezett.
-
addikt
válasz !Overdose! #3308 üzenetére
Szedd csak le azokat a csatikat. Főleg a molexeket, nem olyan vészes az. Egy fém golyóstollbetéttel pár másodperc az egész...
nofene
-
!Overdose!
őstag
Harisnyázni szeretném a tápkábeleket, de nem akarom levenni a csatlakozókat!
Nem tudtok valami megoldást a spirálon kívül?
Például miért nincs olyan kábelharisnya ami gumis anyagból van, széthúzod, felteszed, majd összeugrik??? (mint egy igazi harisnya)Villanyszerelés - Klímaszerelés - UPS javítás, karbantartás
-
DjKoxi
senior tag
Hát én nem hiszem hogy kicserélem. Majd ha tönkremegy. Raktam fel képet a gépről
www.kep.tar.hu/szabcsika. Már 3 éve így van, egy porolás ráférne. Ez egy szerver ház, itthon nem láttam ilyen elrendezésűt. Ukrajnában vettem 120 dollár volt táppal együtt. Itthon üresen többe került volna.
A kikapcsot meg egy nyomógomb kombinációval szilárdtest relével megoldhatta volna a Coolermaster. Amikor elkezd csipogni az adna jelet neki és lekapcsolna. Többet érne mint a színváltás. -
addikt
Hát, a kikapcsolhatósághoz szerintem alapvetően más kapcsolás kellene bele, meg a tekerő gomb sem lehetne ilyen... Vagy esetleg külön minden csatornához egy kapcsoló? Mindegy, ez már csak ilyen. De Te is régóta használod már, szerintem alapvetően jó kis kütyü.
Amúgy én megtaláltam az utódját, csak még nincs bent az országban: AeroCool GateWatch2nofene
-
Eagle16
addikt
jah, meg ha olyan ventillátoraim vannak a házba, aminek a vége 4tűs molex csatlakozó
akkor azt átalakítom egy ilyen 4pin=>3pin-re végződő csatlakozóval, akkor úgy már rá lehet kötni a szabályzóra???₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
-
Eagle16
addikt
Hy!
Venni szeretnék ventiszabályzót, de a kettő közül nem tom melyik érné meg jobban:
Thermaltake A2140 X CONTROLLER:
5,25 -ös helyre építhető - 4 ventillátor kézi szabályzása fénysegítéssel kék-zőld-piros - apró kattogásos tekerőgomb - egyszerű beszerelés - automatikus szabályzás magas hangerő esetén - 4 hosszabbítókábel A szinek funkciói: - kék: alacsony fordulatszám 6,5~7,5V - zöld: közepes fordulatszám 7,5~9,5V - piros: magas fordulatszám 9,5~12V 4700Ft
Revoltec 3,5'' venti-szabályzó 4-csatornás - fekete
4 Csatornás, 3.5'' ventilátor szabályozó
Anyaga: Alumínium
Méret: 3,5''
Csomag tartalmaz: 2x 4pin, 3pin, 2x 3pin kábel
4500Ft
Ti melyiket vennétek???(ha vennétek)₿ ... ₿ ₿... ₿ ₿ ₿
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.