Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
REDeath
őstag
Na kábeleket bevontam
Viszont érdekes volt az az IDE kábel mert teljesen ki kelett csavarjam, mert a master az fordítva volt, vagyis pont úgy mint a slave, tehát a lényeg hogy kifelé áll most a csatlakozója... nem gondoltak arra hogy minden normál házban a HDD a DVD alatt van?? meg egyáltalán mért nem teszik jó irányba?
UI: ja és nem az inverterem a szar, szétszedtem semmi baja, a neon vége meg van repedve, ezért gyengébb a fénye gondolom, persze fogalmam sincs hogy repedt el mikor a házban volt ami nem mozgott
Ja és az ATX csati olyan anyagból volt az én tápomon ami annyira rugalmas hogy gombostűvel nem lehetett leszedni. Jött a fűrész
Majd még kicsit elrendezgetem a kábeleket hogy ne ilyen bomba hatst keltsenek és az IDE kábelt is megpróbálom valahogy normálisan befordítani. És még egy furcsa dolog! A floppy csatlakozó nem jöt le a floppyról. mintha ráolvadt volnaKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
pisti666
aktív tag
kösssz akkor 450-500 led nem gond neki mi? amugy nem a kocsiba lessz (egy képet kell kirakni havernek meg a bnöjének és ezért mondtam hogy ketö nehéz lenne azt még cipelni is kell egy jo darabig )
Debreceni páros (daa-raa és én) By:PindurAnna "Hajtsd végre a küldetésedet minden erőddel. Ne ess kétségbe az utolsó leheletedig. Érd el, hogy a halálod számítson!"
-
LukE
veterán
válasz pisti666 #2895 üzenetére
Ha sok ledet matrixba kotsz ossze, akkor led matrix lesz
kocsi aksi meg kb annyit elbir, amennyit kilora a kocsiba be birsz ramolni (1000db ''normal'' nagy fenyereju led meg kevesebb, mint 100W-ot fogyaszt, es ha ennyit nem is egy orokkevalosagig, de jopar oraig siman bir egy auto aksi.)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
pisti666
aktív tag
Lehet hogy hüje kérdés de ha sok ledet kötök össze akkor az már mátrixot alkot nem?
ÉS ha igen v nem mennyit leht összekötni amit még elbir egy kocsi aksi mert 2 már nehéz lenne egy picitDebreceni páros (daa-raa és én) By:PindurAnna "Hajtsd végre a küldetésedet minden erőddel. Ne ess kétségbe az utolsó leheletedig. Érd el, hogy a halálod számítson!"
-
Batman2
őstag
Hi
Induktivitás mintapéldányokat rendelt már valaki a Bourns-től?
Ha igen, akkor ingyen jöttek e, vagy azért fizetni kellett?
Üdv.:
[Szerkesztve]Batman2 - Viva la Mercedes W123-200D 1979
-
KrAt
veterán
válasz #96302336 #2887 üzenetére
A mod előtt lemondtam volna róla, így viszont megoldható
Az úgy megoldható, hogy 1-2-3 ra led, 5-6-7-re szintén, és akkor gyors is lenne, és még ''szimetrikus'' is?
Akkor ez így oké, márcsak annyi, hogy ha azt akarom, hogy ez így (a folyamat, míg ''körbeér'', beleférjen 1 mp-be (az asszem még nem túl gyors, és látható is marad, gondolom )
mod: #2889: ez így tökéletes lesz örök hálám, ha megépítettem, beírom, mire jutottam
[Szerkesztve] -
törölt tag
Kell hozzá pl egy 4017-es számláló ic, egy órajelgenerátor, mondjuk egy 555-ös némi dióda, és persze ledek.
[link]
Ezt lehetne némileg átalakítani.Nem építed be az össz. ledeket, hanem pl az első, harmadik , hatodik nyolcadik kimeneti pontra raksz egy-egy sima diódát, a diódák másik végét összekötöd, ide rakod a ledeket, és ekkor kb úgy néz ki, hogy kb 2xer villan 2-t, pici szünet, megint villant 2-t szünet, goto elejére...
[Szerkesztve] -
KrAt
veterán
Srácok! Kéne egy kis segítség (remélem tudtok segíteni )
Kéne nekem egy olyan kapcsolási rajz (vagy elég ha elmondjátok, hogy csináljam meg) ami tudna olyat csinálni, hogy lenne mondjuk 2 (vagy 2x2, vagy 3x2, lényeg, hogy 2 oldal) ledek (kék) és azok villannának nekem oldalanként mondjuk kb fél mp alatt 3-at (vagy többet/kevesebbet, mindegy, gyorsan, az a lényeg) és utána a másik oldalon csinálná ugyanezt (olyasmi, mint az amcsi civil rendőrautókon a villogó) és ezt végtelenítve. Remélem értitek, amit mondok
Előre is köszi: Atesz -
REDeath
őstag
ha jól sejtem ilyen kevesebb pin több pines aljzatban dolog van az IDE vinyóknál is...
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
törölt tag
Codegen ház, fém oldallapjának a kivágását vállalja-e valaki hogy ventit tehessek rá? és ha igen mennyi pénzért?
-
REDeath
őstag
valki nem tudja hol lehet szerezni inverter nélküi neont? csak a neoncsövet magában?
(mert a revoltec gyárija feladja hamar és minek vnni inverterestől, ha eccer egy 2 neonos minőségi inverter az jobb és nem is drága??)Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
harry
veterán
válasz REDeath #2859 üzenetére
Tudom, én is így csináltam, de ugye a vezetékeken több helyen is van tű, megvágni a csövet, pöcköket kiszedni. Jó talán nem nehéz de időigényes. A nehéz az volt, amikor 3 köteg kábelt vezettem át egy kis átmérőjű csövön (a tápból csak 1 cső jött ki, és egy 'elosztó dobozban' választottam el az ágakat).
És amúgy sziGszalag, mivel szigetel.
[Szerkesztve]Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
SN2O
aktív tag
válasz #96302336 #2869 üzenetére
Most a vicc az egészben az, hogy én ugyanezt próbáltam elmondani
Viszont a 20pines táp nem mindíg elég egy 24-es lapnak!
Például az én alaplapom(ASUS P5ND2-SLi) 20pin es csatival meg se nyikkan!!!!!!!
Mikor megvettem az alaplapom olvastam 1-2 helyen, hogy valószínüleg 20pines csatival simán elmegy. Nos, miután megvettem kénytelen voltam szembesülni azzal a ténnyel, hogy így nem megy. Viszont ha egy ''20 to 24pin'' átalakítóval használom tökéletesen működik (GIgabyte GA-8N Sli mások szerint például megy 20pin-es táppal is)
Ezt sajnos volt szerencsém megtapasztalni.
[Szerkesztve] -
REDeath
őstag
válasz Calibos #2868 üzenetére
Láttam a mod-tech hallon. Nagyon jól néz ki, bár nem a leghalkabb, de nem is hangos!
És nagyon jól olvasható róla a hőmérséklet, persze nem olyan mintha monitoron nézed, de nem mosódik el. Bár én 3500-at sokallok egy ventiért, de jó kis ketyere. Bár nem tudom meddig tart, esetleg ingadozik-e a kijelzés...Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
törölt tag
Ez nem így van. a 24 pines csatlakozó annyiban módosult a 20 pólusuhoz képest, hogy a végébe dobtak még 12, és 3,3 voltot.
Tehát a 20 pólusú csatlit, egyszerűen be kell dugni a 24-es csatliba, csak egyféleképpen tudod bedugni, így hiba kizárva.
A 12 volt extended csatlit pedig nem tudod a 20 pines mellé dugni. más a lábgeometria. -
Calibos
addikt
Ilyet akarok venni van valakinek vele konkrét tapasztalata, érdemes venni?
Revoltec Ventilátor ''Lightwriter'', Hőmérséklet Kijelzővel -
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2866 üzenetére
24pin-es lapok töbsége nem megy el simán 20pin-es tápcsatival, csak ha veszel hozzá 600Ft-ért egy átalakítót.
Az a 4pin-es csatlakozó akkor kell ha inteles géped van, AMD-s gépeknél nem szükséges.
Ha jól látom az adatlapodon neked AMD-s géped van, szóval az neked felesleges. Nekem Inteles gépem van, ASUS P5ND2-Sli alaplappal, ezen van egy külön csatlakozó ahova be kell dugni azt a 4pin-es csatit. Ugyanakkor 24pin-es tápcsati van rajta.
Ami nagyon fontos: ha veszel egy 24pin-es alaplapot, de a tápod 20pin-es, eszedbe ne jusson bedugni azt a kis 4pin-es csatit a 24pin-es aljzatba!!!!!!
Ugyan nem tudom, hogy egyáltalán bele menne-e, de az biztos, hogy nem tenne jó az alaplapnak
(Mire leírtam már lassan énis megkeveredek, pedig tudtam miről beszélek ) -
REDeath
őstag
Amúgy ha 20 pines tápod van és 24 pines az alaplap akor mi van? akor kell az a plusz 4 pines ki csati? vagy minden alaplap 24 pines de belemegy a 20 pines is?? és a 24 pines tépnak nincs külön 4 pinese?
Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
[link]
itt a fölső az a kis pöcök amitől az alaplapra pattan ugye? és ez a rajz akkor elvileg jó nem? azért vk iyen óvatos mert nem szeretném ha füstjelekkel értesítene a tápom hogy kampec
A TE képed sokkal részletesebb, köszike!!!!!
[Szerkesztve]Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2861 üzenetére
Elméletileg az egyforma színü drótokat gond nélkül felcserélheted.
A színek jelölik, hogy milyen ''típusu'' kábel, pl.: a fekete a földelést jelenti ha jól tudom
Nekem van 3-4 képem amin le van rajzolva, hogy hova milyen drót megy. Felrakom gyorsan valahova és belinkelem.
De a google képkeresőjével biztosan találsz! -
REDeath
őstag
Viszont azt leírhatná valaki hogy ha nem szikszalagozom össze a kábeleket akkor honnan tudom hogy melyik kábelt hová milyen sorrendben kell visszatenni?
mert a színeken kívűl nem látok a kábeleken más jelölést. vagy csak színek számítanak? hogy melyik lyukba melyik szín megy? pl. 3 narancsból mind1 melyiket teszem a narancs helyére? (elég morbidul hangzik, azért kérdem)Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
A gégecsőbe, harisnyába stb egyszerű behúzni! zikszalagal összekötöd, és a csőbe meg egy cérnát vagy damilt vezetsz, valami kemény pálcával. azt eg rákötöd a szikszalagozott részre és simán belehúzód!!
(UI: eddig 4 gombostűt hajlítottam el )
UI: 2 Vérzik az ujjam és kilóg belőle egy gombostű. NEM VICC a billentyűzet is véres
[Szerkesztve]Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
harry
veterán
válasz REDeath #2856 üzenetére
Mester, csináld meg az én gépemet is
Csatikat én is kis csavarhúzóval szedtem le, nem volt egyszerű feladat, de ami mégnehezebb volt, hogy utána be kellett gyömöszölnöm őket gégecsövekbe... ATX et végül hagytam, azon úgy is volt gyárilag vmi harisnya.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
REDeath
őstag
MEGCSINÁLTAM!!!!!! SIKERÜLT
Gombostű a király!!! Csak a szélén makacsul szűk volt de már rutinos ATX csati leszedő lettem!!
Én leszek ennek a műveletnek a mestere!!!!!Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
Warnen
tag
Lemezbe én a kis multi szerszámom vágókorongjával vágtam lyukat, az is pepecs, mert k*va lassan lehet csak haladni. 2mm-es plexit is vágtam azzal, de azt meg olvasztja, ezért ott is kellett utómunka bőven. Ha 8cm-es lyukat vágok a körkivágóval, akkor a multi szerszám egyik csiszolófejével sorjázhatom, igazíthatom.
Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
04ahgy
nagyúr
Annyit tennék hozzá, hogy én úgy vágtam anno lyukat a tápom oldalába, hogy kör alakban 3,5mm-es fúróval végigfurkáltam a venti helyét, kitörtem a lemez közepét. Szintén fúróba fogható köszörű fejjel lecsiszoltam, majd megreszeltem. Pepecs munka volt, de az eredmény az szép. Plexinél gondolom így is könnyebben menne...
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
04ahgy
nagyúr
A villanyszerelők a 80 mm-es doboz helyének kivágásához ilyet használnak. Az is lehet, hogy jó, és ha a téglát viszi, talán a plexit is. Itt nem a reszelő-szerűre gondolok, hanem a fűrészfogas kiképzésűre... És befogható a normál tokmányba is.
Hátha jónak bizonyul.
HGyu7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
ibike
csendes tag
Hali
A back-ups pro 1000 szünetmentes tápegységhez volna szükségem egy pin9-USB -s
adatkábelnek a bekötési - kapcsolási rajzára.
http://www.apcc.com/resource/include/techspec_index.cfm?base_sku=BP1000I&tab=Software
köszi mindenkinek -
rii
nagyúr
-
LukE
veterán
a 10-11 analog kijelzo es a ''a pontosság nem fontos.'' alapjan en dizajnelemnek gondolnam.
rii-> pontosan passz. 10db eleg pici homero akarmit fogalmam nincs honnan lehetne beszerezni. Normal termisztorok mar tul nagyok szerintem.
Egy deprez muszer [link] (ilyenre gondolsz?) 1000-1500Ft korul van. Aztan meg a maszatolas. Amire en most nem igazan erek ra...
@REDeath-> ok, ugy is mukodhet. Csak ovatosan a trancsirozassal
[Szerkesztve]''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
REDeath
őstag
De te úgy érted hogy az egészet fullra vágjam le? mert én csak a fehér műanyagot akarom lefűrészelni, nincs kedvem forrasztgatni, nem mintha lenne itthon forrasztó készletem, vagyis van de régebbi és... szal csak magát a műanyagot akarom letrancsírozni
-
-
REDeath
őstag
''Akkor lehet az volt a baj, hogy dvd-tokból csináltad''
DVD lemezből, nem a tokból! az is kb olyan vastag, és az is plexi stb.. de mondom a baj az volt hogy szorult eléggé, tehát ha a pöcök be is nyomódot nem tudtam róla mer kihúzni próbáltam de nem jött.Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
nem voltak rövidek, és már szétesett ugyebár képet nem tudok mert a fényképezőm anyámnak kölcsönadtam és csütörtökön jön haza. mondom majd holnap kiderül hogy fűrészelnem kell, vagy adnak szerszámot
-
REDeath
őstag
nem, a baj az volt, hogy bemenni be ment, de a pöcköt vmiért nem nyomta be stb.. és ha mégis annyira szorult hogy alig lehetett volna kihúzni
Hajolni akor hajolt el mikor megcúszott a kezem és oldalra nyomtam... de ott fel is adtam...
A legfőb baj mondom az volt hogy szorult, és ennke ellenére nem nyomta be a pöcköt, pedig pont olyanra csnáltam mint a tiéd!Kodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
REDeath
őstag
Jah amúgy megnéztem, nem tudom pontosan mikor is lesz az a klub de én a héten szeretném megcsinálni. Ha nem kapok kölcsönbe a boltból, akkor az lesz hogy fogok egy fűrészt, levágom és rakok rá újat
-
harry
veterán
Ha csak a mérés a fontos akkor jobban járnál
- egy gyári panellel, amin van kijelző és lehet kapcsolgatni, hogy mit mutasson
- csináltatni egy kis lcd kijelzőt, amit szoftveresen állíthatsz, hogy mikor-mit jelezzen ki és a hőm.mérés is 'szoftvers' (asszem progiból vagy közvetlen a mérőkből ki lehet olvasni és kiiratni).
Ez utóbbi szitén munkával jár és pl 4 soros kijelzőnél sem biztos, hogy el lehet úgy osztani, hogy egyszerre minden kiférjen (de pl be lehet állítani, h 2-4 másodpercenként változzon), pozitívum, hogy talán pontosabb, és nem kell egy halom kábel, csak egy táp+párhuzamos csati hátulra, és olcsóbban is kijöhet egy gyárinál.Theoretically, this damn thing oughta work now.
-
LukE
veterán
lehet. csak sok píz. az alkatresz meg a maszatolas is.
meg. HDD, CPU, GPU, NB homersekletet kivulrol merni picit beteg otlet.
HDD-nel mert egyszerubb (es 4-gyel kevesebb tyukbel kuszik a hazban).
CPU/GPU/NB homersekletet pontosan merni meg eleg nehez. Ezeket jobb lenne szoftverbol nezni szerintem.
telj. felvetel merest is meg lehet csinalni, csak nem lesz valami pontos. (bar gondolom nem is a pontossag a lenyeg.)''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
LukE
veterán
válasz REDeath #2818 üzenetére
van ra kulon szerszam, a [link]-nal lehet is kapni.
Vagy 99%, hogy az oktoberi modding klubbon [link] is megcsinalhatod, es segit is valaki, ha nem menne.''Firefoxot hasznaljanak csak a gyavak. Az Explorer az igazi ferfiak bongeszoje! Veszely, kaland, nyitottsag!'' ιQι
-
SN2O
aktív tag
válasz REDeath #2818 üzenetére
Részvétem, hogy nem jött össze olyat csinálni mint nekem!
Azt garantálhatom, hogy nem hü***séget írtam le mert nekem működik! (Videóval is tudom bizonyítani )
A kis csavarhúzóc megoldás nem jó! (Csak a 4-tűs csatikhoz jó)
1mm -nél vékonyabb szerszám fér csak hozzá azokhoz a csatikhoz. Régebben énis próbáltam gombostűvel is, de azzal meg az volt a baj, hogy nem tudtam egyszerre mindkét fém-tartót behajtani. Illetve 3-4 perc alat jött le egy csatlakozó! -
rii
nagyúr
illetve hogy meg lehet csinálni azt, hogy a számítógép táepgségére egy mérőt kötni, ami analóg kijelzőn mutatja, hány W-ot eszik a gép/h?
aki tud ilyeneket csálni, légszi keressen már meg PÜben, és megbeszélhetnénnk, a költséhgeket, az alkatrészelhez kell, és ami az Ő építómunjájáért cserébe jár ....
előre is köcce!!!!!!!!!!piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
rii
nagyúr
sziasztrok....
előre leszögezem, hogy elektrionikához nem értek semmit, max egy ventit rá tudok kötni a 12V-os tápcsatira, úgyhogy késsel leszedem a drót műasnyg végét, és szabályosan rétekerem, majd vissza szigetleőszallagozom ...
de ....
szeretnék egy olyan izét csináltatni,
ami ilyen hőmérséklet jelző izé ...
lenne mondjuk 10 mérővég. 4 HDD, VGA, CPU, NB, radi1, radi2, tápegység.
és ezekhez 10 db anbalóg mérőműszer is lenne, ... meg lehet oldani?
A hőmérsékletmérőt hogy lehet a CPU, NB, VGA közelében a legjobban elhelyezni?
előre is köszipiros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
REDeath
őstag
Hát srácok, nem tudom kinek hogy megy, de nekem sehogy-se, ami az ATX csati leszedését illeti... SNO2 szerszámát is elkészítettem azzal se ment, a csavarhúzóm vége túl rövid stb... Tényleg senkinek nincs bolti szerszáma hozzá??
-
törölt tag
válasz Winner_hun #2816 üzenetére
De milyen formában, és hol vegyek.
-
törölt tag
PLZ HELP
12cm ventik és a ház közé szeretnék valami gumi rezgéscsillapitos dolgot. Milyen megoldások vannak erre ? És hol kapok iylet ?
Köszike -
Warnen
tag
válasz Winner_hun #2808 üzenetére
Igen, én is csináltam már így nyílást, de nekem nem sikerült ilyen szépre.
BrühüBeteg? HÁEGYENEGY almát...
-
Warnen
tag
Lehet körkivágóval plexit vágni, én már nemegyszer megtettem.
Mondjuk eddig még csak a hagyományos, készletben kaphatóval találkoztam, azzal pedig legfeljebb kb 6 cm átmérőjű kört lehet vágni.
Nem tudom létezik-e nagyobb átmérővel, ha igen, biztos vennék egyet.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
ANT
addikt
válasz Winner_hun #2808 üzenetére
Szvsz a körkivágóról van szó. Szóval ezzel lehet plexit is faragni? Én is gondoltam már erre az eljárásra,csak nem mertem belefogni! (Ti. csak egy darab oldallapom van, azt meg nem akartam elb*ni!)
''Soha ne add fel, ez a legnagyobb, halálos ellenség'' Replika
-
Warnen
tag
válasz Winner_hun #2803 üzenetére
Háát a 4mm-es plexi csak elbírja a tápot, amúgysem ragasztani akarom, hanem apró dőlésgátlókkal összecsavarozni...
A venti nyílást mivel vágtad? Nagyon szépre sikerült.
Mondjuk nekem csak 80-as nyílások kellenek.Beteg? HÁEGYENEGY almát...
-
GG888
senior tag
harisnyázásnál én ugyanezt a ki-be tologatást gombostűvel jáccottam el.....mondhatom élveztem
(de megérte, mert még szebb lett az aurorám)pcmodding.hu | PC MODDING | Minden, ami modding, verhetetlen árak.
-
REDeath
őstag
válasz REDeath #2799 üzenetére
jupi, a molexet már le tudom venni pikk pakk, már csak az ATX csati technikára kell rájönni
Amúgy sima kis műszerészcsavarhúzóval a legeyógyszerőbb, a kis füleket amik beakadnak behajlítod és miokr teszed vissza visszahajlítod, persze nem lehet 60 szor ki be tenniKodály mondta volt: "Legyen a zene mindenkié". en inkabb neki hiszek, mint az ASVAnak
-
föccer
nagyúr
üdv
Eléggé nagy bajban vagyok itt a laborban egy méréssel kapcsolatban.
Egy HBM gyártmányú elmozdulásmérő <dehungsaufnehmer D3> beállítását nem találom sehol.
Részletesebben, hogy érthető legyen:
Adott egy MGC mérési adatgyűjtő, egy erőmérő cella, egy hordozható számítógép, és a fent említett eszköz<részletes adatokat lentebb>.
Nem vagyok villamosmérnök, ezért bocsájtsatok meg ha hibásan használok néhány kifejezést.
Mérési összeállítás:
MGChez hozzákötve 1 csatornán az erőmérrő cella <nyúlás mérő bélyegekkel, teljes winstone híddal>, valamit az induktív elmozdulásmérő <fél híddal>. Az MGC összekötve a számgéppel.
Elvileg a mérési adatokat a számgép rögzíti a CATMAN 4.5-ös szoftverrel.
Probléma: Elvesztek az eredeti beállítások a számítógépről <az MGC konfigurációs fájlja>, így ismételten be kell állítani mindent.
Amit tudok:
azt hogy fél híd kell az elmozdulásmérőnek, 1 mm tartományban mér, viszont nem tudom, hogy ehez az 1 mm-hez mennyi mV/V-ot kell beállítani.
Ha valaki használt/használ ilyet, vagy csak tudja a szükséges beállítást, az legyen szives minnél hamarabb segíteni
Technikai infó:
HBM
Dehnungsaufnehmer D3
G.nr 110.30
F. nr 1132
Google nem segített, HBM-m honlaján nincs fent ez a műszer, mert annyira öreg, hogy szerintem megszüntették a supportot. Németül nem tudok, szal az sem megoldás, hogy felhívom az üfeszt <szombaton? >.
Köszönöm a segítséget.Építésztechnikus. Építőmérnök. Ingatlan adás-vétel vevő oldali támogatása. Mérnök tanácsadás, felújításhoz, átépítéshez. Excel feladatok megoldása. Lézergravírozás. Mindent IS csinálok: www.jatekosfejlodes.hu
-
-
harry
veterán
válasz (Bundás) #2800 üzenetére
Azt hiszem igen (nálam jó a link), csak amit láttam azon nem egy nyákhoz van rögzítve csati/aljzat (mint pl itt [link]) hanem szalagkábellal van összekötve, így mozgatható is a kártya.
Igazából csak csak érdeklődöm, még nem tudom, lesz-e rá szükségem.Theoretically, this damn thing oughta work now.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest