Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrDerekas
addikt
válasz hypno skate #19898 üzenetére
Forrasztás a javasolt. Egy csatlakozóval csak a minőség romlik véleményem szerint. Kétévente azt a pár perc forrasztást nem látom időpocsékolásnak
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
hypno skate
senior tag
Sziasztok!
Van egy HyperX Cloud fejhallgatóm, aminek a fejpántja vedlik mint állat. Kínából beszereztem a cseredarabot, és most ki kellene cserélnem, azonban ez a fejhallgató egyoldalas kábelezésű, így a fejpánt alatt megy a vezeték a jobb hangszóróig.
Ahogy látom két lehetőségem van
1. Kiforrasztom a vezetéket a jobboldali hangszóróbból, majd párnacsere, és visszaforrasztás
2. Elvágom a vezetéket a fejpánt alatt és beépítek egy oldható csatlakozót, amivel a jövőre nézve is megoldódik a problémám.Hossza tépelődés után úgy gondolom, hogy a második megoldás lenne a célravezetőbb, azonban elakadtam ott, hogy milyen csatlakozóra lenne szükségem két hangfrekvenciás ér összekötéséhez.
Jó lenne ha minél kisebb lenn, de megbízhatóan stabil kontakthiba mentes kapcsolatot biztosítana.
Tudtok segíteni?
A vegetariánus ősi indián szó. jelentése: ''Béna vadász'' TELEFONSZÁMOM a profilomban
-
inci67
tag
Helló lehet nem ide kéne írnom de lehet. A laptop veti tegnap 1 szer csak meg adta magát, volt 1 másik de nem ment gondolom a vezérlő hányt be. Megcsináltam be kötöttem usb csaklakozóval direktbe de így maxon meg a venti és hangos. Valami ötlet tipp, hogy ne menjen maxon, valami ellen állas akármi?
-
Barret001
addikt
válasz kalozhun100 #19893 üzenetére
A lényeg a ledek száma.1 led legyen benne lehetőleg. Abban az esetben mindegy milyen,a 12V-os gyengébben fog világítani.
-
MrDerekas
addikt
válasz kalozhun100 #19893 üzenetére
5 vagy 12. Szerintem a 12V-os is menni fog. (Tapasztalataim alapján.)
www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
Barret001
addikt
válasz kalozhun100 #19891 üzenetére
Alaplapi tüskesoron úgy van beállítva az áram,(nem feszültség) hogy a led kényelmesen világítson róla.Nekem is vannak rákötve erős fényű ledek, el világítanak a szemközti falig Tehát rá lehet kötni a ledet,nem kell ellenállás sem.Csak a polaritás számít,ha nem világít,meg kell fordítani. pwr led pin. 1 led,már 3,3v-ról szépen világít. 1 ledre van illesztve a tüskesor.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz kalozhun100 #19889 üzenetére
A moddolt házaimon ilyen gombok vannak. Én a kapcsoló powerledét az alaplapi tüskesorra kötöttem a pwr led lábaira és köszöni jól van, működik.
[ Szerkesztve ]
-
MrDerekas
addikt
válasz kalozhun100 #19886 üzenetére
Magának a lednek a nyitófeszültségétől függ. Akár a 12V-os is jó lehet.
-
laskr99
addikt
válasz kalozhun100 #19884 üzenetére
Power led netes ekresés alapján 5V-ot szolgáltat, szóval felette picivel jó lesz akár, szóval 5 vagy 6V még jó lehet.
-
laskr99
addikt
válasz kalozhun100 #19882 üzenetére
Feszültség? Csak annyi kell,hogy zárjon 2 pint az alaplapon. Ezt akár csavarhúzóval is megteheted.
-
kalozhun100
őstag
Hello, power gombot szeretnék cserélni egy cooler master n200-as házon, mert kitörött a közepe. Néztem fémet aliexpressen csak nem tudom mekkora feszültségű kell nekem. Mekkora feszültségűt kell vennem? Választ előre is köszi
Xiaomi Mi 11 Ultra
-
Pöttön
őstag
Értem, köszi szépen!
Simán megtáplálható a PC tápjáról is
Ezzel a cuccal egy PS4-et szeretnék hűteni.
És külső táppal szeretném megoldani.
Ez megfelelő lenne erre a célra szerinted?A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
PHM
addikt
válasz Pöttön #19878 üzenetére
"Ha most egy 3,5 amperes tápot dugok rá, akkor elég a kanóc vagy mi?"
Nem. Mint ahogy az akár 100 amperrel terhelhető autóakkuból is
csak annyit vesznek fel a fogyasztók, amennyi kell nekik.
Az a max. 1,5A a cucc maximális fogyasztását jelentheti.
Simán megtáplálható a PC tápjáról is, legfeljebb érdemes a pozitív
ággal sorba kötni egy 2-3 A-es üvegbiztosítékot.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
Pöttön
őstag
Srácok erről a techinkáról lenne szó.
Erre miért van rá írva a max 1.5 Amper?
Ha most egy 3,5 amperes tápot dugok rá, akkor elég a kanóc vagy mi?Azért is furcsa számomra ez a felirat, mert gyárilag ez a vízhűtés cucc pc-hez lenne, és a pc tápnak a 12-voltos ága hajtaná, egy ilyen átalakítóval:
És ha most 35 Ampert tud a tápom 12 voltos ágon akkor nem használhatom vele?
A másik kérdésem pedig az lenne, hogy a jövendőbeli tápot, adaptert mennyire méretezzem felül?
Az új szivattyú amit el kellene vinnie, az 23 wattot eszik, az új ventinek darabja pedig max 3,12 wattot.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
Mike8212
tag
válasz #94257664 #19875 üzenetére
Méh telepen kapsz. Vagy , alu profilokkal foglalkozó cégez. Valószínűleg drágán.
The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Egy ps4 pro-t szeretnék átalakítani majd vízhűtésesre.A vízhűtés az egy Thermaltake Tribe VX cl-w0081 házban lesz.
A ps4 és a vízhűtés közt pedig lesz kb 1,5m magasságbeli szinteltérés, ezért a pumpát ki kell cserélnem egy D5-ösre, ami már elbír simán ekkora szinteltérést.
Viszont ez a pumpa önmagában 23W-ot eszik.A vízhűtés áramellátását azt egy 12v dc adapterrel gondoltam megoldani, úgy hogy a PS4-et egy master-slave kapcsolós elosztónak a master foglalatába dugnám, a vízhűtést pedig a slave-ba.
Szerintetek ez az adapter megfelelne erre a célra?
Elbírná a pumpát, meg a két ventilátort?Illetve még egy olyan kérdésem lenne, hogy erre a thermaltake házra gyárilag fel van tüntetve, hogy max 1,5A DC 12v-os adaptert lehet rá dugni.
Ez a csatlakozó miatt van feltüntetve, hogy az nem tud többet, vagy a gyári alkatrészek miatt?
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
törölt tag
sziasztok,
caseconhoz szeretnék vékony alu lemezt, a ház oldalfalának.
hol és milyet? -
Joshi
titán
Üdv. Tud valaki olyan egybe kapcsolót aminek a bemenete és kimenete is 4pines molex, és a kapcsolóval lehet állítani hogy 5V vagy 12V menjen tovább? Nem lenne baj ha tudná a 7V-ot is, de az annyira nem fontos. Aliexpress előnyben. Köszi.
Ja és jó lenne olyan megoldás hogy ne kelljen forrasztgatnom, mert Aliról nem szoktak ezek drágák lenni. Az a gond hogy nem tudom milyen néven keressek rá.[ Szerkesztve ]
-
Sonja
nagyúr
Tud-e valaki idehaza kapható fényerősség csökkentésére tervezett öntapadó szalagot/matricát/stb.?! Ilyesmire gondolok, mint ez az Amazonon kapható cucc.
[ Szerkesztve ]
Ha csalódni akarsz, bízz az emberekben!
-
MrDerekas
addikt
válasz Kbhont #19869 üzenetére
Az RGB az RGB csati. Tehát nem oda való a monoblokk csatija. Az amott feltett kérdésedre, meg annyi, hogy egy lan vezérlő chip nem kimondottan melegedésre hajlamos alkatrész, ha csak nem nagyüzemben és folyamatosan megy az adatátvitel teljes sávszélességen. Nem terhel számottevő hőt.
-
senior tag
Sziasztok!
R.VI. Apex lapot készülök beüzemelni!
Egy [EK Monoblock] lesz a hűtés alapja.
A manuáljában azt írják, hogy a blockban lévő csatlakozót dugjam a lapon található csatlakozóra!
Találtam is ilyen csatlakozót, de ott a lapon 12v, R.G.B pontok vannak. Az EK block leírásában meg 5v- os csatlakozót ír!
Szerintetek? -
laskr99
addikt
Sziasztok!
Lenne nekem egy DFI LANPARTY NF590 SLI lapom, nemrég szereztem, előző tulaj elmondta ,hogy egy IC égett ki, emiatt nem megy a lap. Meg is lett a hiba, a pci csati alatt egy Alpha Omega Semiconductor AO4609 pukkant el. Szervizes ismi a boltban nem talált hozzá cuccot, esetleg valakinek ötlete mivel lehetne működésre bírni?
-
MrDerekas
addikt
válasz CsabaSteel #19858 üzenetére
Lemaradt valahol valamiről. Biztos nekem szántad?
Ledet meg kismillió helyen lehet venni, darabra, centire, de még kilóra is. Magával a led szalaggal még lehet hogy én is ki tudlak segíteni.www.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
CSB29
aktív tag
Halihó!
Keresek olyan fórumtársat, aki tud segíteni kisebb fém munkálásban.
Kolink rocket házamnak a tetejét szeretném perforálni néhány kisebb lyukkal kisebb területen. Asszem acél szerkezetű. Ugyanolyanra gondoltam mint az oldalát részben, vagy egészben.Vagy ha tudtok ajánlani, melyik topikba írjak inkább, az is segítene.
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
CsabaSteel
aktív tag
válasz MrDerekas #19856 üzenetére
Hali! Köszi az ötletet de nem erre lettem volna kivàncsi. Arra lettem volna kíváncsi, hogy rendeltem bitfenix ledet de mikor megkaptam akkor nem arra szàmìtottam amit akartam. Mert maga a led rá mézesre kb 15cm és a hozzá való kábel szintén 15cm. Én arra számítottam, hogy a led sor maga lesz 30cm de nem . Hosszabb ledet hol lehet rendelni?
Csé
-
batman.
senior tag
válasz CsabaSteel #19852 üzenetére
42
(#19849) MrDerekas
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
MrDerekas
addikt
-
fero02
nagyúr
válasz CsabaSteel #19853 üzenetére
Először talán a kérdést kellene feltenni, utána kaphatnál válaszokat.
-
CsabaSteel
aktív tag
Ha van valakinek véleménye meghallgatnàm...
Csé
-
CsabaSteel
aktív tag
Hali! Valaki tudna segíteni ledes kèrdèsben?
Csé
-
Nerazim
őstag
válasz MrDerekas #19849 üzenetére
Egyébként ezek az akril spray-k mennyire tartósak egy fém felületen mondjuk alumíniumon. Több ilyen fújós festéket kipróbáltam, de szinte mindegyik lepattogzott egy kisebb koccanástól. Lehet a csiszolás nem volt elég vagy alapozó kellett volna neki? vagy védőréteg?
(#19846) Barret001
Igen valami olyasmi, az egyik molexból legalábbis, a másikból megkapta ami jár neki(#19845) MrDerekas
No igen ez lenne a cél. A meghitt derengés ami jobban vonz, vhogy megnyugtat vagy nem is tudom, mint egy kis Zen kert ehhez kellene több infó, hogy pl: a szalagot fordítsam a lap felé vagy felülről surló fényt kapjon[ Szerkesztve ]
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
MrDerekas
addikt
válasz sesshou #19847 üzenetére
A műanyag is festhető. Kis maszkolással, gyönyörűen le lehet fújni. Én WeriWell festékkel fújtam pc műanyag alkatrészeit és pöpec lett.
(#19848) batman. +1
[ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
válasz sesshou #19847 üzenetére
Venti körbe fekete szigszallag (vagy zöld-sárga), rá fekete porszűrő, és ezt még fokoznám fekete centiráccsal.
[ Szerkesztve ]
Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
sesshou
senior tag
Tettem 2 120mm es ventit egy ps4 re ami alapvetően egy fekete kocka. Ebből az egyik egy noctua a maga fosbarna színével. Van valakinek ötlete hogy mit lehetne kezdeni a két darab kívülre szerelt ventivel hogy nezzen is ki valahogy? Leteznek olyan kulso housingok ventire amik szebbé teszik? Esetleg egyeb ötlet?
-
MrDerekas
addikt
válasz Nerazim #19840 üzenetére
Ilyen ötösöm legyen a lottón Örülök, hogy meglett a hibaforrás
Raktam led szalagot pár pc-be már. Nekem a nyerő az, amikor úgy tudom elhelyezni a szalagot, hogy az üveg oldalon nézve, semelyik szögből nem lehet rálátni magára a szalagra és csak a fényorgia, vagy épp a meghitt fény derengése látszikwww.derekas.webnode.hu --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- --- https://logout.hu/bejegyzes/mrderekas/a_szkeptikus.html
-
-
Nerazim
őstag
Na végül megoldódott a tápos porblémám, a molex két szála (piros és sárga) fel volt cserélve, emlékeime szerint ahhoz én nem is nyúltam, most működik minden rendesen.
Más: Van esetleg olyan oldal, videó ahol a led szalag, vagy pontszerű led elhelyezését vizsgálják? Szeretnék egy kis ledet tenni a Metisbe, de nem tudom hova tegyem alulra-felülre, előre-hátra, szalag v csak led, hogy minél jobban nézzen ki. Esetleg tippek, trükkök is jöhetnek, minden apró ötletnek tudok örülni
Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
Archttila
veterán
válasz Mike8212 #19836 üzenetére
Pont ilyenre gondoltam. Könnyen beszerezhető, és kellően hatékony. cserébe nem túl olcsó de hát nem is ipari mennyiségben akarom alkalmazni...
szerk.: itt csak 1600Ft [link]
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Mike8212
tag
válasz Archttila #19820 üzenetére
Sprinter power.Ettől jobb műanyag, tisztítószer ma nincs. Sok autót vettem , veszek....és ezzel takarítom ki mindig. Akár a régi koszt , szennyeződést pillanatok alatt leszedi. Szemre vigyázni!
[ Szerkesztve ]
The Way - Mike's Power! Asus X470 tuf gaming plus , Corsair Vengance LPX @ 3200 MHZ , R7 1700 , 2700 , FSP Hydro 750 W , Acer Predator 144 HZ , Samsung SSD 970 PRO , egy valag vinyó , GTX 1070 , RTX 2070 , és egy csomó retró cucc :D Főleg LGA 775. Ma Te adod olcsón holnap Én neked ! Ne feledd !
-
Mike8212
tag
válasz Werkly #19822 üzenetére
Szerintem elbírja. Kösd rá. Ezek eleve úgy vannak gyártva + 0.5 A amit ugye egy átlag venti felvesz elbírják.
(#19833) Nerazim
Szedt szét, vedd le a takaró lemezt. Megnézed sérült-e a nyáklap. Megnézed a kondikat. YT videot nem tudok. De lehet van , nem angol nyelven.
-
Reggie0
félisten
válasz batman. #19832 üzenetére
Nem arra, konkretan a kollega altal linkelt termekleirasban irnak szavas reakciot.
Az aluminium vizzel aluminium hidroxid keletkezik, mar nem tul reakciokepes anyag, de erosen lugos kornyezetben oldodik, NaOH mellett natrium aluminat keletkezik belole, aminek a celja a natrium hidroxid oldodasanak lassitasa(ugyanis igencsak exoterm), valamint a vizet lagyitja, vizkovet oldja(mig a natrium hidroxid vizes oldata nem).
-
Nerazim
őstag
Üdv!
Van egy BQT 300 tápom amit sikeresen begarisnyáztam és közben le is ejtettem a földre így most valami nem oké, mert nem indul a gép. Hogy lehet ezt kideríteni, esetleg, hogy mi lehet a baja Pl: félre kötöttem egy szálat vagy elvállt vmi forrasztás. Van multiméterem, de nem tudom, hogy induljak el, nincs erre valami YT video vagy leírás esetleg?Be my computer.. Baby I'm a user!!
-
batman.
senior tag
válasz Reggie0 #19831 üzenetére
Ha arra gondolsz, hogy"maró" hatást említettem az tapasztalat, mert ahol érintkezett a bőrömmel, ott enyhe csípő fájdalom mellett, szép egészséges piros árnyalatú lett a leöblítés ellenére. Ami persze napokkal később elmúlt.Ha kémiai oldalról érdekel, akkor annyi plusz információm van, hogy tartalmaz alumínium (ránézésre) szálakat, azzal és a vízzel lép reakcióba.
Mindenféleképp ajánlott próba áztatást tartani, a károk elkerülése végett.Ba-ba-ba... Ba-na-na-na! Hozzászólás végén a valakinek egy ötlet? felhívásra - egyéb dolgok szoktak eszembe jutni: pld igyunk meg egy sört, vagy vigyük el a kutyát sétálni, ha nem kapsz tőlem választ a sarki kocsmában vagyok a blökivel.
-
batman.
senior tag
válasz Archttila #19829 üzenetére
Ez egy erős lúg. Áztatni kell benne, azért is használják lefolyótisztítónak, mert felold "minden" szerves anyagot. A műanyagot nem fogja bántani, de ha "sikálsz" akkor fröcsögni fog, az meg vagy a környezetedben, vagy benned tesz kárt.Véleményem szerint a mechanikus ráhatással nem érsz el nagyobb tisztítási hatékonyságot (de nem vagyok profi takarító). Jó cucc, és olcsó. Ennyi.
-
Archttila
veterán
-
batman.
senior tag
válasz Archttila #19827 üzenetére
Ami fontos még: csak áztatni kell az oldatban, nem szabad "sikálni"! Utána meg bő vízzel leöblíteni, de inkább leslaggolni! És lehetőleg ne a lakásban csináld, gyerek, kutya, macska ne legyen a közelben!
-
Archttila
veterán
-
batman.
senior tag
válasz Archttila #19825 üzenetére
Nem. Rákerestem a google-ban, amit én használtam az valószínűleg a Szi-ti volt.
Viszont ez egy "komoly" vegyszer, gumikesztyű kötelező, és nem belélegezni a gőzét!!![ Szerkesztve ]
-
batman.
senior tag
Régen lehetett kapni olyan lefolyótisztítót ami por alakú volt, és nagyrészt zsírszódát tartalmazott (HNaO / nátrium-hidroxid). Egy műanyag vödör vízbe beleszórtam egy maréknyit, úgy lepucolta a műanyagot mintha új lenne, a festéket is leszedte. Elsősorban elrontott festésű repülőgép-makettek felújítására használtam, de a patinás kosz ellen is megfelelő volt, emlékszem a használt lerakodásoktól elrondult felmosó vödör is úgy nézett ki, mint az aznap vásárolt. A vödör az udvaron éjszakázott, mert gázok szabadultak fel!!!
-
Werkly
őstag
A VGA PWM csatiját lehet osztani, hogy mondjuk házventit is szabályozza a VGA ventivel együtt?
-
MrDerekas
addikt
Én festeném, miután ízekre szedtem. VeryWell festékkel szórtam kékre egy szürke-fekete ház előlapját és pöpec lett. Tippem szerint olcsóbb, mint egy lavórnyi beazonosítatlan kemikália, még ha csiszolni is kell előtte.
-
Archttila
veterán
Nem teljesen elektronika de:
Mit gondoltok mivel lenne a legcélszerűbb régi, 15-20 éves koszt letakarítani a műanyagról? Olcsón sikerült szereznem pár retró konzolt, és ezeket szeretném a lehető legszebb esztétikai állapotban tudni.
Valamikor régen láttam egy YT videót ahol a srác egy lavór folyódékban áztatta 1-2 napig, de arra sajnos már nem emlékszem, hogy milyen oldat volt benne.Persze lehetőleg minél olcsóbban
[ Szerkesztve ]
Passionate about minimalistic software, the Linux philosophy, and having fun. SFF and AV enthusiast, APU retro gamer.
-
Mike8212
tag
válasz Marci112233 #19818 üzenetére
Igen van. Ezért gondoltam ott is van. H.apron írd be molex csatlakozók, lehet van neki új sáta is.
-
Marci112233
addikt
válasz Mike8212 #19817 üzenetére
Ha felétek van ilyen méh telep akkor oké, de ami a közelemben van ot isemit nem találni az biztos, pontosabban hébe-hóba van, ritka mint a fehér holló. Nem beszélve arról, hogy akárhányszor jártam ott, akkor néha láttam is, de mindet szétverve kábelek nélkül.(Gondolom azért vágják le mert ugye általában réz kábelek, és azt lecsupaszítva a rezet drágábban adják le.)
Így nekem új csatlakozók, és kábelek kellenének, és nem használttal akarok mókolni, főleg hogy nagy előnyöm, hogy amit veszek PC-hez annak áfáját vissza tudom igényelni gazdaságon belül.A kérdésedre meg választ nem tudok adni, de biztos akad itt valaki tud segíteni.
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Mike8212
tag
válasz Marci112233 #19816 üzenetére
Közeledben keress fém átvevő telepet (méh telep) ott szokott lenni szinte bagóért psu.
Közben megoldódott a delta dps 680 cb szerver táp projektem. Mutatom a képeket.
Megvan a 12 v az 5 v , és a 3.3 v. Viszont elakadtam a -12 volt mit takar? Komplett ATX táp lesz. Alaplap hosszú csatlakozó labkiosztasanal tálaltam -12 v ? Ez mi lehet? És a COM ezek mik?
[ Szerkesztve ]
-
Marci112233
addikt
válasz Mike8212 #19815 üzenetére
Ezekkel tisztában is vagyok, és szerszámok is akadnak itthon ezért is gondolkodtam el a dolgon. Csak azt tudnám honnan lehet beszerezni a szükséges csatlakozókat, és a kábeleket. (Igaz, Mezőgazdasági Gépésztechnikus végzettségem van ami konkrétan nem ide tartozik, de ott tanultuk is a forrasztást, de anélkül is megy amúgy.)
Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
Mike8212
tag
válasz Marci112233 #19812 üzenetére
Lázán megoldható. Te géped alakítsd úgy , hogy neked tettszen. Ami kelleni fog : oldalcsipő fogó, hőre zsugorodó cső nem a vékony, forrasztó páka, ón. Figyelj a megfelelő szigetelésre, nehogy zárlat legyen. Amennyiben abszolút kezdő vagy, YouTube-on van forrasztási alapismeret videó.
[ Szerkesztve ]
-
Mike8212
tag
válasz batman. #19811 üzenetére
Köszönöm. Megpróbálom magam kivezetni őket. 12 volton képes 42 ampert leadni 5 volton 240 wattot. Ezek azért szép teljesítmények. Legfőképp a 12 voltos ág érdekel.
-
Marci112233
addikt
Üdvözletem!
Adott az aláírásomban a gép, bár én pontosan táppal kapcsolatban kérdeznék.
Adott az FSP HydgroG 650-es tápom aminek cserélném pár kábelét. Azért mert sok plusz kábelem van. Egyrészt azért mert a SATA csatlakozók után van még más is amire nincs szükségem, sőt hosszuk is hosszú így rövidíteném. Másik a VGA tápellátása, mert az is marha hosszú, ráadás 2x6+2 csatlakozó van a végén, nekem meg csak 1x8-ra van szükségem.Így elgondolkodtam, hogy veszek kábeleket, csatlakozókat és magam csinálok méretezett pont nekem megfelelő hosszú kábeleket.
Van értelemé ezen gondolkodnom, vagy felejtős a dolog? Meg tudnám magam oldani a szerelést, annyi tudásom akad, de tanácstalan vagyok, hol tudok beszerezni ilyen cuccokat, illetve van is-e értelme.Gigabyte B660 Gaming X DDR4, IntelCorei5 13600K/Arctic LF III 360,Kingston 4x8GB DDR4 3200MHz,MSI RTX 3070 Gaming X TRO,Samsung 970EVO Plus 500GB, Samsung 980 1TB SSD,Phanteks Eclipse P600S ,FSP Vita GM 750W
-
batman.
senior tag
válasz Mike8212 #19810 üzenetére
Az egy szerver táp, azért nincsen rajta kivezetés, hogy egy mozdulattal lehessen cserélni, akár működő gépben is. Nagyon régen egy ismerősöm alakított át (nem hiszem, hogy pont ezt a típust) egyet "normálra", de emlékeim szerint nem váltotta be a hozzáfűzött reményeket. A googleban szerintem kis időráfordítással megtalálod a "lábkiosztást".
-
Mike8212
tag
Szép estét nektek.
Hátha kapok rá választ. (Nem hinném. )
Adott egy Delta DPS 680 CB 680 W-os táp. Szeretném ha a gépemben tenné a dolgát. Nincs kivezetés , csak lamellák, érintkező fülek. Nincs 230 V csatlakozó. Milyen átalakítást kell, hogy használni tudjam?
-
mckay
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek, jó ötletek.
Sajnos a külső megoldást mindenképp kerülni akarom. Megint meghalt egy vinyó, a tányér első szektorai lettek hibásak. Szóval radikálisabb változtatás kell, mintsem simán veszünk egy új hdd-t, és ezt is bedugjuk a konnektorba/usb-be. Nem tudom mi lehet pontosan, két év alatt három vinyó, az azért költséges. (Nem tudom mi lehet az ok, talán a gyerek nyulkal, nem tom.)
Szóval vissza kell térnem egy hagyományos architektúrára. Pl vinyó az alaplapra kapcsolódik, mert ott a helye.
:-)Köszi még 1X.
-
PHM
addikt
válasz CounterBoci #19803 üzenetére
user manual
Eszerint az A0.04-es paramétert kell 0-ról 1-esre változtatni,
illetve az A6.00 paraméterbe nullát kell írni.
Ekkor az X1-es és a COM közötti rövidzárral indítható a motor.
Ez lehet egy kis kapcsoló a szekrényen.Ma olyan bizonytalan vagyok... Vagy mégsem?
-
MrDerekas
addikt
Bütykölős megoldás. Azaz forrasztással toldod a molex ágat. De nem lenne egyszerűbb a hdd rack tápjával táplálni a vinyót? Mondjuk az is barkács kategória.
-
mckay
aktív tag
1m hosszú molex / sata táp hosszabbító kábel kapható valahol?
Sziasztok,
szerintetek bütykölős sztori, vagy legalábbis toldozgatós? Vagy lehet valahol készen kapni 1m hosszú molex vagy sata jellegű hosszabítást kapni táphoz?
Arra gondoltam, hogy mivel nálam az oprendszer szerves részét képezi a D: is, ezért felesleges hogy az USB-s "hdd rack"-ben van a nagy vinyóm. Rá mehetne közvetlenül az alaplapra. Úgysem diszkonnektálom soha.
Beépíteni meg nem tudom, mert ITX gép, nem fér bele, de amúgy sem tenném a monitor hátuljára vagy netán az asztalra, hogy egyszer ledőljön vagy ilyesmi. Hogyisne! Van az asztal felett egy tuti kuckó, onnan senki nem tudja leverni. Csak valahogy össze kéne kötni stabilan az alaplappal. És igen, valóban nincs az alaplapon eSata.
S például 1m hosszú sata kábelt kapni a boltban. Node tápot hozzá meg nem.
Szerintetek?
-
CounterBoci
senior tag
Sziasztok!
Van egy frekvenciaváltóm: [link]
Komolyabban nem értek a villanyhoz, nekem azért kellett, hogy menjen a három fázisú betonkeverő egy fázisról Működik, teszi a dolgát, viszont szeretném, ha nem kellene nyúlkálni az elektromos szekrénybe indítás/leállításhoz. Van egy csomó ki-bemenet rajta, ezeket hogyan kell használni, hogy például egy kapcsolóról induljon a motor? Sehon nem találtam leírást erről.
Köszi
-
MrDerekas
addikt
válasz morfondőr #19801 üzenetére
Íbéjen vett pár ismerős, igaz nem gombokért, usb és audió kimenettel, reset és power gombbal ilyesmit. Panaszt nem hallottam tőlük a cuccra. Szerintem vállalható.
-
morfondőr
őstag
Sziasztok!
Másik topikban nem kaptam választ, ezért itt is megkérdezem!
Egy Fractal Design Define Mini C bekapcsoló gombja egyre sűrűbben beragad, kezdi megadni magát. Esetleg kishazánkban van olyan üzlet, ahol lehet ilyen alkatrészeket rendelni [link]?
Vagy ha valaki tud egy normális külső on/off gombot, az is érdekel, mert ebay-en ali-n csak pár dolláros vackokat találtam!
Előre is köszi!Steam/Uplay/Origin/GOG: racka_HUN /// Nintendo: SW-1554-0800-8714
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF Gaming 850W Gold Moduláris Tépegység PCIe 5.0 12VHPWR ATX 3.0
- ASUS ROG STRIX 850W Gold White Edition Moduláris Tápegység Fehér
- BESZÁMÍTÁS! 850W Seasonic Prime PX-850 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- Cooler Master Hyper 212 black edition processzor hűtő
- Be Quiet Pure Loop 360 (360mm es Vízhűtés)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest