Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sasNAXO
aktív tag
válasz Hatvan9 #56542 üzenetére
Nekem AMD Ryzen procival volt hasonló. Ott a prociban a memória vezérlő kattyant meg, látta a ramot, a típusát, adatait ki is olvasta, a Windows szépen elindult két rammal, de amint a 32GB kitből több mint 16GB-ot kellett használni (tehát a második ramot is ), azonnal restart, és csak a rossz (nálam második) slottal nem indult.
Szerencsére volt nálam két proci, két ram, és két alaplap, hogy kinyomozzam, mi a fene történik, de "buli" volt, mert pont egy frissen vett alaplap tesztje közben derült ki...Eladó cuccok: Bq! Pure Rock LP, Sangoma A108E
-
Rick4
félisten
válasz Hatvan9 #56545 üzenetére
PH-n keresnék helyi csoportban valakit, akinek van 1-2 ilyen pár kölcsön, sőt, mivel a sajátod nem tűnik kompatibilisnek, még talán egy ph-s eladóval is megbeszélném, hogy ha beválik, kell, ha nem, visszaveszi. Nem tudom, hol laksz, de ha kell, tudok adni 5-6 pár ramot is próbálgatni, akár 4-5 napra is viheted őket, csak a fiókban pihennek, a Balaton délnyugati csücskénél vagyok.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Hatvan9 #56542 üzenetére
Ez a ram dolog sajnos olyan, amit megérteni nem lehet, mert mindig azt tapasztalja az ember, hogy vagy megy vagy nem, két modul esetén lehet még rosszabb is. Most is van itthon olyan lapom, egy itx-es asrock nem tudom mi egy i7-8700-zal, amiben két teljesen egyforma kingmax ddr4 2400-as ram csücsül a két slotban, így egy éve hiba nélkül megy, memtest 100x hiba nélkül lefut, rendszer gond nélkül üzemel, viszont ha megcserélem a két ramot a foglalatokban, az egyik elkezd hibázni, memtest kidobja pár perc alatt. Külön külön mindkettő jó, sőt, mindkettő jó mindkét slotban, d eegyütt csak a megfelelő slotokban akarnak jól menni.
Az időzítés, fesz, minden azonos, nincs húzva, minden alapon, és mégis. Másik rammal nem csinálja, úgyhogy nem slot és nem memóriavezérlő. Nincs rá elfogadható magyarázat, én sem tudom a megoldást, mégis ez van.49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
-
Rick4
félisten
válasz Hatvan9 #56539 üzenetére
Ne az eladóval foglalkozz első körben, hanem a lap kompatilibitási listáján szereplő ram behelyezésére koncentrálj. Onnan lehet reklamálni, ha azzal is hiba van. Persze a procit ki kell venni, remélem megnézted a foglalaltot, mielőtt megvetted, én mindig úgy adok fel alaplap hirdetést, hogy a foglalatról is van fent fotó.
49" monitor, nas, nvme ssd ház eladó: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/rick4/keres.php?usrid=87025
Új hozzászólás Aktív témák
- PlayStation 5
- Path of Exile 2
- Samsung Galaxy Z Flip5 - ami kint, az van bent
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- HÁZIMOZI / HIFI / TV beárazás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Projektor topic
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest