-
IT café
Az ITX szabványt a VIA alkotta meg 2001-ben, mely eredetileg 21,5x19,1 cm volt, mára 17x17 cm-re redukálódott. Felhasználási területe igen széles, egyformán alkalmazzák otthoni felhasználók, mind nagy cégek különböző beágyazott rendszerekhez. Ipari területen különböző célokra felhasznált gépekhez szolgálnak alapul pl. CNC maró gépekhez, vagy ATM automatákhoz stb. A szabvány leírása a formfactors.org-on található meg. Amit érdemes kiemelni, hogy a mini-ITX kompatibilis az ATX és mATX szabványokkal - a csavarhelyek, a hátlapi panel és a bővítőkártya elhelyezése is megegyezik -, így egy mITX alaplap gond nélkül beszerelhető szabványos mATX és ATX házakba is.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hegegabi80
addikt
Megértem a párodat, valóban cuki kis házikó. Az ODD van használva? Én első körben azt tuti kigornám belőle, és ha kell vennék egy külsőt (nekem is van, de kb 2x ha használtam).
Aztán megpróbálnék vadászni egy tfx-es tápot, igaz nehéz lesz, mert ritka, de talán Duliee kollégát megkérdezném, ö elég sokat foglalkozik tápokkal.
Aztán jöhetne 2 slot-os Asrock lap, nekik van sok fajta ilyen kisebb méretű matx egy i3 prockóval. Aztán SSD+2,5" hdd mehetne bele és szárnyalna a gép.Amúgy én még azt se vetném el pl, hogy a ház elejébe betenni egy SFX tápot úgy fordítva, hogy a vento a ház oldala felé nézzen, a ház alja felé pedig a rácsos rész. Igaz ehez mókolni kellene a házon is, meg L végű táphosszabbító is kellene.
No hajrá, és várjuk a fejleményeket.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kingston HyperX Predator 16GB (2x8GB) DDR3 2133MHz HX321C11T2K2/16
- PBZ77-M PRO alaplap plusz Intel i7-3770K proci plusz 2x8Gb DDR3 plusz GTX1060-6G egyben eladó
- 4 GB / 1333 és 1600 MHz DDR3 RAM, Sok db + 1 év Garancia + Számla!
- MSI G31TM-P21 LGA775 alaplap + Xeon E5430 Quad Core CPU
- Garanciális ASUS ROG STRIX B650-A GAMING WIFI Alaplap