- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
Aktív témák
-
lócitrom
őstag
fővárosban tudtok olyan boltot/üzletet, ahol koaxot méretre vágnak és dugóval szerelik?
-
frovery
senior tag
válasz
Truman #15593 üzenetére
Prog Finder programmal elég egyszerű.
Beírosz egy olyan frekvenciát, amit a hozzád legközelebbi, vagy fogható adó is sugároz. Ezt a mindigtv honlapján megtalálod. Beírod ebbe a progiba és az antennát addig forgatod, amíg meg nem találod a legjobb jelet. Hangot is ad, így könnyű megtalálni. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Truman #15593 üzenetére
Próbáld előbb itt belőni merre is kellene irányítani az antennát: [link]
Megadod a címet, majd a Merre forgassam "fülön" mutatja majd nyíllal milyen irányokban vannak adótornyok. Na arrafelé prószáld majd belőni
Szerk.
Nekem ez alapján elsőre sikerült elfogadható irányba állítani, nem kellett eddig korrigálni az antenna irányán, úgy van ahogy elsőre felraktam, bár ehhez az antenna fajtája is erősen rájátszhat
-
Truman
senior tag
válasz
#41133696 #15592 üzenetére
Sziasztok!
Vettem egy Mindig TV antennát. De nem tudom behangolni az új TV -nken. Tudok valami hasznos szoftvert Windowsra, ami segít az antenna beállításban?
Van egy USB -s DVB-T adapterem. Arra gondoltam, hogy a padlásra felviszem a laptopot, és addig tekergetem az antennát míg valami jel be nem jön rajta.
Valami hasonlóra gondoltam: [link]
Kerestem a videón lévő szoftvert is, de csak vírusos linkeket találtam. -
törölt tag
A MIndig TV applikáció Androidon tegnapig csak a Nexus 7 2013-on fagyogatott. Az új táblagépemen is elnyomja ugyanazt (Huawei Mediapad M3)
-
Bozek
nagyúr
válasz
Lacielvtárs #15589 üzenetére
Melyik reklámban hallottad azt a szót, hogy "jó"? Csak simán válogatott TV-adások van benne szerintem.
-
parkr
őstag
válasz
jociolaszi #15583 üzenetére
remek választás, rengetegen fogják nézni!
-
Dhampir
félisten
Sziasztok!
Csak egy megjegyzés. Jó volt az RTL Spike csatorna feloldás a meghosszabbított időtartammal, ami január végéig tartott.
-
darvinya
titán
válasz
jociolaszi #15583 üzenetére
Csatorna neve???
-
jociolaszi
tag
Új csatornával bővült a MinDigTV a D1 az egyik teszt helyén
-
hgabor19
aktív tag
válasz
darvinya #15574 üzenetére
Végül az lett hogy vettem egy DVB-T boxot, mivel a TV nem okos.
Érdekességképp: adótól való nagy távolság miatt mindenáron rám akartak tukmálni egy külső antennát, de mondtam nem játszik mert sokat kellene kábelezni, az meg esélytelen.
Helyette vittem egy olcsó nagy nyereségű szoba botantennát, és pöpecül működik, nincs kockásodás, kép kiesés.
(mondjuk nem panel a lakás, és akadálymentes rálátás van a Határ úti adóra) -
tthom
senior tag
válasz
azbest #15580 üzenetére
Az már megtörtént, mert a 4.2-esnél egyszercsak eltűnt a DVB-S kártya opcióinál az LNB beállítás panel.
Visszament a 4.0.9-es, az legalább megtalálja.. Igaz, a DVB-S2 + 8PSK adások csesznek bejönni éppen, szóval van még baj.Rendelek egy Conax Modult, az a biztos. Jó lesz tartalékba.
-
AtHoS
nagyúr
Legújabb TVHeadend-el gondok vannak (8.1.109), bár lehet frissítették már, de egyelőre nálam tökéletesen működik a 8.1.107-es verzió belőle 3.4.12-es PVR HTS-el (update persze kikapcsolva)
Van FIXált 8.1.108 verzió, ami elvileg működik a repoból leszedhető PVR HTS-el
Mondjuk szerintem Te is úgy jártál, mint én nemrég [link]
-
tthom
senior tag
válasz
azbest #15575 üzenetére
Kösz mindenkinek!
Korábban beillesztettem az oscam log-ot, ennyi látszik belőle. De korábban ment, az a fura. Hónapokig szépen frissített mindent, nem volt fennakadás. A gép, amiben benne van megy állandóan, szóval attól, hogy nem nézzük még frissülget. Volt persze 1-2x, amikor valamiért lefagyott, elborult filmkodek, akármi miatt, szóval elméletben el is ronthatta a frissítést. Az volt a fura, hogy nem csak a MindigTV, hanem egy műholdas kártyás adások is leálltak. Persze ha magától frissült valamelyik szoft, az tényleg okozhatott bajt, de most egy vadonatúj Libreelec installnál is ez van.
Igen, a CA Modulra gondoltam, hogy be kellene szereznem egyet, néha jó lenne, akár csak ellenőrzés miatt is.
Megnézem azért majd a tvheadend log-ot is, de nem értem.
Na majd még próbálgatom. -
azbest
félisten
nézni kell a logokat (tvheadend webes elületén alulról felnyitható, debug bekapcsolásával nézhető. Oscamnak is van webes felülete, ahol élőben lehet nézni a logot). Esetleg dvbapi helyett newcamd kapcsolattal összekötni a gépen futó oscam és tvheadend-et. Ha valamiből újabb verzió lett telepítve, akkor eleve az is okozhat kavarodást. Tvheadend alatt is ki kell pipálni valsz a kártyafrissítést. Ha minden jó, akkor max 10 másodpercenként látni kell kódolt adásnál, hogy dolgozik.
(#15574) darvinya
conax olvasó alatt gondolom a ca modulra gondol, amit például a tévébe lehet dugni, abba megy a kártya. Pécé esetén sima smartcard olvasó kell, a kártya kezelését pedig a pécén futó program végzi. Van néhány drágább tuner, aminek van beépített conax ca modulja, vagy beletehető ca modul, de azok általában csak a saját programjukkal tudják haszálni azt. -
Bozek
nagyúr
Jól összekevertek mindent, most már én se tudom eldönteni, hogy melyik a közszolgálati MUX. De itt én más problémára gyanakszok. Sajnos most nincs MindigTV Extra előfizetésem, hogy megnézzem otthon, de rakd fel az Oscam-os fájlokat valahová és este ránézek, hátha rájövök a megoldásra.
-
hgabor19
aktív tag
válasz
andatti #15549 üzenetére
Szia,
Köszi szépen az infót!
Akkor kicsit meg vagyok nyugodva, hogy nem csak nálam vacakol a MindigTV.
Ez így ebben a formában eléggé harmatos.Igazából mi megvagyunk TV nélkül, csak a gyerkőc miatt lett volna jó néha az M2 amikor mese van.
És csak ezért nem feccöltem volna bele egy külső antenna+set top boxba.
Gondoltam talán elég lesz egy Chromecast vagy Android TV.
De ezek szerint, nem...Vagy tud valaki olyan Android TV eszközt amin reccenés nélkül stabilan fut LTE-n(oké tudom hálózat függő erősen) a MindigTV?
Xiaomi Mi Box tapasztalata van vkinek esetleg? -
azbest
félisten
nem kódolton, hanem bármi kódolatlanon, ami nem a közszolgálati muxon van. Mivel emlékeim szerint azon nem frissülnek az extrás kártyák. De akár az is működhet, ha csak hagyod áramtalanítás majd visszakapcsolás után fél órára, hogy legyen ideje megújulni. Ha van asztali készülék, oda is átteheted a kártyát ideiglenesen.
Nagyon ritkán az is előfordulhat, hogy a kártya romlik el. Valaki múltkoriban kicseréltette, de azt hiszem a végén kiderült, hogy nem biztos, hogy rossz volt.
-
-
azbest
félisten
Valami átmeneti hiba miatt lehet, hogy a kártya lefagyott. Emiatt most épp nem aktív, mert kihagyta a frissítést. Ha minden jól van belőve, akkor elvileg be kell frissülnie hamar, ha olyan muxon hagyod, ahol extrás csatornák is vannak. Érdemes teljesen áramtalanítani, hogy a tunerek és a kártyaolvasó és maga a kártya is tiszta lappal induljon.
Ha csak némelyik csatorna problémás és mostanában nem használtad, akkor azért is lehet, mert variáltak a csatornakiosztással pár hete.
-
tthom
senior tag
Sziasztok!
OSCAM szakértőt keresnék.. Több hónapos stabil működés után egyszercsak leállt a tvheadend - oscam - mindigtvextra kombo.. A sima adások mennek, de a kódoltakat nem nyitja. A log ilyenekkel van tele:
(ecm) dvbapi (0B00@000000/0000/019C/67:...): not found (101 ms) by mindigtv
(dvbapi) Demuxer 0 restarting decodingrequests after 0 ms with 1 enabled and 0 disabled ecmpids!
(dvbapi) Demuxer 0 trying to descramble PID 0 CAID 0B00 PROVID 000000 ECMPID 0FBD ANY CHID PMTPID 0000 VPID 1019Van valakinek valami tippje? AU bekapcsolva, meg hát előtte hónapokig ment szépen..
Újratelepítettem az egészet, de ugyanaz..
Thx előre is!
-
frovery
senior tag
válasz
ledgeri #15556 üzenetére
"Thomson ant 517"
Na igen, erre ha azt írom, hogy nem antenna, dobd ki, akkor jó páran rámugranak itt a fórumon, hogy márpedig nekik jó.
De azért leírom bevállalva. Dobd ki azt a nem antennát. Vegyél antennát! Amennyiben csak szobai megfelelő, akkor ezt.
Az erősítős szobacsodákkal és a tiéddel is az a gond, hogy az antenna, azaz az a kör valaminek mérhetetlenül kicsi a nyeresége. Ezt megerősítik egy jó nagy zajú erősítővel és gész a zajos, agyongerjedt jel. Ez nagyon sokszor ugyanolyan hibát okoz, mintha kevés volna a nyereség.
Mindíg azt javasolom, hogy egy passzív(erősítő nélküli) antenna, aztán ha nagyon vételhatáron van a jel, akkor utólag beiktatni akár egy gyertya erősítőt+tápfeladót ha a tv-ben vagy a set top boxban nincsen lehetőség az 5V-ot bekapcsolni.Még annyit tehetsz, hogy máshova takod az antennát. Játszani kell vele, hátha... Esetleg ablak közelében, márha az ablak az adótorony felé néz. A jel a falakon igen nehezen jut át.
-
azbest
félisten
-
darvinya
titán
Sziasztok
Ez a kártya olvasó tudná olvasni MindigTv kártyát?[link]
Ezáltal működne Extra. -
ledgeri
nagyúr
válasz
frovery #15555 üzenetére
Ok.
Thomson ant 517
Antennán kívüli nincs
Debrecen Petőfi tért(kb), de ha a tőlünk északi torony számít (Debrecen. Pallagi torony) akkor kérdezném, hogy ha a torony-irányra párhuzamosan áll az antenna gyűrű, akkor az számít-e? (Csak a gyűrűt forgatni nem igazán próbáltam, de az egész antennát forgatva így adta a legjobb eredményt..)
Mire gondolsz árnyékolása alatt? (ha téglaházban nyak magasságban van, akkor az annak számít-e? -
frovery
senior tag
válasz
ledgeri #15551 üzenetére
"A 0 hiba 75 jel az gyengének számít? Mert a mostani baj az onnan indul, ha egyáltalán jelentkezik..."
A 0 bithiba a jó, ennek mindíg ennyinek kell lennie. A 75% jel, az csak egy szám. Más készülék ugyanezzel az antennával mást fog mutatni.A hiba ott kezdődik, amit elsőre írtál.
"Mostanában sokszor megesik, hogy a HD adások 0 hiba 75 jelről elkezdenek 9hiba 65 jelre ugrálni.
Korábban, bevezetés környékén az volt hogy 5-6 hiba, és 55-65 között, ha a jobbik kombó volt akkor ment, ha a rosszabbik, akad, ez érthető is,mivel határon vannak az értékek."Szerintem alaőból gyenge az antennát nyeresége. De lehet a koax kábel rossz árnyékolása, a koax csatlakozók minősége, rossz krimpelése is.
Amennyiben erősítő és külön tápfeladó is van, az is okozhat hibákat.Antenna típusa?
Erősítő van?
Távolság a az adó és antenna között?
Takarás, árnyékolás van? -
jociolaszi
tag
A Hyundai i20 autó nyertese: K. Csaba, Nyírtelek
gratulálunk
-
darvinya
titán
válasz
regvoltrossz #15552 üzenetére
Senki, mert csak kamu volt az egész.
-
regvoltrossz
aktív tag
Ki nyerte az autót?
Mert eddig nem kaptam róla értesítést, hol vehetem át, ezért gyanítom nem én..
Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- 3db Dell PowerEdge R730XD és 3db Netapp RS-1401 NAS
- Lenovo ThinkPad X270 (15) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- Bomba ár! HP ZBook 15 Studio G3 - Intel Xeon I 32GB I 512SSD I 15,6" FHD I Nvidia I Cam I W10 I Gar
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i7-8G I 16GB I 512SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest