- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Windows 10
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Rendszergazda topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Proxmox VE
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
AndrewTdi
addikt
válasz korpicschess #27699 üzenetére
ha már rozsdás, csiszold meg, utána kezeld csak le.
-
korpicschess
veterán
válasz AndrewTdi #27697 üzenetére
Ja, más helyen volt Repsol kicsit drágábban (3100 vagy 200, nemtudom).
[link]
Német márka, motorhoz, fűrészhez, csónakmotorhoz, fűkaszához, nagy fordulatszámú dolgokhoz ajánlják.
"TITAN 2T 100 S meghaladja a léghűtéses kétütemű motoroknál világszerte táma¬sztott legmagasabb követelményeket JASO FC, ISO-L-EGD minősítés szerint, és ezzel felülmúlja a legtöbb kétütemű motor¬olajat."más:
Szép kipu ez a Leo Vince, szeretném így is megőrizni, de kicsit megy rá a rozsda. Milyen megoldás, hogyha valami rozsdamaróval lefújom, és útána pedig egy hőálló lakkal?[ Szerkesztve ]
Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
AndrewTdi
addikt
válasz korpicschess #27696 üzenetére
Ennyiből kapsz Castrol power 1-et is vagy repsolt is.
De őszinte leszek, nem ismerem ezt a márkát.
(ami az én tudatlanságom szerintem)[ Szerkesztve ]
-
korpicschess
veterán
Ilyen olajat vettem: [link]
Kellett fűkaszához mindenképp, de a motorban is ilyen van most, meg lehet, hogy ezután is ez lesz. Azt mondták, hogy jó hozzá, még talán túl jó is.
Szerintetek?Aktuális hirdetésem: ►►►http://goo.gl/P8Vs0r ◄◄◄
-
ez valami disznóság lesz. Meséljetek.
úgy is uncsi a meló!2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
DigitXT
nagyúr
válasz AndrewTdi #27691 üzenetére
[link] Amúgy nem valószínű: régi történet, és nem mindenki cserélgeti havonta a nickjeit. Csak ha valamit következetesen elírnak, és még félreérthetővé is "maszatolják" ezt (lásd a célzást a linken), az gyanús. Azért ugye nem én vagyok a helikopter, hogy rákérdeztem?
-
Bati0501
őstag
válasz barack1997 #27681 üzenetére
És mondta,h miért nem?
-
barack1997
senior tag
válasz horvathkrisz #27680 üzenetére
Jogsi+ biztosítás, meg megkérdeztem lesz-e rendszáma 50-esre, és azt mondta, tuti nem
-
horvathkrisz
addikt
válasz barack1997 #27590 üzenetére
Mi volt igazoltataskor?
-
válasz korpicschess #27677 üzenetére
Dede, meg lehet próbálni aztán perec.
Holnap 50km megint be a városba. Föld úton én max akkor megyek ha boltba indulok a rövidebb úton, van 20 méter emelkedő ami föld, olyan mintha repülnék mert nem érzem azt, hogy én irányítok.[ Szerkesztve ]
2db APC BE-700GR szünetmentes tápegység eladó.
-
-
Mondom megyek egy kört, miért ne, jó idő van. Hazafelé jöttem békésen ahogy szoktam. 4 sávos út, látom jön át a gyalogos a zebrán, középen megállt. Motorfékkel elgurultam odáig, a mellettem lévő terepjáró is szépen igazodott ehhez. Álldogálunk, hallom fékcsikorgás hátrakapom a fejem, hát utolért a egy régi világítás nélküli saab, azzal az erővel miközben hátranéztem kövér gáz, behúztam a zebrára. Gyalogos éppen átért. Utána megnézem. Kb 20 centire tőlem állt így meg. Mondom ember!!! Ilyet szól bocsánat elbambultam! Minden ******** napra jut már egy ilyen. Néha komolyan mondom ha lenne mivel lőni megtenném aztán szépen mennék tovább.
NEm az első, hogy én igen más nem és belém akarnak szállni. Mi a jó f** van ha nem húzok neki gázt vagy éppen lomha időszakát éli? Úgy megnyom, hogy a hajtás kerék annyi. Biztosan kiszedem a kocsiból és addig ütöm még mozog. Ha gyalogosan megyek át szoktam rá gondolni ,ha eltaposol és lesz lehetőségem likvidállak kedves autós.
[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
-
Criton
veterán
válasz Tothgera30 #27661 üzenetére
-
Tothgera30
Ármester
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Uzmany
őstag
Ha új motort veszek, akkor a gar idő alatt csak márkaszervizbe vihetem?
® visions created with passion
-
Criton
veterán
válasz DigitXT #27657 üzenetére
Smanitól idéztem igen.
miért nem reklamálsz a szerviznél?
szakmai veszekedésbe nem akarok velük belemenni (és egy szerelővel nem is tudnék), hogy a piros ezért meg azért nem jó, max, hogy ezt tapasztaltam és akkor megint csinálnak valamit, és megint legombolnak.[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
válasz Criton #27656 üzenetére
Ha ennyire triviális mindenkinek, hogy rossz alkatrészt
szereltek be, miért nem reklamálsz a szerviznél...?
Szerk: függetlenül ettől, eleve nem volt 100%-os a gép.Vésőkalapáccsal szedték le neki a kuplungról azt a nagy anyát.
És ez konkrétan végignézted, vagy a "nyomokból" látod?
Légkulcs nem volt kéznél a jóembereknél? Mindenesetre
eléggé "rémtörténet", szóval értem én, hogy nem ajánlott.
Egyébként ezt már Smani is megírta, onnan másoltad.#27658: akkor benyelted, mint tanulópénzt. Értem. Sz*r ügy,
hogy tele van az ország ilyen "lelkiismeretes" szervizekkel...
Bár az külön vicces, hogy ezt a fórumos "robogós találkozót"
pont egy szerelőhöz beszéltétek meg, de hát ez van...Mondjuk valahol így megy ez: aki jó munkát végez, annak jó
hírét keltik, tehát jó esetben idővel még több ügyfele lesz.[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz DigitXT #27626 üzenetére
Rugókkal kapcsolatban annyi, hogy eddig mindenki "hülyének" nézi a szervizt, hogy piros rugót raktak be. 50be teljesen felesleges és értelmetlen. Nem csináltak megfelelő beállítást rá, ezt Csabi is látta és erről a szerviz tehet...
Neked mit vettek ki kalapáccsal?
Vésőkalapáccsal szedték le neki a kuplungról azt a nagy anyát.[ Szerkesztve ]
-
Criton
veterán
válasz barack1997 #27654 üzenetére
Nem én találtam ki malaguti.hu oldalon volt így fent.
Egyébként meg teljesen felesleges szerintem F15 vs Aerox dologba belemenni. -
DigitXT
nagyúr
válasz Kolondrum #27650 üzenetére
Zsír új gumival ne akarj "körrekordot" futni, mert perec lehet a vége.
(Az első pár kilométeren a védőréteg miatt csúszik, aztán meg ha
már jól tapad, akkor meg azért lesz "szokatlan" a motor vezetése.)Szóval az a golyó menjen komótos tempóban, ne végig nyélgázon.
Másnap + pár km után már biztos jobban fogod érezni. Ég és föld!
(Mindenképp első a normális gumi, utána lehet max. azon agyalni,
hogy mit kéne cserélni, hogy ne 70-et menjen végre, hanem 80-at.) -
Criton
veterán
válasz korpicschess #27633 üzenetére
Itt is, sok szerelő is, ismerős is, Csabi is dicsérte az Aeroxot.
Árban meg ahogy nézem majdnem ugyan ott vannak. Minarelli/Yamha blokk van az F15ben ahogy nézem... -
barack1997
senior tag
válasz barack1997 #27631 üzenetére
-
Váltsunk témát. Úgy egyeztünk meg pénteken ott a gumi, megyek? - Mondom megyek! Szombat 11-re várnak hozzánk közel egy gumisnál aztán mint a golyó jelenésem van névnapozáson. A golyó résszel leszek bajban.
-
golyani
őstag
válasz Kolondrum #27644 üzenetére
szereléssel szoktak szenvedni, akik ifejezetten nem szerelnek motorgumikat. egyik nagy bolt mint kiderült miskolci és a 3. emberke jött oda és akkor tudták lecserélni a hátsón a gumit, nem bírták feltenni a gépre rendesen. egy másik helyen ki van írva h motorgumikat is szerelnek, ő furcsa módon pikk-pakk feldobta a gumimat kb 1,5-2ezerért ha jól emlékszem.
nokiát el kell felejteni szerk.: telefonnal telefonálni, sms-ezni max netezni, fényképezőgéppel meg fényképezni kell no offense
uzmany: nem tudok ilyen fórumot. ->google
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
Thx golyani.
Tudnátok egy KTM 125 Duke fórumot linkelni?
Köszönöm.® visions created with passion
-
válasz golyani #27641 üzenetére
[link]
Mérettel arányban nő az ára. Sok bolt amúgy megkérdezte, hogy 140-es kerék hátul?? Milyen motor ez. Mondom aerox 50. Csodálkoztak rajta....
Sok amúgy ezért volt bajban nem értem miért. Abba mi a különleges szereléskor?[ Szerkesztve ]
-
-
Tothgera30
Ármester
Elvileg azt mondtad anno hogy azt a motort újonnan vettétek. Ahhoz képest egy év alatt belement kb. 30 ezer km, és azután visszatekerődött valahogy? Vagy annyira nem volt rá figyelve hogy a benne lévő kb. 10-15 ezer km alatt valahogy sz@rrá ment. Elég érdekes nekem az egész sztori, de ti tudjátok.
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
korpicschess
veterán
válasz golyani #27635 üzenetére
Hát nem robogó, de 50-es, Aprilia RX, gondolom ugyanaz jó nekem... Ez a 3100 vagy 3200 jó ár itt helyben, vagy neten érdemes valamit keresni?
szerk:
lehetséges, hogy ez nem full synthetic (pl REPSOL Moto Sintetico)? Úgy néz ki + az ára iis alacsony. Inkább csak azt használnék, mindegy, hogy drágább...[ Szerkesztve ]
-
golyani
őstag
183 centimmel elférek rajta jól.
olaj repsol moto scooter(ha rotyogó) vagy moto sintetico vagy moto competition. adatlap alapján első kettő szinte alig tér el, árban se sok különbség van. shell advance vsx 2t-t is használtam az is jó volt ahogy a valvoline durablend scooter 2t is.
szerk: én unixnál vettem a scootert, ott alapáron valami 2900 autóskártyával meg még lejön belőle 10-20%. gyári motorba szvsz felesleges a fullszint. de ahogy gondolod
Uzmany: 545 Euro a titan dob.[link]
[ Szerkesztve ]
-
Uzmany
őstag
kb mennyibe lenne egy Akrapovic kipuf ehhez a géphez? [link]
Valamint mennyibe fájna a felnik átfényezése narancssárgára?[ Szerkesztve ]
® visions created with passion
-
korpicschess
veterán
válasz Criton #27616 üzenetére
Hát... Ahol az F15-öt vettem ott eléggé leszólták az Aeroxot. Úgy, hogy ők versenyeztek is robogóval, talán F12-vel, igaz abban ugye már semmi sem gyári.
Ami viszont tény, hogy az Aerox elég picike, hogy fér el rajta a lábatok? Nekem tuti kicsi lenne, legalábbis nem a legkényelmesebb, és csak olyan 186 vagyok.Más:
Olajban milyet ajánlotok (illetve honnan)? Ahonnan korábban vettem, már bezártak (ahol az F15-öt is, jó nagy szopás volt mondjuk), most meg ahol az akkumat vettem ott ajánlottak Repsol full szintetikus olajat, 2950-ért a régebbit ami kifutó illetve 3200-ért vagy 3100-ért a másikat, már nem emlékszem.
Azt is hozzátette a csávó, hogy rakjak a tankba mindig egy kicsit, hogyha az olaj résznél valami gond lenne, akkor ne basszak rá. Szerintetek?
Mondogatott még nekem valami oktánszám növelőt, hogy jobban megy tőle, meg tisztítja a motort, de ilyenben nem igazán hiszek...SymbianOS:
Nekem 2, nem is a legdrágább gumik se nagyon állnának meg 40k alatt.[ Szerkesztve ]
-
barack1997
senior tag
válasz barack1997 #27631 üzenetére
Természetesen nem csak only Malossi, ha van esetleg más is hozzá.
-
barack1997
senior tag
Sziasztok ! Suzuki Katana Performance-hez akad Malossi variátor ? A blokk AC, és a maga a motor meg még nem az hagyományos lámpájú, hanem két "üveggolyó" van az izzók előtt.
(bocs máshogy nem tudtam elmagyarázni) Lényeg, hogy nem tudom, hogy mikori gyártás, de azt tudom, hogy a régebbi, a km-óra 120-ig van skálázva. Porlasztós. Váalszokat elősre is köszönöm -
g@bo
nagyúr
válasz Criton #27625 üzenetére
én is ezt láttam, vaskalapács és csavarhúzó, úgy ütötte az új gépet.
nem bírtam a döbbenettől megszólalni, a büdös bunkó nem ismeri a gumikalapácsot v a célszerszámokat.
csak otthon nézegettem, hogy a "szakszerviz" miként verte össze az új alu. cuccokat. (a variotárcsa is kalapáccsal jött le, mellé/ütötte a tengelyt is.) -
golyani
őstag
és 8 év alatt nem kellet szíjat illetve görgőt cserélni??
-
DigitXT
nagyúr
Nálam is köszörült volt.
Akkor erről tudtál... Nofene... Viszont érthetetlen, hogy ha ez
(is) a hiba oka, akkor ezt hogy nem vette eddig senki észre?normálisan ment
Na ez az - csakhogy Critonnak emlékeim szerint már a vételkor
volt vele ilyen megtorpanásos baja. Tehát tuti nem volt tökéletes.
Lehet, hogy más a testsúlyotok, és hozzá kellett volna állítani.a szervízes ész nélkül belebaxott nrki minden féle rugókat
Igazából ez furcsa, mert miért tenné? Ha kiderül, hogy csak elk*rta,
akkor nem lesz a vevő jó véleménnyel róluk, és a csalódott vásároló
a legrosszabb reklám egy cégnek: kerülniük kellene az ilyesmiket...Persze, hogy csak rosszabb lett.
Az kellemetlen! De nem mentesít az alól, hogy előtte is rossz volt:
lehet, hogy érdemes lett volna még az adás-vétel előtt egy korrekt
állapotfelmérést végezni rajta. Mert az, hogy most egyáltalán erről
tudunk beszélgetni, csak annak köszönhető, hogy a fórumon fent
vagytok. 2 vadidegen utólag nem nagyon szokott összejárni, hogy
megbeszélje, hogy mit kellett kapcsiból javítani az elboltolt gépen.
Max. akkor, ha bizonyíthatóan volt az eladó számára ismert/rejtett
hiba, mert akkor még neki kell annak javítási költségét állnia.Criton: nem olvastam félre. Te nem érted. Számomra a hulladék
részbe beletartozik a varió köszörülése is, és ha az a problémád
(egyik) oka, akkor azt biztos nem a szervizben csinálták. Szóval
a dolog kicsit összetettebb, minthogy a szervizre kenhesd...
Neked mit vettek ki kalapáccsal? (Rugókon kívül mit b*sztak el?)[ Szerkesztve ]
-
no gumi... Lesz,egy méregdrága garnitúra michelin!gatyám rámegy! Bazz 30k majdnem a kettő!
-
DigitXT
nagyúr
"hulladékot" csináltak belőle
Biztos vagy benne, hogy a szervizben köszörülgettek neked?
Eleve a probléma (állításod szerint) már a vásárláskor előjött,
sőt, mindenféle "kínai tuning alkatrészekkel" volt tele a gép...
(Gondolom nem a javítás közben pakolták vele tele, nemde?)Szvsz ezekről minimum tudnia kellett volna az előző tulajnak.
(Kivéve persze, ha sosem vitte normális szervizbe a motorját,
és sosem szedte szét, hogy mégis mi van belehegesztve.)Persze ez attól is függ, hogy mennyi ideig volt nála, és milyen
állapotban volt eközben... Ha ment rendesen, végülis nem volt
oka, hogy szétszedje... De azért karbantartani kell a dolgokat,
mert ha nem tudja, hogy mi-merre-hány méter, akkor könnyen
úgy járhat, mint én, hogy egyszer csak elszakad a szíj - hopp.
A szervizben b*sztak kicserélni, elvégre kívülről nem látszott...Azért pár év után elég sok minden cserés lehet: akkor legalább
már képben van az ember, hogy milyen alkatrészeket* használ.
Szerk: vásárlásnál sem véletlen szokták javasolni, hogy az alap
dolgokat érdemes azonnal újra cserélni. Függetlenül az eladó
állításától, mert nem lehetsz benne biztos. Tapasztalat... Aztán
ha törik meg szakad, nagyobb gáz, mint "tiszta lappal" kezdeni.*: jó esetben gyári... Vagy ha "tuning", akkor azért nem árt, ha
értelmesen összeválogatott, meg mondjuk "némileg behangolt".[ Szerkesztve ]
-
SirKero
őstag
A vecsési old riders-ből úgy hoztam el egy vadonat út robogót,hogy egy pár nap múlva kiesett az első kerék tartó csavar belőle. Egyszerűen nem volt meghúzva csak kézzel becsavarva
Most olvastam a rendőrségi hírekben hogy rasszista támadót keresnek, felhívtam őket, erre kiderült hogy nem állásajánlat.....
-
g@bo
nagyúr
60k ért nem jó helyre vitted.... akkor ez olyan jó mint a vecsési old riders, ahol vaskalapáccsal és csavarhúzóval verte le a váltódeklit. aztán egy csavart én találtam meg a földön amit nem tekert be, mellesleg a fojtást nem tudta kivenni, mert a balek nem vágott az elektronikában elég mélyen.
sajnos, vannak mekk elekek rengetegen.
-
Criton
veterán
válasz golyani #27614 üzenetére
pont hogy hátul nem megy ki
(#27611) g@bo : nem problémás, rossz helyre vittem, ahol egy "hulladékot" csináltak belőle.
Csabi is megmondta, ez egy nagyon jó Aerox, csak be kell rendesen állítani és alapon is egy méregzsák lesz. Valamint minden használt motorban van valami hiba, ha nem akkor egy idő után előjön. Én legalább tudom, hogy nem fog sokba fájni, mert jó szerelőhöz kerül. Nem fog 60-70ezreket legombolni mint a Mirek, ők ugyanis kalapáccsal vesznek ki valamit és nem a hozzávaló szerszámmal. Injektoros Aprilia sem jó, mondta Csabi, de a többi igen, meg az Aerox is jó, főleg, hogy erős gép.[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
válasz SzlobiG #27613 üzenetére
ha te járkálnál a 30 éves géppel, amin se világítás index fék nincs, akkor nem állítanál ilyet.
van gép, persze. nyíregyháza pécs szeged szombathely és egyéb közeli helyeken.
ha megnézed a hirdetési oldalakat, 1-2 gép megjelenik aze eltűnik egy hét alatt, és ugyanazokat a gányolt gépeket hirdetik hónapok óta.
nem kapkodok, tény. meg az utazást se egyszerű lezsírozni.
persze vehettem volna én is gyorsba olyan kitűnő aeroxot, mint itt sokan /2?/ mások.
-
SzlobiG
félisten
Hézagoló alap hogy nálam sincs bent.
(#27604) Criton Akkor ott össze vissza van már mindenféle alkatrész, nincs összehangolva aztán szervizbe volt...
(#27611) g@bo Azért azt tegyük hozzá ha igazán venni akartál volna már rég tudtál volna...csak ugye van egy 30éves géped amivel eljárkálsz és nem kell másik.
(#27609) re... Ez nem full synth. Én csak azt vennék...
[ Szerkesztve ]
-
-
Telda
addikt
válasz runner 125 #27600 üzenetére
A minarelli külső tárcsán alapból nincsenek fogak.
A csillag formába megy bele a képen látható kis rögzítő csillag, az van fogazva.
[ Szerkesztve ]
-
runner 125
nagyúr
-
DigitXT
nagyúr
De most óra szerint, vagy a valóságban? Mert
azért nem mindegy ám 10-15% csalásnál...Mit jelent az, hogy "pattogós"? Gondolkodom,
hogy nem kéne szerelőhöz vinni a gépet csak
a varió felrakásához - végülis csak egy csavar.
(Mondjuk ha a kontrasztrugót is kell cserélni,
akkor lehetnek komplikációk a kuplunggal.)g@bo: kistestű, levegős 50-es 250K-ért?
Szerintem nem ezt a kategóriát kéne nézned.#27608: akkor az ritka pontos óra, hogy 3-4-et
csal 110-nél. Na kíváncsi leszek, mit tud majd
a Maja a multivarral. (Bár alapból sem olyan
sportos gép, mint a Runner - de azért elmegy.)[ Szerkesztve ]
-
g@bo
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel topik
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen széket vegyek?
- 3D nyomtatás
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Napelem
- További aktív témák...
- Xiaomi Yimmy H10 porszivó
- Secretlab TITAN Evo "Soft Weave"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, Új, Számlával
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette" - XL - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával