- Windows 10
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Linux kezdőknek
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Disney+
-
IT café
Mindent a robogókról / kis motorokról topik
Első hozzászólás előtt olvasd át a téma összefoglalót!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DigitXT
nagyúr
"Értem én, hogy gőzgép, de mi hajtja?"
Amúgy igen, "kínai csodáknál" ez reklámszöveg
része: ennél nem éreztem túlzónak. Valahol azt
olvastam, hogy a kisebbekben amcsi* blokk van;
na nem mintha arról sokat tudnék, de a Yamaha
tényleg ismert márka: tekinthető "varázsszónak".*: bár ahogy rákeresek erre a Rotaxra, ez minden,
csak épp nem amcsi... Elvileg egy kanadai cég
osztrák leányvállalata: globalizáció rulez, ehheh...
Közben megtaláltam a bejegyzést, ahol olvastam. -
akos3
addikt
-
Atomgeszi
nagyúr
[link] Hát srácok minden tiszteletem az övüké!! Nézzétek alul a videókat, egy csomó részen nagyon kellett röhögjek.
Eladó gyönyörű, kitűnő állapotú audiophile hangfalszett https://hardverapro.hu/apro/elac_carina_audiophile_5_0_szett_3/
-
Brogyi
őstag
Volna egy kerdesem a tapasztaltabbakhoz. A szij egy runner kategoriaba (150-200ccm) meddig szokott eleg lenni?
-
Tothgera30
Ármester
válasz DigitXT #10887 üzenetére
Áh, nem vagyok olyan szemét, inkább tisztességesen elbeszélgetek velük jó 5 percet, ha már ők hívtak . Bár volt olyan hogy annyira hülyének nézett, hogy visszaaludni is alig tudtam, hozzátenném hogy hajnali 3-kor hívott egy bizonyos 1. szériás emberke a felújított Simsonnal, amikor már lazán csucsu idő van .
Én elmennék személyesen megnézni, mert képeken eléggé rendben van . Ha a papírja is megvannak és minden stimmel, ráadásul még a pénz is megvan rá, akkor nincs akadálya a vételnek .
Gergello: Látom nem vagyok egyedül . Olyasmi meg se forduljon a fejükben, de egyszerűen hülyének nézik az embert .
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Gergello
addikt
válasz Tothgera30 #10886 üzenetére
Addig örülj, amíg betonkeverőt és műsoros dvd-t nem ajánlanak neked. Illetve kerékpárat adna érte, stb... Jöbő hét végéig nem viszi el senki, akkor drasztikus árcsökkentés.
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tothgera30 #10886 üzenetére
Válaszaid gondolom:
1) nem számítok, be, nem érdekel[sz]...
2) le van írva a hirdetésben, hol a motor,[lol]
3) akkor vedd azokat barátom [telefon lerak]és ha tényleg tetszik, hozd el
Azért nem eszik olyan forrón a motorolajat. -
Tothgera30
Ármester
válasz DigitXT #10883 üzenetére
Szépen néz ki, látszik gondos gazdánál volt . De egy szó mint száz, menj el megnézni, vevő úgy is kevés van, talán egy kis alku is belefér, és ha tényleg tetszik, hozd el .
Gergello: Az enyém is eladó, és jelentkeztek is páran, ha minden igaz, hétvégén többen is jönnek megnézni . Viszont rohadtul bírom azokat az emberkéket akik azért hívnak, mert: 1. - felújított Simsont számoljak be, de csak 20 ezret pótolna, mert neki többet nem ér az én motorom.
2. - felhív hogy azonnal vinné, de mikor rátérünk arra hogy mikor jönne el, akkkor derül ki hogy az ország túlsó végén lakik, és mégsem megoldható a dolog.
3. - Alkud ész nélkül, és kiröhög ha mondom hogy nincs alku, akkor persze hivatkozik mindenféle hirdetésre, amik legtöbbször felújított Mz-ket tartalmaznak, amiknek már a lelküket is kihajtották."A pokol nem hely, hanem állapot"
-
akos3
addikt
válasz DigitXT #10883 üzenetére
A konkrét motorról az a véleményem, h nagyon szép állapotba van, ára is korrekt Yamaha blokkról csak jót tudok mondani. Nem tom mennyi lehet benne, de nem az a túl hajszolt fajta így ránézésre csomagtartó méretet persze nem tok, meg kell nézni élőben, h Neked megfelelőe. Első ránézérse a kémény tényleg kcisit nagy, de meg lehet szokni, ill le lehet cserélni, ez ne tartson vissza. És a 23LE-vel valószínű már haladni is tudsz
Sisaktartóról csak ilyen mini képet találtam, szinte semmi nem látszik Illetve ebből talán le lehet a hosszát szűrni vmennyire..
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Azt mondod, túlreagáltam? Inkább a konkrét motort véleményezd...
(Nincs harag, csak gyorsan kellett írnom, és elküldenem: ha van még ~5
percem átolvasni, lehet, hogy a felét visszatörlöm, mert igazad van.)Veszek egy utánfutót.
Gergello: az enyémnek is van ekkora, de az jórészt burkolat: nem hangos.
Na, viszont ha a 150-est ismered*, akkor meg tudod mondani, mennyire jól
pakolható? Milyen mély, és kb. milyen hosszú a csomagtartója.
Gondolom a kaszni ~ugyanaz lehet, csak a motor böszmébb a 250-esben.*: vagy úgy érted, hogy csak a 150-esről hallottál? Amúgy mintha lenne
egy kollegám, aki talán egy ilyen 180-assal jár (de nem biztos, lehet, hogy
az Runner, nem nagyon figyeltem még meg), majd megkérdem, ha látom:
neki valami tuningkipuff van rajta, ami tényleg durva. (Eszement hangos...)[ Szerkesztve ]
-
akos3
addikt
válasz matyibalogh #10879 üzenetére
hang alapján kipufogót kell venni, nem motort
(#10880) DigitXT Jó én csak kiváncsi vtam mit ad ki, és kiadott egy ilyet amit elküldtem, mert nem találkoztam még vele, gondoltam Ti tudtok pár infót mondani róla. kicsit felfújtad a témát, ennyit az egész nem ért meg. peace.
[ Szerkesztve ]
-
DigitXT
nagyúr
Szerintem meg ha nincs értelmes válaszod a kérdésemre, inkább ne írj.
Ugyanez igaz az Italjet Jupiteres "problémakörre": gondolhatod, hogy nem
azelőtt kérdezek, mielőtt beírnám, hogy "Italjet Jupiter ülés". Sőt, némileg
szofisztikáltabban érdemes keresni, ha már itt tartunk: saddle/under-seat
storage/full-face helmet/review és hasonló keresőszavakkal. Jó tanács.Ha hülyeségeket akarok olvasni, nem teszek fel kérdést a fórumban: van
egy csomó viccoldal a neten. Ne csinálj már a robogós topikból is azt.
Még ha a poén jó is. Időrablók a felesleges HSZ-ok. Konkrét motor. -
DigitXT
nagyúr
Aprilia Leonardo 250-ekről mik a vélemények.
Ill. csomagtartó kapacitás megfelelő lehet? -
-
CHIPman
nagyúr
válasz Barell #10871 üzenetére
"Szabadság 2010.06.07-től! - 2010 május 30, vasárnap
Kedves Vásárlóink! Cégünk szabadságolás miatt 2010.06.07-től 2010.06.13-ig zárva tart, így a 2010.05.30 után érkező rendeléseket legkorábban a 2010.06.14-gyel kezdődő héten tudjuk majd házhoz szállítani. Köszönjük megértésüket és türelmüket!"
Ezzel csak ez a baj.
Fogalmam sincs, hány mm-es, de az egünél felidegesítenek.
Írok az info@-ra mailt, hogy milyen menetes tükör jó az enyémre és hogy tudnak-e varióblokkolót. Visszaír, hogy kérdezzem meg a fórumban. Regisztrálok fórumba(mert valamiért nem tudok belépni a régimmel...), de nem küldi ki az aktivációs mailt. Írok megint, hogy válaszoljanak legyenek szívesek, erre a mailer daemon visszaír, hogy nem tudja elküldeni. Király.
Robogoalkatresz.eu-n meg a 3 dologból, ami nekem kéne, van 1db raktáron. Még egyszer rákérdezek a raktárkészletre ott, és ha jó, akkor megrendelem és mehetnek a fenébe a segítőkész egüsök.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Dízeles
aktív tag
Hát ezt nem hagyhattam kiJó a muzsika is
Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
CHIPman
nagyúr
Üdv.
Megtaláltam, hogy 7,5g-os görgők vannak a gyári Piaggio variómban. Így sem fogok veszteni a végsebességből, ha a Motoforce-hoz a legnagyobb görgők is csak 6,5g-osak? Vagy ez beállítástól függ?
más: Hol találok Piaggio-ra való varióblokkolót olcsón? egün nincs(onnan rendelném a többit) robogoalkatresz-en meg nincs raktáron.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Dízeles
aktív tag
válasz matyibalogh #10862 üzenetére
Erre a kérdésedre volt már válasz.
Ha pontosabb infó kell gugliba beírod Közlekedés felügyelet és a hozzád legközelebb eső nagyváros nevét.
A találatok között lesz amit keresel.Telefonszámon tudsz konkrétabban érdeklődni.
Pl: [link]
Esetleg ez
Vagy a környékeden lévő műszaki állomáson érdeklődsz és ott tudnak adni telefonszámot.Ha a szüleidnek nincs gyereke, nagy valószínűséggel neked sem lesz.
-
DigitXT
nagyúr
Ne haragudj, de ez milyen nyelven van?
Azért, mert egymás mellett le van írva a
két szó, még nem bizonyít semmit...
Egyébként nem cikk, hanem blog oldal.Viszont vmi Jupiter MX-ről irogat, aminek
véletlenül sincs köze az Italjet Jupiterhez.(Ellenben valamiféle indonéz verzió lehet,
ami alapján a Google lefordította a blogot:
a teljes bejegyzés itt található. Alapvetően
"copyright" történetről szól, mert a tajvani
Viar lekoppintotta a Yamaha hasonló nevű
modelljeit. Érdekes, de kvázi offtopik.)[ Szerkesztve ]
-
birdhouse
csendes tag
válasz matyibalogh #10862 üzenetére
Szerintem nem éri meg úgy megvenni, hogy te papírozd le. Reg adó műszaki, rendszám, stb stb. Átírás cm3-ként van.(természetesen ez a rendszámos motornál) most nemtom pontosan mennyi, nemrégen 16 Ft körül volt 1cm3. Illetve ha veszel motort, én apud nevére venném, olcsóbb lesz a köteleződ sokkal.
..Samsung GT-S5620 Monte... <- eladva (f¤srakás) // vodafone 225,246,345, sonyericsson k800
-
matyibalogh
csendes tag
Szép estét!
Légyszíves írjátok már le nekem azt hogy mennyi pénzbe kerül egy olyan motor
Műszakiztatása amihez adnak minden rendszámozáshoz szükséges papírt?
Esetleg olyat is írhattok hogy az mennyibe kerül hogy ha át akarom iratni a nevemre és a legfontosabb kérdésem:mennyi egy rendszámos motor havi költsége illetve évi?ui: az a helyzet hogy úgy néz ki kezdem az A1-et és munkám is lesz, tehát belevágok egy 125-ös robogóba! A runner sajnos egerbe nagyon gázos de egy leonardot például el tudok képzelni!
Köszi mindenkinek![ Szerkesztve ]
●A lányok röpiznek, a fiúk fociznak..A Férfiak pedig EDZŐTEREMBE járnak!●
-
DigitXT
nagyúr
válasz Tothgera30 #10859 üzenetére
Ja, nekem is szimpi...! Mondjuk nem tudom minek nézegetek
250-es gépeket, ha arra, amire használom, bőven elég a 125-ös.
Viszont ha ezt rendszámoztatni akarom, annyiból már inkább el
lehet adni, és rádobással megvan a 250-es. Csak a csomagtartó
a kérdés, mert az a mániám, hogy a cuccom beférjen, ha már a
kis 125-ösbe befér. Kár, hogy nincs ilyenből 250-es: az jó lenne.
(Asszem anno is kérdeztem, hogy milyen olyan közepes méretű
maxi - nem Burgman - létezik, aminek nagy a csomagtartója.) -
DigitXT
nagyúr
De van olyan autó is. Ha a motort akarod megtalálni,
célszerű a következőre keresni: Honda Jazz 250. -
-
akos3
addikt
Ha már jupiternél tartunk Ti hallottatok erről? yamaha jupiter
meg ez is elég hasonló: honda -
DigitXT
nagyúr
Dögöljön meg a szomszéd tehene is?
Más: honnan lehetne kideríteni, hogy egy Italjet Jupiternek mekkora a csomagtartója? Írják, hogy belefér két sisak, de képet nem találtam róla (felnyitott üléssel). Az őrületbe kerget, hogy a szimpatikus nagyrobogókat mindig agyoncsapják valami miniatűr csomagtartóval. (Pl. a Majesty 250-nek, meg a Honda Foresightnak is a fél csomagtartója használhatatlan: odarakták az akksit, vagy mi?) Egy kabát+gerincvédő elcuccolásához hosszú csomagtartó kell: csak nem vehetek Burgmant emiatt! (Azt nem tudnám otthon leparkolni, szóval nem is veszek, nyugi.)
-
nLali
őstag
Örülök, hogy másnak is akku problémája van, nem csak nekem.
Bérelhető reklámfelület
-
Gergello
addikt
válasz bajnokpityu #10850 üzenetére
Easyparts.nl-en amit láttam az is nagy akksinak tünt, de nem különösebben izgat. Belegyömöszltem, fedő rárakva azt csá. Nekem bőven jó így. Kuplungot beállítjuk még, aztán megy ameddig megy.
-
-
Gergello
addikt
Kösz, neked is az MZ-hez.
Ma szereltem be a zselés akksit a Zipbe. Olyan szépen indul önindítóra.
Csak fektetve tudtam berakni az akksit, remélem nem lesz baj., -
Gergello
addikt
válasz Tothgera30 #10839 üzenetére
Szép.
Én azért a kopott matricát lecserélném. Nekem nagyon szúrja szemem. -
CHIPman
nagyúr
Úgy néz ki, hogy a gyertyatisztítás megtette a hatását, melegen még jobban is gyorsul egy kicsit, és nem akad. Mondjuk kevesebbet mentem, mint akkor, amikor már intenzíven akadt, de 2*10+5km alatt nem volt semmi gond, és végig nyélen jöttem.
Amúgy mi kevés a keverékben? Olaj vagy benzin? Mit kéne beállítani hozzá? Fúvókát nagyobbra?hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Tothgera30
Ármester
válasz Barell #10840 üzenetére
Köszönöm. Most egy kicsit gyorsabban mentem a keleténél, nem akartam megázni, ezzel a motorral meg főleg nem. Tényleg szép, de mivel alig használom, jobban jár majd egy új tulajjal, feltéve ha megveszik. Pár képet lőttem, miután letakarítottam.
[ Szerkesztve ]
"A pokol nem hely, hanem állapot"
-
Barell
senior tag
válasz Tothgera30 #10839 üzenetére
Hú amikor Édesapám még ilyennel vitt óvodába. Ültem a tankon és fogtam a kormány szárat. De élveztem amikor 100+ al mentünk...
-
nLali
őstag
válasz matyibalogh #10833 üzenetére
Jaja Nagyon szeretem. Asszem ő is engem, mert sose hagy szarban.
[ Szerkesztve ]
Bérelhető reklámfelület
-
CHIPman
nagyúr
válasz Gergello #10827 üzenetére
Hát én ezen nem igazodok ki, mert a 2005-ös pont nincs benne, ilyen számokat meg nem tudok. Ja, és sajna nem vagyok pesti, itt meg van kemény 2db olyan bolt, ahol árulhatnak egyáltalán gyertyát. Érdemes körbemennem, hogy van-e?
Barell: Variátorblokkolóval. Apám megoldotta egy lapcsavarhúzóval is jól beakasztva, de szerintem ez gyakrabb szétszedésnél nem túl megfelelő megoldás.[ Szerkesztve ]
hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Gergello
addikt
válasz Barell #10824 üzenetére
Elég furi ez görgő, majd számolj be, hogy mit tud,
CHIP:
http://www.easyparts.nl/choosesubmodel/15/47/0-968-1-m420-m47/Typhoon.html
Itt ki tudod nézni, hogy milyen gyertya kell bele gyárilag. Nem akarok hülyeséget mondani, de egy ngk "br9es"-t bele lehetne rakni szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
Barell
senior tag
-
Barell
senior tag
Ezzel a Seriepro görgővel volt már valakinek dolga. Írják hogy különleges formája miatt jobban húz meg jobban megy végre a motor és még tartós is. Szívesen kipróbálnám valszeg ki is fogom a jövőhéten csak jó lenne hallani valami személyes tapasztalatot.
-
Gergello
addikt
Én maradnék az ngk-nál.
-
Barell
senior tag
válasz CHIPman #10816 üzenetére
17k. Egyáltalán nem drága bátr tény hogy nem ér annyit. Van hozzá 2 szett, 3.6 és 4.9 grammos. A 4.9-es minden bizonnyal jó is lenne neked.
De akkor ottvan a malossi multivar 14-ért és van hozzá kontrasztrugó is. Igaz görgő csak 1 szett az is 7 grammos de 2k-ért lehet venni újat. De annyiból meg már speed control igaz ahoz nincs rugó. De ottvan még a 2 extreme is van stage6 sport pro... Van választék bőven.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
CHIPman
nagyúr
válasz Barell #10807 üzenetére
"De ha csak kipufogót veszel a motorra még roszabbul fog menni." Akkor mi kell még? A varió, amit mondtál? Azt olvastam, hogy megbánta valaki a versenyvariót, mert a gyárit is be lehet ugyanúgy állítani.
Gergello: Köszi. Egyébként mekkora fúvóka van a tiedben? Ugyanez a kérdésem Barell-hez is, bár sajnos nem összehasonlíthatóak.
Mindjárt felteszek egy képet a gyertyáról, és kérném a véleményeket róla. Én nem tudom megállapítani, hogy ez most milyen színű, mert mindenhol más.hardverapro.hu/tag/chipman - keresek 1TB 2230 SSD-t, eladó 2x16, 2x8GB notebook DDR4
-
Gergello
addikt
CHIPMan. Jövőhéten (elvileg) beállítjuk a zip-emet. Majd teszek fel videót, hogy, hogy megy. Meg leírom, hogy mit csinált a srác ha érdekel.
Az a baja, hogy túl úgrós. Alig lehet úgy elindulni, hogy ne egykerekezz.
Ha bemelegszik a kuplung, utána már nem is lehet rendesen elindulni, mert amint kinyit már ugrik is. -
CHIPman
nagyúr
válasz Barell #10800 üzenetére
És azt is észrevetted, hogy két egyforma válasz nem volt még? Mellesleg most a típusra is kérdeztem, mert 30 alatt nem találtam olyat, ami jó lenne 50-esre hangolás nélkül és nincs benne fojtás.
Új hozzászólás Aktív témák
- SZINTE ÚJ, GARIS, 2024 SENCORE S70 400W EROLLER
- Secretlab TITAN Evo "Neo Hybrid Leatherette"- Regular - 5 év garancia Bontatlan, új Számlával
- ÚJ! Newskill Valkyr fekete gamer, irodai szék
- ÚJ Besen BS20 Smart 11-22kW elektromos autó töltők GARANCIÁVAL, számlával, készleten
- Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 - ELEKTROMOS ROLLER