Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
Próbáld meg telneten keresztül a "remote_mgt_ssh" nevű változót 0-ra állítani, ha az aktuális értéke 1.
nvram get remote_mgt_ssh
nvram set remote_mgt_ssh=0
nvram commit
reboot
A v24-es verziónál már nem szürke a beállítómenüje a webfelületen sem, ill. nem tudom, hogy függ-e attól (vagy mástól is), hogy kliensnek vagy AP-nek van konfigurálva a router. -
ngabor2
nagyúr
beidézem, amiket pü-ben írtam, hogy más bele tudjon kapcsolódni:
első blikkre én a cron-t ajánlanám, ha már úgyis van ssh-hozzáférés. ha a jffs-t engedélyezed, akkor helyed is lesz, fel tudod tenni a cron csomagot (pontos részleteket nem tudok, rég használtam), onnantól kezdve meg 2 rövid szkript, vagy ha nem kell ekkora rugalmaság se, akkor a /etc/crontab-ba 2 sor.
[...]
ha van /etc/crontab, akkor abba kell. ha nincs, akkor nézz utána az ipkg-nak a google-ban.
most csak fejből írom a szükséges sorokat, még a crontab formátumának pontosabban utána kell járnom, rég használtam
0 0 * * * root /sbin/ifconfig wifi0 down
0 6 * * * root /sbin/ifconfig wifi0 upszkripttel meg lehet oldani, hogy ellenőrizze, hogy megy-e egyáltalán a wifi, a kikapcs és/vagy a visszakapcs sikeres volt-e, ip-hozzárendelés, meg amit akarsz.
közben az ipkg-s link is előkerült. innentől kezdve idő és tapasztalat hiányában átadom a stafétát
(HXY: a crontab sorokat kijavítottam, fordított sorrendre emlékeztem.)
And: úgy se rossz ez van, ha az ember túl kocka, a legegyszerűbb módszert nem látja meg...
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Nem kell ehhez mindenféle parancsokat futtatnod vagy scripteket írogatnod. Elmész szépen a Wireless / Advanced settings menübe, az oldal aljára, és a 'Radio Time Restrictions' beállításnál engedélyezed a 'Radio Scheduling' funkciót. Akkor megjelenik egy egyórás felbontással rendelkező beállítósáv, amin szépen letiltod (pirosra állítod) azt a hat órát.
-
xabolcs
őstag
-
xabolcs
őstag
elvileg automata a cuccos,
szal join, turelem, es muxik...
join utan nezegesd az status / router ful legaljat, h kap-e ipcimet ...
ha par percig nem kap(0.0.0.0) akkor valszeg mac szuros dolog lesz rajta.
ooo mikozben varakozol a dhcp-re megnezheted a status / wireless lapon a statisztikakat:
terero, hiba%, stb ...
ize
emlitetted, h notival be tudsz menni, csak netezni mar keves a kaja.
szal addig tedd ide-oda a routert, amig nem kap vmi jo tererot.
aztan ha van ip cim, akkor probalj pingelni routert, h milyen packet loss van,
es utana pingelhetsz pl bix.hu-t is
sztem az a legeccerubb, h klikk a join-ra, utana ping -t www.bix.hu
hostname not found, destinaniton net unreachable, timeout ez mind hasznos infok
kozben meg nezed a status / sys-info lapotaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
#968 -tol kezdve megjelent ez a tema
de ahhoz, h notival, wifin keresztul kolcsonozd a routered segitsegevel a szomszed wlanjat, az kell, h a szomszed is, meg a routerja is tamogassa a wds-t ...
az utobbi nelkul felejtos a vezeteknelkuliseg!
ha tamogatja a szomszednak a routerje a wds-t, akkor be kell allitani, azt is, meg a tiedet is,
h keressek egymast, blablabla (howto, faq, stb)
kulonben marad a 20m utp kabel azzal is korbelehet setalni a szobat
sok sikert!!aláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
-
xabolcs
őstag
szia,
gyari fw-vel nemtom h hogyan, nem sokaig volt rajta
helyette tudom ajanlani barmelyik 3rd party fw-t, szerintem mindegyik tudja
linkek az elso hszban [link]
es meg a tomato, mert az kimaradt az elsobol [link]
frissites elott mindig olvass howto-t, faq-t, egyebet, hatha nem hal le a routered, hatha nem zarod ki magad a routeredbol, stb
en DD-WRT v23 SP3 (04/06/07) mini-t hasznalok, itt pl a status / wireless fulnel,
az oldal aljan klikk a site survey-re majd a talalt halozatok mellett a join-ra... ennyi
ekkor atvalt kliens modba, s csak vezetekesen tudsz kapcsolodni
erre azert ugyelj, mert ha notirol nyomod, akkor kapkopdhatsz utp kabel utanaláírás1: csocsó-vesztes vagyok, főleg a Bog és Bocha páros ellen, aláírás2: van mobilarénáskulcstartóm! :D
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- SSD kibeszélő
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Magisk
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Okoscsengőt hozhat jövőre az Apple
- PlayStation 5
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- További aktív témák...
- 32GB 3600MHz hűtőbordás DDR4 kit (2x16GB)! Számlával, garanciával! ÁRON ALUL! BONTATLAN!
- GAINWARD GHOST RTX 4060 Ti eladó! RGB-s! Garanciával, számlával!
- Új Lenovo L0Q Gamer Tervező Laptop 15,6 -30% AMD Ryzen 7 8845HS 16/512 RTX 4060 8GB FHD 144Hz
- ASUS TUF GAMING B760M-PLUS (DDR5) - Keveset futott - Garanciális
- NEXTLEVELRACING RACER Szimulátor állvány + Shifter mount
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest