Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
And
veterán
válasz Danke DJ #13099 üzenetére
"3-4 fal van a gép és a router között."
Az nem kevés. Bár nem említetted a falak anyagát és vastagságát, ennyi már jelentősen csillapíthat.
"De zavaró, hogy az én routeremnem van a legkisebb jelszintje, amit fogok be kb. 10 másik routert, mindegyiknek sokkal jobb. "
Azok is átjönnek ennyi falon? Mert ha például az ablakon keresztül szűrödnek be más lakásokból, akkor esetleg jóval kevesebb csillapítást szenved el a jelük, mint a '3-4 falon túli' saját routeredé.
"Vettem rá 2db brutál antennát a régi 4dbi-es helyett [..]"
Az eredeti antennái csak 2 dBi-sek.
"[..] 12-18dbi-set, 38cm az antenna, de ugyanaz..."
Nem csoda, mivel egy <40cm-es körsugárzóra megadott 18 dBi sajnos mese habbal. Még a 12 dBi is. . Legjobb esetben 5..8 dBi-s nyereségű lehet - ha egyáltalán - egy akkora 2,5 GHz-es antenna, az meg sajnos nem váltja meg a világot.
"DD-WRT fut rajta, Xmit Power 125mW-on van."
Beállíthatsz akár 250 mW-ot is, de két dolgot nem szabad elfelejteni: az egyik, hogy a hardver ekkora teljesítményt nagy valószínűséggel amúgy sem tud, mindegy, mekkora a TX-power mezőbe beírható érték maximuma. A másik, hogy a teljesítményemelés minden esetben csak félmegoldás, mivel visszafelé nem érvényesül: a router ettől egy kicsit sem fogja jobban venni a kliensek jelét.
Sajnos ilyen esetben semmilyen beltéri körsugárzó 'csodaantenna' nem lesz jó megoldás. Ha teheted, helyezd át a routert a lakás közepére, nyílt helyre, ahonnan a legtávolabbi saroktól sem választja el annyi fal. Alternatív megoldás lehet egy újabb AP (kábelezve az első routerhez), vagy egy jelismétlő / repeater (vezeték nélkül). -
Danke DJ
csendes tag
Sziasztok!
GL típusú routerem van, van egy kis gond vele, de már régóta, de most untam meg. 1 éve teszem ide-oda, állítgatom az antennáját össze meg vissza, de sehogy nem akar normális jelet adni, a router oldalán 11% körül van a Signal Quality, de ingadozik 4-14% között, nem stabil. Néha meg is szakad pár másodpercre.
Vettem rá 2db brutál antennát a régi 4dbi-es helyett 12-18dbi-set, 38cm az antenna, de ugyanaz... :S :S
DD-WRT fut rajta, Xmit Power 125mW-on van.
3-4 fal van a gép és a router között. De zavaró, hogy az én routeremnem van a legkisebb jelszintje, amit fogok be kb. 10 másik routert, mindegyiknek sokkal jobb. Idegesítő.
Köszönöm előre is a segítségeteket, véleményeteket!!Go hard ... Or go home ...
-
Peti78
őstag
Sziasztok!
A következő a problémám. Adva van egy wrt54gc v3 router, ami eddig hibátlanul működött úgy, hogy netkábel bent, egy ethernet ki az én gépembe, és wirelessen keresztül ment a barátnőm 2gépén a net. Ma elmentem fodrászhoz (fontos) mire hazajöttem, egy darab net se volt. A netet nem kapcsolták ki, hiszen direktbe kötve mindegyik gépen megy rendesen. Tehát. A routert többszöri áramtalanítás sem javította meg, illetve reseteltem is. Digim van, ha jól emlékszem itt a ppoe kapcsolatot kell állítani a szolgáltatótól kapott jelszóra és felhsználónévre. ha jól tudom, mást nem kell. A fényekről: a power gomb néha villog, a wireless nem, at eternet folyamatosan világít, az internet bevillan. ötlet? jah, ha a netkábel benne van a routerben, nem érem el a setupot.
előre is köszi a segítségetBlackberry Bold 9900, Blackberry Classic, Blackberry Key2 O1G
-
dmc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13095 üzenetére
A gyárit visszatenni de sehogy se tudom mert amit ez kér az valami TLX kiterjesztés vagy mi.
Ezért vagyok meglőve -
veze
őstag
válasz Intruder2k5 #13086 üzenetére
az NVRAM törlése megoldotta a gondot.
csak félórat tartott mire mindent visszairtam bele
de mostmár jó..
legalabb a sok régi szemetet is kitakaritottam belőle. vissza már csak azok kerültek ami most aktuális -
MODERÁTOR
ASUS-nál is jellemző hiba, de mostanában a TP-LINK 1043ND-k körül is előjött már, és ugyanígy minden típusnál előfordulhat!
DD-WRT-vel mit szeretnél most? Rátenni, vagy éppen a gyárit visszatenni?
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Intruder2k5 #13086 üzenetére
naponta csinal mentést a router, CIFS Client-ként meg van adva neki a nas egyik vinyoja, oda rakja, felülirva az elözö napit (hetente egyet pedig megtart)
kipróba ma estefelé majd.. remélem jólesz.. -
dmc
aktív tag
Tök jó hogy így jönnek a kérdések de már nem tudtam sajna hozzáírni de melyiket kell letölteni a dd-wrt oldaláról?
Köszi előre is -
dmc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13090 üzenetére
Netalántán erre : ?
13069
Jó lenne ha visszatudnám nyerni a ruteremet -
dmc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13090 üzenetére
Ez egy kimerítő válasz volt!!!
Nagyon szépen köszönöm.
Ilyennel még nem találkoztam akkor szépen lassan át kell néznem az összes rutert vagyis azokat ami ezt csinálta -
MODERÁTOR
Normális mértékű hálózati feszültség ingadozást egy jó állapotú táp áthidal! A nem normális mértékű ingadozás pedig nyilván más eszközöket is tönkre vágna, és nem csak nálad, hanem az egész környéken, másoknál is! De ilyen azért nem jellemző!
A táp természetesen helyettesíthető másik, egyező paraméterekkel rendelkező darabbal! A kondik pedig némi kézügyességgel, és egy forrasztópákával cserélhetőek, összesen 2-300Ft-ból!
-
dmc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13088 üzenetére
Köszi!
Feltörés kizárva.
A másikkal lehet valamit csinálni?
Gondolom tápcser és a kondival?
Vagy csere az egész?
Én feszültség ingadozásra tippeltem . -
MODERÁTOR
-
dmc
aktív tag
Valaki erre valami megoldás:
13070 -
MODERÁTOR
30/30/30 nem is kell, elég egy NVRAM törlés menüből! Javaslom mentsd el a jelenlegi beállításokat, aztán menüben töröld az NVRAM-ot, majd állítsd be a távoli elérést, és próbáld meg! Ha úgysem működik, akkor visszatöltheted a beállításokat, mert más a gond, ha viszont igen, akkor nem marad más hátra, mint a manuális beállítgatás!
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Intruder2k5 #13084 üzenetére
nem..
sajat magára meg nem állitottam be portátiranyítast, de ugy rémlik azt nem is kellett sosem
probáltam a 80-as porttal is ami alap http
meg ahttps 443-al is egyböl fix ipvel irtam be a címét hogy a dyndns esetleges problémáját kihagyjam de ugyse..
hard resetet nem csinaltam még (30-30-30sec) mert minden mostani beállításom elveszik akkor.
Van mentésem is a beállításokrol, egy évvel ezelötti is, de abban is csak így van beállítva szerintem minden..
egyelöre tanacstalan vagyok.. -
MODERÁTOR
-
veze
őstag
mi a tú*rót nem állitok be jol ahhoz hogy kivülröl elérjem a routerem admin felületét?
Korábban már ezerszer beállitottam és hasznaltam is és müködött is , most meg nem jövök rá mit kéne még állitanom. a csatolt képen kívül... Megjegyzem ki se kapcsoltam tudtommal, mégsem érem most el..
IP címre sem, dyndns-re sem érem el a router admint, de mind a kettöre müködnek és elérhetők kivülről azok a dolgok amik portátirányitásra vannak berakva és a belsö hálón vannak
ujra inditás megvolt, utana sem -
Tav-Csoves
őstag
válasz Tav-Csoves #13081 üzenetére
Nos, azóta kiderült hogy tényleg el vagyunk átkozva. Na jó nem. És most totál komolyravéve a szót.
Arra jöttünk rá, hogy a linksys wrt54gl-nek nincs zajszűrése. Van valami a házban, ami valamilyen tartományba sugároz, s zavarja a készüléket. S míg a mellette lévő TP-Link MR3420 vígan duruzsol , addig ő:
Androidon azt figyeltem meg, hogy mikor csatlakozni akartam a full erősségű routerhez, akkor hirtelen leesett a jelszint, és lecsatlakozott. Volt hogy teljesen eltűnt. A ház legtávolabbi pontjain viszont rögtön connected.szóval erről ennyit.
választok egy másik routert. erről a tomato-s topicban teszek fel egy kérdést. Kellemes ünnepeket! Sok tojást! -
Tav-Csoves
őstag
válasz Intruder2k5 #13068 üzenetére
Szia!
Ez már egyszerűbb leírás, és tök jó is LENNE... Nem tudom, srácok én el vagyok átkozva!
Adott a két router. wrt54gl. Budapesten a panelházba - ahol azért nagyobb az interferencia, mint egy családi házban - próbáltam az első leírás által beállítani. Akkor nem volt gond a felcsatlakozással.
Szüleim feljöttek pestre mert nagybácsi lettem, s hogy kevesebb legyen a cuccom, hazavitték a 2 routert.
Szüleimhez hazamegyek, - 5500 lelkes kis városka - na mondom magamba: de jó lesz beállítani, tök egyszerűnek tűnik amit Intruder2k5 belinkelt.
bedugom az első beállítandó routert, próbálok csatlakozni. semmi... csatlakozás, semmi. csatlakozás semmi. (win7-es lehetőség)iagnosztika, húzzam ki, dúgjam vissza, ellenőrzés hogy megoldódott e a probléma, nem, forduljak a rendszergazdához.
Volt hogy elvittem a szoba másik végébe, akkor egy pillanatra felcsatlakozott, aztán ledobott. Még akkor se működik, ha a laptoptól 1 méterre van.
Olyan, mintha MAC cím alapján blokkolna, de a mac szűrés ki van kapcsolva. Pedig tök úgy viselkedik. Cable-en jól megy rögtön IP cím, connceted
Felvetődik a gondolot, hogy ok, egy router kuka lett... De a másik se akar csatlakozni.
Ok, akkor valami interferencia lehet. Kihúztunk mindent. tv, hűtő hordozható kézibeszélő. Szinte gyertyafénynél próbálkozok: semmi. csatlakozás, ledob.
jó, akkor bekapcsolom a régi TP-linket, ami eddig itt volt: connceted.
el vagyok átkozva.
feltettem a 117-es build vpn-t. nvram full erase is volt. ugyan az.
segítség[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
Köszönöm a válaszokat!
Igazából az lenne a jó, ha valós ethernet bridge-ként működne:
minden maradna a régiben, csak a WAN-t nem az RJ45 portról venné, hanem az egyik antennájával a mobilnet routerről.
Erre van egyáltalán lehetőség?A WRT54GL a házimozim része. Rajta van a NAS, a média lejátszó és néha egy PC, amivel gyorsabban tudok másolni rá nagyobb állományokat, mintha WiFi-vel kapcsolódnék hozzá. Néha WiFi-ről is nézek filmet vagy hallgatok zenét, esetleg szerkesztem gyorsan a felirat fájlneveket, stb., szóval fontos, hogy WLAN-on is elérjem a NAS-t.
Viszont nincs kábeles internet a lakásban, a hülye médialejátszó meg netről venné az adatokat, onnan YouTube-olna, stb. Ill. nekem sem kellene a mobilnet wifije és a fájljaim elérése miatt váltogatni a WLAN hozzáféréseket.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
krealon
veterán
válasz Kapanyél #13071 üzenetére
"WRT54GL-em van Tomato 1.28-cal. Szeretném, ha a mobil wifi routerem jelét fogná valahogy, amit WAN-ként kezelne és osztaná meg a switch portjain.
Milyen beállításokat kell használni ehhez?"Elvileg ezekkel a beallitasokkal mukodik, de speciel az en Android v4.1.2-es telefonomra nem volt hajlando csatlakozni.
Nalam a megoldas egy TP-link + Gargoyle lett.
-
AMDATIFAN
csendes tag
Sziasztok!
Adott lenne egy Linksys WRT-54G2 router DD-WRT-vel és azt szeretném a routerben beállítani, hogy a hozzá csatlakoztatott számítógépek csak az 53 , 80 , 443 -mas portokon tudjanak kommunikálni az internet felé és a többi port tiltva legyen.
Beállítható valahogy úgy, hogy ez működjön?Köszönöm ha tudtok segítetni!
-
MODERÁTOR
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13074 üzenetére
Na én ezt nem találom, h hová tudom a Tomatoba beírni az SSID-t? Sehol egy connect gomb vagy bármi ilyen. :-(
Még client módban sem, ahol aztán tényleg erről kellene szólni mindennek.Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
MODERÁTOR
válasz Kapanyél #13073 üzenetére
1. Sehol sem írtad, hogy WiFi-n is tovább kellene osztania a vett jelet! A jelet nem is kell keresned, beírod a mobil SSID-t és a PSK-t a Tomato-ba, és az csatlakozik hozzá!
2. WDS-t mindkét routerben be kell állítani, és leginkább azonos hardverek esetén szokott jól, és megbízhatóan működni!
[ Szerkesztve ]
-
Kapanyél
őstag
válasz Intruder2k5 #13072 üzenetére
Client-nél nem lesz wifi, de amúgy sem tudom hol megkeresni a mobil router jelét.
Bridge mód elviekben jó lenne, de ilyenkor sincs wan...
A wireless survey menüben látom a környező wifi ap-kat de nem lehet hozzájuk csatlakozni.Access Point + WDS mód tűnik a legígéretesebbnek, meg tudok adni a mobil router MAC címét, de nem csatlakozik rá. Szétidegel. Átraktam már mindkettőt WEP-re... semmi.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
MODERÁTOR
-
Kapanyél
őstag
Hali!
WRT54GL-em van Tomato 1.28-cal. Szeretném, ha a mobil wifi routerem jelét fogná valahogy, amit WAN-ként kezelne és osztaná meg a switch portjain.
Milyen beállításokat kell használni ehhez?
Köszi előre is!Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
-
dmc
aktív tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalt már olyat és ha igen mitől lehet a következő
Adva van 5db WRT54GL es ruter ebből 3 db valamiért visszaállt alap beállításra még az eredeti FW van fent rajt.
Mitől lehet vagy mi lehet a gond?
Előre is köszönöm a válaszokat -
dmc
aktív tag
Szerintem én elrontottam megint valamit
Ki akartam próbálni ezt:
[link] össze is jött de szeretném a frimwert visszacserélni az eredetire.
De sehogy se tudom rábírni hogy lecseréljem a dolgokat
Ezt ismeri valaki? -
MODERÁTOR
-
Tav-Csoves
őstag
Szia! Igen, jó a leírás, csak az a kérdés merült fel bennem, hogy hogyan fogom az al routert elérnem? Mert megcsináltam ahogy ott le van írva, de mégse tudok felcsatlakozni... Valahogy olyan leírás kéne, ami kifejezettem Tomato shibby fw-s wrt54gl-re vonatkozik....
köszönöm -
DRB
senior tag
válasz Tav-Csoves #13064 üzenetére
[link] Ezt olvasd át, igaz más típusú router(TP-Link) van benne, de talán az elmélet ugyan az lehet Linksys-nél is. A TP-Link gyári firmware-vel mutatja be a beállításokat, hogy ezt hogy tudod átültetni a Linksys-re, illetve Tomatora, azt nem tudom. Egy biztos, legalább az egyik routernek WDS képesnek kell lenni, ez a legfontosabb.
[ Szerkesztve ]
-
dmc
aktív tag
válasz Intruder2k5 #13063 üzenetére
Köszönöm!!!!!
Sikerült -
Tav-Csoves
őstag
Sziasztok!
Utánaolvasgattam a WDS kifejezésre a topicban, s nem igazán találtam választ arra amit most felteszek. (viszont félek, hogy most erre még is kapok egy hsz linket akkor bocsi, elnéztem )
Adott 2 Linksys WRT54GL router, s vezeték nélkül megszeretném növelni az egyik - fő routerét, amin van net - router hatósugarát.
Gondolom WDS beállítás kellhet ide, hiszen az is a cél, hogy az internetező eszköz az erősebb jelre ugorjon át, ha az eszköz vándorol.mint a mobilhálózatnál
Szóval WDS, de hogy? És DHCP-t hogy állítsam? És milyen egyéb beállítások kellenek még?
A routereken Tomato Shibby fut!köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Azért ennyire nem rossz a helyzet, tftp-n minden bizonnyal észhez lehet téríteni!
-
dmc
aktív tag
Kérdésem a következő.
Mi van akkor ha frissítés után nem történik semmi se és csak a power led villog?
Végig ment minden kiírta hogy ok majd elérni se kábelen se wifin nem lehet.
Lett egy féltéglám ? -
dmc
aktív tag
válasz #85290240 #13060 üzenetére
Sziasztok!
Lehet nem ide vág a kérdésem
Felraktam a ruteremre a DD-WRT firmwaret szépen működik is de lenne egy olyan gondom hogy a Hotspot részt nem tudom úgy életre kelteni hogy valamelyik szolgáltatóhoz ne ne kelljen regisztrálnom?
A gép nem is lenne neten ( ezen fut egy wamp és WIN 7 ) hanem csak egy 30 - 40 m es körbe kellene megjelennie az információknak a tabletteken meg okos-telefonokon.
A választ és a segítséget előre is köszönöm[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Sziasztok.
Nekem csak egy technikai jellegű kérédésem lenne ismét: hol látom a shibby féle verzióban (vagy bármelyik tomató alapúban), hogy melyik élő kapcsolat, mi vár bezárásra, mi van figyelmen kívűl hagyva? Qos-view details. Mint a dd-wrt esetében úgy értem.
-
Ladislaoca
tag
Azóta teljesen jó!!
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13057 üzenetére
Első lépésként frissítettem a Linksys firmware-ét.
Hátha ez is segít!
Ha nem akkor majd felrakom a Tomato-t! -
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13056 üzenetére
Nem tudom, de ezek szerint akkor valami a routerrel nem kerek! Ha rajtam múlna, maradna a Tomato fw!
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13055 üzenetére
Ma reggel újra elég lassú volt!
Beléptem a routerbe.
Simán nyomtam egy save settings-et és újra gyors!
Ez mitől lehet? -
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13054 üzenetére
OK, rendben! Ha továbbra is rendetlenkedne, akkor esetleg lehet még próbálkozni 3rd party firmware-el a routerre, amiben van DNSCrypt-proxy, ezzel biztonságosabb lenne a DNS elérés! De ha jó lesz, akkor nem kell bántani!
Szívesen!
[ Szerkesztve ]
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13053 üzenetére
Az újraindítás óta megy!
Van amit nem azonnal tölt be, hanem 1-2 másodperccel később, de azután bejön hiba nélkül az oldal!
Köszönöm a segítséget! -
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13052 üzenetére
Akkor pedig mégiscsak DNS gond, mert a torrent IP alapon működik, az nem használ DNS szervert!
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13051 üzenetére
Azt figyeltem meg az elmúlt napok alatt, hogy a torrent az viszont jól ment!
-
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13050 üzenetére
Ha ezzel sem jó, akkor lehet nem is a DNS szerver, hanem tényleg az egész netszolgáltatás döglődik nálad, ami lehet helyi hiba is, például modem miatt, de lehet hálózati, vagy központi hiba is!
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13049 üzenetére
Újraindítottam mindent!
Most megint jó , mobilon is kipróbáltam azon is jó!
Meglátom milyen lesz pár perc múlva! -
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13048 üzenetére
Ezt több kliensen is csinálja?
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13047 üzenetére
Viszont pár perc után újra előjött a fentebb felsorolt hiba!
-
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13046 üzenetére
Természetesen megtarthatod, ez nyilvános dns szerver, amit a google üzemeltet, és bárki használhatja, és nem fáj az invitelnek se! Én is ezt használtam évekig, jelenleg opendns van beállítva, az is ugyanilyen, csak más cég! De ha éppen úgy van kedved, vissza is állíthatod, tök mindegy!
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13045 üzenetére
Beírtam és érezhetően villámgyors lett!
Ezeket a beírt értékeket meg lehet tartani?
Vagy majd vissza lehet állítani alapértékre ?
Vagy pedig nincs jelentősége?
Bocsi ha hülyeséget kérdezek! -
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13044 üzenetére
-
Ladislaoca
tag
válasz Intruder2k5 #13043 üzenetére
Köszi a gyors választ!
Pontosan le tudnád írni, hogy hol és mit kellene beállítanom?
-
MODERÁTOR
válasz Ladislaoca #13042 üzenetére
Szia!
Állíts be egyedi DNS szervert! Más is jelzett ilyet, szintén Invitel nettel, valószínűleg döglődik a DNS szerverük!
Google szerverek
8.8.8.8
8.8.4.4OpenDNS
208.67.222.222
208.67.220.220 -
Ladislaoca
tag
Sziasztok!
Van egy 25 megás Inviteles kábelnetem.
Ez pedig egy Linksys WRT54GL típusú wireless routerrel van megosztva.
Pár napja az alábbi probléma lépett fel.
Bizonyos oldalak hiányosan töltődnek be, vagy lassan töltődnek be!
Vagy be sem jönnek.
Vagy pedig az alábbi hibaüzenetek jönnek:DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET
ERR_CONNECTION_TIMED_OUT
Próbáltam többször is újraindítani mind a kábelmodemet, mind a routert is!
1-2 percig mintha megjavulna de azután továbbra is ezek a hibák jönnek elő.Mi lehet a probléma?
-
And
veterán
válasz csocsika1700 #13040 üzenetére
De ugye nem azt a (ki tudja, milyen állapotú) CFE-t töltötted vissza, amit korábban lementettél róla?
Amúgy én sosem toltam vissza a gyári kernelt, mindig dd-wrt-t tettem fel, mivel egyébként is azzal használom. Annak van kifejezetten TFTP-s feltöltésre készült verziója, és utána akármelyik fw-t rá lehet már tenni webfelületen, legyen az a gyári vagy más 3rd-party szoftver: dd-wrt.v24_mini_wrt54g.bin. Ezzel nem szokott gond lenni a teljes törlés után hiányzó nvram (konfigurációs terület) sem, a kernel azt valószínűleg az első boot-nál létrehozza, és a default értékekkel feltölti.
"ezt a parancsot hova kell irni? /noemw /nocwd"
Ezek nem parancsok, hanem mint említettem, parancssori kiegészítő opciók a jtag-es debrick utility-khez. Én tjtag-programmal próbáltam, de talán az eredeti HDM utility-vel is működnek. Ezekről bővebb infót az említett segédprogramok helpje ad, ha például mindenféle paraméter vagy opció nélkül futtatod a wrt54g.exe-t vagy a tjtag_xx.exe-t. És igen, arra valóak, hogy a routert processzora megfelelően inicializálva legyen a jtag-es műveletek előtt, vagyis a program ne fagyjon ki valamelyik műveletnél, vagy épp a router ne induljon újra a jtag-util futtatásakor. Ha az említett opciókkal és a -probeonly paraméterrel (ami a detektáláson kívül mást nem csinál) megfelelően lefut a wrt54g.exe vagy a tjtag_akárhányas.exe (eredményeként név szerint említve nem csak a Broadcom SoC-ot, hanem a flash típusát is), akkor lehet egyéb műveleteket kezdeményezni velük, mint törlés és újraflash-elés. De CFE-nek ajánlott egy megbízható forrásból származót, vagy a Skynet-segédprogramjával a router eredeti MAC-címével generált verziót használni. -
csocsika1700
csendes tag
szia. valahogy fel operáltam a cfe-t (bootloadert) rá, müködik a lan, ip-t irva a gépnek fel is birtam rá rölteni a gyári fw-t.
Vártam vele eleget kb4-5 percet, majd utána szépen világított a power led,továbbra is vártam ám nem csinál semmit.Ha ujrainditom a kkor meg ujra villog a power led...
rákötöttem az usb-s ttl konverterem ami ugye mutatja hogy mit csinál, min dolgozik a gép. ekkor láttam hogy NVRAM ......(és megáll)
illetve jo pár hibaüzenet még elötte mint pl olvasássi hibák.
ezt a parancsot hova kell irni? /noemw /nocwd (C:\WINDOWS\system32\drivers\wrt54g -backup:cfe /noemw /nocwd igy jo? amugy mire valo ez a parancs? illetve ettöl rendesen foja pl törölni a cfe-t és nem áll meg az elején?[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz csocsika1700 #13037 üzenetére
Na, kicsit utánanéztem illetve kipróbáltam: WRT54GL v1.x hardvernél a parancssori opciók közül a /noemw /nocwd a nyerő, tjtag (Ejtag debrick util - Tornado mod) v2.1.4 és v3.0.1 esetén.
Amíg a CFE nincs fent vagy működésképtelen, a LAN-portokon keresztül nem elérhető a router. Üres flash-tartalomnál mind a négy LAN-led folyamatosan világít a routeren, és a portok nem működnek: PC-re kötve nincs semmilyen fizikai kapcsolat, a hálókártya vivőt jelző ledje sem világít. Ha a CFE már megy, de kernel még nincs, akkor a bootloader-ből kiolvasható IP-címen - ami általában 192.168.1.1, de lehet más is - bármikor feltölthető a kernel a routerre TFTP-n.[ Szerkesztve ]
-
csocsika1700
csendes tag
bocsi nem jo a link... katt
-
csocsika1700
csendes tag
Egyre világosabb a dolog, de egyre inkább nem müködik ez a sz...r
ha rányomok bármi féle törlést,flash- t enable memory write-nal megáll , flash nél meg probing flash üzi van ennyit ir de ha kihúzom a tápot a routerből és vissza, akkor ugrik egyet kiirja hogy pl 1xf003123 és kész vége semmi százalék csak áll a dolog.
IP t kézileg irtam, de akkor sem jo.olyan mint ha be sem lenne dugva a kábel.Vagy az csak a cfe feltöltése után müködik? Teamviewen nem segitesz?[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
Sorry, valóban üres a frissen telepített Skynet 'select device' menüje. Ez esetben bele kell másolni a /SKYNET/MkCFE dir-be az adatbázist (cf.bldb nevű fájlt). Ha nem találnád meg valahol a neten, el tudom küldeni. Egyébként a DD-WRT fórumán CFE-gyűjtemény topik található, benne mindenféle típushoz letölthető bootloaderrel.
-
And
veterán
válasz colosseum #13034 üzenetére
"Még annyit szeretnék kérdezni, hogy szerinted megéri-e csinálni egy bufferelt jtag kabelt mert nem éppen sok idő a dolog."
Hát szerintem hullára felesleges, csak azért, hogy WRT54-eket javítgassunk vele. A passzív kábelemmel helyrehoztam már legalább 10+ WRT54-et (nem csak GL-t), sőt még WRT54GC-t is, pedig azt szoftveresen szinte javíthatatlannak ítélték a fórumozók, mivel nem volt hozzá megfelelő debrick utility (Marvell chipset), de még egy nyomorult jtag-pinout sem. A kábel itt a legkevesebb, a lényeg a szoftveren múlik. Sajnos maga a JTAG csak egy hardveres felület, ezen kívül nem sok közös van az egyes processzorok és flash-memóriák kezelésében.
"Lehet hogy az én wrt54g.exe ben nincsen benne az id a chipnek"
Lehet, de mint írtam, akkor más util-t kell használni. A chip-ID-t meg szerintem ismeretlen flash esetén is ki kell írnia, jártam már így a HDM debrick util-lal. Az sem fagyott, csak kinyögte, hogy a flash-t nem ismerte fel típus (vagyis azonosító) szerint.
"CFE fájl az mekkora szokott lenni?"
A WRT54G, -GL és -GS hardverek, Broadcom procok esetén 256kB, vagyis 262'144 byte.
"Sajna én nem találtam olyan repair kit-t ami működött volna azt irja az enyém hogy nem tud frissíteni."
A Skynet repair kit korábban linkelt oldalon elérhető utolsó letölthető kiadása az 1.5-ös, amely a WRT54GL mindkét hw-verzióját (v1.0 és v1.1) támogatja, külön frissítés nélkül. -
colosseum
csendes tag
Köszönöm!
Még annyit szeretnék kérdezni, hogy szerinted megéri-e csinálni egy bufferelt jtag kabelt mert nem éppen sok idő a dolog.
ill. kaptam kölcsöm egy ilyet: [link] de úgy láttam, hogy ezzel nem sokra megyek
teljesen gyári jtaget meg nem szeretnék most venni.Balázs
ui.: A mostani hibám amúgy az hogy a broadcom chip felismerése után befagy. Vagy az enable memory write-nal , vagy ha /noemw -vel lököm akkor a probe flashnel. Lehet hogy az én wrt54g.exe ben nincsen benne az id a chipnek, (tudom , hogy nem kell akkor elindulnia, de hibát se ir) , és ezért fagy ki? Próbálok majd egy linuxos gépre rámászni és újra fordítani a .c-t.
CFE fájl az mekkora szokott lenni?? Sajna én nem találtam olyan repair kit-t ami működött volna azt irja az enyém hogy nem tud frissíteni. -
And
veterán
válasz csocsika1700 #13032 üzenetére
Még mindig ott vagyunk, ahonnan indultunk: a jtag pont az ilyen teljesen agyhalott, villogó power-ledes routerek javítására való. Akár a teljes flash-tartalom (CFE, kernel, nvram) hiányozhat, a CFE felküldése után már elvileg be lehet TFTP-n küldeni a kernelt. Problémát jelenthetnek a következők:
1.) Nem tudjuk azt az IP-t, amelyre a CFE hallgat. Ezt mint említettem, meg lehet tudni, ha ránézel a CFE.bin tartalmára, a 0x1227 (hexa) offszetnél vagy környékén található sima szövegként: "lan_ipaddr=192.168.x.y", de a vége nem csak 1.1 lehet. Valamelyik kompatibilis, pl. WAP54G-ről származó CFE esetén pl. 1.254 a default IP-cím vége. Ez az érték sosem módosul, normál üzem közben a saját konfigurációban (nvram-ban) tárolt értékkel íródik felül, de a TFTP-s javításkor csak a CFE-ben lévő számít, mivel teljes törlés után nincs se kernel, de nvram-tartalom a routeren.
2.) Automatikus címkérésre van állítva a kapcsolódó PC, az pedig ilyenkor nem járható, mivel a routeren nem fut semmilyen szolgáltatás, így a DHCP-szervere sem. A gépet fix IP-címre kell állítani, a CFE által támogatott címtartományon belülre. Ha a CFE pl. a 192.168.1.1-re hallgat, akkor a PC címe legyen 192.168.1.2, netmaszk 255.255.255.0. A DNS- és átjáró címek ekkor még irrelevánsak.
3.) A 'boot wait' opció nem engedélyezett (a CFE.bin 0x1269 címén 'boot_wait=off' olvasható). Ilyenkor előfordulhat, hogy csak az indulást követő pár másodpercen belül van egy időablak, amikor a CFE elfogadja a TFTP-s csatlakozást, vagy egyáltalán ping-re is csak akkor válaszol. Tapasztalatom szerint ez nem jelentett gondot, bármikor felküldhető volt a kernel (lehet, hogy épp azért, mert az nem volt rajta), és ping-re is válaszolt. -
csocsika1700
csendes tag
na megint okosabb lettem köszi.Viszont az én routerem eléggé halott, első számú problémája hogy villog a power led. 2.nem lehet pingelni és nincs hálózat, hiába irok IP-t a gépnek akkor is ki van X elve a lan kapcsolat, innestől kezdve szerintem nem sok értelme van skynet hez hasonlo programokkal szenvednem.
!Eddig csak a wrt54g.exével sikerült bármit is csinálnom igaz csak félig.. de sikerült legalább lementenem -
And
veterán
válasz colosseum #13025 üzenetére
Teljesen házi készítésű, az említett alkatrészeken (ellenállásokon) kívül nincs benne más. A lényeg, hogy rövid, maximum párszor 10cm legyen, mert nem pufferelt, passzív kivitel esetén gondot okozhat a nagyobb kábelhossz. A régi HDM debrick utility az újabb példányokon lévő (pl. Macronix-gyártmányú) flash chipeket nem ismeri fel, ezért a tjtag jobb választás, nagyobb az adatbázisa, nem problémázik ilyesmiken.
#13027 csocsika1700: "ám ha törölni akarom ugy ahogy a leirásban van (erase:nvram) nem csinál semmit csak vár... biztos hogy egyszerű a megoldás, de nem nagyon merek piszkálgatni tesztelgetni ez ügyben"
Ha már a mentésed megvan (nvram-ról úgyis felesleges, a bootloader /CFE/ sokkal érdekesebb), nagy kárt nem tudsz okozni, annál üresebb már nem nagyon lesz a flash-tár, mint full törlés után. Meg kell próbálni néhány opciót, mint pl. a /nodma, emlékeim szerint WRT54GL-hez kellett. Egyébként JTAG-porton keresztül csak a CFE-t szokás feltolni: mivel a kernel elég sokáig tartana, utóbbit TFTP-vel szokták elküldeni. Az alapértelmezett IP, amire ilyenkor a CFE hallgat az változó lehet, a CFE elején (bár ez ugye egy bináris fájl) plain text-ben ki is olvashatóak az alap paraméterek, köztük az IP- és MAC-address. Vannak segédprogramok, pl. a Skynet Repair Kit / CFE-creator, amelyekkel a hardverre írt MAC-címmel generálható az adott típushoz és hardververzióhoz való bootloader (CFE.bin): [link]. -
cirpo
csendes tag
válasz csocsika1700 #13028 üzenetére
Így van bekötve.()
balról jobbra TDI-TCK-TMS-SELECT
Ez gondolom jó.[ Szerkesztve ]
-
csocsika1700
csendes tag
Sziasztok.Na mára birtam szerezni egy óckul gépet na de problémám van, elinditom szépen a HairyDairyMaid_WRT54G_Debrick_Utility_v48 programot le is birtam szépen menteni az nvramot kernelt és a többit...
ám ha törölni akarom ugy ahogy a leirásban van (erase:nvram) nem csinál semmit csak vár... biztos hogy egyszerű a megoldás, de nem nagyon merek piszkálgatni tesztelgetni ez ügyben , igy némi tanácsot kérnék -
cirpo
csendes tag
-
cirpo
csendes tag
Sziasztok!
Van egy wrt54g v7 routerem. Firmware frissítésnél valami gond lépett fel és azóta a weboldal csak félig meddig jön be. Vagyis működik a router csak a hiányos online felület miatt semmit nem lehet benne átállítani. Soros porton valamiért nem tudok vele kommunikálni, egy másik v4-es(ha jól emlékszem) wrt54g routerrel simán tudtam. Megpróbáltam jtag-on keresztül megműteni de ott se értem el semmit mert egyrészt nem értek hozzá másrészt ez a Debrick Utility csak Broadcom procit támogat ebben meg Atheros van.
Még abban látok lehetőséget hogy a flash lábait összeérintem amihez megint csak nem értek.
Mivel soros porton nem tudok vele kommunikálni így nem tudom mi az alap ip címe. A v4-esnek tudom hogy 192.168.1.1 és azon keresztül tftp-vel fel is toltam rá a firmware-t de hogy ennél mi. Valaki esetleg? -
And
veterán
válasz colosseum #13022 üzenetére
Sokszor hoztam vissza elszoftverezett (vagy egyszerűen 'magától' meghaló) WRT54GL-t jtag-kábellel. Nem kell semmilyen ellenállásokat beforrasztani a nyákra. Szerintem a v1.0 és a v1.1-es WRT54GL között nem sok különbség van, illetve v1.0-s verzióval kevesen találkozhattak, mivel már sok-sok évvel ezelőtt, a típus fénykorában is csak v1.1-est lehetett kapni. A flash-chip lábait rövidre zárni eléggé veszélyes móka, ráadásul ha már jtag-elni készül az ember, akkor tökéletesen felesleges, hiszen jtag-gel a totál szoftveresen agyhalott - sérült vagy kitörölt bootloader - router is javítható, míg a flash lábainak b@sztatása feltételezi, hogy legalább a bootloader ép (a pin-ek összeérintése induláskor checksum-errort okoz, így kényszerítve safe módba a bootloader-t, lehetővé téve például a tftp-s feltöltést).
-
colosseum
csendes tag
válasz csocsika1700 #13021 üzenetére
szia!
nekem is csak villog, de én a flash chip 16-17es lábát rövire zártam igaz , utána még kismilló dolgot csináltam , és csak utána próbáltam dugtam bele a lan kábelt, Lőn csodát lett ping.
De ez azért így eléggé '21-re lapot kérni' dolog.
Ezért keresek vkit akit jtegelt már v1.1est. Ha letudná fényképezni nekem a JP1 részt az is jó, esetleg kimérni hogy megy-e közvetlen oda vezeték.
-
csocsika1700
csendes tag
válasz colosseum #13020 üzenetére
Helyes a kérdés csak annyival másabb az én helyzetem hogy a power led villog...de legalább le birtam menteni a router adatait, még mielőtt bármihez is kezdenék, de nem tudom most merre tovább.Van 3000 féle leírásom ám nincs megemlítve hogy pl hogy rakok fel uj szoftwert, és társai.
-
colosseum
csendes tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy vane valaki aki már Jtag-elt WRT54Gl V1.1-t?
Nekem tegnap valahogy sikerült bebrickeltetni, 2 napig szorakoztam vele van hogy megtudtam , nézni a cpu tipusát, sőt a végén mindig kiolvasta de a chip-et nem tudta a wrt54g fw uploader. Majd 1xer vhogy magához tért.
Nah de a story után , tovább szeretnék próbálkozni vele , kicsit játszani vele, de csak úgy merek ha tényleg működne a Jtag.Szóval a kéárdésem adott:
Kelle-e amugy valamit hackelni vele azon kívül , hogy a 12 pines aljzatba beleforrasztottam a jumpereket, mellette vannak smd ellenállásoknak helyek de azokat nem kellene beforrasztani? azok mennek elvileg a flashez, de igy oda nem megy semmi, kicsipogtatva.Nekem unbuffered jtag kabel van , ezzel a bekötéssel: [link]
Köszönöm a válaszokat.
Balázs
-
And
veterán
válasz csocsika1700 #13017 üzenetére
Ja, a párhuzamos (LPT-) port nem hátrány, ha az ember jtag-gel akar routert javítani . Léteznek persze USB-s jtag-kábelek, meg USB-LPT konverterek, kérdés, hogy mennyire használhatóak és a parancssoros debrick programok mennyire kezelik ezeket. A meglévő natúr párhuzamos portnál egyszerűbb és olcsóbb megoldás sajnos nincs, mivel az LPT-s jtag-kábelhez a csatlakozón, 4 db. ellenálláson és egy rövid kábeldarabon kívül más nem kell.
-
And
veterán
válasz csocsika1700 #13015 üzenetére
"Kommunikálni tudok a routerrel egy usb ttl konvertáló usb eszközzel"
Mármint a soros (terminál-) porton keresztül? Mert annak alapján, amit említettél - villogó power led - inkább a JTAG porttal kellene próbálkozni: HDM Debrick Util, EJTAG, leírás pl. itt: [link]. -
csocsika1700
csendes tag
sziasztok. szervizre adtak nekem egy linksys wrt54gl-t probléma az vele hogy nem oszt ip cimet, sőt wifi sincs és villog a power led, pingelni sem birom az ip cimén.... olvasgattam régebbi hozzászólásokat, de azok már igen csak régiek...2008-9
minden link ami valami programra mutat , az már nem elérhető.
Kommunikálni tudok a routerrel egy usb ttl konvertáló usb eszközzel, de nem jutottam előrébb.
Valaki tud segiteni hogy mit hogy csináljak?[ Szerkesztve ]
-
Arnoldt
csendes tag
válasz ssppiikkee #13013 üzenetére
Szevasz!
Mostanában helyeztem üzembe egy 54gs-t dd microval, nem volt könnyű!
Gondolom a megegyeztél a a router tulajjal, kellene tőle az ip cím, a pontos kódolási mód (wep, wpa, wpa2, wpa-psk tkip v. aes(?). Meg még, hogy nála ne legyen mac szűrés vagy pedig a te szerkezeted is föl kell venni az engedélyezettek közé. Én itthon beállítottam, a helyszínen kb 10percig működött, majd szétkapcsolt, újra beállítva működöt/remélem most is. -
ssppiikkee
tag
válasz Intruder2k5 #13012 üzenetére
Állítgattam, nem tűnik túl egyszerűnek. változtattam IP-t is de nem csatlakozik.
Olvastam máshol is valami pontosabb beállítást de nem sikerült...Tuning, Modding 4ever! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ssppiikkee
-
MODERÁTOR
válasz ssppiikkee #13011 üzenetére
Elviekben...
Wireless - Basic Settings - Wireless Mode - Client vagy pedig Client Bridge
-
ssppiikkee
tag
Üdv! 54GL-es router, DD-WRT v23 sp2-vel
Hogyan tudok vele egy (ismerős által megosztott) wifire kapcsolódni, úgy hogy tudom a wifi jelszót? Próbálkoztam de nem sikerül.. hol, mit állitsak?Tuning, Modding 4ever! http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=ssppiikkee
-
MODERÁTOR
válasz kajti86 #13009 üzenetére
Áram alatt 10mp reset gombot próbáld még meg, aztán ha az sem segít, akkor ITT érdeklődj, mert lehet JTAG fog kelleni hozzá! Véletlenül nem kapott ez túláramot, villámcsapást, stb...?
Igen elég az UTP kábel, másképp nem is nagyon tudnád, tekintve, hogy WiFi jelet így nem ad!
[ Szerkesztve ]
-
kajti86
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13008 üzenetére
sajna nem válaszol egyik verzióra sem.
egy primitív kérdésem lenne: ugye elég, ha egy kábellel a géphez kötöm a routert, illetve annak áramot adok?egyébként a mostani próbálkozáskor az internet ledje is világított folyamatosan...ne kérdezd miért, nem volt netkábel a routerhez dugva...
-
MODERÁTOR
-
kajti86
csendes tag
válasz Intruder2k5 #13006 üzenetére
Találtam egy másik tápot, de azzal is ugyanez: power villog, ethernetek folyamat világítanak. :/
-
MODERÁTOR
-
kajti86
csendes tag
Sziasztok!
WRT54GL v1.1-es routerem pár hete gondolt egyet és nem volt hajlandó úgy működni, ahogy előtte.
Átmenetileg másik routert használok, de szeretném megmenteni ezt a drágát!Gondoltam, rá, h frissíteni kéne a firmware-t hátha, de elakadtam, mert sehogy sem akar kommunikálni a gépemmel (sem böngészőből, sem más úton nem ismeri fel).
Jelen állapot: áram alatt eszeveszett módon villog a power led, illetve a 4 ethernet led folyamatosan világít. Ezt tapasztalom, amióta nem működik (egyik napról a másikra).
Olvastam 1-2 helyen, hogy talán a firmware frissítés segíthet, de sajna nem tudom, hogy is kezdjek neki.Remélem, tudtok 1-2 támpontot adni.
Köszi!
-
And
veterán
válasz KaiotEch #13003 üzenetére
(Attól biztosan nem, ugyanis egy tápegységre - feszültséggenerátorra - írt áramérték mindig maximális terhelhetőséget jelent, vagyis hogy a táp legfeljebb akkora áram leadására képes. Ha "500mA"-es volt az eredeti, és az új annál "nagyobb", akkor nem lehet probléma, hisz a fogyasztó, amelyhez szánták, egész biztosan kevesebb áramot igényel, mint 500mA. Ha emlékeim nem csalnak, a WRT54GL router által felvett áram például legfeljebb 250..300mA volt, és hol 500, hol pedig 1000mA-es terhelhetőségű táppal adták.)
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #13002 üzenetére
Nem, de asszem nem is jó. Eldobálja a hálózatot. Nem hiszem, hogy attól, hogy az adapter 800mA-s az 500-as helyett.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #13000 üzenetére
Várj még nincs rajta semmi. Vagyis szerintem gyári van(most kaptam). Most nyomtam egy 30/30/30-as hard reset-et, de eztán sem érem el. IpScannerrel futtattam egyet, de nem talált semmit, amit tudnék pingelni. Gondoltam azért, mert fix ip van a gépnek állítva, de most kiszedtem és úgy sem. Furcsa.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Új, Gamer - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz -
- ARCTIC Freezer 34 eSports DUO Grey
- Cooler Master XG-Series XG850 Platinum 850W 80 PLUS Platinum
- Cooler Master MA612 ARGB Proceszor hűtő
- Samsung Galaxy S24 Plus 12/256GB új 3 év garancia + Watch 5 Pro karcmentes
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest