Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Linksys WRT54G/GL/GS router
Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #12798 üzenetére
Köszönöm
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
válasz Intruder2k5 #12796 üzenetére
Hát ez szomorú de gondolom wifis switch módra gyári fw-vel is be lehet állítani, ugye? Köszönöm a gyors segítséget
Péter
-
MODERÁTOR
-
Szabie93
tag
Sziasztok!
Most vásároltam egy WRT54G rev 7.0-ás routert és érdekelne, hogy milyen 3rd party fw megy fel rá? Tomato vagy OpenWRT elérhető? Köszönöm előre is!
Péter
-
törölt tag
Nos besza-behu én is.
Kábé 20x próbáltam meg a resetelős módszerrel és anélkül is és mindig timeout lett a vége. Mire kipróbáltam a "kiadom a parancsot és akkor dugom be a routert" módszert és így sikerült. Felment a gyári firmware és innentől csak a csillagos ég a határ.
(és sehogysem reagált a pingekre...)
Köszönöm a linkeket és a segítséget és végül, hogy foglalkoztál az ügyemmel így ismeretlenül.
üdv: p
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Olyan bootolósan villog a végtelenségig. A gép érzi, de felkiáltójeles a kapcsolati ikon.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
törölt tag
Köszönöm az infókat. Nem tudtam rávenni magam, hogy 16000 hsz-t átböngésszek.
Megcsináltam, de időtúllépést ír. Igen, reset benyom, tart, kihúz a táp, 5s után bedug és így is. A ddwrt-s dolog ott elhullik, hogy nem lehet pingelni. -
MODERÁTOR
válasz #85290240 #12788 üzenetére
Szia!
Ami neked kell, azzal tele van az internet...
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11794-11794.html
http://itcafe.hu/tema/mindent_a_linksys_wrt54g_gl_gs_routerrol/hsz_11825-11825.htmlhttp://www.dd-wrt.com/wiki/index.php/Recover_from_a_Bad_Flash
http://wrt54gl.wordpress.com/wrt54gl-debrick/ -
törölt tag
Sziasztok.
Van (volt) egy WRT 54gl routerem. Ment is jól, örültem is meg minden, de... frissítettem rajta firmare-t a shibby félére és nem ment fel. Ugyanis volt egy pillanat áramszünet frissítés közben és a router nem volt szünetmentesen.
Totális behalás lett a vége. Légyszi segítsetek ki infóval, hogy mit tehetnék. Pingre nem reagál...
-
MODERÁTOR
válasz Atos23 #12786 üzenetére
Szia!
Én személy szerint például a Shibby féle Tomato-ra esküszöm, de ez ugye mindenkinél más és más...
-
Atos23
senior tag
Sziasztok!
Mi most a legátgondoltabb, grafikus felületű firmware WRT54GL V1.1 routerre?
Annyiféle tomato, openwrt, ddwrt van, hogy nem igazodom ki köztük.
Jelenleg ilyen fájl feltöltésével használom:
dd-wrt.v24-12548_NEWD_mini.bin
Firmware: DD-WRT v24-sp2 (07/22/09) miniKöszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
flash-
veterán
válasz Intruder2k5 #12784 üzenetére
hát a következő az lesz hogy úgy tesztelem kell egy noti majd...
-
MODERÁTOR
-
flash-
veterán
válasz Intruder2k5 #12782 üzenetére
-47 a signal, és 7es csatornán vagyok közelébe a másik kettő messze van a 7estől..
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
flash-
veterán
válasz Intruder2k5 #12780 üzenetére
kettőt lát a sajátomon kívül a router
-
MODERÁTOR
-
flash-
veterán
válasz Intruder2k5 #12778 üzenetére
hát most nem tudom tesztelni majd kell keresnem laptopot
-
MODERÁTOR
-
flash-
veterán
érdeklődnék hogy wrt54g ben az adóteljesítmény beállitása(mw)kihatással van -e a latency-re vagy a max sebességre?
kiváló a jelerősség de nem tudom eélrni a max 10 megabit letöltést... -
And
veterán
-
veze
őstag
válasz flash- #12772 üzenetére
nálam a dd-wrt nem engedte át a 30megás netet 24 körül vége volt. feltettem a tomatot az meg átenged 31-et is (ennél több még sosem volt a 30 megás csomag)
pl külsö elérésnél (WOL) a gyári nem tesz lehetővé olyan beállitásokat ami szükséges( legalábbis nálam nem volt elég) -
MODERÁTOR
-
flash-
veterán
válasz Intruder2k5 #12771 üzenetére
köszönöm
régebben különben (kb 3 éve használtam dd-wrt romot) de valamiért azzal többet bontott a router mint most a gyárival.esetleg ki kéne probálnom a tomatot?
milyen előnyei vannak ezeknek a moddolt romoknak?
pl stabillabb kapcsolat-torrentet jobban fogja bírni a router,tehát extra beállításokon kívül van e tapasztalható plusz dolog?
-
MODERÁTOR
válasz flash- #12770 üzenetére
Szia!
Igen, elméletileg ki lehet használni! Azért elméletileg, mert WiFi-ről beszélünk, és ha mondjuk a router egy-két vasbeton fal túloldalán van, vagy éppen a sajátodon kívül van még 23 másik zavaró WiFi hálózat, akkor egyáltalán nem biztos! De átlagos körülmények közt minden tovább nélkül, mivel az elérhető maximális sebesség valahol 22-25Mbps körül van WiFi-n, ami több, mint duplája a 10Mbps ADSL sebességének!
Nem, a routert nem érinti az ADSL kapcsolat ezen rétege, azt a modem intézi!
-
flash-
veterán
sziasztok
van egy Linksys wrt54g 7.2 routerem gyári legújabb fw vel
(modemem: DSL-321B D verziós)
a kérdés az lenne hogy ezzel a routerrel egy 10 megabites adsl internetet ki lehet használni wireless esetén?ennek érdekében át kell állítani valahol adsl2 vagy ilyesmi módba?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Ombi5
őstag
válasz Intruder2k5 #12765 üzenetére
Köszönöm.
En ezt szetem le eddig,de megvartam mig reagal vki.
dd-wrt.v24_mini_wrt54g -
MODERÁTOR
Szia!
Elvileg meg lehet, gyakorlatban sosem próbáltam ezen a típuson! Ezekkel a Tomato-kkal próbálkozhatsz, vagy pedig DD-WRT! Természetesen webes felületen van ez a funkció, csak nem minden HW támogatja...
tomato-ND-1.28.5x-112-VPN.trx
tomato-K26-1.28.RT-MIPSR1-112-Mini.trx[ Szerkesztve ]
-
Ombi5
őstag
Udv.
Van egy WRT54GL v1.1 router es a WAN portja elszalt,at lehet configolni masik 4 port kozul valamelyikre vmilyen hackelt firmwareval ?
-
MODERÁTOR
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12756 üzenetére
sikerült !
köszi szépen.
-
MODERÁTOR
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12758 üzenetére
Köszönöm.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
vargalex
félisten
válasz Intruder2k5 #12758 üzenetére
Elvileg a WRTSL54GS-ben 1, a WRT54G3GV2-VF-en 3 USB port található. Illetve a WRT54GS-re is mod-olható.
Alex
-
MODERÁTOR
-
kano
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12741 üzenetére
Szia!
Megkérdezhetem, hogy mi a különbség az ND és az NDUSB image-ek között? Volt olyan 54GX amelyik USB-s volt talán?
Nekem egy sima 54GL-em van arra ugye pl. a tomato-ND-1.28.5x-112-VPN.trx kell?
(Annyira jó, hogy lengyelül van a fickó oldalán a fájlnév leírás...).
Köszönöm!„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
MODERÁTOR
válasz Orionk #12755 üzenetére
A tartománya 192.168.1.1 és 192.168.1.254 közé esik! 192.168.1.1 a saját címe, és a DHCP tartománya is többnyire ezt követő részbe szokott esni, ebbe pedig nem lenne szerencsés betenni a másik eszközt, nehogy ütközés legyen a vége, ezért ajánlottam a legtávolabbi, és utolsó cím lévén könnyen megjegyezhető 192.168.1.254 címet, de ha ez neked nem szimpatikus, akkor választhatsz másikat is, 192.168.1.2 és 192.168.1.254 közt!
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12738 üzenetére
Szia !
köszi.
A gyári router valóban a 192.168.1.1 ip címen érhető el.
Ennek fényében miért jó az, ha a Linksysnek 192.168.1.254 IP címet adok ? Ez miért fog beleesni a gyári router tartományába ? Honnan tudom, hogy mekkora a tartománya ?köszi
-
Gergo_R6
csendes tag
Üdv
WRT54GL v1.1 routerem van, internet csomag váltás elött állok a mostani netem 5M dsl, cserélem 60M kábelnetre.
A kérdésem az volna, hogy ezzel a routerrel ki tudjom e használni a nagyobb sebességet és bírja e? A mostani hálozatban 1 asztali pc rádugva, 3 laptop és 3 okostelefon plusz 1 tv wifin használja a routert.
Gyári frimware van rajta. Nem használtam semmi mást, most kezdtem olvasgatni hogy érdemes más frimware tenni a routerre. Ha más frimware-t teszek rá mi fog javulni, illetve melyiket ajánlanátok? Semmi extra beállítás nem kell, stabil legyen, és legyen jó a jel. Elérhető vele az is h olyan helyre "elérjen" ahova a gyári cuccal nem?
Köszönettel.
-
Orionk
senior tag
.
[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
Oké, köszi szépen mindkettőtöknek.
Két nap múlva, amikor próbálkozni fogok ezzel a módszerrel, akkor visszajövök ide hozzátok, ha lesz valami probléma.
köszi
-
MODERÁTOR
-
vargalex
félisten
válasz Orionk #12748 üzenetére
Szia!
Bocs, hogy én válaszolok.
1. Az, hogy a WAN port nem lesz használatban, nem jó, de gyári firmware alatt nincs más lehetőséged, ha nem akarsz 2-szeres NAT-olást (azaz gyári firmware alatt nem tudod a WAN portot LAN port-nak konfigurálni).
2. Igaz, hogy a Wifi kliensek a Linksys-hez fognak kapcsolódni, de onnan tovább megy a DHCP kérés (mivel így lényegében egy switch+access point üzemmódban lesz) az elsődleges routerre. Tehát ő fog osztani mindenkinek.[ Szerkesztve ]
Alex
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12747 üzenetére
Értem.
Az miért jó, amit előtted levő felhasználó megemlített, hogy a WAN port nem lesz használatban ?
Na szóval, vissza a kérdésemhez.
Tehát, akkor az 1-4 közötti egyik helyre csatlakoztatom a gyári 1-4 portból a LAN kábelt.
Ezután hiába fognak a számgépek wifi jelet kapni a Linksystől, ha azon ki van kapcsolva a DHCP, mert így nem tudnak ahhoz csatlakozni, akitől wifi jelet kapnak. nem ?
-
MODERÁTOR
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12743 üzenetére
Még nem vagyok otthon, majd csak holnapután. Akkor fogom tudni megpróbálni, most csak elméletben csinálom és gondolkodom rajta.
A LAN port alatt a WAN portra gondolsz ?, mert ha jól emlékszem, akkor 5 csatlakozási hely van a LAN kábelnek. Egyik a WAN port, és 4 darab sima LAN csatlakozás van, ami 1től 4ig van számozva.
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12741 üzenetére
Jaa hát így már összeáll a táblázat
Igazából ami a mostaniból hiányzik az a MAC azonosító alapján bandwidth quota.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12738 üzenetére
Ha a Linksys ben kikapcsolom, a DHCP szervert, akkor a számítógépek a gyári routerhez akarnak csatlakozni.
Ez lehet, hogy azért lenne rossz, mert a Linksystől kapják a jelet, mert az ér el odáig, hogy továbbítsa és a Linksystől fogják a jelet, mert a gyári router wifi sugárzása nem ér el odáig, de nem tudnak csatlakozni a Linksyshez, mert ki van kapcsolva a DHCP. A gyári routerhez meg nem tudnak kapcsolódni, mert az általa sugárzott jel alapból nem ér el odáig.
Vagy rosszul gondolkodom ?
köszi
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12735 üzenetére
Ez is szuper, márcsak az nem derült még ki ebből, hogy a mostanimba melyik van és melyik az új. Gondolom a shibby-s az 2.6-os.
-
MODERÁTOR
válasz Orionk #12737 üzenetére
Egyszerűbb, ha az egyik LAN portjába dugod a Linksys-nek is, de előtte az IP címét állítsd át ugyanabba a tartományba, ahol a másik router van! Tehát, ha az mondjuk 192.168.1.1, akkor a Linksys legyen 192.168.1.254, illetőleg a DHCP szervert kapcsold ki benne, az IP címeket majd a fő router ossza ki! Nagyjából ennyi, esetleg a WiFi-t beállítod még tetszés szerint, csatornaszám, SSID, stb... Természetesen szükség szerint a Linksys fennmaradó LAN csatlakozóit is használhatod!
[ Szerkesztve ]
-
Orionk
senior tag
válasz Intruder2k5 #12736 üzenetére
Szia !
köszi
Ez is jó megoldás, hogy kábelen odaviszem és a Linksys sugározná tovább.
Ezt hogyan kell ?Tehát a gyári routerből, ami sugározza a wifit, szóval ebből a routerből, az 1es foglalatából vezetek ki egy LAN kábelt, ami a Linksys WAN portjába csatlakozik, és hogyan tovább ?
köszi szépen
-
MODERÁTOR
-
MODERÁTOR
-
Orionk
senior tag
Sziasztok !
Van egy ilyen Linksys routerem : Linksys WRT54G ver.7
ezt tudnám-e úgy használni mint egy Access Point-ot ?Valójában arról van szó, hogy van otthon egy routerem, amit nem tudok lecserélni, mert a szolgáltató adta. Azon sugározom a netet wifi-n a házban.
A ház egyes részein, a vastag falak miatt nem jut mindenhova wifi jel.
Ezért gondoltam arra, hogy valahova elhelyezném ezt a fenti Linksys routert és befogná a gyári router által sugárzott jelet és felerősítve továbbítja, vagy ha nem is felerősítve, de a ház olyan részein lenne, ahol egyébként gyenge a jel.Ezt meg lehetne oldani valahogy ezzel a Linksys-el ?
köszi szépen
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12732 üzenetére
Mármint nem tudom mi ez a K24 és K26. Most a polarcloud 1.28-as fw-e van fent egy jó ideje.
-
MODERÁTOR
-
nagyúr
válasz Intruder2k5 #12730 üzenetére
Őszintén ebből egy büdös mukkot nem értek K-24, K-26?
-
MODERÁTOR
-
firmware
csendes tag
válasz Intruder2k5 #11995 üzenetére
Sziasztok,
A kezembe akadt egy wrt54gl v1.1 , nem tudnak vele mit kezdeni. Nem tudják a jelszavát.
Böngészőbe írva a 192.168.2.1 címet kiderült, hogy OpenWRT van rajta.ping van
telneten nem érem el
tftp keresztül nem akar felszedni semmit(gyári, openwrt firmware).Valahol olvastam, hogy openwrt-ben nincs reset.
A cisco systems gomb sem segít.Áramaláhelyezés után pislog a power led, amíg be nem tölt és ad egy 192.168.2.194 IP-t, ha nem írok be semmit.
Hogy lehetne hard resetelni, vagy a jelszavát megtudni?
Előre is köszönöm.
-
nagyúr
Üdv. Ez a tomato 1.28 by shibby többet tud, mint a sima 1.28? És ha igen mivel? Ugyan úgy húzható rá simán fw-ként?
-
kelix
csendes tag
-
MODERÁTOR
-
kelix
csendes tag
Sziasztok !
Segítségetek szeretném kérni !
Van egy Wrt54GL Tomato-s routerem már 6 éve, amivel maximálisan meg vagyok elégedve .
Vettem minap egy Android MINI PC 201T készüléket. Aminek a Wifi része ilyen : 802.11 b/g/n
Összekötöttem a tv-vel és a kapcsolat finoman szólva is lassú lett .
Azon a helyen ahol a Telom wifije 25 MB/s-el megy a ,ott ezzel 2 MB/s-et mértem !
Kipróbáltam Ethernettel is de azzal is baromi lassú ,mindössze 6 MB/s-et mértem !
A kábelt és az USB Ethernet adaptert leteszteltem azzal nincs semmi baj.
Előfordulhat olyan , hogy nem tudja kezelni ezt a kütyüt a router ?
üdv. -
sziku69
őstag
Simán összejött. A fő router, egy tp-link 1043-as, ez meg wrt54gl. Kaptam egy nagyon jó leírást. feltoltam egy dd-wrt-t a tomato helyett. A linksys lett a bridge, a házban, egy emelettel lejjebb. Most mindenhol jó a jel.
-
And
veterán
válasz sziku69 #12718 üzenetére
"Jó jó, nehogy már ezen összevesszetek"
Na, azért messze vagyunk még attól. Egyikünk sem új gyerek errefelé, hogy ne ismerje a másik háklis dolgait .
"de ezek szerint akik vettek belőle azok sem hitelesek? Azt írják, hogy azt tudja az antenna amit ígért az eladó"
Nem tudom, te hogy vagy vele, de közülük eddig senki nem közölt ezeknek a nyereségéről méréseket, pláne nem hiteleseket. Utaltunk rá, hogy lehet jobb mint a gyári, szokásosan 2 dBi-s alap-dipól, sőt valószínűleg tényleg jobb is, ez nem hazugság, az 'ígéret' teljesül. Igaz az néha az antenna / router egyszerű áthelyezése következtében is teljesülne, mindenféle nagyzoló adatok nélkül. A megadott mérőszám viszont hamis, és az egy dolog, hogy ez nagyon nem szép (az eBay-es eladók valószínűleg nagyon is tisztában vannak vele, hogy mik a fizikai lehetőségek egy ilyen sávú körsugárzónál, ehhez képest lineáris mértékkel nézve tíz-százezerszeres (!) túlzásokba esnek, vagyis időnként 40..50 dB-lel nagyobb nyereséget adnak meg a valósnál). Ezzel - már a megtévesztésen túl - az a legfőbb probléma, hogy az egyszeri júzer számára ezek a vacakok összehasonlíthatatlanok lesznek a valós adatokkal rendelkező antennákkal. Lehet, hogy egy 8 dBi-s TP-Link beltéri antenna sokkal drágább ezeknél a filléres hamisítványoknál, de a nyeresége legalább valós (vagy legalábbis sokkal közelebb áll hozzá ), így tudjuk, hová tegyük ezt a típust. Ezekről a csökevényes ótvarokról ellenben semmilyen megbízható elektromos paraméter nem áll rendelkezésre, csak egy iszonyat kamu, 100%-osan hiteltelen - fizikailag lehetetlen - nyereségadat, meg a csatlakozó típusa, mivel arról meglehetősen nehéz vetíteni. Ezzel mihez kezd az ember, azon kívül hogy vagy elhiszi, vagy nem? Útmutatás hiányában esetleg elhiszi, és örül, hogy mekkora vételt csinál, vagy később lesz egy valódi adatokkal rendelkező antennája, aztán csodálkozik. Nehogy azt hidd, hogy én még sosem sétáltam bele ebbe a csapdába, pedig nem is hirdetés alapján vagy aukciós oldalon vettem antennát, hanem úgymond 'gyárit', ami egy rakás sz@r volt. Pedig elég lett volna egyszerűen ránézni közelebbről, mielőtt megveszem..[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
Jó jó, nehogy már ezen összevesszetek
Nekem is voltak kétségeim, de ezek szerint akik vettek belőle azok sem hitelesek? Azt írják, hogy azt tudja az antenna amit ígért az eladó. Igazából most már én sem tudom. Mondjuk egy ismerősöm vett egy állítólag 20 dBi-s antennát, de egy 5 dBi-s a porba alázta
-
And
veterán
válasz Intruder2k5 #12716 üzenetére
Ezt írtad: "Azt sokkal hosszabb lenne leírni, hogy a 16dBi-snek titulált 6,2dBi-s antennák!"
Szerintem meg nem. Te hozzáértő vagy, és így is állnak az kérdésfeltevők a válaszaidhoz. Ha meghagyod - vagy ami ugyan még rosszabb, megerősíted, de ezt persze nem tetted - őket abban a hitben, hogy valós adatot látnak, az nem túl szerencsés. Én többek közt ennyit szerettem volna neki említeni, erre te jössz azzal, hogy 'de valahogy csak nevezni kell...'. -
MODERÁTOR
Oké rendben, de ezt miért nekem magyarázod? Én írtam rá tán, hogy 16dBi? Nem! Vagy esetleg én át tudnám írni? Nem! Egyet tudok tenni, ha leírod nekem, hogy nevezzem a linkelt antennát, akkor úgy fogom nevezni! Engem nem kell győzködnöd, én értem, és egyetértek az érveléseiddel, de tenni nem sokat tudok az ügyben!
-
And
veterán
válasz Intruder2k5 #12714 üzenetére
Soha nem másztam még bele senki apróhirdetésébe, hogy leírjam, mekkora kamu már ez, és privát üzenetben sem vetemednék erre. Mindenki azt ad és annyiért, amit és amennyiért tudja. Ettől függetlenül simán megtévesztés, méghozzá jó erős, mivel a nem hozzáértők semmi mást nem néznek, csak a számokat, méghozzá a leginkább jellemzőket. De a szakmai topikokban hadd írjam már le - akár hetente többször is - a láthatóan a témában járatlan felhasználóknak, hogy ez egy ordas nagy hazugság!
"De mindegy is, ha nem is 16dBi, azért valami halvány esély csak van rá, hogy jobb lesz mint a gyári 10cm-es antenna!"
Ez igaz. Csakhogy ilyen alapon említsük a 2000mAh-s akkut 8000mAh-s néven, és mondjuk azt, hogy ez a típusa. Vagy legyen az 500GB-os HDD márkaneve az, hogy "2 Terabyte", a 2 MB-os memóriamodult meg hívjuk "8 MB-osnak". Nem gondoltam volna, hogy ezt magyarázni kell. Nem lenne egyszerűbb az igazat ráírni, ahogy a valós adatokat megadó gyártók is teszik? Írják oda, hogy 8 dBi-s (saccperkábé, kimérni úgysem egyszerű), és kész, de ne nevezzük már 16, 20 sőt néha egyenesen 58 dBi-snek, és ne fogjuk rá, hogy ezt így hívják, ja, de a valós nyeresége nagyságrendekkel kevesebb a megadottnál, az a szép nagy szám pedig csak a termék 'neve', véletlenül ugyanolyan mértékegység kíséretében, mint a nyereségé. Ne játsszunk már ovisat![ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
Ez így van, de valahogy csak nevezni kell... És ha az van odaírva, akkor nevezzük úgy! Azt sokkal hosszabb lenne leírni, hogy a 16dBi-snek titulált 6,2dBi-s antennák! De mindegy is, ha nem is 16dBi, azért valami halvány esély csak van rá, hogy jobb lesz mint a gyári 10cm-es antenna! Ha meg nem, akkor még mindig meg lehet hirdetni az aprón!
-
And
veterán
válasz sziku69 #12711 üzenetére
DD-WRT-vel így lehet repeatert (pontosabban: repeater-hidat, otthoni hálózatba ez való) létrehozni: [link]. Amúgy ezek a belinkelt antennák akkor 16 dBi-sek, ha te magad vagy a római pápa. Ekkora nyereségű körsugárzó egyszerűen nem létezik erre a sávra, pláne nem ebben a méretben..
-
MODERÁTOR
válasz sziku69 #12711 üzenetére
Én sosem próbáltam, igazából nem is nagyon használok WiFi-t, de elméletileg DD-WRT-ben is meg lehet oldani! Sőt még a Gargoyle is tud repeater módot!
[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz Intruder2k5 #12710 üzenetére
Aha ezt eddig nem néztem meg. Viszont amit a végén kérdeztem, azzal kapcsolatban tudsz válaszolni? Vagyis hogy ehhez a routerhez van e olyan firmware amivel működne?
-
sziku69
őstag
válasz Intruder2k5 #12708 üzenetére
Hát ezt szomorúan hallom Fúrkálni nem nagyon akarok, mert padlófűtés van. Lehet jobb megoldás lesz az erősebb antenna. Láttam itt fenn 16dBi-s antennát
Pedig már nem nagyon akartam költeni rá, de ez a linksys feleslegessé vált, gondoltam hasznossá teszem.
És az nem lehetséges, hogy olyan firmet tegyek rá amiben benne van a repeater?
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz sziku69 #12707 üzenetére
Szia!
Tomato-ban sajnos alapból nincs repeater mód! Bár WDS van, de ahhoz erősen ajánlott, hogy a WDS háló minden pontja azonos hardver és szoftver legyen, különben csak a probléma van vele! Na most ha megfelelő hardver verziójú a routered, akkor létre tudsz hozni virtuális AP-t, így tulajdonképpen össze lehet rakni azt a repeater-t, de nekem nem túl jó ezzel a tapasztalatom! Bár napi szinten nem használok WiFi-t, így csak kíváncsiságképpen játszottam ezzel, de hol tudtam csatlakozni, hol nem, szóval a WiFi-hez híven elég szar volt! Persze próbálkozni azt lehet, ha gondolod, de én sokkal inkább egy méretes fúrót keresnék, és lehúznám az UTP kábelt a felső szintről!
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Lenne egy olyan kérdésem, hogyan lehet ezt a routert híd ként használni? Tomato firm van rajta. Van egy router a felső szinten, de két födémen keresztül jelentősen gyengül a jel. A közbenső szintre tenném a routert, és jelerősítésként szolgálna. Mit kell rajta állítani? Valami szájbarágós megoldás kellene. -
MODERÁTOR
válasz zozo2001hu #12705 üzenetére
Igen, ha DMZ-be teszed, vagy a szükséges portokat forwardolod a Linksys IP címére, akkor igen! Bár ha Switch módba teszed a Linksys-t, akkor a DMZ nem szerencsés választás, mert ilyenkor bukod a Tomato tűzfalát, vagyis célszerű eldönteni, hogy Switch mód, vagy DMZ jön jobban!
[ Szerkesztve ]
-
zozo2001hu
tag
válasz Intruder2k5 #12704 üzenetére
Köszi a tippet és akkor a VPN PPTP server funkció is működne így?
-
MODERÁTOR
válasz zozo2001hu #12703 üzenetére
-
zozo2001hu
tag
válasz Intruder2k5 #12702 üzenetére
Hajszál pontosan ugyanez a problémám mostanában a tőlem 220 km-re élő sógoréknál!
Adott egy T-home-os szélessávú internet kapcsolat egy Cisco epc3925-ös kihelyezett eszközzel, amelyen ha jól emlékszem egy idei márciusi firmware fut. Sajnos a HTML kódos beszúrásos trükkel sem lehet már bridge módba kapcsolni az eszközt, így dupla NAT-al megy a belső háló (a Cisco mögött van egy Linksys WRT-54GL Tomato shibby firmware-el).
Azon gondolkoztam, hogy ha szeretnék remote elérést illetve VPN kapcsolatot, akkor a Linksys WAN portján beállítok fix-en egy statikus ip-t, amit beteszek a Cisco-n DMZ-be, így talán fog működni a DDNS szolgáltatás és a VPN is, nem kell port forward-al szórakozni. Jól gondolom, hogy ez így működhetne?
-
MODERÁTOR
Nem lehet! A T, a UPC-vel ellentétben a CISCO EPC3925-ből is kivette a bridge funkciót! Régebben volt valami kiskapu, ahol html szerkesztéssel bele lehetett okoskodni, de legjobb tudomásom szerint később egy fw frissítéssel ezt a "hibát" is megszüntették!
[ Szerkesztve ]
-
veze
őstag
válasz Intruder2k5 #12700 üzenetére
Nem lehet a T-homos routert egyszerüen átjáróként használni???
Én is csomagmódosítás előtt állok és attól tartok, hogy majd egy routeres modemet hoznak a mostani helyett..
és én meg vagyok elégedve a wrt54gl-el és a tomato fw-vel semmi szükségem t-homos routerre. legyen csak modem és adja tovább a jelet a Linksysnek és ne csinaljon semmit...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Horgász topik
- Könyvajánló
- Xbox Series X|S
- Telekom mobilszolgáltatások
- Star Trek
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.