Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• .mf

veterán

válasz mutyuru #4323 üzenetére

Szerencsés flótás... legtöbb házas fotós ismerősömnél nemhogy a pontos típust nem tudják és csak izéknek, bigyóknak nevezik, de főleg nem vennének is, hanem folyton arra panaszkodnak, hogy már megint egy újabb izére szórod a pénzt...
    (Valaki fotós szólása, hogy "mindig attól félek, hogyha meghalok, akkor a feleségem annyiért adja el a fotós felszerelésem, amennyibe mondtam, hogy kerültek" :DDD )

On.

Állvány:
    Írtad, hogy repülőre is viszi -- kézipoggyászban vagy csomagban?
    Kézipoggyász max. hossza 55 cm, míg csomagba egész nagy is belefér.
    Én pont azt tervezem, hogy legközelebbi utamra egy kézipoggyász méretet kitöltő túrásabb jellegű hátizsákot és oldalán egy állványt viszek. Amiket én kinéztem: Induro AT214, Benro A2580T (e kettő sima középoszlopos), Benro A2980T (dönthető középoszlopos, de ez csak kiszedett középoszloppal fér be a méretkorlátba, mivel azzal 56 cm, anélkül 2-3 cm-rel rövidebb). A gond csak az, hogy a -T (twist lock, csavarós-záras) verziókat idehaza nem kapni; de -T vagy -F (gyorscsatos) preferencia kérdése.

Összehajthatósok:
    Benro Travel Angel, Siruik, QZSD Q666, Q668, Q999, Weifeng 6615: egy Wf 6615-ösöm már van, amellé (egy hagyományos helyett) tervezem ezt a másik állványt. Miért, hiszen olyan jó kompakt poggyászméret, kérdezhetnéd. Igenám, de teljesen nyitva is csak 135 cm fejjel, ami guggolós vagy nagyon behajolós. A leghosszabb QZSD 999 is csak 157 cm teljesen nyitva, fejjel; igaz ez kb. 175-180 cm-ig már nem hajolgatós.
    Másrészt: macerásabb felállítani. Pl. állítsuk fel egy stabil 2-3 lábszekció + leeresztett középoszlop állásba.
    Egy normál állványt felállítani annyi, hogy nyitok 15° szöget a lábakon, kieresztem a lábszekciókat és rázárom, ennyi.
    Ezeknél: nyitok 165° szöget a lábakon, általában fogásváltás is kell hozzá; lábszög-pöcök be; lábtagok kiereszt és rázár, középszlop leenged és rögzít. 3-4x annyi idő.
    Motorozáshoz nekem ideális a 30 cm-re csukott mérete, mert nagyon szűken vagyok hellyel. De ha van legalább 50 cm hely, akkor inkább a hagyományosat viszem.

... és akkor a fej még egy külön litánia :))
    Gömbfej vagy tilt vagy pano? Amiket leírtál, ha nem videózik, a gömbfej is jó lesz. Abból asszem a Vanguard BH250 és Benro B1 a legolcsóbb ajánlott; de nem értek a lovakhoz, a többiek majd megerősítik vagy megcáfolják :)

[ Szerkesztve ]

Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/

• Alx.Mercer

aktív tag

Az mindenképpen egy jó állvány! Csak figyelni kell mert még a régebbi széria is kapható belőle, ami kb 40k, az újabb pedig 50k.
    De egy jó fej hozzá még legalább 20, de inkább több...

Ha a férjed elég magas, akkor esetleg még érdemes elgondolkodni a Benro A2970F-en. Paraméterei alapján nagyon jó ez is, a középoszlopa bármilyen szögbe rögzíthető. Ára 33-40k között mozog. Sajnos ez is fej nélkül van...

Benro A2970F

Vagy esetleg az Induro AT203 ha elegendő a hagyományos középoszloppal rendelkező állvány. Ez kb 25k fej nélkül.

• sarasota123

aktív tag

hát ez az állvány már önmagában annyi, mint amennyit rászánnál az egészre, és fejnél meg szerintem legalább 15k-val kell számolni :(

He scales the mountain because he's not afraid of it. He slays the dragon because he's not afraid of him. And he walks through hellfire because Broomhilda's worth it.

Új hozzászólás Aktív témák