Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
TOPIK ÖSSZEFOGLALÓ
Ezt a leírás azért hoztuk létre, hogy segítsünk eligazodni a tévék kusza és állandóan változó világában. Először következzenek a kérdések, amikre szeretnénk választ kapni:
1. Tévére szánt összeg, forintban?
2. Mire használnád leginkább? (pl. filmnézés, tévénézés, játék, sport)
3. Milyen messziről nézed a tévét, és mekkora méretűre gondoltál?
4. Világos vagy sötét szobában nézed-e a tévét, többnyire nappal vagy este?
5. Szemből vagy enyhén oldalról nézed-e a tévét, illetve általában többen nézitek-e?
6. Milyen szolgáltatások/funkciók fontosak neked? (pl.HBO, Netflix, AirPlay, PIP stb.)
7. Milyen csatlakoztatási igényeid vannak? (pl. jack-csatlakozó, optikai stb.)
8. A tévé talpa középen vagy oldalt legyen?
9. Miket részesítesz előnyben? (pl. márka, operációs rendszer stb.)
10. Milyen egyéb követelményeid vannak? (pl. Ambilight, légegeres távirányító stb.)
11. Csak új vagy használt tv is szóba jöhet (garanciával vagy anélkül)?
Ajánlott modellek összehasonlító táblázata (haladóknak)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kleroo
veterán
válasz sutyesz96 #48077 üzenetére
Utolsó lehetőség, picit drágábban:
[qe65q82r]Hodor. Hodor? Hodooor!
-
Brandynew
őstag
válasz sutyesz96 #33372 üzenetére
Jól van, nagyon vicceset írtál, de nyilván nem ez a sorban az első tévé, amire már nem aggatható rá az ipari hulladék jelző. Pl. a Sencor SLE 1962 ipari hulladék, mert a fekete csak 90%-os, a betekintési szöge és színhűsége pedig kritikán aluli, még avatatlan szemek is rossznak látják a képét.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Peace
nagyúr
válasz sutyesz96 #32948 üzenetére
Leírtam, hogy VA paneles Q6FN Samut fogok venni, mert rohadtul tetszik minden előnyével és htrányával egyetemben. Erre jött egy "Hát ha neked az a szürkés hányadék jobban bejön, mint a mély feketék és nagy kontraszt, akkor egészségedre váljék az IPS." szöveg. Nem láttam benne logikát, de biztos van. Lezártnak tekintem.
AXisBOLD: Jól hangzik nagyon!!!!! Várom már én is!! Csak júliusban lesz aktuális a költözés (nagyon bízom benne!) és akkor fogom megvenni, de jobb volt előre utánajárni és kinézni a modellt.
szerk.: AXisBOLD! Lejjebb linkeltem YT videót, ahol állítgatja a Q6FN-t a srác mozizáshoz. Van másik videója is ,ahol elmond mindent a game mode-okról és beállítási lehetőségekről.
[ Szerkesztve ]
-
Gaborka30
aktív tag
válasz sutyesz96 #32597 üzenetére
Eléggé körbejártam a témát, mert először én is projaktorban gondolkodtam. Ami elsősorban eltántorított a dologtól, az az, hogy a TV-t a napplaiban pl napközben is néz az ember.. A projektornak pedig nappali fényben eléggé élvezhetetlen a képe.. Sajnos oda besötítés kell, legalábbis valamennyire...
Egyébként még nem döntttem én sem véglegesen.. De a projetoros topikokban is azt írták, hogy a TV-t nem igazán tudja kiváltani... Filmnézésre az igaz... -
StLui
veterán
válasz sutyesz96 #32583 üzenetére
Én azt akarom lecserélni, azért mert macera, vetítő, vászon, kábelezés szanaszét (plafon közepére pl), sötétítés, falak színéről ne is beszéljünk.
Csak még most is sajnálom a 2,5 méteres nézési távunkhoz 65"-os kisképernyőre cserélni a 235cm széles vásznat. Tévéből viszont nem is fér nagyobb.
Arról ne is beszéljünk hogy natív 4k vetítő még horror árban, de a jobb vetítők is drágák, nekem csak egy benq w1070 van.[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
MHA
csendes tag
válasz sutyesz96 #32174 üzenetére
Szia,
szerintem annyira nem olcsó, ha azt vesszük alapul, hogy az 1 évvel fiatalabb b8 csak 40 eFt-tal kerül többe. Valószínűleg a tv nem elérhető csak fent felejtették a weboldalon.
A bolttal kapcsolat, a cég ami mögötte áll létezik és működik. Arról nincs információm, hogy a garanciális ügyeket hogy intézik. Ha rendelsz is tőlük mindenképp utánvétet javaslom. -
Uzi74
senior tag
válasz sutyesz96 #17413 üzenetére
Nem kalibráltam még, csak a clear motion-t kapcsoltam ki - mert a projektor is megy néha párhuzamosan a tv-vel és látványosan később jött a kép a tv-n bekapcsolt clear motionnal. Majd kipróbálom bekapcsolt clear motion-t game moddal is ha lesz időm (xbox is van a tv-re kötve)
-
KAMELOT
titán
válasz sutyesz96 #17230 üzenetére
Mivel csak helyi boltokban vásárolok ezért kérdeztem rá! itt ez a legolcsóbb. Sőt van FHD kivitelben is ott csak 339eu. Azért köszi a tippet. Konkrétan ezt a márkát néztem. YT megnéztem nincs vele gond a kép is szép.
Benevezek rá. Ennyi pénzért nagyon megéri!
Mennyi pénz a szállítás németből ilyen TV-nek?[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
dani786
tag
válasz sutyesz96 #17120 üzenetére
Sajnos a 49-es kicsi, az 55-ös meg már 500 fölött van.
Úgy látom az 58-as Pana most csak 380. [link]
Nem tudom mennyire lehet vajon olcsóbb januárban. Gondolom 0% THM opció kb. két-három havonta van, így csak amiatt nem feltétlenül érdemes most venni.
Sonyval szemben a Panasonic vajon tud olyan fényerőt? 900 nit körüli értékre emlékszem a Sony-nál, míg a Panasonic talán csak 500 nit körüli.
-
StLui
veterán
válasz sutyesz96 #16996 üzenetére
Moziba IMAX 6-7 sor, stb, telefonok stb kijelzője? Egyszerűen csak félnek az emberek a nagy kijelzőtől, vagy közel ülni a kicsihez. Egyébként most rengetegen játékra, PS4 Pro-hoz, Xbox One X-hez keresnek tévét. Teljesen abszurd és szakmaiatlan kijelenteni, hogy ekkora meg akkora mérethez értelmetlen. Van aki 40-es tévét rak az íróasztalára! És ez nem hipotézis, ha tudod mit jelent, én így használom, használtam.
[ Szerkesztve ]
Könyvelőirodába önállóan dolgozni tudó könyvelőt, bérszámfejtőt keresek Dunakeszire
-
StLui
veterán
válasz sutyesz96 #16979 üzenetére
Ez a kijelentés így értelmetlen, nézési táv kérdése, nézd meg a telefonok felbontását. Én pl 1 méterről néztem a tv képernyőt amikor azon játszottam, és cockpitben ültem, kormánnyal. Most 2 méter, és 230 cm széles a vászonra vetített kép.
-
blue01song
aktív tag
válasz sutyesz96 #16831 üzenetére
Ha már felhoztad ezt,nem tiszted megmondani mit kezdjek a modorommal. Ez nem annak a helye. A topik pedig azért van ,hogy kérdezz. Vagy mindent gugliznom kéne? Honnan tudjam mennyit olvassak vissza? Azért vagyok itt,hogy utánajárjak. pá
ez mi ?????? ott van vagy nincs ott,hogy ide kell írni tv ügybe illemtanárbácsi?
[ Szerkesztve ]
-
Herczi
senior tag
válasz sutyesz96 #16181 üzenetére
Nem tudom, úgyhogy marketing rizsa
-
Szila|H|
tag
válasz sutyesz96 #16104 üzenetére
Nem ez volt a mondandóm lényege úgy érzem.
De pár hozzászólással feljebb ezen már egyszer végig mentek a srácok, hogy az itt lévők nagy része nem tud / nem akar költeni 200-300 e Ft-nál többet egy tv-re ( lehet még így is sokat mondtam).És értem én, hogy az OLED, QLED a tv-k nagy ágyúja, a mindenható, de amíg itthon a lakosság 80% minimálbérből él, nem értem miért kell hergelni a népet és ilyen hozzászólást írni hogy vegyen mindenki OLED-et. Ezzel senki nem jutott előrébb.
Life is better with a frenchie
-
Piftuka
veterán
válasz sutyesz96 #15829 üzenetére
"Milyen tv-t ajánlanátok max 750€-ig? Ps4 pro-hoz vásárolnánk barátnőmmel Németországban, szeretnénk 4K-t, illetve olyan 50” körüli méretet.
Azóta kiegészítettem, hogy szeretnénk lehetőleg VA paneles tévét."Nehéz ügy. A Thomas Electronic oldalán a 801 EURO alatti árkategóriában csak ezek a tévék elérhetőek.
A VA panelesek közül csak 40 colos méretben találsz, ráadásul árban kicsivel a megadott keret felett.
A Media Markt honlapján a szintén.
A kérdés, hogy ha az anyagi keret kötött, akkor melyik elvárásból vagy hajlandó engedni?
"Aquila non captat muscas."
-
vond
MODERÁTOR
válasz sutyesz96 #11011 üzenetére
50 ezerért csak "noname" 32-esek vannak újonnan. Abból meg kb. mindegy, melyiket veszed. Viszont 58-60k körül már ott a HDMI-s, VESA200-as LG 32LH510, én akkor már inkább ilyet vennék. De csodát ne várj tőle semmilyen téren.
[ Szerkesztve ]
VOND.HU // DESIGN • PHOTO • VIDEO • WEB • IT
-
szuladam
aktív tag
válasz sutyesz96 #4549 üzenetére
Újabb opció vetült fel. 43lf630v vagy 42lf652. Tudom hogy itt a lényeg hogy 3d vagy sem. De különbség hogy a sima edge led míg a 3d direct led. A kettő között tudom technikailag mi a különbség de gyakorlatilag? Mint néző mi a különbség? Illetve a 3d tv azon kívül hogy 3ds filmet tud nézni rajta az ember tud valamivel többet "szebbet" mint a sima verzió?
-
hito
nagyúr
válasz sutyesz96 #4461 üzenetére
Koszi! Es akkor tenyleg igaz, hogy ekkora meretben (80cm), kb. 3m tavolsagbol nincs nagy jelentosege hogy HD vagy fHD? Egyebkent LG-k mennyire ajanlottak 70-80 korul? Egesz normal ar-ertek aranyuak a papir szerint. Aztan a valo elet mas teszta, ezert kerdezem
Privátban nincs szakmai kérdés, vélemény, arra a fórum való.
-
Soká
senior tag
válasz sutyesz96 #4206 üzenetére
"Ja és sikerült IPS panelest kifognom."
Ezt hogy kell érteni? Ugyanabból van IPS paneles meg nem? Honnan lehet tudni?
http://www.lg.com/hu/televiziok/lg-49LF540V-full-hd-tv/technical-specifications -
royalnoire
csendes tag
válasz sutyesz96 #4085 üzenetére
OK. Köszönöm .
Kb 5 éve még a Philips volt az ajánlott akkor vettem egy 32" Philipset ( 5606) a mi igényünknek teljesen megfelel . azóta ugy látszik változott a dolog az LG-k és Samsungok lettek a menők.
És az LG42lf561v ?? Mi a különbség az 5610-hez képest ??
Viszont a Sony és a Pana ugyanolyan árban kevesebbet tudnak mint az LG-k ahogy nézegettem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz sutyesz96 #4026 üzenetére
Láttad már azt a márkát, hogy ajánlotta valaki? Amikor van az olcsóbbak közt is elég megbízható, sőt még gyári garis tévét is találni köztük.
Paoloo Van aSony Bravia KDL-55W809C, bár a gyors Samsung után az android szoftver nem fog tetszeni szerintem. -
törölt tag
válasz sutyesz96 #4019 üzenetére
nagyfejü Gyári vs bolti garancia, a legtöbb tévés topikban le van írva(ott a keresőbe beírod: garancia), a Samsung és LG topikokban a Téma Összefoglalóban is külön. Röviden: gyárinál, ha gond lenne, akkor helybe jön a szervizes, és max 1 óra alatt végez, boltinál meg futár hozza-viszi a bolt szerződött szervizébe, ez akár több hét is lehet. Ilyen esetben is jobb, ha beviszed, mert időt takarítasz meg vele. A Samsung elvileg 1 évig, az LG 2 évig szervizeli a bolti garis tévéket is, de ez nincs sehol deklarálva. És van az az ár, amiért bolti garis tévét veszünk sokan. Ha elenyésző, minimális az árkülönbözet, akkor mindig a hivatalos helyről érdemes venni. A webshop-ok is 2 évet vállalnak általában, 1 év garival nem szabad tévét venni.
Paoloo A H6400-as neked visszalépés lenne, főleg így, hogy sokkal nagyobb lenne. Panából van 5 év garival a Panasonic TX-55CS630E. Talán egy alig használt 55H7000-est lenne érdemes keresned.
-
törölt tag
válasz sutyesz96 #3969 üzenetére
Ha a Samsung topik összefoglalót elolvasod, akkor látod, hogy a belépőmodell 5-ös szériás tévéket nem javasolják:
5xxx = Alsó-közép kategória Full HD (1920x1080) felbontással és olcsó, műanyag formatervvel. Modelltől függően lehet SMART, 3D nincs. Nem ajánlott, mert nagy a megjelenítők elmosódása és mozgásfelbontásuk 300-350 sor. Meg van olyan beírás is néha, hogy 5-öst kizárólag tévézésre, és csak látássérült nagyiknak érdemes venni. A 6-os széria a minimum. Vagy esetleg olyanoknak, akik nem tudnak kicsit feljebb lépni anyagiakban. Ettől függetlenül, neked lehet, hogy megfelel, bár többen cserélték már vissza ezeket. Próba, szerencse. Egy mini CRT után biztos megváltás lesz egy ilyen is.
sayen2 LG 40LF632V[link] -
Osynho
addikt
válasz sutyesz96 #3958 üzenetére
Szerintem mindegy mit írnak rá, ezek csak marketing szövegek. Azonos generációban, egy gyártón belül mutatja a mozgásmegjelenítés fejlettségét. Gyártók között már nehezebb, mert nyilván mindenki úgy alakítja az éppen aktuális kamu szabványokat, hogy nagyobb szám kerüljön a specifikációk közé. Olvasni kell komolyabb teszteket, valamint megnézni élőben, milyen.
-
-
-
-
mackosajt
addikt
válasz sutyesz96 #3659 üzenetére
Én is venném, de csak remélni tudom, hogy lesz még belőle, mikor kb. 1 hónap múlva oda kerül a sor (outlet áru, csak pár apró karc van itt-ott a talpon és káván, amit második nekifutásra sem vettem észre), túl nagy tolongást nem látok az üzletnél, és hetek óta ott áll ez a TV.
Hacsak addig az itteni ajánlások miatt nem találok valami jobb vételt.[ Szerkesztve ]
http://www.opelforum.hu http://hkv.hu "Zuzuval társalogni olyan volt, mint sajtreszelővel rejszolni. Enyhén szórakoztató, de leginkább fájdalmas." by Ford Fairlane
-
őstag
válasz sutyesz96 #3600 üzenetére
Tegnap megjött, szerencsére felhívott a futár, igy mondtam hogy anyámmal beszéljen mert ő van otthon, megadtam a számát is. Igaz be írtam a megjegyzésbe hogy telefonon egyeztessen a futár. Lehet hogy neked is be kellett volna. A futár rendes volt mert kibontotta a dobozt és anyámmal átnézték minden benne van e. Minden hiánytalanul megvolt, bontatlan csomagolásban, tv lefóliázva ahogy kell. Eddig jó tapasztalataim vannak a 32lf632v vel, egy gyorskeresés után minden digitális csatornát megtalált, ehhez csak egy kezdő frekit kellett megadni, diginél pl 128500, aztán kb 2-3 perc alatt megtalált mindent, gondolom NIT keresést végzett. Vannak más keresési opciók is, lehet frekitartományra is keresni, stb. De a nit keresés a leggyorsabb. Youtube alkalmazás hivatalos, ilyen van a wdtv live streaming lejátszómon is. Egy gyors társítás a google accountomhoz és látom a feliratkozásaimat, lejátszási listáimat. Youtube alkalmazás sokkal gyorsabb mint a wdtv-n. Gondolom az erősebb proci több memória miatt.
-||- Asrock B660M HDV -II- G.Skill Aegis 2x16GB DDR4 -II- - i3 12100f -||- Sapphire RX550 4GB -||- AOC Q27V4EA 1440p -||-
Új hozzászólás Aktív témák
- Villanyszerelés
- Norton védelmi programok (NAV & NIS & N360)
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Kihátrál az x86S architektúra mögül az Intel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Politika
- Linux kezdőknek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Autós topik
- Íme az új Android Auto!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest