-
IT café
Milyen SSD-t vegyek? Mielőtt kérdezel, kérünk az összefoglalót olvasd el! Ha ezt végigolvastad, de még mindig nem sikerült dönteni, akkor amikor kérdezel, kérünk, feltétlen tüntesd fel az alábbi adatokat!
Új hozzászólás Aktív témák
-
J.Cs.
tag
válasz hali13 #46921 üzenetére
Ha a kereted megengedi akkor egyértelműen a Crucial a nyerő. Teljesítményt tekintve minden aspektusban veri a WD-t, illetve 3 év garancia az 1 évvel szemben. Ha őszinte akarok lenni, akkor a WD-t amúgy se ajánlanám. Ha már ennyi pénzt költesz, akkor inkább vegyél olyant ami megbízható. 1 év garancia nagyon kevés...
Ha téged a számok győznek meg inkább (én ilyen ember vagyok) akkor katt IDE
[ Szerkesztve ]
-
Frawly
veterán
válasz hali13 #46737 üzenetére
Ha van akkorára szükséged, akkor érdemes. Egyrészt minden adatod sebesebben éred el, másrészt meg az SSD-k ahhoz képest nem drágák, ha megnézed, hogy a nagy pendrive-ok, memóriakártyák, memória is ilyen milyen rettenet drágák, azok még drágábbak is. Nyilván, HDD-hez képest drága, vaskos a felár, de azért kapsz is valamit cserébe.
Az 1 TB-nyi felhasználói fiókot és programokat nem tudom elképzelni. Max. ha a felhasználói fiókba töltesz le böngészővel, meg a torrentfájlok is itt vannak, meg videóvágó szoftvert használsz, és ahhoz tárolsz videófájlokat, vagy töménytelen sok játékot tettél fel (pl. Steam-fiók). Csak így normál felhasználói programokból nem tudom hogy jöhet össze ennyi.
-
Frawly
veterán
válasz hali13 #46720 üzenetére
Ezt neked kell tudni, hogy anyagilag mennyit tudsz rászánni. Ha van rá bőven keret, akkor én az 1TB SSD-t venném, a HDD-t meg csak archiválásra tartanám meg. Az áruk valamennyit mérséklődött már az SSD-knek, de ez nem azért van, mert a kereslet csökkent volna, hanem a gyártók kihozták az új szériákat, a régi modelleket meg futtatják ki, főleg a 120 gigásoknak, meg a belépő kategóriának esett sokat az ára. Várni nem érdemes vele, nem valószínű, hogy egyhamar lemennek érdemben az árak ennél jobban.
A második is járható út, hogy 250 gigás SSD, arra csak OS-t teszel, meg a progik közül azt, ami HDD-ről túl lassan tölt, és még ráfér az SSD-re. Ami nem olyan sebességkritikus, meg film, zene, stb. az meg maradhat a HDD-n.
-
Bismarck24
tag
válasz hali13 #46720 üzenetére
Szia!
Végigolvasva az írásodat én mindenféleképpen ajánlom az ssd vásárlását. Jelen pillanatban a gépemben egy samsung 850 evo 512gb ssd teljesít szolgálatot és nagyon meg vagyok vele elégedve. Azon kívül, hogy az oprendszer gyorsan elindul a programok is gyorsabban futnak rajta. Amire én leginkább használom az ssd-t.
1. Operációs rendszer ezen van (Win 10 64 bit)
2. Programok ezen futnak
3. Mivel elég sűrűn játszok, ezért azokat is az ssd-re pakolom. (A játékbeli fps számot az ssd nem növeli meg, a pályák közötti töltési idők viszont jelentős mértékben lerövidülnek.)
Nos az élettartamát tekintve annyira nem szörnyű a helyzet. Minden gyártó saját weboldalán közzéteszi hogy mennyi TB adatot képes írni. A fent említett ssd 150TB-nyi adat írására képes, s mindezt 5 év garanciával adják, akkor ha egy kicsit utána számolunk a dolgoknak akkor 150TB=150000GB/365*5=150000/1825=82GB/Nap. Tehát ha jól számoltam akkor ennyit képes napi szinten írni az ssd-re, ami valljuk be őszintén nem rossz, pláne egy átlagos használat mellett.
Új hozzászólás Aktív témák
- Tudástár Az SSD kondíciója, tények és tévhitek
- Tudástár Windows 7/8/10 SSD-vel! Hogyan is?
- Elemzés Milyen SSD-t vegyek?
- Elemzés Átfogó elemzés az SSD-k természetéről
- E-book olvasók
- Android szakmai topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Mindent visz: A GeForce RTX 5080 tesztje
- Elektromos autók - motorok
- Eredeti játékok OFF topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bestbuy játékok
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- Hibátlan - SEAGATE és WESTERN DIGITAL 1TB 3.5" 7200rpm 64MB SATA HDD merevlemezek
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 1TB
- BONTATLAN/Samsung Portable T7 Shield 2TB
- BONTATLAN! Samsung 2.5 870 EVO 500GB SATA3 SSD!
- NVME/SATA SSD külső ház + 256GB - ORICO M.2 NVMe Cloner Dual Külső SSD dokkoló és klónozó állomás
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest