Új hozzászólás Aktív témák

  • hali13

    tag

    Üdvözletem.

    Tanácsot szeretnék kérni. Végigolvastam az összefoglalót, de nem találtam erre választ. Szóval az a helyzet hogy a gépemben jelenleg két db 2 TB-os winchester van, Windows10 oprendszerrel. De már nagyon lassan áll fel a gép sokszor, meg böngésző és néhány program is időnként nagyon lelassul, igy gondolkozom egy SSD beszerzésén. Viszont nekem a C: jelenleg 1 TB, ami tele van programmal és játékkal.

    Két verzión gondolkozom:
    1. Nagy 1 TB-os SSD-t venni és minden dolgom onnan futna, játékok programok, stb.
    2. Kis 256 GB-os SSD-t venni és csak az oprendszer futna róla, a többi maradna azon a winchesteren ami most a C: meghajtó és onann futna. Játék, minden.

    Ha a második megoldást választom, lesz-e egyáltalán értelme az SSD-nek, tehát kimerül-e annyiban a dolog hogy a gép villámgyorsan fog felállni, de minden más ugyanolyan lassú lesz mint eddig, vagy másban is érezhető lesz a gyorsulás?

    Ha nem, akkor érdemes most már egy nagy SSD-re beruházni, vagy várjak még fél-egy évet, amig lejjebb megy az áruk és esetleg még stabilabb lesz a müködésük? Ráadásul olvastam itt hozzászólásokban hogy az SSD-k bizonyos mennyiségü irás-olvasásra vannak tervezve, mivel a nagyot folyamatosan használnám minden programhoz, félek hogy nagyon hamar eljönne az az idő, amikor a tervezett avulás miatt meghalna.

    A nagy tárolóknál a Samsung 850 és a WD között vacillálok, a kettő között van 15 ezer forint különbség, nem tudom hogy a Samsung van-e annyival jobb, tartósabb hogy megérje.

    Szóval ezeken agyalok most.

    A segitséget előre is köszönöm...

    Ja az alaplapom Gigabyte GA-Z77-DS3H, 16 GB DDR3 Sdram, QuadCore Intel Core i5-3570 3800 mhz-es processzorral.

    Poco M4 Pro "Öregember nem gyorsvonat......"

Új hozzászólás Aktív témák