Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vastika
tag
Sziasztok!
Látom itt a "szenvedést", hogy akkor most mi legyen a 2Gbit-es nettel, amikor sem a kliensek, sem a wifi, sem a LAN portok nem tudnak ekkora sávszélességet?
OK, erre még lehet az is a válasz, hogy az ac-s wifin + a Gbit-es LAN csatikon egyszerre tuti be lehet ezt is dugítani ;-)
De a kérdés: MINEK???? Komolyan érdekel!
Böngészés, videótelefonálás, meg hasonlók: vicc, oda pár Mbit bőven elég.
Online filmek: egy 4k-s film pl. simán átfér a tévék 100Mbit-es LAN csatlakozásán (sőt sok is neki, mert kis matek: egy elég jó minőségű, pl. 60GB-os mkv fájl, ami egy 2 órás fil, kb. 80Mbit-es sávszélességet használ)
Letöltés: nekem a 80Mbit-es netemen egy éjszaka (23:00-6:00 között tölt a NAS, de 6MB/s-ra korlátozva ;-) sokkal több film le tud jönni FullHD és 4k minőségben, mint amennyit meg tudok nézni.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy otthon, akár az 50m2-es lakásban is sokan néznek 10 tévén 4k online videókat, miközben folyamatosan töltenek le úgy 300Mbit-el valamit, és még mellette böngésznek 12 laptopon, 10 táblagépen, 15 telefonon (amiken emellett videótelefonálnak is)
Csak azt nem értem, hogy hová fér el az a sok ember és eszköz egy lakásban??? ;-)
Bocs, de ezt le kellett írnom ;-)
ui: amikor a szakmát kezdtem, a megyeszékhelyünk megyei könyvtárának volt egy 4kbit/s-os (kilobit per szekundumos ;-) internet kapcsolata, amit egy wifi linken keresztül megosztott a számviteli főiskolával... Közel-távol ez volt az egyetlen fellelhető internet kapcsolat akkoriban - de szép világ volt ;-) Router: a net egy böszme nagy Digital router-be jött, amiből lógott ki az ethernet koax kábele ;-) , a fősuli felé meg NetWare2-ből faragtunk egy router-t, mert akkoriban az, hogy router, mint kész doboz - á, sci-fi kategória volt ;-)
Ja, és nem volt még linux, meg Windows NT sem router-t faragni: nem találták fel őket ;-)
...és még csak 46 éves vagyok!!! ;-)
ui2: pár éve voltam elbeszélgetésen egy rendszergazda melóval kapcsolatban egy kimondottan IT szakemberek közvetítésére szakosodott fejvadász cégnél, két fiatal hölgy ült velem szemben. Nézik az önéletrajzomat, és jön a kérdés: mi az a Novell NetWare??? ;-)[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Autós topik
- iPhone topik
- Apple asztali gépek
- Klímaváltozás, természetszennyezés
- Ninebot Max G30E II elektromos rollerrel Hajdúszoboszlóról Berettyóújfaluba
- Szólánc.
- Asszociációs játék. :)
- Fűzzük össze a szavakat :)
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
- HP EliteBook 840 G6 Fémházas Tartós Laptop 14" -70% i5-8365U 4Mag 16GB 512GB SSD FHD IPS
- Eladó JURA ENA 5 Svájci Kávéfőző gép
- AOC CU34G2X 34" 144Hz 21:9, ivelt Gaming monitor, monitorváltás miatt eladó!!
- Logitech G Pro X Superlight + Corepad Skatez PRO & Soft Grips
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest