- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Progép
csendes tag
Sziasztok.
A következő routerem van RANGEMAX WIRELESS ROUTER és azt szeretném kérdezni, hogy milyen antenna vevőt tudnátok ajánlani hozzá? Lehet usb-s lehet pcie-s. A falak elég kemény minöségi betonból vannak és nehezen engedik át a jeleket, szal valami keény továbbítót lökjetek.
Segítségeteket köszönöm.
Progép.Új konfigom 2011ben lesz PCI-E 3.0-ás vgával.
-
blunt
aktív tag
folyamatosan eldobta a netet, nem tudott local ip-t kiosztani, elerhetetlen volt a router. hard reset sem segitett rajta, csak az, ha szo szerint egesz ejjel ki volt huzva a tapbol es reggel visszadugtuk. De akkor is fel ora utan ujra produkalta a hibat.
feldugtuk a jo oreg asus wl-500g-t es az azonnal vitte a halozatot.
Sajnalom, mert jo routernek tunt a Dir-655, de most adunk egy eselyt az SMC-nek =) -
Alex91
félisten
655-el mi volt a gond?
En is a Linksys-sel szemezek.
Az hulyeseg a WLAN-nal . De sajna Jumbo frame nincs a 320n-ben...
Teszt[ Szerkesztve ]
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
blunt
aktív tag
hali!
mindenkeppen gigabites routert keresek, a dir-655 meghalt, azt nem is szeretnek megegyszer, ezt a kettot neztem meg :
melyik legyen?
szerk most latom hogy wlan "csak" 300mbit a linksysen. akkor maradok smc-nel azt hiszem.
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Dan-szan #4892 üzenetére
D-Link DIR-685
Linksys WRT610N
D-Link DIR-655Bar nem tudom, hogy mennyire fogja WLAN-on atvinni a 60 Mbps-ot...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Dan-szan
senior tag
Üdv. Upc Fiber Power 60/6 csomagján gondolkozom,és routert kell cserélnem a kérdés természetesen,hogy milyenre? Egy asztali,és 3 noti csatlakozna rá mind wifi-n,esetleg ha külső vinyót lehetne csatlakoztatni hozzá a letöltésekhez nem lenne hátrány,de miután árban az húzósabb így csak kíváncsiságból érdekel ez a típús,később még jól jöhet.Kösz a segítséget.
Az igazság csak nézőpont kérdése ! ** Xiaomi Mi MIX 3 ** "Mert játszani jó!" #csakaHONDA
-
Alex91
félisten
válasz Habzsi-Dőzsi #4890 üzenetére
Neked barmelyik jo. Sot, lehet, hogy egy olcsobb n-es is megteszi, de mivel 20k-d van ra.. . Az Edimax gigabites vezetekessel rendelkezik, de talan a d-link neve kicsivel jobban hangzik. Mivel egyikkel sincs tapasztalatom rad bizom, hogy melyiket veszed!
-
Alex91
félisten
válasz Habzsi-Dőzsi #4887 üzenetére
A modemre kell dugni. A routerbe megy aztan a PC kabellel. A noti meg mehet WiFi-n.
-
Alex91
félisten
válasz Habzsi-Dőzsi #4885 üzenetére
Eleg, ha a router megy. De most nincs routered? Akkor PC-t is arra kell kotni.
-
Alex91
félisten
-
Alex91
félisten
válasz Habzsi-Dőzsi #4882 üzenetére
Milyen netbook-od van?
Edimax BR-6574N[ Szerkesztve ]
-
Habzsi-Dőzsi
tag
Sziasztok!
Netbookhoz szeretnék vezeték nélküli internetet az egész lakás területén.
Itthon 2mb-os netem van ami ADSL.Nagyon nem vagyok járatos a routerekben, mit ajánlotok?
A keret 20.000Ft.Sürgős lenne a válasz, mert holnap meg kellene vennem.
Köszönettel: Habzsi
Magellan Polar-X kerékpár ELADÓ Sürgős
-
Zebu
addikt
TP LINK TL-WR841ND lett a befutó!
Tök jó cucc, nagyon jó a firmware-e és stabilnak tűnik.
2 bajom van vele.
1. Ha tartalomszűrést állítok be, akkor kissé lassan töltődnek be az oldalak.
Gondolom minden egyes csomagot megvizsgál és kissé ez belassítja a folyamatot2. Nem tud WDS-t.
Ez már szomorúbb, mert van egy TP LINK TL-WR543G routerem is, és ő tudja[ Szerkesztve ]
-
koxes
tag
hát sok netgear-em nem volt még de azzal sem nyulhatsz nagyon mellé ...
de én mindenkiéppen a linksys-t ajánlom mert a Cisco Systems gyártja és ugye a hálózati eszközökben az a top. bent a cégnél is WRT54G v5-höz hasonló ruter megy 5 éve. kb 6gép van rákötve wi-fin és még soha nem adta meg magát! -
csimav
őstag
Csáó!
Ebből a 3 ból melyik routert ajánljátok?
-Netgear WPN824
-Linksys WRT54G2
-Linksys WRT54G v5Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Gyula_
tag
Sziasztok,
érdekelne, h ki melyik routert ajánlja a 2 közül:
D-Link DI-524
vagy
NetGear WGR614EEMinden választ és tanácsot szivesen fogadok.
Előre is köszi.
(Főbb szempontok: megbizhatóság, kényelmes konfigurálhatóság, funkcionalitás. A sebesség nem szempont.) -
csimav
őstag
Sziasztok!
6-7e Ft-ért milyen routert ajánlotok?
Egyik gyerek írt, hogy d-link di 624+-et tudna adni 6000 Ft-ért tartozékokkal, mindennel együtt. Pár hónapot lett elvileg használva.És ez az egész Wirelles router hogy müxik? Netkábelt beledugom és van vmi csatlakozó amit a gépekbe kell?
Ha van Moneybrookers-ed, akkor irj rám, légyszives.
-
Zebu
addikt
Sziasztok!
Olyan routert keresnék, ahol be tudok állítani egy web oldalt, esetleg IP címet ahonnan nem lehet elnavigálni.
Úgy szeretném beállítani a router mögötti gépeket, hogy kizárólag egy web oldalt tudjanak elérni az Internetről.
Milyet tudnátok ajánlani?
Előre is köszi!
-
joey7
őstag
köszi, elolvastam. remek,részletes cikk,ami mindeképpen hasznos ha vki ilyen routert akar beüzemelni.
viszont az engem érdeklő vonatkozásokat nemigazán találtam meg,csak torrentletöltésről láttam leírást benne, ftp-s letöltést nem. vmi elkerülte figyelmem,vagy tényleg nincs róla szó? -
vzs
tag
Hali, most váltottam a upc társasházi kedvezményes 30/3 megabites netjére. Van valakinek 20 megabitnél nagyobb netje+ D-link di-524 routere? A Router nélkül hozza a 30 megabitet, routerrel max 20-at hoz. a kábelek mindegyike szintén hozza a 30 megabitet router nélkül, szóval biztosan a router a gyenge láncszem. Van valakinek tapasztalata, hogy mit lehet tenni a routerrel? Vagy ennél ne várjak többet tőle? Milyen más routert tudnátok ajánlani, amivel nem lenne ilyen gond?
Ha veszek egy vezetékest, ami mondjuk olcsobb egy wlanos routernél, azt simán összeköthetem ezzel s D-linkel? Csak azért, mert ez wlan router is, wlanra meg elég ez a sebesség, csak az asztali gépemnek szeretnék gyorsabb netet. -
joey7
őstag
hali,
olyan router kéne,amire közvetlenül ráköthetek HDD-t, ugyanis arra szeretnék letölteni
ftp-n keresztül a sz.gép használata,bekapcsolása nélkül.
tud vki vmi jófélét ajánlani?
-
Alex91
félisten
válasz Icewind #4858 üzenetére
Most mi a faxert g-s routereket neztek? Amugy jo lehet a TP-Link is, de akkor mar abbol is valami n-es. Lehet, hogy most azt mondod nem kell a WiFi, aztan ha megis, akkor meg csereled le?
Nem tudom, hogy mennyire minosegi a D-Link, bar nekem is egy "xar" 604-esem van. Ezt is szidjak/tak. Nekem evek ota megy, neha volt vele gond, meg tenyleg a legalja, de azert tudok vele netezni.
En egy chart alapjan neztem, hogy arban, teljesitmenyben melyik lenne neked az optimalis. Ha tobb penz van ra, akkor persze mast mondanek...
-
Icewind
aktív tag
Köszi
Tehát ezek a kisebb szériások akár a sebességet is korlátozhatják? Mondjuk chello gold ide vagy oda, általában nem dobom ez az agyam a gyorsaságától..
Igazából a D-Linktól egy icipicit tartok, havernak volt egy és nem voltak vele jó tapasztalatai, nem jöttek ki jól a chello nettel, bár az egy régebbi és kisebb model volt...meg persze ahogy nézem ahány ember, annyi eset..
Az újakról szinten megannyi ellentéteset olvasok.. ez jó lenne torrentre is? nem kell naponta restartolni?Amit még nézegettem az a TP-LINK TL-WR642G, ennek van itt jo nagy topicja is, annyira rossz csak nem lehet? Vagy egy ilyen D-LINK minőségibb cucc?
[ Szerkesztve ]
-
Alex91
félisten
válasz Icewind #4856 üzenetére
Ha nagyobb sebessegu a neted, akkor erdemes egy kicsit dragabb routert venni, hogy ki is lehessen hasznalni.
D-Link DIR-615, mondjuk ez belefer a keretbe.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Icewind
aktív tag
Hali
tegnap sajnos meghalt a routerem. No, amúgy is elég noname cucc volt, de a néha szükséges újraindítást leszámítva kiszolgált évekig.
Tippem nem volt mi legyen az utódja, így elkezdtem olvasgatni, főleg itt a fórumban.. de őszintén szólva sokkal előbbre nem jutottam. Szinte minden router kap hideget, meleget, teljesen ellentétes véleményeket..
Az igényeim átlagosak, 4 gép lenne rákötve, de abból csak 1 van igazán aktívan használva(letöltés, torrent, etc).. chello gold netem van (és egy ehhez kapott webstar modem...). Mindegyik géphez megy kábel, így wifire nincs szükségem.
Olyan 10ezer forint körüli összegre gondoltam.. de bármiről olvastam valami jót, utána egy halom rosszat is.. komolyan mondom tán a legkevesebb negatívat a <5ezer forintos TP-LINK TL-R460ról olvastam.
Ez kielégítő az általános igényeket? (lehet vele torrentezni, online játszani, stabil..stb?)Nem akarok olcsó húsnak híg a leve tipust kifogni, sem feleslegesen fizetni a semmire.
Úgyhogy kérdésem a következő, max 15ezer forintig tudtok olyat mondani, ami biztosan jobb a fentebb említett TP-LINKnél? és ha jobb, miben?
Tulajdonképp lehet rajta pluszba van rajta wifi is, elképzelhető hogy később..... de egyelőre a lényeg hogy kábeles nettel príma legyen.Köszöntem előre is
üdv
[ Szerkesztve ]
-
€uro
őstag
Eddig nem említettem, de az adatforgalmat a QoS-ben rejlő lehetőségeket kihasználva fogom szabályozni. Ha másért nem, ezért kell majd IP címet beállítanom. Vagy lehet, hogy MAC címeken is használható a QoS? Majd meglátom...
Mindenesetre értem már, hogy a DHCP mit takar, és hogy mellette az IP címek hogyan használandóak.
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
Imco
őstag
Felesleges IPcimeket osztogatnod! A DHCP "életben hagyása" mellett elég ha a WIFI védelmével törödsz. Amennyiben csak Te használod fix eszközökkel a WIFI-t akkor egy MAC szürés elég. Ha "átjáróház" van és kollégák, barátok is használják változoan, akkor viszont praktikusabb a jelszavas védelem. Szerintem...
Üdv! Imco
-
€uro
őstag
válasz Farkas23 #4851 üzenetére
Igen. Most vettem Linksys GRT45GL-t. Mondanám, hogy te is vegyél ilyet, de nem teszem. Már csak azért sem, mert nem rendelkezem tapasztalattal. Ezzel is csak most ismerkedem. Ugyanakkor azt mondják, hogy most már N-es routert érdemes vásárolni. Nem kell sokat visszaolvasnod a topikban, többet is ajánlottak itt.
[ Szerkesztve ]
Eladó - Samsung 55" Aktív 3D SMART LED TV + 4 db 3D Szemüveg | 2 db Távirányító (egyik giroszkópos, hangvezérléses)
-
-
€uro
őstag
A routert használhatom vezeték nélküli hálózati kártyaként? Tehát azon keresztül megnézhetem, hogy a környezetemben van-e más vezeték nélküli hálózat, amire akár csatlakozhatok is?
-
€uro
őstag
Egyébként IP címeket mindenféleképpen kell adnom a gépeknek. Különben hogyan tudnám kizárólag csak és nekik biztosítani a hálózati és internetes hozzáférést?
Gondoltam IP címek alapján engedélyezem a kapcsolatokat. De mi van akkor, ha vezeték nélküli hálózati gépnek szeretnék internetet adni? Neki is IP cím alapján osszak netet? Ilyenkor ha a szomszéd kiosztja magának ugyanazt az IP címet, akkor ő is használhatja az Internetet. Vagy inkább MAC címek alapján szűrjem a user-eket?
Hogy szokták ezt védeni, úgy beállítani a routert, hogy csak azok csatlakozhassanak, akiknek engedélyt adok?
-
€uro
őstag
Köszönöm a gyors választ DBob! Neked is Alex91!
Rendben, a DHCP szolgáltatás marad.
A firmware-rel kapcsolatban jó, hogy felhívtad a figyelmem a garanciára. Ennek majd még utánanézek. Bár nem hiszem ezért lemondok róla, ha az új szoftver valóban az elvesztésével jár.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
A DHCP szerver gondoskodik az ipcímek automatikus kiosztásáról a lanon. Ha nem kapcsolod be, kézzel kell mindent felkonfigurálnod. Nem kivitelezhetetlen (sőt, régen ragaszkodtam hozzá), de felesleges kézzel állítgatni. Ha meg nem kapcsolod be és állítod be, akkor se gatewayről, se dnsről semmi infót nem kapnak a gépek -> net nem lesz.
Másrészt ha ez egy új router...nem vagyok benne biztos hogy nem jár a garancia elvesztésével ha nem a gyártótól származó softwaret raksz rá.
-
€uro
őstag
Üzembe helyeztem a Linksys WRT54GL újonnan vásárolt routeremet. Most ismerkedem vele. Most ismerkedem egyáltalán a routerekkel.
A beállításainál találtam egy olyat, hogy DHCP szerver. Az iránt érdeklődöm, hogy jó, ha ez be van kapcsolva? A neten találtam erről a kliens szolgáltatásról egy leírást. Az alapján úgy gondlom, hogy nekem talán nincs is rá szükségem. (A router két gépet szolgál ki kábelről. Alkalmanként bekapcsolom majd a vezeték nélküli hálózatát.)
Szóval kell az a DHCP szerver, ami az alap beállításoknál be van kapcsolva? Vagy teljesen mindegy, mert nem oszt, nem szoroz?
Továbbá szivesen meghallgatnám egy olyan ember véleményét, akinek ilyen routere van azzal kapcsolatban, hogy melyik firmware-t ajánlja. Egy internetes leírás alapján valószínűleg a Tomato Firmware-t fogom felrakni. Állítólag fejlettebb QoS konfigurációs lehetőségeket kínál, ami nekem fontos szempont.
-
Alex91
félisten
válasz Tomekk. #4839 üzenetére
D-link teszt
Linksys WRT160N tesztSzerintem ha nem akarsz tobbet rakolteni, akkor jo lesz a d-link is...
-
Alex91
félisten
válasz Tomekk. #4837 üzenetére
TP-Link WN841N, bar erdemes egy kicsit tobbet raaldozni.
[ Szerkesztve ]
-
Tomekk.
aktív tag
válasz Fooler89 #4832 üzenetére
Én is ilyen routert keresek, találtam is párat: egyik másik Én egy asztali számítógépet és egy xbox360-at szeretnék vezetékkel rákötni és egy laptopot használnék wifiben. Erre alkalmasak ezek a routerek és ha igen melyik? És mennyire nehéz ezeket beállítani, meg ezeket le lehet védeni jelszóval ugye?
Vagy ha 10k környékén tudtok jobbat ami stabil, megbízható és megy a torrent tökéletesen ne fogjátok vissza magatokat.[ Szerkesztve ]
-
Fooler89
őstag
10k környékén megbízható, stabil wifis router kellene.
Semmi extrém kivánság, általános használathoz. -
fricihun
csendes tag
Sziasztok!
A D-link DIR-300-at néztem ki magamnak megvásárlásra. De megfordult a fejemben hogy n-est veszek. Ezért néztem a DIR-615-öt. A 300-ról tudom hogy lehet telepíteni rá dd-wrt-t de a 615-ről nemtudom. Az is támogatja? Köszi.
-
Alex91
félisten
Linksys WRT320N
Linksys WRT320N tesztSzerintem ez neked megfelelne. Nem tul draga, es eleg jol szerepelt a teszteken.
-
Alex91
félisten
-
Imco
őstag
Valaki fejből tudna ajánlani DDNS-sel rendelkező - lehetőleg- Linksys router tipust.
Köszi![ Szerkesztve ]
Üdv! Imco
-
Sk8erPeter
nagyúr
Elgondolkodtató a tesztben a következő: "Mindig is rejtély volt számunkra, hogy miért elég egy pici műanyagdarab az USB-s, esetleg a PC Card formátumú Draft N-es Wi-Fi adapterekre, ha a PCI-osoknek és a routereknek mindig három nagy antennájuk van. "
Hát igen.
Úgyhogy igazából nem jutottam előrébb az USB vs. PCI kérdésében.Sk8erPeter
-
Farkas23
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék érdeklődni h milyen routert ajánlanátok!
2 gépet szeretnék összeköttetni, abbol az egyik az laptop és wifi-s.
Egy 15/2.es netem van és rendszeresen torrentezek. Ehhez milyen routert ajánlanátok?Előre is köszönöm!
-
Joczika
csendes tag
válasz razor.hun #4821 üzenetére
szia
speedtest.net,meg torrent alapján irtam,hogy ennyi a sebesség.
router nélkül nekem is jön 6mb/sec minden.mint irtam,nincs szükségem wifis routerre,sima vezetékes kellene amin átjön stabilan ez a 6mb le / 3mb fel.
igazábol 20k körül láttam már én is gigabitest,de sokallom érte,ezért kérdeztem,hátha tud vki olyat ami olcsobb kategoria de megy is igy.
-
razor.hun
csendes tag
válasz Joczika #4815 üzenetére
Szia!
Mi írja ki ezt a 32-34 Mbps-t, és honnan töltesz le? Mert ha valami alkalmazás, pl. browser, akkor kb. 40 Mbps megy a vonalon, akkor már nem is olyan rossz a helyzet.
Nekem 60Mbps-es NET-em van és egy Asus WL500gP router-em (gyári firmware, 266MHz MIPS32 CPU). Nem az a szűk keresztmetszet, simán bírja a 60 Mbps-t (HTTP-vel kb. 6.8-6,9 Mbyte/s letöltés). Mostanság csak Asus WL500gPv2 kapható, és azt lebutították, csak 240MHz-es a CPU-ja. Mondjuk nálam megy a régi 60 Mbps-en, nálad még a v2 is jó lesz 50 Mbps-re.
A legtöbb 802.11g-és router CPU-ja nem elég erős, többnyire az általad is leírt 30-35 Mbps környékén van a határ, amikor a CPU már teljesen le van terhelve. Nem akkora WAN sebességre tervezték őket.
Majdnem biztosra mehetsz a gigabites portokkal rendelkező, 802.11n-es routerekkel, de azok drágák.
Viszont a legtöbb esetben nem a router lesz a szűk keresztmetszet, hanem valami más a hálózatban, vagyis nem fogod tudni kihasználni az 50 Mbps-t a világ leggyorsabb router-ével sem. Szóval plusz kb. 20% sebességért meggondolandó a dolog. Lehet, hogy megéri várni addig, amíg lemegy a gigabies portokkal rendelkező 802.11n routerek ára.
-
Alex91
félisten
válasz Sk8erPeter #4818 üzenetére
Szabvany van, meg annak megvalositasa is . Es neha ezek nem egyeznek . Elmeletileg nem kellene gondnak lennie, de ha megteheted, hogy valaszthatsz...?
Az USB, PCI-nal fogalmam sincs. A nagyobb antenna bizalomgerjeszto, de egy USB hosszabito kabelre tett USB WiFi lehet, hogy jobban pozicionalhato. Ha tobb gep van, akkor lehet, hogy vennek ilyet is, olyat is...
Egy kis tesztDicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
őstag
válasz Joczika #4817 üzenetére
A 10/100 a lan->lan sebesség a router switch részén át.
A wlan->lan sebességet ami viszont a router processzorát terheli már nem szokták megadni. És bizony most magyarországon gyorsabban terjednek a villámgyors netek, mint ahogy az ezeket kiszolgálni tudó routerek ára esik.Arról meg nem is beszélve hogy nem elég elérni a max sebességet, hanem egy komoly terhelést jelentő torrentezés közben is tartani kell stabilan.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Igaz, most nézem a gyártó honlapján az SMC WBR14S-N2-t, valóban 802.11n-es (mint ahogy az Edimax WK-2080 is). Egyébként sose értettem, hogy engedheti meg magának egy (sajnos nem is csak egy) bolt, hogy ilyen alap dologra ne figyeljen... Mindegy.
"Ha valamelyik gyarto mellett dontesz, akkor erdemes minden eszkozt tole venni."
Miért, itt is szóba jöhetnek inkompatibilitási problémák?És mi a véleményed, melyiket lenne érdemesebb venni, USB-s vagy PCI-os adaptert a wireless jel fogadására? Az USB-s mellett csak a hordozhatóságot tudom felhozni, de esetleg szól valami érv még az USB-s vagy épp a PCI-os mellett?
Mondjuk a PCI-os előnye lehet az, hogy esetleg kevésbé van útban a házon kívül, viszont házon belül annál inkább, de ennél valami komolyabb szempontokra gondolok...[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
Joczika
csendes tag
nha igen,ez a gondom nekem is.
azért lenne jo tudni melyik 10/100as az ami valoban megy is annyit,mert azért az röhej,hogy ez meg kb 50mbitet enged át összesen.szal messze nem igaz az,hogy tudná a 100mbitet.
ezért lenne jo ha vki tudna ajánlani egy olyat ami kiprobált és tényleg megy annyit. -
-
Joczika
csendes tag
Sziasztok
Segitséget szeretnék kérni.
Van nekem egy TP-LINK TL-R460 routerem ami ugyebár 10/100 mbites.Bekötötték az 50/25-ös netet és a router "csak" 32-34 mbitet enged lefelé,ha kikapcsolom a tüzfalát akkor fel megy 37 körülire.
Ha kikötöm és csak simán hálokarirol megy akkor rendesen jön az 50+mbit.Frissitettem rajta firm-öt is,sajna semmi változás.
Szóval az lenne a kérdésem,milyen routert vegyek ami ténylegesen átengedi ezt a sebbeséget?
Létezik egyáltalán 10/100-asba olyan ami tudja ezt produkálni? Gigabitesek egyelöre tul drágák még.Wireless sem kell,elég lenne egy sima vezetékes,csak ténylegesen tudja.
Remélem tudtok segiteni,nem szeretnék venni megint egy olyat amivel igy járnék.köszi a segitséget elöre is
-
Alex91
félisten
válasz Sk8erPeter #4811 üzenetére
Amit linkeltem mindketto n-es, boltban hulyesegeket irnak neha .
A TP-Link elfogadhato minoseget nyujt, eleg olcson. Ha valamelyik gyarto mellett dontesz, akkor erdemes minden eszkozt tole venni.
A leveheto antenna azert jo, mert lehet cserelni esetleg egy masik, nagyobb nyeresegure, ha az eredeti megse lenne eleg jo. Sajnos amig az ember elesben nem probalja nem igazan lehet megmondani, hogy mennyire lesz tokeletes a WLAN-ja. Lehet, hogy 1 m-t elmozgatva valamelyik eszkozt tokeletes lesz a vetel, mig az eredeti helyen mondjuk nem fog mukodni.
-
localhost
Közösségépítő
válasz Sk8erPeter #4811 üzenetére
"...gépek közötti adatmozgatás másodlagos, bár persze néha erre is szükség van.
Ettől függetlenül nem hinném, hogy kihasználnám (annyiszor nincs szükség hálózaton belüli ide-oda másolgatásra)...."
Dehogynem!
Majd megérzed az ízét! Nálunk otthon nagyon régóta van több gép, még modemes betárcsázós analóg internet volt, de már egy HUB-bal már össze voltunk drótozva. Nem is tudom hogy lehet manapság többgépes családban nem gondolni a hálózatra. Meglásd szeretni fogod!¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi! És bocsi, tényleg jobban utánanézhettem volna...
Ez a csomagos változat nem rossz (mondjuk a másik viszont, ahogy elnézem, nem is támogatja az n-est), de külön is kellene USB-s vagy PCI-os (v. PCI-Express-es) vezetéknélküli adapter, hogy a házban a többi gép is tudjon csatlakozni a wireless routerhez.
Itt vannak olyan adapterek, melyek 802.11n vételére képesek: [link] Ezek közül ajánlanád valamelyiket?
USB-sek között ez viszonylag olcsó (5,3 k): TP-LINK TL-WN821N - ez megfelelne?
Esetleg ez 4 k-ért: Edimax EW-7711UAN?
Vagy PCI-osok közül (5,3 k): TP-LINK TL-WN851N (a TP-LINK TL-WN951N-nél csak a "Levehető SMA csatlakozós antenna" a különbség, ami miatt plusz 1,2 k-t kéne fizetni? Mi értelme? )Itt a gigabit LAN-os routereknél a legolcsóbb 15,6 k-nál kezdődik... (Edimax BR-6574N) Ennél olcsóbban nem is igazán kaphatók jó gigabit LAN-os, n-es routerek?
Egyébként elsősorban valóban csak netmegosztásra használnám a routert, a gépek közötti adatmozgatás másodlagos, bár persze néha erre is szükség van.
Ettől függetlenül nem hinném, hogy kihasználnám (annyiszor nincs szükség hálózaton belüli ide-oda másolgatásra).[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
dr.bubo
őstag
válasz Balázs1621 #4809 üzenetére
Igen, jó lesz.
Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
dr.bubo
őstag
válasz Balázs1621 #4807 üzenetére
Szerintem a TL-R460 jobb választás. Mert többet tud, mint a 402-s, sokan is használják, elég megbizható router. [link] [link]
Patch kábel kell a router és a gép közé.Router beállitása: http://www.rainman.sokoldal.hu/tplink_router_beallitasa / Port Forward: http://www.portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
-
Balázs1621
senior tag
Sziasztok!
Megszeretném osztani a netet a két gép között, ehez már ki is néztem egy routert, ez lenne az: TP-LINK TL-R402M mi a véleményetek róla? Ha nem jó akkor ajánlhattok egy másikat ebben az árkategóriában.
Hogy megtudjam osztani a netet milyen kábelt kell vennem? kb. olyan 20-25 méterre vannak egymástól a gépek.Köszönöm a segítséget!
-
Alex91
félisten
válasz Sk8erPeter #4804 üzenetére
Az n-es szabvany gyorsabb es nagyobb hatotavolsagot biztosit.
([link], bar ezt szerintem te is megtalaltad volna...)Termeszetesen ehhez minden eszkoznek n-esnek kell lennie, ellenkezo esetben a leglassabb eszkoz sebessegere valt vissza. (Mar ha engedelyezve van, hogy b/g-s eszkoz is csatlakozhat hozza.)
A gigabit LAN-nak van haszna, ha mindegyik eszkoz gigabites. A gepek kozotti adatmozgas joval gyorsabb. De ha alapvetoen csak internet megosztasra kell a router, akkor ez nem lenyeges szempont.
Edimax WK-2080-BUNDLE, ebben van USB adapter is.
SMC WBR14S-N2 vezeték nélküli csomag, ez is.Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz Sk8erPeter #4804 üzenetére
Még egy: a wireless PCI adapterek között van valami érdemi különbség? (ez pl. elég olcsó, de nem tudom, jó-e - Belkin F5D7000)
Milyet ajánlotok?
Vagy inkább USB-set vegyek? (annak megvan az az előnye, hogy könnyebben hurcolható) (például ilyet? - TP-LINK TL-WN321G )Sk8erPeter
-
Sk8erPeter
nagyúr
Köszi a választ!
"Az adatlapjuk alapjan " Gondoltam. de nem tudom, mik a szempontok, amiket érdemes figyelembe venni vásárláskor. Mármint mik azok, amikre esetleg a későbbiekben szükségem lehet (ha most - nyilván a hsz.-emből láthatóan - nincs is).
Mondjuk amire gondolni tudok így elsőre, hogy pl. az egyik routernek nagyobb a wireless hatótávolsága, mint a másiknak... (ami nem egy hátrány, ha nagy távolságokra kell)
De ezen kívül?Az "n-es WiFi router" miben különbözik a többitől?
A gigabit LAN-nak van valami gyakorlati haszna? Miért nem elég a 100-as?Bocs a sok kérdésért, még kezdő vagyok a témában.
Sk8erPeter
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Spórolós topik
- Androidos tablet topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Politika
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Google Pixel topik
- HTPC (házimozi PC) topik
- Grand Theft Auto V - Látványosságok és érdekességek tárháza egy helyen!
- További aktív témák...