Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bittorrent topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- PR-Telecom
- DIGI internet
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rommel6600
őstag
válasz imibogyo #2195 üzenetére
Ó bazz félreértettelek. Tehát
"...a netmegosztás két különböző ház között lenne, és hát attól, hogy a szomszéd kikapcsolja a gépét (a router is nála lenne) én még attól akarok netezni, stb..."
Nem, a router egy önálló egység külön csatlakozik a 220ra (mostmár 230) és az internetre is, majd a routerre csatlakozik a többi gép, magyarul nem függ a többi géptől. Sokkal kevesebbet is fogyaszt egy számítógéphez képest, ezért is gazdaságosabb routerrel osztani az internetet hosszabb távon. Tehát a routerre csatlakozó számítógépeket lehet ki be kapcsolgatni, a routernek mindegy, attól ugyanúgy osztja tovább a netet, persze ha szándékosan ki nem kapcsolják azzal hogy kihúzzák a konnektorból (nincs is rajtuk ki-be kapcsoló gomb, ha áram alatt vannak működnek). De mint említettem, hogy az alacsony fogyasztás nem indolokja a router kikapcsolását, a többi géptől sem függ, így nem kell félned hogy net nélkül maradsz.
-
Rommel6600
őstag
válasz zumi007 #2194 üzenetére
Ha jól emlékszem Suste fórumtárs használt vagy használ egy 3COM márkájú routert, de hogy milyen tipusút azt nem tudom, őt kérdezd. Anno még amikor többet járt erre, csak jót mondott róla. (Viszont ~25eFt volt az ára annak amit Ő vett, ennyiből másfél WRT54GL kijön amire még custom fw is felpakolható)
Csak megerősíteni tudlak a döntésedben, a Linksys WRT54GL-el nem jársz rosszul. -
Rommel6600
őstag
válasz imibogyo #2196 üzenetére
Én igen, játszok vele (nem focizok vele plédául ha erre gondoltál, azt nemtom mennyire bírná ). Semmi gond nem volt eddig egyik multi playerben sem, sőt úgy is frankón ment minden ha én csináltam servert és a többiek arra csatlakoztak (persze portforward be volt megfelelően állítva).
Torrentezek is rendesen (50 giga alatt még nem volt havi forgalmam), azzal sincs semmi gond, mondjuk a max kapcsolatok számát 2048ra átállítottam, illetve a timeoutokat is finomítottam egy picit.
Kikapcsolni nem szoktuk a routereket, éjjel-nappal működnek, ugyanis ez a funkciójuk hogy folyamatosan osszák a netet.
Az enyém speciel 108 napja üzemel -uptime- folyamatosan (előtte volt egy áramszünet ), a kapcsolat amit fenntart az pedig 100 napos.
Persze a dologhoz az is hozzá tartozik, hogy én nem a gyári firmware-el használom a WRT54GL-emet, hanem mivel szabad forráskódú, egy ingyenes és sokkal több szolgáltatást nyújtó firmware-el, a Tomato-val. -
bnss
veterán
Szvsz a PCI csatolófelülettel rendelkező kártya a nyerő, USB-s w-lan adaptert csak végső megoldásként javasolnék. Amennyiben leszerelhető az antenna, akkor elég valószínű, hogy kapható megfelelő csatlakozóval szerelt, nagyobb nyereségű antenna.
(#2193) zumi007: 3Com terméket nem használtam, íyg nem tudok mit mondani róluk. A firmware frissítéshez nem kell linux, a webes admin felületről történik a frissítés.
(#2195) imibogyo: minek kapcsolja ki a routert? Nem értelek. A WRT54GL jól bírja a bevetést, már több mint 16 napja megy minden hiba nélkül. (És máskor ha lehtséges kevesebb írásjelet rakj, úgyis megértjük. Ez nem az ovi.)
[ Szerkesztve ]
"Ép hardverben ép szoftver..."
-
imibogyo
veterán
Másik....
Az ajánlott Linksys WRT54Gl-el játszik valaki aktívan ???? Mennyire bírja ????? Esetleg torrent ????
Bocs a 2 HSZ-ért de már úgy is elment mind a 2.
Előre is kösz..........
[ Szerkesztve ]
-
imibogyo
veterán
Sziasztok......
Olyan kérdésem lenne, hogy ti ki szoktátok kapcsolgatni a routert ???? (és ha igen milyen időközönként ????)Az lenne ugyanis a problémám, hogy a netmegosztás két különböző ház között lenne, és hát attól, hogy a szomszéd kikapcsolja a gépét (a router is nála lenne) én még attól akarok netezni, stb............
Előre is kösz..........
-
zumi007
csendes tag
válasz Rommel6600 #2073 üzenetére
Szintén bocsi, hogy segítséget kértem, aztán eltűntem ennyi időre (munka ), és csak most tudom megköszönni a választ.
A vasbeton falakat azóta a kedves fórumtársak már kivesézték. Szerintem egyébként még a "vékony" (értsd 6 cm) közfalakban is benne van a vasháló, tehát árnyékol, mint atom... akarom mondani, ólom.
Lehet, hogy a 3Com-ról csak azért nincs tapasztalat, mert inkább üzleti körökben nyomulnak?
Tűzfal alatt természetesen az SPI és a DoS attack védelmet értettem.
És akkor nagyjából eggyel versenyzővel szűkült a problémakör (TP-Link). Marad: Edimax - ár vs. 3Com - saját jó tapasztalatok vs. Linksys - sok jó tapasztalat másoktól + 3rd party firm rengeteg szolgáltatással. Azért - elsősorban a fórum hatására - a listát a Linksys vezeti, némi dilemmám a 3Com-mal szerzett jó tapasztalatok miatt van. Bár azt is tudom innen a fórumról, hogy pl. az SMC vezetékesben jó volt, wifisben meg nem, és mivel senki nem tud a 3Com-ról semmit, lehet, hogy az ő wifisükkel is így járnék, de nem találok róla érdemi beszámolókat/fórumot sehol.
If you see da police, Warn-A-Brother. May the 4th be with you.
-
zumi007
csendes tag
Bocsi, hogy eltűntem ennyi időre (munka ), és csak most tudom megköszönni a választ.
Jól érzem abból a mondatból, hogy a 3Com routereit „sajnos” nem ismered, hogy jókat hallottál róluk? Nekem a mostani zsinórost egy ismerős ajánlotta, aki főleg cégeknek dolgozik, és nekem is az jött le, hogy a 3Com inkább az üzleti felhasználókat célozza meg, akiknek – gondolom – kevésbé lehet eladni a gagyit. Vagy rosszul gondolom?
A Linksys továbbra is erős befutónak tűnik, már csak annyi lenne a kérdésem, hogy akkor csak ahhoz kell szereznem egy linuxos ismerőst, hogy felrakjam rá a 3rd party firmöt? Ő frissíti linux alól magánál, én hazaviszem, begyugom, és XP-ről webes felületen tudom paraméterezni?
Ja, és a 3Com árban ugyanott van, tehát a Linksys nem minősülne „drágább routernek”.If you see da police, Warn-A-Brother. May the 4th be with you.
-
Petek
tag
3rd party firmware-t mindenképpen kipróbálok.
Azt jól gondolom, hogy a pci-os wlan kártyáknak jobb a vétele mint az usbseknek? ( egy adott márkán és árkategórián belül persze?
Az előző hsz-edben említetted a zsinóros antennát, de én a linksysnél nem találtam arra való utalást hogy valamelyik wlan kártyájuknak zsinóros lenne az antennája, esetleg Te tudnál ilyent ajánlani?
Az előző hsz-em végén linkelt kártyának nem lehet erősebbre cserélni az antennáját?
Bocs hogy ilyen sokat kérdezek, de a routerrel ellentétben a hálókártya ügyében egy kicsit kevés infót sikerült eddig összegyűjtenem.In vino veritas
-
bnss
veterán
Előre ezt nem lehet megmondani, hogy milyen lesz a jelerősség. Notebook és asztali antenna összehasonlítást nem sokat láttam, számszerint egyet sem. Linksys router Linksys kártyával remélhetőleg megfelelően fog működni. Esetleg még némi javulást hozhat, ha pl. egy 3rd party firmware-t raksz a routerre és némileg emeled az adóteljesítményt. Ennél jobb megoldás - viszont költséges - ha lecseréled a router antennáit.
-
Petek
tag
A 25% még jó lenne mondjuk. Amúgy az asus notimmal teszteltem meg a haverom smc routerével és úgy 30% volt a jelerősség, de még további 1 válaszfalon és még 6-7m-en túl is 13-15% körüli volt a jelerősség. A notinak erősebb lenne a beépített antennája mint pl egy ilyen hálókártyának: [link] ?
Vagy tudna valaki valami konkrétat ajánlani?In vino veritas
-
bnss
veterán
Az a téglafal nem a legjobb - főleg, hogy ilyen méretű -, a jelerősség szvsz érezhetően csökkenni fog (nekem egy födémen keresztül 25-35%-os a jelerősség ~7-8m távolságra). Ha megoldható olyan W-Lan kártyát vegyen a szomszédod, aminek "zsinóros" az antennája, hogy lehessen játszani az elhelyezésével.
-
Petek
tag
Sziasztok!
Úgy néz ki, hogy linksys WRT54GL routert fogok venni otthonra, amit 2 notival és egy asztali géppel fogunk használni. Ez utóbbi asztali gép a szomszédé, és neki kellene egy hálókártya. Anyit tudok, hogy érdemes azonos márkájúnak lenni, de nem tudom hogy pontosan melyik modellt válaszzam a linksys repertoárjából. A szomszéd gépét a routertől egy 30cm-es téglafal és kb. 8m légtér választja majd el.
In vino veritas
-
diego0204
csendes tag
Sziasztok!!
Egy Wifi routerre lenne szükségem. Kb 12000 Ft-ig. Két laptoppal szeretnék internetezni, úgy hogy mindkét kapcsolat WLan legyen.
Tehát legalább 2 Wlan kapcsolata legyen.Milyen Wlan routert ajánlottok??
Köszi
-
törölt tag
neeeem a sima vezetekes d-link van meg, a di-604
csak nagy a lakas es van benne vagy 30 m kabel
ezt szeretnem lecserelni wi-fi-sre
bar most mindenhova elernek a kabelek, egy halozati nyomtatonak azert jobban orulnekazt nem lehet megoldani, hogy a sima routerbe dugom be a nyomtatot, de nem usb kabellel?
-
bnss
veterán
-
Csiszi
csendes tag
Nem az a baj, hogy csökkent, hanem hogy ha már 20mbit-en jön a net, akkor szeretném kihasználni. Ezért olyan routert keresek, ami képes ennyit wifin átlőni. A linksys jó vételnek tűnt, de a linkelt teszt szerint ilyen sebességnél már nem annyira nyerő.
Bár az asus elvben g-s, ami 54mbit, mégsem bírt többet lefelé 15, felfelé 10 mbit-nél (a gép közvetlen a router mellett volt).Tehát az a kérdés, hogyha esetleg valakit hasonló nettel áldott meg a sors, tudna-e olyan routert ajánlani, ami kb 4-m-en át tud lőni 20 mbit-et. Lehetőleg g-s, hogy ne kelljen külön adapter.
-
bnss
veterán
Nem tudom mit kell azon meglepődni, hogy wifin kevesebb a sávszél. Jelerősség függő, ami pedig a távolságtól, a tereptől, az adó és a vevő antennájától és még sorolhatnám mitől függ. Linksys WRT54GL Tomato-val 12 napja hibátlanul fut.
szerk.: legközelebb inkább linkeket rakj a képek helyett.
[ Szerkesztve ]
-
Csiszi
csendes tag
Sziasztok,
mázlista vagyok, tudom, bekötötték hozzánk a digikábel 20/20 mbit-es netet. Ha direktben bedugom a kábelt a gépbe, akkor ilyen sebességet mértem:
Ugyanez wifin egy ASUS WL500G (printer portos) routeren keresztül:
Utánaolvastam a routereknek, sokan ajánlották a linksys wrt54gl-t. Viszont arról találtam egy cikket itt, ahol a GL nem muzsikált túl jól, ha egyszerre kellett le/fel tölteni (külön külön megvolt az 50mbit), pláne nem, ha mindezt sok connectionben kellett (p2p).
Van valakinek tapasztalata arról, hogy nagysebességű netnél a tomato firmware változtat-e ezen? Illetve hogy milyen sebességet produkál, előfordul-e lefagyás, újraindulás?
Vagy ha nem linksys, akkor hasonló árkategóriában más router van ami javasolt?
-
bnss
veterán
-
törölt tag
sziasztok,
szeretnem otthon elkerulni a kabelrengeteget, ezert gondolkozom, hogy wi-fi kene otthonra
lehet kapni olyan routert, ami wi-fis, de van benne hagyomanyos vezetekes csatlakozo is? esetleg nyomtatoport?
valaszokat elore is koszi, addig keresgelek en is -
FireShadow
senior tag
DLink DIR-100as kicsikét vettem, es most beszámolok róla. Gondolom más is hasonlo cipöben jart, hogy olcson kene router, de azert jo is legyen.
Nagy aggályom volt a torrentezés. 200 connection mellett firefoxban refreshelek egyszerre 30 tabot és kb ugyanolyan mint mikor közvetlenül volt bedugva a net a gépbe. Több az nemtudom mennyire ésszerü, nalam ez az altalanos felhasznalas. Ha torrent max-al jön, akkor a firefoxos letöltésnek (file) nemsok esélye van, de a böngészés jó gyors.
A konfigja nagyon jó, pont annyit tud ami kell otthonra, van benne fulljó tüzfal, weboldal szürö, könnyü firmwaret frissiteni, felhasznalobarat, netet is sikerült egyböl a cd-jével beallitani (a konfigjaba nemtalaltam meg hogy hol lehetne megadni az adsl jelszót o.O). Ja és szépek a ledjei/ikonok, komplett kis cucc, megérte. Majd tolok egy 1000 connectionos tesztet csak legyen mit tölteniKeeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
bnss
veterán
válasz dukey42 #2169 üzenetére
A topicnyitást már lerendezte egy moderátor, de itt nem szokás témát nyitni csak úgy.
Az Asus WL-500G-ből van olcsóbb verzió, írták is az általad nyitott témában. Állítólag a Linksys WRT54G működik rendesen (ha már Linksys akkor WRT54GL, arra lehet 3rd party firmware-t rakni).
szerk.: TVNetwork topic itt is tudsz esetleg okosságot olvasni.
[ Szerkesztve ]
-
dukey42
csendes tag
dukey42
(újonc)
(ide irányítva)Sziasztok!
Leírnám röviden a sztorit, akit nem érdekel az ugorja át nyugodtan. Szeretném (ismét) bekötni a Tvnetwork internetét, eddig egy gépen volt a net, tehát nem kellett router, mostmár viszont több gép (+laptop) kéne. A gond, hogy a Tvnetwork nek speckó rúter igénye van, mégpedig ,hogy kezdelje a PPPoE Relay(!) módját. (Ami nem kezeli az vagy nem működik, vagy óránként ledobál.) A Tvnetwork tud adni ilyen rútert, csakhogy az nem wifis. Márpedig egyes ügyfeleknek (pl. nekem ilyenre lenne szükség. Ilyet ők nem tudnak biztosítani, de ami a fő röhej, hogy még 1 r*hadt típust se tudnak mondani hogy "ilyet vegyél te barom!".
A fő probléma hogy azt, hogy egy adott rúter tudja-e a relay módot, én egyenlőre csak "fórummorzsákból" tudom össze-szedni, mivel interneten még a specifikációnál se írják
Kérdésem tehát az lenne hogy tudtok-e (nálunk is kapható, viszonlag olcsó, 20K alatti) ilyen (tehát PPPoE RELAY(!) rútert), avagy egy netes lelőhelyet ami felsorolja ezeket.
Előre is köszi, remélem nem voltam OFF, és nem remélem nem gáz a topiknyitás.
Mivel manapság egyre többen Wifi-s rútert szeretnének, így szerintem nem csak engem érint az ügy.Üdv, dukey42
UI: Asus WL-500G-n kívül....az kicsit drága, 22K...
UI2: Tökéletesen megelégednék a mostani D-Link 524-emmel is, csakhát az nem tudjaTehát a lényegm ilyen kéne:
1) PPPoE RELAY
2) Wifi-s
3) viszonylag olcsó[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz legiaap #2165 üzenetére
Itt vagy itt (én utóbbi helyen vettem a routert, holnap lesz friss árlista, leghamarabb jövő hét végefelé érkezhet meg a router).
W-Lan kártya ez alapján az edigital a nyerő, ráadásul ingyen házhoz is szállítják.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz legiaap #2163 üzenetére
Én most egy födémen keresztül netezek, böngészésre elegendő a sávszél. A PC-be szvsz PCI-os kártyát kellene venni, aminek az antennája leszerelhető, esetleg gyárilag egy kábellel van meghosszabbítva. Ahogy mondtam, nekem egy Linksys routerem van, de az 13,5k volt itt a PH!-n. MM-et sztem felejtsd el, irreálisan magasak az árak.
[ Szerkesztve ]
-
legiaap
félisten
Ok akkor pontosítok:
Otthon lenne a router a konyhában.
Nemsokára beköttetek egy netet.Adnak hozzá egy modemet,amit a vezetékes telóhoz rögzítek (konyhában van). ezt a modemet szeretném csatlakoztatni a Wireles routerhez,mert az emeleten van a PC ahol szeretne az öcsikém netezni.Nekem mindegy,mert a notiba be van építve a kereső,csak az öcsém PC-jéba kéne kártya.Ahol az öcsém netezne az pont a konyha felett van.Tehát egy födém választja el a két helységet.
Szóval akkor mit is javasolsz a feltételeim mellett?
Esetleg egy link is jó lenne,ha találtál valamit.
Vagy mivel Te is Pécsen vagy esetleg menjek be a MM-ba.Ott vannak routerek,de nem értek hozzá.
How are U today? Just kidding...I don't care!
-
bnss
veterán
válasz legiaap #2161 üzenetére
Én Linksys terméket javasolnék (milyen meglepő ), viszont még pontosítani kellene néhány dolgot. Milyen "terepen" szeretnétek használni (gondolok itt a lakás/ház típusára, a router hol fog elhelyezkedni)?
A beállítás nehézsége igencsak szubjektív, nekem a Linksys WRT54GL firmware frissítéssel, titkosítással nem tartott tovább 10 percnél (amiből kb. 3 perc a firmware frissítés).
A legjobb az lenne, ha a w-lan kártya és a router is egy tártótól származna.
-
legiaap
félisten
Sziasztok
Hamarosan szeretnék venni egy Wireless Routert,de nem igazán értek hozzá és ezért egy kis segítséget kérnék tőletek.Leírom mik a feltételeim:
A cucc max. 15 000 ft legyen
Tartalmazzon egy netkártyát is,amit beépítek a PC-mbe
A routert ketten használnánkKérdések:
Az elvárásaimnak milyen router felelne meg a legjobban?
Milyen online boltot tudtok ahol érdemes venni?
Nehézkes lesz a beüzemelése,mert ilyet eddig még nem csináltam?How are U today? Just kidding...I don't care!
-
bnss
veterán
A WRT54GL-re biztosan felmegy minden 3rd party firmware (én is ilyet használok). Speedbooster - nevében is benne van - a sebesség növelésére szolgáló technológia, szvsz annyit nem dob a sebességen, hogy megérje ilyen router + w-lan kártyát venni. Nekem is egy családi házban üzemel a router, az emeleten van a router, az egész házban használható a w-lan default adóteljesítmény és a gyári antennák mellett.
A GL-en biztosan lehet QoS-t használni, de a többi routeren is, amire fel lehet telepíteni egyik 3rd party firmwaret. Itt többen tudnak neked segíteni Linksys WRT54G/GL/GS/GR kérdésben.
[ Szerkesztve ]
-
Kulbi
aktív tag
Sziasztok!
Szeretnék egy routert vásárolni a kis otthonunkba. 4 gép lenne rajta kettő wireless kettő tyúkbélen. Eddig a Linksys márkáról olvastam a legjobbakat. Ezért a következőket néztem ki:
WRT54 GL v. WRT54GS (ezek közül csak a GL-re lehet más firmware-t rakni?)
ill. WRT54GR és WRV200, az utóbbi kettő már VPN-es meg MIMO-t is tud. Nagyjából egy árban vannak a WRT54GS drágább olyan 4e-el nem tom mi az a Speedbooster de ennyit megér?A fórumokban mindenkinek ez a WRT54 GL a kedvence mindenkinek ilyen van, de az újabb WRV200-ról nem sokan írnak. Az újabb technológia miatt nem lenne az jobb egy családi házba ahol az emeletek között kéne komunikálni falon és koszorún keresztül?
Ja és ezek közül csak a GL-el lehet megtenni azt (tomatoval), hogy pontosan le lehessen osztani a sávszélességet?
A válaszokért előre is köszi, üdv Kulbi
<Macbook Pro 13" 2015 Early> <iPhone SE> <iPad 4 Mini > <Synology DS216Play> <Himedia Q5> <Samsung UE50H6400> <SMSL Sanskrit> <Bkercso Inventory> <Takstar Pro80> <Xears XE200Pro> <SJ4000>
-
Szabtom
senior tag
Hát én is meglepődtem, de ilyet adott a szolgáltató (Lengyelország):
Ezen nem látszanak a csatlakozók, de azt látni, hogy egy milyen kis egyszerű (kb akkora, mint egy cigisdoboz).
Két dugasz van rajta: egy a telefonkábelnek, és egy az USB-nek.szerk: a modemen a kimenet négyzet alakú, a kábel másik vége, ami a PC-be megy sima USB.
[ Szerkesztve ]
-
Szabtom
senior tag
Sziasztok!
Wi-fi routert szeretnék venni és otthoni hálozatot kiépíteni egy PC és két konzol számára. Az a gondom, hogy ADSL-em van, és a modemet USB-re kell csatlakoztatni, onnan kapja a powert és azon adja a netet. Na most, ha kiviszem a szobából, ahol eddig a PC-vel volt, értelemszerűen nem tudom hová bedugni.
Kérdés: a wi-fi routereken van USB csatlakozó? És van saját tápjuk? Le szeretném pakolni ezt a modemet meg a routert a lakás egyik sarkába, egy konnektor meg a telefondugasz mellé, de nem tudom, milyen routert vegyek. -
bnss
veterán
Én az adatlapomon szereplő routert használom szintúgy egy családi házban, azzal a különbséggel, hogy nálam az emeleten van a router. A földszinten is van 25-35%-os jelerősség.
Én is PCI-os kártyát akartam javasolni, de látom, hogy a router mellé adnak egyet, csak az a baj, hogy - ha jól látom - ez fix antennás, így nem lehet játszani ez elhelyezésével. Mivel nincs tapsztalatom ezzel a routerral nem mondom azt sem hogy vedd meg, mert menni fog, de ennek ellenkezősjét sem.
-
mityku
aktív tag
Köszi, egyébként semmi extra dolgot nem tervezek vele ( pl. 0-24 órás dc vagy torrent ), sima netezés, kisebb dolgok letöltése, msn.
Felhasználási terep: Családi ház, földszinten lenne a router, felső szinten lévő asztali gépbe pedíg egy PCI-os hálozati adapter menni ( valahogy az USB-s adapterekkel nem vagyok kibékülve).
Azért ezt néztem ki, mert kedvezményesen tudnám megvenni, szinte ingyen.Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
bnss
veterán
Netgear termékek általában megbízhatóak, kérdés a felhasználási terület és a "terep", ahol működtetni fogod.
(#2150) FireShadow: gondolom én fagyásokban nyílvánul meg. Az, hogy mennyi kapcsolatot tudnak egyszerre kezelni jó kérdés, talán a kiszemelt router topicjában - már ha létezik ilyen topic - többre jutsz, mint itt - szvsz.
[ Szerkesztve ]
-
FireShadow
senior tag
olcso pl D-LINK - DIR-100 routerek esetén miben nyilvánul meg az hogyha nembirjak a torrentes igénybe vételt? kb mennyi kapcsolatot tudnak lekezelni max, ami mellett még évezhetö a sima böngészés párhuzamosan?
Keeping secrets away from everyone Staring out into another world .. Ocean city girl
-
mityku
aktív tag
Üdv Mindenkinek!
Mi a véleményetek erről erről a router-ről?
[link]Optimistán bele a reménytelenségbe! ''a légifölény olyan mint a pénz: nem boldogít, de nem árt ha van'' - by: JagdPanther
-
bnss
veterán
Sztem még nem kapható Mo-n, én legalábbis nem láttam olyan árlistát, ahol kapható lenne.
(#2147) Norbi.Sz: előszöris kérlek használd a Válasz opciót, mert úgy átláthatóbb, geyértelműbb, hogy kinek írsz.
Hammon's market - én itt vettem, kedden lesz legközelebb friss árlista/ rendelési lehetőség, legkorábban rá egy hétre érkezhet meg.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Hogy is kapom itt meg annyiért?
Lehet, amúgy is várnom kell, mert még előbb megpróbálom elintézni a szolgáltatómnál, hogy cseréljék ki a modemet. Most D-Link DSL-360R van, amiről kicsit sem olvastam jókat: [link]
[ Szerkesztve ]
Notebook: Lenovo ThinkPad T61 - Desktop: AMD FX-8320 Eight-Core
-
Norbi.Sz
senior tag
Na, asszem kinéztem egy jót
Igaz, hogy 15ezer (Linksys WRT54GL), de csupa jót olvastam róla... Szerintetek megoldaná a problémám, hogy az ADSL modemem esténként 15 percenként megszakítja a net kapcsolatot? Bár nem mindig szakítja meg, sokszor csak leáll az adatforgalom... És csak akkor indul újra a forgalom, ha manuálisan megszakítom, majd újracsatlakozok.
Szóval ez megoldható a routerrel, hogy ha ott hagyom a gépet (letölteni), és leáll a net, akkor újra csatlakozzon a router?
-
bnss
veterán
válasz Norbi.Sz #2139 üzenetére
Természetesen minden w-lan routernek van vezetékes aljazata is, általában 4 db RJ45-ös. 10e Ft-ból az Edimax BR-6204WG-t tudom ajánlani (én is majdnem ezt vettem meg, csak rábeszéltek egy komolyabb routerre).
(#2140) Cyrin: értelek, nálam sem megy mindig w-lanos eszköz, de nem látom értelmét, hogy kikapcsoljam a w-lant, mert mielőtt használni szeretném pl. a notebookomat wifin keresztül, akkor be kellene kapcsoljam az asztali gépet és engedélyezni kellene a w-lant a routerben. Ha attól tartasz, hogy esetleg más használná az internetet, van ennél jobb megoldás is.
[ Szerkesztve ]
-
Norbi.Sz
senior tag
Köszi! Még valamit
Ha wifis routert veszek, attól tudom kábellel használni az internetet rajta? Úgy értem, hogy nem wifi-n keresztül csatlakozni a routerhez... Csak a jövőbeni tervek miatt jutott eszembe, mert jövőre tervezem egy laptop vásárlását, és akkor már jobban megérné most venni egy wifis cuccot, nem? (Ha megy kábellel úgy a net)
10ezer körül abból tudsz ajánlani valami jót?
-
bnss
veterán
Nem volt egyértelmű, ezért kérdeztem. Az én Linksys routeremben (WRT54GL + Tomato 1.10) van ilyen opció, de nem értem minek w-lan router, ha kikapcsolod a w-lan-t?!
(#2137) Norbi.Sz: a router topicja, itt bőven kapsz infót róla, nekem személyes tapasztalatom nincs ezzel a routerrel, csa a visszajelzések alapján merem ajánlnai.
A #2103. hozzászólásban találsz egy linket, amin olvashatsz véleményt erről az SMC routerrről.
[ Szerkesztve ]
-
-
Norbi.Sz
senior tag
Sziasztok!
Olyan gondom van, hogy a netem sokszor megszakad (8Mbit), ám amikor újra bejelentkezek, akkor megy tovább... Nem sikerült olyan progit találni, ami megszakadás esetén újra bejelentkezik (hogy pl. itt tudjam hagyni a letöltést), és gondoltam egy router megoldaná a problémám, nem?
Nem nagyon értek hozzá, de úgy tudom, a router automatikusan bejelentkezik a netre, legalábbis beállítható így...Milyen router ajánlanátok, ami megfelelő lenne számomra? Nem kell wifis, sima kábelesre gondoltam... Megoldható egy viszonylag normális router 8ezer forintból?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Cyrin
addikt
Az lenne a kérdésem, hogy a routert ki lehet úgy kapcsolni, hogy ha akarom ne sugározzon, csak a vezetékes elosztón továbbítsa a jelet?
-
bnss
veterán
válasz kitkat4 #2129 üzenetére
Nincs mit, melóhelyen volt problémám fix antennás kártyával, azóta csak a másik típus jöhet szóba.
(Nem is beszélve, hogy a router antennái is leszerelhetők, ha nem lenne elég a távolság, amit áthidal, akkor raksz rá másik antennákat.)
[ Szerkesztve ]
-
kitkat4
csendes tag
Köszönöm a hozzászólásod !
Az biztos,hogy a Linksys WRT54GL-t kipróbálom mert mindenki dicséri.Amint írod elég jó
a távolság és müködése a leírtak szerint.Ami az antennát illeti erre nem is gondoltam,hogy
ne a kártyán legyen közvetlenül.Jó tippet adtál és ezt mindenképpen megfogadom.Mert lehet,hogy pont az a kicsi mozdittás kéne amit az antennával megtudok csinálni de a géppel nem. Köszi -
szeva000
addikt
Még esetleg találtam egy edimaxot.BR-6204Wg. ez nem is lenne drága
-
szeva000
addikt
Hali!
Szerintetek melyik lenne a legjobb választás?
Vezetékesből:Edimax BR-6104K, BR-6104KP vagy SMC 7004VBR.
wifi-s: edimax: BR-6216Mg vagy a linksys WRT54 GL.
Kell mindkettőből 1-1-db csak nemtooom melyik lenne a legjobb választás,főleg azt nem tudom,hogy az edimax mennyire megbízható[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz kitkat4 #2124 üzenetére
Nekem az említett Linksys router van, nem is vennék mást ebben az árfekvésben. Nálam egy emeletes családi házban szépen megy a W-lan, még kinnt, az udvaron is működik (ha szemből nézzük a házat, akkor a ház elején, az emeleten van a router és a ház mögöt található a kert). Előre nem lehet számolni, ez beüzemeléskor, a helyszínen derül ki, hogy mi a helyzet a jelerősség terén.
Nem szoktam torrentezni éjjel-nappal, csak néha-néha, de eddig minden gond nélkül szépen futott a kliens. Még nem fagyott le, de remélem nem is fog.
Én mindenképp olyan W-lan kártyát ajánlanék, aminek az antennája nem rögtön a kártyán van, hanem vezetékkel, bizonyos távon belül akárhol elhelyezhető.
Telepíteni nem kell, hanem a router adminisztrrációs felületén (egy böngésző segítéségével) kell beállítani az internet kapcsolatot, a DHCP szervert, etc.
[ Szerkesztve ]
-
kitkat4
csendes tag
Sziasztok!
Routert szeretnék vásárólni és aki tud annak a segítségét kérném.Kinéztem a következőket:
D-Link DI-624+, Linksys WRT54GL, 3com 3CRWER20075 ezek amelyek még számomra
elérhetők.Valamint a hálózati kártya,vagy usb adapter nozzá.Ezt egy panelban szeretném használni ami 2.5 szobás.Hallottam sok olyat,hogy nem müködik rendessen.Az ismerösömnél pedig müködik a panelban.Ami még érdekelne az az,hogy lehet-e rendessen
torrentezni vele?Mennyire fagynak le?Mi a jobb az usb,vagy a hálózati kártya hozzá?Menyire
kell ezeket tlepítgetni áramkimaradás stb..?megköszönöm a segítséget. -
rii
nagyúr
hello
haver vesz linksys wrt54gl
hogy kell azt beinstallni?
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
bnss
veterán
válasz IRON STORM #2118 üzenetére
Jól jársz vele, főleg, ha itt veszed a PH!-n, mert itt relatíve olcsó.
-
bnss
veterán
GL-re felmegy minden 3rd party firmware, a G tipusból nem mindegy, hogy melyik verziós, mert az újabbakban felezett flash memoy van benne, az pedig kevés a Tomatonak, DD-WRT-nek, etc.
Nekem GL van, eddig nincs vele semmi probléma, igaz csak közel két napja megy nonstop.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
-
bnss
veterán
Ami nekem egyből beugrik, az a QoS. A Linksys WRT54GL támogatja 3rd party firmware esetén (pl. Tomato). Ez a megoldás, vagyis a hálózat proritásokkal történő ellátása javíthat a helyzetedben, szvsz.
"A QoS-t támogató hálózatokon a magas prioritású üzenetek előnyben részesíthetők alacsonyabb besorolású társaikkal szemben, és konkurrencia-helyzetben előbbiek továbbítása utóbbiak feltartóztatásával garantált sebességen biztosítható."
-
Skica
őstag
Segítséget szeretnék kérni. A gondom az lenne 1M netem van, amit 4-en használunk, 2db gép asztali, és 2db notebook. A gond, az hogy a mostani felállásban a 2 noti W-lannal van a neten, míg a 2 asztali vezetékkel. Alap használat mellett ez tökéletes (web böngészés, levelezés), de sok gond adódik a sávszélességgel (valaki mindig felemészti az egészet, és a többi csak vár). Van –e valami olcsó lehetőség, amivel fixen lehetne beállítani a felhasználók sévszélességét, vagy legalább a vezetékes, és a W-Lan sávszélesség megosztását, router cserével?
A mostani router SMC WBR14-G
[ Szerkesztve ]
.: No Comment Grp:.
-
bnss
veterán
válasz IRON STORM #2110 üzenetére
Valamelyest függ, leginkább attól, hogy milyen a jelerősség. Értelemszerűen minnél közelebb vagy a routerhez, annál jobb a vétel és fordítva. (Nekem most kiváló vétel esetén 3ms az átlagos ping.)
-
IRON STORM
őstag
Online játéknál ( rFactor) számít valamit hogy vezetékes avagy wifi a router?
Értem itt a stabilitást illetve a ping nagyobb lesz-e vagy sem?Csak a TDi!
-
bnss
veterán
válasz donald_boy #2108 üzenetére
Ha szükséged lenne a későbbiekben valamilyen infóra a routerrel kapcsolatban kérdezz ebben a topicban vagy ebben.
szerk.: kimaradt egy link.
[ Szerkesztve ]
-
donald_boy
tag
válasz Rommel6600 #2107 üzenetére
Köszi a segítséget.
Már meg is rendeltem a smc 7004 vbr-t.
Sikerült találnom egy helyet ahol, 5200 huf és 5 év garancia van rá. -
Rommel6600
őstag
válasz donald_boy #2106 üzenetére
Az ABR elég réginek tűnik, nem is található már a gyártó honlapján (magyart, és a németet néztem) viszont van rajta nyomtató port.
Szóval én maradnék a VBR-nél.
Fentebb kérdezted, hogy mit ajánlunk még. Nos azt mondom, még esetleg az Edimax (mint gyártót dícsérik, ill linux forráskódúak a firmwarei ) routereket nézd meg, a többit (König, és társai) szerintem hanyagold. -
bnss
veterán
válasz donald_boy #2104 üzenetére
Természetesen található nagyobb tudású, megbízható router, de az nem biztos, hogy belefér a költségvetésedbe. Ha elolvastad a linkelt hozzászólásban a véleményt erről a routerről, akkor szvsz nyugodt szívvel megveheted (a kollega nem kispályás a routerek terén).
Moondhatnm a Linksys WRT54GL-t - ilyen van itthon -, viszont ez w-lan-al felvértezett router, neked pedig - ha jól emlékszem - csak "drótos" kell.
[ Szerkesztve ]
-
bnss
veterán
válasz donald_boy #2102 üzenetére
Rommel6600 kollega linkelt hozzászólásában szereplő SMC router, ami neked kell.
[ Szerkesztve ]
-
donald_boy
tag
Hello!
Sűrgősen routert szeretnék venni, remélem tudtok nekem segíteni.
Paraméterek: vezetékes legyen, két gép lesz rácsatlakoztatva, 5 megabites
kábeles netem van, sokat töltök: torrentről, skype-t használok.
Ár kb. 6-10 ezer körül gondoltam.előre is köszi a segítséget
üdv -
bnss
veterán
válasz L@@-Yosh #2092 üzenetére
A Linux verzió azt takarja, hogy a routerben Linux fut. Ez téged ne zavarjon, működni fog XP-vel is és más Windows termékkel is (ha egyszer majd 3rd party firmet szeretnél rá telepíteni, akkor jön jól a Linux). Ha már ennyire kinézted magadnak, akkor nem is ajánlok szemény szerint mást.
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest