- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Milyen routert?
- Musk, X, a deepfake-törvény és a szólásszabadság
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A konzolok, a GTA VI és az új Switch húzzák előre a játékipart
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- YouTube
- Videó stream letöltése
- Mesterséges intelligencia topik
- Proxmox VE
-
IT café
Milyen routert vegyek? Összefoglaló
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Működéssel és/vagy beállítással kapcsolatos kérdéseknek nem itt van a helye! Erre a célra szolgáló topikok:
● Router gondok
● Otthoni hálózat és internet megosztás
● WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
Notes
senior tag
válasz
Gábor vitéz #21 üzenetére
A tűzfal lapból megy, neked kell külön portokat nyitni (néhány port default nyitva van pl. html, ftp). Aztán lehet játszadozni a firewall rules-szal. Szerintem alaposan rágd át a használati útmutatót.
-
Pharaoh
aktív tag
Tud valaki, olyan router-t ajánlani elfogadható áron, amin be lehet állítani, hogy az eggyes gépeknek mennyi sávszél jusson a netből?
-
Gábor vitéz
tag
Na megvan a D-Link 604-es router! Megy róla a net is szépen! A tűzfalat viszont még nem aktiváltam. De ha megteszem akkor hogy fog viselkedni 3 gép esetén? Az első géppel beállított szabályok lesznek érvényesek az összes gépre, vagy minden gépen egyedi szabályokat lehet megadni? Az utóbbi lenne jó nekünk!
-
whisper01
tag
ok thx
-
whisper01
tag
aha és a router-ba , hogy íróm bele a kapcsolódási accot meg a pass-t?? vagy ez , hogy megy??
-
ZahuL
tag
Switchel ugyan ugy kell a windows alatt kapcsolatot létrehozni, minden gépen ami a nethez akar csatlakozni, router auto tárcsáz
-
whisper01
tag
Erre lenne arouter. cask kéárdés , hogy megéri -e venni, vag yelég ha swichbe beledugom a adsl-modemmet és úgy osztom a netet
-
whisper01
tag
NA jó ezt értem , de nekem van egy 8-as swtichem az jó lan-okra.A másik meg , hogy cask én használom a netet csak most vettem új gépet és megmaradt a régi 1000 celeron.Az pont elég anyámnak meg a b.nőmnek , hogy netezzenek stb stb. és ezért kénemegosztanom.Ha nem vagoyk itthon akkornetezhetnek a gépemen , cask ha itthon vagyok akkor ne kelljen mar oda adnom a gépet ha gamelni akarok vagy a b.nőmnek ne kelljen órákat várnia , hogy szörfölhessen a neten. Ezért akarom megosztanom a netet.
-
Notes
senior tag
Ha a gépeden keresztül osztod akkor ugye a gépednek egyfolytában mennie kell ahhoz, hogy a másik gép tudjon netezni. A másik dolog a hardveres tűzfal, ami ugye nem rossz dolog. Persze szoftveresen is meg lehet oldani de minek még egy plussz program, ha nem muszáj? És persze a routeren van mondjuk 4 port így egy szolid kis lanparty-t is könnyű pillanatok alatt összedobni.
Nekem is DI-604-em van, kb. fél éve. A régebbiekkel voltak azért gondok (többen melegedésről számoltak be, folyton resetelni kellet stb.) én ilyesmit nem tapasztaltam. Ezért a pénzért szerintem megéri. -
Matthew
őstag
D-Link Di-604. Ilyet vettem kb. 2 hónapja, nagyon meg vagyok vele elégedve. A LORD-nál bruttó 8400 Ft!
-
whisper01
tag
Sziasztok.Az lenen a kérdésem , hog ymilyen routert-t vegyek 5-10 ezer ft között és , hogy mivel lesz jóbb nkem ha router osztja anete mintha símán megosztom a gépemen keresztűl??
-
Gábor vitéz
tag
Köszi a gyors válaszokat!
-
LinX
tag
Sziasztok!
Én is már sok jót hallottam a D-LINK-ről. Nekem valami gagyi STLab-van.
Néha cisnál olyanokat, hogy elmegy a hálozati kapcsolat, vagy elérhető, de ha sokáig nins rajta forgalom, akkor a bőngésző úgy viselkedik, mintha nem lenne netkapcsolat. Újabb Firmware-t nemtaláltam. Van valakinek ötlete?
Orvosolható, vagy kuka és új router??? -
_Hunter_
őstag
válasz
Gábor vitéz #1 üzenetére
D-Link Di-604
Én is ilyet vettem. Jelenleg két asztali és egy laptop megy rajta hibátlanul. 8,5K bruttó Pesten. Szerintem ez lenni jó vétel ahogy előttem is írták. -
Szeke
senior tag
válasz
Gábor vitéz #1 üzenetére
10k alatti kategóriában akármelyiket megveheted, lényegi különbség nem lesz köztük. Netmegosztásra és firewallra mindegyik jó.
Surecom, D-Link, Micronet, stb... -
steve@prhw
őstag
válasz
Gábor vitéz #1 üzenetére
Szvsz D-Link 604. Komoly topicja is van, ott mindent megtalálsz. Ja, és 8.5br HUF (depo).
-
Gábor vitéz
tag
Sziasztok!
A kérdés adott! Tűzfalas, 4 portos router kellene 10K alatt! Melyik a legjobb ebben a kategóriában? (ADSL lenne 3 felé osztva rajta)
[ Módosította: Kalandor ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Olvasd el az összefoglalót!
- Samsung Galaxy A35 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Nothing Phone 2 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Apple iPhone 16 Pro 256GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 PRO
- PHONELIST.EU - Használt Apple Nagykereskedés Cégeknek. Iphone 12 Széria
- Konzol felvásárlás!! Xbox Series S, Xbox Series X
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- OLCSÓBB!!! Dell Latitude 7420 és 7420 All-In-One i7-1185G7, Intel Iris Xe Graphics, 16GB, 256GB-2TB
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest