- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Segítségre lenne szükségem. Rokon régebben analóg kazettára rögzített felvételeket kiírt DVD-re, és ezeken a DVD-ken lévő videókát szeretném lementeni.
A DVD-ken lévő VOB fájlokat felmásoltam a számítógépre, és le szeretném játszani. PotPlayert szoktam használni, eddig minden formátumot felismert és hibátlanul lejátszott. Azonban ezeknél a VOB fájloknál azt csinálja, hogy pl. 20 másodpercesnek mutatja a videót, ami több perces. Ez nem túl szerencsés, nem lehet rendesen beletekerni, és valójában nem is tudom, hogy hány perces pontosan a videó...
MPC-HC-t is kipróbáltam, azzal is ez a helyzet.
Tudtok javasolni olyan programot, ami jól játsza le ezeket a videókat? Vagy mit kellene tenni velük?
Ha szükséges, MediaInfoval ki tudom olvasni a pontos formátumot.
Köszönöm szépen a segítséget! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Melyik böngésző terheli legkevésbé a CPU-t szerintetek? Firefox, vagy Opera? (A Chrome eléggé terheli sajnos)
Köszi a választ! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Múltkor kérdeztem vágóprogramot, ezúton is köszönöm a segítséget!
Most is videószerkesztő programra lenne szükségem.
Csupán annyit kéne tudnia, hogy olyan videó összerakása a cél, amiben zene megy a háttérben, és a zenére képek jönnének egymás után. Illetve néha a képek között egy átvezető szöveget is be kellene rakni. És persze be kellene állítani, hogy a képek hány másodpercig látszódnak. Ennyi lenne a cél.
A Movie Maker jó lenne minderre, mert ezeket tudja, és egyszerű is, de folyamatosan lefagy. Ezért kellene alternatíva. Múltkor ajánlottátok az Openshot programot, ennek a telepítője Python errora hivatkozva nem indul el. :S
A Shotcut pedig csak x64-es rendszert támogat, ha jól látom. Az Avidemux kicsit bonyolultnak tűnik. Minél egyszerűbb kellene.
Mit tudnátok javasolni?
Nagyon köszönöm a segítséget! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Tudnátok ajánlani a Movie Makerhez hasonló, egyszerű videóvágó programot?
Köszönöm a választ! -
pete_21
addikt
válasz HarryPotter #28918 üzenetére
Feltettem, nagyon jó, pont ilyenre gondoltam. Köszönöm még egyszer!
-
pete_21
addikt
válasz HarryPotter #28918 üzenetére
Nagyon jónak tűnik, ki fogom próbálni. Köszönöm szépen!
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Ajánlották nekem cikkek rendszerezéséhez a Papers programot. Tudtok mondani egy alternatívát erre a programra, ami esetleg még ingyenes is?
Jó lenne valahogy rendszerezni a cikkeket, és erre kéne a program, hogy áttekintketően tudjam őket nézni. (Persze lehetne őket mappába rendezgetni, és minden egyes cikknek átírni a fájlnevét, de ez jóval bonyolultabb lenne, mint a célprogrammal.)
Köszönöm a választ! -
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #21211 üzenetére
RexpecT kollégának javasoltam azt a programot.
-
pete_21
addikt
-
pete_21
addikt
válasz rigo88 #18049 üzenetére
Én O&O Defrag-et használok, meg vagyok vele elégedve. Ez zónák szerint defragol, vagyis egyes mappákat más szerint rendez, pl. név szerint: Windows, Program Files, Boot stb. mappák. Elérés szerint: Programdata, Users stb. mappák. "Sima" space módszerrel pedig a ritkán használt mappákat a Windows-on belül, illetve minden más mappát.
Továbbá ajánlom figyelmedbe ezt a cikket. A parkoltatási időt én mindenképp megnövelném a helyedben. Hosszú távon nem hiszem, hogy az a 8 mp kifizetődő...
Egyébként ez a merevlemez elvileg változó fordulatú, de nem tudom, hogy mennyi a fordulatnak a felső határa. Lehet, hogy lassabb, mint egy fix 7200 rpm-es hdd. Emiatt lehet lassabb a másolás. És ha azon van a rendszered, akkor meg tényleg nagyon könnyen belassulhat másolásnál (nekem a fix 7200-es hdd-m sebessége is néha lecsökken másolásnál). -
pete_21
addikt
válasz Psychonaut #17906 üzenetére
Köszi, rákérdezek ott.
(#17907) cigam: Köszi, azért még rákérdezek ott is.
-
pete_21
addikt
Sziasztok!
Olyan programot keresek, ami egy hdd-n lévő 2 partíciót egy az egyben lemásol egy másik hdd-re, úgy hogy az egyik partíció egy WinXP rendszerpartíció. Úgy kellene lemásolni, hogy utána a másik hdd-n ugyanúgy működőképes legyen. Mindkét hdd be van építve a gépbe. Image-be nem jó, mert nincs annyi hely.
Köszi előre is! -
pete_21
addikt
válasz pete_21 #15773 üzenetére
Megvan, mi volt a gond. ATI CCC-ben sok automatikus korrekció be volt kapcsolva, dinamikus kontraszt, bőrtónus korrekció, erősebb fehér, és társaik. MPC-HC-ben framere pontosan lementettem ugyanott dxva-val, és nélküle, most már szinte ugyanúgy néz ki. CCC-ben csak ezeket engedtem most: automatikus deinterlacing, és egyenletes videolejátszás kényszerítése. Új képek.
Egyébkén nVidianak vannak ilyen beállításai? Alapból biztos nincsenek bekapcsolva, ha nálad ugyanúgy nézett ki a két kép.Sickboy25: A CCleaner is megér egy próbát.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #15764 üzenetére
Köszi a választ!
Az ATI CCC-ben matattam közben, a dinamikus kontrasztot kikapcsoltam, most így néz ki. Próbálgattam a többi beállítást is, de nem vettem észre változást. Akkor nVidia karival ugyanúgy néz ki...
Akkor átmegyek az ATI-sokhoz. De azért elég gáz, hogy alapból szarul dekódolja...#15765 brd: Értem, köszönöm. Csak azt hittem, hogy a CoreAVC DXVA-n is ki tudja küldeni a képet, de ezek szerint ez CUDA-ra épül.
Majd légyszi nézd meg te is a feltöltött képeimet, az előző hsz-ben is, és ebben is. Látom, hogy neked is ATI kártyád van. Megnéznéd te is, hogy nálad van-e különbség DXVA-val, és nélküle?[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #15762 üzenetére
MPC-HC-ben is így néznek ki. A szín/kontraszt is ilyen benne.
Meg tudnád nézni, hogy nálad milyen dxva nélkül? Nem tudom, lehet, hogy az ATI driverével van a gáz...? -
pete_21
addikt
"Miért akarsz egyébként CoreAVC-t, ha van DXVA?"
Mert jobb videominőséget szerettem volna, és azt hittem, hogy a Potplayer beépített kodekjei miatt nem elég részletes/szép a kép. De ugye a CoreAVC-vel ugrik a DXVA. Ráadásul most ki is derült, hogy eleve a dxva miatt nem elég részletes a kép. De mindegy, ha nem lehet vele mit kezdeni, akkor marad a dxva. Azért csak jó, hogy tehermentesíti a CPU-t.
[ Szerkesztve ]
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #15755 üzenetére
Ok, köszi. Közben megnéztem, és mintha DXVA nélkül kicsit jobb lenne a kép. A részletek kicsit jobban meglátszanak. És kicsit mintha fakóbbak lennének a színek DXVA nélkül. MPC-HC-ben, és Potplayer-ben is. Akkor a DXVA-s lejátszás eléggé független a lejátszótól, inkább a videokarin múlik, legalábbis most az én esetemben.
Valahogy jobban bejön a Potplayer. Meg MPC-HC-ban nem sikerült fényerőt, kontrasztot állítani, illetve a Potplayerben van előző/következő felirathoz ugrás. MPC-HC-ban is van, de pause-olja a filmet utána, ami nekem nem kéne.brd: Köszönöm az infot! A hsz elejére leírtam, hogy mi a helyzet DXVA nélkül. Azt nem lehet megcsinálni, hogy dxva-val szebb legyen a kép? Ez már az ATI driveren múlik? Arra már sajnos nem emlékszem, illetve nem is nagyon figyeltem, hogy nVidia videokarival milyen volt a kép. De azt hiszem ott is élénkebbek voltak a színek dxva-val.
Közben készítettem néhány képet, megpróbáltam ugyanott kimenteni, dxva-val, illetve nélküle. DXVA-val a képeken kicsit elvesznek a részletek, odaírom mindegyikhez, hogy mit érdemes figyelni. Link a képekhez
1. képpár:
Jobb oldalt a falon dxva nélkül sokkal jobban kivehetők a részletek, illetve a bal alsó sarokban a csíkik, és a lépcsőn a részletek.
2. képpár:
Itt inkább a színek, és árnyalatok különböznek csak.
3. képpár:
A homlokán a ráncok jobban kivehetőek, részletesebbek, és a kabáton a csíkok kicsit szebbek.Ha van pár percetek, vessetek rá egy pillantást légyszi. Aztán ha van még pár percetek, megnézhetitek, hogy nektek milyen dxva-val, és nélküle. Ezek után tényleg kíváncsi vagyok, hogy más videokarival mennyit változtat a dxva a képen...
Még egyszer köszi a segítséget! -
pete_21
addikt
Köszi a választ!
A beépített, saját kodekkel a Potplayer is használ DXVA-t, csak én a CoreAVC-vel akartam DXVA-t (Potplayerben).
Azt is tudom, hogy a CUDA-t általában arra használják, hogy videokódolásnál a GPU segítse a CPU-t. Ezért is furcsáltam, hogy ezen keresztül tudja csak a CoreAVC dekódolásnál a hardveres gyorsítást, mert így az ATI-sok szívnak... Nem tudom, valahogy biztos meg lehetne CUDA nélkül is oldani. Vagy OpenCL-lel (azthiszem az is jó videokódolásra).
Még valami: az előző hsz-em utolsó kérdésére vetnél egy pillantást? Köszi! -
pete_21
addikt
válasz scope2007 #15751 üzenetére
Akkor esélyes, hogy tényleg csak az nVidia karikkal megy a hardveres gyorsítás.
A DXVA-t ismeri a Potplayer is, nem a lejátszó a gond, hanem a CoreAVC.
Egyébként azt meg tudjátok mondani, hogy a képminőségen az változtat valamit, hogy a DXVA be van-e kapcsolva, vagy nincs? -
pete_21
addikt
válasz scope2007 #15747 üzenetére
A Potplayer alapkodekjeivel megy a DXVA, ha beállítom (sőt, alapból engedve van).
Viszont, ahogy beállítom, hogy a CoreAVC-t használja, úgy már nem megy a DXVA.
Szóval a VGA tényleg támogatja, csak valahogy a CoreAVC-t kéne rávenni, hogy DXVA-t használjon. De attól félek, hogy csak az nVidia CUDA-n keresztül lehet... -
pete_21
addikt
Nem tudom, hova írjak, ezért inkább itt teszem fel a kérdésem:
CoreAVC-t kipróbáltam (Potplayer a lejátszó), jobb is lett a képminőség, viszont a DXVA nem megy, ami azért jó lenne. Láttam, hogy CUDA-t támogat, de akinek ATI kártyája van, az akkor tényleg elbúcsúzhat CoreAVC mellett a DXVA-tól? -
pete_21
addikt
Baromi sok hibát dob, van, tesztelés közben több milliót is, hogy nem címezhető a tartomány, illetve mínusz néhány millió hibát is ír, és a végén összegzésnél is mínusz egynéhány millió hiba jön ki. Ez, hogy nem tudja megcímezni, lehet, hogy amiatt van, hogy 300 valamennyi Mb memóriát lát. De ez is fura, meg az a mínusz akárhány hiba is, szóval szerintem a program lesz a hibás... Legalábbis remélem, meg amúgy is logikusabbnak tűnik...
-
pete_21
addikt
válasz WonderCSabo #15310 üzenetére
Hmm, akkor ezt még le kéne fordítani...
Nem tudtok olyan tesztelőt, amit működőképes állapotban lehet megtalálni? -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan programot, ami a videokártya memóriáját teszteli le?
nVidia videokártyához kellene.
Köszi előre is! -
pete_21
addikt
Sziasztok!
Tudtok mondani olyan programot, ami a videokártya memóriáját teszteli le?
nVidia videokártyához kellene.
Köszi előre is! -
pete_21
addikt
válasz sfdrakex #11041 üzenetére
Már pár hónapja megvan a rendszer, ráköltöztem már, és a rendszerpartícióra teszem a játékokat is, amik manapság nem 1-2 GB-t esznek. Most kb a rendszerpartíció 15%-a töredezett, úgyhogy lehet, hogy meg kéne csinálni. De mint írtam is, most a zonázás felosztotta 3 részre. És köztük ugye van szabad hely. És ha másik módszerrel csinálnám, akkor az üres helyeket feltöltené adatokkal, mert nem lennének zónák.
De akkor ugye ez a zonázás ez teljesen jó eljárás, és nyugodtan lehet vele csinálni? -
pete_21
addikt
válasz sfdrakex #11039 üzenetére
Még csak egyszer futtattam le, és most ugye a rendszerpartíciót 3 részbe osztotta, így a zónák között van üres hely. Azért lennék rá kíváncsi, mert ha másik móddal futtatnám, akkor meg ugye megint átrendezné, és nem lennének zónák, így közöttük sem lennének üres helyek, tehát szinte minden más helyre kerülne.
Asszem azt írta a program, hogy többszöri lefutás után jobb lesz a teljesítmény, amikor már ugye tudja, hogy pl. melyik fájlnak van szüksége jobb elérési időre, és akkor ugye ezeket úgy rendezi már.
Még az lenne a kérdésem, hogy az ugye világos, hogy az egyik zónát elérés szempontjából rendezi, és amire a legtöbbször van szükség, azt éri el majd a leggyorsabban. De ami név szerint van, ott szimplán csak tudni fogja a rendszer, hogy mi hol van név szerint, és mindent azonos sebességgel ér el?
És nem tudod, hogy a hagyományos "space" módszer milyen? Olyasmi, mint a Windows alapmódszere? Az gondolom olyasmi lehet, hogy végigmegy mindenen, és ami töredékekben van, azt egyberakja, de rendszertelenül? -
pete_21
addikt
Hi!
Lenne egy kérdésem, már kérdeztem a töredezettség-mentesítős topicban, de eléggé kihalt a topic...
Remélem ti tudtok segíteni.
Szóval: O&O Defrag V12-t használok Win7 alatt. Láttam benne az új zónázási funkciót, amikor a HDD-n lévő adatokat nem csak "simán" töredezettségmentesíti, hanem a partíciót 3 részre osztja, és az adatokat ebbe a 3 zónába rendezi. Például:
1. zóna: Programok, és Windows (név szerint töredezettség-mentesít)
2. zóna: Windows\Temp, illetve logfájlok, illetve system32 és syswow64 config mappája, és még a C:\Users mappa (ezt elérés szerint rendezi)
3. zóna: Egyéb dolgok, pl. System Volume Information, Recycle bin, MSOCache, Windows\Installer, Windows\system32\dllcache stb. (ezt a space módszerrel defragmentálja)
Az lenne a kérdésem, hogy (ha ismeritek) ennek a zónázási módszernek mennyire van előnye a 'hagyományoshoz' képest? Érdemesebb ezzel a módszerrel rendberakni a hdd-t, vagy inkább maradjak a hagyományos, space módszernél?
Előre is köszi! -
pete_21
addikt
Hali!
Gondoltam inkább ide írok, mint a töredezettség-mentesítős topicba, mert az nem olyan sűrűn látogatott.
Szóval: O&O Defrag V12-t használok Win7 alatt. Láttam benne az új zónázási funkciót, amikor a HDD-n lévő adatokat nem csak "simán" töredezettségmentesíti, hanem a partíciót 3 részre osztja, és az adatokat ebbe a 3 zónába rendezi. Például:
1. zóna: Programok, és Windows (név szerint töredezettség-mentesít)
2. zóna: Windows\Temp, illetve logfájlok, illetve system32 és syswow64 config mappája, és még a C:\Users mappa (ezt elérés szerint rendezi)
3. zóna: Egyéb dolgok, pl. System Volume Information, Recycle bin, MSOCache, Windows\Installer, Windows\system32\dllcache stb. (ezt a space módszerrel defragmentálja)
Az lenne a kérdésem, hogy (ha ismeritek) ennek a zónázási módszernek mennyire van előnye a 'hagyományoshoz' képest? Érdemesebb ezzel a módszerrel rendberakni a hdd-t, vagy inkább maradjak a hagyományos, space módszernél?
Előre is köszi -
pete_21
addikt
válasz Sk8erPeter #9132 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Nem tudom, valaki szerint dob rajta, de a tesztek pedig nem sok javulást mutatnak.
Winyón belül lehet, hogy van gyorsulás, de itt alig volt, bár nagyobb állományoknál már elképzelhető.
Igazából azért kérdeztem, mert ezen az oldalon a kék keretben a végén direkt kiemeli az AHCI módot. Másolásnál még elképzelhető, hogy az NCQ segít, hogy gyorsabban elérje a különzöző szektorokban lévő fájlokat, de ilyen zero fillnél gondolom úgy megy, hogy elkezdi a winyó elején, és sorban megtölti 0-val a vége fele haladva. Szóval itt az NCQ-nak nem igen lenne értelme. -
pete_21
addikt
válasz Sk8erPeter #9126 üzenetére
Kíváncsiságból rákérdezek: az erase folyamatáról, és hogy miktől függ a sebesség, írnak az utolsó linkedben. Mennyire függ attól, hogy AHCI, vagy IDE módban van a S-ATA winyó?
Mert szerintem az AHCI-adta lehetőségeknek (NCQ, hotplug) nem sok köze van hozzá... -
pete_21
addikt
Hello!
Tudnátok mondani olyan progit, ami olyan sfv ellenőrzőt tudok csinálni, ami nem csak fájlokról készít checksumot, hanem egész mappákról is. Ezért a Total Commander nem jön szóba. Valamint kipróbáltam ezeket a programokat is és hibásan müködnek: hkSFV 2.0.1, SFV Checker 1.20. A QuickSFV pedig nem tud listát készíteni.
Előre is köszi a tippeket
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest