- Facebook és Messenger
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Linux kezdőknek
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- Synology NAS
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Amazon Prime Video
- Ubiquiti hálózati eszközök
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BullZeye
veterán
Windows install után mivel lehet a lehető legegyszerűbben command promptból silent módon automatikusan telepíteni Javat, flasht, silverlightot, .net frameworkot? Amit találtam az német.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
-
Kékes525
félisten
kb. 13 000 háttérkép közül 5 percenként cserél (most így van beállítva) a legjobb kép minőségű full screen-hez való igazítással. A windows nem tudja pontosan beállítani a képernyőhöz való igazítást. Nem tudja menet közben a legjobb minőségben átméretezni a képet.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #38495 üzenetére
Pontosabban mire kell? Mi lenne a forrás? Mert ha csak a saját képeid, a Windows is tudja váltogatni a 7-től kezdődően. Egyszerűen ki kell jelölni az összes kívánt darabot, és úgy beküldeni őket jobklikkel a háttérbe. A váltogatás intervalluma beálítható, és manuálisan is engedi onnantól fogva a váltogatást az asztali jobbklikkes menüben.
[ Szerkesztve ]
Válogatott, rendszeresen frissített programok ► neszetools.hu
-
Kékes525
félisten
Háttérkép cserélő programot keresnék, fizetős is lehet, olyat mind a WallMaster Pro. Sajnos azt nem tudom megvenni. Nem müködik a site-ján a fizetési lehetőség.Tudnátok ilyet ajánlani?
-
nagyúr
válasz Poiro7 #38493 üzenetére
ezt dobta a gép
vagy autohotkey:
"However, it wouldn't take too much work to write a few lines of an AutoHotkey ( http://www.autohotkey.com/ ) script to do this - I've used the AlwaysOnTop option of the GUI controls ( http://www.autohotkey.com/docs/commands/Gui.htm#OtherOptions ) to show things on top of fullscreen games before. However, most games will need to be run in windowed mode for the control to actually show up. You can get it to show up in all games using DirectX injection, but some games detect that as cheating.
If I were in your place, and I needed a game usage tracker in-game badly, I'd play in windowed mode (maximised, with the taskbar hidden, and window borders set to 1 pixel) and write a small AutoHotkey script to run in the background and appear whenever certain applications are launched, displaying a counter since the application was launched in a small text control set to be always on top" via
[ Szerkesztve ]
"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
Poiro7
senior tag
A játékok alatt is láthátó órára senkinek sincs ötlete
-
brd
nagyúr
válasz drmotto #38486 üzenetére
CTRL+M, F10, második menüpont (edit names), és szövegfile szerkeszt (átmásol másiból nevek), miért nem jó? A file-ok/nevek sorrendjére figyelni!!! Érdemes előtte kipróbálni nem élesben, pár tesztfile átnevezésével, hogy mit csinál. A szövegfile-ban lehetséges, hogy szükség lesz függőleges kijelölésre, hogy a jelenlegi nevek után tudd illeszteni a szövegfile tartalmát, ezt pl. a Notepad++-szal tudod kivitelezni (ott az ALT lenyomása mellett tudsz így kijelölni).
[ Szerkesztve ]
The only real valuable thing is intuition.
-
drmotto
őstag
Sziasztok!
Létezik olyan program, vagy megoldás, amivel úgy 100-120 fájlt lehetne átnevezni? A TC erre nem jó.
A fájloknak jelenleg a neve S01E01, és tovább, amire át kellene nevezni az az S01E01 - epizód címe. A címek megvannak egy szövegfájlban, ha ez számít.Köszi
-
pc360
addikt
válasz mokus1 #38483 üzenetére
A program a lista beillesztett URL-je alapján tölti annak elemeit. Nem teljesen értem, milyen automatikát vársz ezen kívül. Ha változik a lista, nem fogja a te kedvedért csak az új számokat kiválogatni.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Köszönöm mind a kettőtöknek.
Ezek automatikusak, tehát ha frissítem a listát akkor automatikus tölti le vagy manuálisan kell?
-
pc360
addikt
válasz mokus1 #38480 üzenetére
PC-re a legjobb pedig a Youtube-DLG. Lejátszási lista URL is megadható neki.
[ Szerkesztve ]
-
mokus1
addikt
Sziasztok!
Egy programot keresnék leginkább androidra, de ha csak PC-s változat van az is érdekelne.
Amit szeretnék, hogy tudjon:
- youtube lejátszási listáimat töltse le, a legjobb lenne ha MP3 formátumban.Gyakorlatilag csak az adatforgalom felhasználás miatt. Létezik ilyen?
-
pc360
addikt
válasz bluemirage #38478 üzenetére
Tényleg, kevertem az SE-vel. Még én is azzal kezdtem el használni. Azóta van Android és Google címtár.
-
őstag
Sony Ericsson telefonokra készült, majd amikor azokból droidos is lett, akkor megcsináltak egy általános droidos változatot is és a telefonokon a fejlesztői lehetőségek vagy debug mód vagy akármi (minden droidnál máshogy hívják) bekapcsolása után általános célra jó.
WP-re nincs ilyen cucc pl.
Én sem tapasztaltam hibát, de én is csak a névjegyek offline és keresztplatformos tárolására illetve rendezgetésére használom.[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
-
pc360
addikt
válasz Kékes525 #38473 üzenetére
Néha annyira bugos is, mint amennyire hasznos tud lenni. Nekem már sikerült összekutyulnom vele a névjegyeim, máskor meg a kapcsolódás random sikertelen vele - protokolltól függetlenül. Inkább muszáj-program, amúgy kerülendő a telefonokhoz való általános használata.
[ Szerkesztve ]
-
Kékes525
félisten
válasz bluemirage #38472 üzenetére
Én is nagyon régen használom, szerintem is nagyon jó. Ahhoz képest amilyen jó, szerintem elég kevesen használják.
-
őstag
válasz togvau #38469 üzenetére
My phone Explorerrel is lehet. Én azzal csinálom, majd mentem vcf-be és tárolom offline és a névjegyeket, ha kell stb... stb..
Régi bevált program.Meliora sunt bono inimica
-
togvau
senior tag
mivel lehet vcf fájlokat (virtual contact vagy mi, telefonról szedtem) szerkeszteni? Csak egy használhatatlan trial programot találtam, meg egy másik forráskódját... bináris nincs.
hitler, sztálin, micro usb
-
kraftxld
félisten
válasz adakiller #38462 üzenetére
Powershell-el, kb 1 sor.
Egy változóba betöltöd a megfelelően szűrőzött get-process-t, majd ha a változó értéke $null, akkor elindítod a programot.
Gyárilag benne van Windows-ban, feladatütemezővel meg lehet percenként ellenőrízni.| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
pc360
addikt
válasz adakiller #38462 üzenetére
Egy program nem fogja megmondani egy másikról, hogy az milyen okból vagy célból állt le. Olyat lehet csinálni, hogy figyeljen egy bizonyos folyamatot, és ha az leáll, akkor indítsa megint. Lehet érdemes lenne beznézned az AutoHotkey topikba, mert a google-találatok alapján úgy tűnik, azzal kivitelezhető.
[ Szerkesztve ]
-
adakiller
senior tag
én olyan programot keresek, hogy ha a PC-n egy megnyitott program magától különösebb ok nélkül bezárul, akkor indítsa újra azt. Pl. percenként szkennelje végig, hogy fut-e az a program ha nem, akkor elindítja.
Előre is köszi!
-
Kékes525
félisten
Ismertek ingyenes vagy fizetős jó minőségű felolvasó programot PC-re Windows alá?
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
válasz detroitrw #38458 üzenetére
Bocs, rosszul mondtam. Szóval, léteznek átalakítók arra, ha a formátum szöveges, viszont a szövegfelismerő a jó minőségű szkennelt cuccal is elbánik, és akár a táblázatot is újraszerkeszti neked. Az ABBYY-nál nem lesz jobb erre.
[ Szerkesztve ]
-
detroitrw
addikt
Sziasztok!
Olyan progit keresek ami képen vagy pdf-en megkeresi az X-ek helyét és kimenti egy Excelbe (hogy mi lett bejelölve)
-
rokendrol
senior tag
sziasztok keresek egy olyan ingyenes progit ami a videó valamelyik sarkába betesz átlátszó logo képet,mert a virtuál dud progi tud ilyet de nem átlátszó a kép hanem keretbe rakja .pedig én átlátszó képet rakok be. Ha tud valaki azt köszönném!
-
nagyúr
válasz Dluinet #38449 üzenetére
Nem nagyon használom a TV USB-jét, ezért nincs HUB-om se.
Az egyik egy 8GB-os Kingstone, a másik egy 16GB-os Kingmax. A Kingmax FAT-ra formázva, azt simán látja a TV, a Kingmax-ot nem, ami FAT32-re van.PC USB2-es portjában megy.
Médialejátszón is van (Pi2 Kodival).
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Dluinet #38449 üzenetére
Így van. Nemcsak ez a biztos megoldás, hanem a HUB kinézetétől és elhelyezésétől függően ergonomikus és szép is.
Egy haver asztalossal csináltatott TV állványt, amiben a HIFI és a hangfalak és helyet kaptak. Abba pedig egy USB HUB-os faragtatott bele. De ha eddig nem is megy el valaki, akkor is erősen ajánlott egy ilyen olcsó kiegészítő. No meg egy normális médialejátszó a TV mellé, ami képkocka helyesen, állítható felirattal MINDENT visz... mert erre a legtöbb TV nem képes.A kérdezőnek pedig: valóban FAT32 kell, ha lejátszani akarsz róla. Ne használj toldó madzagot, közvetlenül dugd rá. Elvileg egy USB3-mas pendrive-nak kell egy USB2-es foglalatban is működnie, 500mA szabvány áram mellett. Tesztelve dugd a géped USB2-es portjába.
[ Szerkesztve ]
Meliora sunt bono inimica
-
artiny
őstag
PDF olvaso PC-re(windows) letezik olyan amiben ha rakattintok a kívant szora,akkor egy kis ablakban leforditja ?
-
nagyúr
Sziasztok!
FAT rendszerre szeretnék formázni egy pendrive-ot (TV csak így ismeri fel és szeretném a csatornalistát exportálni), viszont a Windows csak FAT32-re, NTFS-re, vagy exFAT formátumra engedi.
Van valamilyen program, amivel FAT-ra tudom formázni?Köszönöm
-
rokendrol
senior tag
sziasztok:szeretném kérdezni,hogy ki használ hitfilm4 express progit ?
-
pc360
addikt
válasz Zola007 #38442 üzenetére
A szokásos, ingyenes szerkesztők: OpenShot Video Editor és Shotcut (csak 64-bites), amikkel ilyet biztosan meg tudsz csinálni.
Ha megfelelő formátumban tartózkodik a videó az FLV-ben, akkor azt FLV Extract-tal ki tudod vakarni átalakítás nélkül, ha nem sikerülne, akkor a konvertáláshoz: TEncoder Video Converter. Utóbbinak van ilyen outputja, ezért gondolom, lekezeli.
[ Szerkesztve ]
-
Zola007
veterán
Keresnék olyan videószerkesztőt, ami .flv fájlokat kezel
Illetve olyat, amivel tudok side-by-side videókat készíteni.
Nem bánnám, ha ez egy szoftveren belül megoldódna.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
De miért nem adsz meg neki dátumot?
Pl.csak azokat a fájlokat mozgatja át, ami ma 12:00:00 előtt keletkezett.Vagy pl. a synkron ezen opciója nem azt csinálja ami neked kel?
Move contents to folder 2, leaving folder 1 emptyThis feature replaces the synchronisation with moving the contents of the first folder into the second one. That means that files and folders in the first folder will be synced with the files in the second folder or copied to the second folder (if they don't exist there) and then deleted from the first folder, leaving the first folder empty and the second folder up to date.
Sőt! egy ügyesen felparaméterezett robocopy is jó lehet.
[ Szerkesztve ]
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
pc360
addikt
Nem akkor mentenéd a dolgokat, amikor nincs épp fájlmozgás? Akkor kéne... Különben a fájlszinkronizáló progiban biztos beállítható, hogy ha valamit átpakolt, akkor törölje is a forrást. Visszatérünk oda, hogy már rég kaptál választ.
Az lehet, hogy a fejedben egyértelmű, de ez egy publikus fórum más emberekkel és fejekkel.
[ Szerkesztve ]
-
Poiro7
senior tag
Van olyan óra ami a játékok alatt is fent marad a képernyőn?
-
pc360
addikt
Déjà vu... Párszor már megválaszoltuk ezt a kérdésed.
Átmásolod a cuccokat, aztán törlöd a fájlokat az eredeti helyről. Ha bármilyen programra szükséged van, akkor az a keresőprogram, amit linkeltem. Abban listázod a fájlokat és mappákat a megfelelő helyen, és csak a fájlokat egy mozdulattal törölni tudod.
Vagy, amint leírtam, szinkronizáló program, amiben ezt automatizálni tudod. Ha cél helyen már megtalálhatók fájlok, amiket a forrás felül akar írni, neked kell tudni, hogy mi történjen. Azt is ilyen programban tudod testreszabni, hogy ilyenkor írja felül a forrás fájlokkal a cél helyen lévőket, vagy másolja át a fájlt másik néven stb. De még mindig nem derült ki, hogy pontosan mit szeretnél...
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Nem egészen, de szerintem leírtam érthetően.
Mindent át kell mozgatni, az eredeti könyvtár szerkezetet meg kell tartani (fileok átmozgatás után az eredeti meghajtón nem lehetnek), csak a fileokat kell átmozgatni az eredeti könyvtár szerkezet szerint.Van két meghajtóm.
Az egyik, amin vannak adatok.
A másik, amire bizonyos időközönként át kell mozgatni a könyvtárakban található fileokat, (különböző mappákon belül azonos file nevű fileok is találhatóak) és az adatokat le kell törölni. (ezek logok, amiknek meg kellene lennie, és időközönként ürítenem kell, mert nagyon sok, és nagy fileok) -
pc360
addikt
Közben talán leesett: olyan szinkronizáló program kell, ahol automatikusan ki tudsz hagyatni mappákat, fájltípusokat a másolásból?
A SyncBackPro biztosan tud ilyet, de talán az ingyenes változata is. Illetve van még sok egyéb ingyenes szinkronizáló app, amiben ennek alapnak kell lennie, pl. FreeFileSync (Include and exclude files via filter).
[ Szerkesztve ]
-
pc360
addikt
Addig nem tudok segíteni, amíg nem tudod rendesen megfogalmazni, hogy mit szeretnél a programtól.
Egyszer már rákérdeztél arra, hogyan tudsz törölni szótöredékeket tartalmazó fájlokat. Fogsz egy keresőt, rákeresel arra, amire szeretnél (akár arra, hogy *.log) az adott meghajtón, és törlöd a fájlokat. Nem értem, ami a probléma.
[ Szerkesztve ]
-
Imy
veterán
Milyen programmal lehetne megcsinálni...?
Van két meghajtóm.
Az egyik, amin vannak adatok.
A másik, amire bizonyos időközönként át kell mozgatni a könyvtárakban található fileokat, (különböző mappákon belül azonos file nevű fileok is találhatóak) és az adatokat le kell törölni. (ezek logok, amiknek meg kellene lennie, és időközönként ürítenem kell, mert nagyon sok, és nagy fileok) -
válasz RumiTT #38424 üzenetére
Mindegyik elé kell a start parancs, különben nem fogja egyszerre megnyitni a programokat, hanem meg fog állni ott, ahol nincs start, és csak annak a programnak a bezárása után megy tovább, amit az a sor indított.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
nonsen5e
veterán
válasz RumiTT #38424 üzenetére
Elég úgy leírnod.
Nem lesz érvényes minden sor elé a start parancs (csak ami elég írod), de nem is kell.
Firefox/chrome/más programnál lehet így rövidebben is írni. Word-nél ahogy néztem nem.Ha így végigírod az elérési útját minden programnak, az biztos.
D4: hunPH, nonsense#2596
-
RumiTT
tag
válasz nonsen5e #38422 üzenetére
Szeretnék bonyolultabbakat is, például, hogy indítson el egy programot és azon belül a program funkcióját is indítsa el, viszont ezt gondolom parancssorral már elég nehéz lenne
Ha egy programot szeretnék elindítani, akkor elég az összes elindítani kívánt programot így leírnom :
C:\WORD_MAPPÁJA\Winword.exe
?Tehát a legelső start parancs érvényes lesz végig?
Program azért lenne jobb, mert régen egy cikkben olvastam, hogy ott elindítom a progit utána pedig "felveszi" mit nyitok meg és ott milyen feladatot csinálok, tehát programon belüli funkciókat is ment és képes utána megcsinálni.
[ Szerkesztve ]
-
zsoltzsolt
addikt
Van olyan program pc-re (laptopra), hogy ha valaki csatlakoztat hozzá pendrive-ot, akkor a háttérben lementi annak tartalmát?
-
nonsen5e
veterán
válasz RumiTT #38419 üzenetére
Kifejezetten program kell? Vagy a példánál sokkal bonyolultabb dolgokat szeretnél csinálni?
Az említett feladatot Batch fájl segítségével is el lehet érni pillanatok alatt.
start firefox gmail.com
"C:\WORD_MAPPÁJA\Winword.exe"Egyszerre több url-t is be lehet pakolni a firefox mögé, mindet megnyitja több ablakban. Ugyanez működik chrome-nál is.
Jegyzettömbbe, majd file mentése Minden fájl / "NÉV.bat"-ként[ Szerkesztve ]
-
-
pc360
addikt
Agent Ransack - ez kifejezetten a célra való
[ Szerkesztve ]
-
RumiTT
tag
Olyan programot keresek, aminél belehet állítani alkalmazásokat, amiket megnyit.
Tehát rányomok egy mentésre ami elindítja nekem a firefoxot ahol behozza a gmail-t rögtön, mellette pedig megnyitja a word-öt. Régebben olvastam ilyenról, hogy már van. -
Olyan programot/megoldást keresek, ami egy szó(töredéket) képes megkeresni több fájlban (pl. log-ok), majd az egész sort amiben a keresett kifejezés megtalálta másolja át egy fájlba, vagy jelenítse meg ezeket a sorokat, hogy az egészet kimásolhassam egy szövegfájlba.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
nonsen5e
veterán
Sajnos csak nemhivatalos fordítás érkezett a szóban forgó könyvhöz, csak így tudtam beszerezni.
Arra kerestem programot ami meg tudna nyitni ekkora PDF-et szerkeszthetőre. MS és Libre Office-nak ez nem sikerült.
Kiszórtam azt a három képet ami az elején volt, majd plaintextként kiszedtem egyesével a 350 oldalszámozást és a fejezetcímeket minden oldalról...[ Szerkesztve ]
-
nonsen5e
veterán
Üdv!
Van egy 15 megás PDF file-om (ebook). Ha Calibre file managerrel átkonvertálom normálisabb EPUB/MOBI formátumba, akkor minden régi "oldal" tetején ott marad a fejléc 2-3 sora.
Word-nek túl nagy. Milyen programmal eshetek neki, amivel ki tudom szedni a fejlécek szövegét (szimpla CTRL+H csere)?D4: hunPH, nonsense#2596
-
TheProb
veterán
Használ itt/ismer valaki magán célra alkalmas számla/blokk digitalizált tárolására, kezelésére alkalmas szoftvert/szolgáltatást? Vagy értelmetlen mert egy esetleges support igény esetén amúgy se fogadnák el a kinyomtatott számlát/blokkot?
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
gabor128
aktív tag
Sziasztok,
Tudnátok olyan 3D- rajzoló progit ajánlani, amit könnyű használni?
Olyan kis alkatrészekből álló modelleket szeretnék vele rajzolni, amelyek amorfak. Tehát nem téglalapokból, meg körökből állnak, mint egy régebbi autocad rajz.
Továbbá ezeket a kis részeket összekapcsolva némi mozgatás szimulációra is legyen képes. Majd a részekről különböző metszeteket lehessen a legyártáshoz.Az új autocad-eket nem ismerem. Lehet hogy már tudnak ilyet. Régebben még a ProDesktop-al rajzoltam párat, de az már ősrégi és nem is fut rendesen win7 alatt.
-
pc360
addikt
válasz TheProb #38405 üzenetére
FastStone Photo Resizer - ebben kötegelve, mindenféle paraméterek mellett lehet vízjelet, vagy szöveget sütni a képekre. A rárakandó képeket előtte valahol meg kell szerkeszteni (Photoshop, GIMP, Inkscape, Paint.NET stb.), és a szükséges átlátszósággal együtt PNG-ben menteni. A program csak angol, de ennél egyszerűbb vagy hatékonyabb nehezen lehet.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Fotóra vízjel/szöveg/logó felrakására milyen programot ajánlotok? Minél egyszerűbb annál jobb, mert egységsugarú user-nek kell.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen autót vegyek?
- Facebook és Messenger
- Drón topik
- Autós topik
- Ingatlanos topic!
- Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Nők, nőügyek (18+)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest