- Elon Musk meghatározóvá teszi a SpaceX-et Olaszországban
- Trump is bejelentett egy 20 milliárd dolláros adatközpont-fejlesztést
- Nem minden chipért kapkodnak, leépít az egyik japán chipgyártó
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- CES 2025: robotokat tréningez az NVIDIA, és összeállt a Toyotával
-
IT café
Ajánlott ingyenes Windows programok
Androidos kérdéssel irány az Android alkalmazások topik!
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
Köszi srácok, sikerült.
Egész éjjel itthagytam, ment szépen, most is itthagyom a gépet, még fél tera hátravan.
Némi Googlezással találtam egy programot, Stellar Phoenix.
Furcsa DOS ablak szerű kezelőfelülete van. Az mkv-t ugyan nem ismeri (nem rakta bele a visszaállítható fájlok listájába), de ismeretlen fájlként visszaállította, és tökéletesen működnek az mkv állományok is.Örülés van.
szerk:
most látom, veze is ugyanezt ajánlotta.[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
veze
őstag
válasz Thunderzolee #17097 üzenetére
én probáltam már a getdataback-et is és sokáig csinálta és sokat hibázott
aztan probáltam ezt stellar phoenix és ugyanazt a meghajtót ez szépen megcsinálta és gyorsabban.
gyakortlatilag keresés után egy intéző szerű ablakot adott amiből aztán kényelmesen lehetett böngészni és helyreállítani, a sajat vinyóm tartalmára ismertem
kinek mi.. nekem ez jött be.
persze ha már felül lett irva törölt fájlnak akar csak egy része is, azt már nem lehet ezekkel visszaállítani[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz Thunderzolee #17097 üzenetére
Próbáld meg a programot amit írtam, ez szektoronként állít helyre adatot, nem foglalkozik a kiterjesztéssel.
Egyébként formázáskor is ír a meghajtóra, így elveszhet adat.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz fatal` #17096 üzenetére
Active file recoveryt szoktam használni.
Szóval azt mondod azért nem sikerül, mert lenne a helyén felülírás?
Hát.. mindent visszahozott a lemezről (egyébként ha jól tudom nem törölt, csak véletlenül formázott), szóval mindent visszaállítottam már, csak az mkv fájlokat nem sikerült.
Azt gondoltam talán mivel régi a program a kiterjesztést nem ismeri.Pl. ismerek olyan fájl visszaállítót, ami nem állít vissza mp3-at, vagy másikat, ami bizonyos fényképformátumokat nem ismert, csak jpeget, meg egyszerűbbeket.
Ezért gondoltam, h visszaállítható lenne, csak másik program kellene hozzá, és Googlezás közben is találtam hasonló gonddal küzdő fórumtársakat.Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
fatal`
titán
válasz Thunderzolee #17095 üzenetére
Nincs ilyen, ha nem tudja visszaállítani, akkor valószínű már adat került a fájl helyére, olyankor maximum a kürt kft. fogja visszaállítani.
Egyébként javaslom a Runtime Software GetDataBacket, nekem ez vált be a legjobban (már ha nem evvel próbáltad már elsőre is a helyreállítást).
-
veterán
Üdv!
Törölt fájlok visszaállításáról lenne szó.
Van ilyen programom, amivel vissza tudok állítani, ha szükséges, de az mkv fájlokat nem tudja visszaállítani.
Kilistázza, de a mérete 0 (nulla) lesz.Keresgettem Googlen, de nincs valakinek konkrét mkv visszaállítóra ötlete?
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
Goatman
aktív tag
Üdv!
Egy programot keresek Xp-re, ami tetszőleges mappák tartalmát beállítható időközönként képes lementeni pl. pendrive-ra vagy külső 2,5" USB vinyóra, és később a tartalmat folyamatosan szinkronizálni is tudja.
A választ előre is köszi
92 pirospont a régi Hardveraprón: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Goatman
-
vargadani
tag
hiába keresek,nem találok olyan programot, amivel beavatkozás nélkül időzítés szerűen tudnék elindítani progikat a gépen. Érthetőbben: feltételezzük, hogy le akarok futtatni egy ccleaner UTÁNNA nodot, majd egy spybotot. Ismertek olyan progit, amivel lehetséges ez?
pl elindítom a ccleanert, de lefekszek aludni. ha végez, ez a program automatikusan indítaná el a nodot (majd ha végez, vagy egyszerűen csak egy általam beállított időpontban) elindul a spybot keresője is.
Esetleg vmi ötlet?Windows 7 Ultimate 32bit + Avira free 2012 + Comodo firewall
-
joe2005
senior tag
Az lehet a gond, hogy változó karakterméretek, bekezdés távolságok, sorok közötti távok is változóak. Amennyiben így van, nincs az a progi szerintem, ami meg tudná csinálni.
Azt javaslom, ha nem fontos a tagolás, hogy a bekezdésközt a bekezdés előtt és utána is állítsd 0-ra. Biztos javul majd a tükör. A címsort állítsd úgy, hogy az alap betűnagyság valahányszorosa legyen, így kiegyenlíti az eltérést.[ Szerkesztve ]
"Have you tried turning it off and on again?"
-
utgyuru
aktív tag
válasz localhost #17084 üzenetére
Laptopra raknék valami oprendszert, de nem tudok USB-ről bootolni, az optikai meghajtó meg kampó sajnos. BIOS-ban volt utolsó lehetőségnek a lan boot, rákerestem, és ott láttam, hogy pont ilyen esetekre jó ez. Tudnál segíteni, hogyan hozzam össze? Az se baj, ha a host gépre Linux kell. Laposra is azt szeretnék rakni igazából. Szóval fejben valami olyasmira gondoltam, hogy lanon át a linux telepítő lemez bootolnám. Nagyon merészet gondoltam ezzel?
[ Szerkesztve ]
-
éN79
addikt
Bár szerintem ez inkább Office kérdés, de hátha tudtok rá normális ingyenes programot, mert valahogy a word 2007-es verziójában nem találom a megoldást.
A4-es lapra nyomtatnék A5 méretű, kétoldalas, könyv formátumú anyagot (nem fűzve, hanem ragasztva). De akárhogy állítom a margót, az átfedés nem valósul meg. Pdf-be konvertálva már sokkal jobb a helyzet, de a tartalmak egymáshoz képest még így is elcsúsznak ~1 cm-mel. Az officeból lementett file-t pedig a readerben nem tudom ilyen formán szerkeszteni. -
localhost
Közösségépítő
válasz utgyuru #17082 üzenetére
Úgy, ahogyan Te gondolod, úgy nem.
Ám maga a probléma nem légbőlkapott, ipari környezetben megvalósítható, működő megoldások vannak rá.
Laptoppal ráadásul még problematikusabb.
De mi a célod ezzel a félöszvér megoldással ?¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
válasz utgyuru #17082 üzenetére
Első körben tisztázni kell, hogy mit szeretnél indítani a laptopon?
Windowsra itt egy kis leírás, hogyan kell beüzemelni egy tftp szervert.
Ez is egy hasznos olvasmány, ill. itt elég részletes leírást találsz a témában.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
utgyuru
aktív tag
Üdv!
Nem találtam neki jobb topikot, szóval kérdezem itt. Lehet teljesen megvalósíthatatlan, sosem csináltam még. Szóval hálózatról szeretnék bootolni egy gépet. Van egy PC-m, azon Win7, és egy laptopot szeretnék bootolni róla. De lehetőleg nem Win7-et kellene. Routerrel vannak "összekötve". Megoldható ez valahogyan ?
-
veze
őstag
válasz sfdrakex #17079 üzenetére
a Lidlben szokott lenni 2-3 havonta
legutobb kb egy hónapja Silvercrest által gyártott fogyasztasmérő volt 2800ft én korábban vettem, az más gyártó ( valami német ) az 3200 volt, még diagramot is rögzít, kb gyufásdoboznyi a kijelzője és elvikeg 0,000 szóval ezred "pontossággal" mér és számol
a core2 gépem böngészés közben 118 Watt
Mikor játékban a videókari rákapcsol akkor meg akár 280 Wattra is ugrik[ Szerkesztve ]
-
sfdrakex
nagyúr
-
-
zsoltinnó
aktív tag
Sziasztok!olyan programot keresek ami kimutatja hány wattot fogyaszt a gépem!Volt is egy ilyen programom kb:6 hónapja de nincs már meg és a nevét se tudom sajnos.Ha tud valaki ilyen programot kérem szóljon!köszi!
Őrült kell egy őrült ellen!!!
-
fatal`
titán
Milyen programmal tudnék ALACból FLACot konvertálni veszteség nélkül?
-
Brutforsz
senior tag
válasz Vasinger! #17065 üzenetére
Én értek hozzá és 10 percem van ugyan, de msn-em nincs.
De ha elküldöd e-mailben a cuccot meg azt, hogy mit kell vele csinálni, akkor megoldom és visszaküldöm - vagy, ha bizalmas az anyag, akkor azt írd meg, mit kellene csinálni, megírom, hogyan.
Te sejted, kik vagyunk, mi tudjuk, ki vagy.
-
Vasinger!
nagyúr
Köszi mindenkinek. Az InkScape valóban jó, csak nem nagyon boldogulok vele.
Van itt valaki aki ért hozzá és van 10 perce? Az elküldhetné az msn címét pü.-ben.
-
Brutforsz
senior tag
válasz Vasinger! #17060 üzenetére
Az Inkscape kell Neked, ezzel fogod tudni vektorosan buherálni.
Ezt ettől a kihívástól függetlenül is ajánlom, remek vektorgrafikus program, és ingyenes, nyílt forráskódú szoftver.
(Ha nem szeretnéd vagy olyan helyen vagy, hogy nem tudod telepíteni, van hordozható változatban is.)
[ Szerkesztve ]
-
válasz Vasinger! #17060 üzenetére
IrfanView-el próbáld meg betámadni, elméletileg ismeri a windows meta file formátumot.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Lac99
tag
Hunfatal, Cigam: köszönöm szépen a segítséget, közben máshonnan is sikerült választ kapnom, úgyhogy a következőképpen oldottam meg: CloneDVD-vel kirippeltem aviba, így a felirat is megmaradt. Utána már be tudta olvasni a KMPlayer úgy, hogy ha a kódolást nem is, de a direct copyt engedélyezte, úgyhogy kivágtam a kellő részt. Kép van, hang van, felirat van - sikerült. :-) Köszönöm a tippeket!
-
Vasinger!
nagyúr
Üdv.!
Lenne egy wmf kiterjesztésű képfile. Azt kéne szerkesztenem, bele kéne írnom egy szöveget és a színeket szerkeszteni. Milyen programmal tudnám ezt szerkeszteni? Ha jól tudom ez vektorgrafikus formátum?!
Előre is köszönöm!
-
Avidemux (kivágod a neked való részt, a filterek közül hozzáadod a subtitle szűrőt (vagy a vobsub ami a dvd-ről veszi, vagy subtitler, ami srt-ből veszi a feliratot) Kiválasztod a neked tetsző audi/video codec-et, aztán hajrá.
-
Lac99
tag
Sziasztok!
A következő lenne a probléma: eredeti DVD-lemezről kellene egy 2 perces részletet kivágnom, de felirattal együtt. Próbáltam ezt a módszert, de sajnos nálam is ugyanez a probléma: csak hangot enged felvenni, videót nem (videó adatfolyam kikapcsolva van bepipálva, a többi szürke), hiába telepítettem újra a KMplayert, neveztem át a fájlt, stb. Próbáltam rippelni SmartRipperrel - videó és hang van, de a felirat így ugrott. Fraps-szel is próbálkoztam, de a 2 perc 1,5 GB lett, úgyhogy ez sem opció.
Valaki valamilyen egyszerű módszert-programot tudna nekem prezentálni? Vagy hogy az általam próbáltakkal mit csináljak, hogy működjön... -
Rhino666
addikt
Ez így nagyon túl van bonyolítva. Volt már adatvesztésem amiatt hogy nem realtime a szinkronizáció. Hamarabb módosítottam a régi adatbázist mint hogy szinkronizált volna a progi, szóval a másik gépen végrehajtott módosítások elvesztek, mert mire észrevettem hogy hiányoznak az adatok, addigra már az utoljára mentett hiányosat átszinkronizálta.
[ Szerkesztve ]
2025 - a szólásszabadság halála
-
válasz Rhino666 #17048 üzenetére
?? miért nem? csak fantázia kérdése
- végtelen ciklusban fut a szinkronizáló script (akár pár perces várakozás is beiktatható)
- egy progival figyeled a szinkronizálni kívánt mappád és a meghatározott változások észlelésekor automatice lefuttatja a sziknronizálást.Nekem úgy tűnik a fából akarsz vaskarikát. Miért elvárás a realtime, ha teljesen véletlenszerü, hogy be van-e kapcsolva a "szerver".
-
Rhino666
addikt
válasz sfdrakex #17044 üzenetére
Pedig írtam, hogy HSPA-s mobilnetet használok. Helyi hálón pofon egyszerű megoldani, csak hálózati meghajtóként kell csatlakoztatni a szerverhez mindkét gép adott meghajtóját, úgy meg bármilyen szinkronizációs szoftver elbánik vele. Itt a távolság a gond...
-
válasz Rhino666 #17041 üzenetére
Hát ezt eddig nem említetted (ha jólemléxem).
Akkor felteszel egy ssh szervert aztán egy jól felparaméterezett winscp-vel szinkronizálom a távoli és a helyi könyvtárat.
-
fatal`
titán
válasz makraipeter1 #17043 üzenetére
Szerintem nem kell screenshot, le lehet kérdezni a képernyő koordinátáinak a színét WINAPIval is, nem vagyok benne 100%-ig biztos, de szerintem így van.
Ez az elképzelés sem rossz, csak lassabb.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz makraipeter1 #17039 üzenetére
Szerintem készen nincs, de néhány óra alatt össze lehet dobni.
-
localhost
Közösségépítő
válasz makraipeter1 #17039 üzenetére
Szerintem készen nincs, de egy év Delphi-tanulás után - negyed óra alatt összedobhatod te is .
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
makraipeter1
tag
Ide is beírom!
Szóval egy olyan program kéne nekem, ami lekér egy RGB színkódot X;Y pixelen, és ha az mondjuk 1:2:3, akkor lefuttatja az abc.exe-t
Ilyesmi létezik szerintetek? -
válasz Rhino666 #17035 üzenetére
Interneten keresztül? Miért nem belső hálózaton? Nem csak ingyen van, de még gyorsabb és biztonságosabb is, mivel az internet felöl nem elérhető.
Egyébként vicces, hogy interneten keresztül áttolnád(akár titkosítás nélkül is), de egy AES-256 bites titkosítást használó szolgáltatóhoz meg nem mered feltölteni.
-
nagyúr
What pdfdecrypt can not do
* the PDF encrypted with User Password, and you do not know it.
* the PDF with 256-bit AES encryption or any third party encryption,such as DRM
* the PDF with Certificate encryption(If you want this feature, please contact with me
* the PDF is bigger than 10M(for upload)"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
localhost
Közösségépítő
-
Rhino666
addikt
Hát igen, vagy az egyiknél, vagy a másiknál ülök, szóval szinte mindig felváltva vannak bekapcsolva. Ezért lenne jó a HTPC-n tárolni az adatokat és onnan szinkronizálni mindkettőt.
A beépített szinkronizációt még nem próbáltam, nem tudtam hogy az mobil interneten keresztül is képes működni...
Utánanézek.
-
addikt
válasz dokee78 #17009 üzenetére
Legegyszerűbben mondjuk Ubuntu 10.04.2 Live CD-ről bootolva a gépet, majd a beépített GParted programmal. Ha indításkor a magyar nyelvet választod, akkor ilyen gondjaid sem lesznek elvileg. Mindenesetre a RESIZE a nyerő opció, majd egy csúszkán lehet állítani szép látványosan a dolgokat és látod mekkora volt / mekkora lesz a partíció.
[ Szerkesztve ]
Dark Archon | i5-12600KF - RTX 3070 | Canyon Endurace 7
-
-
Mr X
veterán
Sziasztok!
Keresnék egy programot, ami előre beállított időpontokban előre beállított üzenettel riaszt (pl. névnap, szülinap, évforduló, ilyesmi), éves periódusban megadható neki sok időpont, és ami fontos, online tárolja és ellenőrizze a beállításokat.
Köszönöm.
-
Rhino666
addikt
-
Rhino666
addikt
Üdv!
Van egy összetettebb problémám. Van egy ~10GB-os mappám amit szeretnék az otthoni gépen (nevezzük Theriion-nak) és a netbookon (Miniion) is használni. Ennek a szinkronizálására szükségem lenne egy ingyenes szinkronizációs programra, lehetőleg olyanra, ami nem tárolja felhőn az fájlokat (bizalmas adatok), szóval Dropbox, SugarSync, SpiderOak stb. nem megoldás. Meg az ingyenes tárhelyük sem lenne elég. Eddig nem volt gond a szinkronizációval, amíg 24/7 ment a Theriion, de mióta beruháztam egy HTPC/server gépre (becses nevén Mediion), ez átvette a szerepét így már csak akkor fut mikor használom is.
Tehát szükségem van egy ingyenes, biztonságos, felhő nélküli szinkronizációs programra, ami a kettő közül valamelyik:
A) peer-to-peer, kétirányú és nem erőforrásigényes
B) szerverről irányított szinkronizál kétirányban (Theriion <--> Mediion <--> Miniion) és passzívan is működik (HSPA hozzáférés miatt dinamikus az IP-m)Valakinek valami tapasztalat? Én már hetek óta nézelődök és próbálgatok különböző megoldásokat, de valahogy egyik sem vált be eddig.
Köszönettel:
Rhino666[ Szerkesztve ]
-
Horka1
tag
Üdv.
Tud valaki olyan progiról, amivel Opera böngésző előzményeibe lehetne turkálni? Törölni belőle a nem kívánatosakat pl. És egy olyan progi is kellene, amivel ki lehet hámozni az operából a mentett jelszavakat. Mert az opera nem mutatja meg úgy mint a Firefox. Szóval egy progi ami képes megjeleníteni az Opera által mentett jelszavakat.
Teremtsd meg az okokat, az eredmények pedig majd természetes módon következnek! http://hajdufighting.blogspot.com/
-
nagyúr
válasz klayton#1 #17024 üzenetére
Sok pénzzel, amit villanyszámlára költesz, ami a jelszóvisszafejtéshez kell.
Advanced PDF Password Recovery meg NVIDIA CUDA GPU-s kártya."Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
klayton#1
tag
hali,
milyen progival tudnék eltávolítani pdf-fileokról jelszót, anélkül, hogy ismerném azokat? -
localhost
Közösségépítő
ebben a packban van Re-Boot
Reboots your computer with a warm, cold, or BIOS boot (this reloads the operating system). Accepts command line options or can present a menu. Can also park disk heads on older PCs. On a status line, shows the current drive and whether Windows is running. Type RE-BOOT /? at the DOS prompt to see usage.és a módszer: egyszerűsége
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
BloodyEddie
őstag
Hali!
Milyen progival lehet sérült mp4-et javítani, vagy lejátszani?
-
nagyúr
shutdown
Használat: shutdown [-l | -s | -r | -a] [-f] [-m \\számítógépnév] [-t xx] [-c "megjegyzés"] [-d up:xx:yy]
Nincs argumentum Ezen üzenet kiírása (ugyanaz, mint -?
-i GUI felület megjelenítése (elsőnek kell jönnie)
-l Kijelentkezés (az -m paraméterrel nem használható)
-s A számítógép leállítása
-r A számítógép leállítása és újraindítása
-a Rendszerleállítás megszakítása
-m \\számítógépnév A leállítandó/újraindítandó/megszakítandó távoli számítógép
-t xx A rendszerleállítás időtúllépésének beállítása xx másodpercre
-c "megjegyzés" Megjegyzés a rendszerleálláshoz (legfeljebb 127 karakter)
-f Az alkalmazásokat figyelmeztetés nélkül bezárja
-d:xx:yy A rendszerleállás okának kódja
u a felhasználói kód
p a tervezett rendszerleállás kódja
xx a fontos ok kódja (256 alatti pozitív egész szám)
yy a nem fontos ok kódja (65536 alatti pozitív egész szám)"Mindig is első szerettem volna lenni!" - II. János Pál pápa
-
C64
őstag
császtok, nem tudja valaki, hogy autoexec.bat file-ba mely paranccsal lehet reboot-ot végrehajtani?
Yᵒᵘ Oᶰˡʸ Lᶤᵛᵉ Oᶰᶜᵉ
-
joe2005
senior tag
-
dokee78
félisten
Milyen progival lehet a legegyszerűbben lecsípni egy meglévő partícióból?
-
Brutforsz
senior tag
válasz McKane #17006 üzenetére
De csinálhatsz róla másolatot - ha tudsz. Mivel a másolásvédelem miatt nem tudsz, azt viszont legálisan nem kerülheted meg, így Veled, jószándékű, tisztességes emberrel ki van tolva.
Egyébként - ha jól emlékszem - Franciaországban éppen a fentiekre tekintettel már nem lehet forgalomba hozni olyan műsoros DVD-t, ami másolásvédelemmel van ellátva.
[ Szerkesztve ]
-
McKane
senior tag
válasz fatal` #17005 üzenetére
nálam ez nem "warez" téma, mert eredeti lemezem van, régebben meg volt valami olyasmi,hogy biztonsági másolat engedélyezett.. vagy csak szoftvereknél volt/van ez így?
nem sok filmet nézek,de amit megnéztem az mind meg is van eredeti lemezen.. szóval azért valahol elvárnám hogy minden stimmeljen,ha már kiadok értük pénzt..szerk..
akkor mégiscsak rosszul indult ez a nevem napja..[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Házimozi belépő szinten
- Asszociációs játék. :)
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Renault, Dacia topik
- Projektor topic
- Melyik tápegységet vegyem?
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Windows 10
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest