-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Noxy
veterán
válasz kkp900 #33629 üzenetére
Google csodákra képes: mac mini for nas
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
Alex91
félisten
válasz kkp900 #33629 üzenetére
Tobb megoldast is el tudok kepzelni. Pl. marad rajta MacOS, es tavoli asztallal iranyitod. Mondjuk Apple Remote Desktop kicsit draga.. [link]
De azt hiszem VNC-vel is megy, regen csinaltam .Vagy virtualis gepen felraksz ra barmilyen dedikalt NAS OS-t. Esetleg nativan is lehet, ha tamogatjak a Mac-et.
Meg lehet belole csinalni media lejatszot, okos otthon kozpontot, routert stb. Meg eleg eros gep.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
-
boba6
senior tag
válasz kkp900 #26740 üzenetére
még lusták voltak átírni gondolom
kint van a Synology oldalán
(bár nem teljes, ha nem ezek közül volt de kaptál/kapsz fórum regkártyát az is jó)
a webshopok között meg mindössze 4 van
ha bármelyik a fentiekből és április 1. vagy az utáni dátum van a számlán, akkor lehet nekik írni, hogy utólag küldjék meg... "Have you tried turning it off and on again?" .... "Is it definitely plugged in?" ... • • • • • • • • • • • • ha nem kapsz választ 24 órán belül, emlékeztess!
-
GSpecter
tag
válasz kkp900 #26733 üzenetére
Na, megvolt a mai filmezés és -eddig- három film megtekintése után igazából nem tudok miről beszámolni, és ezt teljesen jó értelemben mondom. Nem volt semmi gond a 4K tartalommal, ugyanúgy vitte, mint egy 3.0-ás pendrive-ról közvetlenül a tv-re dugva, ezt konkrétan össze is hasonlítottam ugyanazon filmmel. Az eddigi tapasztalataim alapján szívből merem ajánlani a masinát otthoni 4K-ra.
Ne feledd, hogy a 118-ban 1GB RAM van, nem 512 és a gyártó szerint kifejezetten ajánlott 4K-ra.
(#26739) boba6
A BlueChipnél vettem, tudtommal nem hivatalos forgalmazók, ezért viszont olcsóbbak jóval és nem járt neonos garikártya. Ettől függetlenül nagyon köszönöm a figyelemfelhívást, korrekt akció.
-
kkp900
senior tag
válasz kkp900 #26740 üzenetére
Már megtaláltam a Synology fórumban azt mondjuk nem tudom,hogy csak ennyi van e de akkor én is átmegyek a csoportba és megkérdezem ott! Plusz 220j sokkal jobb vételnek tűnik mint a 118-as ugyan annyi pénzért. Nekem van DDR 4 Memóriám ami a Mac Mini 2018-as gyárija 2 szer 4 GB-os esetleg azt bele lehetne tenni 2666 mhz esek lehetnek.
-
addikt
válasz kkp900 #26733 üzenetére
A vinyót mindenképpen megformázza, szóval fontos adat ne legyen rajta. Ritka az olyan ami kompatibilitás okokból nem megy benne, szóval esélyes hogy jó lesz. Gyere át a Synology topicba, segítünk!
"After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
-
GSpecter
tag
válasz kkp900 #26731 üzenetére
Igen, Bp-n lakom, de sebaj, holnap élesben is le lesz tesztelve, mert új OLED tv és 4K filmezős napot tartunk otthon, lesznek bővebb tapasztalataim is.
Semmire nem kellett formázni, kivettem a HDD-t a zacskójából, a NAS-t a dobozából, beledugtam, becsavaroztam, és az első indításnál elvégzett egymaga mindent. Nem tudom, hogy már használt vinyónál is ugyanígy működik-e, de biztosan van róla infó valahol, hogy milyen fájlrendszert használ.
Ha külön kellett volna formázni, akkor bajban lettem volna, mert nincs asztali gép és 3.5-es külső rack sem.
-
addikt
válasz kkp900 #26726 üzenetére
Pont a "másik városba iPadhoz" szokott a transzkódolás kelleni.
Én megvenném a DS118at bele egy saját lemezt és meglátod mennyire felel meg. A transzkódoláson kívül amit leírtál arra tökéletes."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nagyúr
válasz kkp900 #26726 üzenetére
Szerkezetileg ugyanz, csak a firmware más, de szerintem az sem drámaian. Nyugodtan mehet bele bármilyen 5400-as, esetleg ha parás vagy, akkor az adott típusra keress rá, nem ellenjavallott-e kifejezetten NAS-ba.
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
addikt
válasz kkp900 #26722 üzenetére
Nem írta azt hogy transzkódol neki a 118.
Te meg döntsd el hogy minden (is) kell olcsón (ez nem fog menni), vagy találd ki mit tudsz elengedni és akkor a 118 is tökéletes lehet."After successfully ignoring Google, FAQ's, the board search and leaving a undecipherable post in the wrong sub-forum don't expect an intelligent reply."
-
nagyúr
válasz kkp900 #26722 üzenetére
Elméletileg a NAS HDD-k firmware-je olyan, hogy a folyamatos üzemre van optimalizálva, de aztán hogy ez a gyakorlatban mit jelent, vagy jelent-e valamit, azt a jó ég tudja.
7200-as HDD-t én nem tennék NAS-ba, hangosabb is meg jobban is melegszik, utóbbi nem tesz jót az élettartamnak.
Ill. egyes HDD-k elég aggresszívan parkoltatják a fejeket inaktivitás esetén, az nem túl célszerű NAS-ban (keress rá a wd green head parking kifejezésre bővebb információért), ezt nem árt megnézni.[ Szerkesztve ]
"We put all our politicians in prison as soon as they're elected." "Why?" "It saves time."
-
Borisz76
veterán
válasz kkp900 #26719 üzenetére
Korábban írtam pár bejegyzést Synology NAS-ról, beállításokról.
Synology összefoglaló - Talán akad benne hasznos infó......
Synology NAS DSM6 - Összefoglaló : https://logout.hu/bejegyzes/borisz76/synology_nas_osszefoglalo.html
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s