Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pampolini
csendes tag
Lényeg az hogy a nas tudjon dlna-t. De az említett típusok tudják, meg szinte mindegyik, így már csak az erősítőnek kell tudnia, ennyi. Ezek tükrében szükséges nekem a korábbi hsz-ben leírt típusok és funkciók mellett kitartanom vagy egy olcsóbb kategória is lefedheti ezt a tudást, ha igen mit ajánlanátok?
Azt hogy maga a nas-t milyen célból érdemes használni és mire lehet az tiszta.
-
Alex91
félisten
[link], en ajanlom, hogy tanulmanyozd at! Szerintem ez megfelelne az igenyeidnek, arban se rossz, es transmission torrent kliens teheto ra...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
doczyhu
csendes tag
Veze: Az a helyzet ezzel, hogy Te már evidensnek tartod a beállítást, egyszerű, de amíg nem tudtad addig utána kellett menned, olvasnod, fórumoznod stb.
Úgy van ahogy Asterix mondja. Van egy Windows-os gépe a többségnek és nem szeretne "DOS parancsokat" osztogatni egy ablakban, nem is dolga. Aki bele akar bonyolódni akár hobbiból megteheti, a többség viszont azért keveredik ebbe a NAS vásárlásba, mert vannak elképzelései, esetleg látta valahol és szeretne egy átfogó megoldást a multimédiás tartalmaihoz., mindezt úgy, hogy leteszi, bekapcsolja és használja.
Igen a NO-IP ingyenes, szerinted meddig? És utána? Mármint egy laikus szempontjából. Mit csinál? Fizet! Feleslegesen... És mint írtam az ingyenes soha nem ingyenes csak látszólag.
Abban is igazad van, hogy a Portokat Te magad állíthatod, ha akarod, de szerintem ezt a nagyközönségnek nehéz megérteni, még az sem biztos, hogy tudja mi az a Port. Te már nem vagy laikus, sokat értesz hozzá, ami nagyon jó dolog.GBoszi: A D-Link DNS 313 túl sok falba fog ütköztetni, amire Te szeretnéd használni nem ajánlom, van nálam egy, elég macerás kütyü. Igazából amire való arra jó, de az csak adattárolás tükrözött lemezekkel, ennyi. Lassú mint a fene, viszont második nasnak ( tudom ez így furcsa ) mentésre kiváló.
-
doczyhu
csendes tag
GBoszi, nincs még egy olyan nas MAC-re is, mint pl a Synology, ugyanis több ingyenes Appstore alkalmazása is van, akár mobilról is tudod a torrenteket kezelni. De egy nast nem úgy kell venni, hogy az a médiatár, hanem az összes többi adatod biztonsági mentésének az eszköze, így én lebeszélnélek az egylemezes változatról, hisz hidd el nekem pillanatok alatt be fog telni
-
san2000
tag
Szia.
Én jelenleg Zyxel 310 használok amiről itt írtam amikor megérkezett pár sort.
Hasonló dolgokra használom én is.
Napalibaban : Popcorn A-110
Galériában: AppleTV2
Gyerekszobában: Popbox V8
Konyhában Ipad-en és iPhonon nézem a HD filmeket.Volt már olyan ,hogy próbaképpen 3 eszközön mentek a streamek gond nélkül.
Ja igén és akkor még az elődje a NSA-210 volt.
TP-Link gigabites routerem van amin pont ma néztem a top speedet úgy igaz hogy minden letöltés leállítottam igy ment 42-53 Mb/s sebleséggel.
A gyári torrent kliens elég gyenge ,de ezen az oldalon van egy nagyon jó Transmission telepítési leírás ami alapján akár több százat is képes futtatni.
A trarnsmission-ek van saját Webes GUI-a.
Én egyébként a Transmission Remote GUI-t használom.
Szerintem nagyon jó.Hangja azért van egy kicsi főleg,hogy a venti folyamatosan megy.
Én vettem bele egy super halk 4 cm ventit így elfogadható a zaj amit csak nagy odafigyeléssel lehet hallani.
Töle kb 1,5 m alszom tehát így nem olyan vészes.Laptopom nincs ,de amit rákötsz a hálóra azzal működik.
MAC OS kompatibilitás ?
Hát ez is jó kérdés.
Az tudom,hogy a telepítő CD-n lévő Util-t egyszer használtam csak az első telepítésnél amikor megadtam az IP meg DNS.
Ezután már webes felületen csinálsz mindent.
Amit bármely op rendszeröl elérhetsz.
Én elég sűrűn iPadről is szoktam konfigurálni.
Tehát csak az első indásnál van szükség Win-es gépre.
Ezután nincs.Nagyon jó vételnek bizonyult a kis NAS.
Remélélem tudtam segíteni.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- TCL LCD és LED TV-k
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Mesterséges intelligencia topik
- Kuponkunyeráló
- Sokoldalú Thunderbolt 5 dokkoló érkezett a Cable Matters színeiben
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nők, nőügyek (18+)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Androidos tablet topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest