-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3691 üzenetére
szerintem nem fog ezzel a fentebb linkkel kerettel menni. ezért
mivel nem kábbellel csatlakozik.
ami nektek jó lenne az szerintem ez:
http://www.flickr.com/photos/h_u_p/5359956086/
dlinkes építéskor használták, szerintem hasonló lehet itt is a helyzet. (link)
a 320asnál már sínpáron megy be a vinyó oda meg se ez se az nem lenne jó....de sajna nekem sincs 310esem.
320ast rendeltem meg de még várok ráthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3695 üzenetére
kérdés hogy milyen szoros a hely... mert amilyen pici kétlem, hogy akár kis méretű kábeleknek is hely lenne... létezik egyáltalán 5-10cmes sata kábel?
ez már csak gyakorlatban derülnek ki szerintem... illetve a linkelt szűkítővel megoldhatnád, mert vszínű ugyanoda kerülne a csatlakozó.
illetve még egy megoldás occsóér: betolod a helyére a 2.5ös vinyót majd szépen kibéleled mellette valamivel. pl egy műanyag darabog lefaragsz L alakúra, hogy oda szorítsa a helyére, vagy hajtogatsz össze újságpapírt kitámasztani szerintem olcsóbb és nem biztos hogy rosszabb megoldás mint a szűkítő.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3698 üzenetére
hungarocellt én inkább nem pakolnék gépbe
akkor már inkább a papír vagy karton darab. elég ha csak a túlsó oldaltól feszíti el a vinyót.
ahogy a képen is látszik az alsó oldalán fog felfeküdni a vinyó, így már a túlsó oldal felé való elbillenéstől kell védeni (feltéve hogy az eszköz rúgdosását nem tervezed)...
egy V alakban feszülő kartondarab a megfelelő szerintem, ha már így házibarkácsolunkthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3708 üzenetére
mármint úgy érted, hogy fejtetőn lesz a vinyó?
amit linkeltem korábban képet az a hátulja feltételezem, ha így megy bele a vinyó akkor ha szemből nézed balra eldöntve a csatlakozók lefelé kerülnek. így megfelel? így lesznek jó helyzetben a csatlakozóidthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz kovacszk #3712 üzenetére
szerintem ő arra gondolt inkább, hogy a hdd aljától és a foglalat oldalától számítva ugyanolyan távolságra vannak-e mindkettőnél. elemelkedik e a 2,5ös a faltól vagy sem... szerintem nem, maga a 2 csati távolsága is ugyanúgy van ahogy te is írtad és az aljától és az oldalától is ugyanolyan távolságra lehetnek, de passz... most csak 3,5ös van a közelemben.
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
na megérkezett az zyxel nsa320am már csak az a kérdés mikor tudom beüzemelni
the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3717 üzenetére
nekem no-ip van de csak fenntartva még mindig, mivel nem használom épp.
hát állhat de nem fog nagyon.
mivel születésnapomra vettem az meg még odébb van picit és gondoltam kivárok addig.
de gari miatt be lesz üzemelve korábban. meg még nem nálam van át kell vennem. csak már megérkezett a boltbathe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz bugizozi #3719 üzenetére
ha megígértem, akkor igen.
mivel azt mondtam szülinapomra veszem és megbeszéltük hogy ezért csak szülinapomon vagy utána üzemelem be csak az még kicsit odébb van, viszont a megvétellel nem akartam várni ki tudja merre megy az ára meg kapható lesz e stb
de aztán megbeszéltük, hogy gari miatt jobb beüzemelni most ha már ketyeg az óra 2év az 2 év születésnap meg még 2 hónapthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3720 üzenetére
szerintem jó. én használtam jó ideig. most kb 1 éve nem használom, jelen pillanatban nincs rá szükségem. de a nas mellé már majd be fogom próbálni
jah és köszi
[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3725 üzenetére
igen azt én is néztem, viszont most jutott eszembe hogy valaki írta, hogy van még free verzió csak valahogy nagyon el van dugva és bankkártyát kell megadni a reghez meg minden adatot és végülis előfizetést kapsz mellé amit 1 hónapig ingyen használhatsz utána x összeg de bármikor lemondható. gondolom hátha elfelejted lemondani címen próbálkoznak szóval ez nekem nem jött be így hagytam a fenébe.
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3731 üzenetére
http://zyxel.nas-central.org/wiki/SSH_server
azt írják hogy van 4.22 fw-től csak el kell indítani az írt módon. úgyhogy igen ki van kapcsolva.jah és örülök hogy megy a no-ip
[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3733 üzenetére
olvastam ilyenről.
de kétlem hogy jól járnál vele.
ha akarod utána nézek.( debian telepítés saját felelősségre )the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz 8nemesis8 #3737 üzenetére
hát igen én is ezért nem veszek hp szervert.. nagyobb, többet fogyaszt és drágább...
közvetlenül kötnéd netre? azért kéne iptables?
router?
szerintem funpluggal amúgy megoldható lehet ez is. hacsak modulban nincs hozzá...
elvileg a 320ason is ugyanaz a fw van meg szoftveresen ugyanazt kéne tudnia 1-2 dolgot leszámítva szóval majd megnézem. sorry ha csak hétfőn fogok írni róla bármit isthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
-
krokk
senior tag
az ára is szimpatikus
árban és fogyasztásban is 4xes annak amit veszek (tudom csak 4 hhdvel ennyi a fogyasztás.. )félre ne értsd tudom, hogy jók a synology modellek, nem is tervezem a leszólását.
de eddig még az 50e alatti (hp szerver inkább körüli) árkategóriában mászkált a téma[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
na az eddig történtek az nsa 320asommal:
kb 5óta szívok vele.
már minden ezzel kapcsolatos fórumot végigolvastam.
egyszerűen nem tudom elérni és bekonfigurálni a készüléket.
aztán most 5perce 100%ra ugyanezt a problémát megtaláltam a hivatalos fórumon.
cserével javult csak meg hibás a készülék...
jól indul...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz betyarr #3759 üzenetére
kérdés, hogy a 310esben, hogy van megoldva a vinyó behelyezés.
mert a hétvégén szerelt 320asomban sínek voltak amiket rá kellett szerelni a vinyóra és úgy betolni, lehet ez van az 1 hdd-sben is?...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz fulcrum #3761 üzenetére
2.5ös hdd szempontjából ez jó hír, bár elég macerás lehet bepakolni a keretbe...
a 320asnak az elejét kell levenni abba úgy mondjuk nehéz lenne betenni egy 2.5öst...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
ha megérkezik az új Zyxel 320as NAS-om akkor majd megnézem, hogy működik e a wdtv live-al. nálam is az van és szeretném vele használni is ha lehetséges
Szerintem ha ezzel működik akkor a 310essel is működik ha az ár fontos és nem akarsz 2 vinyót beletenni. Jelszavas FTPről ha jól tudom tud letölteni... de ezt majd valaki erősítse meg.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
igen láttam, hogy 500gbos.
mondjuk azt hittem ilyenkor a gyártóval vagy legalábbis a magyar supporttal felveszik a kapcsolatot és szereznek egyet....
én csak a 20ezres logitech egeremből indulok ki ami helyett futárral küldtek újat... de lehet csak a logitech jó ebben feltételeztem, hogy ha nem is logi szinten de legalább ha még garis akkor szereznek valahonnan egyet és ha nem is futárral de el kell érte menned és van egy új de hát ez mo... nem is tudom, hogy gondoltam ilyetthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
Hát igen nekem is nagyon tetszett a Synology de azok 40+ árkategóriák és akkor HDD még nincs is benne... (ami igazán tetszett onnan és megfelelne nekem az 60e körüli az meg sok)
Nekem most majd egy 1TBs vinyó lesz benne és főleg a családi fotókat szeretném biztonságban tudni rajta, meg a fontosabb dokumentumaimat. Úgyhogy később megy bele egy másik 1TB-s vinyó és raid a biztonság kedvéért. Szerencsére az elsőt nem kell vennem mert átteszem a pcből. csak az adatokat kéne lementeni róla usbs vinyóra
tudom hogy nem akarsz sokat költeni ahogy én se, de nekem a biztonsági is számít és valahol fél úton akartam megállni ezért is lett a 320as (tudom 10-15ezerrel drágább, de ez még belefért) szóval gondold meg. meg egy vinyóval szellősebb mint a 310 és nem melegszik annyirathe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
Nu akkor én is ahogy ígértem megírom az eddigi tapasztalatokat
Egy Zyxel NSA320-at vettem. Az első ugye hibás volt. Garis csere lett, az új pöccre indult
Tettem bele egy 300gbos vinyót. (nincs a hivatalos listán, és csak 500gbtól kezdődik)
Simán feltelepedett rá. Majd pakolásztam rá próbaképp képeket úgy 20-30gbot
Majd benyomtam mellé egy 500gbos vinyót raidben.
Szépen fel is építette a 300gbsről a raidet. Szóval teljesen jó.
Sőt a 300as a 2es slotban volt és az újat tettem az 1esbe és még ez se zavarta meg szerencsére
Egy hibája van a dolognak, az 500ason így elveszett 200gbnyi hely, azt nem lehet külön hasznosítani elvileg.
De ez úgy is csak teszt üzem majd 1TB-os vinyók kerülnek bele raidben ha lesz rá keret.Van egy WD tv live média lejátszóm, így benyomtam őket egy hálózatba kisebb fal átfúrás árán
A lejátszó simán játsza róla a filmeket zenéket stb viszont a 10megapixeles képekkel nem boldogul... 160x140px méretben hozza őket és 4 mega helyett 4kbosnak írja őket... mondanom se kell, hogy ez nem szép tőle de ez van úgyse ott akartam képeket nézegetni.
Csak valaki érdeklődött, hogy hogy üzemel a kettő együtt: Jól csak fotókat ne akarjatok nézegetni rajta. Ill ami 500kb-1mb körül van azokat vitte szépen csak a jobb minőségűeket nem.Torrentet még nem üzemeltem be rajta, mármint transmissiont nem, a beépítettett kipróbáltam az jól ment, nem volt vele semmi bajom. Böngésző fájl letöltést is használtam az is jó volt.
Szóval szép és jó.
Egy kis problémám van vele, nem épp csendes... azt hittem csendesebb lesz de 2700on forog folyamatosan a venti és 38-50 fok körüli a proci (100%os terhelésnél is, érdekes mert akkor se kúszik fel, 50 fölé). HDD-k 40 fok körül vannak átlagban. (most épp 37 és 43 fokosak )Backup plugint is feltettem, az is jó. Ott egy hibát találtam: ha beállítom a heti mentést, csak maximum 52 hétre lehet beállítani ilyen hülyeséget...
Elsőre ennyi, ha van valakinek kérdése ne kíméljen
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3825 üzenetére
Épp most írtam róla tapasztalatot
Ha a 310es verziót veszed abba 1 vinyó megy.
én a 320as 2 hdd-s verziót vettem, mert nekem fontos, hogy biztonságban legyenek az adatok így raid kötetben fogom használni a 2 hdd-t.neked szerintem simán elég a 310es.
http://www.argep.hu/product_1812516.html
15e a legalja ha jól látom.
ebbe még kell venned egy vinyót mondjuk 1TB-set de nagyobbat is elbír.Jah meg annyi, hogy nekem még kellett egy switch, ami neked is kellhet, mert routeren csak 10/100as hálózati portok vannak, ezt én cseréltem egy 1000es switchre. Filmnézés miatt a WDTV-n
[ Szerkesztve ]
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3827 üzenetére
3,5ös vinyó? mert a 2,5 ös beszerelésével lehet problémád, 3,5ös bővítő kerettel lehetne csak, vagy valahogy házilag... mert sineket kell szerelni a hdd oldalaira és úgy csúszik be.
hát a hang nézőpont kérdése, halk duruzsolás mint a gépemé ha nincs más zajforrás a szobában akkor hallod, de másik szobába nem hallatszik át.
cserélni mindent lehet, csak találni kell ilyen méretűt, de szerintem inkább csak a szabályozást kellene megoldani.
Torrent úgy van, hogy a beépített az 10et tud egyszerre kezelni, így komolyabb torrentezéshez ez nem jó. viszont más olyan nas-t nem fogsz találni amiben ez jobb lenne.
csak házi barkácsolással lehet, itt is volt róla egy írás: http://logout.hu/cikk/zyxel_nsa-210_es_a_transmission/bevezetes_ffp-stick_telnet.html
én még nem próbáltam ki de 90%ban kell hogy működjön a 310 és 320on is.
dettó 25ös upc.
igen van nyomtató szerver és streaming is.
nálam most 10%a foglalt a memóriának, media szerver megy a többi nagyjából ki van kapcsolva rajta. (ftp, torrent, stb)
szerintem ezzel a résszel nem lenne gond.. de passz...the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3834 üzenetére
én is néztem syno-t. de részemről a plusz kiadott pénz nem ad annyi plusz tudást.
tény, hogy minőségibb. viszont ott is 2 vinyósat vennék az meg már plusz 20-30ezer..... lehet, hogy gyorsabb, szebb, jobb a támogatás, de maradok a középkategóriánál inkább.zargass nyugodtan
-
krokk
senior tag
válasz Jamboo529 #3836 üzenetére
ott is korlátozott lesz.
viszont ott annyi a szívás mellé, hogy ott nem tudsz házilag barkácsolni. eléggé zárt rendszer. mint pl apple termékek.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
Bővítenem kéne NAS-t vagy tárhelyet. Segítsetek picit a döntésben.
Van már egy meglévő Syno nas 2 diskkel (2slotos).
Gondolkodom a bővítésen mert vannak még adatok amiket jó lenne néha elérni, de nem napi/heti rendszerességgel.
Gondolkodtam itt, hogy esetleg vennék még egy NAS-t és akkor az egyik kevesebbet lenne pörgetve, de ha kell akkor elérhető lenne. Jó lenne tabletről is elérni és nem a jelenlegi sok külső vinyót stb. cserélgetni.
Ha ezt lépném meg, akkor érdemes márkában ugyanezt venni és akkor ad valami pluszt vagy semmi különbség nincs ha mondjuk egy Qnapot dobok be mellé? Qnapnál láttam HDMI kimenetest és hát elgondolkoztam ezen, hogy akkor lehet azon keresztül mehetne a tvre közvetlen az anyag... Bár még utána kéne néznem, hogy mennyire életképes.
Vagy másik opciónak gondolkoztam még hogy csak simán vinyó méretet növelek a jelenlegi készülékben.
Ötlet, tanács, tipp jöhet Köszzthe funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
válasz AiRLAC #33016 üzenetére
Köszi.
Maradnék on-site
A HDMI kimenettel nekem is fenntartásaim voltak. Igazából a jelenlegi lejátszóm (nem firetv de hasonló) nagyon jól teszi a dolgát. Szóval ez akkor kilőve.
Így akkor valószínűleg a még egy 2-4 slotos NAS felé húznék.
Qnappal nem éri meg kombinálni? Picivel mintha olcsóbb lenne, de nem tudom megéri-e 2 félét használni a hálózatban.the funniest thing about this text is that by the time you realize it doesn't say anything it's too late for you to stop reading it
-
krokk
senior tag
Igen a bővítőket néztem, de ahogy látom synohoz a legkisebb 5 egységes és 200e körül van. az meg eléggé overkill jelenleg mind árban mint méretben
Hát amúgy valószínűleg maradnék Synonál ha már egyszer az van. A Qnap csak a hdmi miatt esett be a képbe. Meg persze mindig érdekel ha valami újat próbálhatok ki
-
krokk
senior tag
rég volt az amikor ilyen szerelgetésekhez kedvem/időm volt
Most már jobban szeretem a kész működő egybeszerelet megoldásokat úgymond.
Se pct, se nast vagy bárminek is nevezzük nem akarok építgetni.
Plusz nincs is elfekvő ssd seBár azt nem írtam le de gyakorlatilag az egyetlen megmaradt asztali pct amiben van 3 hdd szeretném kiváltani. Illetve csak gondolkozom rajta. Majd lehet aztán a végén marad az, hogy néha bekapcsolom amikor épp kell
Új hozzászólás Aktív témák
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest