Új hozzászólás Aktív témák

  • kotysoft

    csendes tag

    Sziasztok,

    Új, egylemezes NAS vásárlásán töröm a fejem. Sajnos az anyagi keret nagyon szűkös, ezért nem jöhetnek szóba 2-4 lemezes vagy +os esetleg PRO NASok. Leírom, hogy nagyjából mire szeretném használni, és ha valaki tud tanácsot adni, nagyon hálás lennék érte :)

    - Otthoni felhasználásra
    - Hálózati adattárolás (munkához szükséges fájljaim, főként grafikai)
    - System Backup (Acronis True Image-el)
    - Masszív torrentezés (nem túl gyakori letöltés, de nagyon sokáig szoktam seedelni, PCn kb 150-200 aktív torrent seedben)
    - Családi fotók / videók tárolása, elérése Cloud Stationből belső hálóból és netről (különféle eszközökkel, pl notebook, android tab, telefon)
    - Torrenttel letöltött TV-sorozatok nézése TV-n, TABon*
    - Továbbá fontos lenne, hogy valóban energiatakarékos legyen, tehát a régi PCm átalakítása FreeNASsal vagy XPEnology-val felejtős
    - És nagyon fontos, hogy elfogadható írási sebessége legyen nagyobb fájloknál Windowsos másolás esetén (részemre ez min. 60 MByte/s)

    *Ez utóbbinál tisztában vagyok, hogy az általam választott NAS-ok egyike sem képes realtime átkódolni. Normál hálózati meghajtóként PC tervezem elérni, vagy ha tudtok ajánlani valami nagyon olcsó médialejátszót ami DLNA-n keresztül tud 1080p MKV-t dekódolni, akkor a stream is szóba jöhet

    Két új termék között töröm a fejem, de erősen:
    Synology DS115j
    QNAP TS-112p

    Pusztán a specifikációt olvasva számomra egyértelműen a QNAP TS-112p lenne a nyerő, mivel abban dupla akkora CPU és kétszer annyi RAM van, azonban nagyon sok negatívumot olvastam a megbízhatóságukról és a Supportról.

    Ezzel szemben a Synologynak egy professzionális magyar supportja is van, aki akár telefonon is tud segíteni a hülye usernek...

    DSM vagy QTS... Oké, hogy a DMS csilli-vili nagyon szép, de engem jobban érdekel, hogy vajon melyik fut gyorsabban és melyik az amit esetlegesen jobban lehet később "bővíteni". Értem itt például a 3rd party alkalmazásokat... Ahogy láttam a Live Demokat és a fórumokat, a Synology 5.1-ben már nincs egyszerű lehetőség a külső progik telepítésére, míg a mostani QTS 4.1-ben megtaláltam.

    Harmadik alternatív lehetőség, és ebben is a véleményeteket kérném:
    Egy barátom felajánlotta a használt DS413j típusú 4 lemezes cuccosát. Mire kell egy ilyen több éves NASnál oda figyelni, hogy ne járjak pórul, vagy esetleg mennyit érdemes adni érte maximum?

    Előre is köszi a válaszokat.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák