Hirdetés
-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nyugdíjas
nagyúr
Ott persze,de arról van backupom, a Live-okon meg ami van adat, arról nem nagyon. Annyira nem is fontosak (zene, film),de kinek van kedve ujra letölteni....
gyiku: Volt nekem itthon Atomos szerverem, amit magam építettem, meg konfigolgattam rá a linuxot. Francnak van kedve azt hegeszteni. Ezt kibontottam, bekapcsoltam, azóta le sem voltak állítva. Ez kellett nekem. 2x3TB egyébként. Beteltek már,de ugy döntöttem nem vagyok hajlandó 6TB-nál több adattárolót itthon tartani, ez már mindennek a teteje Legyen elég. De ettől függetlenül gondolkozom egy Synology négy lemezes beszerzésén, már csak "hivatalból" is.
Bírja, persze, hát legtöbbet arra használom. Gigabiten 60-80MB/s-t simán tudnak a kis rohadékok. Egyébként ez engem is meglepett
[ Szerkesztve ]
"Két dolog fontos az életbe' nagyon. Hogy az ágyad legyen jó, meg a cipőd. Mer' vagy az egyikbe vagy, vagy a másikba."
-
gyiku
nagyúr
-
spm
tag
Sziasztok!
Olvasgattam a fórumot és rászántam magam egy NAS vásárlására. Egy kis megerősítésre volna csupán szükségem a kedves hozzáértőktől.
A NAS-on elsősorban 1080p mkv filmeket tárolnék és ezeket szeretném egy LG 42LM670s tv-n lejátszani lehetőleg Wifi-n keresztül egy Netgear N300-as router-en keresztül. Az eddig olvasottak alapján úgy tűnik egy 3Tb-os WD MyBook Live lehet a befutó a számomra jónak mondható ár/érték aránya miatt. Az egyik kérdésem hogy ez így működne-e? A másik pedig hogy a MyBook gigabit-es etherneten kapcsolódik-e a hálózathoz mert ez nem teljesen világos még éshát sebesség szempontjából nagyon nem mindegy?
Üdv!
-
o181406
csendes tag
válasz Antilhu #1154 üzenetére
Csá!
Nekem van 2-db NDAS cuccom.
NDAS = Network Direct Storage Access (Közvetlen Elérésű Hálózati Tároló)
Nem IP cím alapján müködik, hanem NDAS protokollal, dugd a rúteredre és telepítsd fel a NDAS protokol cuccot hozzá.
A NAS az NDAS egy lebutított változata, csak simán Network Access Storage (Hálózati Elérésű Tároló).
IP címe enne sincs, nem is kell, mert a MAC címe alapján kommunikál, az elérésehez szükséges a NAS-NDAS protokol cucc telepítése.
Itt letöltheted és vannak doksik is a müködéséhez:
www.ximeta.comÜdv:
Valaky -
Claude Leon
senior tag
válasz o181406 #4010 üzenetére
Szép ez a gondolkodási idő
Mellékesen ellenkezik a véleményem a NAS-NDAS viszonyban, a NDAS butább jóval, mivel a NAS komplett filerendszereket kezel, a NDAS pedig csak egy hosszabított vinyóbusz funkcionalitású cucc, ezért is lehet gyorsabban elérni róla az adatokat, mivel a feldolgozás már a gépeden történik, de próbáld csak meg egyszerre több helyről használni.
-
őstag
sziasztok!
NAS-t szeretnék venni, 2 gépnek kéne elérnie a hálózaton keresztül, illetve főleg torrentre lenne használva, meg a fotókat szinkronizálnám ide a telefonról.
érdemes ehhez mondjuk egy synologyben gondolkodni, vagy válasszak valami egyszerűbbet, olcsóbbat?
van egy 500 GB és egy 2TB hdd-m, ezeket tenném bele, DE.
nekem nem világos egy alap dolog a NAS-ok működésében: a két hdd mindig egymás tükrei, vagy összesen, szimpla tárhelyként is lehet használni őket?
persze értem, hogy utóbbi esetben elvesztem a backup lehetőségét, de azért érdekelne.előre is köszi a válaszokat.
it never gets easier, you just go faster
-
Alex91
félisten
válasz redbiro #4016 üzenetére
[link], en esetleg ezt is megneznem, bar a torrent klienstol igy latatlanban se varnek sokat...
Es hasznalatiban megnezni, hogy JBOD tamogatott-e, ha kulonbozo meretu HDD-ket pakolnal bele...
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
nikilauda
senior tag
Sziasztok!
En is segitseget kerek. Egy NAS-ra lenne szuksegem. Egy asztali gep es egy-ket laptop es egy medialejatszo erne el. Ha lehetseges,akkor androidos mobil, tablagep is. ( bar ez nem szempont).
Kepeket, zeneket, e-bookot, doksikat tarolnek rajta es termeszetesen torrentre is hasznalnam. A legfontosabb,hogy kis fogyasztasu legyen (ez nem gond) es ne legyen gond HD filmek nezesekor sem. Sajat winchestereim vannak, ezeket hasznalnam hozza. Tehat csak otthoni atlagos felhasznalassal, de akar mashonnan is el tudjam erni(pl. Munkahely). Konkret tipust ajanljatok ha lehetseges, Ar/ertek aranyban megfelelot. Segitsegeteket elore is koszonom. -
őstag
sziasztok!
nas-ba milyen sebességű winchestert ajánlotok?
inkább 7200 v. 5400?
köszi,
redit never gets easier, you just go faster
-
Alex91
félisten
válasz nikilauda #4023 üzenetére
Synology ketlemezesek, QNap ketlemezesek, zyxel nsa-320, d-link dns-320l ( mondom L!). Penztarcanak, igenyeknek megfeleloen.
Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.
-
Alex91
félisten
válasz nikilauda #4028 üzenetére
Hat, mint PC-nel, de azert itt kevesebb memo is eleg lehet. A feladattol fugg, ha sok mindent akarsz egyszerre, akkor jobb a tobb. Az en World-omben 128 MB van, 720p megy rola siman, kozben torrentezik is...
-
adoks
aktív tag
Sziasztok!
Visszaolvastam elég sokat és ezek alapján vennék egy Zyxel nsa-310-t.
Főleg filmek tárolására,torrentezésre lenne használva.
A kérdésem az lenne, hogy azt megtudom-e csinálni hogy távolról Androidos telóról ráküldök egy torrent fájlt és azt a nas torrent kliense tölti le?
Nem kardinális kérdés de hasznos lenne.
Köszi a válaszokat előre is. -
Alex91
félisten
-
Elemental
addikt
Aki a régi fajta wdtv live-ot használja nasal és felrakta a legújabb fw-t (Release 1.06.34 (9/24/2012)), nem tapasztalt problémákat a full hd filmek lejátszásakor?
[ Szerkesztve ]
-
Toma---
csendes tag
Sziasztok!
NAS-t szeretnék építeni, és nem tudom eldönteni, hogy melyik lenne a legmegfelelőbb CPU hozzá. Feltételek:
- Alacsony fogyasztás / disszipició (TDP)
- AES-NI hardwarees titkosítás támogatás
- Socket bármi amibe egy kis alaplapba belefér, de úgy jött le eddig, hogy egy mini-itx (socket 1155) alaplap lesz valószínűleg a legmegfelelőbb
- Integrált grafika?és itt elakadtam, mert ugye nasról van szó, és nem lesz monitor normál üzembe rákötve, de valahogy a WHS 2011-t rá kell tudnom installálni, ami jelene tudásom szerint nem megy monitor nélkül.
két processzor között gondolkozom így:
Xeon E3-1220LV2 vs i5-3470T
TDP: 17 W vs 35 W
int. grafika: nincs vs vanSzóval a xeon valahogy optimálisabb lenne egy nasba, de nem látom értelmét, hogy csupán a setup miatt vegyek hozzá a graf kártyát.
Meg lehet ezt oldalni valahogy máshogy? Pl alaplapba integrált grafika is müködik xeon esetén? Esetleg konkrét alaplapot is tudnátok ajánlani? (integrált raid 0, tükrözés is kéne) Nagyon megköszönném a választ, mivel sehol nem találok a neten problémámra egyértelmű választ.
-
Toma---
csendes tag
Egy dolog, hogy otthon fut, de attol meg lehetnek szuksegleteim. Egy nas-t szeretnek AES titkositassal, es WHS 2011-es. Van jobb tipped?
A synology meg a qnap stb megoldasai azert nem tetszenek, mert pl tomhardveres tesztekben elegge lehuzzak a nas teljesitmenyet a softwarees aes kodolasok, tehat mellette nem fog tul sok mas task futni. Masreszt szuksegem van egy wines alapu task futtatasa is, szoval vagy win os, vagy egy virtualis win os valahogy kell hozza.
-
Toma---
csendes tag
erre gondoltam:
"Performance-wise, the tested products are not that different. A lack of encryption acceleration means that enabling the feature absolutely destroys performance on all three units."
[http://www.tomshardware.com/reviews/nas-encryption-aes-ni,2873-8.html]
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
sziasztok!
ha a jbod-ba akarok összefűzni 2 disket, a folyamat leformázza őket?
köszi,
redit never gets easier, you just go faster
-
-
ubid
senior tag
Szerintetek egy nas-t érdemes venni, vagy inkább valami kisebb gépet amiből szerver lesz ?
-.-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Akciós ÚJ 4K DDR5 Gamer PC RTX 3080TI 12GB GDDR Core I5-12400 12x4.4GHz 16/32GB 1TB NVME SSD GAR!
- 3,5" hhd pakk 500-320-250-160gb 100/100
- Dell Latitude 3410 /I5-10310u/8GB/256GB SSD/14" FHD garanciás laptop eladó
- 14" MacBook Pro: Apple M2 Pro chip (12 core CPU and 19 core GPU, 1TB SSD) 2023-02-05 iCentre vásárlá
- AMD Ryzen 5 5600
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen