-
IT café
Kérdezés előtt olvasd el az összefoglalót, de minimum a "Gyakran feltett kérdések" bekezdést!
A topik célja, hogy segítsen eligazodni a hálózati adattárak piacán. Mivel a NAS-sal kapcsolatos igények rendkívül sokfélék lehetnek, a lehetséges megoldások között is igen komoly eltérés lehet árban, teljesítményben, kényelemben és rugalmasságban egyaránt.
Az összefoglalóban összegyűjtöttük a legfontosabb alapinformációkat, és az egyes lehetőségek rövid bemutatásával igyekszünk segíteni, milyen irányba induljon el a leendő NAS-tulajdonos.
Új hozzászólás Aktív témák
-
G.I.JOE
senior tag
Miért ugrál ennyire a Zyxel-ek ára? (jó, lehet hogy hülye kérdés) Ma délelőtt raktam be az i**n-nál a kosárba egy 320-ast 19800-ért, most meg már majdnem 7e forinttal drágább! A többi nem ugrál ennyivel, százalékosan! Úgyhogy stornó! Az árfolyamokat sem követhetik sztem, mert akkor mindennek változott volna, meg ennyit nem romlott a forint! Meg az egy vinyós ára stagnál! (310S) Lehet hogy mivel beraktam a kosárba ... Vagy ennyire ne legyek paranoiás?
[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz G.I.JOE #11001 üzenetére
"Ma délelőtt raktam be az i**n-nál a kosárba egy 320-ast 19800-ért, most meg már majdnem 7e forinttal drágább! A többi nem ugrál ennyivel, százalékosan! Úgyhogy stornó! "
Nem értelek! (Lehet azért mert még reggel van.) Azért lett stornó, mert drágább lett 7E-rel a boltban? (Én akkor ijednék meg ha jelentősen esne az ára)
Árváltozás okai: máshonnét szerezték be, az előző egy korábbi beszerzés jobb az árfolyamon, kedvezményes beszerzés, keresletnövekedés miatt árat emel a nagyker/képviselet, stb.[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Guseppe
tag
válasz Alex91 #10999 üzenetére
Köszi az értékes hozzászólást. Kerestem, de nem találtam azért írtam ide.
Mind1 még körbenézek, hátha találok valamit. Ha találok megírom, ahogy láttam mást is érdekel.[ Szerkesztve ]
"Tekintsd meg istennek cselekedeteit, mert kicsoda teheti egyenessé amit Ő görbévé tett!" Gattaca
-
tanygab
tag
Sziasztok,
Irodai felhasználásra melyik 2 HDD-s NAS-t ajánlanátok (RAID miatt kell a 2HDD)? Helyi hálón lenne fájl szerver, és FTP is kell.
-
Tonyk
veterán
-
atike
nagyúr
Utolsó kérdés... A Synology 214SE-re is fel lehet rakni a DSM5-öt, igaz? ...csak mert egy csomó helyen 4.3-al emlegetik...
-
Gedeon31
addikt
Sziasztok!
Másik topicban ezt a NAS-t ajánlották többen. Írták router kell hozzá. Itthon egy Telekomos ZTE HGW van ,ami router is egyben. Ez mellé kellene még egy router vagy elég lenne az is?
Köszönöm.
-
-
ClaydovE
tag
Adott egy QNAP-269L, közvetlen tvre kötve hdmi-n, van valakinek ötlete, hogy miért akadozik a hd station-ös lejátszóprogramban bármilyen film amit szeretnék lejátszani?
[ Szerkesztve ]
Üdvözlettel: ClaydovE
-
félisten
válasz Gedeon31 #11018 üzenetére
Ez egy nem túl okos router erősen lebutítva a szolgáltató által.
Ha olyan szolgáltatásokra van szükséged, amit nem tud (alapvetően LAN-oldalon, pl. belsőhálózat-menedzsment, vendégelérés, stb.), azon úgy tudsz segíteni, ha beiktatsz közé és a belső hálózatod közé egy olyan okosabb routert, ami már tudja azt, ami Neked kell.
A lehetőségek azonban sajnos többnyire erre az oldalra korlátozódnak, mivel WAN-oldalon komolyak a FW-korlátozások, jellemzően nem lehet csak modemként, bridge-üzemmódban használni a szolgáltatói készüléket.
A matávos darabokról elég korlátozottak az ismereteim -- a minap egy fél éjszakát szívtam eggyel, de aztán kiderült, hogy elfelejtették aktiválni a szolgáltatást, úgyhogy nem az eszköz volt a hibás, a megfelelő első benyomás viszont már megvolt.
A legtöbb otthoni felhasználónak azonban tökéletesen megfelel ez a router -- főleg, ha engedi dedikált IP-címekre osztani a DHCP-táblát. Ha nem (én a UPC-nél ezzel szívok), akkor a NAS-t kell úgy beállítanod, hogy fix IP-vel menjen, neki fontos, hogy mindig ugyanott találd meg.
Ami még trükkös lehet, az a külső elérés, azaz hogy a Net felől legyen megtalálható a NAS. Ezzel lehet komolyabb szívás, de erről nem tudok mit mondani.
Üdv: MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
félisten
válasz Gedeon31 #11021 üzenetére
Csak akkor kell okosabb, ha valamit már konkrétan nem tudsz megoldani vele -- olyasmit, amire ténylegesen szükséged van. A "még jó lehet valamire" szemlélet ebben a tárgykörben nem feltétlenül gazdaságos.
-
félisten
válasz SteveBeard #11020 üzenetére
Kíváncsi lennék rá, hogy hány HW/SW-variáns kering hasonló néven.
Nem is beszélve az esetleges koncepciótlan frissítésekről...
-
Gedeon31
addikt
válasz SteveBeard #11025 üzenetére
Pont olyan
-
Gedeon31
addikt
válasz SteveBeard #11027 üzenetére
Köszönöm.
Kicsi tájékoztatás rám férne. A NAS-t gondolom egy WD RED HDD-t beletéve lehetne használni?
Áram fogyasztás szempontból mennyire eszik sokat egy NAS?
-
SteveBeard
senior tag
válasz Gedeon31 #11028 üzenetére
Én is csak tanuló vagyok itt , nekem egy GoFlex Net van a router mögé kötve, aminek az áramfogyasztása elenyésző.
A szomszédom is szeretne egy hasonló rendszert, csak a GoFlex-et már nem forgalmazzák.
Egy a GoFlex-hez hasonló NAS-t keresek én is árban és tudásban, de eddig nem találtam....Steve
-
Ekkosh
tag
Sziasztok. Kételmezes NAS szeretnék venni otthoni felhasználásra, zenék, képek, és filmek biztonságos mentésére lakáson belül. Raid 1 ben duplikálnék két WD Red 1TB-re. Egy HTPC-vel XBMC-n és JRiver-en keresztül FullHD-s (Nem 3D-s) filmeket streamelnék róla, illetve torrent. Egyszerre kb 3 gép használná 3 szobából. Jelenleg egy szolgáltatótol kapott routerre kötném (Virgin Super Hub, anglia), majd később ez is megváltozik. Az egyedüli elvárásom hogy csöndes legyen és lehessen könyvtáranként korlátozni. Látom hogy nagyon ajánljátok itt a Zyxel NSA-kat, a kérdésem az lenne hogy a DLink 320L nem szolgálna engem ki? Mert a 44 GBP a 75 GBP-vel szemben jó nagy különbség, nem szerettem volna elmenni addig. Előre is köszi.
-
Jamboo529
senior tag
válasz Ekkosh #11030 üzenetére
Ha visszaolvasol, jó néhányan panaszkodnak a D-linkek sebességét illetően. Nekem Zyxel NSA 320 van, de még én is meg tudom úgy kínozni, hogy a webes felület egy ideig elérhetetlen. Viszont teszi a dolgát rendben (bár nem csendben). Nekem még a Ver. 1 típus van, annak elég idegesítő a ventije, szóval én kiraktam egy "lakatlan" övezetbe. Így már békésen eléldegélünk. Anno mikor NAS vételén gondolkodtam fájt a szívem egy Syno-ért, de nem bántam meg, hogy ezt vettem.
-
biker
nagyúr
használ itt valaki 414slim (esetleg 411slim) nas-t?
Elektromos autó töltő berendezések | Mesterséges növényvilágítás | Mai ajánlatunk: www.gerisoft.hu | www.e-autotoltokabel.hu | www.agrar-vilagitas.hu |
-
-
Gsx-rr
veterán
Ép sokáig Syno-t akartam ,de Qnap-ot vettem és egyáltalán nem bántam meg!
olcsóbb is volt.
Nálam a fő szempont a Plex volt. Tökéletesen működik.
-
Möhe
addikt
válasz Zjunior #11034 üzenetére
mekkora neted van hozzá?
mert a 213j erre teljesen jó,de ha a új topneted van a digitől vagy hasonló jupiszi akkor arra kevés a procija hogy fullon töltsél le vele
~9megabájt/s a felső érték amit letöltésben kezel , nekem ez volt, szerettem, csendesen tudta azt amit kellett neki -
solyka
csendes tag
Sziasztok,lenne egy kérdésem.Adott egy D-link 320L NAS nálam és egy asus hdp-r1-médialejátszó apámnál(város túlsó felén).Hogyan tudom összehozni hogy a nasomról tudjon streemelni filmeket?Előre is köszi a segítségeket!
Solyka
-
Multibit
veterán
válasz solyka #11038 üzenetére
Megoldható, amit szeretnél, de felvetődik néhány - fontos - kérdés. Mekkora a net előfizetésed feltöltési sebessége? Számoltál azzal, hogy a D-Link NAS-ok meglehetősen lassúak? Milyen felbontású és mekkora bitrátás filmeket szeretne nézni az édesapád? Milyen annak az Asusnak a hálózatkezelési képessége?
Elvileg annyi a dolgod, hogy regisztrálnod kell valamelyik DDNS szolgáltatóhoz (hacsak nincs fix IP-címed)! Onnantól az internetes sebességen és Asus tudásán múlik a dolog. -
-
Ekkosh
tag
válasz Jamboo529 #11031 üzenetére
Már majdnem meggyőztetél ezzel a Zyxel NSA320-al, de a hangossága elriaszt. Most vettem ki egy új lakást oda kellene, de még 4 hétig nem tudom hogy hol van a net/router helye, kicsit kiakadnék ha ott pörögne a hálómban 2800-al. Mondjuk ki lehet vezetni, de azért jobb lenne egy halk NAS. Valakinek már sikerült lehalkítani bármilyen módon? Köszi.
[ Szerkesztve ]
-
Sontir Fel
őstag
Udv!
Egy 500/100as netet tervezek az uj lakasba ahova nem sokara atkoltozunk, de ha nem akarok furni-faragni akkor wifit kellene hasznalnom. Ha a wifi routerbe kozvetlenul bekotnek egy ZyXel NSA310S-t letoltes celjabol, akkor az eszkoz ki tudja szolgalni a netet vagy inkabb egy 200/50-es csomagban gondolkodjak?
A segitseget elore is koszonom.
BFBC2/Steam/BF2-3-4/Erszoft/BF42/: Mr.Norissz Origin: Mr_Norissz
-
Möhe
addikt
válasz Sontir Fel #11043 üzenetére
Az a zyxel 80-as netet bír max (ha jól olvastam valakinek a beszámolójában) , az új digis net maximális kihasználásához 2magos ~1.2Ghz procival szerelt gépekkel kellene szemezni. Vagy építesz egyet magadnak.
-
Multibit
veterán
válasz Sontir Fel #11045 üzenetére
Ha fúrkálsz, azaz kábelt használsz, akkor is kevés a ZyXel 310S ezekhez a sávszélekhez! Tehát nem a wifi-vel, hanem a NAS-sal van gond (kevés a vas).
-
Möhe
addikt
válasz Sontir Fel #11045 üzenetére
Wifin a torrent nagy szívás, nem leszel vele jobb helyzetben. Kábel a tuti.
Vagy a letöltést a PC végzi,majd a seed-elni való linux.iso-t átmásolod a NAS-ra,igaz hogy nem lesz kihasználva a neted maximálisan,de jóval kisebb költséggel megy majd 0-24ben (már ha ez a terv) mint egy PC. -
veze
őstag
Ha wifin akar torrentezni irrelevans a nas szinte...oda kábellel kell összekötni
vagy azt kell csinalni amit irtak, hogy géppel lerántani ( nagy sebességü net, gyorsan lejön) utana a nasrol seedeli 0-24 ben és elképesztö aránya lesz akkor is ( márha számolják egyáltalán) De ez meg nem elegans megoldás, elismerem.
A nashoz kábelezni kell szerintem. nem csak wifi hanem az elérhetó hálózati sebesség kihasználása miatt is stb... -
nagyúr
kérdés WD MyCloud tulajok felé. ha jól tudom, azért olyan halk a kütyü, mert nincs benne ventillátor. szellőzőrács viszont bőven van rajta (fent és hátul is), ezért felmerült bennem az az igénytelen ötlet, hogy rábiggyesztek a tetejére egy kisfordulatszámú ventit szívó módban, meggyorsítandó a meleg levegő távozását. próbálkozott már valaki ilyesmivel? (kevésbé sufni megoldás is érdekel )
"... and with your wicked wishes we will rise again"
-
kk831228
addikt
Sose értettem hogy ha gyárilag így adták ki a cuccot akkor miért kell gányolgatni... Vagy ha az a baj hogy passzív és nincs hangja, akkor vegyél olyat amiben gan venti gyárilag...
"Legjobb lesz ha elverem egy kis csalánnal... Az lesz a legjobb... " by Dallas parody az örök klasszikus!! : ----> https://youtu.be/HL7Wp9ltweo?t=317
Új hozzászólás Aktív témák
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- Ukrajnai háború
- Milyen notebookot vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- BMW topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Dell XPS 9305 ultrabook, üzletből, garanciával i5-1165G7 16GBRAM 512SSD 13,3"FULLHDIPS
- ThinkPad X395 üzeti utrabook,üzletből,.garanciával Ryzen7/16RAM/512SSD/FULLHD IPS /LTE
- Bomba áron, üzletből, garanciával, DeLL XPS 17 9710 i7-11800H/16GB RAM/512SSD/RTX3050/FULLHD IPS
- LG UltraFine 27UN83A-W 2 év Gyári garancia +AJÁNDÉK Gyári LG Ergo állvány
- Üzletből, garanciával, Macbook Pro Retina 13" Touch Bar 2016 i7/3,3GHz/16GBRAM/512GBSSD magyar bill.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen