- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
Spórolj magadnak és másoknak időt, olvasd el az összefoglalót, és annak megfelelően kérdezz!
Aki nem hajlandó elolvasni az összefoglalót, erre bökjön rá:
----> Ajánlott házak adatbázisa <--- frissítve 2024 szeptember
Ha kérdeznél, ennyit írj meg:
1. Mennyit szánsz a házra
2. Mi megy bele (legalább alaplap, CPU hűtő)
3. Bármi más ami Neked fontos (RGB, oldalablak, szín stb)
Új hozzászólás Aktív témák
-
horush
addikt
válasz Speeedfire #25364 üzenetére
De nem mindegy, hogy usb3, vagy usb2 csatlakozó van a ház usb megoldásának..
-
törölt tag
válasz Speeedfire #25364 üzenetére
Az usb2-öt eddig be tudtad dugni belül az alaplapra. Az usb3 kétfajta kiszerelésben létezik, a régebbi az sima usb3 dugó és hátra az alaplapba lehet csak bedugni. Az újabb fajta alaplapokon viszont már van széles alaplapi usb3-as foglalat és amelyik házon ilyen van (az MS-II ilyen és az Asgard Pro is), azt be tudod oda dugni. Amennyiben nem ilyen alaplapod van, akkor ezeknek a házaknak az előlapi usb3-asát nem fogod tudni csatlakoztatni. Jelenleg sehogy, mert széles-ről sima usb3-ra fordító nem létezik. Senki sem gyártott még. Lehet h nem is fognak, mert úgy látom hogy a széles usb3 lesz az elterjedt.
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #58413 üzenetére
Erre valaki?
Vagy hagyjam meg a mostani cm 331-et?Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
Scooter
tag
válasz Speeedfire #59264 üzenetére
NZXT S340 esetleg, olyan 20k körül szoktam látni.
LINK[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59266 üzenetére
Bitfenix shinobit láttam aprón a napokban tizenpár ezerért.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Hunork
veterán
válasz Speeedfire #59266 üzenetére
Én mondjuk ezt: Aero1000 22-25k között fellelhető.
"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59273 üzenetére
én most pont csendesített házakat nézegetek, a CM Silenciókról alapvetően nem olvastam túl jó dolgokat, se nem szellőznek jó, se nem halkak.
az R4 jó, elvileg a Bitfenix Ghost is, bár ennek az anyaghasználatáról nem írtak túl jókat, én élőben még nem láttam. részemről valószínűleg Be Quiet Silent Base 600 lesz a vége, már csak a pénz kellene rá.
mondjuk kérdés, hogy mi a pontos hardver, amit bele raknál, mert tuninghoz, FX procikhoz, régi AMD kártyákhoz nem ezek a legjobb választások.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59275 üzenetére
hát én biztos nem vennék egy hangszigetelt házat azért, hogy aztán kidobáljam belőle a hangszigetelést és talán akkor majd jól szellőzik. az elején én is onnan indultam, hogy 20-ba bele kellene férni, de minden, ami tetszik, e fölött van, szóval inkább várok még és megy a mostani leszedett oldallappal. amúgy nézz szét hardveraprón tényleg, van pár érdekes ajánlat.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59279 üzenetére
nem is mondtam, hogy szedd le, azt nekem kell, hogy ne 80 fokos legyen a VGA játék közben
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59282 üzenetére
mITX házhoz képest annyira nem is, meg pár éve voltak 90 fok körül üzemelő kártyák is, de nyilván ezért keresek éppen én is új kuckót, mert tartósan nem szeretném így használni. a GTX 750-nek még jó volt bent, de a 970 már alig fért be és nem is szellőzik rendesen.
-
Hunork
veterán
válasz Speeedfire #59286 üzenetére
Na, itt van sok-sok cube: kocka házak
Bár mondtad, hogy az Aeneas nem jön be, de egy biztos, leszabályozva BIOS-ból nagyon halk, és nekem R9 van benne (épp hogy elfért), de az sem megy 80 fok fölé... Minden merevlemez hűvösebb lett (abból is van négy!), a CPU meg Idle 28 fok, és most, a nagy melegben. Nem is tudom, hogy télire mit tegyek, minek menjen minden venti"Semmi ok nincs rá,hogy a jó miért ne diadalmaskodhatna éppolyan gyakran,mint a rossz. A győzelem mindig szervezés kérdése. Ha vannak angyalok,remélem,úgy szervezkednek,mint a maffia." K. Vonnegut
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59286 üzenetére
én a Xigmatecet anno NAS-HTPC hibridhez néztem, aztán végül vettem egy HDMI kimenetes NAS-t, de az tény, hogy bitang jól néz ki. viszont ezeknek a hűtése még az én TT Core V1-emnél is gyengébb. a Fractal R4 amúgy nekem is nagyon bejön, csak kellene találni egyet használtan.
-
ledgeri
nagyúr
válasz Speeedfire #59275 üzenetére
Ha van sok időd akkor ajánlom megnyitni az összes gyártó oldalát, és végigmenni az összes házon... ha nincs akkor nekem van a közelmúltból (hsz, keress a hsz-eimre) egy egy szép kis pakkom, amiben kulcs volt a kivehető ODD, mATX kompatibilitás, és kb jók. 33 ház volt az első-körös találat-pakk..
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59316 üzenetére
a hangszigetelt házak ritkán szellősek, ami hangot szigetel, az többnyire hőt is, illetve a bemenő légáram is meg van fogva többnyire, így ez elég logikus. cserébe egy Fractal Define R4 még mindig jobban szellőzik egy csomó normális ATX háznál és minőségi anyagokból, jól van összeszerelve.
-
proci985
MODERÁTOR
válasz Speeedfire #59316 üzenetére
egy normal 4-500Wos gepre elegek halkan legen, oke a megmunkalasuk/minoseguk, konnyen szerelhetoek, jo az aruk, alapbol jar hozzajuk porszuro. IKEA szamitogephazban kb.
olyan szellos relativ, multiGPUra vannak jobb megoldasok, de ertelemszeruleg dragabban.
Don't dream it, be it. // Lagom amount.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59320 üzenetére
én is azt veszek most használtan, holott eleinte csendesített házat néztem, de ennek nagyon tetszik a belső felépítése, ki van dobálva belőle a sok számomra felesleges cucc, és ezért lényegesen kisebb tud lenni, mint egy Fractal R4 például.
viszont bolti áron nekem sok, mert ha kicseréled a gyári ventiket normálisra, akkor már majdnem az R4 áránál vagy, aminek alapból csendesek és jók a ventijei. ha még hozzáveszed, hogy veszel 3 pin elosztókat, ami szintén nem kellene az R4-nél a beépített venti szabályozó miatt, akkor pláne, csak nincs ablak a gépházon, ami ugye vagy kell, vagy nem. hűtésben valamivel jobb, de tesztek alapján annyira nagyon sokkal nem.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59323 üzenetére
Igen, csak a kisebb méret miatt gyengébb lesz a hűtés is. A gyári ventiket még meglátom, de ha előre is akarok rakni és szabályozni, akkor csere lesz, mert csak 1 sysfan csati van a deszkámon és arra ugyanolyanokat kellene rakni. Aztán lehet rendelek inkább 2000ért kínából egy 4 csatornás venti szabályozót és berakom az egyik 3.5" HDD slotba, azokat úgyse használom.
-
veterán
válasz Speeedfire #59323 üzenetére
A define S nemhogy melegebb lenne, de inkab huvosebb mint az S340. koszonhetoen a sokkal jobb/tobb perforalt szellozoresnek.
az elejen /oldalt az a sok racs mind beomlo nyilas
Az S340 ben meg csak az elolap tetejen /aljan vagy egy 20centis res.Plusz a define S be alulra is szerelheto 14es venti , ha valami meleg VGA kerulne bele.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz Speeedfire #59326 üzenetére
Marmint mirol ? hogy 3x annyi szellozo res van a define S en ? csak ra kell nezni.
Amugy votl define S em , 3db 14es ventivel az elejen, kb lefujtak a fejemet,ha beleneztem a gepbe.
Megneznem az S340 a 2db front ventivel , amik fuldokolnak a zart elolap miatt mekkora legaramot tud biztositani.
Felre ne erts, nem ossz haz az S340 ,sot,egy kozepes gepnek eleg is . De azert attol felni ,hogy a Define S melegebb lenne , nane.[ Szerkesztve ]
-
Speeedfire
félisten
válasz Speeedfire #59328 üzenetére
Látom a kolléga még mindig nem találta meg a cikket, ahol hűvösebb a fractal. Na mindegy, én azért ide biggyesztem ezt.
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
veterán
válasz Speeedfire #59346 üzenetére
Az altalad linkelt oldalon van Define S cikk is... ott a kereso.
51 Delta T CPU , 45fok GPU , ezt kerested ?
[link]
Mellesleg a haztesztes cikkeket nem tartom sokra, mindig mas HW elemekkel tesztelnek. Meg 99% ban gyari venti felallassal.
Ami valojaban meghatarozza egy haz szellozeset az a beomlo nyilasok mennyisege /nagysaga, ventihelyek szama/pozicioja , HDD keret kiveheto-e .[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59384 üzenetére
én pedig pont most ennek a Phanteks megfelelőjét antracitban. a hűtés, zajszint és a felépítés kb. ugyanolyan, viszont pár apróság, mint a kábel menedzsment, a rejtett HDD fiókok, az alsó porszűrő és a festés kissé igényesebben van kivitelezve, a ventillátor felfogatók nem lyukak, hanem sínek, kicsit minőségibb összhatású nekem. a hasáb formát azért jobban szeretném, de ez van. igazából 400-as Corsairt akartam volna szívem szerint, de 1-2 fokkal hűvösebb deltaT értékek nekem nem érnek meg +7K-t
az egy másik kérdés, hogy a Phanteks felárat kér a fehér színért, az extra HDD tartókért, meg még ki tudja miért. a hangszigetelt ablakos verzió ár meg egy vicc, költséghatékonyabb autós hangszigetelő elemekből simán összehozható ugyanaz házilag is, ha hangos lesz, majd megcsinálom.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59387 üzenetére
hűtésben ez ugyanaz, a forma sajnos nem annyira minimál, ami nekem is fáj kicsit, de ezen most úgy döntöttem túlteszem magam, nem csúnya ez se, a többi apró részlet viszont nem elhanyagolható. a festésről meg azért több helyen írták, hogy kissé sérülékeny, bár ezzel ellentétes infót is láttam már.
az NZXT alsó porszűrője inkább csirkeháló, mint porszűrő, bár ha húzol rá egy nejlon harisnyát, akkor talán meg is fog valamit. plusz a Phanteksnél a felső két venti hely is porszűrős.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59389 üzenetére
Ja, de az alsó szűrő pont a tápot védené, amit nem nagyon bont még az ember és kiszerelni se szokta, cserébe jó lenne, ha tiszta maradna a belseje. Egyébként tényleg minimális a különbség én napokat agyaltam, hogy melyik is legyen.
Amúgy aprón van most 23K-ért egy Define R5 is, de úgyse használnám ki.
-
BiP
nagyúr
válasz Speeedfire #59384 üzenetére
Kíváncsi leszek a véleményedre, tapasztalataidra. Az itteni ajánlások alapján nálam is ez a favorit, viszont jó lenne ablak nélküli ház (akkor minden álmomat, igényemet teljesítené).
Emiatt került a képbe még a Fractal Design Core 2500, de az NZXT meg jobban vonzJó, hogy említetted az akciót, lehet, hogy ez fogja átbillenteni a mérleget
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59392 üzenetére
le lehet azt mondani még
én is részben a mérete miatt nem hoztam el végül, ha terveznék komolyabb vizes gépet építeni, akkor tutira megveszem, de totál indokolatlan lenne a kiadás a mostani konfigomhoz, inkább veszek valami léghűtést. AIO cuccok meg ebbe is belemennek, ha esetleg mégis nagyon ilyesmit akarnék tákolni. illetve én abalakosat akartam, mert szeretem nézegetni a belsejét, és akkor jobban néz ki sokkal a táp takaró lemezes verzió.
az ablakra én inkább fóliát raknék, később csak lehúzod és kész.
nálunk is van heti takarítás, de így is iszonyatos a por, a mostani ház porszűrőit is legalább kéthavonta kimosom, mert nagyon összegyűlik rajta. cserében a házban nincs semmi legalább, úgyhogy nálam ez elsődleges szempont volt. de amúgy a nejlonharisnya elég jó upgrade rá, én is azzal terveztem megoldani, mikor még S340 volt a kiszemelt.
[ Szerkesztve ]
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59394 üzenetére
régen engem se érdekelt, igazából véletlenül alakult úgy, hogy a mostani házam abalkos, illetve nem volt éppen sima Giga B85N alaplap, mikor rendeltem, csak a Phoenix és azt hoztak helyette ugyanazon az áron, ezen meg vannak ledek és sötétben szeretem, ahogy kinéz, meg akkor már olyan RAM-okat vettem bele, szépen megcsináltam a kábelezést, ilyesmi, azért túl sokat nem költök rá, de jó ránézni a rendezett belsőre.
-
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59451 üzenetére
a kábel takaró lemez egy tök ötletes megoldás az S340-ben, szerintem semmivel nem rosszabb, mint a gumibetétes lyukak, ellátja a szerepét és még esztétikus is. az alaplap mögötti rész az, amin lehetett volna javítani kicsit pár tépőzáras rögzítő alkalmazásával, ami filléres tétel, de ezt meg lehet oldani gyorskötözővel, ha nem szerel benne sokat az ember, akkor lényegtelen. hozzáteszem a P400 hátlapján jobb oldalt nincs felfogató pont a kábelek rögzítéséhez, úgyhogy minden az alaplapi tálca kivágása mögött megy át alap esetben.
a csavarozós HDD helyek már kevésbé, az első csavarok még OK, mert az előlap felől eléred őket, de a hátsókhoz már lehet nem férsz oda, ha bent van a táp és a maradék kábelek be vannak gyűrve a takarólemez alá. a hűtést én sem tartom parának, ha nem WD Raprotok vannak ott, nem nagyon fogja megfőzni magát semmi. viszont a P400-ban ide is tudsz rakni még egy ventit, ha van rá igény, de ez is inkább annak jó, aki elborult és 360-as radiátort akar ide építeni. a felső rész a Phanteksen is ilyen szűk, de inkább ez legyen, mint hogy még magasabb legyen a gépház, pont az a jó mindkettőben, hogy aránylag kompakt méretűek tudnak lenni a fölösleg kilapátolása miatt az ATX házhoz képest.
de ezek egyébként mind apróságok, ettől függetlenül egy jó ház az S340, csak az ilyen spórolások azért nekem 21K környékén már fájnak kicsit, pláne látva, hogy más meg tudta csinálni őket ugyanennyiért.
-
BiP
nagyúr
Köszi szépen a részletes beszámolót.
Bevallom, így kicsit eltántorodtam tőle.
"A tápot külön még rögzíteni kellett 4 csavarral,"
Ezalatt mit értesz? Legalábbis én azt szoktam meg (régi, felsőtápos házak), hogy a tápot rögzítjük 4 csavarral. Vagy újabb házaknál már ez nem divat?(#59452) giorgio:
"de ezek egyébként mind apróságok, ettől függetlenül egy jó ház az S340, csak az ilyen spórolások azért nekem 21K környékén már fájnak kicsit, pláne látva, hogy más meg tudta csinálni őket ugyanennyiért."Milyen egyéb alternatívák vannak? (ártól függetlenül).
Én olyan házat keresek, ami ATX lappal a lehető legkisebb méretű, de mivel nem kell sem ODD, sem SSD hely, HDD-ből is csak kettő, így még mindig tágas tud maradni. De a legtöbb ház így is feleslegesen nagy. Az S340 üde színfolt ebben az esetben, de ha van egyéb alternatíva, ami nem 50centi magas meg nem mélyebb 45-nél, az jöhet. (mivel nem kellenek a beépítő helyek, ezért nem értem, miért nincs pl. 40 centihez közelebbi mélységű ház. )
Amit én eddig gyűjtöttem, mint S340 kategória:
Az említett Phanteks P400
Fractal Design Core 2500
Corsair Carbide 400C/400Q -
fogtunder
nagyúr
válasz Speeedfire #59454 üzenetére
én mondjuk HDD-t nem szeretek csak egy oldalról rögzíteni, ha már beszerelem, akkor inkább szívok vele, de legyen bent rendesen. a venti nem hiszem, hogy sokat fog rajta segíteni, a lemez alá nem fog bemenni a levegő, de egyébként 32 fok az teljesen OK, még 40 körül sincs nagy baj.
tényleg nem fikázni akarom az S340-et, én is ezt vettem volna, ha nem botlok bele a Phanteksbe kvázi teljesen véletlenül, nekem ezek az apró dolgok átbillentették a mérleget, de ez nem jelenti azt, hogy másnak is ez jobb.
(#59453) BiP: én a fractalt egyáltalán nem néztem, ez még a klasszikus iskola, én mindenképpen a kipucolt belsős táptakaró lemezes kialakítást kerestem. szóval NZXT S340, Phanteks P400/P400S, Corsair 400C/400Q. szívem szerint Corsairt vettem volna, annak egy fokkal jobb a szellőzése, mert nem csak alul-felül szív, hanem a front két oldalán vannak a bemenetek, de majdnem másfélszer annyiba kerül, mint a másik kettő és nem érzem indokoltnak. amúgy a három ház közel azonos, tényleg olyan különbségek vannak, mint a porszűrők, kábelrendezők és a HDD helyek, meg hogy van-e és hol van PCIE kivezetés a táp takarólemezén, meg a külső design. illetve a plexi az S340-en jóval sérülékenyebb, mint a másik kettőn. ha tudsz angolul, a kitguru és a hardvercanucks tesztjeit tudom ajánlani (az előbbi videó és szöveg, márnek hőfokokat is, az utóbbi csak videó) a házakról, elég jól meg lehet ismerni őket belőle.
[ Szerkesztve ]
-
Popes
őstag
válasz Speeedfire #59498 üzenetére
Este kiderül, ha beköltöztetem a "lakókat". (remélem jól érzik majd magukat és nem lesz melegük )
Amúgy a hozzá kapott ventiket lehet normálisan szabályozni az alaplapról?
Deus ex machina
-
Speeedfire
félisten
Jelentem, hogy rájöttem a led "hibára". Be volt lőve bios-ban az éjjeli mód, emiatt nem világítottak a ledek.
A ventiket bekötöttem fix 5V-ra, simán indulnak és a hangjuk is elmúlt. Nagyon közelről lehet csak hallani őket.
Sajnos a 14-es előre még mindig nem jött meg.Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
castiels
addikt
válasz Speeedfire #59540 üzenetére
Shinobi? Itt kivehető a hdd rész? Hayn cm vga hossza?
-
thomeef
őstag
válasz Speeedfire #59543 üzenetére
PCH 8 fok neked semmi? Kb. megduplázza az alaplap élettartamát
"A férfi abban különbözik a fiútól, hogy egy nagyságrenddel drágábbak a játékai."
-
Imurai
tag
válasz Speeedfire #59540 üzenetére
De ha egyszerűen nem fér be a kezem, hogy bekapcsoljam?
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest