-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
válasz gtamate2 #60381 üzenetére
Ők inkább olyan 3 éve kapcsoltak rá, és azóta sem lassítottak túlságosan (most jött ki például a Gaterontól a Caps kapcsoló). De van még most is lehetőség a piacon, erre a JWK/Durock párosa a jó példa, tavaly jelentek meg, mostanra pedig custom vonalon a lineáris kapcsolók piacát szó szerint bedarálták. Tavaly ilyenkor még Inkre és Creamre épített mindenki, ma valamelyik általuk OEM gyártott lineárisra X színben, Y rugóval és Z műanyagból vagy Inkre.
A Cherry válasza erre a low profile kapcsolójuk volt, ami azért eléggé besült, aztán kitalálták, hogy az eleve olcsóbban termelő kínai gyártókkal ár terén veszik fel a versenyt, és megszületett a Viola kapcsoló, ami szintén nem tűnik egy sikertörténetnek. A silent red volt az utolsó nagy gurításuk, és most se kellene sokat tenniük, csak a homokot kiszedni a kapcsolóikból és tartani a szintet. De erre vagy képtelenek, vagy nem akarják, nem tudom és nem értem.
Stabilizátorok terén is sikerült a negatív irányba elmozdulni: a közkedvelt és jó GMK screw-in stabilizátorokat a Cherry gyártotta a GMK számára. Retooling címszóval változtattak a Cherrynél a GMK-val egyeztetés nélkül az öntőformán, aminek hatására az addig jó stabilizátorok határozottan rossz kategóriásba mentek át. Ez a GMK-nak nagyon gyorsan kellemetlenné vált, úgyhogy beszüntették a stabilizátorok árusítását, és nekiálltak sajátot tervezni, amit ők fognak majd maguknak gyártani. A custom piacot közben belépett a Durock/Everglide páros és a C3, letarolták azt, mindenki izgatottan várja az új GMK-t, a Cherry szóba sem kerül már, vajon ez miért volt jó üzlet nekik?
[ Szerkesztve ]
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
A neoprén is tud nyúlni, de egyáltalán nem nehéz vele dolgozni és szagtalan.
Felhasználó kérésére módosítva
[ Módosította: philoxenia ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #60368 üzenetére
Na ja, Cherry nejlon teteje jóval rugalmasabb, mint a manapság divatos világítás kompatibilis kapcsolókon rendszeresített polikarbonát.
Használ mindenki mindenfélét. Polikarbonát, POM, nylon és ezek különféle arányú keveréke az elterjedt alulra és felülre is, a stem szinte mindig POM (plusz megy néha az UHMWPE parasztvakítás is, mind a ház, mind a stem esetében). Polikarbonátot kizárólag csillámpóni esetében használnak az egyéb jellemzői miatt, így az általam említett piacon a hagyományos, fekete házas Cherry kapcsoló szokott donor lenni.Ahogyan a háromféle alapszínű Gateron változat közül (fekete házas, milky, áttetsző) mindenki az első kettővel foglalkozik csak, a harmadikat nem létezőnek tekinti, mert rosszabb a másik kettőnél. És mivel a fekete házasoknál jobb az alsó rész (simábban járnak a kapcsolók), a milky változatnál jobb a felső rész (szebb a hangja), a piros rugója túl puha, a fekete rugója túl kemény, a Cherrynél nem létező sárga az arany középutat hozza, ezért aztán az olcsó, de nagyon jó lineáris Gateron alatt ezt a milky top Gateron Yellowt érti mindenki.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz benyo513 #60324 üzenetére
ekkor összedugnám géppel, hogy ne legyen akkora latency
Nagyon kevés vezeték nélküli billentyűzet támogatja a kétféle interfész használatát, a legtöbb vezetéken csak töltést vesz fel (a K3 éppen ilyen). Amúgy a latency nem probléma, minimális eltérés van csak vezetéken és a levegőben produkált között, a kapcsolat stabilitása és a gyors energiatakarékos módba váltás az, ami az irodai célra szánt wireless billentyűzeteket kevésbé teszi játékra alkalmassá (a K3-mál ez letiltható).nem látom az oldalán, hogy kikapcsolható lenne a backlit
Kikapcsolható. Az más kérdés, hogy a Logitech-Microsoft pároson kívül másoknak nem szokott sikerülni a hosszú akkumulátoros üzemidő, mert nincsen meg a tőke és know-how a saját, alacsony fogyasztású megoldáshoz, és nem optimális elemekből építkeznek. És még az is kérdés, hogy sikerült-e elég stabil vezeték nélküli támogatást összehozni, mert itt is akadhatnak problémák.A K3 papíron jó, gyakorlatban ki tudja, de az képernyőn keresztül is látható, hogy a kupakjaival garantált a sok melléütés.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #60358 üzenetére
és a sima is 450$
Ahhoz képest, amennyi pénzt ellocsoltál már kísérletezésre, és amely kísérleteket csak nagyon nyomott áron vagy sehogyan sem tudsz eladni, nem nevezném drágának. Abszolút értelemben persze nagyon is az, de a te kontextusodban egy olyan kit, amelyből akármikor bekerülési költség felett ki lehet szállni (a Percent már bizonyított eleget a korábbi modelljeivel, hogy ezt előre és biztosra ki lehessen jelenteni), és hozza az elvárásaid jelentős részét, szerintem nem drága, csak ezért ajánlottam.A biciklibelső/tömör gumi eléggé kemény és tömör anyag, hang elnyelésére szerintem kevésbé lesz jó, mint a lazább szerkezetű modular foam.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #60339 üzenetére
az utóbbi 1-2 évben akkorát esett a Cherryk minősége, hogy már egyértelműen NEM a válasz
Közepes méretű hype alakult ki a Cherry által januárban bejelentet Hyperglide kapcsolók körül, aminél a reszelősség eltüntetését ígérték, ehhez képest olyanokat olvasok ezekről, hogy a retooled Cherryknél jobb, de a Gateronok szintjét sem érte még el, vagy vettem 200 darabot, kiválogatva 60 darab egész jó, 60-70 darab kenés után elmegy, a többi jó lesz alkatrésznek. A Cherry nagyon jó a kapcsolóház felső részében (ez felel főleg a hangért) és csapnivaló a kapcsolóház alsó részében (ez felel főleg a reszelős/sima járásért), ezért aztán custom fronton jelenleg kétféleképpen használnak Cherry kapcsolót: egy JWK/Durock kapcsoló felső részét cserélik le egy Cherry kapcsolóéra a hang miatt, valamint 20 éves billentyűzetekből bontott vintage MX Black, ami a használattól simára kopott.Domonkos: A gateronban viszont mintha egy kicsivel kevesebb lenne a homok.
Pedig ők is próbálkoznak biztosan, csak valahogy hibáznak és mégis simábban járnak a kapcsolóiktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #60341 üzenetére
viszont a plate mindenképpen a zaj növekedésével jár
FR4 vagy CF plate-tel a hang kordába tartható eléggé jól, az előbbi kicsit rugalmasabb az alumíniumnál, az utóbbi sokkal merevebb, a sárgaréz szintjét hozza, csak éppen mindkettő mindezt fémes hang nélkül. Plusz bottom mount (vagy a mindent mindennel összecsavarozunk és fülekkel összepréselünk, hogy merev legyen a műanyagház) helyett top a mount vagy gasket mount is pozitív hatással tud lenni a hangra, ha megfelelő a rezgések izolációja.És akkor íme egy ajánlás neked, ami a numpad hiányán kívül eléggé lefedi azt, amit szeretnél: TKL, tekerő, QMK, VIA (azaz szoftverből szabályozható rétegek és világítás), BLE4.2 vezeték nélküli és USB-C vezetékes működés, ISO támogatás, per key SMD csillámpóni (délre néző kapcsolók, szóval Cherry profilos kupakokkal sem akad, cserébe világítós kupakkal annyira nem jó), gasket mount, van FR4 plate (és biztosan lesz hozzá CF plate), van 7u támogatás és WKL verzió (OG kupakkészletekhez ideális), szilikon a plate és CB közé, szivacs a ház és a PCB közé
[link] [link]Valamikor ma zár, csak azt nem tudom, hogy a ma az kínai időt jelent vagy Amerika nyugati partját.
-
dqdb
nagyúr
válasz Celtis #60299 üzenetére
Logitechnél a US International US ISO kiosztást takar (itt a jobb felső), szóval ez és a UK is jó neked (itt szintén a jobb felső). A németben az Y és Z jó helyen lenne, cserébe egy rakás módosító lenne németre fordítva.
A német biztos nem jó.
Ez nem német, hanem valamilyen más.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60268 üzenetére
Imperator nem NKRO, de 2 eszközként jelenik meg eszközkezelőben.
A két eszköz alapján valószínűsíthető, hogy több mint 6KRO-t támogat, és ez lesz a probléma. USB-n szabványosan csak 6KRO megy át, felette azzal lehet trükközni, hogy több eszköznek látszódik a billentyűzet, aztán ezt a szoftveres oldal vagy támogatja, vagy nem (régebbi BIOS-okban szokott probléma lenni például).Termékoldalnak sajnos már nyoma sincsen, az Imperator Próra találtam több helyen olyan hírt, hogy 17 NKRO támogatása van, ami valószínűleg 17KRO akar lenni.
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60266 üzenetére
Az 1000 Hz helyett én inkább az NKRO-ra tippelnék, mint problémaforrásra és annak nem megfelelő támogatására a telefon oldalán. Ha át lehet kapcsolni a billentyűzetet 6KRO módba, akkor próbáld meg úgy.
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60258 üzenetére
Akkor a Durandalon tényleg pocsék a stabilizátor, mert nem kellene billegnie. Próbáld meg, hogy izomból lenyomod a Space a két szélén és középen is, hátha a stabilizátor két oldal nincsen benne teljesen a stemben és az utolsó tizedmilliméter hiányzik, hogy stabilabb legyen. Vagy ha a fehér műanyag könnyen kicsúszik a kupakból, akkor némi papírt tegyél a lyuk tetejére, és úgy nyomd be a fehér pöcköt, hogy stabilabban tartson és álljon.
A mechanikusoknál a stabilizált billentyűket mindig 3 ponton támasztják alá: általában középen a kapcsoló és a két szélén a két stabilizátor (olyan előfordul, hogy a kupak alján háromnál több hely van kialakítva, de az a kompatibilitásról szól off-center vagy rövidebb drótos megoldásokkal).
Costar típusú stabilizátor nincsen a közelemben és egy ideje nem is használtam (a papíros trükköt kellett használnom, azonban nem rémlik olyan szintű billegés, hogy feltűnt volna, de te teljesen más módon használnád, szóval az emlékem nem releváns). Most gyorsan megnyomkodtam két 7u hosszú Space-es billentyűzetet is (majdnem 2 cm-rel hosszabb a Space ezeken, az egyiken a Durandalnál magasabb kupakok vannak), azokon nulla billegés van (bár ez sem releváns neked), szóval elérhető az, amit szeretnél.
Esetleg még azt nézd meg, hogy a Space-t megfordítva teszed fel, ekkor hüvelykujjal jobban kézre áll, hátha úgy stabilabb lenyomáskor.
De talán a legnagyobb bajom inkább az, hogy magas, és hosszú az aktuálás útja.
Ahogyan előbb is írtam: Razerből optikai kapcsolós változat, mint a Huntsman TE vagy Mini. 1 mm-en kapcsol és a stabilizátorokat emlékeim szerint dicsérték is tesztekben. De gépelésre/általános használatra nem lesz túl jó a rövid út miatt.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz quailstorm #60256 üzenetére
Extra rövid gombúttal rendelkező vezetékes billentyűzetet tud mostanit valaki?
Optikai kapcsolós Razerek, 1 mm-nél kapcsolnak.POS termináloktól és pár ortolineáristól eltekintve, ahol előfordulhat, hogy a 2u méretű billentyűk alá 2 kapcsoló kerül, a billentyűzeteknél mindenhol stabilizátorra oldják meg a 2u és hosszabb billentyűk billegését, ahogyan a Durandal esetében is. Ez a Durandalon Costar rendszerű, rendesen visszatetted a kupak aljában lévő műanyag elemekbe a drót két végét?
Több kapcsoló egy billentyű alá két ok miatt sem működne:
1. ahány kapcsoló, annyiszor nehezebb lenne lenyomni a billentyűt
2. nem megfelelő szögben kapná a kapcsolók egy része felülről a nyomást, így az optimálisnál jobban, feszülne, súrlódnatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #60209 üzenetére
Ha ragaszkodsz a háttérvilágításhoz, akkor ez a maximum, amit el lehet érni. Nem éri el a Varmilo és a jobb dyesub PBT kupakok vastagságát, de a tejfölös dobozoknál azért sokkal vastagabb, valamint nem festett a felülete (szóval nagy előrelépés lesz).
Német helyett én inkább a UK változatra neveznék be, az Y és Z ugyan fel lesznek cserélve, de nem lesz tele német feliratos módosítóval a billentyűzet.
Hülye kérdés: miért nem nyúlod le a Varmilóról a kupakokat?
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz maestro_ha #60203 üzenetére
Ha a cél egy jobb minőségű, világítós, magyar kupakkészlet, akkor olyan nincsen.
Ha a cél egy hasonló minőségű, világítós, magyar kupakkészlet, akkor ott van a Glorious kupakkészlete.
Ha a cél egy jobb minőségű, magyar, de nem világítós kupakkészlet, akkor ott van a KPrepublic készlete.
Ha a cél egy jobb minőségű, világítós kupakkészlet, akkor Razer PBT kupakkészlete vagy irány a Tai-Hao boltja.
Ha a cél egy jobb minőségű, de nem világítós kupakkészlet, akkor ott a pénztárca mélysége a kérdés, amit aztán az óhajtott profillal és színekkel lehet árnyalni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Cherry MX BROWN-nak megfelelő != Cherry MX Brown
Gőzöm nincsen, hogy melyik a hivatalos Redragon oldal, de az első kettő hivatalosnak tűnő mélyen hallgat a kapcsoló típusáról.Ha ez hotswap socketes Outemut tartalmaz, akkor ebbe nem fogsz könnyen beleküzdeni nem Outemu kapcsolókat.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
de lemondtam mert lineáris, vagy mégis ilyen kéne és itt tudok cserélni?
Forrasztópákával igen.Vannak a piacon halkított taktilis kapcsolók, csak a Cherrynek nincsen ilyen a kínálatában. Amíg az emberek szemében él a Cherry = csúcs tévképzet, addig a gyártól Cherryvel szerelnek, és nem lesz halkított taktilis billentyűzet, csak lineáris és az is csak Cherry MX Silent Reddel.
A helyzetet bonyolítja, hogy a kapcsoló csak egy összetevő a hangban, kell köré olyan ház és olyan stabilizátorok is, amelyektől halk lesz a végeredmény.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
évek óta thinkpad-et használok, azokon egész jó és tartós volt a billentyűzet
tartós: a negyedik(?) billentyűzet van a körülbelül 5 éves T430-on úgy, hogy az utolsó 2-2,5 évben csak 2-3 havonta használtam a saját billentyűzetéről, és ezen is elég a jobb Ctrl-t rossz szögben ütni, hogy lerepüljön a kupak. Olyan fél év kellett ahhoz, hogy egy két kupakon megadják magukat a pöckök, pedig nem vagyok nehéz kezű gépelő és mechanikuson megy a touch typing szinte nulla bottom out mellett még lineáris kapcsolókon is.egész jó: valaha annak éreztem, a legtöbb laptopbillentyűzethez képest az is volt, azonban most már csak egy nagyon kényelmetlen, gépelésre kevésbé alkalmas zörgős-csattogós vacaknak tűnik, amikor rá vagyok kényszerülve a használatára (bár ez teljesen szubjektív)
A jó nagy touchpad ellenben nagyon hasznos dolog egy laptopon, csak találnám meg végre azt a külső touchpadet, amit pár éve vettem, és menne is a kettévágott csuklótámasz közepére. Így ha csak minimális egérmozgásra van szükség, mert billentyűzetről nem megy valami vagy kényelmetlenebb elérni, akkor azt a hüvelykujjal el lehet intézni a kéztartás váltása nélkül, nem kell kinyúlni az egérért és közben elengedve a gépelési pozíciót. Most ezt billentyűzetről egéremulációval végzem, de az nem eléggé finom és gyors.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Szerintem inkább az iPad topikban kell megkérdezned, hogy mit ajánlanak, amit kipróbáltak és működött. Az az infó, hogy Bluetooth-os egy billentyűzet, sokszor nem elég, mert eléggé sok nem BLE eszköz is akad még a piacon, valamint a macOS is finnyás tud lenni. Nem tudom, hogy iPad OS-re mennyire hozta át az Apple a macOS finnyásságát, és ott is a Ctrl-Win-Alt helyett a Ctrl-Opt-Cmd alsó sort használja-e, de ez utóbbi is okozhat problémákat.
-
dqdb
nagyúr
válasz Rick3D #60096 üzenetére
Ha megnézitek van egy plusz layer, egy henger közrefogja pluszban a keycapet. Pontosan ez a hiba ahogy a corsair LUX billentyűm gajra ment. a keycap female része széttöredezett , megragasztottam 2x majd teljesen szétvált. Itt ez nem lehet gond szerintem.
Az a henger a szennyeződések kapcsolóba jutását próbálja megakadályozni, köze nincsen a stem védelméhez. Az előző billentyűzeteden a stem nem ennek a hiánya miatt repedt meg, hanem azért, mert rossz minőségű volt.Az SK6xx sorozat hírhedten bűnrossz kupakokkal jön, ahol sikerült a laposítást annyira túlzásba vinni, hogy borzalmas rajta gépelni a könnyű félreütések miatt. Ez már a CM-nek is ciki volt, ezért előjött ezzel, ami úgy nézem, hogy megszűnőben van, és azt nem tudom, hogy az új billentyűzeteket melyik kupakkészlettel szállítják. Más által gyártott, Cherry LP kapcsolóval kompatibilis kupakkészlet ügyében sem áll túl jól ez a billentyűzet, bár léteznek vele kompatibilis profilok (DSA, XDA), de azok egyike sem világítós, ha ez fontos.
Kupakok terén a G915 sem áll jól, mert a kupakok eltávolításakor könnyen törhetnek, de legalább már találni AliExpressen cserekészletet (csak ANSI) feketében és fehérben.
A világítós mechanikus billentyűzet sokszor a tartósság feláldozásával jár a kupakok terén, a low profile változat ezt a szervizelhetőség feláldozásával bővíti a kupakok terén (a kapcsoló nem probléma).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Halkabbá éppen nem, de a kapcsoló hangszínét képes módosítani (a linkelt 205 például mélyíti azt, ami a fülnek kellemesebb), simábban jár tőle egy kapcsoló, valamint a rugó pengését is képes megszüntetni. Persze ehhez megfelelő típusú és viszkozitású anyagot kell a megfelelő helyre megfelelően felvinni. amire szétszedett kapcsolónál van csak lehetőség (amit a legtöbb billentyűzetnél kiforrasztás előz meg).
A használattól és az általa okozott kopástól éppenséggel simábban járnak a kapcsolók.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #60069 üzenetére
[link]
Az egyik review-ban szerepel ez a kép, a Ctrl-Alt-Esc stílusának eltérése szerintem eléggé zavaró. 70-80 dollár már nem kevés egy kupakkészletért, ott már az ilyen nem fér bele nekem, mert ez nem QC probléma, ami drágább esetben is előfordul (és orvosolják is), hanem inkább azigényességodafigyelés hiánya.Persze a gagyi Windows logó előbb ledobja nálam a láncot, de az egyéni preferencia (és eléggé esélyes, hogy az a billentyű pad printed).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #60065 üzenetére
Én nem kockáztatnék, olcsónak olcsó, de szállítási költséggel együtt már nem olyan olcsó (205 esetében 1 ml = 2 gramm).
A kupakkészletekre is azt mondom, hogy noname létükre meglehetősen drágák, ez már Infinikey vagy EPBT árkategória, akik minőség terén bizonyítottak. Éppen írni akartam, hogy a Chocolate és Miami nem lehet dyesub, aztán megláttam az egyetlen review-t hozzá, amit megerősít ez és ez a bolti kép is).
-
dqdb
nagyúr
[link]
kupakprofilok összehasonlításatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz < CyberBob > #60042 üzenetére
Villog, ahogyan a többi csillámpónié is. Egyedül a mára kihalt monokróm háttérvilágítás esetében fordult elő némelyik billentyűzeteknél, hogy teljes fényerőn nem használtak alacsony frekvenciás PWM-et (az egy generációval korábbi CM-ek 150 Hz-en vibráltak, a mostani passz).
-
dqdb
nagyúr
válasz haxiboy #60025 üzenetére
Van egy szett Gateron Clearem itthon, a Zealio féle pimpelt változat, de ez már túl puha.
A Zealiókat ugyan a Gateron gyártja OEM-ként, és ennyi, mert mindennek nevezhető, csak pimpelt Gateronnak nem. És nem is lineáris, mint a Gateron Clear (ami tényleg nagyon puha).A világítás milyenségét még meg kell néznem, mert emlékeim szerint a Cherry RGB-nél ott a PCB-n van a led így mindenképpen áttetsző háznak kéne lennie.
Mivel én sem tudtam, hogy mi a helyzet a LED-ekkel, ezért csak áttetsző házas kapcsolót linkeltemA Screw-in stabok valószínű no-go, a K70 Plate mounted.
Plate mounted stabilizátorból csak legfeljebb közepes minőségű van (a Cherry sajátja), valamint a linkelt helyen akad Everglide Panda, amiről olvastam már jót, de olyan még nem tesztelte, akinek adok a szavára. Akár cseréled, akár meghagyod, a kenés mindenesetre kötelező, ha nem szereted a csattogását.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz haxiboy #60011 üzenetére
[link]
Mondjuk én élnék a lehetőséggel, és biztosan nem Cherry kapcsolókkal építeném újra. Sokkan olcsóbban ott van a Cherrynél kevésbé reszelősen járó Gateron Red (kicsit könnyebb rugó) és Yellow (kicsit nehezebb rugó), kicsit drágábban a smooth érzést tökéletesen hozó és ezen a téren a Cherryre köröket verő Everglide Sakura Pink (hasonló súlyú rugó).Valamint ha a nyák támogatja a screw-in stabilizátorokat, akkor a gyári csattogós hulladékok helyére Everglide vagy Durock + némi szilikonzsír kenésre.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz gaben22 #59940 üzenetére
Szállítás $6 meg majd a világrekorder ÁFA.
+3500 forintos vámkezelési díj a postátólEléggé minimalista sajnos a készlet, de 20%-kal olcsóbban ez még simán belefér. Nekem három nyűgöm van vele: ha már az alsó sor R4 lett és nem R5, akkor az R2 ↑ rettenetesen hiányzik (ég és föld kényelemben), emellett az F és J nem mélyített változata is jól jönne, valamint jöhetett volna egy spacebar kit is.
Amúgy másik hat MT3 ABS készlet is megy most: a mostanra már klasszikusnak nevezhető színvilágú MT3 Jukebox, az Olivetti színeket hozó MT3 Camillo, az MT3 Susuwatari, az MT3 BoW és MT3 WoB, valamint az MT3 profil alapját adó IBM 3277 színvilágára hasonlító MT3 3277 (bárcsak a többi készlet is erről másolta volna a kiteket). És persze ott van még a MT3 PBT dyesub változata a több profilon is népszerű Extended 2048-nak.
A korábbi évi egy MT3 készlethez képest most kánaán van
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ilyen_85 #59929 üzenetére
Igen, vannak designerek, akik adnak erre, és van a Drop Bár ki tudja, lehet, hogy ők az absztrakt műalkotás műfajában indulnak. és nem csak rányomtak az autoroute gombra a nyáktervező programban.
Láttam már ezt a nyákot, és olvastam is ai03 leírását a folyamatról: minden ívet kézzel rajzolt meg apró görbedarabokból és napokig tartott a teljes nyák csinosítgatása. A Polarisé sem volt csúnya, de ez még egy szinttel feljebb van.
Vajon mennyibe kerülhet a vám a Vegára?
Vám semennyi, az számítástechnikai dolgokra nincsen, csak 27% áfa és futárcégtől függő mértékű vámkezelési költség lesz, Mindenesetre menjél majd biztosra, és a vámkezelési nyilatkozatra ne csak azt írd rá, hogy billentyűzet, hanem azt, hogy számítógép-billentyűzet.Ha beleugrasz, mindenképpen vegyél egy extra PCB-t is. Egyedi PCB esetében aranyat érhet, ha van kéznél egy tartalék, akármi történhet (én általában extra PCB + másik anyagú plate kombinációt szoktam venni pluszban). Ha eljössz megnézni, akkor a Vega 60%-os változatának nevezhető Polarist tudok mutatni.
[ Szerkesztve ]
-
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59918 üzenetére
Ha megveszed AliExpressen a legolcsóbb raktáron lévő dolgokat, akkor az rád fog rohadni, ahogyan a teszkós bringa is. Ha a nevesebb dolgokból, de még mindig raktárról elérhető elemekből építkezel, mint mondjuk DZ6x nyák vagy Tofu ház, akkor némi bukóval el tudod adni (vagy meg is tudod venni olcsóbban használtan). Ha pedig group buy során elérhető dolgokat veszel, mint GMK/KAT/Infinikey/EPBT/SP SA kupakkészleteket és kiteket (például a Vega), akkor a piac jelenlegi állása alapján ezekből nulla bukóval tudsz majd később kiszállni, és ehhez legfeljebb órák kellenek csak.
-
dqdb
nagyúr
Az AliExpressről eltűnt eredeti az raktáron lévő készlet volt azonnali szállítással, ez group buy valamikor jövő évi szállítással, ezért olcsóbb ez. Az átszínezések közül nem látok EU-n belül Silent Alpacát, mint a legkönnyebben elérhető változatot, a Ghost és Seriko elfogyott, más halkított JWK/Durock pedig tudomásom szerint nincsen.
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59911 üzenetére
A billentyűzet ezen a téren hasonlít a bringákhoz: az építés nem arról szól, hogy olcsóbb lesz (sőt, pontosan ugyanazt olyan kétszeres-háromszoros áron tudod csak kihozni a méretgazdaságosság miatt), hanem a lehetőségekről, mint anyaghasználat, programozhatóság, komponensek kiválasztása. És sokszor a hónapokig tartó várakozásról, mert a legtöbb alkatrész nem érhető el raktárról.
Ha van kedved és a pénztárcád engedi, akkor vágj bele, mert szerintem megéri, csak ne számíts gyors végeredményre.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
NK65 Olivia Edition
Nőiesebb színvilágú 65%-os hotswap billentyűzet, QMK+VIA támogatás, kizárólag ANSI kiosztás, DSS profilos kupakok (DSA-hoz hasonló szferikus felület, soronként eltérő magassággal), műanyag ház, gyárilag 205g0-lal kent JWK lineáris kapcsolók, lesz európai proxy is hozzáÍgy és így néz ki a speciális kiadás alapjaként szolgáló kupakkészlet, ez a billentyűzet nem ezekkel a kupakokkal jön, csak a színvilág fog megegyezni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59909 üzenetére
Kezdek lemondani az ISO-rol.
Én a hotswapről mondanék le, az ISO sokkal kevésbé korlátoz a lehetőségekben, mint a hotswap. 60%-on nagyon nem mindegy a kiosztás sem (alsó sor és Fn helye például), én például hotswapban nem kapom meg azt, amit szeretek.Hol van az ESC a 60%-os magyar billenytuzeten?
Ha QMK vagy más programozható firmware van a billentyűzeten, akkor ott van, ahová teszed, nálam ez Caps+`, Caps+Space és Fn+`, a következő 60%-osnál split Backspace-nél a jobb felső sarokba is odakerül dedikáltan.Ha nem konfigurálható ilyen szinten a 60-65%-os billentyűzet, akkor nem az a kérdés, hogy hol van az Escape, mert az a bal felső sarokba kerül, hanem az a kérdés, hogy hol van a 0, ami tipikusan az Fn+Esc kombinációval tudsz elérni.
Talaltam 1 ilyet: Link
Ez nem hotswap, és mivel támogatja az elrontott staggert is, ezért a két alsó sorban "élmény" forrasztani az ementálira emlékeztető nyák miatt (a nem hotswap DZ60 ugyanez). Most nézem, hogy délre néznek kapcsolók, ez a nyák kerülendő, inkább a DZ60.Olyan 40eFt-ig tudnek nyujtozkodni a komplett billentyuezetre szamolva, ha van valami best by vetel, akkor az erdekelne.
Legózva sajnos szinte esélytelen ennyiből, hogy ne a spórolásról szóljon minden lépés, készen kell használtat venni, úgy talán.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59904 üzenetére
Vagy csak azert nem ajanlott, mert ez 60%-os?
A 60%-kal semmi probléma sincsen, a legjobb méret szerintem, a billentyűzeteim fele 60%-os.Az, amit linkeltél, a kiosztás miatt nem ajánlott, mindkét dedikált kurzorblokkos 60%-os layout jónak tűnik képen, azonban a gyakorlatban borzalmas. Ázsiában népszerűek ezek a kiosztások, Európában és Amerikában pedig mindenki utálja
Mert igazabol nekem a TKL, vagy akar a 100%, es a 65%-os meret is megfelelne.
A 65%-os méret is jó (főleg ha van blocker az alsó sorban a kurzoroktól balra, így nincsen a Space jobb oldala 1u billentyűkkel túlzsúfolva), a 75%-ot már csak feltételekkel tartom jónak, a TKL-t pedig nem tartom jó kiosztásnak. A klasszikus 100% ismét jó szerintem.A GMMK-n kívül a következő ISO-t támogató hotswap nyákokról/billentyűzetekről tudok (ezek része vagy group buy, vagy drága, vagy nem mindig elérhető):
60%: HS60, BM60
65%: Mark 65, CU65
75%: KBDfans Bella, YMD75v3
TKL: CU80Azt is hozzátenném, hogy a hotswap szerintem messze nem az a hű, de jó dolog. Papíron igen, azonban a gyakorlatban nem vagyok a rajongója. Akad itthon mindkettő megoldásból: a Kailh-t használó XD75-öt diódaforrásnak használom egy ideje (az egyik socket feltépte a forraszpontot a nyákról, és nem nőtt annyira a szívemhez a kiosztás, hogy a javításába időt öljek), a kapcsolótesztelésre vett CU80 egy ideje kapcsolók nélkül várja a szekrényben, hogy eldöntsem, mi legyen vele, a harmadik ilyennel szerelt billentyűzetet pedig eladtam. Mill-Max vonalon egy 60%-osom van, azt fogom használni a jövőben kapcsolótesztelésre. Minden mást pedig forrasztok.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59877 üzenetére
Ez alkatrészenként összeadva kevesebből kijön, és egy Tofu azért nem egy hype-olt custom, ahol a kit ára kilőtt az egekbe, hanem egy bármikor megvásárolható belépő szintű dolog. Hasonló kategóriás építéseket heteken keresztül sokáig látok hirdetve Discordon. A kiosztásról nem tudok jót mondani, csak azt, hogy bár elméletben praktikusnak tűnik, a gyakorlatban borzalmas, és nem igazán találkoztam még ellenvéleménnyel.
Megnéztem, KBDfans oldalán 245 dollárba kerülne ez összeszerelve, áfát és egy olcsó kupakkészletet hozzáadva is a hirdetési ár alatt lesz a vége.
Piftuka: ezekhez emlékeim szerint kizárólag a saját vevőjük volt jó.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz octacore #59834 üzenetére
[link]
gőzöm nincsen, hogy milyen, bár az eléggé biztosan kijelenthető, hogy egy nem világítós, cserébe a világos színe miatt a monitor fényénél is tökéletesen látható Cherry Stream 3.0-val többre mennél billentyűzetként[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59838 üzenetére
Szokj rá a rétegekre és rendeld meg holnap a Vegát PC plate-tel.
Vagy ha túl kicsi az ízlésednek, akkor jön ebből a 3D nyomtatott házas változat relatíve olcsón FR4 plate-tel. Vagy várj egy top mount vagy gasket mount TKL-re, ami nem fém plate-tel jön (FR4, CF a keményebb gépelési élményért, PC, POM a lágyabbért), és lehetőleg nem tartalmaz rézsúlyt (és akad hozzá külön numpad). Vagy ebből a GH-n még nem szereplő, hagyományosabb második kiosztás FR4 plate-tel vagy plateless megoldással.
Kapcsolóból pedig menj biztosra és Zilents. Ha érdekel, akkor a 60%-os ultrahalk billentyűzetemet kölcsön tudom adni, bár az lineárisokkal van szerelve, vagy egy halkítottat Aliazokkal.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59836 üzenetére
Úgy is nézheted, hogy 160 USD + 33e HUF elköltése után is helyben topogsz
MyKeyboardnál pár JWK lineáris van 300 darabos kiszerelésben 129 euróért (Alpaca, Mauve és Lilac), valamint a 60%-os Plain60-C PCB-ből van kettőt fizet hármat kap 66 euróért. És ez a mini 1800-as kiosztású full TTH kit is egész jó áron van.
-
dqdb
nagyúr
Candykeys-nél ma 12% kedvezmény van mindenre, még group buyokra is, nem csak a készleten lévő dolgokra. Oké, túl sok minden készleten, mert ami megjön, azt tipikusan pár óra alatt lerabolják, de a maradékban is lehet találni jó dolgokat, mint például 205g0, JTK tálcák kupaktárolásra vagy pár Leopold.
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #59811 üzenetére
ettem átlátszó címkézhető keycapet, azóta is csinálom a feliratokat hozzá!
Újabb pénzköltési javaslat, mert ma ilyen kedvem vanA KAM Playground készletből a Stream és Audio kiteket nézd meg, én pedig csuklani fogok.
Domonkos: touch typist gang és szemléltetésként XDA profil, amin a legkönnyebb félreütni az összes profile közül?!
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Andor22 #59807 üzenetére
Várjál, hülyeséget beszélek, ez a Logitech kivétel, és nem floating design, azaz kisebb lesz a fényszennyezés a kupakok között/mellett, valamint azonos kapcsolóval halkabb is lesz.
Az alsó sor továbbra is áll, ha nekiáll kopni (ami a gyártási technológiába van kódolva a legtöbb világítós billentyűzetnél, hogy előbb-utóbb fog, csak a mikor kérdéses, ami persze lehet sok év is akár, ha szerencséd van), akkor nem tudsz rá kupakkészletet venni, csak a Logitechét, ha árulja külön (korábban árulta, legutóbb nem láttam).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz copass #59801 üzenetére
Ezek a billentyűzetek nem arra készülnek, hogy szétszedd őket, hanem arra, hogy ők összeszerelik, te pedig használd.
Ami arra készül, ott azért jár manapság beszólás, hogy miért hex és miért nem torx a csavar
Domonkos: A fontos resze meg lemaradt: 2 gomb es keves kezmozgas vs 1 gomb lenyomás de sok kezmozgas
Funkciókat tenni a funkciósorra alsó soros Fn mellett ezért hibás dolog, mert eléggé nyújtózkodós elérni az alap kéztartáshoz képest. Ezért építek osztott jobb Shiftet az Fn1 számára és ezért lesz a Caps Lockból Fn2, így a Caps+RTY már minden, csak nem nyújtózós és simán egykezes.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Andor22 #59767 üzenetére
Egyik kutya, másik eb, ugyanaz a világításorientált floating design mindkettő, ahol ennek hatására a billentyűzetfunkció csorbul kissé. A CK530 és nem magyar Ducky One 2 TKL között ár-érték arányban semmi sem éri meg, ez alól kivétel, ha pont olyan átmenetes csillámpónit képes az asztalodra varázsolni, amire mindig is vágytál, mert mint billentyűzet nem nyújt többet.
A kettőből a Logitechet az idióta alsó sora miatt kevésbé venném meg.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Amikor látok egy customot ízlésesen elhelyezett encoderrel, ami beleillik a designba és nem csak feltesznek egyet, mert menő, akkor nekiállok gondolkozni, hogy mire használnám. Az első triviális ötlet persze a hangerő-szabályozás lenne, azonban ott van a bal kezemtől 40 cm-re a fejhallgató-erősítő böszme nagy tekerője, ami ráadásul a fülnek kellemes tónusú relécsattogással teszi a dolgát, így az kiesik, némításra pedig tökéletes a Caps+R. A következő ötlet a háttérvilágítás szabályozása lenne, azonban azonnal leesik, hogy eleve vagy be sem forrasztom a LED-eket, vagy ha gyárilag van rajta, akkor az első dolgom a
BACKLIGHT_ENABLE = no RGBLIGHT_ENABLE = no
sorok beírása a rules.mk-ba.Aztán itt elfogynak az ötleteim, mert minden más ötletem hotkey-re téve ugyanolyan kényelmes. Ha megélhetésként CAD-del/grafikával foglalkoznék, akkor persze SpaceMouse-szerű firmware-rel nagyon jól jönne egy nagyméretű és benyomható encoderes billentyűzet, de fejlesztőként ötletem sincsen, mire lenne jó.
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59780 üzenetére
Az említett típus 2-3 évvel idősebb nem black változatán a membrán még 15-16 évesen is meglehetősen jó állapotban volt, ezért írtam azt, amit, azaz, hogy tartaléknak jó lesz. 2007-2008 után membrános Logitech esetében már árkategóriától függetlenül nem tanácsolnék ilyet, az tartaléknak se lenne jó.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Ha sikerül lecserélni azt a billentyűzetet, akkor nehogy kidobd, tedd el szépen tartaléknak. Amikor azt gyártották, akkor a Logitech még rendes minőségű membránt tett a billentyűzeteibe, ami nem keményedett fel az évek vagy hónapok során, és ez már nem lesz igaz az újra, akárki is gyártja, ha az is membrános lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Hortagar #59774 üzenetére
Szerintem nincsen ilyen. HA-n látni elvétve próbálkozásokat komponensek eladására, nem tudom, mennyire hatékony. Én, ha el akarok adni valamit, akkor az MyKeyboard Discord szerverére mentem és fogok menni a jövőben is, főleg európaiak lógnak ott, és Európába még nem vészes a szállítási költség*, és tényleg pörög a piac, ha nem túlárazva akarsz eladni valamit. Mondjuk egy valami van, amit én nem adnék el soha, ez pedig a lube. Megromlani nem fog, de akkora hiánycikk tud lenni időszakosan mind a 205g0, mind a 320x, hogy inkább megtartom a felesleget.
* persze nem pár ml lube-ra gondolok, de egy minőségi kupakkészlet, billentyűzetnyi felkapottabb kapcsoló árába már belefér a vevőknek, komplett custom esetében pedig simán
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mclovin #59758 üzenetére
Ezt neked kell eldönteni,
A 40-60 dollár is igazából még mindig csak az olcsó kategóriát jelenti (a kinézett készlet számít olcsónak), a 60-80 dollár a középkategóriát (amiben találni nagyon is jó darabokat), afelett pedig már nem az AliExpressről vásárol az ember kupakokat random gyártótól. Fontos megjegyezni, hogy dyesubbal nem érhető el a sötét háttér-világos felirat, csak a világos háttér-sötét felirat (az ezt kiküszöbölő reverse dyesub pedig még extrának számít és drága folyamat). Ha nézelődsz, mindenképpen nézd meg a vevők fotóit is, azok sokkal többet érnek, mint a gyártói képek.
Tai-Haót is nézzél, közepes vastagságú PBT doubleshot, valószínűleg most is egy általuk gyártott kupakkészlet van az Anne Prón. Ők a háttérvilágításos kupakokra vannak rámozdulva, szóval a feliratok háttérvilágítás nélkül nem biztos, hogy jól fognak látszani.
Az Anne Pro 2 egy teljesen jó 60%-os billentyűzet, ne az alapján sorold be, hogy neked mennyibe került. Ha tervezed, hogy leváltod, akkor célzottan arra való kupakkészlet helyett lehet, hogy érdemes olyat nézni, ami támogatja azokat a kiosztásokat is, amelyek szóba jönnek nálad, mint utód.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Mclovin #59752 üzenetére
Az áráért egészen jónak tűnik a vevői fényképek alapján (a \| billentyűt fordítva rakta fel az illető ...). Közepesnél kicsit vastagabb kupak, nincsen látványos PBT kiflisedés. A Backspace feliratozása nem jött össze stílushelyesen, Több fotó alapján függőlegesen sem sikerül mindig a középre igazítás, de legalább soron belül konzisztens, így nem annyira feltűnő.
Aztán feltűnt, hogy top printed, azaz nem dyesub, csak festett, így hamar kopni fog a felirat. Azonban mivel jobbat ennek a duplájáért-triplájáért kapnál, ezért még így is megéri szerintem (ennél drágábban láttam Carbon koppintásokat).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #59751 üzenetére
Nos, nem tudom, nekem fejlesztőként nem csak a fejlesztőeszközben kell billentyűzetet használnom. És adják magukat a kérdések, mint hogyan navigálsz kurzorok nélkül egy táblázatkezelőben? Vagy hogyan választod ki egy combobox vagy listbox egy elemét kurzorok használata nélkül egy dialógusablakban? Az egér használata természetesen nem ér.
-
dqdb
nagyúr
válasz fojtviki #59739 üzenetére
Corsair esetében valamilyen Cherry MX lesz a kapcsoló, aza például itt. Közeleb nem tudok RGB házas Cherryt.Most nézem, hogy silent, na olyanból RGB házas változatot csak 70 darabos mennyiségben tudok linkelni.Amíg megjön, addig Scroll Lock alól lehet például kannibalizálni a kapcsolót.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #59727 üzenetére
Szabályosan, kell .. micsoda nagy szavak, mintha törvény lenne a billentyűzet használatára kőbe vésett szabályrendszerrel
Egy billentyűzeten szerintem nem szabályosan kell gépelni, hanem kényelmesen, ami kényelem emberfüggő és ami kényelem mehet a hatékonyság rovására.
A Ctrl, Alt és Shift kombinációkat mindig az adott oldali módosítóval nyomom le, minek mozogjon két kezem, amikor eggyel is meg tudom oldani.
7: én a jobb Win gombot beáldoztam, az fixen ↓ lett, mert túl sokszor nyílt meg a Start menü
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59710 üzenetére
Viszont mondjuk ott a HHKB ami elvileg programozásra van valamilyen szinten és ott sincs kurzor.
A HHKB célközönsége modal editorokat használ (vi, vim és társai), ott a két billentyűs kurzor nem bonyolítja úgy a dolgokat, mint a legtöbb IDE-ben megszokott modeless editor. Ez utóbbiban a Ctrl+Shift+→ eléggé gyakori kombináció például fejlesztés közben, és dedikált kurzor hiányában egy Ctrl+Shift+Fn+D már négy billentyűs kombinációként kényelmetlen tud lenni.Illetve még az kimaradt, hogy tudsz külön alkatrészeket is ajánlani nulláról való építés esetén, vagy azt annyira nem javaslod jelenleg, jobb vételek amiket küldtél?
Ez egy kicsit összetettebb téma annál, hogy gyorsan ki lehetne fejteni, mert eléggé attól függ, és wall of text lesz a vége részemről és gyakorlati tapasztalat híján szinte garantált mellényúlás a részedről (én is mellényúltam az első építéssel a kiosztást tekintve, és azóta is több billentyűzetet adtam el, mert az elmélet nem működött nálam gyakorlatban).A linkelt NK65-öt tudom ajánlani, ami relatíve olcsó, és amiből kudarc esetén is ki tudsz majd szállni bukás nélkül vagy minimális bukással, míg egy alkatrészenkét összelegózott billentyűzetnél a beletett pénz harmadát-felét biztosan elbuknád. Megismered vele a layereket, és szerencsés esetben megragad nálad hosszú időre, rosszabb esetben határozottabban fogod tudni, hogy mit is szeretnél.
Customot pedig nehéz nyugodt szívvel ajánlani úgy egy rakás pénzért, hogy nem tudod, hogy mit szeretnél. Ezeknél az időzítés is fontos, hiszen úgyis group buy lesz, ami indul valamikor és szállít valamikor hónapok múlva. Ami jelenleg tetszik nekem (és nem neked, ez rettenetesen fontos) a 60-65%-os felhozatalban, az jövőre indul csak valamikor Q1-ben. Vagy ami annyira mindjárt, hogy ma, az még kategóriáján belül is a legdrágábbak egyikének számít. Vagy ami hamarosan, azaz szombaton, az pedig a plusz oszlop miatt szélesebb, mint egy 65%-os, vagyis szélességben közelebb áll már egy TKL-hez, mint egy 60%-oshoz. Ezeket csak azért linkeltem, hogy lásd, körülbelül miről van szó, de nem ajánlom, hogy tapasztalat és kutatómunka nélkül beleugorj gyorsan valamelyikbe.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Persze, újoncoknak a 65%-os a leginkább felhasználóbarát kiosztás szerintem is. Főleg akkor, ha az alsó sorban van egy 0.5u blocker a kurzorblokk elválasztására, így nem folyik össze a billentyűzet jobb alsó sarka a sok 1u billentyűvel.
-
dqdb
nagyúr
a legtöbben a dedikált kurzorbillentyűket hiányolják azokról a billentyűzetekről
QMK + modtap és könnyen orvosolható a dolog. Az Fn+WASD, Fn+IJKL vagy Fn+HJKL eléggé kényelmetlen lenne szerintem is, de így megkapom az egy billentyűs kurzorokat a jobb Shift/Ctrl/Alt/Win billentyűkön megtartva azok eredeti funkcióját. Ezért nem ajánlom a nem teljes mértékben programozható 60%-os billentyűzeteket, mert ott erre esélyed sincsen (kivéve ha rémlik, akkor az Anne Pro 2-t, ami tud ilyesmit).vviktorr16: az újból építésnél olcsóbb lehet a használtból építés kategória. MyKeyboard Discord szerverén most is látok például HS60 ISO PCB-t 45 euró + szállítási költségért Durock stabilizátorokkal együtt, szóval úgy feléért az új árának.
freelanced: ha nem sietsz, akkor ez. Kapsz egy komplett ANSI hotswap billentyűzetet a jelenleg legjobbnak tartott lineáris kapcsolóval, PBT dyesub kupakokkal. Persze nem CNC-zett alumínium, hanem műanyag a ház, de abból minőségi darab, és ezen tudtak költséget spórolni, valamint a Milkshake tematika miatt valószínűleg könnyű lesz eladni a jövőben, ha arra kerül a sor, és a mostani ára sem csillagászati.
Kisebb időátfutású rendelésre ott lenne a Drop ALT, de abból a high profile változat barebone-ként 190 dollár, kapcsolókkal-kupakokkal 230 dollár, amire még rájön az áfa, és csak 3 pines kapcsolókat támogat.
Vagy a korábban másnak linkelt CU65, de az is drágábbra jön ki és ki tudja, hogy mikor lesz ismét elérhető.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz vviktorr16 #59697 üzenetére
Valami EU shop létezik ahol meg tudok rendelni mindent?
Mechboards
Optic Boards
KeycapsssEzeken a helyeken van a legnagyobb esélyed megtalálni minden komponenst, de látatlanban is azt mondom, hogy nem fog sikerülni, mert ezek nem nagy cégek nagy raktárkészlettel, hanem egy emberes hobbicégek, KBDfans és KPrepublic lesz a te megmentőd sok hetes postára várakozás után.
Nem hotswap nyákból mi a választék 60% / 65% méretben?
60%-os méretben jobb tray mount kompatibilis nyákokat (Wilba-féle WT60 variánsok, Plain60-C, Doddle60) vagy nem tudok azonnal elérhető helyen, vagy szállítással együtt drága lenne vagy mini USB-vel szerelik, ami házaknál okozhat problémát. Kínából így marad a DZ60 vagy XD64, amelyeket ementáli sajt jellege miatt nem egyszerű kezdőként kezelni.Házból az olcsó műanyag, a KBDfans 5%-os háza és Tofu a három legolcsóbb lehetőség.
65%-osban DZ65 vagy KBD67v2 nyák kell a KBDfanstől, mellé olcsó műanyag vagy Tofu65 ház, vagy a kezdőlapon lévő KBD67LITE-ra várakozás. Vagy XD68 nyák és hozzá ház a KPrepublictól.
Plate-ből pedig olyan, ami jó az adott házhoz, ezt már nehéz lenne részletezni.
A billentyűzetépítés nem a hirtelen megvalósítható dolgok egyike.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59695 üzenetére
Yiancar nem ma kezdte a nyáktervezést és neve van ezen a téren.
Az északra néző kapcsoló és lyuk a két extra lábnak ebben a kategóriában alapnak számít, hiszen elég sok ember GMK kupakkészletet használ, a Cherry profil pedig akad délre néző kapcsolóknál valamelyik sorban. Az, hogy a Drop és a Glorious hülye volt, egy dolog, de nagyon nem az az általános.
-
dqdb
nagyúr
válasz vviktorr16 #59691 üzenetére
60%-os méretben HS60 PCB, ehhez kell ízlésnek megfelelő plate-et és a keretnek megfelelő házat nézni.
65%-os méretben nincsen tray mount házzal kompatibilis ISO hotswap nyák. Készen ez akad előrendeléses módon időnként megnyíló időablakkal.
Megoldás lehet még egy USB-USB konverter alkalmazása a billentyűzet és a gép közé. Vagy mondjuk egy WASD Code TKL beszerzése, és a gyári külön nyákon lévő vezérlés lecserélése erre.
Bármi más az group buy (vagy jövőbeli extrája) és 100e felett lesz.
-
dqdb
nagyúr
válasz vviktorr16 #59684 üzenetére
Szerintem nincsen ilyen polcról/virtuális polcról levehető formában ISO-ban. Group buy/előrendelés vagy komponensekből legózás hotswap nyákkal már létező dolog.
A Duckyk korlátozottan programozhatóak, de az elsődleges layert nem tudod átdefiniálni.Részben át lehet, de konkrét modelltől függ, hogy melyik billentyűket nem, és ahogyan írtad, SF-nél nincsen Caps Lock, ahogyan Mininél sem.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59674 üzenetére
Én ... nem tudom elengedni a dedikált F gombokat, így az 5 soros, vagy annál kisebb kiosztások (magyarul 70% alattiak) szóba se jöhetnek. Layerezni se szeretek.
Én sem tudok élni a funkciógombok nélkül, fizikai formában mégis pillanatok alatt elengedtem az F-sort és akkor sem azt használom, ha van.A KBD75/XD84 mintára összenőtt F-sor a használhatatlanságot súrolóan rossz szerintem (főleg a blocker nélküli 15×1u F-sor). 0.5u távolságnál már kényelmetlen nyújtózni, az 1800-as 1u távolságát pedig el sem bírom képzelni, milyen lehet. Egyik billentyűzetemen 0.25u távolságra van az F-sor, magas kupakokkal elmegy, de ott is sokszor Caps+szám lesz belőle.
-
dqdb
nagyúr
válasz Radeon_5 #59667 üzenetére
[link]
Nálam így és hasonlóan néznek ki a kiosztások, én is használok kombókat rétegre helyezve. Double tap és long tap nem vált be (túl sokat hibáztam), chordingot nem próbáltam. Az F-sor hiányával semmi probléma nincsen, sokszor a TKL-t is F-rowless módon használom, mert nem kell nyújtózni és a Caps kézre esik.A 40%-os és Preonic kiosztásom nincsen megrajzolva, csak forrásszövegként léteznek, de hasonló képzelj el, csak még plus rétegekkel a hiányzó billentyűk számára.
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59648 üzenetére
Nem tudom neked milyened van vagy meddig mentél el ebben a dologban
Többször és túl messzire, és várhatóan ma délután ásom tovább a gödröd. De én úgy vagyok vele, ha megtehetem, akkor miért ne tegyem, de ez én vagyok és kétlem, hogy ez lenne a bölcs döntés. Akárhogyan is döntesz, a saját lehetőségeidet mérlegelve vágj bele, mert drága dolgokról van szó.Most ezt csak úgy fél füllel hallottam de van valami Happy Hacking Keyboard ami magyar fejlesztés nem?
Van a HHKB, mint billentyűzet kapacitív kapcsolókkal, amelyet a rajongói imádnak, míg mások túlárazottnak tartanak.Van a HHKB, mint kiosztás, amelyet a HHKB billentyűzet ihletett, azaz ANSI Enter, felette Backspace, a Backspace helyén két billentyű, 7u Space és a két szélső billentyű hiányzik.
És van az UHK, amire te gondoltál.
Egyébként esetleg arról tudsz írni, hogy érdemes-e rendes méretű billentyűzetet nézni?
Igen és nem. Teljesen emberfüggő, hogy kinek milyen kiosztás a kényelmes, van, aki ragaszkodik minden billentyűhöz, van, aki a minimális kézmozgást helyez előnybe. És akkor mivel ez szubjektív, ezt a következő bekezdésekben minden mondat elé tessék odaképzelni a szerintem szót, mert nem kinyilatkoztatást teszek, hanem a véleményemet írom le, amely biztosan eltér másokétól.A 100%-os kiosztásnak van értelme, azonban a jobb kézre eléggé sok munkát helyez, mégis úgy kezelem ezt, mint egy szükséges, de vállalható rosszat.
A TKL szerintem egy nem jó kiosztás. Azt állítja, hogy nagyobb területet ad az egérnek (ami igaz is), de ezt nem jól teszi. A jobb kezed továbbra is nagy távolságokat mozog a billentyűzet jobb oldala, a kurzorok és az egér között, valamint feláldoz olyan billentyűket, mint a Num+, Num- és Num*, amelyekre szános alkalmazásban épül hotkey, de a legtöbb TKL-re nem kerülnek rá ezek az Fn rétegre (pontosítva még egyet sem láttam, saját firmware-ben persze feltettem).
A TKL-nél sokkal jobb kiosztás szerintem a compact 1800 és mini 1800 (nem próbáltam még, egy group buy-ra várok, és azután fogom, tapasztalatok alapján sejtem, hogy jó lesz). Csak 1 billentyűnyivel szélesebb, mint a TKL, cserébe megmarad a numpad, ha sok számot kell bevinni, a kurzorok közelebb esnek a betűkhöz, így a jobb kezed kevesebbet mozog, az egér elengedése nélkül tudsz Entert nyomni, és a kurzorok feletti hatos blokk is megmarad.
Szintén a TKL-nél sokkal jobb kiosztás a 65%-os, ahol még több hely marad az egérnek vagy ha kell a numpad, akkor a southpaw 65%.
Azonban minél inkább mész lefelé méretben, annál inkább az kell, hogy a billentyűzet idomuljon hozzád, és ne te a billentyűzethez, szerintem a 75%-os méret ez a határ, alatta nem vennék olyat, aminél nincsen 100%-ban konfigurálható firmware.
Én 60%-os kiosztáson kiválóan elvagyok két feltétellel: programozható firmware és a jobb Shift osztott legyen, mint itt, ahol az extra gombra Fn kerül (és alsó sorból is jobban kedvelem a képen lévő 7u Space-es kiosztást, de ez nem dealbreaker).
60% alatt el vagyok veszve, próbáltam 40%-ost , és hetek alatt sem bírtam megszokni, ahogyan az ortolineáris kaland is sikertelenül végződött (XD75, Preonic), ezután a split ortolineáris kalandba pedig bele sem fogtam, hanem eladtam a meg sem épített billentyűzetet.
Ellenben a split jó dolog hagyományos kiosztással, most egy ergo TKL-en gépelek, és imádom.
Szóval a kiosztás emberfüggő, és hiába gondolod azt, hogy X dolog működni fog nálad, nem biztos, ahogyan az ellenkezője is.
Szerinted az hogy többet ér majd használtan igaz lesz a jövőre nézve is vagy inkább csak a mostani helyzet miatt van ez így? Ha vissza is esne általában árában megy el vagy azért bőven veszít abból?
Ezt senki sem tudja. Amúgy is erőteljesen növekedett az érdeklődés a customok iránt, erre a covid még ráerősített, így most minden felborult és keresleti piac van. Tavaly ősszel egy hónapig vakarózhattál, hogy kell-e neked ai03 60%-os Polarisa, amiből végül 1000 feletti rendelés jött össze (ami szám akkoriban csodaszámba ment). Múlt héten rajtolt ai03 65%-os Vegája (ami lényegében a Polaris áttervezése a nagyobb kiosztásra), az 1000 darabos készlet kevesebb, mint 1 perc alatt ment el.Szóval ilyen túlfűtött piac mellett nehéz jósolni, de ahogyan a robbanás előtt is bukás nélkül tudtál kiszállni elismert tervezők modelljeiből, ez valószínűleg hosszútávon is megmarad. Idén három billentyűzetet adtam el olyan áron, hogy ne bukjak (azaz bekerülési költség + PP sarc + szállítási díj), ezeknél 3 óra, 22 óra és 45 perc telt el a hirdetés felrakása (adott Discord szerver) és a Paypal fizetés között.
Az építés ezek alapján akkor azért bőven az 500 dollár és afeletti kategória.
Olcsóban is lehet mérettől és megcélzott szinttől függ, a becslésem úgy a dolgok közepére lőtt a ház-plate-nyák hármas terén. 200 dollárból már jó 60%-os lehet építeni fémházzal KBDfans oldaláról, csak ezeknek a piacképessége sokkal alacsonyabb, ha az eladás is a gondolataid között van.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59665 üzenetére
Azt megkérdezhetem, hogy véleményed szerint a Cherry MX felett miket érdemes nézni, mik ajánlottak?
A Topre nem felette van, hanem mellette, más világ. Ahogyan az Alps is más világ.A clicky kell, akkor egyértelműen clickbaros Kailh Box, ha lineáris, akkor valamely JWK/Durock gyártmány (tucatnyi néven futnak), Gateron Milky Yellow, Gateron Ink vagy Novelkeys Cream. Ha taktilis, akkor az ízlésfüggő, ez az egyetlen terület, ahol szerintem a Cherry az amúgy se nem igazán taktilis, se nem simán járó barnájával nem a futottak még kategória, mert sokan azt a minimális taktilitást szeretik, amit az nyújt (bár a Gateron Brown hasonló, csak simábban jár, szóval olcsóbban is van jobb).
Mert eddig amiket hallottam, láttam (Gateron, kailh ) inkább alatta voltak mintsem felette.
Inkább termékeket lehet hasonlítani, nem gyártókat. Az alapszínű Kailh-t én a Cherry alá tenném, az összes többi terméküket fölé, míg a Gateronnak a teljes termékválasztékát, ahogyan a JWK/Durock teljes termékválasztékát is.Avagy azok már nem nagyon érhetőek el előre megépített billentyűzetekben csak custom esetén?
Ez általában így van, bár készen kapható billentyűzetben előfordul Kailh Box vagy Gateron, és ennyi.Gondolom a mostaniban levő sima membrános megoldás sem a tartósság mintaképe de egyetlen alkalommal sem hagyott ki vagy ragadt be stb a sok év alatt.
Gyakorlati tapasztalat híján erről nem tudok nyilatkozni, az azonban biztos, hogy membrán és membrán között hatalmas különbségek vannak, ha nem költségspórolás a cél, akkor tudnak jót gyártani. Emellett a Topre tényleg kapcsoló alapú, azaz egyenként cserélhető az adott kapcsolóhoz tartozó membrán.Van egy félig megírt válaszom a korábbi kérdéseidre, talán egyszer sikerül befejezni
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59663 üzenetére
A topikba keresve nem jött ki túl sok hozzászólás rá.
Ennek három oka is van: nincsen magyar forgalmazó, nincsen magyar kiosztás, az igazán finom dolgaik (doubleshot PBT kupakkészletük és kapacitív billentyűzetek) csak ANSI-ban érhetőek el. Kevés esetes mintavételezés alapján, aki oda eljut, hogy kipróbálja, az TKL/teljes méret helyett kisebb/speciális kiosztást választ és/vagy kapacitív irányba megy el, vagy mire eljut oda, addigra már átugorva a Leopoldot elmegy custom irányba.Bár egy kategóriában játszanak, de én azonos kiosztás esetében mindig a Leopoldot választanám a Varmilóval szemben. És sosem próbálva (de a majd egyszer listámon szerepeltetve) a Topre mellett voksolnék egy Cherry MX-szel szemben, részben kíváncsiságból, részben mert a Cherry a kategóriájában középszer, a Topre pedig a kategóriájában csúcs (más, jobb MX kompatibilis kapcsoló esetében már nem lenne ilyen egyszerű a döntés).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59651 üzenetére
Nem, összekevertem fejben a típusszámokat, a compact 1800 kiosztású FC980C-re gondoltam. A másik hosszabbra majd kicsit később.
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59641 üzenetére
talán keycapek terén ANSIból nagyobb a választék
A minőségi keycapek pár kivételtől eltekintve rendelkeznek ISO támogatással, az extrém olcsó kategóriában szokás a kapsz 104 kupakot és kész.Viszont akkor ha jól értem programozásra ott az ANSI/ISO US /UK féle layout, a windowson keresztül meg igényt szerint angol / magyar között lehet váltogatni épp felhasználástól függően.
És ehhez már az agyam és izommemóriám is hozzászokott, szóval az Y-Z csere fejben hiba nélkül megy (közben az ANSI-ra nem tudok rászokni az AltGr+IJ miatt, a fene érti ezt). Bár egy ideje minden billentyűzetemre került olyan réteg (Ctrl+Tab+valami), amely lenyomja és felengedi az Alt+Shift-et, így magyar kiosztáson is kényelmesen tudok gépelni speciális karaktereket, nem kell AltGr-rel a bal alsó sarokban keresgélni.Nincs még konkrétum, a Varmilo felé kacsingatok csak a felhasználás miatt egyelőre kicsit elgondolkodtam, hogy jó-e a magyar.
Ha ANSI mellett döntenél, akkor teljes méretben egyértelműen Leopold FC900 doubleshot PBT kupakkal, amellyel az unalmas egyenfeketétől is el lehet szakadni. Boltot illetően Candykeys vagy MyKeyboard, ha nincsen készleten a kinézet szín+kapcsoló kombináció, akkor írj nekik levelet, hogy mikor lesz, berendelik-e neked. Ha jobb a kisebb is, akkor ott van a Topre kapcsolós FC660C vagy FC750C, mint alternatíva az MX keresztes világra.Viszont elgondolkodtam a feljebbi kategórián is kissé
A következő kategória felfelé az építés, maximum TKL méret elérhető, és nagyjából 350-550 dollár a ház-plate-nyák hármas mérettől/designtól függően, ehhez a kapcsoló-stabilizátor-kupakkészlet trió további 100-230 dollár mérettől és gyártótól függően, szóval nagyon nem kevés egy igazi custom bekerülési költsége. És ilyen árak ellenére az sem egyértelmű, hogy egyáltalán meg tudod venni, mert jelenleg vagy szerencsésnek, vagy gyorsnak kell lenned egy-egy group buy elcsípéséhez, amit aztán billentyűzet group buy-nál 4-8 hónapos várakozás követ (kupakkészletnél több, gyártótól függően 6-12 hónap). Cserébe a jelenlegi kereslet mellett a billentyűzeted többet fog érni használtan, mint amennyiért vetted (és a több egynél nagyobb szorzót is jelenthet).Kicsit elhúztam de a lényeg, hogy mi a teendő a mostani out of stock helyzet esetén?
Higgadt fejjel kitalálni, hogy mi is kellene igazából, és csak azután lépni.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #59639 üzenetére
Árukereső alapján az ára finoman szólva oszcillált az ennyit ér és a felét éri között. Most tényleg akciós, mert az elmúlt 1 év minimumárának feléért árusítják.
-------------
Van a staggered, van az ortho, van a columnar staggered, van az Alice a töréssel a sor közepén, erre vajon létezik már kifejezés? Egyetemi biológiai-statisztikai kutatás van a kiosztás mögött (az IC-ben van kifejtve részletesen), szóval jóval több annál, mint amikor valaki rajzol egy layoutot és kijelenti, hogy ergonomikus.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Zizi123 #59632 üzenetére
Azzal, hogy a GK12 nem floating design, az én szememben azonnal üti a CK550-et és az egész gamer palettát Nem tűnik képekről rossznak, de nem fogtam még kézben (ami nem túl meglepő), és olyan review-t sem láttam még róla, ami alapján azonnal ajánlanám.
A másikból kép alapján semmi jót nem nézek ki. az előre-hátra lehajlított plate kiválóan alkalmas pengésre és a hangjának a hatékony terítésére.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59625 üzenetére
Külföldön is out of stock fog fogadni De tényleg, mechanikus vonalon felrobbant a piac teljesen az elmúlt 1 évben, legyen az minőségi mainstream darab vagy drága custom.
-
dqdb
nagyúr
válasz kutkut #59622 üzenetére
Nem lenne drága, ha
1. olyan kapcsolót használnának, amelyiknél a rugó nem hajlamos pengésre,
2. nem floating design lenne a ház
3. nem fémből készülne a plate7: jó minőségű rugók nem pengenek, nem fém plate nem peng (és a Topre kapcsolóban is van rugó )
nyunyu: 200 euróért hirdetnek egy németet MKEU Discordján[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #59618 üzenetére
ANSI/ISO szerintem mindegy (olyan téren nem, hogy ANSI-m magyar szöveget gépelni kényelmetlenebb), de kizárólag angol kiosztáson fejlesztek, mert a [{;#< és társai magyar kiosztáson lehetetlen helyre kerültek. Bármi mást pedig magyar kiosztáson, és a kettő között váltok. A billentyűk felirata teljesen mindegy, általában US ISO vagy UK ISO kupakkészlettől függően.
Amin még lehet gondolkozni, az a HHKB megoldása, azaz:
1. ANSI kiosztás és Enter
2. felette \| helyett Backspace
3. a 2u Backspace helyén két 1u billentyűn a \| és a íÍ[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Archttila #59605 üzenetére
Már csak az a kérdés, hogyan tudom a lehető legegyszerűbben megoldani a scrollozást.
A középső gombot lenyomva mozgatod a pöcköt.Vagy a mostani billentyűzeteden xbindkeys segítségével rákötöd hotkey-kre az egéremulációt. Nálam a billentyűzet firmware-e nyílt, ott van megoldva, hogy a Caps+WASD scrolloz, a Caps+Tab+WASD az egeret mozgatja némi gyorsítással (Caps+Tab+QE a két gomb). A görgetés tökéletesen kényelmesen használható olvasás közben, a mozgatás már kissé bénább, de pár kattintásra megteszi.
Harmadik lehetőség egy külső trackpad, amit a billentyűzet elé teszel, mint egy laptopnál, és a két hüvelykujjal tudod kezelni a kezeid elmozdítása nélkül.
-
dqdb
nagyúr
válasz gordonfreemN #59591 üzenetére
Akkor ez nem szabványos technológia, hanem adott gyártó saját fejlesztése.
-
dqdb
nagyúr
válasz pacni120 #59552 üzenetére
A Varmilónak vagy a Duckynak mintha valamelyik Sakura modellje lett volna magyar kiosztással. A Razernek van teljesen rózsaszínű gamer palettája (egér + billentyűzet + headset), de az nem magyar.
Jól rémlett, Varmilóból volt, de régen elfogyott.
Ha a cukiságfaktort akarod kimaxolni, akkor billentyűzet + kupakkészlet (renderek itt) + deskmat + switch formájú plüss, de előbb add össze a számokat, várd meg míg elmúlik az infarktus, aztán mutasd csak meg neki
Vagy ha esetleg az Animal Crossing univerzum berántotta, akkor most szombaton kell lecsapni a PBT Islander extráira, a novelties + deskmat páros azért üt erre fogékony közegben, és alátenni bármilyen billentyűzetet. Magyar ez sem lesz és olcsó sem, cserébe drága.
Olcsón vagy inkább "olcsón" Domonkos javaslata az egyetlen nem fekete, magyar kiosztású billentyűzet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz gordonfreemN #59547 üzenetére
Random mechanikus billentyűzetnél a specifikációból, fotókból és YouTube-os "tesztekből" lehet elég jó következtetést levonni, egy random membránosnál/ollósnál erre esély sincsen, így inkább nem fogok a pénztárcád terhére tippelgetni.
Két dolog biztos:
1. Bluetooth-on keresztül nem akarsz játszani, szóval saját vevő kell (ez olyan)
2.Gyakorlatban derül ki, hogy mennyire agresszív energiatakarékosságot használ a Rapoo, milyen minőségű a vezetéknélküli megoldása, és működik-e stabilan/egyáltalán a valóságban 5 méterről, ami azért wireless vonalon nagyon nem kevésJa, ez nem te voltál, ma valamiért mindenképpen mindenki magyar wireless ollóst akarEz irodai billentyűzet, 2KRO-nál többre ne számíts, ami játékban okozhat meglepetést, ha a WASD környéki mátrixot nem optimalizálták. De ez is egy olyan dolog, hogy a gyakorlatban derül csak ki.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz CoctoPerkins #59543 üzenetére
Ami mechanikus az vagy 6KRO, vagy NKRO, szóval megfelelő lesz neked. Ami nem mechanikus, ott ki tudja.
Az antighosting az egy alapvető dolognak számít a billentyűzeteknél, csak a marketingesek szeretik kihangsúlyozni, mint "különleges" feature-t, holott a megléte annyira evidens manapság, hogy a hiánya tenne egy billentyűzetet instant kukaéretté. Az antighosting azt jelenti, ha lenyomsz több billentyűt, akkor a billentyűzet nem generál lenyomási eseményt egy olyan billentyűhöz, amit te le sem nyomtál.
Az xKRO azt jelenti, hogy a módosítókon felül (Ctrl, Shift, Alt, Win) hány billentyű szimultán lenyomását képes érzékelni a billentyűzet függetlenül a konkrét billentyűktől. Azaz a 6KRO azt jelenti, hogy bármely hat billentyűt lenyomhatod egyszerre (+Ctrl +Shift +Alt +Win tetszőleges kombinációja) és nem azt, hogy létezik hat billentyű, amit le tudsz nyomni egyszerre.
Több leütés is engedélyezett egyszerre
Ez marketinges nyelven bármi lehet xKRO, antighosting, antiblocking vagy valami általuk kitalált nem létező dolog is.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz gordonfreemN #59539 üzenetére
Elírtam, nem K850, hanem K800, Logitech K800.
Lásd a néggyel feljebbi hozzászólásomat.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Élőben is megcsodálható a Vivo V50
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- OLED TV topic
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Xbox Series X|S
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- NVIDIA GeForce RTX 4060 / 4070 S/Ti/TiS (AD104/103)
- Windows 10
- További aktív témák...
- Roccat Vulcan II Titan II Mechanical Billentyűzet.
- A+ K77B Mechanikus gaming billentyűzet, RGB világítás, Fekete
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus billentyűzet - Glorious Panda, Black Ash
- Logitech G Pro gamer billentyűzet új 6hó jótállás!
- 25.02.03 UTOLSÓ BONTATLAN STEELSERIES TERMÉKEK BOMBA ÁRON! ÚJ, AZONNAL ÁTVEHETŐ!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest