Új hozzászólás Aktív témák

• nyunyu

félisten

válasz SunMount3r #60335 üzenetére

Pár napja érintettem a Gateron vs Cherry témát.

Közben próbáltam visszakeresni a régebbi hozzászólásaimat, hátha részletesebben is kifejtettem valahol, így pluszban találtam pár olyan elejtett megjegyzést, miszerint mind a Gateron Brown, mind a Silent Brownnak egy lehetetnyivel vékonyabb a keresztje, mint a Cherryknek, így szeret róluk lerepülni a kupak, ha hirtelen engeded el a gombot.

Red témakörben nem vagyok jártas, nem szeretem a lineáris kapcsolókat.
    Anno a Redeknél is puhább Gateron Cleart próbáltam, gyakorlatban használhatatlannak bizonyult, mivel vastagabb kupakot használva már attól megnyomódott, ha ránéztél, és nem bírta visszalökni a stabilizált gombokat.
    Redekkel ez max a szóközzel fordul(hat) elő.

Megéri-e a Cherry a felárat a Gateronhoz képest?
    Pár éve még mást mondtam volna, de az utóbbi 1-2 évben akkorát esett a Cherryk minősége, hogy már egyértelműen NEM a válasz.
    Ha visszaolvasol, jó páran panaszkodtak idén a nemszeretem108 barna kapcsolós verziójára, hogy reszel, peng a rugója. Tavasszal jártam a Pixelben, és az ott kirakott demó billzet is csinálta. :(

Aztán nemrég vettem egy tavaly gyártott Ducky One 2-t, abban is szar az MX Brown :W
    Gépelni persze marha jó rajta (jobb, mint bármelyik Brown kapcsolós platementes Cherry billzetemen!), de a kapcsoló susogása+pengő rugója, felerősítve a Ducky acél konstrukciójával az agyamra megy.

Ami még eszembe jutott:
    Cherry MX Brown nagyjából félúton, 2.0-2.1mm-nél kapcsol, Gateron Brown valamivel lejjebb, 2.7-2.8mm környékén.
    Ezt figyelembe kell venni a hangtompítónak szánt o-ring kiválasztásánál, hogy maradjon elég mozgástere a kupaknak, különben nem fog érzékelni a kapcsoló!

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

Új hozzászólás Aktív témák