Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
léteznek külső vezérlők, nem túl elterjedtek. Intelnek, asmediának. Az aktív kábeleknek kell chip, 80 centi alatt passzív kábelek szoktak lenni, azért szoktak ilyenek lenni az olcsóbbak. A töltés kézfogás egy másik chipes kézfogás.
Certifikáció nélkül usb4-nek lehet hívni, az pedig benne van sok ryzen prociban [link]
A linuxos driver fejelsztők valahol beégették, hogy 8086-os gyártó id-vel köszönjön be a másik amd gép is a kábelen.
-
-
azbest
félisten
-
-
Amúgy vicces módon linux alatt összedugva a ryzen gépeimet, a távoli gépet inteles deviceid-vel, thunderbolt portként látja. Nem tudom ez mennyire "legális"
Szerintem a linuxos gép ott a hálózati vezérlőt azonosítja mint "intel device", mert a TB vezérlő jó eséllyel Intel gyártmány.
Üdv, pengwin
-
hapakj
őstag
csak az nem mindegy, hogy driver hiánya miatt, vagy a thunderbolt port nem teljes értékű.
- hát ezt már nem tudom, de eGPU-t szemmel láthatóan nem akar. (nVidia driverek már régóta nincsenek) Mac Pro-ba sem mennek a dGPU-k hiába ott a PCI-E. S utóbbi években a Metallal kapcsolatos előadásaik is csak a saját GPU-jukra való optimalizációról beszél. Így elég értelmetlen lenne implementálni egy port olyan képességét, ami amúgyse működne. -
azbest
félisten
csak az nem mindegy, hogy driver hiánya miatt, vagy a thunderbolt port nem teljes értékű. 3rd party megoldások máskor is voltak.
De elnézést kérek, elkalandoztunk miattam, eredetileg onnan indultam, hogy nem csak intelben létezik thunderbolt, cs.zs.-nek válszul. Másnak is lehet, armon is van, qualcommnak is lehetne. Ha intellel certifikáltatja.
Viszont, visszaolvasva az előzményt... abban igaza van, hogy usb4 az van. És az lehet olyan implementáció, ami teljesen kompatibilis a thunderbolttal, ha minden képességet megvalósítanak. Akkor a különbség csak a név lesz, ha nincs certifikálva intellel.
Amúgy vicces módon linux alatt összedugva a ryzen gépeimet, a távoli gépet inteles deviceid-vel, thunderbolt portként látja. Nem tudom ez mennyire "legális". Windows11 meg az intel gépemben lévő thunderboltot is usb4-nek hívja. Teljes zavar.
Szal a qualcomm előtt is nyitva sok lehetőség. Csak hát az ára mellé nem jön minden, amit intel vagy akár ryzen mellett kapunk. Csak plusz akkuidő.
[ Szerkesztve ]
-
hapakj
őstag
Az Apple nem akar eGPU-t meg bármilyen más gyártótól származó GPU-t támogatni. Azt akarják, hogy a fejlesztők a saját megoldásuk architektúrájára koncentráljanak (Unified RAM, tile based renderer).
Amúgy a macOS sem támogat már nVidiákat s a Radeonokból sem a legújabbakat. -
azbest
félisten
válasz
Hieronymus #51 üzenetére
Nem érted a technikai hátterét, ezért írsz ilyeneket. A pcie tunelling és video kimenet részleges implementációja nem thunderbolt. Ha kihagyják bármiért a képességet, akkor az nem thunderbolt, hanem csak valami más, kevesebb képességű. Az usb4 talán később lett specifikálva, de most usb4-nek lehetne hívni, mert az megengedőbb.
Pontosítok: nem thunderbolt4, lehet a 3-nak megfelelt volna, de félrevezető volt a marketing, bár van amiben a 3 követelményét sem teljesítette.#52 Mik^
igen, tudom. Már az inteles maceknél is buta volt a videodriver. Windowssal ment a több kijelző egy portról mst módban ugyanazon a gépen. Viszont maga a thuderbolt4 certifikáció megkövetelné, hogy egy porton két teljesértékű kijelző mehessen SST móüdban és ezt sem tudta az első m1 gépek talán egy részén, mert nem volt mögötte gpu videokimenet implementálva. Pedig a thunderbolt specifikáció szerint kellett volna lennie. De valahogy mégsem kellett nekik[ Szerkesztve ]
-
Mik^
tag
Az MST kijelző támogatás hiánya az Apple sara. Nemrég váltottam MacBookra és én is szembesültem a problémával, de szerencsére TB3 dokkolóm van amivel meg lehet oldani ha van Apple komtabilis USB-C - HDMI átalakítód.
A legjobban talán itt van összefoglalva:
https://sebvance.medium.com/everything-you-need-to-know-about-macbook-pros-and-their-lack-of-displayport-mst-multi-stream-98ce33d64af4Folks running Windows 7 and 8 in Boot Camp on the same Macs were able to run the same MST monitors in 4K@60Hz without issue. In other words, Apple’s hardware supported MST, but their software did not.
-
Amire konkrétan emlékszem, hogy applenél egpu ház nem megy.
Nem alap követelmény.
Csak a belső VGA használhatósága szükséges.
Az USB3 esetében amúgy is kritikus lehetett a rendelkezésre álló sávszélesség. Nem vált a mindennapi eszközzé.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
azbest
félisten
válasz
Hieronymus #49 üzenetére
Csakhogy van egy minimum elvárás, amit kell tudnia.
Amire konkrétan emlékszem, hogy applenél egpu ház nem megy. Bár ott az is lehet, hogy nem a pcie mód hiányos, hanem szimplán drivertámogatás nincs és azért mondják, hogy nem megy. Például a dp multistreamet sem támogatják, amit sok két videó csatis dokkoló is használ, azért van apple os alatt ugyanaz a kép mindkét képernyőn. A táblázatban asszem nem a multistream mód, hanem az alap mód számít darabra és talán nem tudott 2 kijelzőt az m1 thunderboltja. Pécén, windowson meg lehet 4 kijelző is menne 2x 2 multistreamen. Bár teljes zavar, hogy milyen mód milyen alternate módjának a milyen almódja. Annyi féle lehetőség és inkompatibilitás lehet.
Bár abban is szoktak lenni szivatások, hogy a port hogyan kompatibilis visszafelé. Például 20GBps usb3.2x2 módot nem szokták tudni. De apple cuccok közt van, ami a 10Gbps módot sem tudja.
[ Szerkesztve ]
-
Az USB csak a thunderbolt adatkapcsolatát biztosítja.
A thunderbolt csak a lehetőségek halmaza. Ha nincs mögöttes hardver, akkor képtelen a szolgáltatást biztosítani.
Csak annyi megjelenítőt és felbontást tud kezelni, amit a mögötte lévő videokártya biztosít.Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
azbest
félisten
asusnál sokminden fura... az árazás is néha össze-vissza van, de legalább néha ki lehet fogni jó vásárt. Windowsból pedig van, hogy home változatot adnak a komolyabbnak brandelt zenbookokhoz is.
#36 cs.zs. thunderbolt van apple arm eszközökön is. Sőt vicces módon olyan is volt, ami nem is tudta a teljes thunderbolt képességlistát. Van az a pénz, amiért az intel ad certifikációt a márkanév használatához
Egyébként meg persze, egy usb4 is képes lehet mindenre, ha implementálják az összes képességet.
[ Szerkesztve ]
-
Szerintem nagyon nem ugyanarról beszélünk. Ha jól értettem nem termékkód cseréről volt szó, hanem a licenc átírásáról egy paranccsal - regedit és a masgrave-es scriptek is meg tudják csinálni.
Őszintén szólva nem érzem relevánsnak az érvedet a kifogásom ellen... ennyi pénzért ne Home licencet adjanak a géphez. Ha váltani akarsz Próra, akkor azért fizetni kell, mert a kulcs nem a fán terem.
Üdv, pengwin
-
dolon75
senior tag
Hova tűntek a pgup, pgdwn, home, end gombok?!
És mi az a "Del Ins"?
Nem tudom, kiknek szánják ezeket? Vegyünk rögtön dockolót, és külső billentyűzetet?
Vagy ezen a gépen csak egy sorba lehet írni, és olyannak szánják, aki sosem olvas/töröl/lép vissza?Ehh...
Pa-kah! Pakah-pakah Pa-kah! Bokata-Bokata Pa-kah! Pakah-pakah
-
azbest
félisten
"Szóval nyugodtan kijelenthetjük, hogy a Zenbook A14 egy nagyon jól sikerült notebook, viszont drága, a 650 000 forintos ár ugyanis nagyon közel van például a házon belüli konkurencia, a Zenbook S 14 szintjéhez, mely már 690-700 000 forintért elvihető - és ezért az árért egy komolyabb képernyőt, összemérhető üzemidőt, teljes x86-os kompatibilitást és csak kicsivel nagyobb tömeget ad."
Még mindig kompatibilitási problémákkal küzd az arm platformon a windows? Ez sokszor kimarad a dícséretből. Persze, ha valakinek csak böngésző és talán streaming kell, akkor jó lehet (ugye működnek rajta az előfizetős streaming platformok?).
Viszont házon belül szerintem inkább vivobook s14 lehet köszönőviszonyban ezzel. Az 300 körül tudta már két éve is az oled 2.8k kijelző 90-120Hz-et, sebessége is hasonló.
Persze nem 20 órát megy, csak 5öt mondjuk.
Aztán drágább egy arm proci, mint az intel vagy amd proci a gépbe?[ Szerkesztve ]
-
Sanya
nagyúr
Dehogy warez. A saját gépeimen a home editionből a korábban vásárolt pro kódomat beírom és voilá, máris PRO lesz. Egy gépen egyszerre. Amelyiket eladom, azon meg kijelentkezem belőle és visszarakom a Home-t
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
nuke7
veterán
azért drágább mert arm XD
és ez máshol is drágának számít amikor egy m2-m3 macbook air körberöhögi és olcsóbb
#40hegedus001: hasonlítsd össze a játékok alatti teljesítményét ennek a chip-nek meg az m3-nak mondjuk és akkor érteni fogod, hogy melyikkel lehet jobban játszani
Én teljesen jól játszottam még m1-en is HotS-ot meg Civ5-6-ot, pedig még aktív hűtés sincs az air-ben... Nem tudom, hogy neked mi hiányzik, steam és epic is van mac-re...[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
hegedus001
aktív tag
Nyílván jobban lehet egy zenbookon játszani, anno az enyémen én is nyomtam Battlefront II-őt meg GTA-t, azokra elég volt
Macre váltottam, eszméletlenül hiányzik néha egy kis zombulás.
Bár elővettem egy régi laptopot, most azon nyomok bőven 20 éves stratégiai játékokat. Ugyan úgy élvezem mint régen gyerekkéntBámulatosak voltak a régi game-ek.
-
1. Ez warez. Nyilván hülye (vagy nagyon tájékozatlan) aki nem csinálja. Azért marad meg, mert a HWID-s liszenszedet állítja át próra, újratelepítéskor is automatikusan a Prót érzékeli ezután a multi edition Windows telepítő.
2. Eggyel több fix alkatrész az alaplapon, ami garanciaidőn túli meghibásodás esetén gazdasági totálkárt is jelenthet - és a RAM elég halandó tud lenni. 32GB-nál nyilván nem probléma a mennyiség, de egyrészt nem vagyok benne biztos, hogy ez az alapkiszerelés, másrészt ez egy hatalmas pofon a szerelhetőségnek.
3. Szar az is ebből a szempontból. Volt (még inteles) MBP-m munkahelyen, ott legalább volt 4 TB port, de ott is idegesítő volt az átalakítózás.
4. Vannak beépíthető TB vezérlők, nem kell a latform alapképességeire hagyatkozni. Ennyi pénzért legyen a gépben, lehetőleg mindkét oldalon 1-1. A Macbookok sem az Intel chipsetből húzták ki a 4db TB portjukat.
5. Tisztában vagyok vele, a mostani (5 éves) OLED-es telefonom is tud DC dimminget, de abszolút nem ez a jellemző. Laptopokba úgy látom inkább telefonos jellegű OLED kijelzők kerülnek, úgyhogy élek a gyanúperrel, hogy ez is PWM-es lesz. Majd a Notebookcheck kiméri. Nem is tudom az LG gyárt-e egyáltalán monitor méret alatti OLED panelt (az övék más, mint a Samsung és egyéb panelek). A "nem érint mindenkit" az BS - a többség ugyan nem veszi észre, de az ő szemük is jobban fárad egy PWM-es kijelzőtől. Jó eséllyel egy notebook kijelzőjét tovább nézik az emberek, mint egy telefonét, szóval itt nagyon kényes probléma az esetleges PWM.
6. tisztában vagyok a szabvány jellegével, ha megnézed direkt ANSI-nak hívtam. Egyrészt nem szeretem (ami szubjektív), másrészt ennyi pénzért ne olcsósítson a kedves gyártó, legyen rendes ISO billentyűzet, a nyelvek többségénél az az alapértelmezés.
7. Ez a gép nyugaton is egy drága tartós fogyasztási cikk, ennyiért ne kelljen kompromisszumokat kötni. A gyártás olcsósítása és a dizájn funkcionalitás fölé helyezése ennyiért nem elfogadható.Üdv, pengwin
-
himpike
aktív tag
Egyre jobban kiábrándít a termékkör. Fogalmam nincs róla kinek kellene ezt ajánlani és milyen feladatkörre...
-
cs.zs.
veterán
Szia,
1. egy kódsor felgépelésével PRO-vá tehető, én is ezt tettem. Meglepő inkább az volt nekem, hogy alaphelyzetbe rakáskor (eladás) PRO maradt.
2. nem az számít hogy forrasztott vagy nem, hanem hogy elég legyen
3. csak 1 db usb-A - ez jogos lenne, de akkor az almát is le kellene szólni, mert ugye 1 sincs...
4. Nincs Thunderbolt. A Thunderbolt egy Intel szabvány. Ha ez kell, akkor Intel gépet kell venni. Más esetekben 40 gigabites USB4 lesz.
5. Az hogy OLED, még nem jelenti azt hogy PWM van. A laptopok Oled-care menüpontjában ban ott szokott lenni a DC-dimming is. LG oled TV-ben pedig kizárólag DC-dimming van. A PWM leginkább a telefonok problémája, de ugyebár nem érint mindenkit, nem mindenki érzékeny rá.
6. Ez is egy szabványos billentyűzet, keress képeket UK vs US bill.-ről. Valaki egyiket magyarítja, valaki a másikat. Ez csak megszokás kérdése.
7. (ár) Jogos. Én sem értem, hogy ez miért lenne 2x jobb, mint egy UM5401QA, ami 290-320 ezerért volt kapható. Laposabb, szebb, 2880x1800 120Hz Oleddel. [kép] [kép] [kép] [kép]
-
hapakj
őstag
Mégis hol van szükség 1400-1600 nites fényerőre egy 14-16"-es laptopon?
- nem mondtam hogy szükség van rá, csak megjegyeztem, hogy nem feltétlen csak OLED-del lehet minőségi kijelzőt csinálni, hanem az IPS MiniLED-del is remek minőséget el lehet érni.
Természetesen nem SDR módban 1600 nites, hanem HDR módban. Ott nagyon látványos volt a tűz, vagy egy naplemente megjelenítése. Nincs rá szükség, de ahogy néztem monitorokat OLED nem igazán ér el ilyen értékeket. -
szinte tökéletes
1. Windows 11 Home
2. Forrasztott RAM
3. Csak egy USB-A
4. Nincs Thunderbolt
5. 99,99%, hogy a panel masszívan PWM-es, mert OLED.
6. Nyomorított, butított, olcsósított billentyűzet (0,5U magas nyilak, ANSI Ű és ENTER, 0,5U magas és retardált elsődlegesen médiagomb F sor)Ez így egy 650 ezer forintos kvarcjáték.
#6 Juhaszatti
Inkább az OLED-pártiság a szubjektív - számszerüsíthető érvek szólnak ellene.#10 hapakj
Mégis hol van szükség 1400-1600 nites fényerőre egy 14-16"-es laptopon? Egy telefonon abszolút látom a létjogosultságát, mert azt gyakran használják menet közben a szabadban, vagy kocsiban GPS-ként... na de egy laptop? 400-600 niten kiégeti a szemem még egy világos irodában is.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
JulianSinulf
senior tag
No igen.
Én a vakon gépelést normális billentyűzeten csináltam. És a legtöbb magyar vagy német billentyűzet szintén ilyen. Főleg asztali gépeknél.
Úgy elég nehéz megszokni, hogy az asztali gépek előtt, melóhelyen is az van, amihez eleve hozzá vagyok szokva, csak az Asus-on van másképp.
Amúgy meg meddig tartana nekik megcsinálni úgy, hogy variálható legyen?
Logitech anno a G11, G15 szériával meg tudta csinálni. Csak megfelelő kupakot kellet beszereznem és máris ott volt az ű, ahol annak lennie kellett. Illetve volt í-m is, ha épp valami angol verziót fogtam ki, ahol alapból nincs.
Na mindegy. Ez van. Azt hittem megszokom, de nem igazán. Drága volt, ritkán használom, főleg ezért. -
nuke7
veterán
hopp, és akkor kiderül amit már tudtunk egy pár éve (azok, akik követik a piacot)...:
az apple gépek mégse olyan drágák, ár/teljesítmény arányban meg pláne nem...#21hegedus001: sőt, még játszani is jobban lehet rajtuk
[ Szerkesztve ]
https://youtube.com/user/nuke7
-
cs.zs.
veterán
válasz
JulianSinulf #29 üzenetére
Ez csak megszokás kérdése. Én azon az Asuson szocializálódtam, és az ellenpéldát kellett megszoknom. Hamar megvolt.
[kép] [kép]d.janos #28
Az oled gyönyörű, függőséget okoz.
Laptopban is, TV-ben is.
Nehéz a mattok között hasonlóan jót találni
(de azért van néhány)
Ez pl az Ideapad Pro, 14", 2880x1800, 400nit 100%sRGB, 120Hz, matt, "rendes" ű betűvel...
Nekem az Asus volt a rendes. -
JulianSinulf
senior tag
Már a képen is látszik, hogy rossz helyen van az ű.
Nem értem, miért nem lehet normális billentyűzettel szerelni. A mostanival is az a bajom, hogy az ű-nél mindig entert nyomok. -
d.janos
csendes tag
Ennyi pénzért egy matt kijelző nem fért bele?
-
mhydas99
aktív tag
-
cs.zs.
veterán
Jogos az észrevételed,
az ujjlenyomat-olvasóhoz csak annyit tennék hozzá,
hogy általában egy laptopban VAGY ujjlenyomat-olvasó van, VAGY windows-hello azonosításra képes IR kamera. A Zenbookokban az utóbbi szokott lenni, és ebben a gépben is az van, (és pl a saját Lenovomban is [kép] - csak eltolható kis ablak mögött), ezért nincs ujjlenyomat-olvasó.
...és a CapsLock-gombban van visszajelző led, és van hővédő burkolat az 1TB SSD-n, stb stb... -
hapakj
őstag
Nincs 1 millió forint egy 24GB-s 1 Terás Macbook Air tegnap néztem. Am valószínűleg, ha 24 GB helyett 32 GB Ram-ra van szükség, ott már egyébb okok miatt sem lehet megfelelő egy Mac.
Amúgy jogos, tényleg túlárazva méri az Apple a RAM és tárhely bővítéseket. Itt sokan azon értetlenkednek (én is), hogy miért az Apple-nek sikerült kidomborítani jobban az ARM platform előnyeit, nem csak akkuidő, de fanless vagy nagyon halk működéssel is egy vékony házban. 14"-os Macbook Pro is nagyon kicsi, s csendes. -
hegedus001
aktív tag
-
Mik^
tag
válasz
hegedus001 #21 üzenetére
Az általad említett MacBookok valószínüleg tényleg jobb választások, de azért a fairplay jegyében azt tegyük hozzá, hogy ha MacBookban keresel 32GB RAMot meg 1TB SSDt egy gépben (mint ez az Asus) akkor MacBook Pro-t kell nézned olyan 2400 EUR környékén (1M HUF) és itthon most hirtelen nem is találok rá ajánlatot.
Ha megelégszel 24GB RAMmal, de továbbra is kell az 1TB, az még mindig 1M HUF (istyle).
Azért az árban nem kicsi különbség ehhez az Asushoz képest. -
moleculez
veterán
De miért olyan vastag mint egy random Latitude? Az ARM okosságból nekem az tetszik a legjobban hogy a gépeket 2D-re lehet vékonyítani, tényleg szinte csak a struktúrális integritás a bottleneck
Azért egy macbook air jóval vékonyabb. Jah h 2 venti kell neki h ne throttligoljon hamar csak későn? Hmmm
[ Szerkesztve ]
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
hegedus001
aktív tag
Erről sok tesztet megnéztem, nagyon ígéretes, DE baromira nem ennyiért.
Amennyiben játszik a MacOS is (szerintem aki ennek a célközönsége az a MAC-el is elvan) akkor szvsz azért ott jobb alternatívák vannak:
13,6" - M3 MBA - 24 GB RAM + 512 SSD - 659.990 Ft (istyle)
15" - M3 MBA - 16 GB RAM + 512 SSD - 669.990 Ft (istyle)Ezek mind minőségben, mind optimalizációban messze túlteljesítik az Zenbookot. Kijelzőben és üzemidőben meg pariban vannak.
(Ha meg ide vesszük az ökoszisztémát is, akkor meg az asus csúfosan elbukik)De örülök, hogy Win téren is elkezdett terjedni, remélem, hogy mi fogyasztók is profitálunk majd ezekből.
-
plömplöm
őstag
"Ez így szinte tökéletes"
hát, ja. nem kellene más, csak egy szabványos magyar billentyűzet; valami temperálás arra a bő 8W-os ssd-re; ujjlenyomat-olvasó; a kamerára retesz. a caps(
lock?!?) gombban van visszajelző led?"tetszett"
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Sanya
nagyúr
válasz
Hieronymus #17 üzenetére
Jaja, tartja még magát az a tévhit, hogy energiahatékonyabb az ARM, miközben itt 45W-os procival van szerelve, s a turbó (gondolom 35W-->45W) szinte semmit nem gyorsít a teszteken.
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
-
Ezzel a notebookkal nincs semmi baj, bevállalnám azonnal.
Az árával viszont nagy a baj. Ennyi pénzért nem képes valódi többletet felmutatni az Intel és AMD processzorokkal szerelt gépekhez képest.
A hosszabb üzemidő nem éri meg a felárat.Ha az eladási árban nem lesz versenyképes az ARM, reszeltek a koncepciónak.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
troviko
senior tag
Én nem is értem ezeket a gépeket, mint ahogy úgy általában az új Zenbook-okat sem.
A régi Zenbook-ok vékonyak voltak, masszívak, szexik, könnyűek, letisztultak és megfizethetők. Na ez az, amiből semmi nem maradt. Ezek otrombák, vastagok, csúnyák, túltoltak. Igazából az van, hogy ha ma normális laptop kell, akkor Surface Laptop. Amennyibe ez kerül már azt is kapni.https://www.oldtech.hu/
-
Mustaros
aktív tag
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
Jah nyilván, csak a macbooknak van olyan szép képe ips-el mint az olednek..
-
hapakj
őstag
válasz
Juhaszatti #6 üzenetére
azért annyira nem gondolnám. Őszintén nem látom, hogy max talán az üzemidőn kívül mi előnyük van ezeknek a gépeknek egy Mac Book Air, Mac Book Pro vagy akár egy x86 variáns mellett. Ez a Qualcomm platform egyelőre nem igazán meggyőző.
-
Freiherr
őstag
Nem lesz ez rossz nekem.. 3 év múlva feleennyiért.
Back to the future
-
hapakj
őstag
válasz
Juhaszatti #4 üzenetére
nincs, de nekem inkább magasabb felbontás és fanless design, mint OLED panel.
-
Sirus86
aktív tag
Passzivban ilyet kernek, barmikor
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
Új hozzászólás Aktív témák
ph Az ASUS ultrabookjának Snapdragonnal szerelt változata mutatja meg igazán a Qualcomm platformjának képességeit.
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest