-
IT café
ÖSSZEFOGLALÓ
Kérdezés előtt kérlek olvass végig!
Új hozzászólás Aktív témák
-
dqdb
nagyúr
[link]
ha valaki olcsó keycap pullert keresnetAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Eltérő profil, az egyik hengeres, a másik gömbös, el fognak nagyon ütni az alfák a módosítóktól.
A módosítókból pedig muszáj a K5 Próét használni, mert a K3-ra való nem fedi le, és a stabilizált/1.5u-nál hosszabb billentyűk nem kompatibilisek az eltérő kialakítás miatt.
tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #91775 üzenetére
Nálad igazából az a kérdés, hogy mi számít neked billentyűzetnek, mert a 6 kevésbé jól hangzik, ha van mellette még 10-15 macropad/steno Nálam 15-nél nem több a cél.
--------
"Valamiért" úgy érzem, több idő megy majd el a stabilizátorkenéssel, mint a teljes billentyűzet forrasztásával.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #91754 üzenetére
Egy jól belőtt környezet esetében fejlesztőként az egér sosincsen messze, mert ki sem nyúlsz érte
Amúgy igazad van, amikor éppen van numpadem (mini 1800 és AT kiosztás), a numlock akkor is ki van kapcsolva, arra a napi pár 2FA-ra elég a számsor.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91753 üzenetére
Szerintem nem, ehhez kell a nagyobb tömeg is, amit az alumínium ház hoz. Hasonlót igen, de IXPE sheet kötelező elem, ami a videóban szereplő Zoom75-höz automatikusan jár, míg a Keychronhoz neked kell vadászni valahol.
Azt vedd figyelembe a hangtesztek hallgatásakor, hogy
1. minden környezet más és más, a hangba beleszól az asztalodtól kezdve a környezeted
2. sok ilyen tesztet ilyen tesztek készítésére nem alkalmas podcast mikrofonnal készítenek (a linkeltet illetően passz)
3. sok ilyen tesztnél nem a nyers hangot hallod, hanem már átesett valamilyen feldolgozáson (a linkeltet illetően passz)Szóval pontosan ugyanez a billentyűzet a valóságban nálad szólhat teljesen másképpen is.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91751 üzenetére
A rugóhangot kenés és/vagy értelmes minőségű rugóra történő csere orvosolja, a susogáson/halk súrlódó hangon nem igazán lehet segíteni. Bár van esélye, hogy a kenés után eltűnő rugóhang meghozza a másiknál is a jobban észrevehető susogást.
Ez az a hang a gumis érzés mellett (az érzet volt a fő ok), ami miatt szépen lassan elfordultam a halkított kapcsolóktól (pontosítva a Haimu x Geonokat kivéve a többitől), ha már van hangja, akkor legyen rendes, fülnek kellemes halkabb-hangosabb kopogás, de nem súrlódás, ami napközben még teljesen oké, de késő este a teljes csendben már zavaró.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz MrSealRD #91741 üzenetére
Az nem mikrofon némító gomb, hanem Siri/Cortana gomb, amihez a Mac layerben a KC_SIRI Keychron specifikus kód van hozzárendelve, ami bal Cmd+Space billentyűleütést küld, a Windows layerben a KC_CRTA Keychron specifikus kód van hozzárendelve, ami bal Win+C billentyűleütést küld.
[Q3 Max alapértelmezett kiosztása]
[Keychron specifikus billentyűkódok QMK-ban]
[ugyanezek VIA-ban rövid leírással]
[és ezek kezelése QMK-ban]Mikrofon némítására nincsen az USB HID specifikációban billentyűkód rendelve, szóval univerzális megoldást nem fogsz találni.
Ha ilyet szeretnél, akkor
* ha OS szinten van rá hotkey, akkor azt kell adott billentyűhöz mappelni (Windows alatt nem tudok ilyenről),
* ha nincsen, de adott alkalmazáshoz, amiben a mikrofont használod, van, akkor azt,
* ha olyan sincsen/rendszerszintű megoldást szeretnél, akkor AHK támogatás kell hozzáA legtöbb multimédiával kapcsolatos dolog támogatása eléggé esetleges (és sokszor OS függő), szóval ha az alap volume up/down/mute trión kívül kell valami, akkor ott könnyen belefuthatsz operációs rendszerek közti eltérésekbe, vagy sokszor Windows alatt AHK támogatásra is szükséged lesz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91723 üzenetére
Ergo Clear = Clear stem + Brown rugó
A purple egy átszínezett Ergo Clear, azaz egy Clearnél könnyebb, Brownnál taktilisebb kapcsoló. Glarses miatt lila, és ugyanúgy megrepesztheti a kupakot, mint a Clear és az Ergo Clear, szóval a stem trimmer nagyon erőteljesen ajánlott hozzá (teljes történet itt, de visszakeresve veled is beszéltem már erről).
Mivel erő-elmozdulás grafikont nem mellékeltek
Mellékeltek, csak éppen sikerült fekete háttérre tenni a fekete grafikont ...[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #91721 üzenetére
Letépheted a hotswap socketet a nyákról kapcsolócsere során (nem olyan ritka dolog), ez forrasztópákával javítható. Kilazulhat a socket idővel (ehhez cserélgetni sem kell kapcsolókat), és kontakthibát produkálhat, ez csipesszel és biztos kézzel javítható. És persze a mechanikus igénybevétel miatt ezeknél ugyanúgy megrepedhet a forrasztás, mint ahogyan forrasztott kapcsolónál, ez forrasztópákával javítható.
Hibabiztos megoldás nincsen, a billentyűzet egésze erős mechanikai igénybevételnek van kitéve, de az kijelenthető, ha nem sétálsz be önként a vendor lock-in csapdájába, akkor mind a hotswap, mind a forrasztott billentyűzetek házilagosan is javíthatóak az esetek túlnyomó többségében (a maradék az, amikor az MCU megy tönkre, de az annyira nem tipikus).
-
dqdb
nagyúr
[link]
érdekes felületű fém kupakkészletA kitting ritka rossz (nincsen 7u alsó sor, hiányos ISO, nincsen 65/75% támogatás, limitált 1800-as támogatás) és várhatóan jó drágán adják majd, de ettől még jól néz ki.
[link]
Geonnál kapható az MX2A jó áron (30 cent darabja az MX1A 28 centjével szemben), újdonság az MX Orange, ami lényegében a Cherry sárga variánsa, azaz a fekete és a piros közé eső lineáris kapcsolótAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #91716 üzenetére
Az USB hub+KM switch különösen és úgy általában szoftveresen piros pont, de szerintem erősen túlárazott (a KM feature nem ér közel 100 dollárt). A ház aljának kialakítása eléggé véleményes és a hangja
tréolyan, ha tetszik a marbly, akkor jó, ha nem, akkor sokat nem tudsz vele tenni a ház alja miatt.Rfp áradozott a stabilizátorokról, a videója alapján az elvárható minimumot megütötték (az, hogy nincsen rattling, nem számít pozitívumnak, hanem csak egy kötelező pipának), vagyis az emberek 99%-ának megfelelnének (közte nekem is), de ennél azért bőven akad jobban sikerült stabilizátor is pre-built vonalon is. Úgy nézem, hogy a maradék 1%-ra is gondoltak, és a videóban itt látható lyukak alapján feltételezhető, hogy használhatsz screw-in (ügyeseb kezűek clip-in) PCB mount stabilizátort is.
A gépválasztó két gomb dizájnja okozhat még felbolydulás, mert nehéz nem észrevenni a hasonlóságot, és itt nem eltérő iparágakról van szó, hanem ugyanarról a területről és levédett logóról.
QMK forrást elnézve a Win-Mac módváltónál a Keychron régebben alkalmazott megoldását használták, azaz a 4 layert 2+2 layerre osztották fel, csak itt a Windowsé lett az első két layer.
Úgy összességében a gamer felhozatalban eléggé jól sikerült darab lett, ha a marbly hangzás a cél, <200 dollárért jó vétel lenne, 220-230 dollárért elmenne akkor, ha a dust bag a csomag leírásában kemény hordtáskát jelent, de a jelenlegi árán semmiképpen.
A miért tartom drágának kérdésre most nem Keychront vagy egy 10+k darabszámban gyártott QK/Neo/Zoom billentyűzetet hoznék fel, hanem ezt, ami 235 dollár lesz hotswap barebone-ként, azaz komplett billentyűzetként hasonló lesz a végösszeg, sokkal kisebb darabszámmal hozzák ugyanazt az árat, KM switch nincsen, USB hub van, belső rézsúly van és a hangját a marbly-purist vonalon oda tudod hangolni, ahová szeretnéd, hordtáska van, cserébe RGB nem.
-
dqdb
nagyúr
válasz [Prolixus] #91704 üzenetére
A Susuwatari az egyetlen állandóan kapható MT3 készlet, amihez kapható spacebar kit (de második B abban sincsen, csak egy R4 alpha blank), a többi az mind group buy extra, így egyszer majd elfogy.
Nem igazán értem, miért döntött úgy a Drop, hogy Dasher/Dancer/Marvel/stb. készletekhez nem készítenek, valószínűleg nagyobb igény lenne erre és numpadra, mint az ortho készletre.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91697 üzenetére
Ahogy olvastam, a festés sokkal macerásabb, mint hogy szétkapja az ember a switchet és lefújja a tetejét. Az alsó rész pereme ugye akkor is látszana, egyenként maszkolni azokat is... nem biztos, hogy lenne hozzá türelmem.
Lefújás helyett megfestés lenne a megoldás, az PBT és PC mellett POM-ra is alkalmas, a milky top kapcsolók felső részének festése eléggé gyakori dolog, Handarbeithoz igazított Nixie-ket linkeltem is nemrég. A probléma az alsó résszel lenne, azt a leaf miatt finoman szólva sem szerencsés bedobni a festékfürdőbe, ahogyan lefújni is csak akkor lehet, ha a teljes belsejét maszkoltad és közben a leafet nem nyírtad ki.Az alsó rész peremét túlméretes switch filmmel lehet enyhíteni, de egyáltalán nem biztos az sem, hogy a kapcsoló igényli azt és az sem, hogy egyáltalán elviseli-e.
Ez kell neked Sárga. Nagyon sárga. Még annál is sárgább, és minden eltérő sárga árnyalatot elnyom úgyis Kár, hogy gagyi Mac módosítókkal és betűtípussal jön.
Esetleg egy Serika klón
Az eredeti változat színe jó lenne neked, de abban nem volt sárga space, és amúgy is drágán megy, ezért klónt kell keresni. GMK Honey és GMK Maestro klón is jó lehet, ha léteznek, az eredeti változatuk illeszkedne a designhoz.Szintén színes dye-sub Gestalt és szerintem elképesztő legendekkel
Teljesen noname gyártó, több körös dyesub, erősen túl van árazva.A KPRepublik féle Granite lehetne az alap, de dqdb írta, hogy minőségi problémák vannak vele, ahhoz képest viszont nagyon nem olcsók.
Annak a készletnek manapság ~20 dollár lenne a reális ára, ha a minőségét és a jelenlegi választékot nézem. Ha kipróbálnád, kölcsön tudom adni, csak meg kell keresni, hová tettem. Nézz rá az SP választékára is, lehet, hogy 60%-os méretben még fájdalomküszöb alatt tudsz legózni valamit tőlük.És mi lenne, ha az intenzív színt intenzív színű káosszal nyomnád el, azaz Handarbeit vagy (ami szerintem jobban állna) Windbreaker klónt tennél rá? MT3 Serika sárga mellett tudok DCS Windbreakert és SA Handarbeitot fotózni, ha kéred (és még sárga HG Silent kapcsolót tudok mellétenni, mint másik intenzív sárgát).
-
dqdb
nagyúr
válasz norby_42 #91680 üzenetére
Ha a CIY cuccra gondolsz, akkor fura. Én 10+ szétszedésen vagyok túl vele, amiből 2-3 forrasztott volt még kézi ónszívós kiforrasztással, szóval sokkal nagyobb terhelésnek volt kitéve, különösen az első ilyennél.
-
dqdb
nagyúr
válasz Mephike #91687 üzenetére
Nehéz nem észrevenni, hogy az MX Keys Mini után most az MX Keysre lőnek Ezt a kettőt kérnénk ISO-ban is, és megvan az örökös olcsó wireless irodai/LP/ollós/Mac billentyűzet ajánlás, a másik ára alapján ez olyan 50 dollár lesz.
Quickly Access Emojis
Use 'fn' + 'shift' to effortlessly bring up emojis with your right hand while typing, allowing you to quickly and easily express your emotions instantly. This shortcut makes it convenient to add a personal touch to your messages.
Ez akkora világmegváltó feature, hogy a Win+. már a Widows 10 megjelenése óta létező kombináció[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Marci112233 #91671 üzenetére
Kapcsolók kiforrasztásánál jön ki igazán a különbség switch puller és switch puller között, de már akkor is érezni lehet egy IC kiszedő hátrányát, ha dagibb a kapcsoló és a plate pedig szorossabb (tipikus példa erre Kailh Box vagy Gateron Ink kapcsoló CF plate-ben).
Nekem ez jött be nagyon, mindig hever egy az asztalon, aztán ha nehezebb a feladat, akkor nyúlok a Wuque-ért. Az amúgy nem azért jó, mert CNC-zett fém és drága, hanem egyszerűen tényleg jó, aki próbálta, azt mondja, hogy az a legjobb (2-3 évvel ezelőtt nagy hype volt egy másik CNC-zett rozsdamentes kapcsolókiszedő körül, amit 70-80 dollárért árultak, aztán a szállítás után elillant a hype, mert egy fél dolláros IC kiszedő is jobb volt nála).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz dabadab #91666 üzenetére
Úgy tűnik, hogy VIP státuszú vásárló lettél náluk, ami azt jelenti, hogy személyesen CK Daviddel levelezhetsz hosszú heteken át, és hónapok múlva vagy megkapod a cuccot, vagy nem.
Direktben a Paypalnál indíts refundot (ne a CK-nél, van olyan, akinek 1 éve "holnap" utalják vissza a pénzt), és vedd meg itt.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Íveltre uniform profil kell, szóval a listádból DSA vagy SA R3. Domonkos szokta emlegetni, hogy a DSA milyen jó ívelt billentyűzetre a kialakítása miatt, és egyszerűbb is beszerezni, mint az uniform SA R3 variánsból.
-
-
dqdb
nagyúr
[link]
éppen tegnap lett linkelveOllósként halk lesz, a ZMK miatt a logikai kiosztást és rétegeket szabadon tudod konfigurálni, ami ilyen méretben elengedhetetlen, wireless, de sokáig bírja és kábelről is használható, nuku RGB
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91643 üzenetére
Halkított click bar kapcsolóként a Mute Jade elvileg eléggé régóta létezik, gyakorlatilag sosem láttam még raktáron, pedig nagyon szeretném rátenni a kezemet.
Az AltGr-re eléggé régóta futó mém elnevezés az angry Alt, de most valaki kupakkészletbe foglalta
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
ProtoTypisthoz a Neo Ergo mellé felkerült több Neo (65, 70, 80) és QK (100, 75N) előrendelés, némelyik olcsóbbra kijöhet, mint az EU vendortól.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz bobalazs #91617 üzenetére
Ez valami szoftveres dolognak tűnik, a belső memória tartalma megsérült (áramtüske és társai), és amiatt produkál ilyen extrém dolgokat. A kézikönyve nem említ semmilyen eeprom reset lehetőséget sajnos, így maradt az, hogy van szoftvere, töltsd le, és nézd meg, ott mi van bekonfigurálva, és ha rossz, akkor állítsd vissza.
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91604 üzenetére
Gyárilag is van benne hangtompító, vagy ez attól vastagabb?
Gyárilag ilyen nincsen benne, ez egy nagyon vékony lap, mégis ennek van a legnagyobb hatása az összes szivacs közül a hangra.Itt a stabilizátorok utáni első vékony réteg a switch sheet/PE foam/IXPE foam, amire utána a vastag plate foamot teszi.
-
dqdb
nagyúr
válasz SoulReaver #91598 üzenetére
Switchek ből valami hasonló hangút szeretnék majd...
Erre közel tetszőleges lineáris kapcsoló megfelel, egy ilyet kell a kapcsolók és a nyák közé tenni.míg nem lesznek pbt kupakjaim
Tedd át a Varmilóról a kupakokat. Hasonló minőségű magyar kupakot úgysem tudsz vásárolni, a Keychroné is visszalépés lesz.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Wolfskin #91589 üzenetére
Ha Keychron K10 Pro billentyűzeted van, akkor itt a Software Guide blokkban lesz a válasz.
Ha Keychron K10, akkor az nem rendelkezik sem VIA támogatással, sem saját szoftverrel, az itt vagy a papír alapú kézikönyvében található billentyűkombinációkat kell nyomogatni.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Domonkos #91569 üzenetére
Eléggé régen benne vagy a témában ahhoz, hogy tudd, ilyen célokra kizárólag Space Cadet billentyűzetet szabad csak használni, és azon a Rub Out gombot kell közben nyomogatni. Az emberek 90%-a jobbkezes, okkal tették azt a billentyűzet bal oldalára.
Mondanám azt, hogy enyhe MT3 érzésem van, de fordítva lenne igaz, mert ezek a kupakok (pontosítva 3277-é) volt az inspiráció.
-
dqdb
nagyúr
Platelessben csak akkor gondolkodj, ha forrasztani fogsz. Hotswap és plateless együtt nagyon nem jó párosítás, a socketek önmagukban nem tartják eléggé szorosan a kapcsolókat, így
1. gépelés közben lötyögni fognak
2. a kupak levétele 100%-os valószínűséggel a kapcsolót is kihúzza majd a nyákbóltAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Itt vannak további fotók.
A Susuwatari kétféle meleg szürkéje eléggé "megengedő" és jól áll sokfajta színű billentyűzethez. A színek a GMK Dolchhoz vannak közel, arra is érdemes rákeresni, valamint itt tudsz képeket nézni.
Ezüst (színezés nélküli anodizálás, az anodized silver opcióval egyezik meg), világosszürke, középszürke (hasonló, mint az anodized grey opció) és space grey házra tudok rátenni pár kupakot, ha nem tudnál dönteni.
Egy kicsit mélyebb hangot szeretnék kihozni belőle.
Akkor egyértelműen POM. Én POM + alumínium párost javasolnék, hogy a spektrum két eléggé távoli tartományát is megismerd. Érzésre az FR4-hez relatíve közel áll az alumínium merevségben, hangban teljesen eltér.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91555 üzenetére
Az övé sem fog már, miután lenyomta
------
És akkor jöjjön némi retró pénznemköltésre serkentés, ezt a két billentyűzetet már napok óta be akarom dobni. Mindkettő retró eltérő inspirációval, mindkettőnél a ház felső része több részes kialakítású, így a kiosztás variálható.Deadline T9
[link] [link] (a Keygem az EU vendor, de a ProtoTypisttól olcsóbb)A TI-99/4A inspirálta retró TKL-szerűség, bottom mount, plateless is megépíthető, a ház felső része több darabból áll, így mind a bal oldal, mind a jobb oldal kiosztása variálható, a bal oldal lehet hagyományos vagy HHKB-szerű funkciósorral vagy nélküle, jobb oldalon lehet hagyományos TKL blokk, vagy cross arrows vagy F77 stílusban teljes mátrix. Feketébe és zöldbe nem működik nekem a design, de a másik három színben az egyik legjobban sikerült retró designok egyike.
Class0413
[link] (a Keygem az EU vendor)A nevében is szereplő Cherry G80-0413 inspirálta design (és nehéz nem látni a szintén retró AKB OGR-ből átvett elemeket sem), top mount és PCB gasket mount, szolenoid támogatás, elsődlegesen Model M AT kiosztás, de a southpaw AT és a 96% XT is opció. Azt vettem észre, hogy a legtöbb retró design nem "működik" minden színkombinációban, a T9-nél említettem is ezt, a az OGR-nél sem működött számomra a kék, és ennél sem működik a legtöbb kombináció, de az Alexotos videójában szereplő és ez a színkombináció nagyon ott van.
-
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #91538 üzenetére
A billentyűzetnek kell kiszolgálnia az ember igényeit, és nem fordítva.
Még mindig ott tartunk, hogy nem tudod elképzelni, hogy példaként hozott TPS 40 vagy egy másik kisebb billentyűzet valakinek tökéletesen kiszolgálja az igényeit, míg egy 100%-os nem szolgálná ki. Másnál pedig fordítva van, mert a dolog erőteljesen szubjektív.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Már minden európai vendornál elérhető a Neo Ergo előrerendelés a MonacoKeyst kivéve, ahol lezárult a kör és a Candykeyst, ahol raktárkészletről fog menni fix konfigurációkkal.
A dolláros árakhoz képest a DeltaKeyCo és a Keygem szokásukhoz híven eléggé csúnyán túláraz, a ProtoTypist az ajánlott ár közelében van, de tőlük meg a szállítási költség magasabb, így konfigurációtól függően vagy a PT, vagy a DKC a legolcsóbb (az utóbbi a 20%-os francia áfa alkalmazása miatt), a Keygem drágább mindkettőnél. A háromból a ProtoTypistnak van a legnagyobb múltja, amit a Keygem követ, ez a kettő már bizonyított az elmúlt években, míg a DeltaKeyCo egy friss cég, így én a PT-től rendeltem.
Végül az itteni érvelésem ellenére az egyik nyák tri-mode lett, de az megy tartalékba, forrasztott plateless a terv.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #91516 üzenetére
Ezt a kiosztást ismertem korábbról, nagyon logikusan van felépítve, könnyen tanulható, és ha ékezetek nélkül gépelsz, akkor teljesen élhetőnek tűnik. Ékezetekkel már nem igazán.
Az ilyen kiosztásokkal nekem az a problémám, ami egyúttal az előnyük is: teljesen kétkezes használatra vannak optimalizálva, így ha éppen nem tudod mindkét kezed gépelésre használni (telefonálsz, papírokat kezelsz, be van gipszelve a kezed, tömöd a búrádat és közben olvasol/keresel), akkor esélytelen a töredéksebességű egykezes használat is. És én úgy vettem észre magamon, hogy napi rendszerességgel szokott ilyesmi adódni, így a redundanciában hiszek a kétkezes szénné optimalizálás helyett.
Az emlitett Win+Shift+←/→ -hoz konkretan egyik ujjamat se kell elmozditanom a home poziciojarol.
Nekem meg rétegen van.
De ezt nezd, mutatok rosszabbat.
Az óriási keret Jackynél a designnyelv része, az Elephant és a Piggy egyike a legszebb billentyűzeteknek szerintem (ahol legszebb alatt azt értem, hogy a szemnek jó ránézni, de egyúttal nem kéne), érdekes módon éppen az általad linkelt 40%-os méretben nem működik számomra a design.De ha 40% mellett a feleslegesen nagy méret demonstrálása a cél, akkor ott van Jack és az ő őrült
mémjeiLongest Boi billentyűzete, amiből van 2 méter feletti szélességű változat is (sajnos arról a verzióról nem találok képet, ahol az Escape a bal felső sarokban van közel méternyi távolságra a legközelebbi gombtól)Ispy: én lusta vagyok átmeppelni, kitalálni, megszoktam és kész.
Én is úgy kezdem az ilyenek esetében, azaz leütöm ott, ahol gyárilag van. Azonban amint azt kezdem érezni, hogy nagyon kényelmetlen így használni, keresek neki egy jó helyet layeren. Így került fel 60%-on a Ctrl+PageUp/Dn, a Shift+Del vagy minden kiosztásnál a Win+Shift+← egykezes layerre, mert ugyan mindegyik leüthető direktben is, de túl sokat használom ezeket ahhoz, hogy ne kényelmesebben üssem le.Az egyetlen kivétel a Caps Lock, az sokkal rosszabb helyre került, mint ahol eredetileg lenne, de az eredetileg volt a funkciójához képest méltatlanul jó helyen.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #91514 üzenetére
Túl alacsonynak nem tűnik, szerintem lett volna ott más hely is az aksinak
Ezt most benéztem. Emlékeztem a hatszög alakú, Salvation inspirálta leaf spring mountra, de arra nem, hogy a hatszög közepébe van besüllyesztve a 3000 mAh-s akku, és nem a felső sorban kapott helyet, ami így részben funkcionális elem (knob), részben designelem.Ezek a numpades félbillentyűzetek durvák, csomó gomb hiányzik
Éppen ezt mondom, hogy amíg úgy érzed, hogy hiányzik, addig teljesen felesleges 100% alatti méretre egyáltalán ránézned. Amúgy azokat nem érzed hiányosnak, hiszen hol van a mindennapi életben nélkülözhetetlen F13-F24 és PF1-PF10?tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Azért van pár tricky combo f sor nélkül
Ami dedikált F-sor nélkül trükkös kombináció, az F-sorral is az, és az ilyet eleve érdemes átmappelni a használt szoftverben.Például Windowsban az ablakok monitorok közti dobálására való Win+Shift+←/→ szerintem egy olyan szinten félresikerült és nehezen lenyomható kombináció, hogy még ott is layeren nyomom le, ahol mindhárom billentyű létezik fizikailag.
mondjuk én már nem váltanék így se 65 fölé. Igaz alá sem.
FRL jó dolog még, nekem sokkal jobban bejön, mint a 65%-os. Ha annál keskenyebb, akkor nekem inkább 60%.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Dr. Akula #91497 üzenetére
Az ilyet sose fogom megérteni
Akkor minek kellett elvenni a gombok felét?
Addig nem is, amíg a kis méretű billentyűzetet úgy látod, mint amiről elvettek "valamit", és nem úgy, hogy minden rajta van, ami annak kell, aki ezt választotta magának.Ez itt pl. 65% méret, de csak 40%-osként "használható".
Ez egy Planck méretű, azaz 12u×4 ortolineáris billentyűzet. Ha a jobb szélén lévő keretet is hozzávesszük, akkor 13u szélességű, azaz 4 cm-rel keskenyebb, mint egy 15u széles 60%-os és 6-7 cm-rel keskenyebb, mint egy 16-16,5u széles 65%-os.Összenyomorgatja a gombokat hogy kis helyet foglaljon
Próbáltál már ortolineáris billentyűzetet? Költői kérdés volt, persze, hogy nem. Értelmesen nem igazán tudsz 12u-nál nagyobb szélességet kihasználni, volt Preonicom, 12u×5 (azaz egy sorral magasabb) és volt XD75, ami 15u×5 (azaz 60%-os méretű). Az előbbinél nem éreztem hiányát az extra három oszlopnak, míg az utóbbinál tele volt a layout üres billentyűvel, és ahogyan elnéztem akkoriban, mások sem igazán tudtak mit kezdeni a túl sok billentyűvel, így születtek meg jobb híján a jobbra vagy középre tett dedikált numpades kiosztások, és így született meg a problémát kiküszöbölendő például a Lumberjack.aztán nyit egy új sort egy tekergetőnek
Wireless billentyűzet, nem akartak extrém magas kialakítást, de a belső felépítése miatt valahová az akkut tenni kellett.Amúgy szerintem ez a TPS40 a legszexibb ortolineáris billentyűzet, kár, hogy az ortolineáris, mint műfaj, nem jött be.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91508 üzenetére
Elég 1 hónap is, és pár napon belül sokat fog javulni.
Én sok hónapnyi extrém simán járó JWK után vágtam bele egy ilyen körbe, ráadásul DCS kupakokkal, amivel az érzés még rosszabb, nem kicsit, hanem nagyon. Hiába utáltam az érzést, a hangja miatt kitartottam, aztán napokkal később az tűnt fel, hogy nem olyan rossz, aztán még később az, hogy egész jó. Azóta sem szedtem szét megkenésre, hiába van olyan 3-4 hónap már benne, szóval bekopott, mert arra jutottam, hogy nekem teljesen jó így.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #91455 üzenetére
Használhatóság terén szerintem elhanyagolható az a 0,2-0,5 mm, amennyit emelnek a kapcsolón.
Esztétika terén ellenben már az erre érzékenyeknél észrevehető lehet ez az eltérés egyes kupakkészleteknél. Custom vonalon tipikusan úgy tervezik meg a billentyűzetek házát, hogy a Cherry profilos kupakok szoknyája éppen a ház pereme alá érjen, azaz ne lásd a szoknya alját. Némelyik kupakgyártónál a szoknya kicsit rövidebb, és látszik az alja, ez meglepően sok embert szokott zavarni. Ha ez a szivacs még emel a kapcsolón és egyúttal a kupakon is, akkor ez a hatás még nagyobb lehet.
-
dqdb
nagyúr
És akkor hosszú vergődés után tényleg csődbe ment az MKEU. Csodálkoznék, ha felszámoláson kívül más vége lenne a történetnek.
-
dqdb
nagyúr
válasz Yamaha R1 #91435 üzenetére
1.6 és WK változat (olyan, amiben van 6.25u drót)
Molydeus: a ProtoTypistnál 22-étől lesz elérhető majd a Neo Ergo előrendelés.
JóGéza: köszi a korrekciót. Korábban 100e euró volt ez a limit országonként, úgy tudtam, hogy ez megszűnt teljesen pár éve. Ezek szerint tévesen, mert a linked után rákeresve 10e euró EU-n belül külföldre irányuló összforgalomig még él ez a kivétel. Ebben az esetben a hozzászólásom többi része lép életbe, azaz ha 2023-ban nem értékesítettek 10e euró értékben Franciaországon kívülre, ami <50 darab Neo/Zoom/QK billentyűzet, akkor nagyon nem bizonyított még a cég.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91431 üzenetére
Viszont a tri-mode összességében csak akkor lenne jó nekem, ha működne a PCB az aksik nélkül is (ha jól tudom, ez nem is olyan triviális kérdés).
Szokott működni, de a legegyszerűbb, ha a QK Discord szerverén rákérdezel. Az Ergo esetében nem találtam erre megválaszolt kérdést, a Neo80-nál működött biztosan.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Yamaha R1 #91426 üzenetére
Azt még elnézném, hogy a backspace és a space stabjai úgy csörögnek, mint a falióra.
Alulkenés és/vagy görbe drót, tipikusan az előbb. Csörögni általában akkor szokott, ha a drót végén a slider belsejében nincsen kellően sűrű anyag, és a drót nekiütközik a műanyag háznak. Oda szilikonzsír/Super Lube/205g2/BTZ-XHD kell, 205g0 nem jó, az hamar kifolyik.De az enter leütés után konkrétan leragad, és segítség nélkül nem is jön vissza.
Túlkenés, vagy a kupakon a stemek nem egyenesek, tipikusan az előbbi.De ezzel a csörgéssel lehet kezdeni valamit? Vagy inkább úgy kérdezem, hogy érdemes?
Olcsóbb, mint venni egy másik stabilizátort.A különböző tuning trükkökkel ki lehet hozni ebből a gyári cuccból valami elfogadható hangot?
Van, akiknek sikerült.Ha nem, akkor melyik most a leginkább ajánlott stab, mire lenne érdemes cserélni?
TX vagy QMX, ezeknél az eltérő felépítés miatt nem kell a drót végére a sűrű kenőanyag, elég egy leheletvékony 205g0 kenés a slider oldalára. Az előbbiből én a clip-in változatot választanám. Micafighter írt a nemrég részletes összefoglalót a témában, a TX szóra keress vissza a hozzászólásaiban.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91421 üzenetére
egyelőre vendor problémám van. A delta drága, candykeys-nél nincs olyan kit, amit szeretnék, a coffeykeys-től nem rendeltem még soha, bár mintha valaki a topikból onnan vett volna egy QK-t vagy Zoomot. Reméltem, hogy a Keygemnél is megjelenik, de nem látom, hogy így lenne, de egyelőre a prototypistnál sem.
A QK-nál 22-én indul az előrendelés, valószínűleg a többi vendornál is ekkor fog.DeltaKeyCo erőteljesen túláraz, és (egy hónapja még így volt, most nem néztem) EU-s törvényeket sértve nem magyar áfával számláz, hanem franciával. Ez persze neked jó, mert valamivel olcsóbb lesz a vége, de ha megkapják ezért a jól megérdemel adóügyi büntit, akkor derül ki, hogy eléggé tőkeerősek-e vagy bedőlnek. Emellett szerintem még túl új cég, nem bizonyítottak.
Coffeekeys túl új, nem bizonyítottak még, én nem rendelnék tőlük.
Keygem vagy ProtoTypist lesz, ahonnan én rendelek majd, és az utóbbi idők tapasztalat alapján van rá esély, hogy a PT olcsóbbra jön ki a magasabb szállítási költség ellenére, mert a Keygem is szeret túlárazni.
a tri-mode PCB-t elengedtem
Ha meggondolnád magad, akkor a kitnél válaszd ki a tri-mode nyákot és az extrákból a vezetékest, különben nem kapsz hozzá akkut.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #91417 üzenetére
Ha teljesítmény a fontos, akkor arra ott a szaktopik, akad nem fekete ajánlott darab is.
Ha az, hogy jól nézzen ki, akkor nézz körbe az EU vendorok kínálatában.
Amúgy a Busy Town minden idők legjobb deskmatje, ez nem kérdés, hanem kinyilatkoztatás
-
dqdb
nagyúr
Az egyik böngészőben nekem is bejön, másikban nem, valami nagyon fura nálam, majd megoldódik magától.
Synthwave: csak neked fa és márvány. A fa jó áron van, egészen jól néz ki gyártásminőségre is, a hangja és tartóssága a kérdéses, a fa billentyűzetházak ezeken szoktak elhasalni. A márvány valószínűleg jó drága lesz.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Cycle 8 árazás, a Cycle 7-hez képest kissé feljebb csúsztak az árak, ott az alapár 139 dollár volt és a réz internal cover is az alapcsomag része volt. Itt külön van, ami nem lenne baj, mert 155 dollár is nagyon jó kezdőár ezért a csomagért, de az igen, hogy az ígérettel ellentétben továbbra is csak acél opció van erre, réz nincsen, és ennek a fémdarabnak van az egyik legnagyobb hangra gyakorolt hatása. Ha ez nem változik, akkor nehéz lesz ezt a színt elengedni.Lesz HE opció is, ez alapján a Keychron Q1 HE-vel kompatibilis kapcsolókat választották, a Wooting Lekker/Geon Raptor HE vonallal nem lesz kompatibilis. 8k, egyedi szoftver és 129 dollárért drágának tűnik nekem.
----
Csak nekem nem akar bejönni a Keygem oldala? DNS feloldás megy, isitdown oldalak szerint működik, mégis timeoutot dob.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz tPedro_ #91407 üzenetére
Ebben az esetben a dokkoló túl sok áramot vesz le magának az USB 2.0 500 mA-éből, és a billentyűzet már nem kap eleget a teljes díszkivilágításhoz, amelyhez sokszor a teljes áramerősségre szüksége van.
100+ RGB LED-nek nem kicsi az áramfogyasztása, 2-3 évvel ezelőtt még elterjedt volt az USB 3.0 csatlakozós gamer billentyűzet, mert ott 900 mA a limit és a dupla USB csatlakozós gamer billentyűzet sem volt ritkaságszámba menő, ahol a második csatlakozó pusztán áramfelvételhez kellett. Manapság az ilyen már nem jellemző a LED-ek hatásfokának javulásával, de még mindig a határon táncolnak fogyasztásban.
Próbáld meg a dokkolót átdugni USB 3.0 portba, vagy ha a dokkolóba köthető külső táp, akkor dugj rá egyet. Vagy lehet, hogy a világítás fényerejének csökkentése is segíthet.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Throme #91404 üzenetére
Lehet hülyeség, de az USB kábel teljesen és jól be van dugva a billentyűzetbe és a gépbe is?
Akkor a komplett billentyűzet nem menne.Esetleg valamelyik kapcsoló nem áll pozícióban, hanem kettő közt van....
A kapcsolókhoz a mátrix és a LED-ekhez az RGB mátrix két teljesen független rész a nyákon, az előbbit direktben vezérli az MCU, az utóbbit egy controller IC-n keresztül, ez utóbbinál mehetett ki valami.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz Marci112233 #91399 üzenetére
Viszont a Ducky a pisros switch-el már halkabb
Igen, ennyit számít, hogy nem floating design az a Ducky, a ház oldalfalai nagyon sok hangot megfognak, valamint van benne némi szivacs/szilikon hangtompításként.magyarosítva
Kissé hiányérzetem van, sehol egy csík Piros Arany vagy egy nagykanálnyi Erős Pista, csak magyar kupakoktAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #91394 üzenetére
Nekem az USB 3.0 változatba 2 billentyűzet (nuku karácsonyfa) és 1 egér van bedugva, az egeret erről töltöm, valamint néha egy pendrive, és mindez megy külső adapter nélkül.
Az audio interfész sercegése valami földprobléma lehet, azt a külső táp nem oldja meg, én a DAC-et muszájból SPDIF-ről hajtom ilyen okok miatt, mert az alaplap összes USB kimenetéről van egy konstans alapzaj. Ha a sercegés inkább pattogás, akkor az latency probléma lesz, és okozhatja a hub, audio interfészt én csak direktben dugnám be a számítógépbe.
"Feljebb" az USB 3.0 változat van, afölött már csak KVM-ek saját tápellátással. Én ilyet vettem tavaly BF-kor, de azóta sem próbáltam ki.
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #91392 üzenetére
Bármivel, amiből kijön 5V és 2A, azaz töltő is lehet vagy bekötöd az egyik gépbe, ami fixen be van kapcsolva.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91386 üzenetére
75 dollár vs 130 dollár, ha plateless kell és hajlandó vagy forrasztani, vagy 75 dollár vs 155 dollár, ha hotswap kell. Ha belefér a Neo Ergo ára, akkor szerintem mindkét esetben igen a válasz. Ha nem fér bele, akkor pedig Q8, nem szabad tovább nyújtózkodni.
----
Jó látni, hogy a tri-mode is QMK/VIA támogatással jön, de a tri-mode Neo Ergót én ettől függetlenül nem erőltetném. Két több milliméter vastag alumíniumdarab közé li-ion akkut tenni az én álmoskönyvem szerint rossz ötlet, mert ami fel tud fújódni, az egyszer fel is fog, és nem mindegy, hogy utat törve magának van hová tágulnia vagy sem, és itt a vagy sem áll fenn.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz freelanced #91384 üzenetére
A UGREEN-en van hátul van egy harmadik USB port is külső tápellátásra.
-
dqdb
nagyúr
Tudom, hülyén fog hangzani, de szerintem éppen a Q8 drágább. Ár-érték arányban rosszabb, mint a Neo Ergo (és úgy az egész Q sorozat van túlárazva), és ha barebone-ra mész, akkor tipikusan abszolút értelemben is drágább.
A Neo Ergo barebone 130 dollárból megvan, ha forrasztasz, 155 dollár a hotswap, 160 dollár a tri-mode, ehhez 30 dollárból találsz jó kupakkészletet, 20-30 dollárért jó kapcsolókat, azaz 190, 215 és 220 dollár a három szint komplett billentyűzetként.
A Neo Ergóval ellentétben a Keychronnál a csomagnak nem része a szivacs (vagy nem mindenhol része), ez 10 dollár. Szintén nem a csomag része a hordtáska, ez 30 dollár lenne (de nem ér annyit). Ezt a két tételt nem adom hozzá az árhoz.
A Q8 barebone 169 dollár, drágább, mint a Neo Ergóból a tri-mode barebone. A Q8 komplett változata 189 dollár, ez abszolút értelemben olcsóbb, mint egy 215 dolláros komplett Neo Ergo, de ár-érték arányban rosszabb.
A Q8 Pro barebone 189 dollár, azaz a Neo Ergóból a tri-mode barebone 29 dollárral olcsóbb. A Q8 Pro komplett változata 209 dollár, azaz csak 11 dollárral olcsóbb, mint a Neo Ergóból a tri-mode komplett.
A Q8 Max barebone 199 dollár, azaz a Neo Ergóból a tri-mode barebone 39 dollárral olcsóbb A Q8 Max komplett 219 dollár, azaz csak 1 dollárral olcsóbb, mint a Neo Ergóból a tri-mode komplett.
Itt most MSRP-t hasonlítottam össze MSRP-vel (olyan helyen kell megvenni a Neo Ergót, ahol a vendor nem árazza túl, a ProtoTypist ilyen lesz biztosan, a Candykeysnél sem szokott vastagon fogni a ceruza, a DKC-t el kell felejteni, ahogyan a többi kis noname vendort is), az itthoni extrém akciós Q8 barebone-okkal szemben (75 dolláros nettó ár) abszolút értelemben veszít a Neo Ergo, de ár-érték arányban már szerintem nem.
-
dqdb
nagyúr
válasz 0xmilan #91371 üzenetére
Igen, az messze a legerősebb selling point, remélem, mások is követik őket. Egy 2 portos USB hub és a 2 USB kimenet feleslegessé tenné a sokat ajánlott UGREEN switchet. Mostanában több custom is kijött beépített hubbal (a nemrég ide bedobott Petrichor is ilyen), de ez az első 2 kimenettel.
Véleményt csak több infó után (belső felépíétés és társai) lehet majd formálni az ár ismeretében, eddig ez ígéretesnek tűnik.
-
dqdb
nagyúr
A TGR Alice megjelenésekor a spacebar kit ritkaság volt, így a “szép” megoldás helyett a fizikailag működő került előtérbe. A második B helyére sokszor az 1u num0, num. vagy felfelé nyíl került, és mivel volt olyan alsó sor variáns is, amihez 2u space kellett, így oda a 2u num0 ment nem egyszer.
-
dqdb
nagyúr
[link]
ilyen split kiosztást sem láttam még sohatAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
Susuwatariban van egy alpha színű blank kupak valamelyik kitben, én azt tettem a második B helyére. Második B nincsen a készletben, ez még oldschool stílusú kitting 2020-ból.
Spacebar kit hiányában elterjedt megoldás a teljes Shiftek használata Space-ként, a bal Shift 2.25u, ISO-nál nem kell, a jobb 2.75u, az pedig 65%-hoz nem kell, és így megvan a két Space.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91356 üzenetére
Egy 65%-osnál szerintem eléggé az. A VIA tudása kőbalta a QMK lehetőségeihez képest, és ha kevés lenne, akkor QMK-hoz vissza tudsz nyúlni. Egy QK Configurator butább a VIA-nál (bár az Akkót hülyére veri így is), és zárt rendszer, szóval, ha például modtap kell, ami kis billentyűzetnél nem extrém elvárás, akkor IJ.
Tudom, én vagyok fordítva bekötve, de miután megnéztem Alexotos videóját és még mielőtt bedobtam volna ide, megcsináltam a házi feladatot, azaz megkerestem a wired PCB-hez a QMK repót (nem az alapban van), és lehúztam magamhoz.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ZTE_luky #91282 üzenetére
12×4,2 = 50,4
Az 50 grammos actuation az átlagosnak nevezhető, a sárga lineárisok szintje, a pirosak könnyebbek ennél., olyan billentyűzetet mindenképpen nyomogass meg arra a kapcsolóra koncentrálva, hogy túl könnyű-e vagy sem.
-
dqdb
nagyúr
válasz ZTE_luky #91279 üzenetére
Tudom h lehetetlent kérdezem, de lehet érdemes lenne akk megvárni az ISO kiosztású V Max verziókat?
Ha az eltérő belső felépítést nézzük, akkor határozottan.Ha a Max várható árát nézzük a V10 mostani akciósával szemben, akkor ott egy közel kétszeres szorzó jöhet, és nem tudom a választ.
Kapcsolót onnan kell venni, ahonnan adott típust lehet és érdemes venni, tudom, köszi Modellfüggő, van, ami AliExpressen olcsóbb, van, ami ott drágább, van, ami egyáltalán nincsen AliExpressen, van, ami csak ott van. Ha budapesti vagy, akkor irány az Alza bemutatóterme, és nyomkodj meg mindent, ott vannak jó cuccok is. Ha nem, akkor irány a legközelebbi MM, ahol szinte csak gamer lesz, de kiindulási ponthoz elég lehet. Ezenkívül mérd meg, hány 5 forintost kell a mostani billentyűzetedre rátenni, hogy lenyomódjon a gomb, és írd meg, hogy ahhoz képest könnyebbre, nehezebbre vagy hasonlóra vágysz.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91271 üzenetére
Két flex cuttal már biztosan tud hasonló lenni, de csak a rugalmasság mértékében hasonló, a jellegében eltér (ez az egyetlen tray mount buildem, amit nemhogy elviselek, hanem határozottan kedvelek is).
És ne próbálj meg ilyenbe dagi kapcsolókat tenni (Ink, Kailh Box), mert fájó, véraláfutásos hüvelykujj lesz a vége. Mindkettő gyakorlati tapasztalat.
-
dqdb
nagyúr
válasz Synthwave #91238 üzenetére
Mostanában amúgy mintha jönne valami ilyesmi. Mi is a neve?
Igen, a linkelt Neo Ergo (még több infó itt), azonban a legolcsóbb hotswap kiszerelés is 150 dollár, arra még rájönnek az olcsón jót kupakok és kapcsolók további ~70 dollárért, így nettó 220 dollár a vége, vagyis éppen 100e felett lesz bruttóban szállítás nélkül. Ha tud forrasztani, akkor valamennyivel 90e felett lesz a plateless változat, így hiába messze a legolcsóbb és legjobb ár-érték arányú hagyományos tented ergo a piacon, akkor is a keret többszörösébe kerül.Az ideális egyébként inkább valami osztott sculpted lenne, nem?
De. Csak nem láttam értelmét 300+ dolláros kategóriában a Kinesis 360-at vagy a Dygma Defy-t ajánlani, mert ez sem a kicsit gyűjts még hozzá kategória. Az olcsó megoldás Domonkos ajánlata lenne, de ahhoz teljesen más megközelítést kell megtanulni, szerintem ehhez kell legalább egy köztes lépés (bár Jorusnak nem kellett, de szerintem ő a kivétel).Mondjuk ilyesmiből tán még mindig egy TGR Alice a legjobban pöcörögtető.
Az ősnek van az egyik legrosszabb kiosztása szerintem az Alice-Arisu vonalon és az említett Meridiannak a legjobb. Ha már Alice-szerű és tudományos háttér is legyen a design mögött, akkor Sagittarius.Neo Ergo: de ahogy nézem, a porvédő, ami must have, itt is luxus...
Ez csak neked van ennyire beakadva. Ha lenne rá kereslet, akkor létezne, de nem látom azt a keresletet. MKEU Discordján rákerestem a dust cover kifejezésre, 32 találat, ebből 20 egyvalaki hirdetése, további 5 másvalaki hirdetése, 1 releváns és a maradék nem releváns, és ez a legnagyobb billentyűzetes szerver az EU-ban. MKUK Discordon is rákerestem (legnagyobb UK közösségi szerver), 7 év alatt 27 üzenetben szerepelt, ennek egy része hirdetés, az elmúlt 3 évben volt pár releváns kérdés.Én azt a kérdést teszem fel, hogy 150+ dolláros árkategóriában miért luxus a mainstream gyártóknak hordtáskával adni a billentyűzetét? Például a Wooting is a 60HE-nél megmarketingeli a pántot, hogy milyen jól hordozhatóvá teszi a billentyűzetet, aztán hordtáska nuku. Keychron vonalon ugyanígy, és amit külön forgalmaznak, az nem túl jó típus és drágán adják.
egy TKL-es Glorious GWR-87 is működhet vele akár
Működik. Ha nincsen tenting, akkor Alice-Arisu-Ergo vonalon jó az egyenes csuklótámasz, mert éppen olyan távolságra lesz, ahová amúgy is tennéd a kezed.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz ZTE_luky #91249 üzenetére
Ezek közül egyik se tenting ugye?
Mindegyik tenting ebben a listában, nem sík a felülete, kiemelkedik a közepe.A középső osztás ezen segít, a mechanikus vonalon ajánlott Keychron V10 ilyen:
Egy eléggé fontos lépés, simán lehet, hogy már ez elég lehet ahhoz, hogy a csuklód soha ne kerüljön rossz állapotban a jövőben, de lehet, hogy a következő szintet is meg kell lépni, ami a tenting.
A tenting ezen segít:
A csuklótámasz pedig ezen tud segíteni, ha nem tartanád nélküle jól a kezed:
Microsoft Desktop Sculpt Ergonomic maygar +egér 83,000 Ft
Ezt húzd ki a listából, kifutott darab, irreális árat kérnek érte, az életciklusa alatt 30-40e között volt az ára, annyit ér, nem a dupláját.Rossz csuklóra Domonkos ajánlása a legjobb olcsó megoldás amúgy, de ahhoz teljes szemléletváltás kell.
-
dqdb
nagyúr
-
dqdb
nagyúr
válasz ZTE_luky #91232 üzenetére
műtött a csuklóm, ínhüvelygyulladásom többször volt, érzékeny rá asu
Ebben az esetben olyan billentyűzet lenne előnyös, ami nem téglalap alakú és van tenting is, a csuklótámasz nem elég, és a sima osztott kialakítás is kevés lehet.A Microsoft Sculpt Ergo sajnos eltűnt a kínálatból, Logitech Ergo K860, Cherry KC 4500 Ergo és társai körül nézelődnék, és elsődlegesen a formának rendelném alá a döntést.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
Krush 65
65%-os, sokféle szín és súly, hotswap ANSI vagy forrasztható ISO nyák, réz súllyal 170 euróért eléggé jó ár-érték aránya van, további infó itt és ittnyunyu: Télleg a külön T650 tapipadjukat lehet még kapni? Ha jól rémlik, az is megszűnt.
Jól rémlett a dátum, CamelCamelCamel szerint 8 éve tűnt el az Amazonról.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91225 üzenetére
Télleg a külön T650 tapipadjukat lehet még kapni? Ha jól rémlik, az is megszűnt.
Még a Windows 10 érkezése előtt megszűnt, olyan 5 évvel ezelőtt csaptam le egy darabra HA-ról, azóta nagyon nem is látni még ott sem.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91215 üzenetére
Igen, a VIA csak a QMK tudásának töredékét teszi kényelmesen elérhetővé, és már ezzel is földbe döngöli a nagy gyártók billentyűzeteikhez adott konfigurátorait.
Érdemes elsőre végigpörgetni csak úgy önmagában a dokumentációt anélkül, hogy saját build környezetet állítanál össze, hogy lásd milyen lehetőségek vannak, aztán utána mehet "élesben". Első/mélyebb kísérletezéseknél nem árt, ha van a közelben egy másik billentyűzet, amivel probléma esetén a flasheléshez szükséges parancsokat ki tudod adni. Általában nem lesz rá szükség, mert keymapet nehéz annyira elrontani, de ha handlereket is írsz, akkor már más a helyzet, egyszer például nekem sikerült úgy elrontanom handlert, hogy a lefordított firmware-ben csak a numpad billentyűi működtek).
Ez az external userspace relatíve új feature, sok merge-től megkíméled magad, ha eleve így hozod létre a saját környezetedet, és még a fordítást is el tudja végezni helyetted akár.
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91212 üzenetére
Én lusta lennék, és inkább másik megoldást keresnék fejlesztés helyett, amit a VIA támogat mondom ezt úgy, hogy úgy kellett elővenni a screenshotokhoz egy üres nyákot, mert azonnal megy fel saját QMK fordítás a billentyűzeteimre
Special fül, Any key:
És máris mehet a modtap kódot beírása:
Ha nem használod mindkét Space-t, ami eléggé tipikus, akkor az egyik lehet egy böszme nagy Fn, vagy ha mégis, akkor
LT(1, KC_SPC)
és a mostani Fn-re mehet a jobb Ctrl.Másik megoldásként nálam a ↑ vagy a Home alakulna át modtap jobb Ctrl-lá a
MT(MOD_LCTL, KC_UP)
vagyMT(MOD_LCTL, KC_HOMEP)
kódokkal.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91210 üzenetére
[link]
itt van a Q8 forrása, ez benne van a master branchben[link]
a Pro modellek csak a saját forkjában találhatóak meg külön branchben[link]
ahogyan a Max modellek is (úgy nézem, hogy ez a branch tartalmazza a Pro modellekhez is a legfrissebb verziót)A Keychron eléggé hülyén oldotta meg, mert adott billentyűzet minden változatához külön firmware-t készített, így az ANSI-ISO és knob-nincs knob opciók mentén kell a megfelelő mappát kiválasztani.
Tap dance segítségével lehet elérni azt, amit szeretnél, ahol a
ACTION_TAP_DANCE_FN_ADVANCED()
makrót használva kell megírni a saját handlereket, a hatos példa eléggé jó kiindulási alap.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz eagleberg #91208 üzenetére
Ez sajnos nem oldható meg még a Special fül mélyére eldugott Any billentyűkódot használva sem.
Az LT(1, kc) kóddal azt el lehet érni, hogy nyomva tartva a billentyűt az első layerre váltson átmenetileg, míg lenyomva a kc billentyűkódot küldje el, de ez nem lehet speciális kód, mint a kívánságodhoz szükséges OSL(2) lenne.
Ehhez egy Vial firmware és az abban elérhető alapszintű tap dance is kevés lenne, muszáj QMK-ig lemenni és saját kódot írni rá.
-
dqdb
nagyúr
válasz tal-garius #91204 üzenetére
A halkságot, mint a legfontosabb szempontot nézve TKL méretben:
* ez + ez
* magyar nyelvű Keychron K8 Pro/V3/V3 Max + halkított kapcsolók, ha raktáron lesz
* a világítás helyett a minőségi kupakok választása és Varmilo VEA88 silent red kapcsolókkal
* esetleg Redragon pimpelés, erre keress vissza a topikban, de nem biztos, hogy a mostani árak mellett megériUgyanennek teljes méretű változata itt.
-
dqdb
nagyúr
válasz Molydeus #91183 üzenetére
3 soros jobb oszlop
Többen nem értjük ezt a trendet.:
Lehet azon még rontani, csak akarat kérdése 75%-os, 2 knob és 1 kijelző = nulla billentyűMár készültem beírni, hogy low profile vonalon még így is akár jó lehetett volna, mert ISO változat is lesz belőle, aztán megláttam az árát. Már 36 napja elmúlt április elseje és ez még akkor is durva vicc lett volna ...
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
G20-at nem akarsz, az alapvetően egy POS terminálokra szánt profil teljesen sík és nagy felületű kupakokkal, ezen gépelni rettenetesen rossz lesz, folyamatosan félre fogsz ütni:
Ha mégis G20 kellene, akkor olyat itt találsz kizárólag.
Egy DSA sem lesz szerintem annyival alacsonyabb, hogy megérje a befektetést, de az legalább gépelésre teljesen alkalmas profil.
Szerintem csuklótámasz lenne a legjobb válasz.
-
dqdb
nagyúr
[kép]
Így néz ki egy 4,5 mm vastag PC plate alulról a gyakorlatban. Látható, hogy a kapcsolók számára nem csak egyszerűen ki van vágva a hely, mint egy normál plate esetében lenne, hanem van extra CNC-zett bevágás, hogy a kapcsoló bele tudjon pattanni a plate-be[kép]
A stabilizátorok környékén ki van "könnyítve" a klasszikus 1,5 mm-es vastagságra, hogy elférjen a drót, és az esetleg a nyákra helyezett egyéb komponens[kép]
Látható, hogy a plate olyan vastag, mint a kapcsolóház alsó része és majdnem érinti a nyákot.Ezzel a vastagsággal körülbelül hasonlóan merev, mint egy alumínium plate miközben egy PC plate hangját hozza.
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz Marci112233 #91170 üzenetére
Az a Cougar például szerintem nincsen. Ha a korábbi darab bevált, a bőröd is olyan, hogy nem koptattad szanaszét ennyi idő alatt, sokkal jobbat nem tudunk ajánlani azon az áron, így szerintem jó választás lehet egy ugyanolyanból beszerezni egy másodikat, ahogyan az ajánlott olcsó Ducky is jó megoldás. Persze abban reménykedni kell, hogy azóta nem volt költségoptimalizálás a gyártás során, és ugyanazt kapod minőségre, mint amit 6 évvel ezelőtt kaptál, de ez csak utólag derül ki.
Az MX Silver a rövidebb útja és gyors érzékelés miatt (1,1 mm-nél a szokásos 2 mm helyett) gépelésre nem túl jó választás, valószínűsíthető a sok véletlen leütés, ezt vedd figyelembe a kapcsoló kiválasztásánál.
Egyenlőre parkoló pályára teszem a dolgot, hátha a világpiac is rendeződik végre, és ezáltal csökken az új billentyűzetek ára is.
Az az érdekes helyzet, hogy egyszerre drágulnak és válnak olcsóbbá a billentyűzetek. Persze szinte minden drágul, a belépő membránosoktól kezdve a drága gamerekig, az egyetlen kivétel a custom kategória, ami évről évre olcsóbb lesz, egyre alacsonyabb a belépési szint, egy Keychron K/V Max sorozat már a gamer hulladékok árszintje alatt van sokkal jobb minőséget képviselve, ott vannak az Akkók is, és egy-egy túlárazott Corsair vagy ASUS áráért épített CNC-zett fémházas billentyűzetet kapni. Nézem a 200-250 dolláros bejelentéseket, és látom, hogy mit össze lehet rakni annyiért, a nagy gamer márkák előnye egyedül csak a könnyű elérhetőség manapság.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz kristof123 #91152 üzenetére
Nekiálltam írni egy részletes leírást group buy-előrendelés témakörben, de túl hosszú lett volna, úgyhogy jöjjön egy Neo specifikus válasz, ami szintén nem lett rövid.
A Neo termékvonalat előrendeléses üzleti modellel értékesítik (azaz nem group buy). A vendorok megpróbálják megbecsülni a keresletet, és leadják a rendelést, hogy miből (szín. alapanyag, layout, ...) pontosan mennyi kell nekik, és ennél a termékvonalnál kompletten ki is fizetik előre. A Qwertykeys ezután elindítja a gyártást. A vendorok ezzel párhuzamosan elkezdik árulni a terméket, ahol az egyes komponensekből az általuk megrendelt mennyiségnek bizonyos része lesz elérhető (vagyis nem minden), így előfordulhat, hogy adott modell elfogy (mert például mindenkinek a lila szín tetszett) és az is, hogy a komplett előrendelhető készlet elfogy. Az előrendelés a vendortól függően készleten felül lehet időlimites is, ami pár hétig elérhető csak (a ProtoTypist így csinálja), vagy lehet olyan, hogy addig van nyitva. amíg a gyártó el nem indítja feléjük a csomagot, vagy az is lehet, hog addig van nyitva, amíg el nem kezdik árulni az extrákat (úgy vettem észre, hogy a Candykeys ilyen).
A gyártás befejeződik, a QK leszállítja a mennyiséget a vendor kínai raktárába, ahol a termék megvárja a következő konténere szállítást (tipikusan 3-4 hetente van ilyen, majd után 4-8 hetet tölt hajón, mire megérkezik a vendorhoz a szállítmány. Billentyűzetek esetében a légiszállítás ára olyan magas lenne (30+ dollár súlytól függően), hogy ritkán alkalmazzák.
Ott a Neo termékvonal esetében minimális QC van (az időigényes részt a QK már elvégezte a gyárban olcsóbb kínai munkaerővel), de van, ha itt kibukik valami, akkor a QK immáron pár nap repülővel leszállítja nekik a cseredarabokat, összeállítják a rendeléseket és kimennek ezek az előrendelés résztvevőinek.
Amikor a vevő jelentős része megkapta a csomagját, akkor az eddig el nem adott mennyiség nagyja extrák formájában elérhetővé válik egy pár nappal előre meghirdetett időpontban (azért csak a nagyja, hogy az esetleges szállítási problémákat gyorsan el tudják hárítani a visszatartott pár darab terhére ). Itt a vendorokon múlik, hogy ezt az előrendeléshez hasonlóan konfigurálható módon kínálják, vagy a ProtoTypisthoz hasonlóan fix "kiteket" hoznak létre, és úgy értékesítenek. Az, hogy milyen és hányféle kit kerül kialakításra, a PT esetében aznap derül ki, ahogyan az árazás is, ekkor számolja végig Jae a pontos költségeket (eltérő időpontokban és többféle pénznemben keletkeznek ezek), tippre a többi vendor is hasonlóan tesz, mert ezekből az extrákból élnek.
Amikor ezek az extrák is eladásra kerültek, akkor a visszatartott pár darab is felkerül a kínálatba, de ez tipikusan már csendes módon.
A Neo temékvonal esetében folyamatosan jönnek az újabb körök (May batch például, nem minden vendor vesz részt minden körben), így amikor a PT extráiról beszéltem, ami hamarosan megérkezik, az az első körre vonatkozott, míg a Keygem oldalán a második kör előrendelése van fenn. Itt lehet követni, hogy melyik vendornak hogyan áll a rendelése (a fulfilled szót itt a QK szemszögéből kell érteni, azaz a vendor kínai raktárába leszállították, onnan még hetek múlva kerül a vevőkhöz). A helyzetet bonyolítja, hogy a QK önmaga is árulja ezeket a termékeket, sokszor a havi kör náluk nem előrendelés, hanem raktárkészletről megy.
Ha pár héten belül sürgős lenne a billentyűzet, akkor a PT-től vedd meg, nézd ki, hogy mit szeretnél, legyél ott a meghirdetett időpontban, nézd végig a kiteket, aztán csapja le arra, ami a legközelebb van a kívánságodhoz.
Ha nem ennyire sürgős, akkor a Keygemnél vedd meg, mert 10-20%-kal olcsóbb, szabadon össze tudod állítani, hogy mit is szeretnél, hozzá tudsz adni második nyákot/plate-et adni, ha kísérleteznél, hogy mi jön be neked, cserébe 2-4 hónapot kell rá várni.
A harmadik beszerzési opció a használt piac, az MKEU Discord szerverén van erre lehetőség, rendszeresen látni szinte új/tényleg új QK/Neo/Zoom darabokat jó áron (és pocsék áron is persze).
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz PROTRON #91148 üzenetére
Nehéz lesz átrendeznie, mert ha megnézel egy szétszedett kapcsolót, akkor az átfűzhető LED számára kialakított kivágás* túloldalán a működéshez szükséges leaf van, a fémes kontaktust pedig nincsen hely átvinni, mert oldalt pedig a stemnek lenne útban.
Amúgy ha ilyet tenne egy gyártó, akkor magával tolna ki, mert bukná a piacot azzal a termékkel.
* igen, nem SMD LED-re volt tervezve, mert 40 éve még nem létezett olyan, éppen olyan széles a kivágás, hogy átférjen a hagyományos kör alakú LED-ek lába
[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz kristof123 #91136 üzenetére
Súly: Köszi a részletes leírást! Igazából nem érdekel hogy néz ki, mint írtam korábban alul van, nem látszik. Így maradok a lehető legolcsóbb megoldásnál.
A réz kivételével mindegyik külső súly acélból van, itt nincsen olyan árcsökkentő trükközés, mint például rézszínűre anodizált alumínium. Külső súlynál a réz és az acél ugyanolyan jó, az acél kicsit kisebb sűrűségű, de ez elhanyagolható, és is a festett fekete vagy fehér súlyt választanám.A réz 10 dolláros felára nem éri meg, mert hiába a clearcoat, az elkerülhetetlen patina miatt kényesebb (ami persze tud jól is kinézni), a mirror 20 dolláros felára főleg nem, mert az egy nagyságrenddel kényesebb. A stone-washed 30 dolláros felára sem éri meg, de az legalább egyedi valami.
Nyákból a tri-mode-ot elkerülném, ha nem muszáj a wireless, mert az nem QMK/VIA firmware-rel jön, hanem egy zárt firmware-rel és a sokkal butább QK Configurator programmal hozzá. Ha cél a plateless, akkor ahhoz forrasztható nyák kell, ha cél a hotswap, akkor ahhoz kell valamelyik plate, mert a hotswap socketek önmagukban nem tartják eléggé szorosan a kapcsolókat, hogy ne kelljen plate.
Itt megtalálod az összes releváns infót a billentyűzetről.
Ez nem csak a kiegészítőkre vonatkozik? Vagy így megvehetem a bill-t drágábban, de cserébe nem kell a group buy-ra várnom?
Ez egy kicsit hosszú lesz, majd este valamikor.[ Szerkesztve ]
-
dqdb
nagyúr
válasz nyunyu #91133 üzenetére
[link]
tessék, egy részletes videó a témáról, pár hónapja láttam, és határozottan rémlik, volt ennél is rosszabb megoldásDomonkos: Es ez meg semmi sincs ehhez kepest
És még az is semmi az M0110-hoz képest, amiről azért hagyták le teljes mértékben a kurzorokat Steve Jobs kérésére, hogy a fejlesztőket olyan programok írására sarkallják, amelyeket egérrel lehet használni. Aztán persze az általad linkelt utódon már ott vannak a kurzorok.tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek
-
dqdb
nagyúr
válasz kristof123 #91005 üzenetére
A böngészőfülek takarítása közben tűnt fel, hogy erre még nem válaszoltam.
Ez aggodalomra ad okot. Nagy valószínűséggel ennél is repedni fognak a kupakok, vagy ennek nagyon kicsi az esélye?
Lesznek olyan kapcsolótípus-kupaktípus kombinációk (nem kapcsológyártó, hanem típus, mindegyiknek több vonala van eltérő öntőformával), ahol előfordul majd repedés és nagyon soknál nem, de ezt előre nem lehet tudni. Azokban az esetekben van veszélyben a kupak, ahol a kapcsolón dagibb az MX kereszt, míg a kupakon szűkebb a rés.Szóval az esély megvan, szerintem is kicsi, csak jó tudni róla, és azt előre nem fogja tudni megmondani neked, hogy adott kombináció problémás-e vagy sem.
Van bármiféle funkciója? Nem is igazán értem ez miért jó, alul van úgy sem látod... Ha választanom kell, akkor a legolcsóbbat venném.
Ha a külső súly rézből vagy acélból van, akkor tömegnövelő hatása van, ami pozitívan hat a hangzásra azzal, hogy mélyíti a hangot, ha van kellően nagy és vastag. Ha nem, csak egy vékony lemez vagy alumíniumból van, akkor olyan, mintha nem is lenne, csak esztétikai szerepe van.A belső súly szerepe a hangzásban fontosabb, és itt jobban számít az anyaga is, mert direktben találkozik a levegőben terjedő hanghullámokkal és nem csak a házban terjedő rezgéseket veszi át, mint a külső súly. Ha a belső súly rézből van, akkor mélyebb hangot eredményez, már egy kisebb méretű felső súly is sokat számít (elterjedt megoldás az, hogy csak belső súly van). Ha a belső súly acélból van, akkor a billentyűzet hangját a magasabb tónusok felé tolja el, ezért nem túl kedvelt megoldás.
Előfordul még a thru-weight, amikor nincsen külön külső-belső súly, csak egy nagy súly van, ilyenkor az tipikusan réz szokott lenni, és úgy viselkedik, mintha egy belső és egy külső súly uniója.
Ha rézből van egy súly, akkor azon előbb-utóbb megjelenik a patina. Ez ellen szoktak valamilyen clearcoattal védekezni, de a védelem nem 100%-os, idővel le tud kopni, és megjelenik a patina. Ha ezt nem szeretnéd, akkor kerüld a rezet, acélnál nincsen ilyen (némelyik billentyűzet réz belső és acél külső súllyal jön, hogy a két anyag előnyei minél jobban ki legyenek használva a hátrányai nélkül).
A szépen tükröződő mirror polished súly vonzza a mikrokarcokat, ezeket az autóknál használt polírozópasztával tudod időnként eltüntetni, de ha zavar, hogy nem tökéletes a felület, akkor kerüld el. A PVD súly is tud szépen kinézni, de a mikrokarcokra ez is érzékeny. Ha én válaszhatok külső súlyt, akkor az homokfújt réz vagy acél legyen (a patina nem zavar), a csillogós dolgokat kerülöm, általában ez a legolcsóbb.
A legtöbb 200 dollár alatti billentyűzetnél a súly csak esztétikai, mert csak külső és vékony, a Cycle7 egy ritka kivétel ez alól.
Túl drága.
Azt a 350 eurós árat nem tudom hová tenni, 235 euró volt legutóbb. 350 eurót nem ér, komplett billentyűzetként 300-at simán, 235-öt bőven.Van esetleg még valami ajánlott barbone vagy komplett bill 200$ körül? 75-80%, ANSI
Egy barebone-ból legalább 70-80 dollár, mire komplett billentyűzetet varázsolsz egy olcsó, de jó kupakkészlettel és egy adag olcsó, de jó kapcsolóval, vagyis egy 200 dolláros barebone-ból nettó 270 dolláros komplett billentyűzet lesz, ami bruttó 343 dollár = 318 euró, ezt vedd bele a számításokba és az árak összehasonlításába.A kérdésre szokásos válaszként ott van a Keychron választéka, mindig elérhető, a topikban bedobott extrém akciós árú Q sorozatos darabok pedig egyszerűen verhetetlenek.
Felette a QK/Neo/Zoom/Cycle/Luminkey/MKC/<új hype-olt gyártó> vonalon mindig van valami, ami minőségben és ár-érték arányban jobb, valamint sokszor árban is a Keychronok alá megy (néha sokkal). Azonban ezek nem érhetőek el bármikor, a legtöbb group buy vagy előrendelés, így vagy várnod kell rá 2-5 hónapot, vagy az extrákból vásárolhatsz 10-20%-kal drágábban, de akkor pedig gyorsnak kell lenned (az említett Cycle7 extrái annál a vendornál 24 órán belül elfogytak, a nagyja 20 percen belül). Szóval ha errefelé indulnál el, akkor figyelni kell a piacot. Az éppen futó jó budget megoldásokat sokszor bedobjuk ide hírként (most 65%-os vonalon a Krush65 ilyen), az extrákról a híreket ritkábban, mert az már a vendoroktól függ, hogy mikor lesznek elérhetőek, és mostanában nem ritka, hogy több EU vendor is van.
TKL méretben a jó cuccokból a Neo80 az, ami hamarosan megérkezik a vendorokhoz, szóval ennek az extrái lesznek majd elérhetőek.
-
dqdb
nagyúr
[link]
Neo Ergo showcase Alexotostól[link]
további képek* Arisu az Owlab Spring kiosztásával
* 5 fokos tenting
* nagyon alacsony elülső profil, csuklótámasz nélkül is kényelmes lehet, de lesz külön megvásárolható passzoló darab
* PCB gasket mount, így forrasztható nyákkal a plateless építést is támogat, meglehetősen flexibilis gépelési élmény
* a felső rész csavarok helyett a mostanában divatos golyós zárral rögzül, valamint a nyák JST kábel helyett pogo csatlakozó, azaz, 15 másodperc alatt ki lehet cserélni a belsejét egy másik buildre
* 130 dollártól indul, a a videóban szereplő darab 170 dollár és a drágább változatok egyike a PVD Black SS súly miatt
* split left Shift támogatás
* május végén várható
* a törésben lévő LED-sor annyira buta ötlet, hogy csodálom, eddig senkinek sem jutott eszébe
* nulla szivaccsal jó hang magasabb, crispy tónussal, amit a szivacs sem ront el nagyonIdeje meghirdetni a Springet, úgysem szeretem a leaf spring mount megoldását.
-
dqdb
nagyúr
válasz qnadam #91096 üzenetére
Amióta kérdezted, azóta ismét megjelent az évekkel ezelőtt eltűnt Cougar Vantar. A tartóssága jó kérdés, a 200K és a Vantar is problémás darab volt korábban, szóval ezt említve voltak csak ajánlottak.
A másik ajánlott ollós a Cherry Stream.
Bármi más drágább, a Microsoft Sculpt ergo vonalon olcsóbb volt a K860 a közelmúltig, amikor valamiért kilőtt az ára.
Szóval ha ollós kell, akkor a fenti négyesen és a Rapoon túl más nagyon nincsen.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérlek kérdésed előtt olvasd el az Összefoglalót!
Ha kifejezetten egy modellt keresel használd a fórumos keresőt, hátha valakinek már van tapasztalata vele!
10.000Ft alatti billentyűzetekből az összefoglaló szerint érdemes választani!
Tudtad, hogy nem magyar feliratozású billentyűzettel is pont ugyanolyan jól lehet magyar szöveget bevinni, mint akármelyik magyar feliratozásúval? wow
"blue switch has paragraph sense , when you press it ,it have a "kacakaca" sound"
A topikban (terméket, munkát, szolgáltatást) hirdetni tilos!
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háborog az Apple az iPhone-ra írt első pornóapp miatt
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Villanyszerelés
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- OLED TV topic
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Aula membrános gamer/multimédiás billentyűzet
- Montech MKey TKL mechanikus billentyűzet - MK87 FREEDOM RED
- Akciós - Új, ISO-Magyar (PBT keycap), modolt, vezeték nélküli billentyűzet eladó
- DUCKY One 3 Daybreak Mini
- Glorious GMMK Pro 75% TKL épített, mechanikus NON RGB billentyűzet - Glorious Panda, Rain Forest Dye
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest