Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
bmwsan
senior tag
fezlergabor és ShellKretor köszönöm szépen a válaszaitokat.
Tényleg jónak tűnik a Dell monitor csak necces hogy nincs hozzá pixel garancia :S
Az USB3.0 egyáltalán nem érdekel, keveset használok USB-s eszközöket. -
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
A véleményeteket szeretném kérni a következő konfigurációról.
A fő felhasználási terület autoCAD, Inventor, játék, film, zene, net stb. Fontos lenne egy erős proci hűtő is. A GTX480 nem szimpatikus, de ennyi pénzért...
Esetleg ebből a keretből ki lehet-e hozni vmi jobbat.LAP: ASROCK Fatal1ty P67 Performance 31.768 Ft
CPU: INTEL Core i5-2500K 3.3GHz 1155 BOX 48.161 Ft
HŰTŐ: COOLINK corator ds 14.457 Ft
RAM: KINGSTON 8192MB DDR3 1333MHz CL9 KIT 12.350 Ft
VGA: MSI N480GTX Twin Frozr II 1536MB 54.196 Ft
HDD: SAMSUNG 2000GB F4EG 5400rpm HD204UI 15.975 Ft
SSD: KINGSTON 96GB SATA2 SSD 2,5" SSDNow V+100 SVP100S2/96G 31.441 Ft
ODD: NEC AD-7261S-0B Fekete 4.876 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-692-KWN2 22.862 Ft
TÁP: FSP Aurum Gold 600W 22.749 Ft
LCD: LG W2453V-PF 49.762 Ft (
BiLL: GENIUS SlimStar 220 2.587 Ft
HANG: GENIUS SW-5.1 3005 12.637 FtÖsszesen: ~323.820 Ft
Előre is köszönet : )
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Bocsi hogy ide pofátlankodom, de végül is ide is tartozik.
lenne egy új gépi3 2100
MSi R6870 Hawk
Kingstone 4GB DDR3
Asrock H61M/U3S3
Coolemaster GX450és lenne egy ház amiről szeretném a véleményeteket kér:[link]
12K lenne rá,
Előre is köszi.
-
bmwsan
senior tag
Sziasztok
Egyik haveromnak kellene olyan 110K körül :
Alaplap, CPU, RAM, VGA, Táp
Előre is köszönöm a válaszaitokat : ) -
bmwsan
senior tag
Köszi szépen a válaszokat.
A HD6970 azért eset ki mert ref hűtő hangos és jobban is melegszik, mint a GTX570.
Teljesítményben pedig 8-10% a különbség.
Haveromnál egyszer már megcsináltunk a BIOS modolást a HD6950-en ,de nem teljesen tökéletes a dolog, biztos nem véletlenül van 6+8 tűs csati a HD6970-en a 6+6 helyett, meg NYÁK is másképp néz ki ... illetve haveromnál sokkal-sokkal jobban melegedett és hangosabb is lett.
Így végül maradt a GTX570 meg szoktam elég gyakran autoCAD-et meg Invertort is használni.
Még egyszer köszönöm a válaszaitokat! -
bmwsan
senior tag
Sziasztok!
Úgy néz ki hogy végre meg van pénz a az új gépre, jelenleg a megvásárolandó konfig így néz ki:
Alaplap: ASROCK P67 Pro3 B3 28.999 Ft
CPU: INTEL Core i5-2500K 3.30GHz 50.046 Ft
HŰTŐ: PROLIMATECH Megahalems 9.838 Ft +
COOLINK SWiF2 120P 2.662 Ft
RAM: KINGMAX 4096MB DDR3 1333MHz 9.413 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 9.125 Ft
SSD: OCZ 60GB Vertex 2 OCZSSD2-2VTXE60G 33.473 Ft
ODD: NEC AD-7260S Fekete 4.350 Ft
MON.: LG W2363V-WF 53.830 Ft
VGA: GIGABYTE GTX570OC 1280MB 86.642 Ft
TÁP: FSP Aurum Gold 600W 22.787 Ft
HÁZ: COOLERMASTER HAF 912 23.037 Ft
BILL: GENIUS SlimStar 220 2.650 Ft
HANGFAL: GENIUS SP-HF 1800A fekete 11.887 Ft
Összesen: 278.995Ft +ÁFA (348.740 Ft)A VGA-ban, az SSD-ben és a DVD-íróban nem vagyok biztos teljesen.
Minden észrevételt szívesen fogadok.
Előre is köszi. -
bmwsan
senior tag
válasz szatyor1972 #19217 üzenetére
Egy régi , mára már gyengének számító FSP bél van benne, ma már sokkal jobb tápokat is lehet kapni ill. voltak olyan gondok vele, hogy egy idő után elkezdett hangosodni is.
(#19219) fezlergabor: Nekem sincs túl sok tapasztalatom az ipon gariztatással van amit egy hét alatt cserélnek, van ami több hétig is ott van.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
-
bmwsan
senior tag
válasz Jocee009 #19206 üzenetére
Szia
Egyik sem tartozik már az ajánlható tápok közé öregek és korszerűtlenek.
Ha jó tápot szeretnél olcsón akkor válasza a CHIEFTEC CTG-500-80P -t vagy a FSP SAGA II 500W -t.
Mind a kettő minőségi,megbízható halk és viszonylag olcsó táp 12-14K.
Személy szerint én a Chieftec-et ajánlom. -
bmwsan
senior tag
válasz Ákos1111 #19198 üzenetére
Szia
Alaplap: ASROCK H67M 1 db 20.587 Ft
Processzor: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX 1 db 45.461 Ft
Memória: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz 1 db 9.200 Ft
Videókártya: GAINWARD 1763-BLISS GTX460 768MB PCIE 38.393 Ft
Merevlemez: SAMSUNG 1000GB F3 7200rpm 32Mb SATA2 HD103SJ 14.438 Ft
Optikai egység: NEC AD-7260S Fekete 4.751 Ft
Ház: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 11.225 Ft
Táp: CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 11.587 FtVégösszeg: 155.642 Ft Ft ODD-vel ha nem kell akkor -5K
Árak az ipon.hu-ról.
Picit túl lóg a kereten, de így van benne SB proci, egy fullHD-val is viszonylag jól elboldoguló nVidia, egy minőségi halk táp és egy jól szellőző ház, 4GB RAM és egy gyors egy terrás vinyó.
Természetesen ha nagyon szűkös a keret akkor egy gyengébb videokártyával belefér a 150K-ba.(#19201) Buda76: Bizony csokad megmondta
-
bmwsan
senior tag
Egyik haverom szeretne nem sokára gépet újítani.
Főleg Photoshop, 3dsMAX, Sony Vegas, Adobe Premiere, Adobe After Effects és még egy csomó hasonló programot használ. Meg természetesen 1680x1050-en játszik új játékokkal is, de főleg COD4-el.
Csak pár dolgot szeretne cserélni a többi az bőségesen elég neki. Ezek lennének a kiszemelt hardverek, szeretném ha vetnétek rá egy pillantást.LAP: ASROCK H67M 20.587 Ft
CPU: INTEL Core i5-2300 2.80GHz 1155 BOX 45.461 Ft
RAM: KINGMAX 4096Mb DDR3 1333Mhz 9.200 Ft (később lesz még egy)
HDD: -
VGA: GIGABYTE GV-N460OC-1GI GTX460 1GB PCIE 48.141 Ft
ODD: .
TÁP: CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 11.587 Ft
HÁZ: -
Végösszeg: 134.976 FtKezdetben egy Phenom 955-ös konfigot szeretet volna, ami olcsóbban kijött volna, de most már inkább ő is az SB felé hajlik. Sajnos a kereten még egy picit túl nyúlik de úgyis csak március körül szeretne gépet venni addig hátha mennek le az árak. Na meg addig jön a i3-2100 is, bár ez már lehet picit kevés lesz neki.
-
bmwsan
senior tag
válasz süci18 #19137 üzenetére
Szia
Mostanában voltak kisebb problémák a HD6850-ekkel főleg a Gigabyte-nál (Blackscreen fagyás stb.), amit mára orvosoltak egy új BIOS kiadásával. De valószínű hogy a boltok többségéében még most is fellelhetőek ezek a videókarik.
Igazából a GTX460 és HD6850 között max. 10% különbség lehet , hol az egyik hol a másik a jobb. Egy Gigabyte GTX460 1GB OC-val biztos nem járnál rosszul, nagyon sok tuning van benne és a hűtése is kiváló. -
bmwsan
senior tag
válasz varsam #19122 üzenetére
Pedig sok köze van hozzá.
Nézd ugyanazokat kártyákat:
Egy 50-60 watt simán van a két rendszer között , de ez nagyban függ hogy mekkora feszültségen sikerült elérni az órajelet és hogy milyen körülmények alatt és milyen eszközzel mérik az adott eredményeket.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz Hidro-tech #18810 üzenetére
Nem semmi konfig tuti hogy nem fog csalódni a srác, bár én személy szerint nem költenék ennyit gépre. Ugyan ezt célt egy olcsóbb gép is kiválóan ellátná.
Bár sztem mi ezt "átlag" emberek nem is igazán értjük -
bmwsan
senior tag
agemate: A RC692-t csak azért írtam, mert tudatommal a HAF912-ből nem készült plexis verzió :/
A vásárlónak pedig lenne rá igénye : "Valami jó ablakos gép házat nem tudnátok ajánlani?"picur220: . A konfig Prime95 + Furmark alatt is maximum 280W (GTX570-el 300W ) körül fogyasztana .
Egy SSD többet dobna gép egységességén, mint a moduláris túlméretezett táp.
De ez természetesen az csak én véleményem, ami teljes mértékben szubjektív, mert mindneki mást tart fontosnak. -
bmwsan
senior tag
válasz Itachi82 #18418 üzenetére
Szia
Sztem picur220 ajánlata tökéletes, bár én feleslegesnek tartom a 650W-os Corsair tápot inkább egy Chieftec CTG500 és így akkor belefér még bőven a keretbe egy 60GBos OCZ Vertex 2 SSD ami az egyik leggyorsabb a kategóriájában.
Véleményem szerint az egyik legjobb plexis ház a Cooler Matser RC-692-KWN. Sajnos az ára is elég borsos 30K , de elég csak egyszer megvenni utána jó pár konfignak adhat otthont.
Itt egy teszt róla katt, igaz itt nem plexis verziót tesztelik, de ilyen szempontból lényegtelen. -
bmwsan
senior tag
De azt is írták hogy extrém feszültség emelés mellett történt és lehet hogy csak a minta alaplapokon.
A gyártó sem nyilatkozott még szóval két alaplap alapján semmi biztosat nem lehet mondani.Az LGA2011-ről én semmi biztosat nem tudok (nem tudom ki mit hallott róla), de úgy tűnik hogy idén még akár ősszel bemutatkozhat. Az biztos hogy az idáigi legdrágább megoldások közé fog tartozni , de az abszolút csúcsot foglya képviselni.
-
bmwsan
senior tag
válasz userxy #18246 üzenetére
Sajnos azért maradtak ki mert nincs magyar kiosztású verziójuk.
UK kiosztás van, de az sem az igazi így ők kihullottak a sorból, bár sztem nem olyan fontos a magyar kiosztás egy gamergépnél. Csak kicsit érdekes lehet ha egy hivatalos levelet vagy hasonlót kell írni(#18249) eddieke666: Milyen konfigról is lenne szó és milyen tép van benne?
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz #98593280 #18233 üzenetére
Alakulgat.
Headsethez hozzá tenném a már fentebb említett Sennheiser PC350-et ami sztem torony magasan a legjobb headset játékra, bár az árát is meg kérik 38-40K.Egérhez hozzá tenném még a sokak kedvencének számító Logitech G9-et,
és egy nagyon jó ár/érték aránnyal rendelkező egeret : a Speed-link Kudos-t ~10KAm sztem az MX-518 a piacon lévő legjobb ár/érték arányú egér. Csak jót hallani róla.
(bár nekem nem igazán jött be)Billentyűzetekhez esetleg hozzá lehet tenni a Razer Lycosa-t bár ez sincs magyar kiosztással.
Az igazi gamer billentyűzeteket nem csinálják meg magyar kiosztással csak esetleg UK-val.Egérpadokat az egérhez kell választani úgyis, aki nagy érzékenységen használja az egerét annak egy Mantis Speed-et ajánlok, aki kisebbel annak egy Steelseries Qck vagy egy Razer Mantis Controlt.
Most így hirtelen ennyi jutott eszembe
Jó lesz ez a tavaszi hardverkörkép
-
bmwsan
senior tag
válasz #98593280 #18181 üzenetére
500K-ba belelehetne préselni a 3D-t is
Am még az egéralátét is fontos, mert hiába van 25K-s egerd az asztalon gyorsan elkopogat.
Bár hangfal nál én Razer Makao 2.1-el is megelégednékAm nem szeretnék modolni HD6950-t túl hangos meg kártyának sem használ sztem, inkább akkor egy GTX570.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz #98593280 #18175 üzenetére
Már nagyon várom.
A gamer egereket se hagyjátok majd ki , majd ajánlgatják a sok vezeték nélkülit játékraNekem is majd gép újítás lesz március környékén.
ASROCK P67 Extreme4
Intel i5-2500K
HD6950
...
Úgy néz ki hogy ez lesz az alapja, de még ki tudjaAm ez a HD6950 modolás nem az igaz.
Egyik haveromnál megcsináltuk elsőre minden sikerült.
Viszont utána melegedni kezdet, hangos lett, így maradt a másik BIOS és HD6950.
Illetve a NYÁK sem ugyanolyan és a RAM-ok is mások a HD6950-en, ha jól tudom.[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
A legolcsóbb 5.1-es fejhallgató ami valamire való az a Speed-link Medusa 5.1 ~12K.
Am ég és föld a hangfal és füles között. Játék alatt nagyon hasznos egy füles szinte a pálya másik végén hallani lehet, ha ez ellenség matat vagy futkározik. De az USB-s fejhallgatókat nem árt kerülni , mert elég erős a hangminőségromlása a normál verziókhoz képest.
Legalábbis a G35 nem igazán nyerte el a tetszésem anno. -
bmwsan
senior tag
válasz theboobaq #18143 üzenetére
Szia
Igazából ez nem kifejezetten a topik témája ennek van egy vagy több külön topik is :
-
bmwsan
senior tag
válasz APC ADAM #17882 üzenetére
Sztem nem feltétlenül kell cserélni mindent.
Ha megtuningolod procidat olyan 3.5-3.6GHz- környékre, akkor fullHD alatt (élsimítással és szűrőkkel) bőven elégnek kell lennie. Esetleg kisebb felbontásokon lehet hogy kevés lenne.(#17884) jozefgucci1: "Szerintem az I3 kevés lenne full HD-ban ahhoz a kártyához." - ezen jót nevettem én is. FullHD-ban nem proci lesz a kevés, VGA hamarabb fog elfogyni.
[ Szerkesztve ]
-
-
bmwsan
senior tag
válasz #98593280 #16523 üzenetére
Az biztos, de neki előtte egy ref. hűtős HD4870-je volt egy az volt a cél hogy halk legyen, a HD6950 tényleg elég halk
De így HD6970 BIOS-al már nem volt az.
Igaz hogy -10 fok van de sztem haverom is jobban szereti a lakásban kicsit melegebb van
Kint a szabadban pedig nem olyan jó gépezni -
bmwsan
senior tag
válasz #98593280 #16508 üzenetére
Mi is megcsináltuk valamelyik nap és működik.
De utána vissza váltottunk a másik BIOS-ra.
Sokkal jobban melegedett a kártya így a hangja is nagyobb lett, ráadásul a fogyasztása is megugrott.
A teljesítmény növekedés pedig nem mindenhol volt olyan nagy, mint azt vártuk volna.
Ráadásul a a HD6950 és HD6970 NYÁK-ja nem is egyforma szóval vmi csak hiányzik abból a HD6950-ből ... -
bmwsan
senior tag
-
bmwsan
senior tag
válasz concept #16374 üzenetére
Határozottan nem érné meg a 2db GTX460.
Hozzá nem értőknek sok bajuk adódhat a több kártyás rendszerekből.
Nem beszélve a nagyobb fogyasztásról , nagyobb zajról, és jobban is melegszik a két kártya.
Teljesítmény többlet pedig nem lenne számottevő, sőt bizonyos esetekben ahol nem skálázódik jól a két kártya ott még kevesebb is lehet.
Ezek a kártyák pedig nem nagyon szoktak elfüstölni, hacsak nem extrém módon nem tuningolják őket.
Ha nagy grafikai teljesítményre van szükség akkor egy GTX570 vagy GTX580 lenne a legmegfelelőbb, már csak az autoCAD miatt is, ahol aktívan kiveszik a részüket az nVidia VGA-k is. -
bmwsan
senior tag
válasz lumpen_stex #16108 üzenetére
Szia
Billentyűzet és egér is kellene?
Bár ekkora keret mellet nem biztos hogy belefér egy monitor is :S
Am a 2 magos procit már szinte minden használja.[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz picur220 #7515 üzenetére
HDD+ ODD valószínűleg nem kell, mert nincs a felsorolásban.
Így maradékot hozzá rakva ki jöhet egy ilyen monitor, ami kategóriájában az egyik legjobb (60K-körül) akár játékról, filmről vagy munkáról legyen szó.
Akár még egy Cooler Master RC692-es ház is beleférhet.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
Szia
Az 1600-as RAM-tól nem lesz gyorsabb a gép, főleg nem játékok alatt.
A 450W-os Chieftec pedig gondolom a régi GPS-450-AA lehet, öreg táp, de elvileg elbírja a konfigot. Bár később mindenképpen cserélném vmi erősebb tápra. Pl az agemate által linket Chieftec CTG500-ra vagy GPS-500A-ra. Fontos hogy csak egy A legyen a végén. -
bmwsan
senior tag
válasz Adam333 #7116 üzenetére
Igen elég,de hangja valószínű hogy igen csak meg jönne.
Egy 400-as tápra egy i5 750 + GTX460-at kötnék rá max. ezeket is szolid tuninggal.
Ha valaki tud venni egy 40-50K-s CPU-t + egy 50-60K-s VGA-t akkor sztem ki bírja valahogy azt a 3-4 K-t egy erősebb tápért adni.
Illetve tápnak sem feltétlenül használ ha 80%-ig le van terhelve játékok alatt. -
bmwsan
senior tag
válasz werszomjas #7073 üzenetére
Szia
+ 2GB-ot semmiképpen sem vennék hozzá.
Semmit sem vennél észre a +10W-os fogyasztáson kívül.
Vagy 4 GB vagy semmit.
A lényeg, hogy ne csak a márka, hanem lehetőleg a típus is egyezzen ha veszel.[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz Zolee 33 #7050 üzenetére
Szia
Semmi lényeges eltérés nincs, a H55-ben megy az integrált GPU, a P55-ben nem.
Mind a kettőből készültek tuning barát, illetve mATX verziók is szóval különbség szinte nincs is.(#7013) Puma K: Azért mivel mind a kettő tápban hogy halk legyen alul vezérelt ventiket raknak így kisebb ház szellőzésnél vagy nagyobb melegben képesek megsütni magukat.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz andreijj #6980 üzenetére
Szia
Sztem +2 GB RAM.
Alaplapot nem érdemes cserélni, mert most az összes foglalat kihaló félben van
Elég ha frissíted BIOS-t és veszel bele egy Phenom II X4 940-et használtan.
(úgy tudom ebben a lapban az még megy, de megfelelő topikban érdeklődj utána)
A táp sem mai gyerek gondolom Chieftec GPS-450AA, de azzal nem lesz gond max pár wattal többet eszik majd a géped.
Ha kicsit nagyobb nem zavar, meg nincs nagy szükséged DX11-re akkor felesleges GTX460 szintű kártyára váltanod jelenleg.
Az ATI HD6xxx-et érdems lesz megvárni. -
bmwsan
senior tag
válasz newlinechar #6786 üzenetére
Gondolom nem csak a GTAIV-hez akarsz gépet venni.
Amúgy is az egy nagyon optimalizálatlan játék egy GTX295 1792MB-ja is kevés neki...
A GTX460 jóval erősebb kártya.
Am az 1GB a GTA-ban a látótávolságot növeld, a játék nem lesz tőle szebb.(#6791) torma1981: Ehhez nem árt hozzá tenni, hogy az Intel fogyasztása kisebb, kevesebb hőt termel és tuning hatására jobban skálázódik mint az AMD.
Tehát ha van rá keret, akkor az i5 750/760 sem rossz választás.[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz newlinechar #6779 üzenetére
Szia
A CM 335-ben egy 120mm-es venti van. NEm árt mellé pl egy AC F12.
Az 5830 az egyik legrosszabb vétel, a GTX460 768MB-os verziója jóval erősebb a [link] HD5830-nál, ráadásul Physx is van az Nvidiánál.
-
bmwsan
senior tag
Szia
Esetleg van még egy lehetőség olcsóbb táp Chieftec CTG400-as vagy GPS400A, és így beleférhet a HD5770 512MB is.
Vagy Chicony Hipro 430W 8.5K ez sem rossz táp."...és bármilyen nagyságú cpu hűtő belefér, mert könnyen hajlítható a TT oldallapja "
nagyon fullos ház lehetne ha az anyagot nem spórolták volna belőle, meg egy picit jobb kábelmenedzsmentje lenne
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
Ez azért relatív hogy nem lehet használni DX11-ben a HD5750-et, mert 1280x1024 kisebb grafikai beállítások mellet elég jól elvan.
A HD4850-el is el lehet játszani fullHD-ben persze itt is elsimítás és szűrők nélkül.
Sőt DX9-ben sztem a játékok 90 %-ával nagyon jól elmegy még magas grafikai beállítások mellet is. -
bmwsan
senior tag
válasz Tibi a lámer #6637 üzenetére
Szia
Ezen az oldalon nem igazán vannak jó konfigok, de ha mindképpen innen szeretnéd venni akkor szerintem ezt válaszd.
Lényegében az összes általad linkelt gép alapjaiban megegyezik, de ebbe nem 2 magos hanem 4 magos processzor van.
Megfelelő operációs rendszerrel sokat profitálhatsz belőle. -
-
bmwsan
senior tag
válasz theboobaq #6623 üzenetére
Kategóriáján belül jó ház.
A Storm (nem tudom melyikre gondolt a Scout/Sniper), mindkettő egy teljesen már kategória.
"Gamer házak" nagyon jó szellőzéssel nagy LED-es ventilátorokkal és számos kiegészítővel.
Bár a Scout-ban sajnos nem valami jó a kábel menedzsment és a HD5870 is csak nehézkesen fér be. -
bmwsan
senior tag
válasz theboobaq #6621 üzenetére
Összegyűjteni a pénzt, majd egyben megvenni.
Azért jobb így mert mire egyként meglesz minden, addigra kezdheted elölről.
Esetleg úgy hogy megveszel mindent, csak videókarit veszed pár hónappal később, mert az általában elég nagy tétel szokott lenni. (komolyabb konfigurációnál)És kb 2-2,5évente érdemes leváltani, amíg van rá garancia- így könnyebben megveszik.
-
bmwsan
senior tag
válasz Shoppolo #6605 üzenetére
Szia
Ha felhasználás valóban csak - "nagy felbontású képfeldolgozás ( photoshop ), webes munkák (tervezés, design stb ), persze egy kis videózás." - akkor oda feleslegesen sok a GTX460.
Inkább 8Gb RAM-ból és egy jó kis SDD meghajtóból többet tudnál profitálni.
Persze amennyiben játszol is gépen akkor már van létjogosultsága a GTX460-nak. -
bmwsan
senior tag
-
bmwsan
senior tag
válasz torma1981 #6556 üzenetére
Szia
Azért ennél picit több.
2 év korkülönbség a (HX650 az újabb).
A HX650 4db PCI-E 6+2 pin van a TX650-en csak kettő.
A TX650 eggyel kevesebb SATA csatlakozót birtokol.
A HX650-nek jobb hatásfoka --> így kevesebb hőt kell elvezetnie.
Sajnos HX650 picit túl van árazva.Am nem rossz táp a HX620 sem, csak rövidek a kábelei, de olcsón lehet kapni hosszabbítót, Ha pedig később moddingolni akarsz, még jól is jön, mert harisnyázásnál nem ugrik a gari a tápról.
Sajnos HX620-at már alig lehet kapni.
Esetleg még a CM Silent Pro 600W, de ennek is rövidek kábelei. Viszont ez csak 23K cserébe . -
bmwsan
senior tag
válasz HellGreg #6527 üzenetére
Szia
nem lesz vele gond.
Esetleg jobb lenne 1x2GB RAM a későbbi bővíthetőség miatt, a KIT úgysem gyorsabb.
A GT220 nem túl erős VGA esetleg HD4670, GT240 vagy még HD5570 ami ebben a kategóriában jobb nála, bár csodákat ne várj.Egy GT240 egész jó választás 18K-ért már lehet kapni őket, ha picit gyengébb procit x2 240-t választasz akkor belefér a jobb VGA.
-
bmwsan
senior tag
válasz trickyy #6509 üzenetére
Szia
Akkor Intelhez ezt ajánlom ha tuningolni szeretnél.
Alaplap: MSI P55-GD65 34.033 Ft
CPU: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX 50.310 Ft
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR3 1600Mhz CL8 KIT 27.187 Ft vagy
GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT 21.649 FtÖsszesen: 111.531 Ft
105.992 FtEhhez illene vmi proci hűtő is Cm hyper 212+ 7-8K.
Az alaplapon lehetne spórolni esetleg, bár ez egy tuning bajnok lap, 3 év garanciával és jó CPU-venti szabályzással.
RAM-ból felesleges az 1600-as nem lesz tőle gyorsabba gép.AMD:
Alaplap: ASROCK 890GX Extreme3 30.862 Ft
CPU: AMD Phenom II 955 3.20Ghz BE 36.660 Ft
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT 21.650 Ft
Összesen: 89.173 Ft
Ebbe a konfigba akár beleférhet egy komoly hűtő is amivel már lehet tuningolni a nélkül hogy nagy hangja lenne. Sajnos a CM 212+-nak megjön a hangja nagyobb terhelésnél.
pl. Coolink Corator DS 14.407 FtMost az AMD-t jobb vételnek tartom mint a i5-öt, játékok alatt ugyanazt tudja.
Jelenleg milyen táppal rendelkezel?
Adobe illetve CAD programoknál sincs csak pár %-al elmaradva.
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
Nem tűnik rossznak, de pixmania-tól én nem igen rendelnék.
Nem sok jót hallani róluk.
Bár videokártya hűtésétől nem kell sokat várni ( ha a kép valós), valószínűleg fix magas fordulat számon jár-> hangos.
Esetleg néz szét itt PH-n, nagyon jó hűtésel, garanciával vannak HD4870-ek. -
bmwsan
senior tag
válasz theboobaq #6459 üzenetére
Nem feltétlenül.
Mostanában nem sok Bulldozer lesz, ráadásul lehet hogy nem is lesz olyan nagy durranás mint ahogy azt mondják.
Sajnos ezt így előre nem lehet megmondani.(#6458) geri306: kompatibilis mindennel,de egy Asrock M3A770DE alaplappal jobban járnál, ha pedig ragaszkosz az MSi-hez akkor egy 770-C45 vagy 770-G45.
-
bmwsan
senior tag
válasz czetosz #6452 üzenetére
Egész jó.
Bár a HX750 az azért már túlzás, a HX650 is bőven elég lenne még 2 GTX480hoz meg extra tuninghoz is.
Inkább egy picit kisebb táp kellene és egy jó kis proci hűtő beleférhetne, ehhez a kategóriához minimum egy Mugen 2, Corator DS, Megahalems, Alpenföhn Matterhorn, vagy Noctua NH-D14 illene.
Ár/érték arányban a Coratoir DS a legjobb. -
bmwsan
senior tag
válasz MadnessPite #6402 üzenetére
Szia
Inkább olvasd el az első HSZ-t.
Vagy ha nins rá időd (na meg kedved ), akkorMennyit szánnál rá?
Mekkora felbontáson játszanál? -
-
bmwsan
senior tag
válasz freq023 #6377 üzenetére
Szia
15K-ból a legjobb amit vehetsz egy Coolink Corator DS.
Ha rákérdezel a "Milyen CPU-lűtőt vegyek?" - topikban tuti ezt fogják ajánlani, esteleg
Alpenföhn Matterhornt.
A NOCTUA NH-U12P SE2 nemér majdnem 16K-t, ráadásul a Corator erősebb is.(#6380) torma1981: CM 212+ már egy jó ideje megint nincs, 692-ből is csak a plexis van, de sztem hamarosan lennie kell a simának is, mert tuti viszik mint a cukrot .
-
bmwsan
senior tag
válasz albert8 #5975 üzenetére
Ha újonnan kell akkor a legerősebb a HD5750 amit vehetsz, kompromisszumokkal elég lehet a fullHD-hoz.
Használtan pedig az előbb említett HD4870/HD4890 párosból valamelyik. Bár a kettő kártya között csak 10% diffi van, tehát ha nagy az árkülönbség akkor a HD4870 sem rossz.Vagy vársz egy pár hónapot és talán majd lehet kapni emberi áron GTX460-t.
Ha teheted az Asrock M3A770DE-t vedd meg a prested procit.
-
bmwsan
senior tag
válasz reaver1337 #5922 üzenetére
Szia
LAP: ASROCK M3A770DE 16.262 Ft
CPU: AMD Phenom II 955 3.20Ghz BE 38.986 Ft
HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper 212 Plus 7.575 Ft
VGA: GAINWARD BLISS GTX460 1GB GDDR5 GS 59.978 Ft
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT 21.463 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 11.512 Ft
ODD: NEC AD-5260S 4.913 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 9.775 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 12.888 Ft
Végösszeg: 183.353 FtEsetleg egy jobb alaplap belefér, de felesleges, csak akkor kellene ha nagyon tuningolni szeretnél.
(#5921) Viktorka23:
LAP: ASROCK H55M Pro 22.475 Ft
CPU: INTEL Core i5-760 2.80Ghz 1156 BOX 49.622 Ft
HŰTŐ: COOLERMASTER Hyper 212 Plus 7.575 Ft
VGA: GAINWARD BLISS GTX460 1GB GDDR5 GS 59.978 Ft
RAM: GEIL Value 4096Mb DDR3 1333Mhz CL9 KIT 21.463 Ft
HDD: SAMSUNG 500GB F3 7200rpm 16MB SATA2 HD502HJ 11.512 Ft
ODD: NEC AD-5260S 4.913 Ft
HÁZ: COOLERMASTER RC-335-KKN1-GP Elite 9.775 Ft
TÁP: CHIEFTEC CTG-450-80P 450W BOX 12.888 Ft(#5923) h1mpi: Gondolom ha mindent cserélni szeretne ahhoz hozzátartozik a HDD, ODD, táp, ház stb.
A 650W-os Chieftec pedig öreg, elavult táp, ráadásul a 650W feleslegesen sok is.A géped beárazására pedig van egy külön topik: [link]
[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
válasz dabadab #5908 üzenetére
Szia
ha nagyon olcsón szeretnél kijönni akkor egy ilyesmi lenne a megfelelő:
ASROCK N68C-S UCC ~ 10,5e (DDR2 1066MHz / DDR3 1333MHz támogat)
AMD Sempron X1 140@X2 ~ 9,5e (apróból)vagy
AMD Athlon II X2 240 2.80Ghz 15.335 Ft
MSI 760GM-E51 15.688 FtEzek ami ár/értékben jobbak Intel már kicsit húzósabb és TDP-je is egy picit nagyobb.
Természetesen ha érdekel vki összedob egy Intelest is, de nekem most el kel mennem .
GTomi6: Sztem jó konfig bár én a 380W-os táp helyet mind 430-ast venném.
Vagy FPS 400-60APN az sem rossz vétel.[ Szerkesztve ]
-
bmwsan
senior tag
Szia
Nem szükséges 965, elég a
AMD Phenom II X4 955 is, ugyan azt tudja csak egy szorzót kell átírni. Pofon egyszerű.Alaplapnak: nem fontos 40K-s alaplap.
ASROCK 890GX Extreme3 30K - nagyon tuning barát alaplap, ár/érték győztes.A proci és az alaplap különbözetéből már ki jön egy Coolink Corator DS proci hűtő is.
Viktorka23: Ajánlom figyelmedbe Steve-0 (#5870)-es hozzászólásában lévő konfigot.
-
bmwsan
senior tag
Szia
Az alaplap irreálisan drága.
Proci helyett egy 4 magossal lehet jobban járnál (esetleg AMD).
RAM jó.
VGA-ból a GTX460 a jobb választás.
Táppal sztem nem lesz gond.De pár HSZ-el fentebb ShellKretor írt egy nagyon tökéletes konfigot, erős 4 magos procival és erős VGA-val.
[ Szerkesztve ]
Aktív témák
- Fehérbe csomagolva: Acer Nitro V 14 notebook
- Jövőre érkezik az új Agatha Christie: Death on the Nile játék
- TCL LCD és LED TV-k
- Parfüm topik
- Tea
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Apple asztali gépek
- Path of Exile 2
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- További aktív témák...
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 Super 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2060 Super (RTX 3060 Szint)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 2070 8Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RX 7700 XT (RTX 3070 Ti-t veri)/16Gb DDR4/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
- Új 2K Gamer PC Ryzen 5 5600/RTX 3060 12Gb/16Gb DDR4 3200Mhz/500Gb NVME SSD/750W 2Év gari
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest