- Hálózati / IP kamera
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Windows 10
- Proxmox VE
- OpenWRT topic
- Eladatják a britek a kínai vállalattal a skót chipcéget
- Még ebben a hónapban megbüntetheti az EU az Apple-t
- Microsoft Excel topic
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #37402 üzenetére
Tuningolni akarsz ahhoz meg ezek a chipsetek jók (és persze "K"-s CPU kell hozzá ami ugyancsak drágább).Legalábbis Ivy rchipset-ből.Sandy chipset-ből a P67, Z68 de személy szerint ha lehet hanyagold.Az Ivy lapok kb. egy árban vannak a Sandy-s lapokkal,modernebb lapok több szolgáltatással.
Mindegyiket szabad én leginkább az Asus-t tartom a legmegbízhatóbbnak persze ott is lehetnek hibás darabok ...
Menyi a kereted a lapra?
(#37401) FireKeeper
De ez még a jövő zenéje.És kérdés menyire lesz tuningbarát.
(#37405) miresz
"ármi más,és Gigabyte..." Ez ott volt.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
KAMELOT
titán
válasz Hoffer #37407 üzenetére
Havernak is pont ilyen van. neki 3770K proci van benne.
Még ugyan ilyen árban van MSI Z77 Mpower Ez is egy szuperul eltalált alaplap.(#37409) dantre: én tudom nekem G41 van is az bőven elég. Azért írtam neki azt mert az jól felszerelet + jó VRM és olcsó!
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Hoffer
őstag
válasz Hoffer #37421 üzenetére
Bár ez jobb mivel 2-vel több SATA3-mas csatija van és jobb a hangkártyája és egy kicsivel olcsóbb
Asrock Z77 Extreme4 -
polgi803
őstag
válasz Hoffer #37608 üzenetére
Én pl nem nagyon szeretem az mATX-es lapokat,ezért nem vettem GENE-t...így maradna a másik 2...ha tutira mennék akkor biztosíték a jó működésre az Asus sztem...de viszont azt láttam,hogy ezek az MSI lapok 24 órás PRIME teszten mennek keresztül stabil 4 fölötti proci teljesítménnyel mielőtt forgalomba kerülnének...tehát ezek sem lehetnek annyira sz***ok...én kipróbálnám az MSI-t,azt ha nem jönne be még lehet Saber-e...én ezt tenném,de vannak nálam itt okosabbak...
[ Szerkesztve ]
-
polgi803
őstag
válasz Hoffer #37618 üzenetére
Pl nekem életemben először most Asrock-om lesz... Z77 Extreme 4...kiváncsi vagyok rá...ha nem jön be,akkor MSI Z77 Mpower lesz...+ kell most az IGP tudás is,mert az MSI Mpower-en nincs ugyebár...de előbb kipróbálom mire képes ez a lap...hasonló felszereltséggel de jóval olcsóbban mint az MSI...ezért vállalom előbb be ezt...ha beválik marad...de sztem érdemes kipróbálni...engem nem vitt rá a lélek a mATX-re...szeretem a szép lapokat...nem a kurtákat, még akkor sem ha pl tuningbajnok...
[ Szerkesztve ]
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #37620 üzenetére
IGP : Integrated Graphics Processor
A Sabertooth garanciára kérdezz rá mert a legtöbb bolt tényleg csak 3év-el árulja "
* A szolgáltatás a helyi előírásokat és szervizpolitikát követi." És ugye Magyarországon élünk nem kell meglepődni semmin.
(#37619) polgi803
Akkor sem P8Z77-V sem Mpower
"kell most az IGP tudás is,mert az MSI Mpower-en nincs ugyebár." Miért ne lenne rajta?
Van rajta HDMI+DisplayPort is + Virtu MVP.Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #37627 üzenetére
Igaz ......
Alapból a P8Z77-V a legolcsóbb közülük (kb. egy árban a Maximus V GENE -vel) stabil megbízható lap , Intel LAN , Fan Xpert 2 , erős tápellátás , stb. nem hinném hogy érdemben le lenne maradva a többi lapptól. Ár/érték arányban szerintem a 4 közül ő a legjobb.
A P8Z77-V PRO meg még erősebb 16 fázisú tápellátást kapott mint úgy mint az MSI.Ebben a kategóriában mondhatjuk egy árban. Egyik kutya másik eb
Mint már sokszor írtam 50K felett nem hiszem hogy elégedetlen lennél akármelyiket is választod.
(#37628) Tarill
Egyszerűen meg kell mondani hogy jobbBazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #37630 üzenetére
Az MSI nem szokott vele úgymond dicsekedni. MSI Big Bang Z77 Mpower review de ha megszámolod akkor is annyi
"Az MSI szimpatikusabb mint a P8Z77-V bármelyik típusa!" Akkor feleslegesen rójuk a köröket ...... rendeld meg
Az meg hogy a RAM-ot meddig engedi az az Ivy/Sandy CPU setében majdcsak mindegy.
Na meg aztán megnézném annak a RAM modulnak az árát amit ilyen órajelre tudsz rántani.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #43429 üzenetére
Szia!
mATX méretben nagyon jó vétel!Főleg hogy sok helyen 30K alatt van az ára. +1
Viszont a tuning a belerakott CPU-tól függ ugye a legtöbb Sandy/Ivy CPU-t nem lehet tuningolni csak a "K"-s jelzésűeket.Illetve korlátozottan a szorzózáras I5 és I7-es procikat.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #43432 üzenetére
Igen megbirkózik az I7-el is! Viszont a szorzózáras I7-et és I5-öst is lehet tuningolni valamelyest pl. I7: Mire képes egy non-K i7-3770.
"A mostani CPU-m egy QX6700 @ 3.0Ghz, a másik kérdés, hogy melyik mostani tudja ezt a teljesítményt legalább?" Annyira nem ismerem a Core2 Extreme CPU-k teljesítményét de igen kb. Ivy I3 viszont a példának felhozott i3 3225 csak azért drágább mint a i3 3220 mert erősebb IGPU-t kapott.
Viszont ha már váltasz és tuninglap is lesz és ugye teljesítményben is akarsz gondolom kicsit nagyobb pluszt az I5 -öt ajánlanám.Egy hogy valamelyeset tuningolható kettő hogy valós négy maggal rendelkezik.
Használtan olcsón van Sandy Bridge ha boltban vásárolsz akkor viszont már Ivy-t vennék.Bazinga!
-
Mahrenburg
őstag
válasz Hoffer #43438 üzenetére
Tiszta sor, azért is fogalmaztam ilyen körülményesen, hogy "szerintem azért tartsd fenn a normal ATX lap lehetőségét", mert természetesen Te vagy tisztában a saját mindenkori igényeiddel, csak mivel én "befürödtem" a mATX-szel, azért gondoltam, hogy írok, nehogy Te is így járj. Igen, sajnos drágábbak...
Nekem például a hangkártya elhelyezésével volt gondom.[ Szerkesztve ]
"Egy fel nem használt Phenom II matrica olyan mint egy nap ami sosem kelt fel, egy múló szerelemről szóló dal amit sosem énekeltek, egy harcos szív amely sosem dobbanhatott..!" by Habugi
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #43438 üzenetére
Mondjuk 2VGA alá az ATX-nek azért vannak más előnyei.Pl. több hely a két kártya között jóval nagyobb chipset hűtőborda .....
40K alatt: P8Z77-V LE PLUS .
(#43437) anytime
Talán a Azonnali kérdések órája topic.ban tudnak neked segíteni a kérdéseidben (is).
#43436) Mahrenburg
Kíváncsi leszek ebből mi sül majd ki! Szegény képzeletbeli barátom tesztet ölt!Bazinga!
-
bluyoo
nagyúr
válasz Hoffer #43443 üzenetére
Szerintem is felesleges a CF/SLI legalábbis ha nem 2db 100K-s VGA-val csinálja az ember.
"Ami küldtél lap, nem is olyan rossz, elgondolkodtató, bár plussz 10k-t nem ér meg szerintem, hamár plussz 10k-t rá kéne költenem akkor már még 10k-t hozzátennék és megvenném a mostani álmom az MSI Mpowert!" Ezt te tudod csak felvetettem ... Az MSI Z77 MPOWER megint egy másik kategória bár ha az LE PLUS nem éri meg a 39K-t nem értem az MSI mért érné meg az 52K-t.
Nekem nagyon bejött a Raider. Csendben teszi a dolgát. Másképp miért ajánlanám?
Mondjuk esetemben az i5-2310 és a GTX560 DCII OC nem kajál olyan sokat igaz mérni még nem mértem ....A rendszered vagy150W-al biztos többet kér mint az enyém bár a tápod is a nagyobb 650-es nekem meg 550-es van.[ Szerkesztve ]
Bazinga!
-
Hoho
tag
válasz Hoffer #93708 üzenetére
Szia!
A fiam és barátja használ ilyen Gigát, 2600-as procival, nekem most ASRock van, meg tegnap is Asrock B450M Pro4 - ilyennel vittem ki gépet 2600-as procival. Mindkét lap működik rendesen, de a plusz M.2 foglalat miatt, és a passmark eredmény miatt én az ASRockot javaslom. A 3.30 -as BIOS-sal 14100 pontot ment a mostani gép 3000Mhz-es RAM-mal, a Gigák meg 13500-13600 körül mennek. (jobb az auto boost)
A Fan Tuning is jól működik az ASRock-on, érdemes kipróbálni. A házhűtőnél a CPU hőfokra érdemes kalibrálni, a default MB sensor helyett.
Üdv!
HZ -
szasanyi
félisten
válasz Hoffer #93708 üzenetére
Bár az ingadozó árak miatt ez éppen túl van határon, de az újabb kiadása és a jó tapasztalatok miatt ajánlom a MSI B450M Mortar Max lapot.
Ezt még jövőállónak is lehet nevezni, szóval 1-2 éb múlva egy esetleges CPU csere miatt sem kell leváltanod. Gondolom azt tudod, hogy bármelyik lap VGA kimenetei csak G jelzésű CPU-val használhatóak mert csak azokban van iGPU. -
Paxker315
addikt
-
palfitom
félisten
-
Paxker315
addikt
válasz Hoffer #93782 üzenetére
szerintem megéri. Amúgy akkor érdemes az MSI-t, ha szeretnél manuál CPU overclockot, és talán a magas memória-sebességek (3200 fölött, akár 3600 körül) is jobban elérhetőek a Mortarral. Ha nem esszenciális az OC-barát BIOS és memóriából sem feltétlen mennél 3200Mhz felé, akkor teljesen jó az Asrock is, de, én már csak a nagyobb BIOS rom és minőségibb alkatrészek miatt is a Mortart venném.
Mondjuk nem egy kategória a két lap, így nem is életszerű összehasonlítani őket.... Erre meg hátha tud valaki
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #93810 üzenetére
"1600 lesz, amit fel szeretnék húzni egy 2600 szintre" -
Az IPC-különbséget, hogy akarod áthidalni?Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hoffer #98771 üzenetére
Gyengébb a hangkari...ezen felül mindkettőben ugyan az a felejthető vrm, faék egyszerű és hiányos bios található. Én nem szoktam ajánlani mert az oc kimerül a pbo srófolásában, nincs llc, nincs fix vcore és ezálltal nincs értelmes all core oc. Az MSI B450 GAMING PLUS MAX/ A-Pro MAX hasonló áron jobb eresztés...bár mivel nem az összefoglaló szerint lett feltéve a kérdés ígycsak tippelgetni tudtam.
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hoffer #98787 üzenetére
A DS3-at olysn 6 magog szoktuk ajànlani. Amúgy sz összes b450 Gigára àll a fentebb leírt állításom. Gyenge, melegedős vrm, buta mint a tök, de ha csak berakod a procit "aszt" menjen, nincs tuning, nincs boost órajel bűvölés és budget kategória a cél akkor mehet, de az MSI-k jobb deszkák.
Ha ennyire árérzékeny vagy akkor MSI B450M Pro-VDH Max. -
palfitom
félisten
válasz Hoffer #98805 üzenetére
Pl. Gigabyte B450 Gaming X / Asus Prime B450-Plus / TUF B450-Pro Gaming / Strix B450-F Gaming / Asrock B450 Steel Legend
PCIe 4.0 B550-tel jön, de azok 40k fölöttiek ATX méretben.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Milka 78
nagyúr
válasz Hoffer #98805 üzenetére
Az RX570 alá semmi jelentősége, de még egy 5700xt alá is elhanyagolható az előnye a pcie 4.0-nak ( még a legújabb nv kariknál is), de hogy ez a jövőben változik e... minden esetre ha szükséged van rá akkor ASRock B550 PHANTOM GAMING ami 8 magra elég lesz, bár elég hurka vrm bordát kapott.
Ha viszont nem érdekel akkor mehet (csökkenő sorrendbe) az MSI B450 TOMAHAWK MAX/GAMING PLUS MAX/MSI B450-A PRO (BestMark 30k). A Tomahawk pl elketyeg egy alap beállítású 3900x-el is, de mindhárom MSI képességei hasonlóak. -
Teaway
veterán
válasz Hoffer #98940 üzenetére
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van, ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott, akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek ", illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Nincs itthon csokid??
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #101072 üzenetére
HofferSajnos 30k alatt/körül csak fapados H410-eseket kaphatsz, pl. Asrock H410M-HVS R2 / Asus Prime H410M-K / Gigabyte H410M H V2 / H410M S2H (v2). Ezeken az i3 természetesen gond nélkül elfut, de proci-fejlesztést már nem bírnak el.
Egy kicsivel 30k fölött kapható az Asus Prime B560M-K, ami bár sajnos még mindig nem túl acélos (melegedős fajta), de egy i5-öt már kiszolgál. További előnye, hogy a ramok már nem csak max. 2666 MHz-en futtathatók, hanem mehet bele 3000-3200-as KIT is (amik jellemzően nem, vagy alig drágábbak a 2666-osoknál), és ezek hoznak jócskán a konyhára FPS-ben.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #101076 üzenetére
A ram-sebesség miatt nem nyerő, ugyanúgy korlátozva van B460-ban, mint H410-ben. Szóval B560-ban érdemes gondolkodni.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #101078 üzenetére
Ha ezek jók lennének, akkor ajánlottam volna őket. A Prime B560M-K (vagy a Pro4) a legolcsóbb, amit már jószívvel ajánlok AKKOR, ha lesz feljebb lépés i5-re. Ha csak i3-mal tervezel, akkor mehet bármi.
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz Hoffer #102909 üzenetére
HofferSajnos nem írtad, de gondolom DDR4-es lap kell... (na meg az órajelüket is jó lenne tudni)
Mivel az i3-at gyakorlatilag bármilyen lap kiszolgálhatja, ezért az ajánlás a jövőbeni procitól függ.
Pl. Asus TUF Gaming B660M-Plus D4 (mATX) már erősebb procival is megbírkózik és RGB-t is tud.
ATX méretben éppen 60k-ért kapható a Gigabyte B660 Gaming X DDR4, mely szintém megfelel az elvárásaidnak, és a jelenlegi BIOS-okkal 3600-ig bírja a ramokat (ez idővel javulhat).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- ASRock Z87 Pro4 alaplap, hibátlan működéssel eladó! OEM, csak a lap maga. Nincs tartozék!
- MSI MAG X670E TOMAHAWK WIFI
- MSI MAG Z390 TOMAHAWK Eladó! 29.900.-
- BONTATLAN! Corsair Vengeance DDR5 KIT 64GB (asztali) 6000MHz FEHÉR
- Beszámítás! Lenovo IS8XM LGA 1150 DDR3 alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest