Hirdetés
- Milyen NAS-t vegyek?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- AliExpress tapasztalatok
- DIGI internet
- OpenMediaVault
- Total Commander
- eBay
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Garfield.37
tag
válasz Paxker315 #106497 üzenetére
A jelenlegi gép ez :
- ASRock B550 Taichi alaplap
- AMD Ryzen 9 5900X
- Corsair Vengeance RGB PRO 32GB KIT DDR4 3600MHz CL18
- Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6Ezt cserélném le AM5-re
Amd Ryzen 9 7900X
Ramból szerintem elég 32 Gb (de nem tudom hogy milyen legyen)
Egy normális alaplap (mATX)Leginkább filmezésre, netezésre és néha játszok is
[ Szerkesztve ]
Üdv : Garfield.37
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #106497 üzenetére
Jajj már kolléga, vedd elő a "mindent látó" szemedet, és találd ki!
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz Paxker315 #100923 üzenetére
Kiváló oldal, köszönöm!
Már meg is találtam ami nekem kell. Csak 420 euró.
De ezért minden földi jóval el van látva: Asrock Z590 Taichi.
Hááát, ebbe az árba azért már belefér egy-egy sata és usb bővítőkártya is, szóval ez tényleg niche a javából.
Micro ATX méretben meg nem létezik 3x M.2 slot-os lap az Asus PRime-on kívül úgy tűnik.
Hát jó, ezzel már elleszek.
Most le kéne vadásznom a legkisebb házat, amibe beleférek. Na az is szép menet lesz. -
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #99495 üzenetére
Ha az Összefoglaló alapján kérdezne, akkor talán nem kellene találgatni, hogy vajon mekkora lapot szeretne. Mintha valami friss újonc lenne...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kolopele
nagyúr
-
Bad Pritt
félisten
válasz Paxker315 #99358 üzenetére
Én is az ASRock felé hajlok, volt tőlük alaplapom korábban (mondjuk az Z-s volt, szóval nem ez az árkategória) és nagyon szerettem. Amúgy az Asus van Iponnál is, csak valamiért az Árukereső nem listázza.
Köszi, elmentem akkor az ASRockot.
Some motherf*ckers are always tryna ice skate uphill.
-
Tomdriver
őstag
válasz Paxker315 #99005 üzenetére
Paxker315 & palfitom:
Köszönöm a válaszokat! Megnézem a linkelt teszteket is, még nem láttam.Ezek szerint OC nem lesz és marad egy csomó időm.
A bench meg csak e-penis-re jó, ha játékban nem hoz többet a proci akkor minek a váltás miatti kb. 200k bukó?
Ha vannak még bugok, akkor lehet várni kéne míg javítják, illetve idővel (talán!) az árak is csúsznak lejjebb.Ezek után tényleg elgondolkoztató, érdemes e váltani felsőházas Intelről...
Hasznos volt, köszi még 1x!
[ Szerkesztve ]
-
z123456z
őstag
válasz Paxker315 #98631 üzenetére
Mi vele a probléma? Egy generációval ezelőtti. Az pont két generációs ugrás a mostanihoz képest. Szeretne egy 3070-es kártyát, a mostani már nem hajtja ki a botleneck kalkulátor szerint. I7-ről meg nem akar visszalépni i5-re, hiába újabb egy generációval, és hiába közel hasonló a teljesítménye, mint a 9700-nak. Mi egyéb szól mellette, mint az, hogy újabb?
Ezt a használt lapot és egy új, de oem 9700-at kb 90-95-ből megússza. 10. gen i5+lap kb ugyanannyi. Jelenleg 2*8 Hyperx Fury 2133 és MSI 1070ti gaming.[ Szerkesztve ]
-
genlog
aktív tag
válasz Paxker315 #98528 üzenetére
Aham. Hát az emberek 90%-a nem húzza a gépet, de lehet, hogy még nagyobb az arányunk.
Mindenesetre én atomstabil gépet akarok építeni 10 évre, ahhoz megint kellhet a jó VRM, illetve 2,5 Gb-es LAN-t akarok, az meg csak jó VRM-mel van, ergo nincs választásom, azt kapom.Emlékszem régebben is sokat fogyasztottak a húzott gépek, mégsem törődött senki sem a VRM-mel, csak a táppal - és akkor az OC merőben közkeletű volt, sőt, komolyabb mint most.
Na mindegy. Talán a kisebb feszültségek, meg a vékonyabb alaplapi vezetékek miatt lényegesebb lett manapság.[ Szerkesztve ]
-
kolopele
nagyúr
válasz Paxker315 #98375 üzenetére
A Mortar enged, azzal raktam össze egy emberkének gépet, és megnéztem mi van akkor, ha CL16 - ról CL13 - ra állítom a 2666 - os ramokat. Semmi. Több játék esetében is jó ha volt 1-2 fps eltérés mind minimumban, mind átlagban. Az órajel az, ami ér is valamit, bár az is inkább csak komolyabb VGA esetében lehet jelentősebb, mondjuk egy 2080 Ti esetében már jelenthet 10-15% - ot is, ami azért 4k esetében már jól jöhet.
[ Szerkesztve ]
-
Kisbocs06
tag
válasz Paxker315 #98293 üzenetére
Remélem igy is megfelelő a választásom .Egy árban van az Asus és az MSI és az MSI ről jobbakat olvasok főleg hogy a vrm része ami jobb , nem vagyok nagy tuningolos ez előző lapomban is 4ghz et ment az R5 1600af minimális fesz emeléssel .Most egy kicsit hosszabb távra tervezek , keveset játszom és rájöttem hogy total felesleges tolni a pc be a pénzt ha legtöbbször csak multimédiás felhasználásra kell .Csak hát az előző lap kezdett nagyon rakoncatlankodni ( ASRock ) így megteszem ezt a lap upgradet .
-
kolopele
nagyúr
válasz Paxker315 #97536 üzenetére
Az igazi fps növekedést ezen a szinten már úgyis a videokártya fogja a legjobban meghatározni, nem a proci 100-200 mhz - es plusz órajele, és nem is a ramok közötti különbség. Amit linkeltem videót, ott a 2080 Ti miatt ugrott meg látványosan az fps szám, a ram különbség csak kicsit tett hozzá már ehhez. Egy 2080 Ti mellett már nem lesz gondod FHD - n 2133 mhz - es ramok mellett sem, attól függetlenül, hogy ez ma már nem szokás.
[ Szerkesztve ]
-
BlackDevil
aktív tag
válasz Paxker315 #96581 üzenetére
Ryzen 5 3600 menne bele CRUCIAL 16GB Ballistix DDR4 3200MHz CL16 KIT vagy CORSAIR 16GB Vengeance RGB Pro DDR4 3200MHz CL16 KIT vagy G.Skill Aegis 2x8GB 3200MHz DDR4 F4-3200C16D-16GIS társaságában. GAINWARD RTX2060 SUPER 8GB GDDR5 GHOST kártyával.
»OΛKΞN« √ ツ Toborzás: https://goo.gl/bO5GhH <--- Star Citizen ---> https://goo.gl/ptspnT ¤ Steam ---> shorturl.at/NSVW1 | Social Club ---> http://goo.gl/nPIu51 | Hackthat: http://goo.gl/kAJnpV
-
nagyúr
válasz Paxker315 #96303 üzenetére
Derék.
Egy kis plussz adalék B550-hez, ha még nem volt.CH VI Hero wifi VRM temperatures with R9 3900X all-core 4,3GHZ OC.
[ Szerkesztve ]
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #96233 üzenetére
Találtál valami a VCORE állítási lehetőségéről? 100/200/300-as B/H-s MSI-knél nem volt manuális állítási lehetőség (se fix se offset) így alulfeszelés kilőve, csak gyári feszen tud menni a proci. Ezért sem volt ajánlott, mert ha kifogsz egy melegedősebb darbot akkor meg vagy lőve.
Ettől függetlenül elég meggyőző a motyó vrm része -
blade123
csendes tag
-
Comic
aktív tag
válasz Paxker315 #96136 üzenetére
Mondjuk evvel az ár/érték dologgal merészen vitába mernék szállni:
Ugyanazon áron: GIGABYTE B450 AORUS ELITE -
palfitom
félisten
-
Kroni1
veterán
válasz Paxker315 #95595 üzenetére
Mondjuk nem az volt az alap kérdés, hogy mit vegyenek helyette, hanem az hogy a három inteles lapból melyiket. Ebből én arra következtetek, hogy az illető vagy elkötelezett az intel mellett, vagy már megvan a proci ami mellé lapot keres.
(Ettől eltekinte én is egyetértek a tanáccsal, hogy ha most szerzi be a cuccait akkor inkább AMD vonal, sőt én saját igényeim esetén még meglévő intel CPU esetén is inkább bíbelődnék az eladásával és térnék át AM4 alapokra..)
-
BogyóBP
addikt
válasz Paxker315 #95588 üzenetére
Miért nem?
ASUS ROG Strix B660-F Gaming WIFI | Intel Core i5 12600KF | 2x16GB G.Skill Trident Z5 RGB Silver DDR5 6000mhz CL36 | Sapphire RX7800XT Nitro+ 16GB | Kingston NV2 1TB NVMe + Kingston NV2 500GB NVMe | Acer Nitro XV272up 27" | bequiet! Pure Power 12 M 650W | Coolermaster Qube 500 | Creative 2.0
-
Chaser
legenda
válasz Paxker315 #95534 üzenetére
köszönöm, de ez nekem végtelenül puruttya' - design szempontjából -
b450m s2h lappal kezdtem, műszakilag kb egykutya' a két lap, sajnos vmiért a fekete mellett alkalmazzák a barnát gb-nél előszeretettel, egyébként nagyon vagány lapocska design szempontból is - szubjektív -
ezt kemény 20e ft-ért vettem, de már ez sem annyi
b450m gaming lett az utód, tényleg fekete a pcb, nagyon korrekt a vrm borda, laza 15-20-25 fokokkal jobb az s2h-hoz képest, több a venti csati is, tényleg szép, de egy kicsit túlzásba vitték a pirosat ( : matt fekete pcb az alap, és fényre csillogós a piros, audio körnél van egy led csík ami kapcsolható, pirosan világít/pulzál/nem csinál semmit, nekem annyi bőven elég
gondoltam megveszem akkor a nagy tesót, b450 gaming x
gyári képek alapján fekete, videókat nézve bizony barna, fekete "berakásokkal", ahogy az s2h is, nvme slotot hitványul vga alá tették - másik két lapnál sikerült fölé -, de mondom egyekutya', viszont ha nem fekete akkor pffffffffff
ha esetleg va valakinek megköszönném ha megosztaná, talán egy videóban láttam matt feketének, többiben barna-fekete, de úgy látom csak egy rev van
strix tényleg szép lenne, de az nb-n levő szöveg, az io shield nekem már sok
msi carbon az so-so, annyit viszont már nem feltétlen adnék érte_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #95500 üzenetére
Na bakker! Mivel simát írt: "Asrock B450 Steel legendet nézett.", ezért azt hittem ATX kell...
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #95349 üzenetére
Még amit el tudok képzelni az az, hogy maga a pch hűtésnél a g-pad vagy a hűtés rögzítése volt rossz. Ugye ilyen sorozatosan előfordult Z370 és b450-es Gigákon egy időben, de volt már tréül összerakott TUF vga hűtés amit később javítottak...minden esetre ha még elszigetelt esetekről is van szó (ami ugye bármi miatt is lehet) az még kevés ahhoz, hogy egy lapot nem ajánlottnak tekintsünk.
Különben a Prime Pro-nak is ott van a pch hűtése és a Strix-ekenek is, ráadásul még le is van takarva.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #95346 üzenetére
Emiatt nem hoztak vissza csak pch fan hibával ami cserélve lett és azóta boldogság. Túlmelegedett pch-ra hozzánk nem érkezett panasz, de annó én is kipróbáltam a saját vga-mal (pont az említett poszt miatt) és nem melegedett túl, pedig próbapadon volt, zéró szellőzéssel.
Ugyan ez igaz a TUF-ra is ami takkra ugyan így van.
Persze ha akarom talán be tudom lőni úgy a vga-t, hogy felforralja és közben indítok egy burn tesztet egy pcie 4-es nvme ssd-vel, lekapcsolhatom a házhűtést nyáron 40 fokban, stbstbstb...ugyan akkor az esetek túlnyomó részében közelébe sem vagyunk ennek a jelenségnek.[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz Paxker315 #95167 üzenetére
Ezek a lapok több mint egy éve benne vannak a téma összefoglalóba nagyjából ugyan így kategorizálva...lehet másoltak innen? :
Magával a listával azért nem értek egyet, mert bár a lapok a saját kategóriájukban tényleg nyerők, de most ahogy mondtad is én tuti nem építenék 1151v2-re, de szerintem a következő foglalatra sem ha csak nem lesz versenyképes az ára az i5 (az átnevezett 8700k simán hozza játékok alatt egy 3800x-et ha megrugdosod kicsit) - i7 (a 9900k meg most is büntet mindent is játékok alatt) vonalnak a Ryzen vonallal szemben....csak ugye jön az új Ryzen vonal és sanszosan ez kevés lesz ellenük (ipc/fogyasztás/ár), de ez jósolgatás. -
Terminator17
senior tag
-
eszakas
senior tag
válasz Paxker315 #94944 üzenetére
Köszi.
Tudom hogy egy kicsit túl van tervezve, de a hangrendszere miatt is erre esett a választás és hangszigetelt meleg házba megy úgy hogy nem melegedő VRM kell.Asus rog strix x570‑e gaming alaplap ,AMD Ryzen 7 3800X ,SAPPHIRE NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XT Vapor-X 20G,G.SKILL Ripjaws V 32GB (2x16GB) DDR4 3600MHz, Corsair HX1200i Köszönöm szépen. Üdv. eszakas :)
-
matheuszka
csendes tag
válasz Paxker315 #94930 üzenetére
Köszönöm a választ! azért kerestem használtan mert kb 65k tól kezdődtek az X570 árak és így a kis keretem miatt a használtakat kezdtem el nézni abban a reményben hogy "olcsón" jobb alaplaphoz jutok mint a 400 as lapok. De örülök hogy nem lett igazam és hogy
ezek is jók. -
chris0000
őstag
-
nagyúr
válasz Paxker315 #94798 üzenetére
Igen, összességében számoltam. 4 a CPU-nak és 2 a SOC-nak.
Lejárt a szerk időm az előbbinél, még ezt írtam volna amit Te is, hogy dobozból támogatott a 3xxx széria.RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
palfitom
félisten
válasz Paxker315 #94777 üzenetére
"Kis rugalmasságot!" - Ezzel nem értek egyet, mert lehet, hogy a kérdező annyira nem ért hozzá, hogy megveszi Intel mellé... Itt bizony sajnos "toppon kell lenni".
-
prime77
aktív tag
válasz Paxker315 #94759 üzenetére
Köszönöm srácok a válaszokat!
A Gigabyte Z390 Gaming X-et én is néztem már, csak annyi baj van vele, hogy a BIOS menüje átláthatatlan még mindig - legalább is ezt hozták fel a hátrányának.
De az a lap a legjobb választás manapság ár/érték arányban.
MSI A-Pro Z390 és a Z390UD - őket nem ismerem.
Akkor azt mondjátok, hogy 16GB memória is elég lenne?
Egyébként játékra kellene a gép jórészt, néha streamelek is twitchen - de csak nagyon ritkán.
A 970 EVO-k viszont sztem nem sokkal drágábbak mint mondjuk a 860-as társaik.
A gép egyébként még nincsen meg, most még csak nézelődöm - viszont a tápot már évekkel ezelőtt megvettem.
De lehet eladom akkor itt a ph-n, ha nem kell, hogy ilyen erős legyen.
Ti hogyan variálnátok még akkor?
Köszönöm a válaszaitokat! -
mert_csokis
senior tag
válasz Paxker315 #94759 üzenetére
Igen, eléggé el van csúszva az egesz koncepcio.
Az ajanlott Gaming X-re meg plusz egy szavazat. Tisztesseges VRM és hűtés, a fontosabb dolgokon nem sporoltak.
Akár alap tuningra is jó lehet a 9700K mellé.
Én is lapvalasztas előtt vagyok, és ha maradok az új cuccoknal, akkor szinte biztos, hogy ez a Giga lesz a befuto.
De előtte probalok valami Z370-es lapot lőni jó áron.Air Jordan 1 Low G (DD9315-101) 42-es méretben eladó
-
-
Ambrosio
csendes tag
válasz Paxker315 #94603 üzenetére
A választás oka:
4db memória foglalat (most 2x4, később +2x4gb vásárlása),
2db M2 foglalat, tudom az egyik csak sata,
a vga slot felett legyen az x1 slot, a másik x16 slotba lehet beletennék egy hangkarit, vagy a wifit. Kellene az opcionális +2 pci-e bővítési lehetőség egy RX570/580 helyigénye mellett. Olyan lapot nem találtam, amibe belemegy egyszerre a VGA+2 egyéb kártya és microATX.
Van type-c, bár jelenleg nem létszükség.
Húzva, biztos hogy nem lesz.
Szeretném minél olcsóbban megúszni, ha itt tudok x ezret megtakarítani, azt beleölhetem prociba/memóriába/bármibe.
A jövőbeni fejleszthetőség nem nagyon izgat, 4-5 év múlva úgy is egyben kell majd mindent cserélni... Ezért nézem a B350-es lapokat is. A B450 csak a StoreMI-vel tud többet -
fatikajoker
csendes tag
válasz Paxker315 #94574 üzenetére
A gaming verziónak mi az előnye?
MSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
fatikajoker
csendes tag
válasz Paxker315 #94574 üzenetére
hát 30 körül gondoltam, ha lenne itt aprón valami garanciás kikímélt darab újonnan 40 e a max amit rá tudok áldozni. Így is csillióban van már a gép.
MSI B360 Gaming Plus / i5 9600KF 3.7 ghz / 4x4 gb HyperxFury DDR4 / Radeon 5700XT 8gb Anniversary 50 /Adata xpg 512 Nvme M.2 /Samsung EVO 860 250 / 2x1 tb WD Black / Aerocool Shard Rgb/EVGA SuperNova 750w GQ Gold+ / Arctic freezer 13 cpu
-
vtboy
csendes tag
válasz Paxker315 #94446 üzenetére
Hülye kérdés lesz, bocsi Néztem a neten, hogy a Ryzen 7 2700x-hez rgb hűtőt adnak, és láttam, hogy valami külön kábellel kell még pluszba bekötni, hogy irányítható legyen rajta a világítás. A mortar maxon ugye találok olyan slotot, amibe azt be tudom passzintani? Ha már lehet irányítani, ki szeretném használni
-
Yeffy
veterán
válasz Paxker315 #94418 üzenetére
rendben, akkor ezt vehetem ugy, kb az a szint, mint a Toma MAX, csak X-es chipsettel?
nem, egyalt nincs szuksegem az X-re, csak a 2 front 3.0 USB kivezetesre, amirol korabban offoltam kicsit. de ha tudsz/tudtok olyan B450-et, amin van ketto, es amugy egyenlo, vagy job a Toma MAX-tol, orommel hallgatom.
Big girls ride harder. ヅ || Kondi powaa'!
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest