Hirdetés
- Windows 11
- OpenWRT topic
- Milyen routert?
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- DIGI internet
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #83396 üzenetére
Én is láttam mér YT-n,hogy működik,de többször beszívtuk és volt tulaj aki vissza is hozta,mondván "nem ezt ígértük".Persze ingyen megoldottuk neki,sűrű bocsánatkérések közepette,de azért ciki volt
Amíg nem 100%-os valami addig nem nagyon merem ajánlani,nehogy megszóljanak érte,de innetől zárójelben hozzáteszem majd,hogy van egy ilyen lehetőség -
choco01
addikt
Hali.
Azt lehet tudni hogy ezt az Asus PRIME B250M-Plus lapot milyen firmwareval szállítanák? Weblapon azt írják 0206-tól kezdve támogatja az i5-7500 procit, most már a 0809-nél jár az fw..azért lenne fontos mert akkor nem kérünk 2500-ért bios updatet ha az alapverzió a 0206..
Applikáció fejlesztés, weboldal készítés, SEO, Online marketing » https://petadev.com
-
Milka 78
nagyúr
válasz #Morcosmedve #83393 üzenetére
Ez gyakorlatban nem működött,mi is próbáltuk Asus/Asrock deszkán Kb Stoon forumtárs uj gépét másolta.Pörgött minden és se kép se hang.
Ellenben bios alol tök jól ment Az árakkal semmi bajom,tudom,hogy beesett egy csomó Z170...szerviz...másod/harmad állás...én volnék[ Szerkesztve ]
-
stoon
addikt
válasz Milka 78 #83391 üzenetére
semmi ráadom a tápot (bekapcsolom a kapcsolójával) és csak a két led világít egyik pirosan amit leírtam de amúgy semmi meg sem mukkan! most szétkapom teljesen és leellenőrzök amit tudok mert hát a "másik gépemmel nem igazán kompatibilisek a cuccuk belőle!
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
#Morcosmedve
veterán
válasz Milka 78 #83391 üzenetére
Ez hazugság, mert pendrive ról, csak a tápot rádugva a lapra, lefrissítehtő a BIOS Le van írva a módszer a manual-ban is.
Nem meszesedtem be, nézd meg az árakat.
(#83389) koxr: Az említett lap magasabb szintet képvisel és jelenleg “olcsó”. Intel Optane, amivel többet tud egy Z270-es lap, mint chipset.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
Milka 78
nagyúr
A procid nem fog elindulni benne csak ha a boltal befrissíteted a legfrisseb verziójú bios-ra ami plusz költség,vagy ha van havernakk Sky Lake procija azzal be lehetfrissíteni,de Kaby Lake-el nem!
Stoon : Arról a ledről semmi infót sem találok,de nehogy a bios chip visszajelzője legyen,mert az MSI és Asrock deszkámon is ott volt ami azt jelzi,hogy sérült a bios chip.Elsőre pedig memória frixinek tűnik,akkor nem af életjelet,csak forgatja a ventiket.Táp?
BolhásMaci : Meszesedsz vagy csak szimplán Playersel szörpöztél?
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
koxr
csendes tag
válasz #Morcosmedve #83388 üzenetére
Bocs a tudatlanságért ha butaságot kérdezek, de nem baj hogy ezen a Z170 van nem Z270? Amúgy ezeket tudja ROG is amit írtam, csak drágábban meg frissebb chipsettel? A másik hogy eget verő tuningok nem lennének csak a prociból hoznék ki kicsivel többet.
-
#Morcosmedve
veterán
Jelenleg Z170 Hero VIII a legjobb ár/érték lap. Azt vedd, 46-48k közt.
[ Szerkesztve ]
© asszongya'hogy
-
nagyúr
A "ROG" meg a "STRIX" egyenként 10% felár. Mármint Asrockhoz képest, nem vitás nagyon jó egyébként.
Asrock: Asrock Z270 PRO4, ebből van mATX es kivitel is, de ezen erősebb picit a VRM, mondjuk nem tudom mennyire számít...
Szerényebb VRM-el, van mini-ITX kivitelben is, bár az drágább mint az mATX és az ATX méretű.
Ezek 40 alatt vannak, az ITX kivitel az 40 magassága.
Ha befér az ATX szerintem azzal jársz a legjobban.
Szívem szerint azt mondanám hogy, vedd az ASUS-t amit írtál, de ha a pénztárcám barátja vagyok, akkor Asrock.
Ennek az Asrocknak Asusban kb ez felel meg: Asus PRIME Z270-K, de még ez is drágább nála jóval.
Csak mondanak mások is még okosságot.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
nagyúr
Ahh, téllleg, ott a leírásban a lap is.
Egész ütős nForce chipsetes lap... hmmm... látom kombinált PS2-es port is van, de még a hátlapon kódkijelző iss.
Elviekben, ez a kézikönye:
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
Üdv!
Pontosan milyen alaplapról van szó ?
a XEON 5450 procival együtt vetted?
vagy később került bele?
Javaslom, hogy asztalon rakd össze, lehetőleg egy natív 775-ös, a lap által supportált CPU-val, kezdésként BIOS reset, majd csak a legfontosabb dolgok legyenek rajta, azaz:
Asztalra kirak, CPU betesz, hűtő felrak, csatlakoztat a cpu hűtő csatijához, 1 modul ram az 1.-es slotba (bár nem árt előkotorni egy kézikönyvet, hogy milyen a lap ram kezelése, főleg hogy gondolom ez a lap ddr2-es), táp csatlakoztat 20+4pin, segéd 4(+4) pin, ha nincs integrált VGA akkor az elsődleges VGA slotba egy biztosan működő VGA (ha van ilyened), monitorra ráköt, billentyű beköt, egér még nem szükséges, lehetőleg PS2-es billentyűt, ha van az alaplapon hozzá port (lila általában).
Ezek után a megfelelő tüskepár rövidrezárása (pl. csavarhúzó, itt sem baj ha megvan az alaplapi kézkönyv, de többnyire feliratozzák a tüskepárokat, eseteben a PWR-t kell keresni.
Bocs ha kicsit szájbarágósra sikerült.
-
koxr
csendes tag
Üdv!
i5 7600k és Asus Strix 1060 oc alá kellene egy mindenképpen Asus vagy Asrock lap. Tuning is lenne.
Mit tudnátok ajánlani ami ár/értékben jó? ASUS ROG STRIX Z270H GAMING-et néztem, de ér ez ennyit vagy túl van árazva? Jó lenne kevesebből megoldani, mert amit itt spórolnék el tudnám költeni hűtőre. -
stoon
addikt
sziasztok! van egy kis gondom : vettem itt aprón egy alaplapot . egy sli rendszert szerettem volna csinálni! de nem kapcsol be a gép és egy "led1 R474 " led világít pirosan folyamatossan! a lap egy xfx750i , 2×9800gtx+ ,4×1Gb 1066 ram 750 wattos táp ,XEON 5450 proci! valami 5let?
steam, origin uplay: artika78 -- Az élők, csak wickendező holtak!!!
-
Milka 78
nagyúr
válasz ViZion #83371 üzenetére
VRM téren nem rossz,de amit művelenk bios téren egyes lapoknál (igen a fent említett deszka utolsó biosa is rosszabb mint az előd)...olyan mintha ez nem akarna változni náluk.A Z68GD80G3 is egy abszolult csúcs deszka volt,profi felépítés és 3 évnyi tömény szívás volt a biosokkal.
Azért van cég aki ezt jobban megoldja.
Persze mindenhol vannak hibák és vannak tulajok akiknek magasabb az ingerküszöbmk és pont nem érdekli őket,de a nálunk is a legkevesebb gond az Asus,Asrock-al van és most nem 2-3 gépes tapasztalatról beszélünk.
Ha az az összeollózott,linkelt,több teszt amiről szó van az max érdekességnek jó,mert különböző,fesz,proci,ház,próbapad és még sorolhatnám a különbségeket...ez minden csak nem objektív
Más részről egyik lap sem alakalmas über tuningra,mindelfogy egy bizonyos fesz felett.Ezeket a lapokat 3.8ghz-nél tovább nem kínoznám aki meg többet akar ettől az vegyen valós 6+2 vagy akár 4+2 duplázott x370-es deszkát.
Ettől függetlenül a fentiek közül még mindig az MSI a nyerő -
Milka 78
nagyúr
válasz Siamiáu #83375 üzenetére
MSI B250 PC MATE vagy ha ragaszkodsz a mATX-hez akkor Asrock B250m Pro4 vagy MSI B250m Mortar.
Mondjuk ha Sky Lake poci lesz benne és akarsz egy kis pénzt sporolni akkor érdemes lehet elgondolkodnod egy B150-es lapon,mert egy dekával sem rosszabbak a 200-as lapoktól és bios frissítéssel (ami csak Sky Lake procival végezhető el) a Kaby Lake procik is mennek benne gond nélkül (mint nálam is).
Ez esetben MSI B150M BAZOOKA PLUS. -
Milka 78
nagyúr
Memória téren a Ryzen lutri.Inkább maradj a 2933mhznél és akkor nem ér csalódás (bár tucatnyi példa van a 2666-os sebességre) és persze van pár ember aki 3200-on tolja,de ők vannak kevesebben.
Különben nem csak a lapon fog múlni,hanem a proci memória vezérlőjén és hogy milyen memóriát választasz hozzá és azon milyen chipek vannak (Samsung B-die a legjobb,majd a Hynix amik átlag 2933-on kifulladnak és a Micron amit mindenki szid és 2666 vagy annyi sem).
Mivel neked meg van már akiválasztott lap a Ryzen topickba segítenek,hogy milyen szett lenne a legjobb és mik az elvárások.
N[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Milka 78 #83359 üzenetére
Szerinted a PRIME B350-PLUS elég arra hogy felhúzzam a memóriát 3200-ra? Úgy látom nem drágábbak a 3200-asak mint 2666-osak, csak vajon tudom-e hasznukat venni?
(Meglepődtem, hogy a Ryzenek nem támogatják 2666MHz-nél nagyobb szabványos frekvenciákat... Eddig csak 3200-es RAM-okat néztem.)
-
Siamiáu
tag
Sziasztok!
Alaplap vásárlás előtt állok. A keret 25k nagyjából, de jó lenne minél olcsóbban. Alap, hogy legyen 4 RAM foglalata és M2 sata csatlakozója. Valaszinüleg 6. vagy 7. generációs i5 lesz benne, a VGA pedig 1050 ti vagy 1060 3gb. Eddig a Gigabyte b250 DS3H-t néztem. Melyik márka alaplapjai megbízhatóak? Ti melyik alaplapot ajánlanátok?
A válaszokat előre is köszönöm!
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz Enkidux #83373 üzenetére
Tényleg régi, de elvileg igen, gyakorlatilag meg majd kiderül. De mindenképpen legyen a legújabb bios rajta. Vagy eladod, és 35k körül tudsz venni lapot+ cput. Van itt az aprón 1150-es lap asrock h81btc pro + cpu 32k, nem rossz vétel. És 6 pcie slot van rajta.
[ Szerkesztve ]
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Enkidux
csendes tag
Sziasztok!
Laikusként szeretnék segítséget kérni Tőletek.
Van egy Gigabite GA-P35-DS3 alaplapom cpu-val, ssd-val ram-al és mivel elvileg 4 vga hely van benne rig-et építenék belőle, de mivel az alaplap régi konstrukció nem tudom, hogy a mostani modern vga-kat meg tudja e hajtani. RX 580 vagy GTX 1060, 1070 -re gondoltam.
Szerintetek? Igen, nem? Ha igen, akkor hogyan?Köszönöm!
Gábor -
ViZion
félisten
válasz Milka 78 #83369 üzenetére
Követem én is a topikot, Artic-ra és a jobb MSI lapokra nem sok a panasz. Külföldi VRM-es tesztben MSI-é a legjobb (nyilván a nagyobb lapokon), utána Asus és MSI közép kat. lapjai. Más oldalon tuningban nézték, gyk. a mATX és ATX lapjaik is hozzák ua. szintet.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Milka 78
nagyúr
válasz #15490560 #83366 üzenetére
Ezek közül talán az Arctic a legjobb,bár az sem teljesen százas.Van aki elégedett vele és van akinek tele van a hócipője az MSI bios-aival.A héten is volt Artctic-os tulaj aki baromi gyorsan visszaállt egy régebbi verzióra,mert használhatatlan volt.Persze a régebbivel nem volt gond így a probléma megoldódott...
Szintén a héten volt egy Gamnig 3-as tulajjal és már nagyon megbánta,hogy nem Asrock-ot választott.Memória téren ott sincs minden rendben (bár ez kényes kérdés az egész platformon,körültekintően kell szettet választani bele).
Az Asusok meg kopasz vrm-el rendelkeznek ami hajlamos elmelegedni oc alatt,így ezért azt kizárnám.mzso : Giga feljebb olvasható...Ha van hely inkább maradj atx vonalon és a fenti 2db Asus közül valamelyiket válaszd.Ezekkel nem nagyon tudsz bakot lőni és kedvező az áruk is.Ha meg lenne valami frixi van egy rakat Asusos aktív tag akik tudnak segíteni a Ryzen topickba.
[ Szerkesztve ]
-
mzso
veterán
válasz Milka 78 #83367 üzenetére
"Ellenben a Pro-n nincs pci csati így az neked amúgy sem jó. "
Most nézem, hogy a Prime-A-ra is reagáltál amit nem láttam. (Én is arra jutottam, hogy majdnem ugyanazt tudja a kettő)
Esetleg kisebb lap irányában egyet találtam ami megfelelel: Gigabyte GA-AB350M-D3H
Gondolom az egyetlen lényegi előnye a méret, de vajon mi a hátránya? (Eddig csak sima ATX-es lapom volt.) -
Milka 78
nagyúr
Hidd el az Asus-Asrock deszkáknak van a legkevesebb frixije a biossal (új platform vannak hibák/hiányosságok minden deszkánál).Van ott egyszerű user error is és folyamatos a javítás rájuk.Ez ne tántorítson vissza.Ellenben a Pro-n nincs pci csati így az neked amúgy sem jó.
-
törölt tag
Sziasztok! Visszamondták az AsRock B350M Pro4 rendelésemet, nem lehet beszerezni. Előre fizettem, így ajánlottak helyette:
- MSI B350M MORTAR ARCTIC
- GIGABYTE AB350M-HD3
- ASUS PRIME B350M-K
- ASUS PRIME B350M-E
- GIGABYTE AB350M-GAMING 3Ugyanazon az áron odaadnák ezeket. Melyik jobb/ugyanolyan? Tudnátok kettőt mondani belőle hátha átvernek megint. Ők az MSI Mortart mondják, tetszene is, de inkább megkérdezlek titeket is. Köszi előre is!
-
mzso
veterán
válasz Milka 78 #83363 üzenetére
A "Asus Prime X370-A " akartam írni, csak a másolásnál elkúrtam.
A specifikáció szerint van PCI: https://www.asus.com/Motherboards/PRIME-X370-A/specifications/A Prime-nál az zavaró, hogy többen kiemelik az árukeresőn a hiányos Bios-t.
-
Milka 78
nagyúr
Talán egy Biostaros fórumtárs van,nem egy elterjedt típus/márka.
Az X370 Prime-Pro egy nagyon jó kis deszka,oc alatt meghálálja a plusz pénzt,de emlékeim szerint nincs pci csati rajta ezért hagytam ki.
Ha meg a sima Prime-A-ról beszélünk az sokkal nem nyújt többet,mint a fent említett B350-es,igaz ettől még jó lehet neked. -
winhate
őstag
Sziasztok
Baratomnak szeretnek megbizhato stabil konfigot ajanlani.
Nem szeretné évente cserelgetni a gépét.1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30k
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Intel G4620
Gtx 1050 Ti
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Atx
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Minden (usb3 ,msata , pcie stb...)
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
Dsub , Hdmi
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem
7. Használt, vagy új alaplap?
Újköszönöm
http://pouet.net/prod.php?which=5633
-
mzso
veterán
válasz Milka 78 #83359 üzenetére
Az az egyik amit találtam, a PCX keresője alapján. Meg még a Asus Prime X370, Biostar X370GT5 alaplap drágán.
Másoknak nincs 6+ SATA + PCI kombinációja a jelek szerint.Viszont azt látom, hogy az ASUS a Type-C-t mellőzi. Nem tudom az kell-e nekem. (Vagy hogy gen2 USB kell-e nekem. Bár csak MSI-nél van híján a gen2 type-c mellett nekik meg 6 satás alaplapjuk sincs.)
Olyan pár száz forintos átalakító létezik amivel Type-c kábelt/eszközt type A slotba tudok csatlakoztatni ha nagyon arra van szükség?Egybéként ha elgondolkodnék a Asus Prime X370 ,és a Biostar X370GT5 között akkor melyiket érdemesebb. Számomra az utóbbi márka teljesen ismeretlen.
[ Szerkesztve ]
-
-
ViZion
félisten
Ne az árukeresőt használd, mert vannak lapok, amik nem jelennek meg, ha AM4-re szűrsz. Jeleztem is nekik, leszarják. Keresd meg boltban -pl. ipon-, h mi felelne meg, utána keress rá, h az mi pénz máshol. Nem szép dolog, de evvan.
Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
mzso
veterán
Helló!
R5 1600-hoz 3200-as rammal milyen ATX-es alaplap ajánlott? Amit szeretnék még az az 6-8 SATA meg USB.
Meg egy PCI sem ártana a hangkártyámnak.
Tuning nem igazán érdekes. Inkább a csend érdekel mint +10% teljesítmény. Az ár meg legyen ezekhez képest minél alacsonyabb. (Ha csak nem megy a minőség rovására)
Úgy látom nem nagy a választák. Az árukereső 12 alaplapot dobott ki.
Egyébként van értelme manapság a márkát figyelni? Le lehet belőle szűrni valamit?
Most Gigabyte-om van egyébként de nem vagyok oda érte, már jó néhány éve különböző hibák jelentkeznek. (Nem működő hálókártya, elmegy a hang, és az utóbbi időben rendszeres rendszerfagyások.) Amit amikor vettem leginkább az Ultra Durable 2 (szilárd elektrolitos kondi) marketing miatt választottam. -
Milka 78
nagyúr
válasz enginev3.0 #83354 üzenetére
1151-es vonalon van ilyen "csökkentett" mATX méret.
-
Milka 78
nagyúr
válasz enginev3.0 #83352 üzenetére
Ha az itx méret akkor nincs,csak drágábban.
-
enginev3.0
félisten
Sziasztok
Am4 lapból nincs olyan kicsi lap 20k alatt ami belefér a TT core v1-be?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
palfitom
félisten
válasz kirisz #83348 üzenetére
Értem.
Proci: "filmnézés, netezés néha játék" + 1050 Ti. Ide elég lenne a Pentium G4560 / 4600 valamelyike (2 mag / 4 szál, 24k / 26,5k). Én tuti, hogy a 4600-ost tenném bele, kb fele árban van mint a 6400, de a magasabb órajele miatt sok program jobban futna rajta.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kirisz
tag
válasz palfitom #83344 üzenetére
Köszi a választ, a MSI B150M BAZOOKA PLUS-t választom. A gépet általános céllal használom, filmnézés, netezés néha játék. Sajnos meghibásodott a gépem, ezért szervizbe vittem, de cserélni nem tudták, ezért most újat kell bele tetetnem. Azért az i5 6400 került bele, mert új i3-at kevésnek éreztem, az 6500 pedig drága volt.
-
Milka 78
nagyúr
válasz kurazsi #83345 üzenetére
Ha maximalista vagy és van rá keret akkor mehet a Z,-s lap és a 3000-es modul (amit még tovább lehet húzni),de a 2400-as órajellel sem fogsz eret vágni.Alaklmazástól függően 5-15% (sokszor meg zéró) a különbség a kettő között.
Ha B250 akkor MSI B250 PC Mate.Jól felszerelt és nagyon kedvező árú deszka,tök felesleges ettől a B-s lapra kiadni.
Ha Z270 akkor mehet a Z270 PC Mate.Nem egy űber oc deszka,de neked sanszosan nem is kell több,hisz csak a memória miatt lenne szükséged a Z-s deszkára.
Az általad említett deszka is teljesen jó,de feleslegesen drága.Viszonyításként majd ugyan ilyen áron a bios frissített Asrock Z170 Fatal1ty K4-emben most is 4.8-on megy egy 7700k.
37 nagyon sok egy szorzózáras lapért -
palfitom
félisten
válasz kurazsi #83345 üzenetére
2400 MHz fölött a ramokat csak Z170/Z270-es lapban tudod futtatni.
Amennyiben főleg játékra fogod használni, akkor szinte mindegy a ramok órajele, lényeges FPS-többletet nem jelent.
Ajánlott lap pl. MSI B250 PC MATE vagy mehet általad kinézett ASUS B250F Gaming is.
Ha tuningolnád a ramokat, akkor pedig nézd meg ezeket:
ASRock Z270 Pro4 / MSI Z270 PC MATE / ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kurazsi
csendes újonc
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
35-40 ezer forintot
cpu: i5 7500
videokártya: gtx 1070
ram: g.skills ripjaws 2x8gb 3000mhz c15
táp:fsp 600w hydro bronze
ház: phanteks enthoo pro M
ssd: samsung 850 evo 250gb3. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
- M.2 portra szeretném csatlakoztatni az ssd-t
- legyen min. két olyan usb portja ami a régi típusú (2.0) usbt befogadja, ez lehet 2.0 vagy 3.1
- 3000 mhz ramot támogassa5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DVI
nem lesz tuning
mindegy
Mit javasoltok? Én ASUS B250F gaming-re gondoltam így elsőnek, de talán ez nem támogatja a 3000 mhz ramot (egyáltalán van észlelhető különbség 2400 és 3000 között intel procin?)
Szóval gondolom egy z270 kéne ehhez. Abból jó a legolcsóbb, vagy van még valami amit nem vettem figyelembe?
Köszi a választ!
-
palfitom
félisten
válasz kirisz #83343 üzenetére
MSI B150M BAZOOKA PLUS ~19k
Asus B150M Pro Gaming ~19k ákcijósan
MSI B150M Night Elf ~19,6k szintén leárazvaEgyébként mire fogod használni a gépet, miért i5-6400 kerül bele?
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
kirisz
tag
Sziasztok!
Új alaplapra lenne szükségem. Ilyen konfiguráció mellé mit ajánlotok: GTX 1050 TI 4gb, 2xHyperX 4GB FURY DDR4 2133MHz, Intel core i5 6400 2.70GHz 1151, BE QUIET! Pure Power 9 400W.
Összeghatár 20 ezer Ft.
Előre is köszi a segítséget.
-
Milka 78
nagyúr
válasz kukucsakakuk #83331 üzenetére
Az az Asus 6+2-es vrm kiosztású és ajánlott deszka.
Ha van rá pénz akkor abban nem fogszcsalódni.
Ha meg nem akarsz 1.350vfölé menni és elmebeteg 4ghz-t kihozni a gépből,tehát egy modoros 3.8ghz-el megelégszel akkor elég az Asus B350 Prime Plus is,de ha már oc akkor ne a lapon spóroljunk -
Milka 78
nagyúr
válasz Tepsifüles #83330 üzenetére
A 1151/100-as deszkái is kezelik,de bővebben az összefoglalóban (a 1151-es lapoknál) van leírás róla.
-
Milka 78
nagyúr
válasz keeri_offici #83336 üzenetére
Nem véletlenül ajánlottam a fentieket
-
-
MongolZ
addikt
Srácok, hogyhogy nincs AM4 összefoglaló?
-
kukucsakakuk
csendes tag
Sziasztok!
egy ryzen 1600 alá keresek lapot.Kicsit szeretném húzni, ezért az ügyen érdeklődnék, hogy vrm-ben a 4(doube)+2 vagy a 6(real)+2 jobb-e tuning tekintetében. Találtam valami angol leírást de nem egészen értettem meg. Eddig az asus prime x370 prot néztem (a sima x370 prime elvben csak 4+2es). Tudtok esetleg valamii jó alternatívát erre, vagy pedig valami jobb bár érték arányút ebben a 30-45 ezres kategóriában?
-
Tepsifüles
tag
Sziasztok.
Egy gépet szeretnék összerakni irodai használatra, de olyat, aminek az alkatrészeit a windows 7 (eredeti) felismeri/van hozzá driver. i3-as gép lenne ssd-vel minden extra nélkül.
Jelenleg mi a "legfrissebb" generáció / socket / ram típus amit gond nélkül még kezel a win 7?Válaszokat előre is köszi.
Sabee
-
bandi0000
nagyúr
válasz #Morcosmedve #83327 üzenetére
kicsi az esélye az elromlásnak nyilván, de ha mégis akkor szopacs, mindenesetre köszönöm
Xbox One: bandymnc
-
#Morcosmedve
veterán
-
bandi0000
nagyúr
válasz #Morcosmedve #83325 üzenetére
igen erre gondoltam, mert hero ba se hiszem h 24/7 be megy a tuning, csak az új/használtba ugyan annyiba jönne ki szinte, de akkor marad a hero, esetleg hátha lesz ph -n is használt hero, csak mivel nem pesti vagyok így a nem ipon/aqua garis lapok nem êrik meg, mert esetleges gariztatáskor nekem kell a postát állni
-
#Morcosmedve
veterán
-
bandi0000
nagyúr
sziasztok
a nyers adatok alapján jobb vétel a hero 8 nál egy maximus 9 apex?
ez az apex lap hol helyezkedik el a ranglistán? mert egy árban van a hero 9 el
-
Milka 78
nagyúr
válasz keeri_offici #83322 üzenetére
Ami most jó áron van az a MSI B150M BAZOOKA PLUS (m2-es csati is van rajta).
Ezen kívül az Alza-án most van jó áron MSI B150M Night Elf és Asus B150M Pro Gaming
Legfrisseb bios-al megeszi a Kaby Lake procikat is mindhárom deszka. -
keeri_offici
csendes újonc
Sziasztok
Érdeklődnék, hogy egy i7-6700 as (non k-s) procihoz milyen lapot tudnátok ajánlani? Az abszolgút világos hogy 1151 es
-
glantai
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Adott egy félkész konfig, amiben egy ASROCK B150 Pro4/3.1 alaplap van. Ebbe jönne egy i7 7700, rá egy Hyper 212 EvO, valamint vagy egy GTX 1060, vagy egy RX 570, ez még nem eldöntött. Kérdésem, hogy ezek a dolgok "mennek" a fenti alaplappal? Azért kérdezem, mert nem cserélném ki, ha nem muszáj.
Valamint van e különbség, hogy 2x8 GB, vagy 4x4 GB elosztásban van a RAM?Előre is köszönöm a válaszokat!
G
-
tag
Sziasztok!
Kinéztem egy samsung chipest trident z-t F4-3200C14D-16GTZR ramot a 1600x és a ASUS B350 mellé.
Nos olyan kérdésem lenne, hogyha nincs a asus b350 qvljében ez a tipus akkor nem érdemes ezt az alaplapot venni?
Viszont az asus qvlben van 4x16GB 2800 mhzs, amit sokkal problémásabb megvalosítani.
Neten nem találtam róla semmit.
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz rkriszt73 #83312 üzenetére
A 4/8-as felépítése miatt inkább a Ryzent javaslom. (gyári hűtője elég jó, még kis tuningot is kibír)
Alaplap: Asrock AB350M Pro4 (~24k), ez alá szerintem ne menj.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
rkriszt73
csendes tag
Sziasztok!
Szeretnék újítani és problémában vagyok, mert nem tudom "milyen alaplapot vegyek"?
A következő processzorok, amik árban még beleférnek: I5 7400, vagy Ryzen 1500X
Az alaplap ára max 23000.-
De ami lényeg, hogy nem szeretnék videokarit cserélni....ami egy Gigabyte HD6770-es.Köszönöm a válaszokat
-
törölt tag
Sziasztok i7 4790 procimhoz keresek alaplapot eddig egy Asus Vanguard B85 szolgálta, mATX méretű lapot keresek a lehető legolcsóbbat akár használtan is amennyiben ez nincs hatással a gép teljesitményére játék, multimédia szempontjából köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Dinomano
senior tag
Sziasztok!
Lehető legolcsóbban szeretnék nagyjából (legalább belépő szinten) egy up-to-date pc-t összerakni, a lehető legkevesebb dolgot kicserélve... Tudom, h.nem mai darab a gép, és akkor is "olcsóságos" volt, de sok pénzből nem gazdálkodhatok... (Tehát ár érték-arányban a legjobb kompromisszumos megoldás érdekel, amivel esetleg még 3-4 évig játszhatok).... 19" LG HD Ready monitorom van, nem akarok 50.000*20.000 felbontáson játszani... :-P
CPU
AMD Athlon II X4 640
Propus 45nm Technology
RAM
8,00 GB Dual-Channel DDR3 @ 401MHz (6-6-6-15)
Motherboard
ASRock N68C-S UCC (CPUSocket)
Graphics
W1943 (1360x768@60Hz)
AMD Radeon HD 7750 1 GB
Hard Drives
120GB Maxtor Maxtor 6Y120L0 ATA Device (PATA)Valamint találtam egy olcsó 320Gb Samsung HDD-t (HD321KJ 7200) neten. (A 120 gb mellé tenném, de van pár külső HDD-m is, bár azok inkább arhiválásra...)
/(^_^)____7=--- - - >|
-
palfitom
félisten
válasz benibuzas #83308 üzenetére
Friss BIOS-szal menni fog, de korlátozott a tuning-képessége.
Kisebb OC-hez 2-3k-val drágábban inkább ASRock Z270 Pro4 ajánlott, komolyabb OC-s lapok pedig ~10k-val följebb kezdődnek (pl. ASUS PRIME Z270-A).Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
benibuzas
újonc
Sziasztok!
Egy konfigot szeretnék össze dobni a napokban.
Az ami biztos hogy belekerül az egy i7-7700k.
Mellé vagy egy Gigabyte 1080ti gaming oc kerülne vagy egy EVGA 1080 Ftw 2 icx.
RAM-bol 16 gb G.skill Ripjaws 3000mhz lenne a választásom.
Tápegységként egy FSP Hyper 700W-ra gondoltam.Az érdekelne hogy elég lenne-e egy MSI Z170 Mortar alaplap ehhez a konfighoz vagy mást ajánlanátok? Nem tervezem nagyon az egekbe huzni, de azért minimálisan talán csak a kiváncsiság kedvéért.
De esetleg meghallgatom a véleményeket is az emlitett konfigrol.
A válaszokat elore is köszönöm. -
jenci78
csendes tag
válasz brandarchi #83298 üzenetére
A 1151-es lapokba a 6.7. generációs procik mennek. a 4. generáció már nem megy bele. A 4. generáció a 1150-esbe való. Amit linkeltem a 1150-es lap volt és a 4. generációs procikat fogadja.
[ Szerkesztve ]
-
F34R
nagyúr
Sziasztok...
AM4-s lapot tudtok ajanlani???
Amire szuksegem lenne mATX meret, jol felszereltseg, jominosegu alkatreszek (VRM, a nyak stb)
Ne legyen a biossal es a RAM-al problemam. Tuning nem lesz.Az ar max 38k.
-
Milka 78
nagyúr
válasz sultansmith #83303 üzenetére
Azt hiszem volt már egy ilyen kérés itt mostanság és bele is buktunk,de a Giga mániája volt TB-t tenni a drágább deszkáira,hátha rálelsz egyre véletlenül.
-
sultansmith
senior tag
Hali!
Nagy dilemmában vagyok: keresek thunderbolt 2-es vagy 3-as alaplapot (inkább 2-es), ami 1151 foglalatos, tud ddr4-et, és legalább 2, vagy több pci ex slotja van, na meg min. 5 usb portja hátul.
Sajna a magyar webáruházak szűrői eléggé nomádak a számomra, nem igazán találtam bennük, sőt, ahol lehetett a szűrni ott is sokszor rakott be olyan lapokat amiken egyáltalán nem volt tb port.
Tud itt nekem valaki segíteni?
Előre is köszönöm!
Babakék is never ever motherfuckin' DIE!
-
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest