Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Milka 78
nagyúr
válasz 10th Doctor #83096 üzenetére
Ha alapon fog menni akkor mehet a 350 is az 1700 alá.Általában jobb minőségű és komolyabb felépítésű vrm rész jellemezi a 370-es lapokat ami igazság szerint inkább oc-nál kezd előnnyé válni.Elméletileg élettartami különbség lehet a prémium motyók miatt,de pl nekem is van egy full fapad Asus deszkám ami kb 5 éve állja a sarat gond nélkül,tehát van ellenpélda is.
-
Predator2
addikt
Helló
Mi a véleményetek az itt felsorolt alaplapokról? [link]
Van esetleg ár/értékben jobb? Megbízható?
Félkonfigot akarok venni, az itt leírtak alapján: [link]
THX
>> Ha érdekel valami, vagy nem tudok valamit, akkor Kérdezek << >>McLaren Forever.<< >> Az első és legfontosabb a megbízhatóság, minden más csak sokadik tényező!<<
-
10th Doctor
csendes tag
Üdv!
B350 és X370 között a tuning és a SLI lehetőségén túl van érdemi különbség, minőségbeli, anyaghasználati eltérés? ASUS Prime B350 Plus, illetve X370 Pro a két kérdéses lap. Egy Ryzen 1600X (vagy 1700x) menne bele.
Nem lesz sem ram, sem processzor tuning.Köszönöm.
-
mm779
tag
Sziasztok!
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
Max. 35 ezer Ft.
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Ryzen 5 1600, 16 GB RAM (lehetőleg 3200-on) GTX 1060 / 1050 Ti esetleg az 54 Vega, ha majd lehet kapni.
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
Leginkább mATX, de ha nagyon sok érv van mellette, akkor nem zárkózok el az ATX elől sem.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Audio legyen minél minőségibb. Lehetőleg legyen rajta USB 3.1 Gen2.
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DVI / HDMI / Display port.
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen, mindenképpen szeretnék. Talán a legfőbb szempont lenne, hogy minél többet ki tudjon sajtolni az alaplap a prociból (jó VRM képességek).
7. Használt, vagy új alaplap?
Új.
+1: Esetleg szeretnél CF/SLI-t?
Nem fontos, de CF nem hátrány ha van.Lehetőleg szeretnék mATX alapon maradni (de ha lényegesen jobb az ATX, akkor az is megfelelne). Mivel Ryzen 1600 mellé lenne, fontos lenne, hogy jó OC képességekkel rendelkezzen a lap. Az is fontos lenne, hogy lehetőleg ne legyen csapnivaló az integrált hangkártya minősége.
Két jelöltet néztem ki:
1. [link]Ez idáig a legszimpatikusabb. Ami miatt egy kicsit ódzkodom tőle:
- Máshol azt írják, hogy BIOS frissítés nélkül nem ismeri fel a Ryzen 1600-as procit (meg úgy általában a BIOS-t nagyon lehúzták).
- Állítólag nem a legjobb OC-re.
- Nincs rajta 3.1-es USB.
- Azt mondják, hogy az Audio minősége nem túl jó.2. [link]
Erről nagyon keveset tudok, de ami mellette szól:
- Van rajta 3.1-es USB
Viszont nincs CF és itt is panaszkodnak az Audio-ra.Ti melyiket választanátok? Esetleg van jobb alternatíva a fenti kettőnél (akár ATX-es)?
[ Szerkesztve ]
-
Walter_White
senior tag
Sziasztok! A Giga Aorus széria milyen minőséget képvisel az alaplapoknál? Vagy maga a Giga mint márka, anno (nagyon régen) hallottam hogy alaplapoknál elég sok volt a hibas termék.
Hedt vonalra gondolok, vagy magasabb kategoriákban lévő lapokra. -
Milka 78
nagyúr
-
Sziasztok!
Röviden:
MSI B350M Bazooka vagy
ASUS PRIME B350M-A legyen?Egy másik ph-s fórumon a Bazookát nem ajánlották, de nem indokolták meg. A spec. alapján mindkettő elég lenne, inkább a stabilitás, időtállóság érdekelne. R5 1600X megy bele, egyenlőre R7 260-as VGA-val, később talán GTX 1060-al.
Minden segítséget előre is köszönök!
-
senior tag
Mit gondoltok arról, hogy rengeteg alaplapnál az M.2 slot pont a VGA kártya alatt van, ami miatt pont telibe kapja a forró levegőt? Ezzel vajon jelentősen csökken az élettartama? Érdemes ezt szem előtt tartani? Tervezési hiba?
Samsung 250GB 960 EVO M.2 -t szeretnék majd használni.VGA alatt lévő M.2: B350 GAMING PLUS
VGA fölött lévő M.2: ASUS PRIME B350-PLUS
Az MSI drágább alaplapjain van úgynevezett M.2 heat shield, de úgy tűnik pont az ellentétest hatást váltja ki: MSI's M.2 "Heat Shield" Increases SSD Temperature
[ Szerkesztve ]
-
caris1
tag
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni egy új, mini-ITX gép építéséhez, általános felhasználásra (internetezés, iroda feladatok, programozás, single player játékok).
40 ezer körül2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Core i5-7400 vagy 7500.
GTX 1060 (ez már megvan)
16GB memória
1 SATA SSD + 1 M.2 SSD (ezek már megvannak)
ITX ház, táp (ezek is megvannak)3. Milyen méretű lapot szeretnél?
mini-ITX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
1x PCI-E
1x SATA
1x M.2 2280
4x USB
1x AC WIFI5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI/DP, de mindegy, mert úgyis különálló videokártya lesz.6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Nem7. Használt, vagy új alaplap?
Használt is jöhet, de csak sok garanciával.Ha van tanács, hogy pontosan milyen processzort és memóriát tegyek mellé, azt is megköszönném. Illetve tudom, hogy senki sem lát a jövőbe, de esetleg érdemes lenne megvárni az Intel Coffee Lake processzorokat?
Köszönöm.We buy things we don't need with money we don't have to impress people we don't like.
-
válasz Milka 78 #83082 üzenetére
Köszi!
Akkor keresek olyat.
Most kaptam egy tesztlapot régebbi ramokhoz de még pont a ramokat nem próbáltam ki benne (van 4x4gb ddr3L 1600-as ecc unbuffered ramom amit fel szeretnék használni). A lényeg hogy egy buta szar lapban is megy 4.4Ghz-en 4 magra erőltetve a turbó de foggalmam sincs milyen feszen mert a biosa hibásan jelenik meg és katyvasz a menüje. Ez valami Gigabyte H81M-HD3. -
Milka 78
nagyúr
válasz MasterDeeJay #83081 üzenetére
A kis tuning a lényeg a mondatban,mert annak a lapnak amúgy egy egyszerű H-s vrm része van.Ehhez az kell,hogy az a proci kis feszen menjen.
Az Asrock Z87m OC Formula jobb választás,hasonló áron.[ Szerkesztve ]
-
Hali!
Milyen Z97-es lapot ajánlatok 4790K alá kis tuningal? (~4.5Ghz)
Asrock Z97 Anniversary?
-
buherton
őstag
Sziasztok!
Egy Asrock Q1900-ITX megadta magát nálam (szerencsére gari időn belül), viszont nem tehetem meg, hogy ne menjen a szerver.
A problémám az, hogy időnként megfagyott a rendszer. Utána olvasva azt találtam, hogy másnak is voltak ilyen problémái a J1900-al. Igen ám, de nem tudom eldönteni, hogy az alaplap gyártó vagy az Intel sara-e. Tudnátok ebben segíteni, hogy az alábbiak közül melyikkel járnék jól? A megbízhatóság számomra nagyon fontos. Az ASUS C60M1I ebből szempontból nagyon stabil volt, csak sajnos elég gyengécske volt már a végére.
Asrock J3455-ITX - 29k HUF
Gigabyte GA-J3455N-D3H - 28k HUF
Asrock J3710-ITX - 35k HUFA többi vagy azért nem felelt meg, mert túl drága, vagy nincs rajta négy SATA, vagy nem SO-DIMM foglalatú, vagy nem mini-ITX, vagy nincs rajta VGA (igaz az utolsón nincs, de azt ajánljátok, akkor legyen), és ha már veszek újat, akkor legyen erősebb, mint a régi volt.
tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!
-
palfitom
félisten
válasz Gáboromm #83076 üzenetére
Jó kis konfig.
Én a 2400 CL16 ram helyett PICIVEL OLCSÓBBAN 3000 CL15-öt tennék bele (CMK16GX4M2B3000C15). Tudom, most nincs rá szükség, de később még jól jöhet...
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
Gáboromm
tag
Sziasztok!
Komolyabb gép vásárlás előtt állok. félig használtan összerakott gép.
Kérdés, hogy jó ez a lap, vagy tudtok jobbat hasonló árban?
Ez a lap lenne, ez új 3 év garival.
Alaplap: MSI 1151 B250 PC MateEzzel a configgal:
CPU: Intel Core i7-7700 3.6GHz LGA1151 Processzor +gyári hűtő
Memoria: Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) DDR4 2400MHz CMK16GX4M2A2400C16
VGA: Inno3D GeForce GTX 1070 iChill 8GB GDDR5 C107V3-1SDN-P5DNX
SSD: 1tb adata + 3 tb zöld WD (2 db) + 3 tb Toshiba (ezek a mostani gépemből lesznek áttéve)
Táp: FSP Hexa+ 500W
Ház: Cooler Master Silencio 550Kérdés, hogy jó ez a lap, vagy tudtok jobbat hasonló árban?
Kösz a válaszokat!
Eladó cuccaim, kontrollerek, játékok: http://bit.ly/2Y5nUyA
-
L0LLER
csendes tag
Végül a nyertes mégis csak az új hardver lett:
MSI B350 PC Mate
AMD Ryzen 5 1600X
Be quiet! Pure Rock BK009
G.Skill Ripjaws V 2x8GB DDR4 3000MHz c15
Samsung 250GB 960 EVO M.2 MZ-V6E250BW SSDKicsit többet költöttem mint eleinte terveztem, de ha már újítok akkor legyen
-
törölt tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni, volt egy ASUS p5ke ap wifi alaplapom.
Sajnos meghalt.Szeretnék helyette venni egy Socket 775 alaplapot amibe jók a régi cuccaim:
Proci: xeon x5450
Ramok: 4x2gb CSX 2GB DDR2 800MHz CSXO-D2-LO-800-CL5-2GB
Videókártya: MSI gts 450
2x 500gb HDD
Táp: chieftec gps 550ab aTudnátok esetleg ajánlani egy alaplapot ami elmegy ezekkel. Nagyon fontos, hogy lekezelje a 8gb ramot mert ezzel pl asusnál voltak gondok.
maximum olyan 15 ezret áldoznék rá.
Segítségeteket köszönöm előre is!
Üdv Patrik.
-
palfitom
félisten
válasz rdanii13 #83071 üzenetére
OK. Ahogy írtam, figyelj a BIOS-ra! Ha a lapon régebbi van, és a 7500-öt veszed, akkor nem fogja felismerni a procit, csak BIOS frissítés után!
[ Szerkesztve ]
Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz rdanii13 #83069 üzenetére
Látom, 20.690. Ennyiért megéri.
Tudod már milyen proci megy bele?[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
válasz rdanii13 #83067 üzenetére
Átmenetileg az is használható, de alig pár ezer Ft a különbség... Itt meg tudod nézni, hogy mi a különbség a chip-set-ek között. Az ajánlott lapokba akár még i7-et is tehetsz, megfelelnek hozzá. (a 1xx lapok, csak friss bios-szal kezelik a 7xxx procikat, tehát azt vennél, akkor erre figyelj!)
-
palfitom
félisten
válasz rdanii13 #83065 üzenetére
MSI B150M Bazooka PLUS
MSI B150M MORTAR
ASRock B150M Pro4
ASRock B150M Pro4V vagy Pro4SLife is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
rdanii13
tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy egy i5-6500/6600/7400/7500 mellé melyik lap lenne a lehető legolcsóbb megoldás? Később cserélném jobbra ha hosszutávra nem a legjobb ötlet, de a jelenlegi gép(alaplap) kezd szarakodni és muszájnak érzem a cserét viszont pénz kevéske van. Vidikari egyébként jelenleg gtx 750ti szóval egyelőre az menne bele. -
palfitom
félisten
válasz L0LLER #83063 üzenetére
MSI B350M BAZOOKA ~26k vagy ASUS PRIME B350-PLUS ~30k, vagy ASRock AB350 Pro4 ~30k.
-
L0LLER
csendes tag
-
L0LLER
csendes tag
Segítség kellene a választásban , adódott egy jó lehetőség
ASROCK Fatal1ty Z170 Professional Gaming i7+I7-6700 100k ért
viszont a procira nincs garancia, és a lap is használt de elvileg több mint 2 év van még rá , de hogy melyik bolthoz azt nem tudom.De más részről meg tudnék venni ebből a pénzből
MSI A320M BAZOOKA + AMD Ryzen 5 1600X párost, ami garanciás 3 évig...A fő cél játék lenne, mindkettő alkalmas rá, és az új alkatrész felé hajlok de az a fatality lap meg olyan csábító ennyiért.
ddr4 ramom nincs hozzá, szóval azt mindenképpen vennem kell.[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz Milka 78 #83057 üzenetére
players111 és Milka 78 Köszönöm!
[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Milka 78
nagyúr
válasz Tengri #83054 üzenetére
Szia!
Csak gonoszkodunk,ne vedd magadra. Ha nem akarsz oc bajnok lenni akkor megveheted akár az UD3-at is.Isten igazából az egyetlen gond ezekkel a Giga deszkákkal,hogy középszerűek.Én magam is tapasztaltam,de a fórumon is említették,hogy mihelyt kikerült a régi giga deszka a képletből egyből rá tudtak pakolni +100mhz-t,vagy kevesebb fesszel is mentek azonos órajelen ugyan azon proci.
Persze ez az átlag usernek nem téma,csak mi vájtszerű,műértők szeretünk csipkelődni .
Én személy szerint a Gaming 5 ellen egy ASUS ROG STRIX Z270H GAMING-t ajánlanék és az UD3 ellen mehet a ASUS PRIME Z270-K vagy ASRock Fatal1ty Z270 Gaming K4.players : Értem Bélám és nagyon köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Tengri
senior tag
válasz Milka 78 #83051 üzenetére
Milyen lapot ajánlanál akkor ehhez a konfighoz??
HÁZ: AEROCOOL Aero 1000
VGA: GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4GB GDDR5 128bit PCIe (GV-N105TG1 GAMING-4GD) Videokártya
CPU: Gyártó: Intel Modell: Core i5-7600K 3.8GHz LGA1151
CPU COOLER: THERMALRIGHT Macho 120 Rev.A
RAM: Kingston HyperX FURY 8GB (2x4GB) DDR4 2400MHz HX424C15FBK2/8
SSD: Samsung 850 EVO Basic 2.5" 250GB SATA3 MZ-75E250B/EU
HDD: Western Digital Caviar Red 3.5" 1TB 5400rpm 64MB SATA3 WD10EFRX
TÁP: (még nincs kiválasztva)"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
-
Tengri
senior tag
válasz #35434496 #83046 üzenetére
Gigabyte GA-Z270X-UD3 és ha még beleférne akkor GIGABYTE AORUS GA-Z270X-Gaming 5...Van akkora különbség a kettő között, hogy megérné a gaming 5-öt megvenni?
Illetve van valamilyen hibájuk a lapoknak?[ Szerkesztve ]
"Aki tud és tudja, hogy tud, az veszélyes, attól óvakodjatok! Aki nem tud és tudja, hogy nem tud, az okos azt tanítsátok! Aki tud és nem tudja, hogy tud, az bölcs, attól tanuljatok! Aki nem tud és nem tudja, hogy nem tud, azt hagyjátok békén..."
-
Tengri
senior tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni!
Egy i5-7600k és egy GIGABYTE GeForce GTX 1050 Ti G1 Gaming 4GB GDDR5 128bit PCIe (GV-N105TG1 GAMING-4GD) pároshoz egy strapabíró alaplapot szeretnék. Árkategória max 50k körül. Lehetőleg Gigabyte alaplap legyen (ez az én lövésem, mert szeretem, ha a deszka és a vga egy márka).
Előre is köszönöm a válaszokat![ Szerkesztve ]
-
-
Retekegér
HARDVERAPRÓD
Jelenleg melyik a legstabilabb AM4-es deszka 30 körül? Tuning nem lenne, preferálom az ATX formátumot.
<< Heimdal >>
-
molnisz
csendes tag
Sziasztok!
Segítségetek szeretném kérni.
Két gépet szeretnék összerakni, de nem lesznek teljesen egyformák.
CPU mind a kettőben ez lenne
INTEL Core i5-7500 3.40GHz 1151 BOX
itt a link is: https://ipon.hu/webshop/product/intel_core_i5_7500_3.40ghz_1151_box/1543017Valószínűleg az egyik alaplap matx a másik atx
Tuningolás nem lesz.
Ár 20-30-40 ezer Ft.
Atx vagy matx
usb 3.0 mindenképpen esetleg 3.1, pci, pci-e, sata
monitor: van hdmi és sima csatlakozja is (d-sub)
új alaplapra gondoltam
Márkában ASUS vagy GGABYTE
Első körben 8 GB ram lesz
Ha valami infót elfelejtettem volna, akkor bocsánat.
Segítségetek előre is köszönöm. -
palfitom
félisten
Ha, ahogy írtad "ennyi slot és port elég", akkor nincs értelme a váltásnak, főleg nem 40k-ért!
Még ha valami jó Z97-es tuning lap lenne, akkor később fejleszthetnéd K-s procival, mely kiszolgálna komolyabb VGA-t...Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
xekta
csendes tag
-
Zanik
addikt
-
xekta
csendes tag
Sziasztok, szerintetek érdemes lenne cserélnem alaplapot úgy, hogy nekem ennyi slot és port elég, amennyi a jelenlegibe van? Adna valami pluszt, ha átváltanám a másik lapra? (magyarán megérné azt a kb 40 ropit)
Jelenlegi: ASRock h81M-VG4 [link]
Amit kinéztem ASRock > Fatal1ty H97 Killer [link]
[ Szerkesztve ]
-
palfitom
félisten
ASRock AB350M Pro4 + 3000-es vagy 3200-as ramok. A Ryzenek teljesítményének használ a magas órajelű ram.
-
Zanik
addikt
Üdv!
Szeptember elejére tervben van egy Ryzen 5 1600-ra váltás, és nem tudom melyik mATX lap lenne a jobb választás:
MSI B350M Bazooka
ASRock AB350M Pro4
ASUS Prime B350M-ApMemória Corsair Vengeance vagy HyperX Fury 2x8Gb kit lenne, azt még nem tudom 2400MHz vagy esetleg gyorsabb (jöhetne némi tanács hogy van-e értelme 2600-os vagy 3000-es RAM-okat használni?).
Előre is köszi a segítséget.
Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82
-
TheProb
veterán
válasz Milka 78 #83026 üzenetére
Nem, de a patkánnyal eddig semmi baj nem volt. Lehet vadásznom kéne egy másik drivert a win által letöltött helyett. Lehet a ryzen-nel nem megy rendesen vagy nemtom. De amúgy külföldi fórumokon is írták az "egeres" hibát.
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
3800+
őstag
Sziasztok!
A viszonylag újabb i3-7100 processzor alá milyen alaplapot illik venni? Olcsóbb kategória érdekelne max 25.000 Ft-ig. Egyszer már érdeklődtem itt az i3-6100 proci alá ajánlott alaplapokról, de még mindig nem lett új gépem és most már van i3-7100 is, dettó ugyanannyiért. Így már inkább ezt venném, csak nem tudom h az újabb procihoz van-e valami extra követelmény alaplapok terén.
MSI Z370-A PRO, XFX 6700XT, Intel i7-8700, AIO, 2x8+2x16 GB 2400Mhz
-
senior tag
válasz TheProb #83022 üzenetére
Rendes bekapcsoláskor, nem sleep-ből felébresztéskor? Próbáltad megcserélni mondjuk az egér és a billentyűzet helyét? BIOS-ban nincs valami energiatakarékos üzemmód USB-re, amit lehetne valahogy módosítani? Vagy bármilyen más USB beállítás. Gyári beállítások visszaállítása?
-
TheProb
veterán
Kifogadtam egy gyári defekteset, kaptam cserét, de ennél is jelentkezik egyik jelenség, ami az előzőnél is, így valszeg széria hiba. 10/1-2 indításnál "nincs egér", muszáj újracsatlakoztatni az alaplaphoz, hogy észhez térjen.
Igen, latest BIOS van fent. Kb 1 hete jött egy frissítést, nem lett jobb.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
AM4-es deszkákkal nem lesz bővítveaz összefoglaló? Időszerű lenne. Én pl egyből ki is húznám/bele se tenném az ajánlottak közé a Strix B350-F-et. Megkaptam a cserét, de ez se 100%-os.
-
Milka 78
nagyúr
válasz wulfgar13579 #83015 üzenetére
Prime Plus most elég problémamentes deszka,nem nagyon van gond velük.
[ Szerkesztve ]
-
wulfgar13579
csendes tag
Sziasztok!
Új gép vásárlása előtt állok és alaplap kiválasztás kérdésében segítséget kérnék.
MAX.35-40eFt.
PROCESSZOR:AMD RYZEN 5 1600 3,2GHZ SOCKET AM4 DOBOZOS
MEMÓRIA:16 GB 3000MHZ DDR4 RAM CORSAIR VENGEANCE LPX BLACK CL15(2X8 GB)
MEREVLEMEZ:3 TB WD 3.5” CAVIAR BLUE SATA III 64 MB CACHE WINCHESTER
VIDEÓKÁRTYA: NVIDIA 1060(6GB) - PONTOS TÍPUS KIVÁLASZTÁS ALATT!
SSD:250 GB SAMSUNG 850 EVO (MZ-75E250B/EU)
HÁZ: COOLER MASTER CM590 III TÁP NÉLKÜLI HÁZ FEKETE(RC-593-KWN2)
TÁPEGYSÉG: SEASONIC G-550 550W MODULÁRIS TÁPEGYSÉG(SSR-550RM)
ATX.
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
USB,SATA,PCI-E
5. Milyen a monitorod csatlakozása?
HDMI
NEM.
MINDENKÉPPEN ÚJ ALAPLAPOT SZERETNÉK.Én kiválasztottam pár típust,Ti melyiket tudnátok ajánlani jó szívvel?
ASUS PRIME B350-PLUS
GIGABYTE GA-AB350-GAMING 3
MSI B350 GAMING PLUS
MSI B350M MORTARHa kérhetem,válaszoljatok mielőbb.
Előre is köszönöm.[ Szerkesztve ]
-
ViZion
félisten
válasz Milka 78 #83006 üzenetére
ITX drágább, de többnyire nincs is
mATX lesz, de még kivárok kicsit, hátha Asus is hoz vmi normálisabbat.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
palfitom
félisten
válasz LWhite #83009 üzenetére
1151-ben vannak jó deszkái az ASRocknak.
Azt is néztem, jó lapnak tűnik, de nem ismerem.Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
palfitom
félisten
válasz LWhite #83007 üzenetére
Az aprón ezeket találtam, amiket ajánlanék:
ASUS Z170 Pro Gaming 28k, ASRock Z270 Pro4 30k, Asrock Z170 Extreme4 32k.
Ha 7700K lesz, és valamelyik Z170-et választod, akkor a BIOS-ra figyelj, kérdezz rá az az eladóknál, mert csak friss BIOS-szal tudják majd kezelni a procit. Z270-nél nincs ilyen "gond".Life is too short to drive boring cars. * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * Szakmai kérdésekkel NE PRIVÁTBAN keress, annak a fórumon a helye! Köszönöm!
-
LWhite
tag
Sziasztok!
Segítséget kérnék!1. Mennyit szánsz az alaplapra?
30-35e Ft2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
Proci: 6700K vagy 7700K. Stabil 4,5-4,6 GHz a cél a lehető legkisebb plusz hőtermeléssel.
VGA: 1070 vagy 10803. Milyen méretű lapot szeretnél?
ATX4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB,SATA,PCI,PCI-E,...)
Az általános megfelel, legalább egy M.2 azért kell rá és gigabit ethernet.5. Milyen a monitorod csatlakozása?
DSUB, DVI (3 kimenet sem hátrány, de VGA majd úgyis megoldja)6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
Igen, Stabil 4,5-4,6 GHz a cél, alkalmanként (heti pár óra terhelésre) akár kicsit több is7. Használt, vagy új alaplap?
Használt (ilyen árkategóriában nem nagyon lehet jó újat találni, azt hiszem).Köszönöm a szakértő segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Milka 78
nagyúr
válasz ViZion #82996 üzenetére
Nehéz kérdés,mert míg az Asrock 3+2-es felosztást használ de dupla kondikkal addig az MSI 4+2-őt szimpla kiosztásban.Szerintem lényeges különbség nem nagyon van a kettő közt,masszívabb fesz hatására mindkét deszka elmegeszik (oké arra ott a víz).
Ezek a lapok max 1600-ig ajánlottak és ott is csak ésszel feszelném.
Mellesleg van itx-es lap csak ez a méret feláras/zsebbenyúlós.
ASRock Fatal1ty X370 Gaming-ITX/ac pl jó ereszrés és eléggé meg is vannak vele elégedve külhonban.
Olcsóbb megoldásban a GIGABYTE GA-AB350N-Gaming WIFI-t probálhatnád ki. -
Radomer
aktív tag
AM4 alaplapot szeretnék venni minimális tuningra.
Proci Ryzen 5 1600
Mem: 16gb corsair 3000MHz
Videó kari 1070 vagy 1080Nagy elvárásaim nincsenek csak legyen stabil a lap.
Most egy Asus M5a97 pro hajtok, és minőségileg hasonló legyen.
-
ViZion
félisten
válasz #Morcosmedve #83002 üzenetére
CPU VRM-re tudok vizet rakni, hamár megvan, miért ne. Intel oldalon olcsó/közepes Asrockot használunk, azzal nincs baj, FX-nél viszont elég gyatrák voltak a lapjaik. Követem a Ryzen topikot is, hogy mik vannak.
Figyelek tovább, lassan cserélni fogok...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy ¤¤¤ Hirdetéseim: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
#Morcosmedve
veterán
válasz ViZion #82996 üzenetére
Prociból gondoltam, hogy elnézted. Van ez így, konkurálás miatt.
Én az MSI-t venném, jobban felszerelt, viszont a BIOS-t nem tudom éppen mennyire kiforrot, fázisok szempontjából, mintha a Seggsz*kla jobb lenne, cserében VRM hűtés szemre hurka, minden másban rosszabb (BIOS-t passzolom). Igazából nem hinném, hogy nagy gondok lennének bármelyikkel is.
© asszongya'hogy
-
#Morcosmedve
veterán
válasz HollywoodBoy #82995 üzenetére
Nincs mit.
Jaaa, jól van, csak furcsa lett volna... egy hete vettem B250 PC Mate-et és bár tudtam, hogy jó lesz, még így is pozitívan csalódtam a lapban Egy "hátrány", hogy két Sata kábelt adnak, amikből csak az egyik L-es végű, jobb lenne egy 2-2-es felállás, de ezen a szinten evvan.
© asszongya'hogy
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Beszámítás! Intel Desktop Board DH87RL alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Kingston Fury Beast memória - 2x8 GB DDR5, 5200 MHz, CL40 (KF552C40BBK2)
- Gigabyte 4.gen i7-es félkonfig! fejlesztés miatt, eladó! FoxPost ON!
- Beszámítás! MSI MPG X570 GAMING EDGE WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- MSI Z370 GAMING PRO CARBON alaplap
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest